اگر به فکر تغییر دکوراسیون داخلی و خارجی منزل خود هستید و نمیخواهید بودجه بسیار زیادی به این کار اختصاص دهید اما کیفیت کار برای شما حائز اهمیت است بهتر است به سراغ دیوارپوش کامپوزیت بروید.
سوالات متداول:
دیوارپوش کامپوزیتی در چه طرحها و مدلهایی تولید میشود؟
دیوارپوشهای کامپوزیتی در انواع طرحهای آلومینیومی، چوبی، فولادی رنگی، پشم سنگ، سایدینگ و فایبر گلاس تولید میشوند.
دیوارپوش کامپوزیتی برای پوشش دیوار چه فضاهایی به کار میرود؟
برای پوشش دیوارهای فضاهای خارجی مانند دیوار محوطه و حیاط خلوت و همچنین در دکوراسیون فضاهای داخلی شامل نشیمن، آشپزخانه، توالت و حمام همچنین در انواع فضای رستورانها و مجتمعهای اداری و تجاری کاربرد دارند.
در هنگام انتخاب دیوارپوش کامپوزیت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
توجه به کاربری و ابعاد فضا، طرح و رنگ دیوارپوش و توجه به سبک دکوراسیون داخلی فضا از موارد بسیار مهمی هستند که در هنگام انتخاب و خرید دیوارپوش کامپوزیتی باید توجه کنید.
دیوارپوش کامپوزیت چیست؟
دیوارپوش کامپوزیت پانلهایی متشکل از متریال گوناگون و با کاربرد خاص هستند. در ادامه شما را با انواع دیوارپوش کامپوزیتی و کاربردهای آن آشنا میکنیم.
انواع دیوارپوش کامپوزیت و کاربردهای آن
دیوارپوشهای کامپوزیت به طور کلی به چند دسته تقسیم میشوند:
- کامپوزیت دیواری آلومینیومی
- دیوارپوش کامپوزیت چوبی
- دیوارپوش کامپوزیت فولادی رنگی
- کامپوزیت دیواری پشم سنگی
- دیوارپوش کامپوزیتی سایدینگ
- دیوارپوش فایبر گلاس یا FRP
کامپوزیت دیواری آلومینیومی
امروزه تولیدات کامپوزیت دیواری آلومینیومی ساخت کشور چین رتبهی اول در جهان را به خود اختصاص داده است. پانلهای دیواری کامپوزیتی از جمله متریال جدیدی هستند که با قیمت اقتصادی در رنگبندی متنوع به بازار عرضه میشوند. روش ساخت این پنلهای دیواری مناسب و استاندارد است و از پردازش عالی برخوردار است. کیفیت بالا بسیار و جلوگیری از آتشسوزی کامپوزیت آلومینیومی را نزد افراد و طراحان دکوراسیون محبوب ساخته است.
کامپوزیت دیواری آلومینیومی عملکرد منحصربهفردی دارند، بنابراین به عنوان مصارف گوناگون بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. شما میتوانید از پانلهای دیواری کامپوزیت آلومینیومی در دیوار خارجی ساختمان و نوسازی ساختمانهای قدیمی بهره ببرید. این نوع پنلهای دیواری در دکوراسیون داخلی هم مورد استفاده قرار میگیرد که عمدهترین مصارفش به دیوار و سقف مربوط میشود.
دیوارپوش کامپوزیتی چوبی
پانلهای دیواری کامپوزیت چوبی معمولا از روکش تخته مصنوعی ساخته میشوند. این پانلهای دیواری پانلهایی چند لایه هستند که از چسباندن دو پانل سطح نازک به یک لایه مرکزی ضخیمتر به وجود میآیند. روکشهایی که روی پانلهای کامپوزیت چوبی قرار میگیرند ممکن است از پانلهای کوچک، روکش لانهزنبوری یا سایر چوبهای سبک ساخته شده باشند.
