همه چیز درباره چوب ترموود

تصویر که نمایش را با ترکیبی از ترموود و سیمان سفید با سقف شیبدار ساخته است

چوب یکی از اولین متریال‌های موجود برای ساخت و طراحی خانه‌ها بوده که در دسترس انسان‌ها قرار داشته است. این متریال، از گذشته تا کنون، به عنوان ماده‌ای پرکاربرد در صنعت ساختمان‌سازی استفاده می‌شود و امروزه نیز به دلیل ظاهر زیبا و طبیعی، طرفداران زیادی دارد. اما مشکل اصلی چوب، عدم مقاومت در برابر رطوبت بوده که استفاده از آن را برای فضاهای بیرونی محدود می‌کرده است. از این رو بشر برای حل این مسئله و جلوگیری از پوسیدگی، چوب را به کمک حرارت دادن عایق و مقاوم کرد. ترموود در واقع کلید حل این مشکل است چرا که مغز چوب در این پروسه تا حد زیادی خشک شده و رطوبت آن به زیر 6 درصد می‌رسد. این فرآیند علاوه‌بر خشک کردن چوب، هرگونه جاندار میکروسکوپی را نیز در آن پاکسازی می‌کند. در این مطلب هر آنچه که لازم است درباره‌ی ترموود بدانید را جمع‌آوری کرده‌ایم، لذا با بلاگ‌نو همراه باشید تا در مورد این متریال اطلاعات جامعی کسب کنید.

سوالات متداول:

چوب ترموود چه کاربردهایی دارد؟

1- طراحی نمای ساختمان 2- دکوراسیون فضاهای خارجی 3. دکوراسیون فضاهای داخلی ساختمان 4- محوطه سازی پارک‌ها، رستوارن‌ها و هتل‌ها


در طراحی دکوراسیون داخلی چه فضاهایی می‌توانیم از چوب ترموود استفاده کنیم؟

ترموود به عنوان کفپوش یا پوشش دیوار فضاهای داخلی مانند آشپزخانه، پذیرایی، راه پله، تراس و بالکن استفاده می‌شود.


از چوب ترموود می‌توانیم برای طراحی فضاهای خارجی استفاده کنیم؟

بله؛ چوب ترموود به دلیل مقاومت در برابر رطوبت برای طراحی فضاهای خارجی مانند روف گاردن، پاسیو، استخر و آلاچیق و محوطه‌سازی باغ، ویلا و آپارتمان استفاده می‌شود.

 

ترموود چیست؟

تصویر خانه پیش ساخته ای با نمای ترموود در یک فضای سبز

ترموود (Thermowood) نوعی چوب است که به دلیل حرارت دیدن، از استحکام و مقاومت بالایی در برابر رطوبت و کپک، حشرات موذی، ساس و قارچ برخوردار است. این نوع چوب در مقابل باران و نور خورشید ثبات بی‌نظیری دارد و سالیان سال زیبایی ظاهری‌اش حفظ می‌شود. برای تولید این محصول از مکانیزم پیشرفته گرمادهی بدون مواد شیمیایی، استفاده می‌شود. ترموود محصولی از کشور فنلاند است و این کشور از پیشتازان صنعت ترموود می باشد. اما امروزه کشور کانادا و آلمان نیز به طور گسترده مشغول به تولید این محصول هستند. در ایران این محصول را با نام چوب ترمو یا همان ترموود می شناسند. این چوب به دلیل فراوانی و زیبایی در کشور ما بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چگونگی فرآوری ترموود

روف گاردنی با کفپوش ترموود و نیمکت چوبی با بالشتک های سفید

ابتدا چوب درختان مخصوص ترموود را به اندازه و ابعاد دلخواه برش داده و آن‌ها را در کوره‌های مخصوص قرار می‌دهند. سپس چوب‌ها را مرحله به مرحله تا دمای 220 درجه سانتی‌گراد تحت شرایط خاص حرارت داده و قبل از رسیدن به مرحله‌ی سوختن، افزایش دما قطع می شود. چوب‌ها ساعت‌ها در این شرایط و دمای بالا باقی می‌مانند تا کل عمق چوب به رنگ قهوه‌ای در‌آید. این افزایش دما ساختار شیمیایی چوب را تغییر می‌دهد و تمام صمغ و رطوبت چوب خارج می‌شود. این دمای بالا تمام جانداران میکروسکوپی، حشرات و قارچ‌ها را از بین برده و در پی آن ویژگی‌های چوب نیز تغییر می‌یابند. تغییرات خواص چوب؛ افزایش مقاومت، استحکام و خاصیت عایق بودن آن را به دنبال خواهد داشت.

