افزایش جذابیت نمای ساختمان به عوامل زیادی بستگی دارد. در این مقاله شما را با 10 روش تاثیرگذار در افزایش زیبایی نمای ساختمان آشنا خواهیم کرد.اولین برداشت و قضاوت ما از آدمها از روی ظاهر آنها شکل خواهد گرفت و اگر جذب شخصی شده و وارد دنیای آن شویم، ویژگیهای درونی آن فرد برایمان اهمیت بیشتری پیدا میکند، قضاوت مردم در مورد خانه و در کل ساختمانهایی که میسازیم هم مشمول همین رویه است، اولین چیزی که مخاطب را جذب میکند نمای خانه و حسی است که از کلیت فضای ظاهری آن برداشت میکند.
تاثیر نمای ساختمان در جذب مخاطب و همچنین ارزشگذاری آن بر کسی پوشیده نیست. بهترین مثال برای اهمیت نمای ساختمان، استفاده بیشتر از عکس نمای ساختمان نسبت به قسمتهای داخلی آن در بیلبوردها، بنرها، بروشورها و تیزرهای تبلیغاتی به منظور جذب مخاطب جدید است. راههای زیادی برای زیباسازی نمای ساختمان وجود دارد که نیاز به هزینه و ساختوساز زیادی هم ندارند و با رعایت چند نکته ساده، میتوان یک نمای ساختمان معمولی را به نمایی جذاب و مشتریپسند، تبدیل کرد. در این مقاله از بلاگ معمار نو قصد داریم شما را برای رسیدن به نمای دلخواهتان راهنمایی کنیم؛ با ما همراه باشید.
پله
با این که در طراحی نما، عمدتا بیشترین توجه روی قسمتهای وسیعتر صرف میشود، اما فراموش نکنید پله یکی از عناصر بسیار مهم در زیبایی نمای خانه شما است که میتواند تغییرات قابل توجهی را در ظاهر خانه به وجود آورد. علاوهبر بحث نما، پله به عنوان اولین بخش ارتباطی در ورودی خانه، علیالخصوص خانههای ویلایی مورد توجه و استفاده کاربران خواهد بود. به همین دلیل در کنار زیبایی، توجه به جزئیات راه پله در طراحی اصولی و ارگونومیک آن برای یک تجربه راحت، معمولا به عنوان نمونهای از کلیت طراحی ساختمان برداشت شده و میتواند به ذهنیت مخاطب، سر و سامان دهد. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای طراحی یک پله بینقص و زیبا، وقت و دقت لازم را به خرج دهید.
نرده
نرده به عنوان یکی از اجزای اصلی نمای ساختمان در کنار وظیفه اصلی خود که همان محافظت از سقوط افراد است، میتواند نقش مهمی در نمای چوبی خانه شما ایفا کند. معمولا برای ساخت نردهها از مصالحی همانند آهن، چوب، شیشه، آلومینیوم، سنگ، آجر و بتن استفاده میشود. البته برای ساخت نرده، ترکیب چند متریال در کنار هم (آهن، چوب، آلومینیوم و شیشه)، بسیار رایج است. از ویژگیهای خوبی که نرده به عنوان یک المان نما در اختیار طراح قرار میدهد، ظرفیت بسیار زیاد آن در ایجاد طرحهای خلاقانه و نو با هزینه معقول و استفاده از نرده به عنوان یک المان تکرار شونده در نما و حتی محوطه و ورودی است که نقش مهمی در پیوستگی شکل نهایی کار دارد. نکته مهم در انتخاب فرم و جنس نرده، هماهنگی آن با سبک معماری شما است که متاسفانه کمتر مورد توجه کارفرمایان قرار دارد؛ به همین علت است برای نمونه ساختمانهایی با المانهای نمای رومی شاهد هستیم که از نردههای فرفورژه یا استیل به جای قلیانیهای سنگی یا بتنی در نمای ساختمان استفاده میکنند. در صورتی که دقت لازم را هنگام انتخاب نوع نرده به خرج دهید، قطعا افزایش زیبایی نمای ساختمان را به عنوان نتیجه کار به چشم خواهید دید.
