کابینت آشپزخانه از آن دست لوازمی محسوب میشود که به مرور زمان، کیفیت و زیبایی خود را از دست میدهد. طراحی و خرید کابینت کاری حساس و بسیار مهم است چون علاوهبر هزینه، روی زیبایی آشپزخانه تاثیر مستقیم میگذارد. بنابراین باید دائما جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه در بازار را رصد کرده تا بهترین مدل را پیدا کنید.
پیش از انتخاب کابینت، خوب است انواع کابینت آشپزخانه را بشناسید. شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید حدود 10 مدل کابینت آشپزخانه مختلف وجود دارد که خیلی از آنها فضای آشپزخانه را زیباتر میکنند. برخی از مدلها کمتر شناخته شده هستند و برخی دیگر مانند کابینت چوبی از دیرباز مورد استفاده قرار میگرفتند. در ادامه مدلهای مختلف کابینت برای آشپزخانه را معرفی میکنیم. همراه ما باشید.
سوالات متداول:
انواع مدل کابینت آشپزخانه کدامند؟
1. ام دی اف (MDF) 2. هایگلاس (High Glass) 3. ممبران (وکیوم) 4. ملامینه 5. انزو 6. چوبی 7. روکش چوب 8. پی وی سی 9. فلزی (استیل) 10. اچ پی ال
در انتخاب مدل کابینت آشپزخانه باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
1. کابینت به روز 2. توجه به مساخت آشپزخانه 3. طرح کابینت 4. هماهنگی با دکوراسیون آشپزخانه 5. توجه به پلان آشپزخانه 6. کارایی و اندازه 7. قیمت کابینت
انواع کابینتهای آشپزخانه
پس از معرفی جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه که در بازار ایران وجود دارد باید به این نکته اشاره کنیم که منظور از انواع کابینت در این بخش، بخش بیرونی کابینت است نه یونیت داخلی آن. در واقع درباره طراحی درب کابینت و ظاهر آن صحبت میکنیم و انواع کابینت از این نظر دستهبندی شده است. انواع کابینت جدید آشپزخانه عبارت است از:
کابینت ام دی اف (MDF)
متداولترین و پرفروشترین کابینت برای آشپزخانه کابینت ام دی اف (MDF) است. این مدل کابینت آشپزخانه به دلیل قیمت ارزان و تنوع بالا طرفداران زیادی دارد. کابینت ام دی اف از تخته فیبر نرم یا سخت ساخته میشود و نسبت به تختههای سهلایه (نئوپان) مقاومت و تراکم بالایی دارد. تنها ضعف کابینت ام دی اف این است که در برابر تماس رطوبت با آن، به مرور زمان تغییر شکل داده و متورم میشود. به همین دلیل نمیتوان از آن در نزدیکی مکانهای مرطوب استفاده کرد.
مزایای کابینت ام دی اف:
- تنوع طرح و رنگ و شکل
- مقاوم در برابر ضربه
- قیمت ارزان
- وزن بسیار سبک
- شباهت زیاد به چوب
کابینتِ هایگلاس (High Glass)
یکی از زیرمجموعههای کابینت ام دی اف، کابینت هایگلاس است. این نوع کابینت در واقع بدنهای از جنس ام دی اف دارد اما روکشی از جنس پلکسی گلاس روی آن کشیده میشود. این روکش پلکسی باعث شده کابینتهای هایگلاس براقتر از سایر کابینتها باشند. انعکاس نور در محیط آشپزخانه یکی از جذابیتهای این نوع کابینت است.
بزرگترین ضعف این نوع کابینتها احتمال ایجاد خط و خش و نشان دادن اثر انگشت روی آن است که اگر درست از آنها نگهداری شود هرگز دچار این مشکل نمیشوند.
