دیوار، یکی از بخشهای مهم در طراحی دکوراسیون ساختمان ها است؛ طرح و رنگ دیوارها تاثیر بسیاری بر محیط اطراف آنها دارد، به همین دلیل برای پوشش دیوار از روشهای مختلفی استفاده میشود که علاوه بر زیبایی دارای ویژگیهای مناسبی نیز هستند. یکی از روشهای مناسب برای پوشش دیوار، دیوارپوش است. دیوارپوش به همراه زیبایی، ویژگیهایی مانند نصب آسان، هزینه مناسب و … را نیز دارد که سبب استفاده بیشتر آن در ساختمانهای امروزی شده است. در ادامه با انواع دیوارپوش و کاربرد آنها بیشتر آشنا خواهید شد.
سوالات متداول:
دیوار پوشها در چه طرحهایی تولید میشوند؟
دیوار پوشها در طرحهای آجری، سنگی، چوبی و طرحهای گل طراحی و تولید میشوند. همچنین طرحهای سه بعدی از این دیوار پوشها در بازار نیز موجود میباشد.
دیوار پوش مناسب دارای چه ویژگیهایی است؟
1. دوستدار طبیعت 2. رنگ و طرح ثابت 3. نصب سریع و آسان 4. وزن مناسب و سبک 5. عایق صوت 6. قیمت مناسب
آیا استفاده از دیوار پوش در زیبایی دکوراسیون داخلی تاثیرگذار است؟
بله؛ یکی از موارد بسیار تاثیرگذار در زیبایی دکوراسیون فضاهای داخلی، استفاده از دیوار پوشها میباشد، زیرا هماهنگی دیوار پوشها با سبک دکوراسیون داخلی جلوه فضا را دوبرابر میکند.
دیوار پوش چیست؟
یکی از روشهای پوشش دیوار ساختمانها، دیوارپوش یا دیوار کوب است. دیوارپوش یک لایه اضافی بر روی دیوار است که باعث زیبایی بیشتر دیوار میشود. نصب دیوارپوشها به روشهایی مانند پیچ و مهره، چسب و سیمان صورت میگیرد. در مواردی مانند دیوارهایی که رطوبت زیادی دارند، دیوارهایی که دارای آسیب زیادی هستند، فضاهایی که استهلاک بالایی دارند رنگ کردن دیوار یا کاغذ دیواری میتوانند گزینههای مناسبی نباشند؛ در این موارد استفاده از دیوارپوش یک گزینه ایدهآل و بهصرفه خواهد بود.
انواع متریال دیوار پوش
دیوارپوش با توجه به متریال به کار رفته در آن، در مدلهای متفاوتی تولید میشود که هر کدام دارای ویژگیهای مختلفی هستند و این ویژگیها بنا به سلیقه و نیاز افراد قابل انتخاب میباشند. عایق حرارت، عایق رطوبت، دوام بالا، نصب آسان، تنوع در رنگ و طرح، قابلیت شستشو، از ویژگیهای مهم انواع دیوار پوش است و با انتخاب مناسب این ویژگیها میتوان دیواری زیبا و کاربردی را به فضای خانه یا محل کار خود اضافه نمود. جنس دیوارپوشها از متریالهای فوم، PVC، چوب ترموود، MDF، گچ، فایبرگلاس، بتن، چرم، کامپوزیت، لمینت و … می باشد که هرکدام دارای ویژگیهای مناسب و پرکاربرد هستند.
انواع طرح های دیوار پوش
طرح آجر
آجر، یکی از مصالحی است که از قدیم برای ساخت دیوارها از آن استفاده میشود. امروزه علاوه بر آجر مصالحی تولید شده که تنها نمایی با طرح آجر دارند، دیوارپوش کامپوزیت، PVC، فایبرگلاس، فوم و دیوارپوش سه بعدی نمونه هایی هستند که برای ساخت دیوارپوش با طرح آجر از آنها استفاده میشود. دیوارپوشهای طرح آجر در رنگهای متنوعی تولید میشوند، البته رنگ سفید این طرح معمولا طرفدارهای بیشتری دارد.
طرح سنگ
دیوارپوش ماربل شیت یا طرح سنگ محصولی است که نمایی مشابه سنگ دارد ولی از جنسهای متفاوت تولید میشود که معمولترین آنها پی وی سی میباشد. دلیل طراحی این محصول نیاز به ویژگیهایی بوده که سنگ طبیعی دارای آن ویژگیها نیست. این ویژگیها شامل تنوع در طرح و رنگ، قیمت مناسب، عایق رطوبت، عایق حرارت و ضد باکتری بودن میباشد که باعث محبوبیت ماربل شیت نیز شده است. به دلیل مقاومت ماربل شیت در برابر رطوبت علاوه بر نمای ساختمان و طراحی داخلی منازل در فضاهایی مانند دفاتر و مراکز تجاری، حمام و سرویس بهداشتی، آشپرخانه، بیمارستانها و مطبها نیز قابل اجرا است.
