اگر بخواهیم به تاریخچه لمسه کاری اشاره کنیم باید به زمان پهلوی برگردیم. در واقع لمسه کاری به نصب پارچه بر روی دیوار گفته میشود که جذابیت فضا را دوچندان میکند. این هنر اولین بار در زمان پهلوی و به دست طراحان فرانسوی بر روی دیوارهای کاخ شاه پیادهسازی شد و مورد استقبال قرار گرفت.
این روش از زیبایی ساختمان، فرآیند متعددی را طی کرده است که در این مقاله قصد داریم، همه چیز درباره لمسه کاری دیوار و کاربرد آن در دکوراسیون خانه و نحوه نصب را بیان کنیم. اگر در زمینه دکوراسیون داخلی فعالیت میکنید یا زیبایی منزل و ساختمان برای شما اهمیت دارد، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
آنچه با مطالعه این مقاله خواهید آموخت، مباحثی نظیر: کاربرد لمسه کاری، ویژگیهای لمسه کاری، انواع لمسه دوزی، مزایا و معایب لمسه کاری، نکات مهم در انتخاب بهترین نوع پارچه بکار رفته در لمسه کاری، مراحل نصب لمسه کاری، نقش و تأثیر لمسه کاری در دکوراسیون داخلی میباشد.

سوالات متداول:
جنس لمسه از چیست؟
چرم (طبیعی یا مصنوعی)، پارچه ترکیبی، مخمل، حریر، کوبلن، ژاکارد و تافته از جمله جنسهای مرغوب و متداولی است که در انواع لمسه کوبی دیواری و با توجه به نیاز و سلیقه مشتریان رسمی و غیر رسمی مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای لمسه کوبی چیست؟
1-گزینهی مناسب برای عایق صوتی است 2-دارای سبک مدرن و مناسب برای انواع دکوراسیون است 3-به فضای مورد نظر بعد و جلوه بینظیری میدهد 4-پوشش مناسبی برای ایرادات دیوار نظیر ترکها، برآمدگیها و درزهای به وجود آمده میباشد. 5-عمر طولانی و انعطافپذیری بالایی دارد 6-سرعت نصب بالایی دارد.
معایب لمسه کاری چیست؟
1-در برابر خراشیدگی و پارگی، مقاوم نیست. 2-جنس پارچهای آن غیر قابل شستوشو و جنس چرمی آن قابل شستوشو است. 3-از نظر تنوع با محدودیت مواجه است. 4-در صورتی که دچار آسیبدیدگی شود، غیر قابلترمیم است. 5-قیمت نسبتاً بالایی برای اجرای این نوع دکوراسیون محاسبه میشود. 6-قابلیت اشتعال دارد.
کاربرد لمسه کاری دیوار در منزل
یکی از روشهای زیباسازی منزل برای نمای دیوار، لمسه کاری دیوار است. در واقع در کنار کنتکس، کاغذ دیواری و دیگر روشها، لمسه دوزی نیز مورد استقبال افراد قرار گرفته است که امروزه در دکوراسیون داخلی منازل، مکانهای تجاری و اداری مورد استفاده قرار میگیرد. به کمک روش لمسه کاری دیوار، نوعی پوشش محافظ بر روی دیوار نصب میشود که از یک طرف زیبایی خاصی به نمای فضا، اتاقهای منزل، مکان مورد نظر و از طرفی دیگر یک ست بی نظیر با دیگر لوازم موجود را ایجاد میکند. این فضا میتواند بخشی از سالن، اتاق خواب یا حتی آشپزخانه منزل شما باشد. جنس لمسه از پارچه یا چرم است که با حالت برجستگی، به فضای مورد نظر بُعد میدهد و از این جهت چشمانداز جذاب و متفاوتی را در مقایسه با دیگر روشهای محافظ دیواری ارائه میدهد. از این محافظ برای دربهای مختلف نیز استفاده میشود.
اگر بخواهیم به سایر کاربردهای آن نیز اشاره کنیم، باید گفت: سالنهای آمفیتئاتر، آموزشگاههای موسیقی، استودیوهای صدا برداری، درب اتاق پزشکان، درب کتابخانهها، درب اتاق مدیر عامل در سازمانها، سالنهای تیراندازی و غیره از جمله مراکزی هستند که استفاده از لمسه را در اولویت کار خود باید قرار دهند. از آنجا که امروزه هر نوع کسب و کاری، یک خانه محسوب میشود و افراد، محل کار خود را به عنوان خانه دوم در نظر میگیرند، این روش کمک میکند تا از ورود و خروج صدا در محوطه خودداری شود و برای دیگران مزاحمتی ایجاد نشود. به همین دلیل به عنوان نوعی عایق در برابر هر گونه سر و صدا، مورد استفاده قرار میگیرد. علاوهبر این موارد، از این متد برای روکش مبل و تخت خواب نیز استفاده میشود.