دیوارپوش کامپوزیت فولادی رنگی
پنلهای کامپوزیت فولادی رنگی کاربرد گستردهای دارند و اصلیترین موارد استفاده آن به کارگاه و انبار صنعتی سردخانهها و اتاقهای اصلی ساختمان اتاقهای مختلف تهویه مطبوع و غیره باز میگردد.
کامپوزیت دیواری پشم سنگی
مواد اولیه اصلی پانلهای دیواری کامپوزیت پشم سنگ، بازالت و سایر مواد معدنی طبیعی هستند. تخته پشم سنگ را از طریق ذوب شدن در درجه حرارت بالا به فیبر تبدیل میکنند و سپس مقدار مناسبی به آن چسب اضافه و در نهایت آن را فرآوری میکنند. محصولات تخته پشم سنگ برای تجهیزات صنعتی، ساخت و ساز ساختمان، عایقکشتی، عایق صدا و… مناسب هستند.
دیوارپوش کامپوزیت سایدینگ
سایدینگ کامپوزیت یک انتخاب مطلوب برای طراحی دیوارهای خارجی خانه یا ساختمانهای تجاری محسوب میشود. سایدینگ کامپوزیت و روکش دیوار، وظیفه محافظت از نمای خارجی ساختمان در برابر رطوبت را دارند. دیوارپوش کامپوزیت سایدینگ با صفحات ساخته شده از پلاستیک و چوب بازیافتی به بازار عرضه میشوند. از نظر ظاهری چوب واقعی است اما دوام و مقاومت آن در برابر حشرات آن را به گزینه برتر برای انواع نیازهای دکوراسیونی شما تبدیل کرده است.
فناوری جدید شرایطی را فراهم کرده است که دیوارهای کامپوزیت در برابر لکهها و سایر آسیبها مقاوم باشند. به این ترتیب میتوانید از آنها در فضای بیرونی خانه استفاده کنید زیرا بسیار محکم و قابل اعتماد هستند. اگر میخواهید نمای کامپوزیت انتخاب کنید که نگران نگهداری مکرر آن نباشید، دیوارپوش کامپوزیت سایدینگ بهترین انتخاب است. از آنجا که سایدینگ کامپوزیتها به صورت صاف روی زمین قرار نمیگیرند، شرایطی برای قرار گرفتن آب روی سطح آن وجود ندارد. دیوارپوشهای کامپوزیتی علیرغم تفاوتهایی که باهم دارند میتوانند با صرفهجویی در هزینهها و انرژی باعث زیبایی و بهینهسازی منزل و محیط بیرونی آن شوند.
دیوارپوش فایبر گلاس یا FRP
پانلهای فایبر گلاس پانلهایی نازک و انعطافپذیر از جنس رزین پلیاستر هستند. آنها را میتوانید روی دیوار و سقف اجرا کنید. میتوانید از این پانلها بر روی دیوار چوبی و دیوارهای بتنی نیز بهره ببرید. این پانلها روی هر دیواری قابل نصب هستند به شرط آنکه دیوار خشک و بدون رطوبت باشد. این پانلها یک روکش پلاستیکی دارند که باعث میشود سطح آنها در برابر خراش بسیار مقاوم باشد. پانلهای فایبرگلاس ضد لک هستند و به راحتی تمیز میشوند. همه این ویژگیها این پانلها را به گزینهای بسیار عالی برای دیوارپوش و پوشش سقف آشپزخانه رستورانها، حمام عمومی و سرویسهای بهداشتی، کلاسها، دفاتر، اتاقهای بیمارستان و سایر مکانهایی که نیاز به تمیز کردن مکرر دارند، تبدیل کرده است.
این پانلها به راحتی با شویندههای معمولی یا حتی بخار آب تمیز میشوند. بنابراین از رشد کپک جلوگیری میکنند. نصب پانل فایبرگلاس بسیار راحت و کم هزینه است زیرا هم با چسب هم با بست نصب میشوند. دیوارپوشهای فایبرگلاسی زنگ نمیزنند و از بین نمیروند. پانلهای فایبر گلاس گزینهای عالی برای پوشش دیوارهای قدیمی و سقفهای آسیب دیده خواهند بود.
