این روزها استفاده از لوازم کهنه و قدیمی طرفداران زیادی پیدا کرده است. این موضوع را میتوان در طراحی دکوراسیون خانهها هم مشاهده کرد. کاغذ دیواری پتینه این حال و هوا را به دیوار خانهی شما میآورد. دیوارپوش پتینه در واقع به گونهای طراحی شده که پس از نصب روی دیوار، تصور میکنید خانهای قدیمی دارید.
پتینه کاری یکی از هنرهای تجسمی محسوب میشود و در گذشته به جای کاغذ دیواری از این روش برای کهنه کردن دیوارها استفاده میشود. اما امروزه با روی کار آمدن کاغذ دیواریهای پتینه و تنوع بالایی که دارند، دیگر کمتر کسی پتینه کاری را انتخاب میکند. در این مقاله به معرفی انواع کاغذ دیواری طرح پتینه، مزایا، کاربردها و قیمت آن میپردازیم. همراه ما باشید.
پتینه چیست؟ پتینه کاری یعنی چه؟
پتینه از واژهی انگیسی Patina گرفته شده که به معنی زنگار یا زنگزدگی است. پتینه در حالت فعل به کاری گفته میشود که باعث کهنه کردن اجسام یا فضاها شود. در واقع به عمل کهنه کردن اشیای، پتینه کاری میگویند. پتینه کاری یکی از رشتههای هنریست که هنرمندان در طی آن فضاها و اشیا را به شکل کهنه در میآورند.
پتینه کاری در طراحی دکوراسیون خانهها هم وجود دارد. در این روش که شبیه به نقاشی یا گچ کاری دیوار است، از مواد و رنگها به شکل هنری استفاده میشود تا دیوار نهایی کهنه و قدیمی به نظر برسد. اینکه چرا مردم از چنین سبکی استقبال میکنند قطعا جنبه روانشناسانه دارد اما نوستالژی و علاقهمندی به خاطرات گذشته باعث میشود افراد دوست داشته باشند ظاهر خانه خود را به شکل قدیم در بیاورند.
کاغذ دیواری پتینه ای چیست؟
چند سالی میشود که کاغذ دیواریها بخش بزرگی از بازار دکوراسیون داخلی خانهها را در بر گرفتهاند. استفاده از کاغذ دیواری به جای رنگ آمیزی طرفداران بسیار زیادی دارد. خوشبختانه دیوارپوشهای طرح پتینه هم چند سالی میشود که روانه بازار شدهاند و همه میتوانند به جای پتینهکاری دیوار، از این نوع دیوارپوشها استفاده کنند.
کاغذ دیواری طرح پتینه در طرح و رنگ و جنسهای متنوعی تولید میشود. شما میتوانید با توجه به دکوراسیون خانه و رنگهایی که در اتاق وجود دارد، کاغذ دیواری دلخواه خود را انتخاب کنید. کاغذ دیواریهای پتینهای علاوه بر خانه در محیطهای دیگری هم قابل استفاده هستند که در بخشهای بعد به طور مفصل درباره کاربردهای آن توضیح میدهیم.
تفاوت پتینه کاری با کاغذ دیواری پتینه
برخی از مردم پتینه کاری را با کاغذ دیواری طرح پتینه اشتباه میگیرند. این دو روش کاملا با هم فرق دارند. پتینه کاری به عملی هنری مانند گچ کاری یا نقاشی ساختمان گفته میشود که در طول آن، استادکار دیوار خانه را با رنگها و مواد بخصوص تزیین میکند. به همین دلیل شباهت زیادی به رنگ آمیزی یا گچکاری خانه دارد.
اما کاغذ دیواری طرح پتینه کاملا با پتینه کاری تفاوت دارد. کاغذ دیواری به شکل آماده در فروشگاهها وجود دارد و افراد با توجه به دکوراسیون خانه، یکی از مدلهای کاغذ دیواری را انتخاب میکنند. کاغذ دیواری از طریق چسب به دیوار خانه نصب میشود و سرعت نصب و اجرای آن خیلی سریعتر از پتینهکاری است.
مزایای کاغذ دیواری پتینه
چرا باید کاغذ دیواری پتینه ای را انتخاب کنیم؟ این دیوارپوش چه مزایایی دارد؟ در این بخش برخی از مهمترین ویژگیهای مثبت کاغذ دیواریهای پتینهای را معرفی میکنیم که عبارت است از:
- تنوع بالای طرح و رنگ: اگر سری به بازار فیزیکی یا سایتهای فروش کاغذ دیواری بزنید، با طیف وسیع و متنوعی از کاغذ دیواریهای طرح پتینه مواجه میشوید. یکی از مهمترین مزیتهای این نوع دیوارپوش، تنوع بالای طرح و رنگ آن است که با توجه به سلیقهی مشتری، گزینههای زیادی روبهروی او قرار دارد.
