نرده و حفاظ روی دیوار حیاط یکی از تجهیزات امنیتی و حفاظتی ساختمانها محسوب میشود. حفاظ و نرده دیوار به دلیل استفاده در انواع دیوارهای حیاط و افزایش امنیت و حفاظت ساختمان، مورد توجه اکثر مردم قرار گرفته است. حفاظ و نرده با سبکها و مدلهای متنوعی طراحی میشود. تنوع جنس، طرح و مدل نرده دیوار بسیار زیاد است. شما میتوانید متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه، حفاظ و نرده دیوار ساختمان را انتخاب کنید. نرده و حفاظ به دلیل ایجاد امنیت برای ساختمانهای متنوع با کاربریهای مختلف استفاده میشود.
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که برای انتخاب نرده و حفاظ روی دیوار ساختمان باید به چه مواردی توجه کنیم؟ در پاسخ باید بگوییم؛ ابتدا باید انواع نرده و حفاظ روی دیوار، ویژگیها و مدلهای مختلف آن را بشناسید تا بهترین مدل و طرح نرده دیوار را انتخاب کنید. ما در این مقاله تلاش کردهایم، شما را با انواع طرح و مدل حفاظ و نرده دیوار آشنا کنیم تا متناسب با نیازها و علایق خودتان بهترین طرح نرده دیوار را انتخاب کنید.
سوالات متداول:
حفاظها و نردههای حیاط در چند نوع طراحی میشوند؟
1. نرده سرنیزه 2. نرده شاخ گوزنی 3. حفاظ بوتهای 4. نرده لیلیوم 5. حفاظ فرفورژه گلنرده 6. نرده نیزار 7. حفاظ آبشاری 8. نرده نخل مرداب 9. نرده ساده 10. نرده شمشاد 11. نرده آفتابگردان
در چه قسمتهایی از ساختمان میتوانیم از حفاظ و نرده استفاده کنیم؟
از نردهها و حفاظها بر روی دیوارها، نما پنجرهها و دربهای ورودی ساختمان میتوانیم استفاده کنیم.
کاربرد اصلی حفاظ و نرده دیوار چیست؟
کاربرد اصلی نردههای دیوار، حفظ امنیت در محیط ساختمان است؛ اما در طراحی نمای پنجرهها و درها، جنبه زیبایی نیز دارند.
انواع حفاظ و نرده دیوار حیاط
حفاظها از نظر جنس و متریال در طرح و مدلهای مختلفی طراحی میشوند. نردههای فلزی و آهنی از مدلهای پرکاربرد نرده دیوار هستند که امروزه در طراحی دیوار محوطه خانه مورد توجه اکثر افراد قرار گرفتهاند. نردههای فلزی در مقایسه با انواع دیگر حفاظهای روی دیوار، مقاومتر هستند. ما در ادامه شما را با انواع نرده و حفاظ روی دیوار حیاط آشنا میکنیم.
نرده سرنیزه
نردههای سرنیزه از کاربردیترین نردهها و حفاظهای دیوار حیاط محسوب میشوند. به دلیل ضریب امنیت بالا، این نوع نردهها در انواع یک، دو و سه شاخه طراحی و تولید میشوند. حفاظ و نرده سرنیزه، یکی از سادهترین و ابتداییترین مدلهای طراحی نرده دیوار محوطه محسوب میشوند، به همین دلیل امروزه طراحان تلاش کردهاند مطابق با استانداردها در طراحی نرده سرنیزه تنوعی ایجاد کنند تا با ظاهری زیباتر جلوه داده شوند. حفاظ و نرده سرنیزه امروزه به شکل دو طرفه و سه طرفه طراحی میشود. تنوع در طراحی و ایجاد خم در شاخکها باعث شده آنها به مدلهای مختلف طراحی شوند.
حفاظ و نرده شاخ گوزنی
حفاظ و نرده شاخ گوزنی از مدلهای زیبا و پرفروش نرده دیوار حیاط محسوب میشود. اما چرا نرده شاخ گوزنی نامگذاری شده است؟ در پاسخ باید گوییم که طراحان برای نامگذاری این نوع نردهها از شکل شاخ گوزن ایده گرفتهاند. شما میتوانید از حفاظ شاخ گوزنی در دیوار انواع ساختمانها با کاربریهای متفاوت استفاده کنید. اگر به فکر دیزاین نردههای دیوار با طرحی متنوع هستید؛ ما نردههای شاخ گوزنی را پیشنهاد میکنیم. تنوع در رنگآمیزی و طراحی منحصر به فرد حفاظهای شاخ گوزنی از مزایای اصلی استفاده از آنها در دیزاین دیوار محوطه میباشد.
