بیش از 80 سال از اولین روزهایی که کمپانی برادران کناف (Knauf) ایدهی استفاده از صفحات گچی روکشدار را مطرح کردند میگذرد. این روزها از کناف به عنوان مصالح اصلی در سقف یا دیوار خانهها استفاده میشود. کناف سقف آشپزخانه و پذیرایی این روزها بسیار پرطرفدار شده و به جای صرف هزینههای زیاد برای گچکاری سقف، از این روش برای ساخت سقف استفاده میشود.
در سالهای گذشته به کار بردن سقف کنافی در آشپزخانه، پذیرایی و اتاق خواب بسیار پرطرفدار شده است. کناف به دلیل قیمت ارزان و متنوع بودن طرح و رنگ، دست طراحان را باز میگذارد و به همین خاطر یکی از پرکاربردترین روشها برای ساخت سقف خانهها به شمار میرود. کناف سقف آشپزخانه انواع گوناگونی دارد و به روشهای مختلفی در آشپزخانه طراحی میشود. در ادامه پس از معرفی انواع کناف آشپزخانه به معرفی مزایا و معایب آن میپردازیم و در انتها قیمت آن را بررسی میکنیم. همراه ما باشید.
سوالات متداول:
انواع طرحهای کناف سقف آشپزخانه کدامند؟
1. کناف آشپزخانه ساده 2. کناف سقف مدرن 3. کناف سقف آسمان مجازی 4. کناف کلاسیک 5. کناف مستطیلی 6. کناف آشپزخانه اپن
اجرای کناف سقف آشپزخانه چه مزایایی دارد؟
1. وزن کم 2. قابلیت تعمیر و ترمیم 3. نورپردازی مخفی 4. تنوع بالا 5. پنهان کردن تاسیسات 6. مقاوم در برابر زلزله 7. عایق حرارت 8. قابلیت بازیافت 9. قابلیت رنگآمیزی 10. قیمت ارزان
اجرای کناف سقف آشپزخانه چه معایبی دارد؟
1. احتمال ترکخوردگی 2. آسیبپذیری در برابر رطوبت 3. پخش گرد و خاک زیاد در حین اجرا 4. نیازمند نصاب حرفهای 5.جنس نامرغوب
کناف سقف آشپزخانه چیست؟
سال 1932 میلادی، کارل و آنفوس کناف آلمانی ایدهی استفاده از صفحات روکشدار گچی را مطرح کردند. این ایده به سرعت جایگزین استفاده از گچکاری سقف خانهها شد و به دلیل مزایای متعددی که داشت طرفداران زیادی پیدا کرد. برای ساخت سقف کنافی از سازههای گالوانیزه استفاده میشود که با روکش سیمان و گچ پوشانده شده و روی سقف اصلی ساختمان نصب میشوند.
یکی از مکانهایی که بیشترین استفاده از کناف در آن انجام میشود، آشپزخانه است. کناف سقف آشپزخانه انعطاف بالایی دارد و میتوان از طرح و رنگهای متنوعی برای آن استفاده کرد.
به دلیل ماهیت و شکل ساختاری کناف، استفاده از آن در آشپزخانه با چالشهایی روبهرو است که مهمترین چالش نورپردازی آشپزخانه است. طراحان داخلی برای برطرف کردن مشکل نورپردازی در زمان استفاده از کناف سقف آشپزخانه، در کنار نورهای اصلی، نور مخفی را پیشنهاد میدهند تا محیط آشپزخانه از نظر روشنایی کمبودی نداشته باشد.
انواع کناف سقف آشپزخانه
کناف یک مدل نیست و به دلیل انعطافپذیری بالایی که دارد میتواند در طرح و شکلهای مختلفی ساخته شود. از این جهت انواع گوناگونی دارد. کناف سقف آشپزخانه از نظر شکل ظاهری در دستههای زیر قرار میگیرد:
- کناف آشپزخانه ساده: کوتاه بودن سقف خانهها قدرت مانور در طراحی سقف را کمتر میکند. کناف سقف ساده، یکی از مدلهای کناف است که برای خانههایی با دیوارهای کوتاه طراحی میشود و ضخامت چندانی ندارد. این نوع کناف شباهت زیادی به گچکاری سادهی سقف دارد.
- کناف سقف مدرن: در خانههای مدرن سعی میشود از اشکال هندسی کمی پیچیدهتر استفاده شود. کناف سقف مدرن یکی دیگر از انواع کناف است که در ساخت آن اشکال هندسی مختلف در نظر گرفته میشود. نمونههای آن را میتوانید در سقفهایی با کناف، شکلی تودرتو مشاهده کنید. وجود نورهای مخفی و نوارهای LED برای افزایش زیبایی کنافهای مدرن ضروری است.
- کناف سقف آسمان مجازی: زیباترین کناف آشپزخانه، کناف آسمان مجازی است. این روزها به کار بردن سقف آسمان مجازی طرفداران زیادی پیدا کرده و به همین دلیل کناف آسمان مجازی هم پرفروش شده است. با اجرای این نوع سقف، میتوانید همیشه آسمان زیبا را در آشپزخانهی خود داشته باشید.