طرح چوب
امروزه به دلیل قیمت زیاد و محدودیتهایی که چوب طبیعی برای طراحی دیوار ایجاد میکند، استفاده از متریالهایی مانند PVC با طرح چوب میتواند گزینه مناسبی برای ایجاد نمایی زیبا بر روی دیوار باشد. وزن سبک، قابلیت شستشو، قابلیت برش، عایق صوت، عایق حرارت، عایق برودت و مقاومت در برابر رطوب مزایایی هستند که میتواند مناسب بودن طرح چوب را برای استفاده در ساختمان نشان دهد.
طرح گل
دیوارپوش با طرح گل برای فضاهایی مانند اتاق کودکان، مهد کودک، فضاهای ورزشی مناسب هستند. از این نوع طرح به صورت ترکیب با سنگ آنتیک، دیوارپوش سه بعدی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. دیوارپوش PVC طرح گل دارای مزایایی مانند نصب آسان، قیمت پایین، قابلیت شستشو میباشد.
نصب آسان دیوار پوش
برای نصب دیوارپوش معمولا نیاز به نصاب نیست و به دلیل نصب آسان آنها خود افراد دیوارپوش را در محیط مورد نظر خود نصب میکنند. در ادامه مراحل نصب دیوارپوش را خواهیم گفت و با انجام این مراحل میتوان دیوارپوش را به راحتی نصب نمود.
مساحت
ابتدا باید مساحت دیواری که قرار است دیوارپوش بر روی آن نصب شود را اندازه گیری کنیم. برای به دست آوردن مساحت دیوار لازم است عرض و ارتفاع دیوار را در یکدیگر ضرب کنیم. برای دیوارهایی که دارای قوس هستند یا شکلی نامتعارف دارند در صورت نیاز میتوان از کسی که در اندازهگیری یا نصب دیوارپوش حرفهای است کمک گرفت.
قرنیز
یکی از ابزارهای موردنیاز برای نصب دیوارپوش، قرنیز است. قرنیز وسیلهای است که در پایین ترین قسمت دیوار و چسبیده به کف اتاق نصب میشود؛ جنس قرنیز میتواند چوب یا MDF باشد. نصب قرنیز هم برای دیوارپوش و هم برای کفپوش لازم است.
روش نصب دیوار پوش
نصب دیوارپوشها باهم متفاوت است، برخی دیوارپوشها با داشتن چسب در پشت خود به راحتی بر روی دیوار صاف و آماده نصب میشوند مانند دیوارپوش فومی چسبدار. برخی دیگر با چسبهای مخصوص به دیوار چسبانده میشوند، این چسبها را باید به قسمت پشتی دیوارپوش اضافه کرده و سپس آن را به دیوار بچسبانیم. هنگام اضافه نمودن چسب باید دقت کنید مقدار چسب در همهی قسمتهای دیوارپوش به اندازه کافی و یکسان باشد تا همهی قسمت های دیوار یکدست اجرا شوند، همچنین دقت کنید که طرح دیوارپوش را درست بر روی دیوار نصب کنید زیرا اگر چسب خشک شود جدا نمودن دیوارپوش از سطح دیوار سخت است و احتمالا هنگام جداسازی دیوارپوش دچار آسیب میشود.
علاوه بر نصب دیوارپوش، سطح دیواری که باید پوشش داده شود نیز بسیار اهمیت دارد. سطوح دیوارها یا صاف و یکدست هستند و یا صاف نبوده و نیاز به تراز کردن دارند. در ادامه نحوه نصب دیوارپوش بر روی این سطوح را آموزش خواهیم داد.
نصب مستقیم
در این روش نصب دیوارپوش راحت است زیرا سطح دیوار صاف و آماده است. در این روش دیوارپوش را میتوان به وسیله میخکوب و چسب بر روی دیوار نصب نمود.
نصب با زیرسازی فلزی
از این روش برای دیوارهایی استفاده میشود که تراز نیستند. ابتدا با نصب سازه فلزی، دیوار را تراز کرده و سپس دیوارپوش بر روی سازه اجرا میشود. هنگام نصب سازه فلزی یک فضای خالی بین دیوار و سازه یا دیوارپوش ایجاد خواهد شد که محل مناسبی برای نصب عایق حرارتی و صوتی و تاسیسات مکانیکی میباشد.
