وجود نور کافی هنگام مطالعه در روز یا شب یکی از الزامات اصلی به شمار میآید. اگر از نور مناسب و کافی استفاده کنید، بازدهی بیشتری خواهید داشت. چراغ مطالعه میتواند نور مناسبی را به صورت متمرکز بر روی همان نقطه مورد نظر شما بتاباند.
خانههای آپارتمانی امروزی به نوعی طراحی شدهاند که در اتاق خواب میز کار یا تحریر قرار میگیرد. اما در این فضا به دلیل استراحت و حفظ آرامش آن از روشنایی پرنور استفاده نخواهد شد. در این موارد لازم است از چراغهای مطالعه استفاده کنید تا نور کافی و مناسب جهت آسیب نرسیدن به چشم وجود داشته باشد. از طرفی امروزه دیگر چراغ مطالعه فقط عنصری برای ایجاد نور بیشتر نیست. بلکه میتوان با خرید انواع مختلف و متنوع آن زیبایی را در دکوراسیون داخلی منزل افزایش داد. اهمیت این اکسسوری پرکاربرد در اتاق خواب، اتاق کار و بخشهای مختلف دکوراسیون داخلی ما را بر آن داشت تا در این مقاله راهنمای جامعی از خرید آن را با شما به اشتراک بگذاریم. با ما همراه باشید.
منظور از چراغ مطالعه چیست؟
در اکثر مواقع برای انجام یک سری کارها نور لامپهای فضای داخلی و یا نور خورشید که از پنجره به داخل میآید روشنایی مورد نیاز را تامین نمیکند. یا ممکن است به جهت طراحی خاص منزل و اتاق خواب پنجره نورگیری وجود نداشته باشد و لامپهای فضای داخلی به تنهایی کفایت نکنند.
اینجاست که به نوری نیاز دارید تا با تابش مستقیم بدون آسیب رساندن به چشم تمرکز شما را هنگام کار بیشتر کند. چراغهای مطالعه میتوانند این مشکل را برطرف کنند. چراغ مخصوص مطالعه یک نور مستقیم به شمار میآید که با تمرکز بر روی هدف مورد نظر شما از خستگی چشم جلوگیری خواهد کرد.
در گذشته چراغهای گردسوز وجود داشتند و روشنایی بخش زیادی از خانه با آنها تامین میشد. اما در حال حاضر میتوان چراغ مخصوص مطالعه را با تنوع بالایی در مدل و کاربرد خریداری کرد. تنها کافیست هدفتان را از انتخاب آن مشخص کنید.
بررسی ویژگی چراغ مطالعه مناسب و خوب
در گذشته چراغ های مطالعه تنها برای افراد کتابخوان در نظر گرفته میشدند. اما امروزه میتوان به راحتی آن را همچون اکسسوری جذاب در بخشهای مختلف خانه قرار داد. بنابراین باید چراغی انتخاب کنید که دارای ویژگیهای مناسبی باشد. در زیر این ویژگیها را معرفی میکنیم:
- چراغ مخصوص مطالعه باید نور و رنگ مناسبی داشته باشد. نور بسیار تند چشم را خسته میکند و برای مطالعه مناسب نیست.
- یکی دیگر از ویژگیهای مهم چراغ های مطالعه داشتن پایهای با ارتفاع مناسب است. باید متناسب با فضای مورد نظرتان از چراغهای مخصوص مطالعه پایه کوتاه یا پایه بلند استفاده کنید.
- داشتن گردنی با قابلیت تنظیم، چراغ مطالعه شما را به یک وسیله پرکاربرد تبدیل میکند. زیرا کارهای مختلف اعم از طراحی، درس خواندن، نوشتن، مطالعه آزاد و… نور مناسب خودشان را میخواهند.
- هنگام انتخاب چراغ مخصوص مطالعه دقت کنید تا کلاهک مناسبی داشته باشد. در غیر این صورت علاوه بر دیده شدن لامپ از زیر کلاهک، سایههای اضافی ایجاد میشود.