در مرحله‌ی بعد چوب را با کاهش تدریجی دمای کوره سرد کرده و با بخار و پاشیدن آب دمای آن را به دمای محیط می‌رسانند. در پایان، رطوبت نهایی چوب به 4 تا 6 درصد رسیده و چوب در برابر تغییرات دمایی و آب و هوایی، رطوبت و حشرات مقاوم می‌شود. به طور خلاصه، فرآیند ترمو کردن چوب، در سه مرحله‌ی خشک کردن، حرارت دادن و سرد کردن انجام می‌شود.

در فرآیند تولید ترموود به موجب تغییرات دما، ساختار فیزیکی چوب تغییر می‌کند. از این رو چگالی ترموود نسبت به چوب طبیعی کاهش می‌یابد. همچنین رطوبت و نفوذپذیری ترموود کم شده و مقاومت و استحکام آن افزایش پیدا می‌کند. در ضمن به یاد داشته باشید که ترموود نیز همانند چوب خام در برابر اشعه خورشید مقاومت ندارد. از این رو رنگ‌آمیزی چوب ترمو به حفظ ظاهر و جلوه‌ی بصری آن کمک کرده و مقاومت آن را در برابر اشعه فرابنفش افزایش می‌دهد.

 

تفاوت چوب ترموود با چوب معمولی

تصویر نمای ویلایی با ترکیب ترموود و سیمان سفید و درب و پنجره هایی با فریم مشکی

چوب معمولی به طور عادی، تجزیه شونده با میل ترکیبی بالا و از جهت ثبات ناپایدار است و به علت خصیصه‌ی ذاتی‌اش به مرور زمان دچار پوسیدگی شده و شکل ظاهری آن دفرمه (deformed) می‌شود. به همین جهت بسیاری از افراد برای استفاده از چوب خام در منازل خود دچار تردید هستند. راه حل این مشکل استفاده از چوب ترمو می‌باشد. ترموود در واقع چوب فرآوری شده‌ای است که با مکانیزم پیشرفته، حرارت دیده و ماندگاری و استحکام آن نسبت به چوب طبیعی افزایش یافته است. این نوع چوب از جهت ظاهری، تفاوت چندانی با چوب معمولی ندارد و حس و حال چوب طبیعی را برای شما به ارمغان می‌آورد. به همین دلیل در ساختمان‌سازی به ویژه طراحی نما و دکوراسیون داخلی کاربرد فراوانی دارد. اگر تمایل دارید با این چوب مقاوم بیشتر آشنا شوید و از ویژگی‌ها، مزایا و معایب آن آگاهی پیدا کنید، در ادامه همراه ما باشید.

 

مزایای استفاده از ترموود

تصویری از فضای استراحت کنار استخر با سایبان و صندلی های کنار استخر و کفپوش ترموود

چوب ترمو به دلیل مزایای زیادی که دارد، بسیار مورد استقبال مردم و طراحان داخلی قرار گرفته است. چرا که با پیشرفت جامعه کنونی و گسترش شهرنشینی، انس با طبیعت می‌تواند یکی از راه‌های ایجاد آرامش و رهایی از شلوغی‌ها باشد. ترموود به دلیل ظاهر زیبا و طبیعی‌اش حس دلنشین طبیعت را به محیط زندگی انتقال داده و فضایی آرام و دلپذیر را خلق می‌کند.

در حالت کلی مزایای ترموود را می‌توان به صورت زیر خلاصه نمود:

  • نصب سریع و آسان
  • نگهداری و شست‌و‌شوی آسان
  • امکان جابجایی و انتقال به مکان دیگر
  • وزن سبک‌تر نسبت به چوب معمولی
  • عایق صدا به دلیل نگهداری هوا در منافذ
  • امکان برش در مدل‌های دلخواه و منحنی
  • دوام در برابر ساییدگی و آسیب‌های محیطی
  • مقاوم در برابر رطوبت، پوسیدگی و نفوذ حشرات
  • مقاومت بالا در مقابل آب، آتش، سرما و طوفان (نسبت به چوب خام)
  • انعطاف‌پذیری و مقاومت بیشتر در برابر فشار‌های بیرونی مثل زلزله
  • مقاوم در برابر تغییر ابعاد و دفرمه شدن شکل ظاهری (تاب برداشتن)
  • طراحی اکولوژیک (Ecological design) به دلیل تجزیه‌پذیر بودن و عدم آسیب به محیط‌ زیست در زمان تخریب