ویژگیهای لمسه کاری دیوار
در روش لمسه دوزی دیوار، پارچه و چرم به گونهای بر روی سطح دیوار و درب منزل قرار میگیرد که با انجام عملیاتی شکل و فرم فرورفتگی پیدا میکنند. نباید فراموش کرد که لمسه کوبی به تخصص و تجربه زیادی نیاز دارد، چرا که آنچه از اجرای کار انتظار میرود، ظرافت و زیبایی منزل در ازای پایین بودن هزینه لمسه کاری دیواری است. بنابراین برای اجرای کار، از تیم حرفهای و با تجربه کمک بگیرید.
اهمیت لمسه کاری در انواع دکوراسیون
همانطور که پیش از این نیز عنوان شد، لمسه کوبی کاربردهای عمومی و شخصی دارد. به این منظور که علاوهبر دکوراسیون منزل، در دکوراسیون سازمانی نیز مورداستفاده قرار میگیرد که بسیار حائز اهمیت است. در حال حاضر همه افراد در زندگی شخصی نیز به نوعی در حال رقابت با یکدیگر هستند و هر یک تمایل دارند که از نظر خود و دیگران، به عنوان بهترین انتخاب شوند. در ادامه به کاربرد لمسه کوبی در انواع دکوراسیون اشاره میکنیم.
لمسه کاری در پشت تلویزیون
بدون شک شما هم این جمله را قبول دارید، که هیچ جا منزل خود شخص نمیشود. به همین دلیل همه افراد تمام تلاش خود را به کار میبرند تا آرامش و آسایش را کسب کنند. یکی از راههای رسیدن به آرامش اجرای لمسه کاری دیوار در نقاط مختلف منزل است. در صورت استفاده از لمسه کاری در پشت تلویزیون، بعد خاصی به زمینه داده میشود، به خصوص اگر جنس پارچه از جنس مخمل باشد، جذابیت بیشتری را به محیط میبخشد. این متد نه تنها به عنوان عایقی بسیار قوی در برابر انتقال صدای تلویزیون عمل میکند، بلکه زیبایی فضا را نیز دو چندان میکند. ضمن اینکه نصب بسیار ساده و سریعی دارد و بدون نیاز به مصالح ساختمانی نظیر گچ و سیمان و هر گونه عملیات بنایی، انجام میشود و خوشبختانه هیچگونه خلل و وقفهای در فرآیند کار منزل به وجود نمیآورد.
لمسه کاری اتاق خواب در منازل
شاید تصور کنید استفاده از این سبک برای فضای منزل، کاربرد زیادی نداشته باشد، در حالیکه اگر به دنبال دکوراسیون لوکس و به روزی هستید، لمسه کوبی بسیار تأثیرگذار است و شما را به سلیقه موردنظرتان نزدیک میکند. میتوانید نوع و طرح لمسه کوبی دکوراسیون اتاق خواب را متفاوت انتخاب کنید. این نکته را فراموش نکنید که رنگ پارچه یا چرم لمسه را میتوانید با دیگر وسایل منزل ست کنید. لمسه کوبی برای تمیز شدن شما را به زحمت نمیاندازد؛ چرا که لمسه کوبی دیوار و لبه تخت به راحتی قابل شستوشو است.
مبلمان و میز و صندلی ناهارخوری
چه استفاده شخصی داشته باشید، چه اداری یا تجاری، سرویس مبل، میز و صندلی از پایههای جدانشدنی از زندگی شخصی و کاری شماست. برای تاپ بودن این فرصت را از دست ندهید و از قابلیتهای بینظیر لمسه کوبی مبلمان، میز و صندلی نیز بهرهمند شوید. این اقدام باعث هماهنگی دکوراسیون و سایر لوازم خانگی شما میشود و هارمونی خاصی را برای بیننده تداعی میکند. امروزه طرحهای متعددی برای کاور و دوخت مبلمان، صندلی و میز ناهارخوری وجود دارد که پاسخگوی هر نوع سلیقهای میباشد.