مزایای کابینت های گلاس:
- براق بودن
- تنوع طرح و رنگ بالا
- تمیز کردن راحت
- مقاوم در برابر گرما
- طول عمر نسبتا بالا
کابینت ممبران (وکیوم)
ممبران یکی دیگر از جدیدترین مدلهای کابینت آشپزخانه است. ممبران در واقع یک نوع روکش پلاستیکی (PVC) است که روی کابینتهایی با جنسهای مختلف کشیده میشود و شکل تازهای به آنها میدهد. این نوع روکش را اغلب روی چوبهای ام دی اف یا چوب خام که با دستگاه CNC به شکل خاصی برش داده شدهاند، میکشند تا جلوهای براق و صیقلی به آن بدهد. از کابینت ممبران یا وکیوم در طراحی دکوراسیون آشپزخانههای لوکس، کلاسیک و مدرن استفاده میشود.
مزایای کابینت ممبران:
- مناسب برای آشپزخانه مدرن
- ظاهری لوکس و شیک
- طول عمر بالا
- سهولت در تمیز کردن
- مقاوم در برابر نفوذ آلودگی و لکه
کابینت ملامینه
یکی از پرفروشترین و جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه در بازار ایران، کابینتهای ملامینه هستند. این کابینت قیمت ارزانتری نسبت به سایر کابینتها دارند. ملامینه در واقع روکشی از جنس ملامین است که روی چوب سهلایه (نئوپان) کشیده میشود. البته از روکش ملامینه برای روکش چوبهای ام دی اف هم استفاده میشود که قیمت تمامشدهی چنین کابینتهایی بیشتر خواهد بود. کابینتهای ملامینه در برابر رطوبت حساس هستند و نباید آنها در معرض تماس با آب قرار داد.
مزایای کابینت ملامینه:
- ارزانترین قیمت
- تنوع در طرح و رنگ
- مقاوم در برابر خط و خش
- عدم نمایش لکه
کابینت انزو
انزو در واقع یک مدل خاص از کابینت است که توسط کمپانی ایتالیایی zentique تولید میشود و به همین دلیل بهتر است به جای کابینت انزو بگوییم کابینت طرح یا مدل انزو. کابینتهای طرح انزو، کابینتهای وکیوم هستند که مغز آنها از جنس چوب ام دی اف است و تفاوت اصلی آنها با کابینتهای ممبران (وکیوم) در قطر ورق MDF به کار رفته در آنهاست که حدود 8 میلیمتر بیشتر از کابینتهای ممبران قطر دارد.
کابینتهای انزو رنگ یکسانی دارند و اغلب به رنگ سفید تولید میشوند. باید توجه داشته باشید که قیمت کابینتهای انزو بیشتر از کابینتهای ممبران است؛ در حالی که تقریبا ظاهر و باطن یکسانی دارند. این نوع کابینتها به رنگ سفید در دکوراسیون یاسی آشپزخانه عروس، زیبایی آن را دو چندان میکنند.
مزایای کابینت انزو:
- زیبایی فوقالعاده
- مقاومت بالا در برابر رطوبت و حرارت
- طول عمر بیشتر
- سهولت در تمیز کردن
کابینت چوبی
گرانترین نوع کابینت که قدمت زیادی هم دارد، کابینت چوبی است. چوبها به دلیل عمر بالا و جنس طبیعی و بکری که دارند، همواره جزو گرانترین مواد اولیه برای ساخت وسایل هستند. کابینتهای چوبی برای خانههای لوکس و کلاسیک بسیار مناسب است. بافت چوب باعث میشود حال و هوای آشپزخانه دگرگون شود. انواع چوب کابینت آشپزخانه در رنگهای مختلف از سفید گرفته تا مشکی و جنسهای متنوع چوب بلوط، گردو و … تولید شده و در بازار وجود دارند. طبیعتا گرانقیمتترین نوع کابینت، همین کابینتهای چوبی هستند.