 

معایب استفاده از ترموود

تصویری یک تراس باریک با کفپوش، دیوارپوش و سقف ترموود

علی رغم مزایا و ویژگی‌های مثبتی که ترموود دارد، دارای معایبی نیز می‌باشد که این معایب طبیعتا نمی‌توانند فواید و محاسن زیاد چوب ترمو را زیر سوال ببرند. در ادامه معایب ترموود، به طور خلاصه بیان شده است:

  • قیمت نسبتا زیاد
  • قطع تعداد زیادی درخت برای تولید این محصول و آسیب به محیط ‌زیست
  • آسیب‌پذیر بودن در برابر اشعه فرابنفش خورشید به دلیل عدم مقاومت مکانیکی (لازم به ذکر است که این ایراد را می‌توان به وسیله‌ی رنگ کردن چوب ترمو برطرف نمود.)

 

انواع ترموود و ویژگی‌های آن

کفپوش ترموود برای پاسیویی با دو صندلی فلزی سرمه ای در کنار یک درخت

چوب‌های ترموود را به 3 روش مختلف می‌توان تقسیم‌بندی نمود:

بر اساس نوع چوب

چوب‌های ترموود با توجه به نوع چوبی که از آن ساخته می‌شوند، به دو گروه زیر تقسیم می‌شوند.

  • ترموود با چوب نرم (Soft Wood):

به چوب درختان سوزنی برگ که در تمام طول سال سبز هستند، چوب نرم یا نرم چوب می‌گویند. 80 درصد از الوارهای تولید شده در دنیا، از درختان نرم چوب به دست می آیند. چرا که این درختان به علت کوتاه بودن تابستان فقط فرصت دارند، مستقیم و به سمت آفتاب رشد کنند. در نتیجه چوبشان به علت صاف بودن و رشد عمودی، برای تولید الوار مناسب می‌باشد.

یکی از انواع ترموود نیز از چوب درختان سوزنی برگ مانند سرو، صنوبر و کاج تولید می‌شود که بهترین نوع آن درختان کاج در فنلاند است. به دلیل فراوانی و رشد سریع‌تر درختان کاج نسبت به دیگر درختان، محصولات تولید شده از چوب این درخت، قیمت ارزان و مناسب‌تری دارند. شاید فکر کنید که نرم چوب ترموود کمی ضعیف‌ و شکننده‌ است، اما اینگونه نیست. نرم چوب‌های ترموود به دلیل داشتن چگالی (Density) کمتر سبک‌تر بوده و دارای زیبایی خاصی می‌باشند. از این‌رو بیشتر، در نما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • ترموود با چوب سخت (Hard Wood):

کفپوش ترموود سخت برای فضای استراحت کنار استخر در محوطه سبز

به چوب درختان پهن برگ، چوب سخت یا سخت چوب می‌گویند. رشد این درختان در بهار آغاز شده و به مرور زمان نزدیک پاییز رو به افول می‌گذارد. بافت چوب این نوع درختان تنها در زمانی که درختان برگ دارند، رشد می‌کنند. نام این چوب به دلیل نوع بافت آن است و این نام دلیل بر سخت بودن تمام انواع آن نیست.

در ساخت یکی از انواع ترموود از چوب درختان پهن برگ مانند گردو، بلوط و افرا استفاده می‌شود. ترموود با چوب سخت دارای چگالی و وزن بیشتری نسبت به نوع نرم آن می‌باشد و از آن بیشتر در کف‌سازی مکان‌هایی که دارای تردد زیاد می‌باشند، استفاده می‌شود. تنوع رنگ، بافت و الگو چوب در چوب‌های سخت بیشتر می‌باشد. محصولات ترموودی که از چوب‌های سخت تولید می‌شوند با توجه به گران بودن این نوع چوب، دارای قیمت تمام شده بیشتری می‌باشند. بر خلاف تصور عموم، کار کردن با چوب سخت به مراتب راحت‌تر و ساده‌تر است و نجار قدرت مانور بیشتری را در هنگام کار با این نوع چوب دارد.

