وجود پنجره در اتاق پذیرایی یک مزیت محسوب میشود. اما برای انتخاب یک پردهی مناسب برای این پنجره باید بسیار دقت کنید. پرده پذیرایی برخلاف پردههایی که در آشپزخانه یا اتاق خواب نصب میشود، باید با وسواس بیشتری انتخاب شود چون بخش بزرگی از اتاق را به خود اختصاص داده است.
در گذشتههای نه چندان دور، برای پنجره اتاق پذیرایی از پردههایی با طرح شلوغ و رنگهای نسبتا تند استفاده میشد. اما امروزه مدل پرده پذیرایی جدید به سادهترین و در عین حال مدرنترین شکل ممکن انتخاب میشود. البته پردههای طرح سلطنتی با اکسسوری پرزرق و برق هنوز هم طرفداران خود را دارند. در ادامه قصد داریم 10 مورد از مهمترین نکاتی که هنگام خرید پرده سالن پذیرایی باید بدانید را به شما معرفی کنیم. همراه ما باشید.
سوالات متداول:
چگونه فضای پذیرایی را به کمک پرده پذیرایی بزرگتر نشان دهیم؟
ایجاد تضاد رنگ دیوار و پرده و یا هماهنگ کردن رنگ و طرح پرده با مبلمان میتواند به بزرگتر نشان دادن این فضا کمک کند.
انواع پرده پذیرایی از نظر جنس کدامند؟
1. پرده حریر یا توری 2. پرده نخی یا کتان 3. پرده مخمل 4. پرده ساتن 5. پرده ابریشمی
انواع پرده پذیرایی از نظر ظاهری کدامند؟
1. سلطنتی 2. مدرن 3. زبرا 4. شید (سایه) 5. گیپور 6. پانچ 7. رومن
اندازه پرده اتاق پذیرایی
یکی از اشتباهاتی که اغلب در هنگام خرید پرده اتاق پذيرايي مرتکب میشوند، اندازهگیری اشتباه ارتفاع و عرض پرده است. محاسبه میزان دقیق پرده کار چندانی ندارد؛ یک قانون کلی وجود دارد و آن این است که پردهها باید حداقل 15 سانتیمتر بالاتر از قاب پنجره قرار بگیرند. برای اندازهگیری عرض هم دقت داشته باشید که که پرده باید حدود 10 تا 20 سانتیمتر از دو طرف پنجره بیشتر باشد.
رنگ پرده پذیرایی
یکی از سختترین سوالاتی که در هنگام خرید پرده جدید پذیرایی باید به آن پاسخ بدهید، رنگ پرده است. رنگ ثابتی برای اتاق پذیرایی وجود ندارد اما تجربه ثابت کرده که انتخاب برخی از رنگها در این بخش از خانه طرفداران بیشتری دارد. با فرض اینکه تمام پردهها یک توری سفید رنگ دارند، رنگ دومی که برای پرده در نظر میگیرید، میتواند یکی از رنگهای زیر باشد:
- قهوهای روشن: شیک بوده و جدیت خاصی دارد. این رنگ نسبتا گرم با رنگ مشکی و طلایی در دکوراسیون ترکیب میشود و احساس صمیمیت را به دکوراسیون پذیرایی شما میآورد.
- قرمز: اگر پرانرژی و برونگرا هستید، رنگ قرمز یکی از بهترین انتخابها برای پرده اتاق پذیرایی شما است. رنگ قرمز در دکوراسیون با ست کردن فرش و مبلمان، کار سادهای است.
- نارنجی: یکی از شادترین رنگها برای طرح پرده پذیرایی رنگ نارنجی است. اگر خانهای شاد و روشن میخواهید، رنگ نارنجی در دکوراسیون داخلی و به طور کلی برای انتخاب رنگ پرده اتاق پذیرایی بسیار مناسب است.
- آبی فیروزهای: برای خنک کردن اتاق پذیرایی میتوانید روی پردهی آبی رنگ حساب کنید. رنگ آبی در دکوراسیون خانه، مخصوصا برای شهرهای گرم و خشک مناسب است که احساس خنکی به داخل خانه میدهد.
- بنفش: سرزندگی در ذات رنگ بنفش نهفته است. همیشه در کنار رنگ بنفش رنگهای سفید، نقرهای یا طلایی هم دیده میشود که میتواند به پردهی حس سلطنتی بدهد. رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی میتواند به همراه رنگهای مکمل مانند آبی، سفید، سبز زیتونی، زرد، طوسی و صورتی به کار رود. دکوراسیون پذیرایی سفید طلایی در کنار رنگ بنفش، ایده بسیار کاربردی است.