- انتخاب حباب مناسب برای چراغهای مذکور میتواند کیفیت مطالعه را تحت تاثیر قرار دهد. اگر چراغ مورد نظر شما صرفا برای مطالعه خریداری میشود حتما برای آن حباب مات در نظر بگیرید تا بتوان نور را در جهتهای مختلف به حرکت درآورد.
سوالاتی که قبل از خرید چراغ های مطالعه باید به آن پاسخ دهید!
خرید چراغ رومیزی و مطالعه کار آسانی به نظر میرسد. اما چون وسیله ضروری هنگام انجام کار، مطالعه و یا درس خواندن به شمار میآید، باید قبل از خرید به سوالات مهمی در خصوص آن جواب دهید. میزان نور و محل قرار گرفتن چراغ رومیزی میتواند به طور مستقیم بر تمرکز، سلامت چشم و جسم شما تاثیر بگذارد. بنابراین نمیتوان بدون تحقیق برای خرید آن اقدام کرد. در زیر با مهمترین سوالاتی که قبل از خرید باید به آنها پاسخ دهید، آشنا میشوید:
1. هدف از خرید چراغ مخصوص مطالعه چیست؟
همه لامپها و چراغهای رومیزی با هدف روشنایی محیط اطرافشان خریداری میشوند. اما وقتی صحبت از چراغ مخصوص مطالعه است باید تخصصیتر فکر کنید. اگر انتخاب چراغ رومیزی و مطالعه شما به درستی انتخاب شود، بازدهی و راندمان کارتان بالاتر خواهد رفت. همچنین با انتخاب چراغ مناسب از آسیبهای چشمی و خستگی جسمی جلوگیری میکنید.
2. محل مناسب قرارگیری چراغ رومیزی کجاست؟
همان طور که از نام چراغهای رومیزی مشخص است باید این نوع چراغها را بر روی میز مطالعه یا کار قرار داد. اما امروزه چراغهای متنوعی برای مطالعه و کار تولید میشوند که با پایههای بلند دارای قابلیت تنظیم فاصله هستند. بنابراین بسیار مهم است که آنها را در چه فاصلهای قرار میدهید. متخصصان توصیه میکنند بهترین فاصله برای قرار گرفتن چراغ مطالعه 30 الی 100 سانتیمتر خواهد بود.
جهت قرار گرفتن چراغهای مذکور هم تاثیر بهسزایی در سلامت چشم خواهد داشت. اگر چپ دست هستید، باید آن را در سمت راست بگذارید اما در صورت راست دست بودن از گذاشتن چراغ مخصوص مطالعه در سمت چپ غافل نشوید. این کار موجب از بین رفتن سایههایی میشود که به دلیل انعکاس نور شکل میگیرند.
3. فاصله چراغ های مطالعه تا پریز چقدر است؟
با بررسی فاصله پریز تا محل قرار گرفتن این چراغها میتوانید برآورد درستی داشته باشید. البته این روزها با وجود سه راهی مشکل فاصله پریز تا میز مطالعه و کار برطرف شده است. اما با بررسی این فاصله میتوانید هنگام خرید چراغ مخصوص مطالعه انتخاب درستتری داشته باشید.
4. بهترین نوع چراغ مطالعه کدام است؟
شما باید با توجه میز کار یا مطالعه، سبک چیدمان اتاق و هدف مورد نظرتان برای خرید چراغ رومیزی اقدام کنید. در این صورت میتوانید بهترین چراغ مخصوص مطالعه را با بیشترین مزایا خریداری کنید. در حال حاضر چراغهای مطالعه با تنوع بالایی در جنس تولید میشوند.
