نارنجی از رنگ میوهی پرتقال (Orange) گرفته شده است. استفاده از رنگ نارنجی در دکوراسیون منزل، محل کار و حتی مکانهای عمومی طرفداران زیادی دارد. همچنین، ویژگیهای منحصربهفرد این رنگ باعث شده یک انتخاب مناسب برای تمام محیطها باشد. رنگ نارنجی در دکوراسیون خانه به شکلهای متتوعی مورد استفاده قرار میگیرد و شما میتوانید آن را در آشپرخانه، نشیمن، اتاق خواب و حتی حمام و سرویس بهداشتی به کار ببرید. اما خوب است نکات مهمی درباره به کار بردن این رنگ در محیط خانه بدانید.
روانشناسان درباره دکوراسیون نارنجی خانه چه میگویند؟ طیفهای رنگ نارنجی چیست؟ در کدام قسمتهای خانه از رنگ نارنجی استفاده کنیم؟ و رنگهای مکمل رنگ نارنجی در چیدمان خانه چه رنگهایی هستند؟ در ادامه قصد داریم به تمام این سوالات پاسخ بدهیم. همراه ما باشید.
سوالات متداول:
طیفهای رنگ نارنجی در دکوراسیون داخلی کدامند؟
این طیف رنگی شامل رنگ نارنجی تیره (مایل به قرمز تیره یا قهوهای)، قرمز-نارنجی (رنگ خرمالو)، رنگ نارنجی اصلی (رنگ کدو تنبل)، نارنجی-زرد (رنگ انبه) و صورتی-نارنجی (رنگ گوشت ماهی) میباشد.
رنگهای مکمل پرکاربرد در طراحی دکوراسیون نارنجی کدامند؟
سفید، آبی، قهوهای، طوسی، مشکی، سبز و زرد از رنگهای مکمل پرکاربرد در طراحی دکوراسیون نارنجی میباشند.
روانشناسی رنگ نارنجی
رنگ نارنجی از ترکیب قرمز و زرد بدست میآید. این رنگ جزو رنگهای ثانویه است و به دلیل ترکیبی که دارد در دستهی رنگهای گرم قرار میگیرد. از نظر روانشناسان این رنگ سرشار از انرژی و نشاط است و اگر کسی دوست دارد روز خود را با انگیزه و انرژی مثبت آغاز کند، میتواند دکوراسیون خانه را به رنگ نارنجی در بیاورد. این رنگ مخصوص آدمهای برونگراست و از آن برای افزایش اشتها در طراحی رستورانها هم استفاده میشود.
در روانشناسی رنگها برای رنگ نارنجی توصیفات متعددی شده و آن را نماد خیلی از چیزها میدانند. در زیر نمادهای رنگ نارنجی را مشاهده میکنید:
- شادی و خوشحالی
- شور و شوق
- خلاقیت
- تشویق و تحریک
- جذابیت
- قدرت
- موفقیت
از نظر روانشناسها رنگ نارنجی مورد علاقهی کسانی که ویژگیهای زیر را دارند:
- روابط عمومی بالایی دارند و بسیار زودجوش و اجتماعی هستند.
- شاداب و پرانرژی هستند و به دیگران انگیزه میدهند.
- تنوع طلب و خودخواه هستند.
شما میتوانید از رنگ نارنجی در دکوراسیون منزل استفاده کنید. به کار بردن این رنگ در دکوراسیون خانه باعث افزایش اشتها و کاهش افسردگی در محیط خانه میشود. باید به این نکته توجه داشته باشید که رنگ نارنجی به دلیل شدت بالایی که دارد، ممکن است باعث حساسیت افراد هم شود. پیشنهاد میکنیم رنگ نارنجی به عنوان رگههایی در دکوراسیون خانه به کار برده شود.
