زیبایی نمای داخلی خانه، ارتباط مستقیمی به جنس کفپوش آن دارد. کفپوش سنگی یکی از شیکترین و در عین حال، مقاومترین نوع کفپوشهای مخصوص خانه است. از این نوع کفپوش برای فضاهای بیرون خانه مانند حیاط، پارکینگ و راهروها هم استفاده میشود. چرا کفپوش سنگ جزو پرفروشترین کفپوشهای بازار ایران است؟ دلیل محبوبیت کفپوشهای سنگی چیست؟
خوشبختانه کشور ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندههای کفپوشهای سنگی در منطقه است. بجز کفپوشهایی که از کشورهای دیگر وارد میشوند، کارخانجات داخلی هم طیف وسیعی از کفپوشهای سنگی را تولید و روانه بازار میکنند. مقاومت و طول عمر بالا، طرح و رنگهای متنوع و ویژگیهای منحصربفرد سنگ کف باعث شده محبوبیت بالای در بازار داشته باشد. در ادامه پس از معرفی انواع کفپوشهای سنگی، مزایا، معایب، مراحل نصب و قیمت کفپوش سنگی را بررسی میکنیم.
کفپوش سنگی چیست؟
در یک تعریف ساده، به کفپوشهایی که از جنس سنگ ساخته شده باشند، کفپوش سنگی گفته میشود. این کفپوشها از سنگهایی با جنسهای مختلف ساخته میشوند و یک جنس ندارند. برخی از کفپوشهای سنگی از ترکیب دو جنس سنگ مختلف ساخته میشوند تا ویژگیهای هر دو سنگ را داشته باشند.
نمای ظاهری، کارایی، مقاومت و طول عمر کفپوشهای سنگی نسبت به کفپوشهای چوبی و PVC بسیار بالاتر است و مشکلاتی مانند حساسیت نسبت به خط و خش، رطوبت و حرارت را ندارند. کفپوش سنگ را با یکبار نصب میتوانید تا سالها استفاده کنید و هیچ مشکلی برای آن به وجود نخواهد آمد.
انواع سنگ کف خانه
همانطور که گفته شده، سنگ کف خانه یا همان کفپوشهای سنگی در انواع گوناگونی تولید میشوند. تفاوت مدلهای مختلف در جنس سنگیست که کفپوش از آن سنگ ساخته شده است. انواع کفپوش سنگی عبارت است از:
کفپوش گرانیتی
اولین و پرطرفدارترین نوع سنگ کف خانه، کفپوش گرانیتی است. سنگ گرانیت چند ویژگی جالب دارد که آن را به بهترین انتخاب برای کفپوش خانه و فضاهای باز تبدیل کرده است؛ این ویژگیها عبارتاند از تخلخل پایین، جذب آب کم، لکپذیری بسیار کم و مقاومت بالا در برابر ضربه. همچنین میتوان کفپوشهای گرانیتی را با آب شستشو داد و تمیز کرد.
به دلیل ویژگیهای جذابی که کفپوشهای گرانیتی دارند از آنها علاوه در خانه در محیطهای عمومی هم استفاده میشود. تنوع طرح و رنگ سنگهای گرانیت بسیار بالاست و به همین علت به عنوان یکی از بهترین کفپوشهای برای مکانهایی نظیر تالار، رستوران و سالنهای آرایش به شمار میرود.
کفپوش سنگ مرمر
ایران معادن سنگ مرمر متعددی دارد و به همین دلیل کفپوشهای مرمری به وفور در بازار ایران دیده میشود. سنگهای مرمر از جنس سنگهای آهکی هستند و به همین دلیل میزان تخلخل، جذب رطوبت و لکه پذیری آنها نسبت به سنگ گرانیت بیشتر است. بنابراین در انتخاب محلی که قرار است کفپوش سنگ مرمر در آن نقطه نصب شود باید دقت کنید.