ورودی بیرونی خانه
با افزودن یک پیشآمدگی مسقف در جلوی درب ورودی خانه، علاوهبر ایجاد محلی برای در امان ماندن از باران و آفتاب، میتوانید به ورودی خانهتان جلوهای خاص و شخصیتی متفاوت ببخشید. سعی کنید برای طراحی ورودی خلاق و جسورانه از هیچ اقدامی کوتاهی نکنید. همچنین در این فضا، دست شما برای چگونگی جانمائی صندوق پستی، زنگ یا آیفون و پلاک خانه هم بازتر است. شما میتوانید جزئیات بیشتری همانند تغییر در رنگ درب، گلدان و گیاهان، نیمکت یا سکو، مجسمه، استند چتر و اکسسوریهای مختلف را برای زیباسازی به این فضا، اضافه کنید.
متریال و مصالح
قطعا در کنار فرم نما، متریال و مصالح پررنگترین نقش را در افزایش زیبایی نمای ساختمان بازی میکند. در حقیقت میتوان گفت جلوه ظاهری و مشخصه اصلی نمای ساختمان را متریالهای آن، شکل میدهند. در قیاس با گذشتهای نه چندان دور که سیمانکاری نمای ساختمان یا استفاده از آجر و سنگ، متریال غالب نمای مدرن ساختمانها را تشکیل میداد، امروزه تنوع متریال برای انواع نمای ساختمان به گونهای است که شما در شرایط مختلف، حتی برای ارزانترین نمای ساختمان چندین متریال مختلف برای انتخاب در اختیار خواهید داشت. البته در نظر داشته باشید نوع متریال انتخابی شما باید با توجه به بودجه پروژه، کاربری آن، ضوابط شهرداری و قوانین نظام مهندسی محل اجرا، سبک معماری ساختمان، هماهنگی با بافت منطقه، وضعیت اقلیمی و عوامل جوی منطقه و حتی زمان تحویل پروژه در نظر گرفته شود.
علاوه بر موارد فوق و به منظور طراحی نمای ساختمان ، باید به مشخصههایی همانند وزن پایین متریال، میزان عایق بودن نسبت به گرما، سرما، صدا و رطوبت و مقاومت مناسب در برابر ضربه، زلزله، آتشسوزی، یخزدگی،پایداری و مقاومت کافی در برابر جدا شدن و سقوط از ساختمان و در صورت لزوم انعطافپذیر بودن متریال برای استفاده در نمای ساختمان، توجه کنید. توجه کنید در محاسبه قیمت نمای ساختمان و هزینههای ساخت آن، گاهی پرداخت هزینه بیشتر برای یک متریال منجر به کاهش چشمگیر هزینههای زیرسازی، بالا رفتن سرعت اجرا و بهرهبرداری زودتر، دوام بیشتر، هزینههای نگهداری کمتر و افزایش بهرهوری انرژی خواهد شد.
امروزه با وجود افزایش قیمت سنگ نمای ساختمان، انواع سنگ نما هنوز هم در زمره پرطرفدارترین مصالح برای انواع نمای ساختمان مسکونی ، علیالخصوص نماهای ساختمانی کلاسیک همانند نمای رومی به حساب میآیند که شاید دوام سنگ و ایجاد نوعی ارزش افزوده از دلایل اصلی آن به حساب میآید. سایر متریالهای پرکاربرد برای نمای ساختمان را میتوان از انواع شیشه، آجر، سیمان، چوب و ترموود، کامپوزیت، سرامیک، بایرامیکس، مونولیت، فایبر سمنت، استرچ متال و میکروسمنت چند متریال جدید عنوان کرد. امروزه نمای کامپوزیت ساختمانها به عنوان طرحهای مدرن نما به چشم میخورند. در بازسازی ساختمان هم گاهی پوشاندن رویه بیرونی ساختمان با متریالهای جدید و جذاب میتواند روح تازهای به ظاهر آن ببخشد و طیف بیشتری از مخاطبین را جذب کند.
مسیر رفت و آمد
برای افزایش جذابیت نمای ساختمان ویلایی ، نیازی نیست که حتما هزینهی گزافی بابت محوطهسازی پرداخت کنید؛ شما میتوانید از طراحی یک مسیر عبور جذاب به کمک کفپوش محوطه یا کف سازی با سنگ لاشه در ورودی خانه خود شروع کنید و پس از گذشت مدت زمانی کوتاه، روی محوطهسازی اطراف این مسیر مانور دهید تا در نهایت به چیزی که مطلوب و سلیقهی شما است، دست یابید. برای مصالح این مسیر هم تنوع بسیار زیادی از سنگریزه تا بتن به شکلهای مختلف و انواع سنگ، چمن و پوششهای ترکیبی جدید، قابل انتخاب است.