طیف رنگ نارنجی
بر اساس تحقیقات به عمل آمده در اروپا و آمریکا، رنگ نارنجی و طیفهای مختلف آن را برای القای حس گرما، شادی، انرژی و خطر کردن استفاده میکنند. نارنجی طیف وسیعی دارد که هرکدام دارای معانی متفاوت هستند. در یک دستهبندی ساده و مختصر، این طیف از رنگ نارنجی تیره (مایل به قرمز تیره یا قهوهای) آغاز شده و در ادامه قرمز-نارنجی (رنگ خرمالو)، رنگ نارنجی اصلی (رنگ کدو تنبل)، نارنجی-زرد (رنگ انبه) و صورتی-نارنجی (رنگ گوشت ماهی) را خواهد داشت.
طیف کامل رنگ نارنجی را میتوانید در جدول زیر تماشا کنید:
رنگ نارنجی در دکوراسیون منزل
در این بخش، روشهای به کار بردن رنگ نارنجی در دکوراسیون منزل را بررسی میکنیم و ایدههایی برای تزنین چیدمان خانه با رنگ نارنجی به شما پیشنهاد میدهیم. شما میتوانید این رنگ را در بخشهای مختلف خانه به کار ببرید که در ادامه هرکدام از آنها را معرفی میکنیم:
رنگ نارنجی در آشپزخانه
نارنجی به تنهایی اشتهاآور است و از آن برای تزئین دکوراسیون رستوران و طراحی کافی شاپها استفاده میشود. بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که استفاده از دکوراسیون نارنجی در آشپزخانه انتخاب قابل اعتمادی خواهد بود. به روشهای زیر میتوانید از رنگ نارنجی در آشپزخانه استفاده کنید:
دیوار شاخص (اکسنت وال)
میتوانید یکی از دیوارهای آشپزخانه را که دید و فضای بهتری دارد به عنوان اکسنت وال انتخاب کرده و آن را به رنگ نارنجی در بیاورید. برای این کار از کاغذ دیواری نارنجی هم میتوان استفاده کرد. در این روش نیازی نیست تمام آشپزخانه نارنجی شود؛ فقط بخشی از آشپزخانه به این رنگ در میآید که تاثیرگذاری بیشتری هم خواهد داشت.
کابینتها
کابینت یا دستگیرههای آن را میتوانید به رنگ نارنجی در بیاورید. ممکن است فضای آشپزخانه شما به رنگ سفید باشد اما با انتخاب اجزای اصلی کابینتها به رنگ نارنجی، حس شادابی و شادی بیشتری به آشپزخانه شما جاری خواهد شد.
لوازم خانگی
یخچال، ماشین لباسشویی و مایکروویو نارنجی رنگ، میتواند یکی دیگر از انتخابهای شما باشد. این روزها، لوازم خانگی در رنگهای مختلفی تولید میشود و قطعا در انتخاب و خرید آن مشکلی نخواهید داشت.
کاشی
استفاده از کاشیهای نارنجی و سفید برای آشپزخانه هم پیشنهاد خوبیست. این گزینه هزینه کمتری به نسبت سایر پیشنهادات دارد ولی محل استفاده از کاشی آشپزخانه به این رنگ باید به دقت انتخاب شود.
تجهیزات آشپزخانه
یکی دیگر از پیشنهاداتی که برای دکوراسیون نارنجی آشپزخانه میتوان داد، استفاده از ظروف و تجهیزات نارنجی رنگ در آشپزخانه است. به دلیل قرار گرفتن این تجهیزات در محیط آشپزخانه، فضای شما مملو از رنگ نارنجی خواهد شد.
میز و صندلی ناهارخوری
اگر در محیط آشپزخانه میز و صندلی قهوهخوری یا میز ناهار خوری قرار دادهاید، میتوانید با انتخاب صندلیهای نارنجی یا رومیزی نارنجی اشتهای اهل خانه را بیشتر کنید.