به دلیل براق بودن و خاصیت عبور نور از سنگهای مرمر، این نوع سنگ فضای خانه را بسیار شیک و جذاب میکند. قبل از انتخاب سنگ مرمر برای خانه به این موضوع توجه داشته باشید که سنگهای مرمر وزن سنگینی دارند و بسیار شکننده هستند. بنابراین در نصب و اجرای آن بسیار دقت کنید. همچنین توجه داشته باشید که سنگهای مرمر در صورتی که در معرض ضربه و رطوبت باشند به مرور زمان دچار لکه، پوسیدگی و شکستگی میشوند.
کفپوش تراورتن
یکی دیگر از کفپوشهای سنگی که البته کمتر از دو مورد قبلی طرفدار دارد، کفپوشهای تراورتن است. این کفپوش از جنس سنگ رسوبی تشکیل شده و بیشتر به عنوان سنگ اسلب پشت تلویزیون یا نماهای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. سنگهای تراورتن دارای ساختار آهکی و رگههای متعدد هستند و قدرت جذب آب بالایی دارند.
به دلیل تخلخل بالای سنگهای تراورتن و قدرت جذب آب بالای آنها، از این نوع سنگ کمتر در کف خانهها استفاده میشود. با پوشاندن سطح این سنگ با رزین اپوکسی، میزان جذب آب آن کمتر شده و طول عمر آن افزایش پیدا میکند. در کشورهای دیگر کفپوشهای تراورتن را با مواد میپوشانند تا به هیچ وجه آب وارد آن نشود و با این کار مقاومت آن را افزایش میدهند.
کفپوش سنگ ورقهای
کفپوشهای سنگ ورقهای که به آنها سنگ اسلیت هم گفته میشود، جزو طبیعیترین کفپوشها هستند. این سنگها به صورت ورقهای در طبیعت وجود دارند و به همان شکل اصلیشان برای کفسازی انتخاب میشوند. سنگهای ورقهای را بیشتر به عنوان کفپوش محوطه، پارکینگ و فضاهای بیرون از خانه استفاده میکنند.
نکته جالب درباره سنگهای ورقهای رنگهای آنهاست که اغلب به رنگ قرمز، قهوهای، سیاه و سبز هستند. این سنگها در برابر نور خورشید، باران، گرما و سرمای شدید بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل از آنها بیشتر در فضاهای بیرون ساختمان استفاده میکنند. از انواع سنگهای اسلیت میتوان به سنگ ورقهای میگون، قرمز و مالون اشاره کرد.
کفپوش ماسه سنگ (سنگ ریگی)
یکی دیگر از انواع کفپوشهایی که میتوان در خانه استفاده کرد، کفپوش ماسه سنگ یا سنگ ریگی است. این کفپوش به دلیل نرخ جذب آب بالایی که دارد، بهتر است در محیطهایی که کمترین رطوبت وجود دارد، مورد استفاده قرار گیرد. قیمت ارزان یکی از مهمترین ویژگیهای کفپوشهای ماسه سنگ به شمار میرود.
اما این نوع کفپوش در کنار قیمت ارزانی که دارد ممکن است چند مشکل را هم به وجود آورد؛ نقاط ضعف ماسه سنگ لکپذیری بالای آن، احتمال تاب برداشتن در گذر زمان و احتمال ایجاد باکتری و قارچ روی آن است. بنابراین پیشنهادی میکنیم برای فضاهای داخل خانه، کمتر از این نوع کفپوش استفاده کنید.
سنگ کریستال چینی
یکی از جدیدترین کفپوشهای سنگی که امروزه در بازار ایران طرفداران زیادی هم دارند، سنگ کریستال چینی است. این نوع کفپوش بلوری در رنگهای متنوع از رنگ روشن تا تیره در بازار وجود دارند. رگههای زیبایی روی سنگ کریستال چینی وجود دارد و در کارخانهها با فرآوری سنگ، بوک مچ و فورمچهای جذابی از آن به وجود میآورند.