سایر نکات
- در صورتی که دیوارپوش شما طرح خاصی دارد بهتر است قبل از نصب طرح کلی دیوارپوش را درست مشخص کنید.
- بهترین گزینه برای شروع نصب دیوارپوش از قسمت گوشه و پایین دیوار است.
- برای نورپردازی دیوار یا نصب تابلو بهتر است چند روز صبر کنید تا چسب کاملا به دیوار چسبیده و محکم شده باشد.
- برای داشتن دیواری زیبا باید دقت کنید که هنگام نصب، قطعات دیوارپوش کاملا در یک ردیف و با یکدیگر تراز باشند.
- دقت کنید که فاصله خالی بین پنلهای دیوارپوش وجود نداشته باشد.
- احتمالا برای نصب دیوارپوش به کمک یک نفر دیگر احتیاج پیدا خواهید کرد پس بهتر است به تنهایی دیوارپوش را نصب نکنید.
دیوار پوش مناسب فضاهای مختلف
راهروی ورودی
طراحی راهرو ورودی آپارتمان بسیار اهمیت دارد، زیرا اولین فضایی که در بدو ورود به خانه با آن مواجه میشویم ورودی است. نصب دیوارپوش به صورت عمودی باعث بلندتر دیده شدن سقف یا ارتفاع دیوار ورودی میشود، همچنین اگر بخواهید راهرو ورودی را به صورت طولانیتر نمایش دهید نصب افقی دیوارپوش بر روی دیوار کمک بسیاری خواهد نمود. برخی دیوارپوشها امکان نصب بر روی سقف را نیز دارند که سبب زیبایی بیشتر دیوار و سقف ورودی میشوند. البته شما میتوانید در چنین مواردی از انواع طرحهای دیوارپوش سقف کشسان نیز استفاده نمایید.
طراحی راهروی ورودی اتاق خواب
راهروی اتاق خواب میتواند دارای ویژگیها و المانهای خاصی باشد و بهتر است براساس آن ویژگی و جایگاه برای دیزاین راهرو تصمیم گرفت. برای مثال اگر راهرو اتاق خواب تنها باعث ارتباط بین اتاق خوابها میشود پس بهتر است رنگ یا طرح دیوار آن به دیزاین راه پله یا اتاق خوابها نزدیک باشد. اما اگر این راهرو باعث ارتباط بین اتاق خواب با سایر فضاها مانند نشیمن یا آشپزخانه میشود، پس مهم است که طراحی دیوار راهرو با طراحی دیوار فضاهای اصلی خانه نزدیکی بیشتری داشته باشد. البته اگر در راهرو از رنگهای خنثی مانند سفید، کرم و خاکستری استفاده شود بهتر است چون رنگهای خنثی ترکیب زیبایی با سایر رنگها ایجاد کرده و سبب یکپارچگی فضاها میشوند.
اتاق خواب
استفاده از دیوارپوش در اتاق خواب نیز طرفداران خاص خود را دارد. در این فضا معمولا از ترکیب دیوارپوش با سایر متریال و روشهای پوشش دیوار استفاده میشود، برای مثال در قسمتی که قرار است تخت خواب قرار بگیرد از دیوارپوشهای شیک و لوکس استفاده میشود و سایر دیوارها نیز به رنگ روشن مثل سفید رنگآمیزی شده و یا با کاغذ دیواری پوشش داده میشوند. اینگونه میتوان بر جذابیت دیوارپوش اتاق خواب افزود و فضای تخت خواب را به نقطه کانونی اتاق تبدیل نمود. در سایر اتاق خوابها که دارای بخش مطالعه یا فضای بازی کودک هستند، میتوان از این قسمتها برای ایجاد نقطه کانونی در اتاق استفاده نمود.
اتاق پذیرایی
دیوارپوشهای آجری، سنگی و چرمی در نشیمن نمای زیبایی را ایجاد میکنند. دیوارپوشهای آجری برای طراحی دیوار پذیرایی و پوشش کل فضا مناسب هستند. از دیوارپوشهای سنگی یا چرم بهتر است در مساحت کوچک و برای جذابیت بیشتر استفاده کرد برای مثال دیوار پشت تلویزیون، پوشش خارجی شومینه، نصب دیوارپوش بر روی یک دیوار خاص که قصد دارید آن دیوار را به نقطه کانونی نشیمن تبدیل کنید و … گزینههایی هستند که برای کاربرد دیوارپوشهای لوکس میتوانند مناسب باشند.
