کابینت به آشپزخانه شخصیت میبخشد. انتخاب نوع کابینت برای آشپزخانه یکی از سختترین کارهاست چون باید از بین بیش از 10 نوع کابینت، مدل دلخواه و مناسب با آشپزخانه خود را پیدا کنید. کابینت انزو یکی این 10 نوع کابینت موجود در بازار ایران است. این کابینت به دلیل ظاهری براق و جذابی که دارد، روز به روز محبوبتر شده و جای کابینتهای چوبی، ممبران و هایگلاس را گرفته است.
کابینت های انزو از نظر ظاهری و نوع ساخت تفاوتهای زیادی با سایر کابینتها دارند. این کابینتها پس از نصب در آشپزخانه، به دلیل براق و سفید بودن، مشخص هستند و به راحتی میتوان آنها را تشخیص داد. در ادامه پس از پاسخ به سوال «کابینت انزو چیست» قصد داریم انواع کابینت انزو را معرفی کنیم و سپس مزایا و معایب کابینت انزو به همراه قیمت انواع مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما باشید.
سوالات متداول:
انواع کابینتهای انزو کدامند؟
1. پولیشی 2. با رنگ پلی اورتان 3. با رنگ پلی استر
طراحی و اجرای کابینت انزو چه مزایایی دارد؟
1. ظاهری شیک و براق 2. ضخامت بیشتر درب کابینتهای انزو 3. کیفیت بالای یراق آلات 4. ضخامت بیشتر ورق ام دی اف 5. ماندگاری و مقاومت بالاتر
طراحی و اجرای کابینتهای انزو چه معایبی دارد؟
1. تک رنگ بودن 2. حساس در برابر خراش 3. قیمت بالا 4. عملی نبودن طرحهای پیچیده 5. تعمیر و ترمیم دشوار
کابینت انزو چیست؟
کابینت انزو ترکیب درستی نیست! به یک مدل بخصوص از کابینتهایی که توسط کمپانی ایتالیایی zentique ساخته میشود، کابینت طرح انزو یا سبک انزو میگویند که در ایران به نام کابینت انزو شناخته میشود. در ساخت و مواد سازنده این کابینت از موادی استفاده شده که آن را نسبت به سایر کابینتها متفاوت کرده است. تولید کابینتهای انزو به کارگاههای حرفهای و مجهز نیاز دارد چون فرایند تولید این کابینتها بسیار حساس است.
حدود 10 سال است که کابینتهای طرح انزو وارد بازار ایران شده و در سالهای گذشته به دلیل تغییر شیوه طراحی آشپزخانهها از مدرن به نئوکلاسیک، استفاده از این نوع کابینتها هم محبوبیت بیشتری پیدا کرد. مهمترین خصوصیت کابینت سبک انزو که آن را از سایر کابینتها متمایز میکند، جنس بدنه و ظاهر براق آن است.
انواع کابینت آشپزخانه انزو
مدلهای مختلف کابینتهای انزو از نظر ظاهری شباهتهای زیادی به هم دارند. تنها تفاوت مدلهای مختلف در نوع روکش یا رنگیست که روی چوب کشیده شده که این موضوع روی قیمت مدلهای مختلف کابینت سبک انزو تاثیرگذار است. به طور کلی کابینتهای انزو در سه دستهی زیر قرار میگیرند:
کابینت انزو پولیشی
گرانترین مدل از کابینتهای انزو، کابینت پولیشی انزو است که به دلیل مقاومت و زیبایی ظاهری فوقالعادهای که دارد، بسیار ارزشمند است. این نوع کابینت ترکیبی از کابینتهای هایگلاس (شفاف) و ممبران (حکاکی) را در خود دارد و یکی از پرفروشترین مدلهای کابینت طرح انزو در بازار به شمار میرود.
رنگ پولیش مانند یک لاک ضخیم روی چوب کشیده میشود و همین موضوع باعث شده کابینتهای انزو طول عمر و مقاومت بیشتری نسبت به ضربه و خط و خش داشته باشند. از دیگر مزایای کابینت پولیشی انزو باید به مقاومت بالا در برابر اشعه UV و قابلیت ترمیم راحت آن اشاره کرد.
کابینت سبک انزو با رنگ پلی اورتان
اگر به دنبال کابینت آشپزخانه انزو با قیمتی کمی ارزانتر از کابینتهای پولیشی هستید، کابینت با رنگ پلی اورتان هم مناسب است. این نوع کابینت با روکشی از رنگ پلی اورتان پوشانده شده و به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر اشعه خورشید دارد. شفافیت و براق بودن کابینتهای پلی اورتان مشابه کابینتهای پولیشی است و به همین خاطر با آن اشتباه گرفته میشود. این نوع کابینت هم در برابر ضربه بسیار مقاوم است.
