رنگ بنفش از ترکیب رنگ آبی و قرمز تشکیل میشود. این رنگ با طیف سیر و روشن طرفداران زیادی دارد، که از آن در دکوراسیون داخلی همچون محل کار، اتاق خواب، اتاق نشیمن و بسیاری از مکانهای عمومی استفاده میشود. رنگ بنفش به عنوان رنگ غالب شناخته شده است، بنابراین ترکیب آن با رنگهای مکمل میتواند دکوراسیون فضای مورد نظر شما را منحصربهفرد جلوه بدهد. برای استفاده از رنگ بنفش در دکوراسیون و رسیدن به طیف رنگی دلخواهتان دانستن برخی از نکات حائز اهمیت هستند.
سوالات متداول:
طیفهای رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی کدامند؟
رنگهای یاسی (بنفش بسیار روشن)، ویولت (بنفش آبی)، ارغوانی و بنفش قرمز از جمله طیفهای مختلف رنگ بنفش هستند.
رنگهای مکمل مناسب طراحی دکوراسیون بنفش کدامند؟
رنگهای آبی، سفید، طوسی، صورتی، زیتونی و زرد از رنگهای مکمل بنفش محسوب میشوند.
رنگ بنفش در ترکیببندی رنگها به عنوان یک رنگ ثانویه شناخته میشود. به همین دلیل نه میتوان آن را در دسته رنگهای گرم قرار داد و نه رنگ سردی دانست. متناسب با ترکیب رنگ آبی و قرمز میزان سردی و گرمی آن متغیر خواهد بود. این موضوع باعث میشد تا در گذشتههای دور، دکوراسیون بنفش فقط متعلق به خاندان سلطنتی باشد. افراد عادی حق استفاده از این رنگ را در منزل یا محل کار خود نداشتند. روانشناسان رنگ بنفش را یک رنگ خاص و محرک میدانند. اما تاثیر رنگ بنفش در دکوراسیون منزل چیست؟ و یا اینکه رنگ بنفش را با چه رنگهای دیگری میتوان ترکیب کرد؟ با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با جواب این سوالات آشنا کنیم.
روانشناسی رنگ بنفش
دنیای اطراف ما پر از رنگهای شگفتانگیز است. رنگها به طور مستقیم میتوانند بر روی روحیه افراد تاثیر بگذارند. رنگ بنفش یکی از 3 رنگ اصلی ثانویه است که از ترکیب آبی و قرمز تشکیل میشود. عدم وجود رنگ بنفش در طبیعت باعث شده تا جذابیت و شگفتی خاصی پیدا کند.
روانشناسان معتقدند رنگ بنفش نزد مردم عادی به عنوان یک رنگ مرموز شناخته میشود. به این معنی که در نگاه اول نمیتوان متوجه احساسات و عواطف افرادی که به این رنگ علاقهمندند، شد. به همین دلیل رنگ بنفش را نماد سلطنت و قدرت میدانند. در ادامه سایر نمادهای مشهور رنگ بنفش را مشاهده میکنید:
- اصالت
- ثروت
- فردیت
- تخیل
- آرامش
- ارزش
- تقدس
- شجاعت
- عزت نفس
رنگ بنفش یک رنگ دلفریب است که در نگاه اول میتواند دل هر کسی را ببرد. روانشناسان معتقدند که رنگ بنفش برای افرادی با ویژگیهای زیر کاربردی خواهد بود:
- دوستداران رنگ بنفش کمالطلب هستند و همیشه به سراغ بهترینها میروند.
- کسب استقلال یکی از مهمترین خواستههای این افراد است.
- به هنر علاقه زیادی دارند و در هر چیزی به دنبال زیبایی میگردند.
- توانایی این افراد در سازگاری با محیط و معضلات مختلف بسیار بالاست.
- اغلب درونگرا هستند.
- به رویاپردازی علاقهمندند و از فکر کردن به آینده لذت میبرند.
- جاهطلبی یکی از بارزترین ویژگی این افراد است.