برخی از آنها با شکل ظاهری منحصربهفرد خود باعث افزایش زیبایی و جذابیت دکوراسیون شما خواهند شد. همچنین چراغ های رومیزی مدرن امروزی قابلیتهای پیشرفته زیادی دارند که میتواند راندمان کار و بازدهی شما را در کار و مطالعه بالا ببرد. در ادامه مقاله به طور مفصل انواع چراغ های مطالعه را معرفی میکنیم.
5. بودجه مورد نظر شما برای خرید چراغ رومیزی چقدر است؟
با مشخص شدن بودجه مورد نظرتان میتوانید به سراغ چراغهایی بروید که در همان سطح قیمت قرار دارند. در این صورت وقت و انرژی شما به هدر نخواهد رفت. همچنین به راحتی میتوانید چراغهای رومیزی و مطالعه هم قیمت را مقایسه کنید و انتخاب درستتری داشته باشید.
بررسی 2 معیار مهم هنگام خرید چراغ مناسب مطالعه
چراغهای مطالعه اگر به درستی برای فضای مورد نظر شما انتخاب شوند، میتوانند عامل مهمی برای بهینه سازی انرژی برق به شمار آیند. همچنین انتخاب یک چراغ رومیزی مناسب عنصر مهمی در زیبایی دکوراسیون اتاق خواب، اتاق کار یا هر بخش دیگری در منزل خواهد بود. به همین منظور باید هنگام خرید آن دو معیار اساسی و اصلی را در این زمینه بشناسید:
- تناسب چراغ مناسب مطالعه و میز آن: مهمترین نکته در انتخاب چراغ رومیزی برای مطالعه وجود تناسب بین آن و میز کار است. بدین معنی که اگر میز مطالعه یا کار شما بزرگ باشد باید چراغی انتخاب کنید که شعاع بیشتری را روشن نگه دارد. در این صورت میتوانید از فضای میز کار و مطالعه خود به طور کامل استفاده کنید. در صورت خرید میز کوچک حتما چراغ مطالعه مناسبی از لحاظ سایز انتخاب کنید تا علاوه بر اشغال فضای کمتر، برق به صورت بهینه مصرف شود.
- قابلیت تنظیم تابش نور در چراغ های مطالعه: وجود قابلیت تنظیم نور در چراغهای مخصوص مطالعه یکی دیگر از معیارهای مهم در انتخاب این نوع چراغ است. در این صورت میتوانید با جابهجا شدن زاویه تابش نور را تنظیم کنید. به همین دلیل توصیه میشود چراغی برای مطالعه انتخاب کنید که انعطافپذیری بالایی داشته باشد و بتوان میزان نور و زاویه آن را تغییر داد. با این قابلیت زاویه تابش نور را متناسب با نیاز چشمتان تغییر میدهید و از آسیبهای احتمالی یا خستگی آن جلوگیری خواهید کرد.
آشنایی با انواع چراغ های مخصوص مطالعه از لحاظ سبک
چراغ های مطالعه امروزی با تنوع بالا در جنس، طرح و مدل علاوه بر کارایی اصلی خود، زیباییبخش دکوراسیون شما خواهند بود. در گذشته چراغ مطالعه سنتی مورد استفاده قرار میگرفت و تنها کاربرد آن روشنایی بود. اما تولیدات امروزی چراغ رومیزی باعث شده از آن به عنوان یک اکسسوری منحصربهفرد یاد شود. به همین دلیل باید چراغهای مخصوص مطالعه را به دو دسته کلاسیک و مدرن تقسیم کنیم.
چراغ مدرن مطالعه
چراغهای مطالعه مدرن به صورت SMD و LED تولید میشوند. لامپهای به کار رفته در این نوع چراغ دیگر همچون گذشته رشتهای نیستند و نور اغراق آمیزی ندارند. بلکه دوام، کیفیت، و طول عمر بالای لامپهای آن باعث شده تا چراغ رومیزی مدرن بین اهالی مطالعه طرفداران زیادی پیدا کند. همچنین میتوان گفت چراغ های مطالعه مدرن با اینکه پرنورتر بهنظر میرسند و ظاهر آنها فریبنده است، اما مصرف انرژی بسیار پایینی دارند.