از سنگ کریستال چینی به عنوان کفپوش در خانهها، طراحی رستورانها، هتلها، راهروها و تالارها استفاده میشود. مقاومت و طول عمر بالا، جذب آب بسیار کم و قیمت مناسب باعث شده این نوع کفپوش، محبوبیت بالایی بدست آورد. علاوه بر کف، از این نوع سنگ برای طراحی دیوار حیاط خانهها هم استفاده میشود.
سنگ تراونیکس
سنگهای تراونیکس ترکیبی از سنگ مرمر و تراورتن هستند تا هم مقاومت بالای تراورتن را داشته باشند و هم زیبایی و شفافیت سنگ مرمر را. سنگهای تراونیکس را بیشتر برای اسلب پشت تلویزیون استفاده میکنند اما به دلیل خاصیت عبور دادن نور از آن، میتوان به عنوان کفپوش راهپلهی تالارهای عروسی یا مکانهایی که به نورپردازی نیاز دارند، استفاده کرد.
سنگ تراونیکس قیمت بالایی دارد و به همین دلیل بهتر است در مکانهایی که کمتر در معرض رفت و آمد است مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر ویژگیهای این نوع کفپوش سنگی میتوان به فرآوری آن از طریق بوک مچ و فورمچ کردن نمای ظاهری سنگ اشاره کرد. با این کار رگههای روی سنگی به حالت دوتایی یا چهارتایی متقارن در میآیند که بسیار زیباست.
سنگ بازالت
اگر به کفپوش رنگ تیره علاقه دارید، به شما سنگ بازالت را پیشنهاد میکنیم. سنگهای بازالت در دستهی سنگهای آذرین قرار میگیرند و به همین دلیل مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و خراشیدگی دارند. از این نوع سنگهای بیشتر در کف خانهها، کف پیادهرو، سرویس بهداشتی یا حمام استفاده میشود.
سنگ بازالت به دلیل رنگ خاصی که دارد میتواند نمای داخلی خانه شما را به شکل مدرن در بیاورد. همچنین میتوانید با چیدمان دکوراسیون به سبک سنتی، فضایی روستیک را با کفپوش بازالت در خانه ایجاد کنید. از سنگ بازالت علاوه بر کفپوش، در طراحی نمای مدرن ساختمان هم استفاده میشود.
مزایای کفپوش سنگ
چرا باید کفپوش سنگی را به کفپوشهای چوبی یا PVC ترجیح بدهیم؟ این سنگها چه نقاط مثبتی نسبت به کفپوشهای دیگر دارند؟ در این بخش به این سوالات پاسخ میدهیم و مزایای کفپوشهای سنگی را بیان میکنیم.
- طول عمر بالا: اصلیترین ویژگی کفپوشهای سنگی این است که با یک بار نصب تا بیش از 20 سال میتوانید روی آن حساب کنید. این نوع کفپوش در صورتی که به درستی نصب شده و نگهداری شود، طول عمر بسیار بالایی دارد و نیازی نیست پس از چند سال دوباره هزینه کنید و آن را تعمیر یا تعویض کنید (مشکلی که کفپوشهای چوبی دارند)
- مقاومت زیاد: مزیت دومی که برای کفپوشهای سنگی میتوان برشمرد، مقاومت بسیار بالای آنهاست. این کفپوشها در برابر ضربه، خراشیدگی، لکه، رطوبت و حرارت مقاومت زیادی دارند. برخی از انواع سنگها مانند سنگ ماسه در برابر آب حساس هستند اما برخی دیگر مانند سنگ گرانیت را حتی میتوان با آب شستشو داد.
- سهولت در تمیز کردن: برخلاف کفپوشهای چوبی که شستن آنها با آب باعث آسیب رسیدن به آنها میشود، کفپوشهای سنگی را میتوان به راحتی با آب شست و تمیز کرد. البته این موضوع بیشتر در مورد سنگهای گرانیتی صدق میکند که تخلخل پایینی دارند. سهولت در تمیز کردن مزیت دیگریست که میتوان برای کفپوشهای سنگی برشمرد. با یک تی مرطوب میتوان سطح کفپوش سنگی را به راحتی تمیز کرد.