بزرگ نشان دادن اتاق پذیرایی
پردهای ساده و شیک پذیرایی حتی اگر به شکل اشتباه نصب شوند، ممکن است فضای اتاق پذیرایی شما را کوچک نشان بدهند. برای اینکه با نصب پرده، دکوراسیون پذیرایی کوچک شما بزرگتر به نظر برسد، بهتر است میلههای پرده را از عرض قاب پنجره بیشتر در نظر بگیرید. همچنین انتخاب میلههای براق (طلایی) باعث میشود چشم افراد از کف خانه به سقف جریان داشته باشد که توهم ارتفاع ایجاد میکند. تا حد امکان سعی کنید روی پرده سایهای به وجود نیاید چون سایهها باعث میشود اتاق شما کوچکتر به نظر برسد.
تضاد رنگ دیوار و پرده
ایدهی خوبی نیست که رنگ پرده اتاق پذيرايي را دقیقا شبیه به رنگ دیوار پذیرایی انتخاب کنید. البته این موضوع برای برخی از خانهها با مبلمان مدرن جواب بدهد اما برای اغلب خانهها مناسب مناسب نیست. اگر به رنگ خاصی مثلا زرد علاقه دارید و دیوار اتاق پذیرایی را به رنگ زرد در آوردهاید، برای پرده شاید بهتر باشد از رنگ زرد تیره یا ترکیب دیگری از زرد را انتخاب کنید. برای افزودن جذابیت بصری به پردهها، آنها را با پارچهها یا والانهای رنگ متضاد تزیین کنید.
هماهنگ بودن پرده با مبلمان
الزامی وجود ندارد که رنگ و مدل پرده سالن پذیرایی شما دقیقا هماهنگ با مبلمان خانه باشد. اما بهترین حالت این است که مبلها و پردهها در یک طیف رنگی مکمل یا مشابه باشند تا یکپارچگی اتاق پذیرایی را حفظ کنند. به عنوان مثال اگر مبلمانی طلایی تیره، دستهی سبز و گلهای قرمز دارید، رنگ سبز میتواند بهترین انتخاب برای پرده اتاق پذیرایی باشد. هماهنگ بودن پرده با مبلمان پذیرایی به خانهی شما انسجام و زیبایی بیشتری میدهد.
انواع پرده های جدید پذیرایی
پردههای اتاق پذیرایی در مدلها و جنسهای مختلفی عرضه شدهاند که هرکدام ویژگیهای منحصربفرد خود را دارند. در ادامه انواع پرده پذیرایی را معرفی میکنیم.
انواع پرده سالن پذیرایی از نظر جنس
- پرده حریر یا توری: پرده حریر یا توری پایهی ثابت بسیاری از خانههاست. فرقی نمیکند که از کدام نوع جنس یا مدل پرده استفاده میکنید، در هر صورت یک پرده حریر توری شکل در پس زمینهی پردهی شما وجود دارد. این نوع پرده، ضخامت چندانی ندارد و فضای داخلی خانه را نشان میدهد. به همین دلیل در اتاق پذیرایی از پردهی حریر نازک در زیر و یک پرده ضخیمتر در روی کار استفاده میشود.
- پرده نخی یا کتان: پردههای نخی یا کتان، متنوعترین و ارزانترین نوع پرده سالن پذیرایی هستند که اکثرا روی پردهی حریر کشیده میشود. این پردهها به راحتی جلوی نور را میگیرند و دوام و طول عمر نسبتا بالایی دارند. پرده کتان پرفروشترین نوع پرده در بازار ایران است.
- پرده مخمل: برای خانههای لوکس با دکوراسیون سلطنتی بهتر است از پارچه مخمل برای پرده سالن پذیرایی خانه استفاده شد. براق، نرم و شیک بودن این پرده به خانه ابهت خاصی میدهد. پردههای مخملی هم مانند پردههای نخی تنوع طرح و رنگ بالایی دارند.
- پرده ساتن: پارچهی ساتن از ترکیب نخ، پنبه و ابریشم ساخته شده و به دلیل براق بودن بسیار محبوب است. اگر پنجرهای دارید که مشرف با ساختمانهای دیگر است و نمیخواهید پردهای ضخیم مانند مخمل نصب کنید، پرده ساتن بهترین انتخاب خواهد بود.
- پرده ابریشمی: گرانترین نوع پرده، پردههای ابریشمی هستند که لطافت، زیبایی و جنس فوقالعادهای دارند. این نوع پرده بیشتر برای خانههای اعیانی و بزرگ مناسب است.