چراغ مناسب مطالعه مدرن SMD از ایجاد سایه اضافی جلوگیری میکند و نور گسترده آن میتواند بخش زیادی از میز کار یا مطالعه شما را پوشش دهد. از طرفی وجود لامپ ال ای دی در این نوع چراغهای مدرن مانع از ایجاد گرما و حرارت خواهد شد. به همین دلیل طول عمر چراغ مدرن مطالعه نسبت به انواع دیگر بیشتر است.
به طور کلی میتوان مزایای این نوع چراغ رومیزی و مطالعه را به صورت زیر دسته بندی کرد:
- روشنایی گسترده بدون ایجاد سایه
- دوام، کیفیت و طول عمر بالا
- صرفهجویی در مصرف برق
- طراحی چشمنواز و زیبا
چراغ کلاسیک مطالعه
منظور از چراغ مخصوص مطالعه به شکل کلاسیک همان چراغهایی هستند که با ظاهری ساده تولید میشدند و لامپهای رشتهای روشناییبخش آنها بود. با پیشرفت صنعت و تکنولوژی لامپهای ال ای دی و حبابی به چراغ های رومیزی اضافه شدند و تا حد زیادی کارایی آن را بیشتر کردند.
لامپ چراغ مطالعه کلاسیک را میتوان در سایز مختلف انتخاب کرد. معمولا اندازه لامپ این چراغها متناسب با متراز فضای مورد نظر انتخاب میشود. چراغهای مطالعه کلاسیک قیمت ارزانی دارند. روشنایی این نوع چراغها بسیار زیاد است، به همین دلیل توصیه میشود از نشستن در کنار آن خودداری کنید تا به چشمانتان آسیب وارد نشود.
به طور کلی میتوان مزایای چراغ مطالعه کلاسیک را به صورت زیر دسته بندی کرد:
- قابلیت راه اندازی و نصب آسان
- نور زیاد و شفاف
- تعویض آسان لامپ
- کیفیت و دوام بالای بدنه
معرفی دسته بندی چراغهای مطالعه از لحاظ طراحی
چراغ مطالعه با طراحیهای مختلفی تولید میشود اما همه آنها جزء چراغهای مدرن یا کلاسیک مطالعه به شمار میآیند. هر یک از دسته بندیهایی که در ادامه معرفی میکنیم ویژگی خاص خودشان را دارند و برای موقعیت مشخصی طراحی شدهاند.
به عنوان مثال برخی از چراغهای مطالعه برای درس خواندن و برخی دیگر برای کارهای مهندسی در نظر گرفته شده است. همچنین میتوان برای چراغهای مخصوص مطالعه در فضاهای مختلف همچون دستهبندی مشخصی در نظر گرفت. در زیر با دستهبندی انواع چراغ مخصوص مطالعه از لحاظ طراحی آشنا میشوید:
1. چراغ رومیزی مطالعه
چراغ رومیزی به چراغهای کلاسیک شباهت زیادی دارد. پایه کوتاه آن باعث میشود تا برای استفاده روی میز قرار بگیرد. چراغ رومیزی مطالعه را میتوان در جاهای مختلفی از خانه قرار داد.
اغلب برای کاربردی شدن نور این نوع چراغها قسمت سر را به حالت نیم دایره طراحی میکنند. در این صورت بخش زیادی از نور به سمت سقف تابیده نخواهد شد. چراغ رومیزی مطالعه به دلیل سبکی و قابلیت جابهجایی آسان برای دانش آموزان، دانشجویان و اهالی درس و کتاب گزینه مناسبی به شمار میآید.