ناهارخوری
اگر یک اتاق ناهارخوری در اختیار دارید میتوانید با ترکیب دیوارپوش با رنگ یا کاغذ دیواری، همچنین نصب کفپوش زیبا فضایی دل انگیز ایجاد کنید. اگر اتاق نشیمن و فضای ناهارخوری در یک بخش مشترک قرار دارند، با نصب دیوارپوش در قسمت ناهارخوری فضاها را به راحتی تفکیک کرده و فضای ناهارخوری را مشخص نمایید.
آشپزخانه
هنگام انتخاب دیوارپوش مناسب برای آشپزخانه مدرن و کلاسیک باید به نکات بیشتری دقت کنید، زیرا در فضای آشپزخانه بخار و رطوبت وجود دارد و به همین دلیل باید دیوارپوشهایی که ضد رطوبت و قابل شستشو هستند را انتخاب کنید. معمولا بیشتر کاربرد دیوارپوش در طراحی آشپزخانه، دیوارهای بین کابینتیها هستند. برای طراحی آنها میتوانید از بین کابینتی سه بعدی استفاده کنید که در زیبایی آشپرخانه و کابینت نیز بسیار مؤثر خواهند بود.
حمام و سرویش بهداشتی
از دیوارپوشها برای زیبایی و ایجاد تنوع در حمام و سرویس بهداشتی نیز استفاده میشود. به دلیل رطوبت بالای این فضاها باید برای دیوار آنها، دیوارپوش هایی با مقاومت کافی در برابر رطوبت انتخاب شود. در حمام و سرویس بهداشتی میتوان دیوارپوشها را به صورت ترکیب با کاشی نیز استفاده نمود که نمای زیبا را ایجاد میکند، همچنین انتخاب رنگ روشن برای دیوارپوش حمام باعث دلباز شدن محیط میشود.
راه پله
راه پلهها به دلیل تردد زیاد افراد شرایط خاصی دارند، در ساختمانهای دارای آسانسور نیز از پله در سایر شرایط مانند اسبابکشی و یا حمل لوازمی که جابهجایی آنها با آسانسور امکان پذیر نیست، مورد استفاده قرار میگیرند. دیوارپوش مورد استفاده در راه پله باید ضد ضربه باشد و از مقاومت بالایی برخوردار باشد.
طراحی دیوار حیاط
حیاط به دلیل قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی مختلف نیازمند دیوارپوش با مقاومت در برابر گرمای شدید، سرمای شدید و همچنین مقاومت در برابر نور خورشید است. دیوارپوش حیاط باید در برابر ضربه مقاوم باشد. ضد حریق بودن و قابلیت شستشو دیوارپوش نیز میتواند ویژگی مناسبی برای پوشش دیوار حیاط باشد.
کانکس
دیوارپوش مورد استفاده در کانکس با توجه به کاربرد فضاهای کانکس انتخاب میشود، برای مثال برای فضاهای بهداشتی از دیوارپوش مقاوم در برابر رطوبت و آب استفاده میشود. البته میتوان برای پوشش کل دیوار داخلی کانکس از دیوارپوشهای مقاوم و با ویژگی مناسب استفاده نمود. دیوارپوشهای کانکس معمولا در دو نوع دیوارپوش ضد ضربه و معمولی تولید میشوند که خریدار با توجه به نیاز و بودجه خود آن را انتخاب میکند.
سخن پایانی
دیوارپوش یکی از روشهایی است که با هزینه کم و سرعت مناسب به ساخت بهتر ساختمانها کمک میکند. همچنین با نصب راحت و تنوع در طرح و رنگ باعث انتخاب طرح مورد علاقه افراد و ایجاد فضایی دلنشین خواهد شد. ما در این مقاله سعی نمودهایم با معرفی دیوارپوشها و کاربرد آنها در ساختمان، شما را در انتخاب دیوارپوش مناسب فضای خود کمک کنیم.
سلام مطالب مفید و عالی بود. خسته نباشید
در انتخاب دیوار پوش ضد آب مناسب برای طراحی دیوار سرویس بهداشتی چه نوع دیوارپوشی را پیشنهاد میکنید؟
سلام ممنون از توجه شما
دیوارپوشهای سنگی، کاشی، pvc و شیشهای از بهترین دیوار پوشهای ضد آب برای طراحی دیوار سرویس بهداشتی به شمار میآیند.
سلام
برای خرید دیوارپوش در دیوارهای قوسدار آیا اندازه طول و عرض دیوار کافی است؟
سلام
به طور کلی برای خرید دیوارپوش باید مساحت دیوار را در نظر داشته باشید بنابراین برای نصب دیوارپوش بر روی دیوار قوسدار بهتر است از یک متخصص در زمینه نصب دیوارپوش کمک بگیرید.