رنگ نارنجی در نشیمن
اتاق نشیمن باید علاوه بر آرامش، انرژی مثبت هم به شما بدهد. بنابراین استفاده از رگههای رنگ نارنجی در نشیمن میتواند شما را به این هدف برساند. در نشیمن میتوانید به روشهای زیر از رنگ نارنجی استفاده کنید:
دیوار شاخص
مانند آشپزخانه، شما میتوانید در اتاق نشیمن، دیوار شاخص (اکسنت وال) را پیدا کرده و آن را با روشهای مختلف به رنگ نارنجی در بیاورید. دیوار شاخص یکی از تاثیرگذارترین بخشهای هر خانه است و به همین دلیل استفاده از رنگ نارنجی میتوانید شدت اثر آن را چند برابر کند.
رنگ مبلمان
انتخاب مبلمان مدرن و میز پذیرایی به رنگ نارنجی (یا طیفهای آن) انتخاب جسورانهای خواهد بود. اما آنچه مسلم است این است که این رنگ میتواند فضای اتاق نشیمن خانه شما را گرم و صمیمی کند. وجود رگههایی از رنگ نارنجی در رنگ مبل اتاق نشیمن هم تاثیر خود را خواهد گذاشت.
کفپوش یا فرش
رنگ نارنجی طیفهای گستردهای دارد که قبلا به آن اشاره شد. شما میتوانید از طیفهای مختلف این رنگ برای انتخاب فرش یا کفپوش خانه استفاده کنید. این رنگ انرژی بیشتری به خانه میدهد؛ مخصوصا زمانی که از آن در کف خانه استفاده کنید.
تابلوها
یکی دیگر از روشهای استفاده از رنگ نارنجی در دکوراسیون منزل و بخصوص اتاق نشیمن، انتخاب تابلوهایی با طیف رنگ نارنجی است. فرقی نمیکند قاب یا نقش تابلو به رنگ نارنجی باشد در هر صورت انرژی خود را به اتاق نشیمن خواهد داد.
میز تلویزیون
اگر دوست ندارید تمام اتاق نشیمن به رنگ نارنجی در بیاید میتوانید از این رنگ در میز تلویزیون یا تجهیزات جانبی تلویزیون استفاده کنید. تلویزیون در اکثر خانهها نقطه بسیار مهمیست پس در انتخاب طیف رنگی نارنجی در این بخش بسیار دقت کنید.
سقف
طیفهای رنگ نارنجی برای طراحی سقف پذیرایی و اتاق نشیمن هم میتواند مناسب باشد اما باید در استفاده از آن نهایت دقت و حساسیت را به خرج بدهید. بهتر است سقف خانه را به رگههایی از نارنجی تزئین کنید تا اینکه تمام آن را به رنگ نارنجی در بیاورید.
پردهها
یکی دیگر از تاثیرگذارترین بخشهای اتاق نشیمن، پنجره و پردهها هستند. برای القای بیشتر گرمی میتوانید از رنگ نارنجی و رنگهای مکمل و طیف آن برای تزئین دکوراسیون پذیرایی استفاده کنید. دکوراسیون نارنجی در اتاق نشیمن به این منطقه از خانه ابهت بیشتری میدهد.
رنگ نارنجی در اتاق خواب
به کار بردن رنگ نارنجی در دکوراسیون منزل، مخصوصا وقتی که صحبت از رنگ اتاق خواب باشد، کمی سخت میشود. استفاده از رنگ نارنجی در اتاق خواب باید با احتیاط و وسواس زیادی باشد. اتاق خواب محلیست که رنگها باید به شما آرامش بدهند در حالی که رنگ نارنجی، انتقالدهندهی شادی و شوق و حرارت است.