کابینت سبک انزو با رنگ پلی استر
ارزانترین نوع کابینتهای انزو، کابینتیست که با رنگ پلی استر پوشانده شده است. این کابینتهای در دو مدل براق و مات تولید میشود و نسبت به دو مدل قبلی مقاومت و طول عمر پایینترین دارند. تفاوت رنگ پلی اورتان و پلی استر در سرعت اجرای بالای پلی اورتان است که کابینتها از آن نوع، سریعتر اجرا میشوند. باید توجه داشته باشید که کابینتهای پلی استر در برابر اشعه خورشید به مرور زمان کیفیت و رنگ خود را از دست میدهد.
مزایای کابینت انزو
کابینتهای طرح انزو نسبت به خیلی از مدل کابینتها برتری دارند. در این بخش برخی از مهمترین مزایای کابینت های انزو را معرفی میکنیم.
- ظاهری شیک و براق: مهمترین مزیت این نوع کابینت ظاهری براق با حکاکیهای برش داده شده است. اکثرا از این نوع کابینتها در آشپزخانههای مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک استفاده میشود که نمایی سلطنتی و قدیمی به آشپزخانه میدهد.
- ضخامت بیشتر درب کابینتهای انزو: یکی دیگر از ویژگیهای جذاب کابینتهای انزو، درب آن است. ضخامت در کابینتهای انزو نسبت به درب سایر کابینتها بیشتر است و در طول فرآیند طراحی و ساخت لبههای درب، CNC کاری میشود تا نمای بهتری داشته باشد.
- کیفیت بالای یراق آلات: درب کابینتهای انزو نسبت به سایر درب کابینتها سنگینتر است. در نتیجه از یراق آلات باکیفیتتری برای آن استفاده میشود. این موضوع طول عمر کابینتهای انزو را بیشتر کرده است.
- ضخامت بیشتر ورق MDF: برای ساخت کابینتهای انزو از ورقی با ضخامت 25 میلیمتر استفاده میشود که حداقل 11 میلیمتر از کابینتهای ممبران و سایر کابینتها، صخیمتر است. این موضوع روی طول عمر بیشتر و کیفیت کابینتهای انزو تاثیر مثبت میگذارد.
- ماندگاری و مقاومت بالاتر: کیفیت بدنهی کابینتهای انزو به دلیل جنس و ضخامت درب و بدنهی آن نسبت به کابینتهای هایگلاس یا ممبران بیشتر است. بنابراین این نوع کابینت در برابر رطوبت و حرارت بیشتر دوام میآورد و طبیعتا طول عمر بیشتری هم خواهد داشت.
معایب کابینتهای انزو
در کنار مزایا، کابینتهای انزو معایبی هم دارند که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. برخی از معایب این کابینتها عبارت است از:
- تک رنگ بودن: مهمترین ضعف کابینت آشپزخانه انزو، تک رنگ بودن آنهاست. بیشتر کابینتهای انزو به دلیل فرایند پیچیدهی پولیش یا رنگآمیزی، به رنگ سفید هستند و به همین دلیل تنوع رنگی بالایی ندارند. این موضوع ممکن است برای افرادی که دنبال کابینتهای رنگی هستند مایوسکننده باشد.
- حساس در برابر خراش: اگرچه نمونههای پولیشی انزو مقاومت بالایی در برابر خط و خش دارد، اما در مدلهای رنگی آن حساسیت در برابر خراش دیده میشود. ایجاد خط و خش روی کابینت روی زیبایی کابینت تاثیر منفی میگذارد و برای ترمیم آن باید هزینههای زیادی پرداخت کنید.
- قیمت بالا: کابینتهای طرح انزو نسبت به کابینتهای ام دی اف، ممبران و هایگلاس گرانتر هستند و دلیل اصلی آن مواد به کار رفته و فرآیند سخت تولید این کابینتهاست. برای کسانی که دنبال کابینت ارزان هستند، چنین کابینتهایی اصلا مناسب نیست.
- عملی نبودن طرحهای پیچیده: درب کابینتهای انزو توسط دستگاه CNC به شکلهای بخصوصی برش داده شده و به نوعی حکاکی میشود. به دلیل عدم وجود ماشین آلات خاص و جنس بدنهی کابینتهای انزو، ایجاد طرحهای پیچیده روی چنین کابینتهایی عملا غیرممکن است و باید به طرحهای سادهی آن اکتفا کرد.