انواع پرده پذیرایی از نظر ظاهری
- پرده سلطنتی: یکی از مدل پردههایی که بیش از دو دهه در ایران طرفداران زیادی پیدا کرده است، پردههای سلطنتی هستند. این پردهها ویژگیهای خاصی مانند داشتن آستری زیر پرده، والان، کتیبه، میلهی به رنگ طلا و پارچههای گرانقیمت را دارد. البته در برخی از موارد از پارچهی حریر و ساتن برای این نوع پرده استفاده میشود. مدلهای جدید پردههای سلطنتی در رنگها و طرحهای شادتری تولید شدهاند.
- پرده مدرن: انتخاب رنگ و جنس پارچه تاثیر بسزایی روی سبک پرده دارد. این نوع پرده برای دکوراسیون پذیرایی مدرن اغلب به رنگ سفید، طوسی یا قهوهای انتخاب میشود و جزئیاتی مانند والان یا کتیبه به ندرت روی آن دیده میشود.
- پرده زبرا: یکی دیگر از مدل پرده های پذیرایی، پرده زبرا است که به گورخر هم معروف شده است. این پرده از ترکیب پردهی کرکرهای و پردهی شید تشکیل میشود که با کشیدن کرکره، میتوان نور را به داخل خانه هدایت کرد. رنگ و طرحهای بخصوصی از این نوع پرده مخصوص اتاق پذیرایی طراحی شده است.
- پرده شید (سایه): برای جلوگیری از ورود نور مستقیم خورشید به داخل خانه، این روزها از پرده شید هم استفاده میشود. این پرده از نوع کرکرهای بوده و جدیدا تصاویر جذابی روی آن حک میشود. حتی میتوانید تصویر دلخواه خود را روی پرده شید حک کرده و از آن مانند یک تابلوی بزرگ در اتاق پذیرایی استفاده کنید.
- پرده گیپور: از دیگر مدل پرده های اتاق پذیرایی، پردههای از جنس گیپور هستند. پرده گیپور باید حتما روی یک پارچهی توری یا آستر قرار بگیرد تا نما داشته باشد. برجستهبودن طرحها در پرده گیپور پذیرایی، به این بخش از خانه زیبایی بخصوصی میدهد.
- پرده پانچ پذیرایی: یکی از سادهترین و در عین حال ارزانترین مدل پرده پذیرایی، پرده پانچ است که روی یک میلهی ساده نصب میشود و به راحتی باز شده یا جمع میشود. با دستگاههایی روی پارچهی این نوع پرده، سوراخهایی را پانچ میکنند تا داخل میله پرده برود. به این صورت پرده به راحتی قابل حرکت است.
- پرده رومن پذیرایی: پردههای سبک رومی یا رومن به پردههایی گفته میشود که از نوع کرکرهای بوده و در چند جهت حرکت میکنند. به عنوان مثال میتوانید پرده را از بالا به پایین باز کرده یا پارچهی روی آن را از چپ به راست باز کنید.
تماس پرده با کف زمین
یکی از سوالاتی که همیشه در هنگام خرید پرده پرسیده میشود، ارتفاع آن است. اینکه آیا بخش پایینی پرده به زمین برخورد داشته باشد یا خیر. برای پاسخ به این سوال سه گزینه مطرح است.
- پرده از زمین ارتفاع داشته باشد: اگر بچهی کوچک یا حیوان خانگی دارید، بهتر است پرده را از کف فاصله بدهید. این کار، تمیز کردن کفپوش خانه را هم راحتتر میکند. همچنین ممکن است زیر پنجره بخواهید میز یا کمدی قرار بدهید. همچنین برای خانههایی که شوفاژ زیر پنجره قرار دارد، باید حتما پرده را حداقل 20 سانتیمتر بالاتر از کاور شوفاژ در نظر بگیرید.
- پرده کف زمین را لمس کند: پوشاندن تمام دیوار زیر پنجره با پرده برای کسانی که دوست ندارند به هیچ وجه پنجرهی آنها دیده شود، انتخاب بهتری است. پردههایی که کف زمین را لمس میکنند بسیار شیک و تا حدودی سلطنتی هستند.
- بخشی از پرده روی زمین پهن شود: اگر قرار نیست پردهی اتاق پذیرایی را باز و بسته کنید یا قصد دارید فقط توری پشت پرده را باز کنید، خرید پردهای که بخشی از آن روی زمین پهن شود خیلی جذابتر است. این پردهها اکثرا یک طرفه هستند و یک طرف آنها روی زمین پهن میشود.