 

کفپوش و دیوارپوش ترمو اس برای بالکن خانه

بر اساس روش تولید

  • ترمو-اس (Thermo-S):

در این تقسیم‌بندی حرف S به کلمه‌ی Stability اشاره دارد که به معنای پایداری و ثبات است و در تولید آن “ثبات و پایداری” به عنوان مشخصه‌ی اصلی در نظر گرفته می‌شود. همانگونه که از اسم این نوع از چوب‌های ترموود پیداست، این چوب‌ها مقاومت و پایداری مناسبی را در برابر شرایط محیطی مختلف از خود نشان می‌دهند. به منظور ساخت این نوع از چوب ترموود، چوب‌ها را تا دمای 180 درجه سانتی‌گراد حرارت می‌دهند تا آب میان بافتی چوب خشک شود و مقاومت چوب افزایش یابد. ترموودی که طی این روش از چوب درختان سوزنی برگ تولید می‌شود، در قسمت‌های داخلی ساختمان از جمله اتصالات در محیط خشک، در و پنجره، مبلمان داخلی و سونا کاربرد دارد. از چوب درختان پهن برگ، برای اتصالات در هر نوع شرایط آب و هوایی مانند کف‌پوش‌ها و مبلمان فضای شهری استفاده می‌شود. چوب‌های ترمو-اس بسته به میزان رطوب محیطی که در آن قرار دارند، دچار 6 تا 8 درصد تغییر ابعاد یا تورم می‌شوند.

  • ترمو-دی (Thermo-D):

حرف D مخفف کلمه Durability بوده که به معنی دوام است و این اسم به دوام طبیعی خوبی که این چوب دارد، اشاره می‌کند. از این رو در تولید ترمو دی، “دوام” به عنوان مشخصه‌ی اصلی در نظر گرفته می‌شود. برای تولید این نوع از ترموود، چوب را تا دمای 220 درجه سانتی‌گراد حرارت می‌دهند که این فرآیند سبب افزایش استحکام چوب در برابر عوامل محیطی می‌شود. میزان تغییر ابعاد و تورم چوب در اثر رطوب حدود 5 تا 6 درصد می‌باشد. به دلیل مقاومت بسیار خوبی که از خود در برابر شرایط طبیعی نشان می‌دهد، از آن در مکان‌های خارجی مانند مبلمان شهری، طراحی دیوار چوبی، تابلو چوبی مغازه و همچنین در سونا، سرویس بهداشتی و غیره استفاده می‌شود.

 

بر اساس ابعاد و پروفیل

استفاده از پروفیل های ترموود برای کفپوش بالکنی با صندلی های فلزی و حصیری

پروفیل‌های چوب ترموود در دو نوع شیاردار و بدون شیار با طول‌های 3 یا 6 متر در ابعاد و طرح‌های گوناگون تولید و در بازار وجود دارند.

 

روش‌های نصب و اجرای ترموود

تصویری از مراحل نصب و اجرای ترموود با زیرسازی فلزی

نصب ترموود به دو صورت امکان‌پذیر است:

زیرسازی سیمانی

در این روش برای تزار بودن سطح کار، زیرسازی سیمانی به ضخامت حداقل 3 سانتی‌متر اجرا می‌شود. پس از خشک شدن سطح سیمان‌کاری شده نوبت به نصب چوب زیرسازی به وسیله‌ی پیچ و رو‌ل‌پلاک می‌رسد. در مرحله نهایی، ترموود بر روی چوب زیرسازی نصب می‌شود. در زیرسازی سیمانی مهم‌ترین نکته‌ای که باید مدنظر قرار گیرد، دقت در تراز بودن سطح سیمان‌کاری شده می‌باشد. از مزایای این روش می‌توان به عدم بیرون‌زدگی زیاد سطح نهایی و صرفه‌جویی در هزینه‌ی زیرسازی اشاره نمود.