نصب دیوارپوشهای فایبر گلاس
این پانلها مانع از خشک شدن دیوار زیرین میشوند. بنابراین نباید در مناطق مرطوب و دیوارهایی که رطوبت دارد نصب شوند. برای نصب این پانلها میتوانید از چسب ماستیک بر پایه آب استفاده کنید اما برای نصب برروی بلوکهای بتنی یا سطوح خیلی مسطح مانند سرامیک یا کاشی، بهتر است از چسب بر پایه روغن بهره ببرید. نصب این پانلها معمولا نیازی به استفاده از میخهای فولادی ندارد اما برای نصب روی سطوحی مانند کاشی و سرامیک میتوانید از میخهای فولادی هم استفاده کنید.
از دیوارپوش کامپوزیتی کجا استفاده میشود؟
دیوارپوشهای کامپوزیتی اکثرا در طراحی هتلها، مدارس، بیمارستانها و …قابل استفاده هستند. برخی از آنها در ساخت پروژههایی مانند پارتیشنهای مراکز خرید مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه موارد استفاده از این دیوارپوش را به طور کاملتر بیان کردهایم.
مورد استفاده در پروژههایی به منظور کاهش بار دیوار
از دیوارپوش کامپوزیت برای دیوارهای بسیار سنگین و خانههای فولادی استفاده میشود. سازههای فلزی و خانههای پیش ساخته نیز از این دیوارپوشها بهره میبرند.
مناسب برای پروژههای ویژه ضد حریق
در آشپزخانههای بزرگ و مکانهایی که به محافظت ویژه نیازمند هستند و باید به درستی در برابر رطوبت حفظ شوند مانند حمام، توالت، آشپزخانه، فضای باز و غیره از این نوع دیوارپوش استفاده میشود. همچنین برای مواردی مثل دیوارهای داخلی و خارجی و سایر پارتیشنهای معمولی قابل استفاده است.
آمادهسازی و رنگ آمیزی دیوارپوش کامپوزیتی
مواد کامپوزیتی مخلوطی از الیاف مختلف هستند، که توسط رزینی سفتکننده به هم متصل میشوند. با توجه به نوع کاربرد ممکن است مواد کامپوزیتی به رنگآمیزی احتیاج نداشته باشند. اما رنگآمیزی روش خوبی برای اصلاح رنگ کامپوزیت پس از کمرنگ شدن نسبت به رنگ اولیه است. موثرترین روش رنگآمیزی به نوع مواد اولیهای که کامپوزیت از آن ساخته شده است بستگی دارد. قبل از شروع هر پروژه نقاشی بهتر است به توصیههای سازنده شرکت دیوارپوش کامپوزیتی دقت کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.
رنگ آمیزی کامپوزیتهای فایبرگلاس
سوراخها یا نقصها را با بتونه فایبر گلاس پر کنید. بتونه را با ابزار بتونه کاملا صاف کنید و اجازه دهید به خوبی خشک شود. با کاغذ سنباده زبر عمل سنباده زدن را انجام دهید تا بتونه یا رنگ اضافی پاک شود بعد از اینکه کامپوزیت نسبتا صاف شد، عمل سنباده زدن را تا حدی تکرار کنید که کامپوزیت به طور کامل صاف شود. از یک پارچه خشک و استون برای از بین بردن گرد و غبار، چربی و مواد باقی مانده استفاده کنید. با استفاده از یک پرایمر کار را آغاز کنید. (اکثر پرایمرها روی فایبر گلاس به خوبی نقش خود را ایفا میکنند. اما با این حال بهتر است دستورالعملهای شرکت سازنده را مورد بررسی قرار دهید). حدودا دو ساعت صبر کنید تا پرایمر شما خشک شود. در این فاصله نباید سطح لمس شود. برای اولین لایه رنگ از اسپری یا قلمو استفاده کنید. اجازه دهید تا رنگ کاملا خشک شود. یک لایه دیگر رنگ بزنید. همیشه بعد از رنگآمیزی از تثبیتکنندههای مناسب استفاده کنید. تثبیتکننده رنگها به شما این امکان را میدهند که رنگ با دوامتری داشته باشید و در زمان کوتاهی مجبور به رنگآمیزی کامپوزیتهای فایبر گلاس خود نشوید.