مزایای کابینت چوبی:
- دوام و طول عمر بالا
- سهولت در تمیز کردن
- مقاوم در برابر رطوبت و حرارت
- لوکس و شیک بودن
- احساس حضور در طبیعت
کابینت روکش چوب
برای کسانی که عاشق طرح چوب طبیعی هستند ولی نمیخواهند خیلی هزینه کنند، کابینتهای با روکش چوب هم وجود دارد. مغزی این نوع کابینتها اغلب چوب MDF است که روکشی نازک (حدود 7 میلیمتر) چوب طبیعی روی آن کشیده شده است تا از بیرون بافت چوب دیده شود.
روکش درختهای بلوط، ملچ، گردو و زیتون، متداولترین روکشهای چوبی کابینت است. با لمس کابینتهایی با روکش چوب، احساس طبیعی بودن چوب را تجربه خواهید کرد که این موضوع در مورد کابینتهای با چوب مصنوعی مانند هایگلاس اصلا وجود ندارد.
مزایای کابینت روکش چوب:
- ظاهری طبیعی و چوبی
- رنگهای متنوع
- قیمت پایینتر
- مقاوم در برابر ضربه و لکه
کابینت PVC
یکی از کماستفادهترین کابینتهای موجود در بازار ایران، کابینتهای از جنس PVC هستند. این کابینتها با اینکه ویژگیهای منحصربهفردی دارند اما هنوز نتوانستهاند جایگاه خود را در بازار بدست آورند. برای ساخت کابینتهای PVC از پلیمر پلاستیک استفاده شده که ضخامتی در حدود 1.5 تا 2 سانتیمتر دارند.
مقاومت بالای این کابینتها در برابر آب و رطوبت مهمترین ویژگی آنهاست. بنابراین با خیال راحت میتوان کابینتهای PVC را در اطراف سینک ظرفشویی و مکانهای مرطوب آشپزخانه قرار داد. شما میتوانید به کمک این مدل، طرح کابینت پلهای را در فضای آشپزخانه خود اجرا کنید.
مزایای کابینت پی وی سی:
- مقاوم در برابر ضربه و خط و خش
- مقاوم در برابر رطوبت و آب
- طول عمر نسبتا بالا
- تنوع زیاد
کابینت فلزی (استیل)
یکی دیگر از قدیمیترین مدل کابینت آشپزخانه که البته کمتر مورد استقبال قرار گرفته، کابینتهای فلزی یا استیل هستند. این نوع کابینتها در گذشته هم ساخته میشدند اما امروزه از فلزهای سبک و مقاومتری برای ساخت آنها استفاده میشود. کابینت فلزی گالوانیزه، استیل و ورق سیاه، چند نمونه از کابینتهای فلزی هستند. کابینتهای فلزی جدید با مقاومت بالا در برابر رطوبت و زنگزدگی تولید میشوند اما قیمت نسبتا بالایی دارند.
مزایای کابینت فلزی:
- عمر بالا
- مناسب برای آشپزخانه شیک صنعتی
- مقاومت بالا در برابر ضربه و حرارت
کابینت HPL
جدیدترین مدل کابینت ۱۴۰۰، کابینت اچ پی ال است. این نوع کابینت هم مانند بسیاری دیگر از کابینتها از مغز ام دی اف استفاده کرده و روکشی از جنس HPL روی آن کشیده شده است. این واژه برگرفته از عبارت High Pressure Laminate است که به معنی لمینت با فشردگی بالا است. استفاده از این روکش بر روی ام دی اف باعث شده دستهی جدیدی از کابینتها به نام کابینت HPL تولید و روانه بازار شوند.
مزایای کابینت HPL:
- مقاومت بسیار بالا
- قابلیت شستشو
- ضد باکتری
- ضد خش
- مقاوم در برابر حرارت
- طول عمر بسیار زیاد
نکات مهم در انتخاب مدل کابینت آشپزخانه
انتخاب کابینت برای آشپزخانه تنها به آشنایی با مدلهای مختلف آن خلاصه میشوند. پیش از انتخاب هرکدام از کابینتهای بالا باید به نکات مهمی توجه داشته باشید که عبارت اند از:
- کابینت به روز: در هنگام خرید کابینت حتما اطلاعاتی درباره رنگها و طرحهای مد روز داشته باشید. این کار باعث میشود کابینتی خریداری کنید که تا چندین سال کهنه نشود و همیشه نو و به روز به نظر برسد.