طیف رنگ بنفش
روانشناسان بنفش را یک رنگ عرفانی میدانند که با معنویت گره خورده است. این رنگ طیف گستردهای دارد که همه آنها یادآور دوران زندگی پادشاهان هستند. وجود رنگ قرمز و آبی در ساختار بنفش باعث شده تا این رنگ به عنوان یک مرز بین معنویات و مادیات شناخته شود. طیف رنگی بنفش را میتوان شامل رنگهای یاسی (بنفش بسیار روشن)، ویولت (بنفش آبی)، ارغوانی و بنفش قرمز دستهبندی کرد. نام این رنگها بر اساس گل مگنولیا و گل یاس بنفش انتخاب شده است. در ادامه جدولی از طیف رنگی بنفش را مشاهده میکنید.
رنگ بنفش و دکوراسیون داخلی منزل
دکوراسیون بنفش یکی از پرطرفدارترین طرحهای دکوراسیون داخلی بهشمار میآید. هرچند عده زیادی رنگ بنفش را انتخاب مناسب برای دکوراسیون داخلی اتاق خواب میدانند، اما این رنگ در سایر نقاط خانه هم جذابیت خاص خود را دارد. فقط کافیست بدانید چگونه و کجاها میتوان از آن بهره برد. در ادامه با کاربرد رنگ بنفش در دکوراسیون منزل آشنا میشوید.
اتاق نشیمن
همانطور که میدانید این رنگ نماد ثروت و سلطنت است. بنابراین میتوان از آن در دکوراسیون داخلی اتاق نشیمن استفاده کرد. اتاق پذیرایی و نشیمن یکی از اصلیترین قسمتهای منزل بهشمار میآیند. بنابراین ایجاد حس آرامش و صمیمیت در این فضا اولویت دارد. از رنگ بنفش به روشهای زیر میتوانید برای رنگ دیوار پذیرایی استفاده کنید.
دیوار شاخص
دیوار شاخص یا همان اکسنت وال بخشی از دکوراسیون پذیرایی است که در نگاه اول به چشم میآید. شما میتوانید به روشهای مختلفی همچون استفاده از رنگ بنفش با طیف متفاوت و یا کاغذ دیواریهایی با ترکیب رنگی بنفش، این دیوار را تزیین کنید. استفاده از رنگ بنفش در دیوار شاخص میتواند به راحتی تاثیرگذاری اتاق نشیمن شما را چند برابر نشان بدهد.
رنگ مبلمان
مبلمان یکی از وسایل مهم در اتاق پذیرایی هستند که به راحتی میتوان آنها را با توجه به رنگ دلخواه خریداری کرد. انتخاب رنگ بنفش برای مبلمان نشاندهنده شجاعت شماست. این رنگ با طیف مختلفی که دارد میتواند به اتاق نشیمن شما زیبایی و جذابیت فراوانی ببخشد. انتخاب رنگ مبل بنفش با کوسنهایی از رنگهای مکمل انتخاب هوشمندانهای به نظر میرسد.
کفپوش و فرش
رنگ بنفش ماهیت آرامشبخشی دارد و به عنوان یک رنگ شاد در نظر گرفته میشود. بنابراین میتوانید با انتخاب طیف رنگی بنفش، یک انتخاب جسورانه برای کفپوش یا فرش خانهتان داشته باشید. معمولا افراد کمی، کفپوش خانه را با ترکیب رنگی بنفش انتخاب میکنند. اما وجود فرشهای مختلف با طیف رنگی بنفش میتواند به منزل شما آرامش و صمیمیت دلچسبی ببخشد.
پردهها
پردهها یکیدیگر از بخشهای مهم منزل هستند که در نگاه اول به چشم میآیند. انتخاب پرده آشپزخانه و پذیرایی با طیف رنگی بنفش میتواند به زیبایی منزل شما بیافزاید. بنابراین از انتخاب این رنگ برای پرده پذیرایی و اتاق و ترکیب آن با رنگهای دیگر همچون سفید یا طوسی غافل نشوید.
سقف
همانطور که قبلا اشاره کردیم بنفش، طیف رنگی گستردهای دارد. از بنفش روشن گرفته تا تیره. اما انتخاب این رنگ برای همه قسمتهای سقف کمی دشوار به نظر میآید. شاید دلیل آن را بتوان کاهش نور منزل دانست. بنابراین بهترین کار این است که از طیف رنگی بنفش روشن به شکل لایههایی در طراحی سقف پذیرایی استفاده شود.