انواع درب لمسه منزل
یکی از مهمترین ابزارها و نکات در زمینه فعالیتهای مختلف، درب میباشد، که به عنوان محافظ و عایق قوی در برابر هرگونه صدا عمل میکند. میزان صداگیری آن به گونهای است که استفاده از این نوع دربها، در کلیه مراکز آموزشی، سازمانی، سالنهای عمومی نظیر سینما، تئاتر، آموزشگاههای موسیقی، اتاق مدیران و غیره که با آلودگی صوتی فراوان همراه است، به چشم میخورد. توجه داشته باشید که اگر از نوع کاربری درب به راحتی عبور کنید، با مشکل مواجه میشوید، بالاخره هر یک از فعالیتهای اعضای خانواده، نیازمند تمرکز و دقت فراوانی است که با درب معمولی، این مهم برآورده نمیشود. این درحالی است که لمسه کار درب منزل جدا از زیبایی کار، از ساختار عایق اسفنجی با ضخامت 2 سانتیمتر و دانسیته بین 12 تا 20 تشکیل شده است که آرامش و سکوت را به محیط منزل و کار هدیه میدهد. امروزه بسیاری از افراد در منزل شخصی خود کار انجام میدهند، یعنی به نوعی محیط منزل، محل کار نیز میباشد و وجود این نوع درب، بسیاری از دغدغههای افراد را رفع میکند.
مزایا و معایب لمسه کاری
همانطور که عنوان شد جنس لمسه از انواع پارچه و چرم است و به همین دلیل ممکن است همراه با معایب و ایراداتی نیز باشد که دانستن این نکات مثبت و منفی، شما را برای انتخاب گزینه بهتر، راهنمایی میکند. در ادامه به برخی از این معایب و مزایا اشاره میکنیم:
مزایای لمسه کاری
- به عنوان بهترین گزینه برای عایق صوتی مورد استفاده قرار میگیرد.
- سبکی مدرن در انواع دکوراسیون داخلی محسوب میشود.
- به فضای مورد نظر بعد و جلوه بینظیری میدهد.
- پوشش مناسبی برای ایرادات ایجاد شده بر روی در و دیوار، نظیر ترکها، برآمدگیها و درزهای به وجود آمده میباشد.
- از جمله مزایای لمسه کاری دیوار، انعطافپذیری بالای آن است.
- طول عمر بالایی دارد.
- سرعت نصب بالایی دارد و این کار با سهولت انجام میشود.
- نیاز به هیچگونه بنایی و استفاده از مصالح ساختمانی نمیباشد.
- تنها محدود به طرح کلاسیک نیست و قابلیت تطابق و سازگاری با دیگر طرحها، سبکها و پروژههای دیگر را نیز دارد.
معایب لمسه کاری
- در برابر خراشیدگی و پارگی، مقاومت چندانی ندارد.
- جنس پارچهای آن غیر قابل شستوشو است و تنها جنس چرمی آن را میتوانید به صورت استاندارد، شستوشو دهید.
- از نظر تنوع با محدودیت مواجه است و حق انتخاب زیادی ندارید.
- در صورتی که دچار آسیبدیدگی شود، غیر قابلترمیم است.
- با توجه به جنس آن، ممکن است برای همه اقشار و کاربردها، مناسب نباشد بنابراین با محدودیت کاربری مواجه میشود.
- قیمت نسبتاً بالایی برای اجرای این نوع دکوراسیون محاسبه میشود.
- قابلیت اشتعال دارد.
نکات مهم در انتخاب نوع پارچه به کار رفته در لمسه کاری
در انتخاب لمسه کوبی باید به موارد متعددی توجه کنید. اینکه از چه نوع پارچه یا الیافی قرار است استفاده کنید، اولین نکته است. چرم (طبیعی یا مصنوعی)، پارچه ترکیبی، مخمل، حریر، کوبلن، ژاکارد و تافته از جمله جنسهای مرغوب و متداولی است که در انواع لمسه کوبی دیواری و با توجه به نیاز و سلیقه مشتریان رسمی و غیر رسمی مورد استفاده قرار میگیرد.