محوطه سازی
در صورتی که به دنبال اجرای طرح بزرگتری هستید، میتوانید با محوطهسازی، ورودی خانه خود را به صورت اساسی، تغییر دهید. بهتر است با یک طراح محوطهسازی به منظور طراحی پیوستهای برای آلاچیق، استخر، مسیرها، پلهها، گیاهان و گلها مشورت کنید. این کار نیازمند صرف هزینه و برنامهریزی دارد، اما مشاهده تغییرات نهایی، میتواند بسیار مفید و شادیبخش باشد.
در طراحی محوطه، علیالخصوص اگر شامل سازههایی از قبیل آلاچیق، پرگولا و پارکینگ باشد، پیوستگی و تناسب آن با نمای ساختمان و سبک آن را مورد توجه قرار دهید. نکته مهم دیگر در محوطهسازی، توجه به میزان در معرض بودن فضای شما نسبت به آفتاب و در نظر گرفتن فصول مختلف سال برای انتخاب گیاهان مناسب است.
رنگ نما
در صورتی که نمای ساختمان شما از متریالهای خود رنگی همانند سنگ نباشد، این امکان برای شما فراهم است از ترکیب رنگی دلخواهتان برای نقاشی آن، استفاده کنید. هر چند ترکیب رنگی ساده برای نما میتواند فوقالعاده به نظر برسد، اما مزیت نقاشی این است که در هر دوره رنگ آمیزی ساختمان ، میتوانید ترکیب متفاوتی را امتحان کنید و اگر از آن خسته شدید، امکان تغییر هم وجود دارد. نرمافزارهای متعددی وجود دارند که به شما امکان مشاهده نمای خانهتان را با طراحی موردعلاقهتان میدهند؛ ترکیب موردعلاقه خود را پیدا و آن را اجرایی کنید.
یکی از نکات مهم در دوام رنگ نما ، علاوهبر توجه به انتخاب نوع رنگ متناسب با شرایط جوی، قسمت زیر کار نقاشی بوده که باید آماده نقاشی و رنگپذیری باشد و شرایط لازم برای نگهداری و دوام رنگ را هم داشته باشد. به عنوان مثال، اگر بتن زیر کار به درستی خشک نشده باشد، به مرور موجب پوسته پوسته شدن رنگ میشود یا اگر نم و رطوبت به علت وجود ایراد در تاسیسات ساختمان به پشت رنگ نفوذ کند هم میتواند باعث بلند شدن لایه رنگ شود.
یکی از مسائل مهم دیگر در انتخاب رنگ نمای ساختمان، کثیف شدن نما است. تمیز کردن نمای ساختمان میتواند پس از مدت زمانی کوتاه، هزینهای را بر دوش شما بگذارد؛ به همین علت باید در هنگام انتخاب نوع نما و رنگ نما به شرایط تمیزکاری آن هم دقت کنید.
پلاک خانه
تمیز کردن و تعویض شمارههای ساختمان یا پلاک، راهی آسان برای تاثیری ناگهانی بر نمای بیرونی خانه شما است. در هنگام انتخاب یک متریال یا فرم جدید برای شماره، محل نصب آن را هم در نظر بگیرید. همچنین ممکن است مکانی دیگر به غیر از مکان فعلی هم برای نصب شماره مناسبتر باشد یا شاید بخواهید یک پسزمینه جدید برای شماره جدید خود، بسازید.
درب ورودی
تعداد زیادی از سازندگان و طراحان به درب ورودی ساختمان، اهمیت کمتری میدهند. در حقیقت درب ورودی ساختمان به دلیل ماهیت خود به صورت ناخودآگاه مورد توجه و تمرکز مخاطب قرار گرفته و طراحی یک درب ورودی ارزشمند که علاوهبر استحکام و امنیت، زیبا و شکیل بوده و سازگار با طراحی کلی نمای ساختمان شما باشد، میتواند در ایجاد شخصیت ساختمان هم نقش بسیار مهمی ایفا کند.