اکسسوری پرده اتاق پذیرایی
پرده اتاق پذیرایی صرفا یک پارچه و میله نیست! شما میتوانید با استفاده از اکسسوریهای متنوعی پرده خانه را زیباتر کنید. در زیر برخی از این اکسسوریها آورده شده است:
- ریشه پرده: یکی از مهمترین لوازمی که پرده را زیباتر میکند، ریشه پرده است که بالای پردهها دوخته میشود و شرابه و منگوله روی آن قرار میگیرند.
- منگوله پرده: در انتهای ریشهی پرده، منگولههایی قرار میدهند تا صاف و یکدست بودن پرده را با این منگولههای نسبتا گرد، متعادلتر کنند. منگولهها در طرح و رنگهای مختلفی عرضه میشوند.
- شرابه: بالای منگوله را میتوان با اکسسوری چوب یا نگین تزیین کرد که منگوله و ریشه زیباتر جلوه کنند.
- کتیبه پرده پذیرایی: کتیبه نوعی قاب است که بالای پرده نصب میشود تا میله و ادوات بالای پرده را پنهان کند. کتبیههای در جنسهای چوبهای طبیعی و مصنوعی ساخته میشوند و طرحهای متنوعی روی آنها حکاکی میشود.
- والان پرده: برخلاف کتیبهها که از چوب ساخته میشوند، والان پرده از پارچه است. در واقع به پارچههایی که بالای پرده قرار داده میشود و ثابت هستند، والان میگویند. مدل والان جدید برای اتاق پذیرایی در رنگها و جنسهای مختلفی تولید میشود که کافیست سری به پردهفروشیهای سطح شهر بزنید.
پرده و ایجاد حریم خصوصی
آیا پردههای اتاق پذیرایی شما قرار است حریم خصوصی خانه را حفظ کنند؟ قبل از خرید پرده باید به این سوال پاسخ بدهید. اگر خانهای مشرف به اتاق پذیرایی شما وجود ندارد، پس دلیل برای انتخاب پردههای ضخیم و گرانقیمت ندارید. میتوانید با پردههای حریر اتاق پذیرایی را به زیباترین شکل ممکن تزیین کنید. با این کار از نور روز هم محروم نمیشوید.
قیمت پرده پذیرایی
برای خرید پردههای اتاق پذیرایی به چه بودجهای نیاز است؟ برای پاسخ به این سوال باید چند مورد را در نظر بگیرید؛ اندازه پرده، جنس پرده، اکسسوری پرده، طرح و رنگ پرده، یراق مورد نیاز و هزینهی نصب و اجرای آن. در یک نگاه کلی خرید پردههای ابریشمی به بودجهی بیشتری نیاز دارد و خرید پردههای کتان و مخصوصا از نوع پانچی ارزانتر تمام میشود.
همچنین میتوانید به جای سفارش دوخت پرده، پردههای آماده خریداری کنید که قیمتی به مراتب ارزانتر از پردههای سفارشی دارند. فقط باید به اندازهی پردهها توجه کنید که مناسب پنجرهی اتاق پذیرایی شما باشد و هزینه نصب آن را هم حساب کنید.
جمعبندی
خرید پرده کار دشواری نیست و کافیست سری به فروشگاههای پردهفروشی بزنید تا شما را راهنمایی کنند. اما انتخاب پرده برای اتاق پذیرایی نباید ساده انگاشته شود. اتاق پذیرایی مهمترین بخش خانه است چون مهمانان بیشتری زمان خود را در آن سپری میکنند. بنابراین انتخاب طرح پرده پذیرایی باید با وسواس بیشتری انجام شود. در این مقاله 10 نکته کلیدی برای انتخاب مدل پردههای جدید پذیرایی را بیان کردیم. شما هم میتوانید پیشنهادات و ایدههای خود را در بخش دیدگاهها برای ما بنویسید.
سلام؛ در طراحی دکوراسیون پذیرایی از پرده پذیرایی به چه رنگی استفاده کنیم؟
سلام؛ رنگهای قهوهای روشن، قرمز، نارنجی، آبی فیروزهای و بنفش برای انتخاب رنگ پرده پذیرایی بسیار مناسب هستند.
سلام؛ رنگ مبل را میتوانیم با رنگ پرده پذیرایی ست کنیم؟
سلام؛ بله، این روش به بزرگتر نشان دادن فضای پذیرایی منزل شما کمک میکند.