مراحل نصب لمسه کاری دیواری
با اطلاعاتی که در بخشهای قبل به دست آوردید، حال نوبت به مرحله نصب است. نصب لمسه کاری شامل شش مرحله میشود که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
- درست است که عنوان شد نصب آن بسیار ساده و آسان است، اما دلیل نمیشود که به ترک خوردگی، نم و رطوبت و سایر موارد بر روی آن بی توجه باشید. ابتدا لازم است، هرگونه اثر لک، کنتکس، گرد و غبار و نظیر آن، برطرف شود. همچنین در صورت وجود پریز برق لازم است که برداشته شود تا نیاز به دوباره کاری وجود نداشته باشد. در صورت عدم رعایت این نکته و اجرای لمسه کاری، مجدداً نیاز است که سطح زیرین را از پریز و ایرادات عنوان شده، پاک کنید.
- پس از آمادهسازی دیوار و اطمینان از تمیز بودن آن، لازم است که لایهای به ضخامت 30 سانتیمتر از پلیاستر را بر روی بدنه دیوار بزنید. انجام این آمادهسازی به این دلیل است که این لایه بعد خاصی به سطح میدهد و آن را با حجم خوبی نمایش میدهد. ضمن اینکه کاربردی در عایق صدا و حرارت نیز دارد.
- حال نوبت چوببندی دیوار به کمک نوارهای چوبی است. در واقع لازم است نوارهای چوبی به ضخامت 4 میلیمتر، روی لبههای دیوار قرار گیرد و چهارچوبی را تشکیل دهد.
- حال که زیرساخت و چهارچوب مهیا شده است، نوبت به نصب پارچه موردنظر که از جنسهای مختلف میتواند باشد، میرسد. در این مرحله از روش آموزش لمسه کاری دیواری، توجه داشته باشید نصب پارچه یا چرم را به گونهای انجام دهید، که هیچگونه هوایی زیر سطح قرار نگیرد. با دقت بسیار روکش را بکشید و روی آن را صاف کنید تا از وجود هوا در زیر آن جلوگیری شود.
- حال که نصب روکش نیز انجام گرفت، بایستی آن را با کمک منگنه، سوزن یا چسب ثابت کنید.
- پس از ثابت شدن، میتوانید طرح مورد نظر را بر روی پارچه یا چرم پیادهسازی کنید.
جمعبندی
آنچه باید در مورد لمسه کاری دیواری و کاربرد آن بدانیم
دنیای امروز، دنیای رقابت در کسب رفاه، آسایش و آرامش است و برای اینکه از عرصه رقابت جا نمانید، لازم است که بهترین انتخابها را انجام دهید. یکی از راههای مناسب، طراحی دکوراسیون داخلی و درخشش منزل شما است. در حقیقت یکی از مواردی که از طریق آن میتوانید به خوبی مانور دهید، توجه به دکوراسیون است و در این میان میتوانید با روشهای متفاوت لمسه کاری، پیشتاز رقابت باشید. تمام نکاتی که در مقاله همه چیز درباره لمسه کاری دیوار و کاربرد آن در دکوراسیون خانه و نصب آن عنوان شد، شما را به هدف مورد نظرتان میرساند.
سلام استفاده از لمسه کاری برای عایق کردن اتاق موسیقی در ساختمان مسکونی مناسب است؟
سلام دوست عزیز، بله شما میتوانید از لمسه کاری استفاده کنید، همچنین از این نوع پوشش در فضاهایی مانند سالنهای آمفیتئاتر، آموزشگاههای موسیقی و استودیوهای صدا برداری نیز استفاده میشود.
سلام بخاطر توضیح معایب لمسه کاری ممنونم
سلام دوست عزیز، ممنون از توجه شما.
سلام؛ از لمسه کاری میتوانیم در طراحی فضای دفتر کار استفاده کنیم؟
سلام؛ بله، لمسه کاری برای طراحی محیطهای کاری، فضاهای اداری و فرهنگی بسیار مناسب و کاربردی است.
سلام؛ از لمسه کاری میتوانیم برای طراحی بخشی از دیوار اتاق خواب به سبک کلاسیک استفاده کنیم؟
سلام؛ بله، طراحی دیوار شاخص یا اکسنت وال به کمک لمسه کاری، یک ایده بسیار مناسب است.
سلام؛ کابردیترین رنگها در لمسه کاری کدامند؟
سلام؛ لمسه کاری با رنگهای طلایی و نقرهای در طراحی به سبک کلاسیک و رنگهای گرم مانند نارنجی، قرمز و زرد در طراحی به سبک مدرن بسیار کاربردی هستند.