2. چراغ ایستاده مطالعه
اگر به دنبال یک چراغ کاربردی هستید، پیشنهاد ما به شما چراغ مطالعه ایستاده است. این چراغ علاوه بر ایجاد روشنایی به جلوه بیشتر دکوراسین داخلی شما کمک میکند. چراغهای مطالعه ایستاده برای دکوراسیون اتاق پذیرایی و فضای نشیمن انتخاب ایدهالی خواهند بود.
به راحتی میتوانید رنگ بدنه آن را با ست مبلمان یا پردهها هماهنگ کنید و از نورش برای روشنایی بخشیدن به فضای پذیرایی بهره ببرید. وجود یک چراغ برای مطالعه در اتاق پذیرایی یا فضای نشیمن ضروری است.
با تاریک شدن هوا میتوانید به جای روشن کردن لامپهای پرنور از چراغهای مطالعه استفاده کنید. همچنین در نیمه شب برای جلوگیری از افتادن و روشنایی مسیر رفت و آمد چراغ مذکور کاربرد مناسبی دارد.
افراد زیادی هنگام تماشای تلویزیون یا چند ورق کتاب خواندن در شب ترجیح میدهند از چراغ مخصوص مطالعه استفاده کنند که انتخاب مدل ایستاده گزینه درستی خواهد بود.
از دیگر کاربرد این چراغ پرطرفدار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده در گوشه میز نقشهکشی
- مورد نیاز هنگام عکاسی
- کاربردی برای موارد خدماتی همچون آرایشگری، تاتو و… که به نور قابل تنظیم نیاز دارند.
3. چراغ دیواری مطالعه
افرادی که یک جای مشخص برای چراغ مخصوص مطالعه خود در نظر میگیرند، میتوانند به سراغ چراغ مطالعه دیواری بروند. این نوع چراغ همیشه بر روی دیوار به صورت ثابت نصب میماند. از ویژگیهای مثبت چراغهای مذکور میتوان به نصب آسان و عدم اشغال فضای اضافی اشاره کرد.
چراغهای مطالعه دیواری را برای نصب در اتاق خواب مناسب میدانند. زیرا میتوانید با انتخاب یک لامپ برای آن که نور، رنگ و شدت مناسبی دارد در طول شب روشن نگهش دارید و از تاریکی مطلق جلوگیری کنید.
4. چراغ گیرهای مطالعه
خانههای آپارتمانی اکثرا فضای کوچکی داشته و اغلب اتاق خواب آنها دارای متراژ کمی است. بنابراین برای تدارک یک میز کار یا مطالعه باید ایدههای خلاقانهای داشته باشید. به همین منظور پیشنهاد ما به شما استفاده از چراغ مطالعه گیره ای برای روشنایی بیشتر است.
این نوع چراغهای مطالعه در بازوی قسمت پایین دارای گیره یا کلیپسی هستند که خیلی راحت به لبه میز یا حتی تخت وصل میشود. انعطافپذیری چراغ مطالعه گیره ای بسیار بالاست و قیمت مناسبی دارد، به همین دلیل چراغی پرطرفدار برای مطالعه به شمار میآید.
5. چراغ شارژی مطالعه
این نوع چراغ مخصوص مطالعه نوعی چراغ رومیزی است که میتوان از آن در همه جای خانه استفاده کرد. همان طور که از نام چراغ مطالعه شارژی پیداست، قابلیت شارژ دارد و معمولا روشنایی آن توسط یک لامپ LED انجام میشود. از ویژگیهای چراغ مذکور میتوان به سبکی و حمل آسان آن اشاره کرد.
چراغ شارژی مطالعه باید بر اساس قدرت و زمان تعریف شده توسط برق شارژ شود، سپس برای چندین ساعت به طور مداوم قابل استفاده است. به همین دلیل به چراغی مخصوص مطالعه در سفر شهرت دارد.