در انتخاب درب ورودی در کنار زیبایی و امنیت آن، نکته مورد توجه را باید دوام و مقاومت آن عنوان کرد. درب ورودی نسبت به دربهای دیگر، سنگینتر بوده و استفاده بیشتری هم میشود؛ بنابراین نیازمند یراقآلات حرفهایتری دارد. همچنین به دلیل این که درب ورودی هنگام جابجایی وسایل ممکن است مورد ضربه و فشار قرار گیرد و از طرفی امکان دارد در معرض عوامل جوی همانند باد، باران، رطوبت و آفتاب باشد هم نیازمند رویههای مقاومتری خواهد بود.
در صورتی که خانه شما قدیمی است و قصد بازسازی آن را دارید و هزینههای شما هم فقط امکان تعویض برخی اجزای ظاهری را به شما میدهد، میتوانید کار را از تغییر رنگ درب یا تعویض درب ورودیتان آغاز کنید. در انتخاب خود، دربهایی که نور را به داخل خانه هدایت میکنند هم مدنظر قرار دهید؛ این عمل کاری دو منظوره است؛ هم حس داخلی خانه شما را تغییر میدهد و هم ظاهر نمای بیرونی را مزین میکند.
نورپردازی
نورپردازی محوطه و نمای ساختمان را باید از عوامل بسیار تاثیرگذار و چشمگیر در نمای خانهها دانست که زیبایی خانهها را چندین برابر میکند. اولین و مهمترین اصل در نورپردازی، توجه به رنگ و شدت نورهایی بوده که قرار است در نمای خارجی به کار رود. این دو مورد در نورپردازی نمای ساختمان، باید چشمنواز باشد.
نورپردازی، یکی از روشهای ساده و در عین حال ارزان قیمت برای طراحی نمای خانه بوده که برای اجرای آن، میتوان از نصب چراغهای دکوراتیو یا اجرای نور مخفی استفاده کرد. برای یک نمای ساختمان در هنگام جانمائی محل نصب تجهیزات نورپردازی، شرایط تعویض منابع نوری و چراغها را در نظر بگیرید تا در صورت سوختگی و تعویض یک چراغ، نیاز به نصب داربست و اجاره بالابر و کارهایی از این قبیل نباشد و بتوان به آسانترین روش، نسبت به رفع مشکل اقدام کرد.
نکات تکمیلی در طراحی نمای ساختمان
- در طراحی نما، قبل از هر چیز بودجه پروژه را مد نظر قرار دهید. اطمینان داشته باشید که حتی یک نمای ساختمان ارزان هم میتواند ظاهر ساختمان را جذاب کند، اما در صورتی که به صورت صحیح استفاده شوند.
- تا بیشترین حد ممکن از فدا کردن نکات مثبت درون ساختمان، علیالخصوص ساختمان مسکونی برای ظاهرسازی نمای آن دوری کرده و اجازه دهید انرژیهای طبیعی همانند نور آفتاب و هوای تازه به صورت طبیعی درون ساختمان، جریان پیدا کنند.
- سعی کنید در الگوبرداری نماهای دیگر، به هیچ عنوان از تفاوتهای مهم آن با سازه خود، غافل نشوید. قطعا هنگامی که از عکس نمای ساختمان 4 طبقه برای طراحی نمای ساختمان 2 طبقه الگوبرداری میکنید، نباید توقع نتیجه مشابه را داشته باشید.
- سعی کنید نمای ساختمان را به گونهای طراحی کنید که به مرور زمان، احساس کهنگی و از مد افتادگی را کمتر منتقل کند.
- در طراحی نمای ساختمان، راحت و اقتصادی بودن، مسائل مربوط به حفظ و نگهداری، نظافت و تعمیرات نما و جزئیات آن را در نظر داشته باشید.
- فراموش نکنید عموم مردم، انسانهایی با ظاهر و باطن متفاوت را نمیپسندند، این مورد درباره ساختمانها هم صدق میکند. پس سعی کنید طراحی نمای ساختمان را با طراحی داخلی آن متناسب و هماهنگ بسازید.
و در آخر باید توجه داشته باشید که نمای ساختمان ، بیشتر از هر جای دیگری در چشم مخاطبان بوده و میتواند همانند یک ویترین یا بیلبورد تبلیغاتی بزرگ دائمی و رایگان، هنر و تخصص شما را به دیگران معرفی کند. پس سعی کنید از هنرتان برای طراحی این فرصت عالی، بهترین بهرهبرداری را داشته باشید.
پاسخ دهید
نمایش دیدگاهها