- روشن کردن محیط: کفپوشهای سنگی به دلیل جنس براقی که دارند، میتوانند باعث جریان نور در محیط خانه شوند. این نوع کفپوشها در صورتی که از رنگهای روشن استفاده شوند، نورپردازی خانه را تکمیل میکنند. هرچقدر نور داخل خانه بیشتر باشد، ابعاد خانه بزرگتر به نظر میرسد.
- تنوع طرح و جنس: کفپوشهای سنگی هم از نظر رنگ، هم طرح و هم ابعاد تنوع بسیار بالایی دارند. در واقع شما در هنگام انتخاب نوع کفپوش سنگی برای خانه، با طیف وسیعی از طرح و رنگها مواجه میشوید که انتخاب از بین آنها کار بسیار دشواری است.
- قیمتهای مختلف: برخلاف تصور عامه که فکر میکنند کفپوشهای سنگی بسیار گران هستند، خوب است بدانید که این نوع کفپوشهای قیمتهای متنوعی دارند. شما میتوانید با خرید کفپوش ماسه سنگ یک محصول ارزان خریداری کنید یا اینکه سنگ گرانیت را برای خانه بخرید که گرانتر است.
معایب کفپوش سنگ
نقاط ضعف کفپوشهای سنگی چیست؟ کفپوشهای سنگی در کنار تمام مزایای که دارند، تعداد نقطه ضعف دارند که خوب است قبل از انتخاب آنها به عنوان کفپوش خانه، این نقاط ضعف را بشناسید. معایب کفپوشهای سنگی عبارت است از:
- جذب سرما: اصلیترین مشکل کفپوشهای سنگی این است که در فصول سرد سال، بسیار سرد هستند و برای قدم زدن روی آنها باید از کفش یا دمپایی استفاده کرد. این موضوع مخصوص برای کسانی که در خانه کودک خردسال دارند بسیار اهمیت دارد. البته این ویژگی در فصول گرم بسیار جذاب است چون باعث خنک بودن خانه میشود.
- اضافه کردن بار به خانه: سنگها وزن سنگینی دارند و نصب کردن کفپوشهای سنگی در خانه، بار زیادی به ساختمان اضافه میکند. این مشکل مخصوصا برای خانههایی که ستونهای مستحکم و مقاومی ندارند بسیار خطرناک است و طول عمر بنا را کاهش میدهد.
- میزان سختی بالا: نقطه ضعف دیگر کفپوشهای سنگ، سختی بالای آنهاست. در صورتی که لیوانی از دست شما بیفتد و به کفپوش سنگ برخورد کند، قطعا میشکند. سختی کفپوشهای سنگی نسبت به کفپوشهای چوب و PVC بسیار بالاتر است و این موضوع ممکن است برای خیلیها خوشایند نباشد.
مراحل نصب کفپوش سنگ
برای نصب کفپوشهای سنگی در اولین قدم بهتر است با یک نصاب حرفهای که رزومه و نمونهکار متعدد دارد، مشورت کنید و با او قرارداد ببندید. اما خوب است خودتان هم از مراحل نصب کفپوش اطلاع داشته باشید. این مراحل عبارتاند از:
- زیرسازی: قبل از هرچیز باید کف خانه را تمیز کرده و تمام مشکلاتی که در کف وجود دارد را به طور کامل برطرف کنید. بهتر است هیچ فرورفتگی یا برآمدگی در کف خانه وجود نداشته باشد تا سنگها به شکل دقیق و منظم در کنار هم قرار بگیرند.
- اندازهگیری دقیق: قبل از اینکه سنگها را بچینید، محیط را کامل اندازهگیری کنید. ابعاد تایلهای سنگ را هم حساب کنید و ببینید چه تعداد سنگ برای محیط شما لازم است. کشیدن نقشه یکی از بهترین کارهاییست که میتوانید قبل از شروع کار انجام بدهید. با این کار مشخص میشود که چه تعداد سنگ کامل نیاز دارید و چه تعداد سنگ باید برش بخورند.