معرفی دسته بندی چراغ های مطالعه از لحاظ ساختار
همان طور که طراحیهای مختلفی برای چراغ مخصوص مطالعه وجود دارد، میتوان ساختار آنها را دارای دسته بندی مشخصی دانست. در زیر با انواع دسته بندی چراغ مخصوص مطالعه از لحاظ ساختار و ویژگی خاص آنها آشنا میشوید:
1. چراغهای مطالعه با گردن قابل تنظیم
میزهای بزرگ بهترین مکان برای قرار دادن این نوع چراغ مخصوص مطالعه هستند. شما به راحتی میتوانید متناسب با نیازتان منبع نور را دور یا نزدیک کنید. این چراغهای پرطرفدار مطالعه گردن انعطافپذیری دارند که هنگام انجام کارهای مهندسی یا درس خواندن به بالا رفتن تمرکز کمک خواهند کرد.
2. چراغهای مطالعه ذرهبین دار
وجود لنز ذرهبین در این نوع چراغ مخصوص مطالعه یک ویژگی منحصربهفرد محسوب میشود. اگر قرار است کاری را با دقت فراوان و در زمان نسبتا طولانی انجام دهید، چراغ مخصوص مطالعه ذرهبینی انتخاب ایدهآلی خواهد بود. دلیل آن هم جلوگیری از خستگی چشم و آسیب جسمی است.
3. چراغهای مطالعه بنکر
اگر به سبک کلاسیک علاقهمندید و همزمان میخواهید اکسسوری جذابی داشته باشید، به سراغ چراغ بنکر مطالعه بروید. ظاهر این چراغ همچون چراغ های مطالعه کلاسیک و قدیمی است با این تفاوت که امروزه آن را به صورت پایه برنجی میسازند. لامپ این نوع چراغها حبابی است و با یک زنجیر طلایی برای روشن و خاموش کردن باعث افزایش جلوه و زیبایی دکوراسیون داخلی شما میشود. جالب است بدانید که چراغ بنکر مطالعه گردن ثابتی دارد، اما زاویه تابش را میتوان در آن تنظیم کرد.
بهترین نوع چراغ مطالعه کدام است؟
انتخاب بهترین نوع چراغ مخصوص مطالعه کاملا به سلیقه شخصی شما و هدفتان از استفاده آن بستگی دارد. اگر به درستی بدانید هدف شما از انتخاب این نوع چراغها چیست میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
افرادی که دائما با اشیا ریز سروکار دارند و یا اهل تعمیر وسایل مختلف هستند، بهتر است از چراغ ذره بینی مطالعه استفاده کنند. این چراغها معمولا به صورت گیرهای، رومیزی و شارژی تولید میشوند.
اما اهالی درس و کتاب خواندن یا افرادی که به کارهای هنری علاقهمندند باید به دنبال چراغی با گردن و بازوی قابل تنظیم باشند. در این صورت میتوانند نور را در یک جهت مورد نظر متمرکز نگه دارند.
همچنین برای کودکان بهتر است به دنبال چراغهای مطالعه فانتزی به صورت شارژی و بدون سیم باشید. این نوع چراغهای مخصوص مطالعه به دلیل دور ماندن از پریز برق خطر کمتری خواهند داشت. اما اگر هدف شما از انتخاب چراغی برای مطالعه افزایش جلوه دکوراسیون داخلی است، میتوانید به سراغ مدلهای ایستاده بروید که با تنوع بسیار بالایی تولید خواهند شد.