- سهولت در نصب و اجرا: یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای مثبت کاغذ دیواریهای پتینهای سهولت در نصب و اجرای آنهاست. برخلاف پتینه کاری که فرایندی وقتگیر بوده و با کثیفکاریهای زیادی همراه است، کاغذ دیواری مدل پتینه به راحتی و در عرض چند ساعت نصب میشود و به هیچ وجه اطراف خود را کثیف نمیکند.
- سهولت در تمیز کردن: تمیز کردن کاغذ دیواریها خیلی راحت است. کاغذ دیواریهای طرح پتینه به دلیل رنگ و طرح قدیمی و کهنهای که دارند، لکهها را کمتر نشان میدهد. وقتی لکهای هم روی این کاغذ دیواری ایجاد شود انگار جزئی از طرح اولیه بوده و به همین دلیل خیلی به چشم نمیآید.
- مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت: خوشبختانه کاغذ دیواریهای پتینه را به شکلی میسازند که در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی داشته باشد. البته این به آن معنی نیست که میتوانید از این کاغذ دیواری در حمام یا سرویس بهداشتی استفاده کنید. برای محافظت از کاغذ دیواری بهتر است کمتر در معرض رطوبت قرار گیرد.
- هماهنگی با اکثر دکوراسیونها: تنوع بالای طرح و رنگ کاغذ دیواریهای پتینهای باعث شده که بتوان آن را با اکثر دکوراسیونها هماهنگ کرد. فرقی نمیکند دکوراسیون خانه شما به سبک سنتی چیده شده باشد یا مدرن یا مینیمال؛ در هر صورت میتوانید روی کاغذ دیواریهای پتینهای حساب کنید.
- قیمت مقرون به صرفه: یکی دیگر از مزیتهای کاغذ دیواریهای پتینهای قیمت آنهاست. این مدل دیوارپوش نسبت به کاغذ دیواریهای مدرن و کلاسیک که زرق و برق بیشتری دارند، بسیار مقرون به صرفهتر هستند و به همین دلیل خرید آنها به بودجهی کمتری نیاز دارد.
کاربردهای کاغذ دیواری پتینه
در چه مکانهایی میتوان از کاغذ دیواری طرح پتینه استفاده کرد؟ آیا این مدل دیوارپوش برای تمام مکانها مناسب است؟ در ادامه کاربردهای این مدل کاغذ دیواری را به شما معرفی میکنیم.
- اتاق پذیرایی: اصلیترین مکانی که بهتر است کاغذ دیواری پتینه ای در آن اجرا شود، اتاق پذیرایی یا نشیمن است. در واقع جایی بهتر از این بخش از خانه برای دیوارپوش پتینهای وجود ندارد. دیوارپوشهای پتینه میتوانند به راحتی با مبلمان، فرش، لوستر و پردههای پذیرایی ست شوند.
- اتاق خواب: طرح و رنگهای بخصوصی از کاغذ دیواریهای پتینه را میتوان در دکوراسیون اتاق خواب هم استفاده کرد. دکوراسیون طوسی میتواند حالتی خوابآلود به اتاق خواب بدهد که بسیار مناسب است. همچنین روتختی و پردهی اتاق خواب را هم به راحتی میتوان با آن هماهنگ کرد.
- محیط کار: برای شرکتهای خصوصی که بلند پرواز هستند و محیطهایی برای استراحت کردن کارمندان در نظر میگیرند، استفاده از کاغذ دیواری طرح پتینه به شدت توصیه میشود. این نوع کاغذ دیواری تمرکز افراد را بر هم نمیزند و حس آرامش را انتقال میدهد.
انواع کاغذ دیواری پتینه
اگر قصد خرید کاغذ دیواری طرح پتینه دارید خوب است با انواع گوناگون آن آشنا شوید. این نوع دیوارپوش بیشتر به دلیل رنگهای متنوعی که دارد شناخته میشود. در ادامه رنگهای مختلف دیوارپوش پتینهای را معرفی میکنیم.
- پتینه طوسی (نقرهای): پرطرفدارترین و پرفروشترین نوع کاغذ دیواری مدل پتینه، مدل طوسی یا نقرهای است. این طرح به دلیل شباهت زیادی که به رنگ سفید در دکوراسیون دارد، بسیار پرطرفدار است. رنگ طوسی یا نقرهای روشنایی خانه را بیشتر میکند و طرحها و رگههای تیره رنگی که روی آن وجود دارد، جلوهی زیبایی به این طرح میدهد. از پتینه طوسی به عنوان کاغذ دیواری محیطهای اداری میتوان استفاده کرد.