- آشپزخانه کوچک: برای خانههایی که آشپزخانه مینیمال و کوچک دارند باید از کابینتهای با جنس بخصوص استفاده کرد چون میزان رطوبت، گرما و آلودگی در آنها بیشتر است. پیشنهاد میکنیم جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه کوچک را در سایتهای مختلف پیدا کنید و با توجه به سایز آشپزخانه کابینت مورد نظر خود را بخرید.
- طرح کابینت: فارغ از جنس کابینت، باید به طرح ظاهری کابینت هم توجه داشته باشید. ممکن است کابینتی از جنس هایگلاس یا ملامین خریداری کنید که طرح چوب باشد و از بیرون به شکل کابینت چوبی به نظر برسد. بنابراین حتما به طرح کابینت آشپزخانه توجه داشته باشید.
- هماهنگی با دکوراسیون آشپزخانه: طرح و رنگی را برای کابینت مخصوص آشپزخانه انتخاب کنید که با دکوراسیون شما سازگار باشد. برای این کار میتوانید به رنگ دیوار، پرده، کفپوش آشپزخانه یا فرش آشپزخانه و حتی لوازم برقی آن هم گوشهی چشمی داشته باشید.
- پلان آشپزخانه: با توجه به پلان آشپزخانه، انتخاب کابینت تغییر میکند. مثلا آشپزخانه باریک، کابینتهای خاص خود را میخواهد که آشپزخانه ال شکل چنین کابینتی نیاز ندارد. بنابراین به پلان یا نقشه آشپزخانه هم توجه کنید.
- کارایی و اندازه: اندازه و قطر کابینت باید به گونهای باشد که با آشپزخانه و نیاز شما سازگاری داشته باشد. از انتخاب و طراحی کابینتهای آشپزخانه در اندازههای بزرگ و با ارتفاع زیاد در صورتی که به آن حجم از فضای ذخیرهسازی نیاز ندارید، خودداری کنید.
- قیمت کابینت جدید آشپزخانه: قیمت یکی از مهمترین پارامترها در انتخاب کابینت مخصوص آشپزخانه است. کابینتهای ملامینه اقتصادیترین نوع کابینت و کابینتهای چوبی گرانترین کابینتهای بازار هستند.
سخن پایانی
کابینت به آشپزخانه شخصیت میدهد و به همین دلیل است که باید در انتخاب و خرید آن بسیار دقت کرد. مدلهای مختلفی از کابینت در بازار وجود دارد که با توجه به منطقه زندگی شما، برخی از آنها پرفروشتر و برخی دیگر کمطرفدار هستند. در این مقاله 10 مدل کابینت آشپزخانه جدید را به شما معرفی کردیم که در بازار ایران وجود دارد. هرکدام از این مدلها مزایا و معایب خود را دارند. شما کدامیک را بیشتر میپسندید؟ نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
سلام؛ کابینت آشپزخانه مدل ممبران برای آشپزخانه با طرح سنتی مناسب است؟
سلام؛ بله، شما میتوانید با مشورت طراح داخلی، طرح مناسب کابینت آشپزخانه سنتی را انتخاب کنید.
سلام؛ کدام مدل کابینت آشپزخانه در طراحی به سبک مدرن مناسب است؟
سلام؛ شما میتوانید متناسب با سلایق و نیازتان، طرح کابینت متناسب با دیزاین آشپزخانه را انتخاب نمایید. طرحهای سادهتر با رنگهای خنثی برای دیزاین آشپزخانه مدرن مناسبتر هستند.