زیرسازی فلزی

روش دیگری که در زیرسازی ترموود رایج می‌باشد، شاسی‌کشی یا همان زیرسازی با قوطی فلزی است. در این روش برای اجرای زیرسازی از قوطی‌های 30 در 30 یا 40 در 40 که سطح خارجی آن‌ها به ماده‌ی ضد زنگ آغشته شده است، استفاده می‌شود. فاصله‌ی قوطی‌های افقی زیرسازی با یکدیگر حداکثر 50 سانتی‌متر می‌باشد. برای استحکام بیشتر و جلوگیری از تغییر حالت قوطی‌ها، آهن‌هایی با فاصله 100 سانتی‌متری از هم به صورت عمودی به قوطی‌ها متصل می‌شوند. در آخر یک شبکه‌ی فلزی 50 در 100 بر روی نما ایجاد خواهد شد. این نکته را به خاطر بسپارید که اگر به دنبال زیرسازی مقاوم‌تری هستید، بهتر است از شبکه‌ی فلزی 50 در 50 استفاده نمایید. به منظور جلوگیری از اتصال مستقیم چوب ترمو به سطح فلزی، پس از اتمام شاسی‌کشی فلزی، چوب‌های زیرسازی نصب می‌شوند. به دلیل تفاوت در ضریب انبساط چوب و فلز، باید به این نکته توجه نمود که از هر چوبی نمی‌توان به عنوان چوب زیرسازی استفاده کرد. چوب اشباع شده مناسب‌ترین چوب برای زیرسازی می‌باشد. جنس چوب اشباع معمولا از چوب روس بوده و در فرآیند ساخت آن از ماده‌ای اشباع استفاده می‌شود.

نکته: برای نصب ترموود باید نکات لازم را به دقت رعایت نمود. یکی از نکات مهم در اجرای ترموود، زمان اجراست. باتوجه به اینکه چوب ترمو سطحی آسیب‌پذیر دارد و ممکن در برخورد با اشیا تیز و یا در سایر مراحل ساخت، صدمه ببیند، لذا باید این متریال را در مراحل نهایی، نصب و اجرا نمود. در اجرای ترکیبی ترموود با دیگر متریال‌ها، به یاد داشته باشید که اجرای چوب ترمو شامل دو مرحله‌ی شاسی‌کشی فلزی و نصب ترموود، است، از این رو لازم است ابتدا با شاسی‌کشی فلزی کار زیرسازی آن را به پایان رسانده و سپس متریال دیگر را اجرا کنید و در نهایت ترمودد را بر روی زیرسازی انجام شده، نصب کنید.

 

ابعاد و ضخامت چوب ترموود

تصویر نمای خارجی یک گاراژ که با ترکیب ترموود و متریال دیگر زیبا شده است

چوب‌های ترمو دارای ابعاد و سایز استاندارد و مشخصی هستند که این استانداردها شامل ضخامت، پهنا و عرض می‌باشند. براساس این استانداردها، چوب‌های ترموود به 4 مقطع رایج دسته‌بندی می‌شوند.

1- SHP: چوب ترمو با مقطع SHP که به آن چهارتراش نیز گفته می‌شود، دارای ابعاد مشخصی به میلی‌متر می‌باشند که عبارتند از: 19*92، 16*92، 26*92، 19*117، 42*42، 266*116.

از کاربردهای ترموود با مقطع SHP، می‌توان به استفاده در کف، پله، سونا و نما اشاره نمود. باید توجه نمود که ضخامت‌های کمتر از 15 میلی‌متر به دلیل عدم توانایی در تحمل تنش‌های سازه‌ای در کف و نما استفاده نمی‌شوند.

2- UTS: چوب ترمو UTS دارای مقطعی به شکل فاق و زبانه می‌باشد. از این رو به دلیل ایجاد آب‌بندی مناسب بیشتر در نمای خارجی استفاده می‌شود. یکی از عیب‌های بزرگی که برای چوب ترمو با مقطع UTS می‌توان ذکر نمود این نکته می‌باشد که در صورت آسیب دیدن یکی از قطعه‌ها، به دلیل فرم فاق و زبانه‌ای این مقطع بایستی تمام قطعات بالادست باز گردند که این کار موجب صرف وقت و هزینه‌ی زیادی می‌گردد.

3- UTV: چوب ترمو UTV دارای ساختاری همانند مقطع UTS است، با این تفاوت که شیار آن به شکل مورب می‌باشد. ابعاد و ضخامت‌های این مقطع 16 تا 20 میلی‌متر می‌باشد. از چوب ترموود با مقطع UTV بیشتر در نما و دکوراسیون داخل ساختمان استفاده می‌شود.