تجهیزات اتاق نشیمن
اگر رنگ بنفش در دکوراسیون منزل شما جایی پیدا نکرد، اما همچنان از علاقهمندان این رنگ هستید، میتوانید آن را در انتخاب تجهیزات اتاق نشیمن به کار ببرید. تابلوها، انواع وسایل تزیینی و لوستر در دکوراسیون داخلی میتوانند از طیف رنگی بنفش انتخاب شوند و به آسانی جذابیت، آرامش و صمیمیت این بخش از منزل شما را افزایش بدهند.
آشپزخانه
آشپزخانه یکی از بخشهای مهم خانه است که برقراری آرامش در آن اهمیت زیادی دارد. بخش مهمی از این آرامش را میتوان با انتخاب رنگ بنفش در فضای دکوراسیون داخلی تامین کرد. بنفش با آرامش و صمیمیت فراوانی همراه است که در عین ایجاد حس خوب، باعث ایجاد فضای شیک و مدرن در آشپزخانه شما میشود. به روشهای زیر میتوانید از این رنگ در طراحی آشپزخانه بهره ببرید.
دیوار شاخص
اگر آشپزخانه شما به مقدار کافی فضا دارد، میتوانید یکی از دیوارها را به عنوان دیوار شاخص انتخاب کنید و از طیف رنگی بنفش بهره ببرید. این رنگ علاوهبر ایجاد فضای شاد، محیطی مدرن و دلچسب را برای آشپزخانه شما فراهم میکند. دیوار شاخص اغلب در نگاه اول به چشم میآید. بنابراین رنگآمیزی دیوار با طیف رنگی بنفش میتواند به آشپزخانه شما جلوه بیشتری ببخشد.
کابینتها
کابینتها یکی از مهمترین اجزای آشپزخانه محسوب میشوند. معمولا بانوان ایرانی برای انواع کابینت آشپزخانه، رنگ قهوهای یا کرم را انتخاب میکنند. اما بهتر است تکرار را کنار بگذاریم و با یک انتخاب جسورانه، به فضای آشپزخانه خود زیبایی بیشتری ببخشیم. در دنیای امروز کابینت MDF و کابینت هایگلاس با تنوع رنگی بالا ساخته میشوند. شما به راحتی میتوانید دستگیرهها و یا کابینت خود را از جنس امدیاف با طیف رنگی بنفش انتخاب کنید.
کاشی
اگر انتخاب شما برای کابینتها رنگ خنثی بود، کاشی آشپزخانه را حتما از رنگ بنفش با تناژ سرد یا گرم انتخاب کنید. کاشیها تنوع طرح و مدل فراوانی دارند و به راحتی میتوان طیف رنگی بنفش را در آن جای داد.
صندلی و میز ناهارخوری
اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که رنگ چوب انتخاب اولتان برای میز ناهارخوری و صندلیهاست، بهتر است کمی بیشتر فکر کنید. رنگ بنفش و طیف گسترده آن یکی از انتخابهای مناسب برای میز ناهارخوری هستند.البته این رنگ در میز و صندلی قهوهخوری و ناهار خوری، به راحتی حس صمیمیت و آرامش را هنگام نوشیدن قهوه و غذا خوردن در شما ایجاد میکند.
تجهیزات آشپزخانه
اگر منزل شما متراژ بسیار پایینی دارد، و مجبور شدید از رنگهای بسیار روشن مثل سفید در انتخاب دکوراسیون آشپزخانه استفاده کنید، نگران نباشید. رنگ بنفش و طیف مختلف آن به راحتی در تجهیزات آشپزخانه همچون ظرف و ظروف، تخته کار، آویزهای آشپزخانه و… به کار میروند. در این صورت ترکیب رنگ بنفش و رنگ خنثی کابینتها به فضای آشپزخانه شما جذابیت زیادی میبخشد. البته دکوراسیون یاسی در کنار رنگ بنفش هم میتواند گزینه مناسبی باشد.