- کناف کلاسیک: برخلاف کنافهای ساده یا مدرن، از اشکالی به شکل دایره برای ساخت کناف کلاسیک استفاده میشود. با این شکل از طراحی، به راحتی میتوان لوسترهای بزرگ و مجلل را در وسط کناف جای داد. البته باید توجه داشته باشید که لوستر آشپزخانه با لوستر پذیرایی فرق میکند و در صورتی که طرح آشپزخانه کلاسیک انتخاب کردید، لوستر مناسب برای آن تهیه کنید.
- کناف مستطیلی: کناف سقف مستطیلی از متداولترین مدلهای کناف در آشپزخانه است. از آنجا که بیشتر آشپزخانهها با پلان مستطیلی شکل ساخته شدهاند، این نوع کناف هم مستطیلی شکل طراحی میشود. به راحتی میتوان از نورهای مخفی در گوشههای این نوع کناف استفاده کرد.
- کناف آشپزخانه اپن: مدل آرک اپن آشپزخانه کناف یکی از محبوبترین مدلها برای زیباسازی محیط خانه و آشپزخانه است. این مدل برای آشپزخانههای با پلان باز کاربرد دارد و به همین دلیل به کناف آشپزخانه اپن هم شناخته میشود.
مزایای کناف آشپزخانه
روشهای متعددی برای ساخت سقف آشپزخانه وجود دارد که هرکدام هزینه، مزایا و معایب خود را دارند. در این بخش برخی از مهمترین مزایای کناف سقف اشپزخانه و پذیرایی را بیان میکنیم.
- وزن کم: مهمترین مزیت کناف نسبت به سایر روشهای ساخت سقف، وزن بسیار کم آن است. این نوع سقف در مقایسه با سقفهای گچی وزن بسیار سبکی دارند و همین موضوع باعث میشود وزن مردهی ساختمان کمتر شود. وزن کم کناف به طور غیرمستقیم روی افزایش طول عمر ساختمان تاثیر مثبت میگذارد.
- قابلیت تعمیر و ترمیم: کناف سقف آشپزخانه اگر به شکل اصولی و توسط نصاب حرفهای اجرا شود، به راحتی قابلیت تعمیر یا ترمیم دارد. این موضوع بخصوص برای آشپزخانههایی که دائم در معرض دود، رطوبت و حرارت هستند بسیار اهمیت دارد.
- نورپردازی مخفی: علاوه بر نورهای اصلی مانند لوستر یا چراغهای آویز که میتوان در سقف کنافی استفاده کرد، قابلیت نورپردازی مخفی از دیگر ویژگیهای سقفهای کناف محسوب میشود. میتوانید با نصب نوارهای LED در لبههای کناف، روشنایی محیط آشپزخانه را بیشتر کنید.
- تنوع بالا: همانطور که در بخش قبل اشاره شد، به دلیل شکل ساختاری منعطف کناف میتوان طرحهای متنوعی از آن را اجرا کرد. کافیست با طراح سقف کناف مشورت کنید تا متناسب با سبک و نقشهی آشپزخانه، مدل کناف مناسب را به شما پیشنهاد بدهد.
- پنهان کردن تاسیسات: یکی دیگر از مهمترین مزیتهای سقفهای کنافی، پنهان کردن سیمکشی و تاسیسات در زیر آنهاست. با این روش دیگر نیاز به سیمکشیها روکار یا سوراخ کردن سقف آشپزخانه وجود ندارد. این موضوع بخصوص برای آشپزخانههای صنعتی بسیار اهمیت دارد.
- مقاوم در برابر زلزله: یکی از مسائلی که در ساخت سقف خانهها فراموش میشود، میزان مقاومت سقف در برابر زلزله است. خوشبختانه سقفهای کنافی در برابر زلزله از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند. این نوع سقفها به شکلی حرفهای روی چهارچوب ساختمان نصب میشوند و به دلیل یکپارچه بودن و وزن کم، در برابر زلزله مقاومت بالاتری دارند.
- عایق حرارت: نصب سقف کنافی اگر به درستی و روی اصول انجام شود، این نوع سقف در برابر حرارت عایق بسیار مناسبی خواهد بود. این ویژگی برای آپارتمانها یا مجتمعهای بسیار بزرگ که گرمای آشپزخانه از طریق سقف به کف واحد بالایی انتقال پیدا میکند، بسیار مناسب است.
- قابلیت بازیافت: امروزه تمام شرکتهای معتبر دنیا در حال تلاش برای ساخت محصولاتی هستند که قابلیت بازیافت داشته باشد و به محیط زیست آسیب نرساند. خوشبختانه در ساخت سقفهای کنافی از مواد استفاده میشود که قابلیت بازیافت دارند.