- پتینه طلایی: مدل دیگری از کاغذ دیواریهای پتینهای که طرفداران زیادی هم دارند، پتینه طلایی است. این مدل بیشتر برای دکوراسیون پذیرایی سفید طلایی مورد استفاده قرار میگیرد و مناسب خانههاییست که طراحی دکوراسیون، لوستر پذیرایی و مبلهای آنها از نوع سلطنتی (کلاسیک) باشند. دیوارپوش پتینه طلایی برای فروشگاهها، طلافروشی و سالنهای آرایش هم مورد استفاده قرار میگیرد.
- پتینه سفید: سادهترین مدل از کاغذ دیواریهای پتینه، رنگ سفید است. وقتی این مدل را روی دیوار نصب میکنید، سادگی و رنگ روشن آن بیش از سایر مدلها به چشم میآید. از دور اینطور به نظر میرسد که لکههایی روی این کاغذ دیواری وجود دارد ولی در واقع مدل آن است. این مدل را هم در خانه و هم در محیطهای کاری میتوان استفاده کرد.
- پتینه سبز: اگر اهل هیجان و ریسک کردن کردن، کاغذ دیواریهای پتینه سبز یکی از جذابترین مدلهاست. این مدل در طیفهای مختلف رنگ سبز ساخته میشود و به همین دلیل میتوان از آن برای اتاق پذیرایی، اتاق خواب و سایر بخشهای خانه استفاده کرد. کاغذ دیواری سبز رنگ پتینهای دکوراسیون خانهی شما را خاص میکند.
- پتینه آبی: اگر آدمی گرمایی هستید و دوست دارید محیط خانه خنکتر از حد معمول به نظر برسد، کاغذ دیواری طرح پتینه آبی را انتخاب کنید. این مدل هم در اتاق پذیرایی و هم در اتاق خواب قابل اجراست. نصب این رنگ کاغذ دیواری در اتاق خواب باعث میشود تپش قلب کاهش پیدا کرده و زودتر به خواب بروید.
- پتینه کرم: یکی دیگر از رنگهای پرطرفدار که روی کاغذ دیواریهای پتینهای هم بسیار جواب داده، رنگ کرم است. این رنگ محیط خانه را گرم و صمیمی میکند و یکی از بهترین انتخابها برای اتاق پذیرایی است. اگر رنگ طلایی در دکوراسیون را نپسندید، قطعا رنگ کرم نظر شما را به خود جلب میکند.
- ترکیبی: اگر سری به فروشگاههای فیزیکی کاغذ دیواری بزنید، با نمونهای ترکیبی دیوارپوش پتینه هم مواجه میشوید. به عنوان مثال ترکیب رنگ طوسی و طلایی یا سفید و طلایی جزو ترکیبات بسیار پرفروش در بازار است. کاغذ دیواریهای ترکیبی را بهتر است در اتاق پذیرایی که نمای بیشتری دارد نصب کنید.
قیمت کاغذ دیواری پتینه
قیمت کاغذ دیواری طرح پتینه نسبت به کاغذ دیواریهای کلاسیک و مدرن تفاوت چندانی ندارد و در برخی از موارد حتی ارزانتر هم هست. قیمت این نوع دیوارپوش ارتباط مستقیمی با جنس، طرح، رنگ و کمپانی سازندهی آن دارد که در بازار ایران تنوع بسیار بالایی دارد. به عنوان مثال میتوانید یک رول 10 در 0.5 متری از ای کاغذ دیواری را از قیمت 300 هزار تومان تا 1 میلیون تومان در بازار پیدا کنید.
سخن پایانی
به جای خرید کاغذ دیواریهای معمولی، شاید بهتر باشد چند دقیقهای را هم به تماشای کاغذ دیواری پتینه ای اختصاص بدهید. برای مشاهده انواع دیوارپوش پتینهای میتوانید به فروشگاههای فیزیکی یا سایتهای اینترنتی مراجعه کنید و با انواع آن آشنا شوید. ما در این مقاله با مفهوم پتینه، پتینهکاری، کاغذ دیواری طرح پتینه، کاربردها، مزایا و انواع آن آشنا شدیم. شما هم میتوانید تجربیات یا نظرات خود درباره این نوع دیوارپوش را با ما در میان بگذارید.
پاسخ دهید
نمایش دیدگاهها