لوازم برقی
در دنیای امروز تنوع رنگ، حرف اول را میزند. بنابراین به راحتی میتوانید وسایل برقی همچون یخچال، مکروویو، ماشین ظرفشویی و… را با طیف رنگی بنفش خریداری کنید.
اتاق خواب کودک
رنگ بنفش در طراحی دکوراسیون اتاق کودک کاربرد فراوانی دارد. این رنگ در گذشته به عنوان یک رنگ دخترانه شناخته میشد. اما امروزه دیگر تفاوت رنگ برای دختران و پسران وجود ندارد. ایجاد حس آرامش و محرک بودن رنگ برای تحریک مغز از ویژگی مهم انتخاب رنگ اتاق کودک است. میتوانید از رنگ بنفش روشن برای کاغذ دیواری اتاق کودک دختر و از رنگ بنفش تیره برای دکوراسیون اتاق کودک پسر بهره ببرید. نحوه به کارگیری این رنگ در دکوراسیون اتاق کودک را در زیر مشاهده خواهید کرد.
دیوارها
در انتخاب رنگ دیوار اتاق کودکان برخلاف سایر قسمتهای منزل، نباید فقط به دیوار شاخص اکتفا کرد. بهترین کار این است که همه بخشهای دیوار اتاق بازی کودک با طیف رنگی بنفش رنگآمیزی شود. و یا اگر از کاغذ دیواری استفاده میکنید، ترکیب رنگی سیر و روشن بنفش را به کار ببرید. چون نوزادان و کودکان مدام در حال فعالیت هستند و با چشمانشان به همه جا نگاه میکنند، این ترکیب رنگی میتواند به فعال شدن مغزشان کمک کند.
تخت و روتختی
اگر انتخاب شما برای دیوار اتاق نوزادان و کودکان یک رنگ خنثی بود، میتوانید تخت یا روتختی با طیف رنگی بنفش انتخاب کنید. ترکیب رنگ بنفش با سفید برای اتاق کودکان میتواند انتخاب هوشمندانهای باشد.
پرده
پردهها یکی از مهمترین بخشهای اتاق خواب بهشمار میآیند، که میتوان با انتخاب یک رنگ مناسب به زیبایی اتاق افزود. البته اتاق کودکان به دلیل استفاده رنگهای شاد و متنوع این جذابیت را داراست. اما اگر پرده اتاق خواب کودکتان را طیف رنگی بنفش انتخاب کنید، در ایجاد حس آرامش و شادابی اتاق خواب، کمک بزرگی کردهاید.
صندلی و میز تحریر
رنگ بنفش محرک خوبی برای مغز محسوب میشود. این رنگ باعث شادابی و فعالیت مغز خواهد شد. بنابراین با انتخاب طیف رنگی بنفش برای صندلی و میز تحریر اتاق کودکان، به فعالیت و جنب و جوش بیشتر آنها کمک میکنید.
اتاق خواب بزرگسالان
مهمترین نکته در انتخاب رنگ اتاق خواب، این است که آرامش آن از بین نرود. اگر اتاق خوابتان را با رنگ مناسبی تزیین نکنید، نمیتوانید به راحتی بخوابید، یا مدام دچار دلهره و آشوب خواهید شد. رنگ بنفش به دلیل ماهیت آرامشبخشی که دارد، علاوهبر زیبایی اتاق خواب شما، در ایجاد حس شادابی و صمیمیت آن فضا کمک میکند. اگر نمیدانید چگونه از این رنگ بهره ببرید، مطالب زیر را با دقت بخوانید.
دیوار شاخص
دیوار شاخص (اکسنت وال) در اتاق خواب بزرگسالان یکی از گزینههای مناسب برای رنگآمیزی با رنگ بنفش است. این دیوار معمولا دیوار پشت تخت خواب یا دیواریست که به خوبی دیده میشود. شما میتوانید به راحتی با انواع روشهای مختلف، همچون رنگآمیزی و یا کاغذ دیواری آن را به رنگ بنفش درآورید.
تخت و روتختی
در اتاق بزرگسالان هم همچون کودکان، تخت و روتختی میتواند به طیف رنگی بنفش طراحی و تزئین شود. این رنگ به ایجاد حس شادابی و صمیمیت توام با آرامش کمک خواهد کرد.