- ملات گیری: پس از اندازهگیری دقیق و تهیهی نقشه، ملاتگیری را آغاز کنید. بهتر است ملات را در سطلی قرار بدهید که در نزدیکی دست شما باشد. اگر درباره ملاتگیری اطلاعی ندارید، قبل از شروع کار، جستجویی در اینترنت انجام بدهید و ویدیوهای مربوط به این کار را تماشا کنید.
- شروع نصب سنگ: با آماده شدن ملات، کار نصب سنگها را آغاز کنید. از جایی کار را شروع کنید که سنگهای بزرگ و کامل قرار میگیرند. گوشههای کار که سنگهای برش داده شده قرار میگیرند را برای انتهای کار بگذارید. توجه داشته باشید که سنگ کامل به کف بچسبد.
- تمیزکاری: پس از قرار دادن سنگها در کنار هم، نوبت به تمیزکاری نهایی میرسد. با یک دستمال مرطوب و تمیز سطح سنگها را از سیمان و ملات پاک کنید تا ظاهری یکدست و زیبا به آن داده شود.
شیوه تمیز کردن کفپوشهای سنگی
چطور کفپوش سنگی را تمیز کنیم؟ برای پاسخ به این سوال نکاتی که در ادامه گفته میشود را به دقت رعایت کنید:
- استفاده از تی خشک: بهترین وسیله برای تمیز کردن کفپوشهای سنگی تی خشک است. تی خشک گرد و غبار موجود روی سنگ را به راحتی پاک میکند. بهتر است هر روز یا یک روز در میان با استفاده از تی خشک، کف خانه را از گرد و خاک تمیز کنید تا این خاک به خورد سنگ نرود.
- استفاده از تی خیس: هفتهای یکبار یا دو هفته یکبار با استفاده از تی خیس کفپوش سنگ را تمیز کنید. برای تمیز کردن کفپوشهای سنگی با تی خیس نیاز نیست از مایعهای شوینده شیمیایی استفاده کنید، آب معمولی و تی میتوانند گرد و خاک را به راحتی از روی کفپوش پاک کنند. استفاده از مایعهای شیمیایی ممکن است باعث تغییر رنگ سنگ شوند.
- استفاده از جارو برقی: با توجه به نوع جارو برقی، شما میتوانید گرد و خاک را از طریق این وسیله هم تمیز کنید. توجه داشته باشید که اگر جاروبرقی شما چرخهای فلزی دارد به هیچ وجه آن را روی کفپوش سنگ نکشید چون باعث ایجاد خط و خش روی سنگ میشود.
قیمت کفپوش سنگ
انواع مختلف کفپوشهای سنگی قیمتهای مختلفی دارند. به عنوان مثال کفپوش سنگ گرانیت و تراورتن و تراونیکس گرانتر از سنگهای مرمر و ماسه سنگ هستند. قبل از خرید کفپوش سنگی باید ببینید چه نوع سنگی برای خانه شما مناسب است و با توجه به بودجهای که دارید و قیمت سنگ کف ساختمان، سنگ را انتخاب کنید.
سخن پایانی: انواع سنگ کف
انتخاب کفپوش از جنس سنگ برای خانه، یک انتخاب هیجانانگیز است. این نوع کفپوش میتواند فضایی شیک و مجلل به خانه بدهد و به همین دلیل در بازار ایران هم طرفداران زیادی دارد. از سنگهای متعددی برای ساخت کفپوش استفاده میشوند که گرانیت، مرمر، تراورتن، ماسه سنگ و تراونیکس تعدادی از این سنگها هستند. در این مقاله به معرفی انواع کفپوشهای سنگی و مزایا و معایب آنها پرداختیم. نظر شما چیست؟ تجربیات خود از استفاده از کفپوش سنگ را با ما در میان بگذارید.
پاسخ دهید
نمایش دیدگاهها