آشنایی با لامپ مناسب برای چراغهای مطالعه
انتخاب لامپ مناسب برای چراغ مطالعه یکی از مهمترین ویژگیهای این وسیله پرطرفدار است. اگر لامپ مورد نظر شما به درستی انتخاب شده باشد، بدون آسیب رساندن به چشمها نور کافی تامین میکند. برخی از چراغ های مطالعه قابلیت تعویض لامپ ندارند. در واقع ساختار آنها با لامپی ساخته شده که دوام و کیفیت بالایی دارند، اما در صورت خرابی لامپ متاسفانه باید از نگه داشتن چراغ مورد نظر چشمپوشی کرد. در زیر با انواع لامپهایی آشنا خواهید شد که برای چراغهای مطالعه مناسب هستند:
لامپ LED: چراغهای مطالعهای که میتوان برای آنها لامپ ال ای دی نصب کرد در دسته چراغهای مدرن قرار دارند. طراحی این چراغ های مطالعه بسیار متنوع است و طرفداران زیادی دارد. از مزایای آن میتوان به متمرکز نشان دادن نور اشاره کرد که مانع از خستگی چشم میشود. گرمای تولید شده از این لامپها بسیار کم است و باید گفت طول عمری حدود 25 هزار ساعت دارند. لامپهای LED برق کمی مصرف میکنند، به همین دلیل انتخاب ایدهآلی برای فضای کار خواهند بود.
- لامپ فلورسنت: نور لامپهای فلورسنت به صورت کاملا طبیعی روشنایی ایجاد میکند. به همین دلیل آن را برای فضای اتاق خواب و فضای کار مناسب میدانند. طول عمر این لامپها به نسبت لامپهای رشتهای 11 برابر بیشتر است و قیمت مناسبتری دارند. اما حواستان باشد در صورت شکستن لامپ فلورسنت باید با دقت آن را جمع کنید، زیرا بخار جیوه درون آن برای سلامتی کمی خطرناک خواهد بود.
- لامپ رشتهای: چراغهایی که با لامپ رشتهای کار میکنند نور گرم و زرد رنگ دارند. به همین دلیل استفاده از آنها را برای عصر و شب مناسب میدانند. رشتههای به کار رفته درون این لامپها توسط گرما نور تولید میکنند، به همین دلیل نمیتوان طول عمر بالایی برای آن در نظر گرفت. میزان روشناییبخشی این لامپها بسیار زیاد است و معمولا آن را فضای مطالعه مناسب نمیدانند. بلکه بهتر است جهت ایجاد روشنایی در گوشهای از اتاق خواب و یا اتاق پذیرایی مورد استفاده قرار بگیرد.
- لامپ هالوژن: چراغهای مخصوص مطالعه با این نوع لامپ بهترین گزینه برای فضای درس و کتاب خواندن هستند. به خصوص اگر اهل مطالعه پشت میز هستید، میتوانید چراغهای گیرهدار یا رومیزی با لامپ هالوژنی انتخاب کنید. این نوع چراغها باعث بالا رفتن تمرکز شما خواهند شد و از آسیب رسیدن به چشمتان جلوگیری میکنند. طول عمر لامپ هالوژن از سایر لامپها بیشتر است، در صورتی که انرژی برق مصرفی آن 10 الی 20 درصد کمتر خواهد بود. اما باید بزرگترین عیب چراغ مطالعه با لامپ هالوژنی را تولید گرما و حرارت بالای آن دانست.
- لامپ فول اسپکتروم: این نوع لامپها برای چراغ مخصوص مطالعه افرادی مناسب است که به طور حرفهای کار میکنند و رنگها برایشان اهمیت زیادی دارند. لامپ فول اسپکتروم به دلیل اینکه طیف نوری مختلف (از مادون قرمز تا فرابنفش) را پوشش میدهد، به دیده شدن جزئیات هر رنگ با شفافیت بالا کمک میکند. بنابراین طراحان و گرافیستها باید به سراغ انتخاب چراغهای مطالعه با لامپ مذکور بروند.
آشنایی با مفاهیم اساسی هنگام خرید چراغ های مطالعه
افراد زیادی هنگام خرید یک چراغ مخصوص مطالعه با دیدن تنوع بالای آن سردرگم میشوند. آنها نمیدانند باید کدام چراغ را با در نظر گرفتن چه ویژگیهایی خریداری کنند. پس از انتخاب ظاهر و ساختار مورد نظر چراغ مخصوص مطالعه باید تصمیمگیری درستی در مورد شدت نور و دمای رنگی آن داشته باشید. این دو مفهوم در خرید چراغ مناسب مطالعه اهمیت زیادی دارند.