- تعمیر و ترمیم دشوار: یکی دیگر از معایب کابینت های انزو تعمیر و ترمیم دشوار آن است. برای ترمیم این نوع کابینت باید حتما از موادی همجنس و همرنگ با کابینت اولیه استفاده شود که این کار هزینه و سختی زیادی دارد.
قیمت کابینت طرح انزو
قیمت کابینت انزو به طور کلی گرانتر از خیلی از کابینتهای دیگر است. اما چه چیزی روی قیمت این کابینت تاثیر میگذارد؟ چند عامل است که به طور مستقیم روی قیمت تمامشدهی کابینت سبک انزو تاثیرگذار است که عبارتاند از:
- نوع رنگ: مهمترین عامل تاثیرگذار روی قیمت کابینت سبک انزو رنگ به کار رفته در آن است. رنگ پولیش، قیمت بالاتری نسبت به رنگهای پلی اورتان یا پلی استر دارد. بنابراین در هنگام سفارش دادن این کابینتها به نوع رنگ آنها دقت کنید که متناسب با بودجه شما باشد.
- روکش ممبران: برخی از کابینتهای انزو با روکش ممبران تولید میشوند. این کار باعث کاهش هزینهها شده و کابینتی ارزانتر را تولید میکند. البته کیفیت و طول عمر کابینتهای انزو با روکش ممبران کمتر از کابینتهای رنگ شده است.
- طرح کابینت: همانطور که قبلا هم گفته شد، کابینتهای انزو با طرح دربهای بخصوصی تولید و روانه بازار میشوند. هرچقدر طرح درب این کابینت پیچیدهتر باشد، طبیعتا فرایند حکاکی یا برش دادن آن هم هزینه بیشتری خواهد داشت. بنابراین اگر کابینت انزو ارزان قیمت میخواهید، طرح سادهای سفارش بدهید.
تفاوت کابینتهای انزو و ممبران
یکی از سوالات متداول که پس از مشاهده جنس بدنه کابینتهای انزو پرسیده میشوند، تفاوت طراحی کابینت آشپزخانه در این مدل با کابینت ممبران است. برای پاسخ به این سوال باید گفت که کابینت ممبران در واقع از ام دی اف (MDF) برش داده شده و سپس با روکش پلاستیکی وکیوم شده ساخته میشود. روکش پلاستیکی که روی چوب ام دی اف کشیده میشود، میتواند رنگهای مختلفی داشته باشد.
اما در کابینتهای انزو، پس از حکاکی و برش، کابینت به طور کامل با مواد مختلفی مانند پولیش، پلی اورتان یا پلی استر رنگ میشود که این موضوع روی کیفیت و براق بودن کابینت تاثیرگذار است. تفاوت عمدهی دیگر این دو کابینت در ضخامت ورق ام دی اف به کار رفته در آنهاست. ورق ام دی اف در کابینت ممبران 16 تا 18 میلیمتر و در کابینتهای انزو بین 25 تا 40 میلیمتر است. این موضوع روی کیفیت و طول عمر کابینت تاثیر فراوانی دارد.
جمعبندی
بیش از نیمی از کابینتهای موجود در بازار از جنس امی دی اف (MDF) هستند. هرکدام از این کابینتها با روکش و رنگهای مختلفی تولید میشوند که باعث شده طیف وسیعی از اسامی مانند هایگلاس، ممبران و انزو را در بازار مشاهده کنیم. کابینتهای سبک انزو یکی از لوکسترین و در عین حال گرانترین کابینتها از انواع کابینتهای MDF هستند که به دلیل مواد به کار رفته در رنگ آنها و البته ضخامت بیشتر ورق ام دی اف، قیمت بالاتری هم دارند. در این مقاله انواع کابینت انزو، مزایا، معایب و قیمت آن را مورد بررسی قرار دادیم. آیا با وجود این مزایا و معایب، شما حاضرید کابینت سبک انزو بخرید؟ نظرات خود را در بخش دیدگاهها بنویسید.
سلام؛ کابینت انزو را میتوانیم در آشپزخانه کلاسیک به کار ببریم؟
سلام؛ بله؛ با طراحی درب کابینت انزو و اتصال یراق آلات مناسب به آن میتوانید ظاهری کلاسیک را برای آشپزخانه خود خلق کنید.
سلام؛ هزینه اجرای کابینتهای انزو در مقایسه با کابینت هایگلاس مناسبتر است؟
سلام؛ خیر، کابینتهای طرح انزو نسبت به کابینتهای ام دی اف، ممبران و هایگلاس گرانتر هستند.