دیوارپوش کامپوزیتی مناسب برای منزل
دیوارپوش کامپوزیتی سنگی یا قاب سنگی
دیوارپوشهای بافتدار و طبیعی ضرورتا برای محیط بیرونی منزل کاربردی نیست، شما میتوانید از کامپوزیت سنگی در دکوراسیون داخلی منزل استفاده کنید و طبیعت را به خانه بیاورید. همچنین میتوانید با دیوارپوشهایی با ظاهری شبیه به سنگ مورد علاقهتان منزل خود را زیباتر کنید. کاشیهایی از جنس سنگ واقعی و یا دیوارپوشهای سنگی کامپوزیتی جلوه خاصی به محیط خانه شما میبخشند. استفاده از دیوارپوشهای ملامینی نیز برای منزل مناسب است، زیرا بسیار سبک هستند.
دیوارپوش کامپوزیتی روستیک با ظاهر چوبی
دیوارپوش کامپوزیتی روستیک، بافتی هنری روی دیوار منزل شما ایجاد میکند. معمولا این دیوارپوشها از جنس وینیل با ظاهری چوبی است. این کار ممکن است نیازمند کمی تلاش و دقت و زمان باشد، اما از نتیجهی پایانی لذت خواهید برد. اگر شما از اینکه تکهی کوچکی از محیط بیرون را به صورت منحصربهفرد در منزلتان داشته باشید، لذت میبرید، حتما از دیوارپوش کامپوزیتی روستیک با ظاهر چوبی بهره ببرید. اگر تمایل دارید از متریال سنگینتری برای نصب روی دیوارتان استفاده کنید، برای جلوگیری از آسیبرسیدن به دیوار استفاده از گلمیخها را به شما توصیه میکنیم.
دیوارپوش کامپوزیتی با وسایل تزیینی گرد یا بیضی شکل
تزیینات گرد سقفی را میتوانید به جای سقف روی دیوار بچسبانید. سپس روی همه را با رنگهای روشن و هماهنگ رنگآمیزی کنید. هنگام رنگآمیزی از رنگهای روشن استفاده کنید تا بافت آن واضح مشخص باشد.
کامپوزیت دیواری پشت تلویزیون
معمولا تلویزیونها به خاطر صفحه سیاه و بزرگی که دارند، در فضای نشیمن و یا پذیرایی خانه همهی توجهات را به خود جلب میکنند و به نقطه کانونی خانه تبدیل میشوند. بنابراین تزیین دیوار پشت تلویزیون در دکوراسیون داخلی خانه بسیار مهم است. قبلا برای تزیین دیوار تلویزیون از کاغذدیواری هایی با مدلهای مختلف استفاده میشد. دیوارپوشهای کاغذی با گذر زمان جایشان را به کامپوزیت دیواری سنگی دادند. البته بعضی از افراد تمایل داشتند از سنگها به طبیعی یا مصنوعی در دکوراسیون داخلی منزل استفاده کنند. این روش دارای معایب زیادی برای فضاهای گوناگون بود و فضای خانه را سرد و بیروح جلوه میداد. کامپوزیت دیواری سنگی یا آجری سنگی در کنار دیوارپوش سه بعدی مورد استقبال عموم مردم قرار دارند. این پانلهای سه بعدی جلوهای بینظیر و خیرهکننده در محیط اتاق نشیمن یا اتاق تلویزیون شما ایجاد میکنند.