پردهها
انتخاب رنگ بنفش برای پردهها یک انتخاب هوشمندانه است. طیف رنگ بنفش به راحتی با رنگهای همچون سفید و طوسی هماهنگ میشوند. به همین دلیل میتوان آن را انتخاب مناسبی برای پردههای اتاق خواب بزرگسالان دانست.
صندلی و میز کار
اگر اتاق خواب شما دارای میز کار است، به راحتی میتوانید آن را به رنگ بنفش انتخاب کنید. این رنگ باعث آرامش شما در حین کار شده و علاوهبر آن به زیبایی اتاقتان میافزاید.
تجهیزات اتاق خواب
برخی از افراد انتخاب رنگهای غالب را برای دیوار و یا وسایل بزرگ اتاق خواب مناسب نمیدانند. اگر شما هم از این دسته از افراد هستید، میتوانید سایر تجهیزات اتاق خواب همچون قاب عکسها، آویزها، لوستر، کتابخانه و میز آرایش را به این رنگ انتخاب کنید. رنگ بنفش نظم خاصی به اتاق خواب شما میبخشد که نتیجه آن چیزی جزء آرامش نیست.
حمام و سرویس بهداشتی
حمام و سرویس بهداشتی، بخشهایی از خانه هستند که تناژ رنگی به کار برده شده در آن، بزرگی یا کوچکی آن فضا را تحت تاثیر قرار میدهد. اغلب مردم برای حمام سرویس بهداشتی از رنگهای روشن استفاده میکنند. اما در این بین میتوان با یک ترکیب رنگی درست، بهترین انتخاب را داشت. بنفش را به شکل زیر میتوان در رنگ سرویس بهداشتی و حمام به کاربرد:
کاشی کف و دیوارها
رنگ بنفش طیف گستردهای دارد و شما میتواند با انتخاب یکی از آنها برای کاشی و سرامیک کف یا دیوارها به بزرگتر و دلبازتر جلوه دادن آن فضا کمک کنید. اگر حمام شما متراژ کمی دارد، رنگ بنفش روشن با ترکیب سفید این فضا را دلبازتر نشان میدهد. همچنین برخی افراد به رنگهای تیره و خنثی علاقهمندند. ترکیب رنگی بنفش با طوسی برای کاشی کف و دیوارپوش حمام و سرویس بهداشتی این افراد، انتخاب مناسبی به نظر میرسد.
سقف
اگر کاشی و سرامیک کف یا دیوارها را از طیف رنگی بنفش انتخاب کردید، میتوانید به راحتی سقف آن فضا را با تناژ سیر یا روشن بنفش رنگآمیزی کنید. البته به یاد داشته باشید، هماهنگی رنگ سقف با کاشی کف و دیوارها اولویت دارد.
تجهیزات
در دنیای امروز به راحتی میتوانید تجهیزات مختلف خانه را با رنگبندیهای متنوع پیدا کنید. تجهیزات حمام و سرویس بهداشتی یکی از دستههای پرطرفدار هستند که در طیف رنگی بنفش تولید میشوند. انتخاب این تجهیزات میتواند فضای حمام مدرن و سرویس بهداشتی شما را زیباتر نشان بدهد.
دکوراسیون بنفش و رنگهای مکمل اصلی
افراد زیادی رنگ بنفش را یک رنگ خیرهکننده میدانند. اما باید بدانید که ماهیت اصلی رنگ بنفش ایجاد حس آرامش است. بنابراین انتخاب آن در دکوراسیون داخلی منزل، میتواند به خانه شما حس صمیمیت و شادابی ببخشد. البته این رنگ به دلیل خاص بودن، بهتر است با رنگهای مکمل خود ترکیب بشود. در ادامه با مکملهای اصلی رنگ بنفش متناسب با دکوراسیون منزل آشنا خواهید شد.