به این نکته توجه داشته باشید که رنگ اتاق خواب بزرگسالان با کودکان فرق میکند و استفاده از طیفهای مختلف رنگ نارنجی برای اتاق بازی کودک زیر 8 سال خیلی هم مناسب است. رنگ نارنجی به عنوان رنگ اتاق کودک میتواند یک دکوراسیون جذاب را برای کودکتان ایجاد کند. چطور میتوانیم از دکوراسیون نارنجی در اتاق خواب استفاده کنیم. روشهای زیر پیشنهادهای ما هستند:
تخت و روتختی
با ترکیب رنگهای مختلف (مکمل و طیف نارنجی) میتوانید تخت و روتختی اتاق خواب را با رنگ نارنجی تزئین کنید. روتختی نارنجی باید با رنگهای سفید یا رنگهای تیره مثل قهوهای استفاده شود تا شدت تندی این رنگ کاهش پیدا کند.
پرده
پنجره و پرده اتاق خواب میتواند به رنگ نارنجی باشد. پرده جزو یکی از مهمترین بخشهای اتاق خواب است و در انتخاب شدت رنگ نارنجی در آن حتما با دقت بیشتری عمل کنید. حتما از رنگهای مکمل و ملایمکننده هم استفاده شود.
دیوار شاخص
مانند آشپزخانه و نشیمن شما میتوانید دیوار شاخص (اکسنت وال) اتاق خواب را پیدا کرده و آن را به روشهای مختلف (رنگ، کاغذ دیواری یا …) تزئین کنید و به رنگ نارنجی در بیاورید.
قاب عکسها
با استفاده از قاب عکسهای نارنجی و چیدن منظم آنها روی دیوار میتوانید رگههایی از رنگ نارنجی را به اتاق خواب خود هدیه بدهید. این یکی از بهترین روشها برای افزودن حس شادی و انرژی به اتاق خواب است.
صندلی و میز تحریر
اگر در اتاق خواب خود میز تحریر و صندلی دارید، میتوانید با انتخاب رنگ نارنجی، به آن بخش از اتاق انرژی بیشتری تزریق کنید تا برای انجام کارهای خود، با انگیزهی بیشتری پشت میز بنشینید.
رنگ نارنجی در حمام و سرویس بهداشتی
در طراحی حمام مدرن و سرویس بهداشتی هم میتوان از طیفهای مختلف رنگ نارنجی استفاده کرد. به کار بردن رنگ نارنجی در این بخش از خانه بسیار متداول است. به روشهای زیر میتوانید از این رنگ استفاده کنید:
سقف
استفاده از رنگ نارنجی در سقف دستشویی یا حمام باعث میشود این محیط بزرگتر از حالت معمول به نظر برسد. در صورتی که از این رنگ استفاده میکنید حتما آن را با رنگ دیوارها و کف هماهنگ کنید.
کف و دیوارها
میتوانید کاشیهای دیوار و کف دستشویی و حمام را از طیفهای رنگ نارنجی انتخاب کنید. کاشیهایی که به رنگ نارنجی روشن و صیقلی هستند، فضای حمام را بزرگتر میکنند و انعکاس این رنگ در آب حس شادابی بیشتر به حمام میدهد.
تجهیزات
به کار بردن رنگ نارنجی در تجهیزات حمام و دستشویی خیلی متداول نیست اما حتما نمونههای آن را مشاهده کنید تا جذاب بودن آن را باور کنید. شیرآلات، محل قرار گرفتن حولهها و حتی آینه و کمد داخل حمام میتواند به رنگ نارنجی انتخاب شود.
رنگهای مکمل در دکوراسیون نارنجی
به کار بردن رنگ نارنجی به تنهایی جذابیتی ندارد و باید رنگها مکمل آن در دکوراسیون خانه را بشناسید. در ادامه رنگهایی که مکمل دکوراسیون نارنجی هستند را به شما معرفی میکنیم:
سفید
رنگ سفید همیشه و همهجا به کمک شما میآید. استفاده از سفید در کنار نارنجی، جذابیت و تاکید این رنگ را بیشتر کرده و توجه افراد به نارنجی را افزایش میدهد. مبلمان نارنجی در محیطی با دیوارهای سفید یکی از بهترین ایدههاست. همچنین میتوانید یخچال و کابینت نارنجی را در آشپزخانهای با دیوارهای سفید هماهنگ کنید که بسیار زیباست.