شدت روشنایی چیست؟
شدت روشنایی همان چیزی است که خیلی اوقات از میزان نور چراغهای مطالعه و شدت تابش آنها گله میکنیم. البته هنوز به طور کامل اثبات نشده است که شدت روشنایی چراغ های مطالعه به چشم آسیب وارد میکند یا خیر. اما نمیتوان از تاثیر آن بر روی سردرد و خستگی چشم غافل شد. شدت روشنایی با سه مفهوم زیر معنا پیدا میکند:
- شار نوری: مقدار نوری که منبع نور تولید میکند همان شار نوری است. چراغهای مخصوص مطالعه و کار باید دارای 1000 تا 1400 لومن باشند. شار نوری را با واحد لومن (lm) اندازهگیری میکنند.
- میزان روشنایی: منظور از میزان روشنایی همان مقدار شار نوری رسیده به واحد سطح (یک مترمربع) است. این مفهوم را با علامت لوکس (lux) نشان میدهند. بنابراین باید گفت اگر چراغ مخصوص مطالعه 1000 لومن است و سطح یک میز را 10 مترمربع در نظر بگیریم، میزان روشنایی باید 100 لوکس باشد.
- پا-شمع: برای سنجش میزان روشنایی به صورت غیر متریک از مفهوم پا-شمع استفاده میکنند. هر چراغ مطالعه باید محدوده قابل قبولی با 30 الی 50 پا-شمع داشته باشد.
دمای رنگی چیست؟
دمای رنگ یک واحد اندازهگیری است که میتوان به کمک آن گرمی یا خنکی بصری نور سفید را بررسی کرد. دمای رنگ را در واحد کلوین (K) اندازهگیری میکنند. زمانی که نور آبیتر دیده میشود، خنکی بیشتری از آن احساس میکنید و کلوین بالاتر خواهد بود.
در واقع میتوان گفت اگر دمای نور بین 2000 تا 2700 کلوین باشد، سفید گرم به نظر میرسد و اگر بین 4000 تا 5500 کلوین باشد باید آن را سفید سرد به شمار آورد. به دمای رنگ اهمیت زیادی میدهند، زیرا تاثیر بسیار فراوانی بر روی جذابیت بصری نور در محیط اطراف خودش دارد.
جالب است بدانید که میزان آرامشبخشی نورهای گرم بیشتر است و رنگهای سرد با فعالتر کردن ذهن بهرهوری را افزایش میدهند. با دانستن این نکات مهم میتوانید انتخاب درستی هنگام خرید چراغهای مطالعه داشته باشید. چراغ مخصوص فضای کار و درس خواندن باید دارای 4000 کلوین و یا بالاتر از آن باشند. این میزان دمای نور از خستگی چشم جلوگیری خواهد کرد و باعث حفظ تمرکز شما هنگام مطالعه میشود.
جمع بندی: بهترین چراغ مطالعه
همه چراغ های مطالعه با ویژگی روشناییبخشی به فضای مورد نظر تولید میشوند. اما برخی از آنها قابلیتهایی دارند که نسبت به انواع دیگر متمایز به نظر میرسند. امروزه چراغ مخصوص مطالعه دیگر صرفا برای کتابخوانها نیست. بلکه میتوان از آن به عنوان یک المان زیبایی خش در دکوراسیون داخلی منزل استفاده کرد.
به همین منظور ما در این مقاله راهنمای کاملی از خرید بهترین نوع چراغ مطالعه را با شما به اشتراک گذاشتیم. شما طرفدار کدام یک از چراغهای مخصوص مطالعه هستید؟ نظرات خود را با در میان بگذارید.
پاسخ دهید
نمایش دیدگاهها