رنگ آبی
رنگ آبی جزئی از ساختار رنگ بنفش است. به همین دلیل ترکیب آن با طیف مختلف رنگ بنفش انرژی خوبی به فضای منزل شما میبخشد. بنفش تیره که تا حدی به آبی شبیه است را میتوانید با تناژ مختلف این رنگ هماهنگ کنید. ترکیب رنگ آبی در دکوراسیون با رنگ بنفش در انتخاب صندلیها، مبلمان، پرده اتاق نشیمن و یا سایر تجهیزات همچون قاب عکسها فضای منزل شما را زیبا میکند.
رنگ سفید
خوبی رنگ سفید این است که به راحتی با هر رنگی هماهنگ میشود. ترکیب دکوراسیون سفید و بنفش میتواند فضای منزل شما را مدرن و شیک نشان بدهد. از این ترکیب رنگ را میتوانید در مبلمان، پردهها، روتختی و سرویس خواب به راحتی استفاده کنید.
رنگ طوسی
ترکیب رنگ بنفش و طوسی یکی از پرطرفدارترین رنگهای ترکیبی برای دکوراسیون منزل بهشمار میآید. اگر شما به رنگهای تیره علاقهمندید میتوانید به راحتی دکوراسیون طوسی را با طیف مختلفی از رنگ بنفش هماهنگ کنید. این ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی برای دیوارهای اتاق نشیمن، کابینتهای آشپزخانه، مبلمان و پردهها انتخاب مناسبی خواهد بود.
رنگ صورتی
رنگ صورتی تا حد زیادی به یکی از زیر مجوعههای رنگ بنفش شباهت دارد. بنابراین ترکیب دکوراسیون صورتی با طیف رنگی بنفش، میتواند فضای اتاق نشیمن یا اتاق خواب شما را مملو از آرامش و حس صمیمیت کند. البته لازم به ذکر است که این ترکیب رنگی کمی جسورانه بوده و نیازمند آن است که از علاقهمندان رنگ بنفش باشید. صورتی یک رنگ بسیار مناسب برای رنگ اتاق خواب دخترانه محسوب میشود.
سبز زیتونی
این رنگ وقتی با طیف رنگی بنفش ترکیب شود، آن فضا را به یک محیط شاد و دلچسب تبدیل خواهد کرد. اما عده زیادی ترکیب بنفش و رنگ سبز در دکوراسیون داخلی را برای دفتر کار یا محیطهای کاری دیگر همچون سالنهای زیبایی و فضاهای عمومی مناسب میدانند.
زرد
رنگ زرد و خردلی یکی از مکملهای اصلی بنفش بهشمار میآیند. ترکیب این دو رنگ با یکدیگر در برای اتاق نشیمن و یا آشپزخانه انتخاب مناسبی است. توجه داشته باشید هنگام انتخاب این دو رنگ در دکوراسیون زرد، حفظ تعادل بین آنها اهمیت زیادی دارد.
جمعبندی: تجربه شکوه و اصالت در خانه با دکوراسیون بنفش
رنگ بنفش یکی از رنگهای پرطرفداری است که قدمت زیادی دارد. در دوران باستان از این رنگ برای طراحی لباس و وسایل منزل پادشاهان استفاده میشد. به همین دلیل رنگ بنفش را نماد قدرت و سلطنت میدانند. اما نمیتوان از حس آرامش و صمیمیتی که دکوراسیون بنفش باعث آن میشود، غافل شد. ما در این مقاله ابتدا شما را با روانشناسی رنگ بنفش و سپس با نحوه به کاربردن آن در دکوراسیون منزل آشنا کردیم. شما در کدام بخش از منزلتان رنگ بنفش را استفاده میکنید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام؛ در طراحی دکوراسیون بنفش فضای اتاق خواب به سبک مدرن، چه رنگی مناسب رنگ تخت خواب میباشد؟
سلام؛ میتوانید از طیفهای رنگ بنفش یا مکمل آن برای تخت خواب و مبلمانهای دیگر استفاده کنید.
سلام؛ در طراحی پذیرایی با دکوراسیون بنفش، چه قسمتهایی را به رنگ بنفش انتخاب کنیم؟
سلام؛ رنگ دیوارها یا کاغذ دیواریها، مبلمان، کفپوش و فرش، پردهها، سقف، تابلوها، انواع وسایل تزیینی و لوستر در دکوراسیون داخلی را میتوانید به رنگ بنفش انتخاب کنید.