- قابلیت رنگآمیزی: با توجه به سبک های طراحی آشپزخانه میتوانید، کناف سقف را رنگ بزنید. قابلیت رنگآمیزی یکی دیگر از مزیتهای این نوع سقف است که انعطاف و تنوع آن را بیشترمیکند.
- قیمت ارزان: در مقایسه با سقفهای کاذب دیگر، قیمت سقف کناف آشپزخانه بسیار ارزانتر است. مصالح ارزان و سرعت اجرای بالا منجر به کاهش قیمت تمام شدهی سقفهای کنافی شده است.
معایب کناف آشپزخانه
گرچه مزایای کناف آشپزخانه بسیار زیادی است اما دلیل نمیشود که نقطه ضعفی نداشته باشد. در ادامه برخی از معایب کناف سقف آشپزخانه را بیان میکنیم.
- احتمال ترکخوردگی: به دلیل وجود گچ در ساختار سقفهای کنافی و حساسیت گچ در برابر ضربه، احتمال ایجاد ترک روی این سقفها زیاد است. به مرور زمان و با ایجاد ضربههای مختلف ممکن است بخشهایی از سقف کناف آشپزخانه ترک بخورد که ترمیم آن هزینهبردار است.
- آسیبپذیری در برابر رطوبت: کناف در برابر رطوبت و آب مقاومت بالایی ندارد. به همین دلیل استفاده از آن در آشپزخانه باید با احتیاط بیشتری انجام شود. احتمال ایجاد لکههای روغن یا تغییر شکل به دلیل تماس با رطوبت در این سقفها وجود دارد.
- پخش گرد و خاک زیاد در حین اجرا: یکی از معایب سقفهای کنافی، پخش گرد و خاک زیاد در حین اجرای آن است. این موضوع بخصوص برای آشپزخانه که باید مکانی تمیز و به دور از آلودگی باشد، خیلی مهم است. این گرد و خاک ممکن است در حین ترمیم یا تعمیر سقف کنافی هم ایجاد شود که قطعا آزاردهنده است.
- نیازمند نصاب حرفهای: یکی از مشکلات سقفهای کنافی، عدم وجود نصاب حرفهای برای آن است. به دلیل شکل خاص سقفهای کنافی، برای نصب آنها باید حتما از افراد خبره و حرفهای استفاده کرد. پیدا کردن چنین افرادی ممکن است دشواریهایی داشته باشد و روی قیمت نهایی تاثیرگذار باشد.
- جنس نامرغوب: متاسفانه برخی از افراد سودجو برای کاهش هزینههای کناف، از مواد نامرغوبی استفاده میکنند که در ظاهر شبیه به کنافهای باکیفیت است. اما پس از چند سال، کناف شکل و رنگ خود را از دست میدهند. اینکه نمیتوان کناف مرغوب و نامرغوب را در همان ابتدا تشخیص داد، یکی از معایب این نوع سقف کاذب است.
قیمت کناف آشپزخانه
هزینه اجرای سقف کنافی به پارامترهای متعددی بستگی دارد. قیمت کناف آشپزخانه با توجه به متراژ، جنس کناف و هزینههای اجرای آن تغییر میکند. این مورد را هم اضافه کنید که هزینهی ورقهای گالوانیزه به صورت متری محاسبه میشود. اما به طور ساده هزینه تمام شده برای اجرای سقفهای کناف به شکل زیر دستهبندی میشود (این قیمتها حدودی هستن):
- کناف سقف ساده: هزینه مصالح و دستمزد، متری حدود 170 تا 300 هزار تومان
- کناف سقفی با نورمخفی: هزینه مصالح و دستمزد متری حدود 130 تا 210 هزار تومان
- کناف سقفی با اشکال هندسی پیچیده: قیمت این نوع سقف به صورت کلی و نه متری اعلام میشود.
سخن پایانی
طراحی سقف آشپزخانه باید با توجه به دکوراسیون و سبک معماری آشپزخانه انجام شود. اما در هر حال، کناف یکی از بهترین روشها برای ساخت سقف آشپزخانه است. کناف آشپزخانه از تنوع طرح و رنگ بالایی برخوردار است و میتوان از آن در آشپزخانههای سنتی و مدرن استفاده کرد. در این مقاله انواع مدل کناف سقف آشپزخانه را به همراه مزایا و معایب آن مورد بررسی قرار دادیم. اگر شما هم در این زمینه تجربهای دارید در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
سلام؛ از چه لوازمی میتوانیم برای کناف سقف آشپزخانه استفاده کنیم؟
سلام؛ نورهای مخفی و انواع ال ای دیها را میتوانید در نورپردازی کناف سقف آشپزخانه به کار ببرید.
سلام؛ در طراحی آشپزخانه کلاسیک میتوانیم کناف سقف آشپزخانه را اجرا کنیم؟
سلام؛ بله، شما میتوانید متناسب با سبک دکوراسیون داخلی آشپزخانه، طرح کناف سقف را انتخاب کنید.