4- DECK: چوب ترمو با مقطع DECK دارای ساختاری به فرم 4 تراش و شبیه به مقطع SHP می‌باشد، با این تفاوت که شیارهایی به صورت موازی برروی سطع آن تعبیه گردیده است. کاربرد اصلی ترمو DECK استفاده در کف می‌باشد و شیارهای موجود در سطح آن از لیز خوردن افراد در هنگام عبور مرور جلوگیری می‌کند. ضخامت چوب ترمو DECK به دلیل استفاده در کف بایستی بیشتر از چوب‌های مورد استفاده در نمای ساختمان باشد. ابعاد رایج چوب‌های ترمو DECK عبارتند از: 92*42،  140*42، 26*12، 90*20، 21*130.

 

رنگ ترموود

تصویری از یک ساختمان با معماری نیم دایره و نمای دو رنگ چوب ترموود

ترموود به علت عدم مقاومت در برابر اشعه فرابنفش خورشید، در هنگام تولید، طی مراحلی از طریق رنگ‌آمیزی مقاوم می‌گردد. لذا ترموودی که طبق استاندارد و مطابق با قوانین، تولید شده باشد، نیازی به رنگ و سایر پوشش‌ها به منظور افزایش دوام نخواهد داشت. با این حال، بسته به سلیقه و طرح مدنظر شما، می‌توان از رنگ‌های استاندارد برای رنگ‌آمیزی آن استفاده نمود. لازم به ذکر است که استفاده از پوشش‌های استاندارد، سبب جلوه‌ی بیشتر ترموود خواهد شد.

این نکته را نیز به یاد داشته باشید که قبل از شروع فرآیند رنگ‌آمیزی، دستورالعمل شرکت سازنده را مطالعه نمایید. در انتخاب نوع رنگ چوب ترمو، علاوه‌بر در نظر گرفتن دستور کار شرکت سازنده، به استانداردهای محیط زندگی خود نیز دقت کنید.

 

کاربرد چوب ترمو در فضاهای خارجی

چوب ترمو به عنوان یکی از مصالح نوین و مدرن، موجب تحولی اساسی در معماری شده و به جلوه‌ی بصری ساختمان‌ها روح بخشیده است. از این رو ترموود بسیار مورد استقبال عموم مردم، سازندگان و طراحان قرار گرفته و کاربردهای متعددی دارد. این چوب باتوجه به دوام و مقاومت بالا، برای بسیاری از فضاهای داخلی و خارجی ساختمان قابل استفاده می‌باشد.

 

چوب ترمو در طراحی نمای ساختمان

متریال ترموود در طراحی نمای ویلایی و آپارتمانی به ویژه نمای شیشه‌ای مدرن و بازسازی شده، همچنین ساخت خانه درختی پرکاربرد بوده و طرفداران بسیاری دارد. تلفیق چوب با سایر متریال‌ها، نمای منحصر‌به‌فردی را برای ظاهر ساختمان به ارمغان می‌آورد و زیبایی ساختمان را دوچندان می‌کند. با این حال لازم است به یاد داشته باشید که در ترکیب این چوب با دیگر متریال‌ها، ایجاد هماهنگی بصری از نکات مهم و ضروری است.

 

ترموود در محوطه‌سازی و پارک

تصویری از محوطه و فضای باز اطراف یک آبشار با کفپوش ترموود

همانطور که تا به اینجا به آن اشاره شد، با توجه به مزایا و ویژگی‌های این متریال، می‌توان از این چوب در طراحی محوطه و فضای باز به عنوان کفپوش محوطه استفاده نمود. به کار بردن چوب ترمو در فضای باز و باغ و باغچه حس طبیعی محیط را حفظ کرده و زیبایی آن را نیز دوچندان می‌کند. استفاده از چوب ترمو در طراحی باغ رستوران‌ها، فضای خارجی بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، خیابان‌ها و پارک‌ها و طراحی هتل‌ها می‌تواند نمای مدرن و جذابی را برای آن محیط به ارمغان آورد. در ضمن اگر می‌خواهید به جلوه‌ی بصری ترموود بیفزایید، می‌توانید آن را با متریال‌های دیگر ترکیب کرده و نمای منحصربه‌فردی برای محوطه‌ی باز خود طراحی نمایید.

 

ترموود در آلاچیق و پرگولا

استفاده از ترموود در ساخت پرگولا و آلاچیق علاوه‌بر ایجاد نمایی زیبا، بسیار کاربردی و بی دردسر است. چرا که نگهداری چندانی نیاز ندارد و فقط کافی است هر 5 سال یکبار مجددا رنگ‌آمیزی شود تا به درخشندگی روز اول برسد. ترموود به دلیل مقاومت در برابر رطوبت به عنوان یک متریال کاربردی طراحی محوطه ساختمان محسوب می‌شود. شما می‌توانید از ترموود برای طراحی آلاچیق کنار استخر استفاده کنید.