مزایا و معایب استفاده از دیوارپوش کامپوزیت
دیوارپوش کامپوزیتی را میتوان نسل جدیدی از پانلهای دیواری داخلی با عملکرد بالا دانست. این دیوارپوشها صنعتیسازی شدهاند و در زمره انواع مصالح ساختمانی قرار میگیرند و امروزه جایگزین آجرهای سنتی شدهاند. در مورد این نوع دیوارپوش باید بدانید که سازگار با محیط زیست هستند و در مصرف انرژی صرفهجویی میکنند. آلودگی خاصی ندارند و سبک بودن و ضد آتش بودنشان از مهمترین مزایای این نوع دیوارپوش محسوب میشود. ضمنا لازم است بدانید دیوارپوشهای کامپوزیتی عایق حرارتی و عایق صدا هستند.
دیوارپوشهای کامپوزیتی مزیتهای بسیار زیادی دارند، که استفاده از آنها را نسبت به سایر مانند سنگ و چوب در اولویت قرار میدهد. سرعت بیشتر در نصب دیوارپوش کامپوزیتی، وزن سبکتر این دیوارپوشها در مقایسه با سایر مصالح، زیبایی بصری و حس طبیعی بودن، مقاومت بالا در برابر خوردگی و ضربه و همچنین قابلیت تعویض و جابهجا کردن پانلها در دیوارپوش کامپوزیتی را میتوان مهمترین مزیتهای آنها دانست.
علاوهبر این مزایایی که ذکر شد مناسب بودن قیمت دیوارپوش کامپوزیتی نسبت به استفاده از مصالح طبیعی نیز یکی از اصلیترین مزیتهای این دیوارپوشها است. قیمت دیوارپوش کامپوزیتی هم با توجه به مدل و طرح دیوارپوش انتخابی و همچنین درجه مرغوبیت مصالح، ممکن است ارزان یا گران باشد.
دیوارپوش کامپوزیت را از کجا میتوان خرید؟
دیوارپوش کامپوزیت را میتوانید از تولیدکنندههای مستقیم فروشگاههای لوازم دکوراتیو ساختمان و برخی از دفاتر طراحی داخلی تهیه کنید. بهتر است که اجرا و نصب دیوارپوش کامپوزیتی را به یک نصاب حرفهای و با تجربه بسپارید.
سخن پایانی
امروزه استفاده از انواع دیوارپوشها یا متریالهای مختلف بسیار گسترش پیدا کرده است. کم کم رنگهای روغنی یا پلاستیکی و انواع کاغذدیواریها جای خود را به انواع دیوارپوش کامپوزیتی سنگی و چوبی یا پانلهای سه بعدی میدهند. دیوارپوشهای کامپوزیتی بسیار پرطرفدار و جدید هستند و آنها به صورت پانلهایی با ابعاد مشخص در کنار یکدیگر و بر روی دیوار نصب میشوند. از اینکه با ما تا انتهای مقاله همراه بودید، متشکریم. امیدواریم با مطالعه این مطلب پاسخ سوالات خود را گرفته باشید. منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.
10 نمونه دیوارپوش کامپوزیتی در دکوراسیون داخلی
سلام دیوارپوش کامپوزیت به صورت مات و براق هم تولید میشه؟
سلام
تنوع طرحها و مدلها در طراحی و تولید دیوارپوش کامپوزیت بسیار زیاد است؛ بنابراین شما میتوانید متناسب با سلایقتان انتخاب کنید.
کامپوزیت برای پوشش نمای ساختمان تجاری هم استفاده میشه؟
بله؛ دامنه استفاده از کامپوزیت در طراحی داخلی و خارجی ساختمان بسیار گسترده است. کامپوزیت از مواردیست که امروزه در طراحی نمای ساختمان تجاری، اداری و مسکونی بسیار مورد توجه طراحان قرار گرفته است.