آبی
مکمل رنگ نارنجی، همین رنگ آبی است و قرار گرفتن این رنگ در دکوراسیون آبی خانه، شدت تاثیر آن را بیشتر خواهد کرد. آبی آسمانی و فیروزهای در کنار طیفهای رنگ نارنجی انتخاب خوبی برای اتاق پذیرایی محسوب میشوند. همچنین از ترکیب رنگ دکوراسیون داخلی آنها برای اتاق خواب نوزاد هم میتوانید استفاده کنید.
قهوهای
برای اینکه محیط خانه پر از رنگهای طیف نارنجی شود، بهترین انتخاب، ترکیب آن با قهوهای است. شکلاتی، قهوهای سوخته و کرم و طلایی از رنگهایی هستند که میتوانید با نارنجی ترکیب کنید. رو تختی، پرده پذیرایی و مبل در دکوراسیون کرم قهو ای میتواند از این ترکیب باشد.
طوسی
اگر دوست دارید شدت تاثیر رنگ نارنجی را تا حدودی ملایم و خنثی کنید میتوانید از آن در دکوراسیون طوسی بهره ببرید. طوسی از رنگهای خنثی محسوب میشود و میتوان از ترکیب آن با نارنجی در محیطهای کاری و فضاهای صنعتی استفاده کرد.
مشکی
رنگ مشکی و ترکیب آن با دکوراسیون نارنجی، محیط شما را به سمت طراحی مدرن پیش میبرد. از ترکیب این رنگها در محیط کافهها و استودیوها بسیار استفاده میشود اما شما هم میتوانید در بخشهایی از خانه این دو رنگ را با هم ترکیب کنید.
سبز
ترکیب سبز و نارنجی شما را به یاد طبیعت و گلهای طبیعی میاندازد. قرار گرفتن این دو رنگ در کنار هم برای چشم اکثر انسانها دلنشین و جذاب است.
زرد
همانطور که قبلا هم گفته شد رنگ نارنجی از ترکیب زرد و قرمز به وجود آمده و ترکیب این دور نگ در دکوراسیون زرد، ترکیبی دلنشین خواهد بود.
جمعبندی: گسترش انرژی و نشاط در خانه با رنگ نارنجی
انتخاب رنگ نارنجی در دکوراسیون منزل طرفداران زیادی دارد و از آن در تمام بخشهای خانه میتوان استفاده کرد. دکوراسیون نارنجی خانه میتواند یک مبل یا پرده به رنگ نارنجی باشد که ترکیب آن را با رنگهای دیگر انرژی فراوانی به محیط میدهد. در این مطلب روانشناسی و نمادهای رنگ نارنجی را بررسی کرده و مکانهای مناسب برای استفاده از رنگ نارنجی در دکوراسیون خانه را مورد بررسی قرار دادیم. نظر شما چیست؟ آیا تجربه استفاده از این رنگ در دکوراسیون منزل را دارید؟ دیدگاههای خود را با ما در میان بگذارید.
سلام؛ در دکوراسیون نارنجی اتاق خواب، رنگ زرد برای رنگ پرده اتاق مناسب است؟
سلام؛ بله، رنگ زرد به عنوان رنگ مکمل نارنجی در دکوراسیون داخلی اتاق خواب بسیار پرکاربرد است.
سلام؛ میتوانیم از طوسی و رنگ نارنجی در دکوراسیون داخلی پذیرایی استفاده کنیم؟
سلام؛ بله، ترکیب رنگ طوسی و نارنجی در دکوراسیون داخلی میتواند یک دکوراسیون جذاب را برای خانه شما ایجاد کند.