 

چوب ترمو در پله و نرده

تصویری از پله های مسیر یک اسکله که با ترموود ساخته شده است

قابلیت شست‌وشو و استحکام بالای ترموود باعث شده که این چوب‌، یکی از بهترین متریال‌ها برای طراحی پله و نرده پله محسوب شود.

 

ترموود در روف گاردن

هدف اصلی ساخت روف گاردن انس با طبیعت است که در زندگی شهری امروزی کمتر به چشم می‌خورد. لذا در طراحی روف گاردن، استفاده از متریالی که بتواند حس بازگشت به طبیعت را القا کند، اهمیت بیشتری پیدا کرده است که ترموود می‌تواند از بهترین گزینه‌ها برای ایجاد حس طبیعی در محیط باشد.

 

چوب ترمو در تراس و بالکن

انتخاب متریال مقاوم در برابر آب و نور خورشید برای طراحی بالکن و تراس گاردن از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا چوب ترموود به دلیل دارا بودن این ویژگی‌ها، گزینه‌ی مناسبی می‌باشد. ترموود چوب مناسبی برای طراحی لوورهای چوبی تراس و نرده بالکن محسوب می‌شود. لوور‌های چوبی ترمو برای پوشاندن دید تراس و بالکن استفاده می‌شوند.

 

کاربرد چوب ترمو در دکوراسیون داخلی

استفاده از چوب ترموود بعنوان کفپوش برای بخش های ورودی ویلا

یکی دیگر از کاربردهای اصلی ترموود، استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی می‌باشد. ظاهر زیبا و مقاومت بالای چوب ترمو، سبب شده که در بسیاری از بخش‌های طراحی داخلی از جمله موارد زیر مورد استفاده قرار گیرد:

 

کاربرد چوب ترمو در کفپوش

کفپوش‌های ترموود دارای ظاهری زیبا، دوام و عمر طولانی می‌باشند. از این رو برای پوشش کف بخش‌های مختلف، مناسب است. از دیگر ویژگی‌های کفپوش ترموود می‌توان به قابل شست‌وشو بودن آن اشاره نمود که این مشخصه آن را به یکی از مصالح پرکاربرد در کف تبدیل کرده است.

 

تصویر یک ورودی با درب چوبی و دیوارپوش ترموود رنگ شده و کفپوش خاکستری

ترموود در دیوارپوش و قرنیز

اگر به دنبال ایجاد محیطی طبیعی و زیبا هستید، استفاده از چوب ترمو در دیوارپوش و قرنیز، می‌تواند این فضا را برای شما خلق کند.

چوب ترمو در استخر و سونا

طراحی استخر و سونا با استفاده از متریال‌های مختلفی انجام می‌شود که چوب ترموود به دلیل انتقال حرارت بسیار کم، مقاومت بالا در برابر آب و ایجاد فضای سنتی یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها در طراحی و اجرای سونا و استخر محسوب می‌شود.

ترموود در درب و پنجره

طبیعی بودن و جذابیت نمای چوبی، باعث شده تا استفاده از این چوب در درب و پنجره برای طراحان و معماران محبوب شود.

ترموود در ساخت تابلو فروشگاه

استفاده از چوب ترموود در تابلوی مغازه، می‌تواند تلفیق نمای مدرن و کلاسیک را به خوبی ایجاد کرده و زیبایی خاصی را در مکان تجاری شما به وجود آورد.

 

سخن پایانی

تصویر سازه ای با چوب ترموود و معماری جدید به عنوان مبلمان شهری

با توجه به موارد ذکر شده در این مقاله، می‌توان به این نتیجه رسید که ترموود، چوبی مقاوم و بادوام است. بنابراین به راحتی در فضاهای مختلف قابل اجرا بوده و حس طبیعی چوب را برای آن محیط به ارمغان می‌آورد. از این رو اگر از طرفداران ظاهر و نمای چوبی برای بخش‌های مختلف ساختمان هستید، پیشنهاد می‌کنیم این گزینه را در اولویت قرار دهید. در ضمن توجه داشته باشید که قبل از اجرایی کردن ایده‌های خود حتما با یک متخصص و طراح مشورت کرده تا بهترین نتیجه‌ی ممکن حاصل شود.