نرده و حفاظ بوتهای
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که چرا به این نوع حفاظها، نرده بوتهای گفته میشود؟ یا دلیل نامگذاری آنها چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که ایده طراحی این نوع نردهها از بوتههای خاردار بیابانی گرفته شده است. دست زدن به بوتههای خاردار بیابانی به دلیل وجود خارها، کار دشواری است. طراحان با ایده گرفتن از ویژگی ظاهری بوتهها، نرده و حفاظ بوتهای را طراحی کردهاند. این نوع نردهها به دلیل ضریب امنیتی بالا و شکل ظاهری منحصر به فرد از پرکاربردترین حفاظها و نردهها محسوب میشوند. مواج بودن میلهها، وزن کم و طرح و مدل زیبا از ویژگیهای اصلی طراحی نرده و حفاظ بوتهای به شمار میآید.
نرده بوتهای در مقایسه با سایر مدلها، ظاهر متفاوتتر و قیمت مناسبتری دارد، به همین دلیل در انواع ساختمانها با کاربریهای متفاوت به کار میرود. امروزه برای طراحی نمای ساختمان به سبک مدرن از حفاظ بوتهای استفاده میشود زیرا اجرای آن در کمترین زمان و به راحتی انجام میشود. شما میتوانید، متناسب با سلایقتان نردههای بوتهای را در رنگهای مختلف سفارش دهید و یا آنها را رنگآمیزی کنید. اجرای نرده بوتهای بر روی انواع دیوارهای بتنی، سنگی، بلوکی و… امکانپذیر است که این مورد یکی از مزیتهای اصلی استفاده از آن محسوب میشود.
حفاظ و نرده لیلیوم
حفاظ و نرده لیلیوم یکی دیگر از مدلهای پرکاربرد نردههای بوتهای به شمار میآیند. این نوع حفاظها با ارتفاع 70 سانتیمتری تا 110 سانتیمتر تولید میشوند. حفاظهای لیلیوم به شکل خاردار و شلوغ طراحی میشوند و این مدل منحصر به فرد باعث شده برای طراحی دیوار محوطه، مورد توجه اکثر مردم قرار گیرند. برای طراحی نرده لیلیوم از ظاهر گل لیلیوم الهام گرفته شده است.
حفاظ فرفورژه گلنرده
برای طراحی زیبا و لوکس حفاظهای پنجره و دیوارهای محوطه، حفاظهای فرفورژه گلنرده انتخاب مناسبی هستند. تنوع طرح در این نوع نردهها بسیار زیاد است. وزن نردههای فرفورژه به تراکم گلنردهها بستگی دارد. حفاظهای فرفورژه به دلیل طراحی در طرح و نقشهای متنوع در مقایسه با نردههای ساده دارای قیمت بیشتری هستند. فلز و آلومینیوم برای طراحی و اجرای نردههای فرفورژه گزینه مناسبی هستند.
حفاظ و نرده نیزار
حفاظ و نرده نیزار جایگزین مناسبی برای نردههای قدیمی محسوب میشود. این نوع نرده در مدلهای مدرن و کلاسیک طراحی میشود. نرده نیزار با الهام از گیاه نیزار طراحی شده است. برای طراحی و اجرای نردههای نیزار شما میتوانید از قوطیهای فلزی به ابعاد 20 در 30 سانتی سانتیمتر استفاده کنید. شاخهها و میلههای این نوع حفاظ رو به بالا و به ارتفاع 70 تا 110 سانتیمتر طراحی و اجرا میشوند.
نرده و حفاظ آبشاری
نرده آبشاری به دلیل شکل ظاهری منحصر به فرد و زیبایی که دارد در اکثر ساختمانها با کاربریهای مختلف استفاده میشود. حفاظهای آبشاری از نظر جنس و متریال، ارتفاع و تراکم شاخهها در انواع مختلفی طراحی میشوند. شما میتوانید با توجه به موقعیت قرارگیری ساختمان، نوع مناسب آن را انتخاب کنید. ساده بودن طرح نرده آبشاری یکی از معایب طراحی آن محسوب میشود زیرا این امر باعث شده ضریب امنیتی نرده آبشاری به حداقل برسد.
نردههای آبشاری کم تراکم برای ساختمانهای داخل شهر گزینه مناسبی هستند. ایجاد تنوع در طراحی نردههای آبشاری مدرن و تولید نردههای آبشاری مقاومتر باعث شده از پرکاربردترین نردهها در طراحی دیزاین دیوار محوطه محسوب شوند. نردههای آبشاری از ارتفاع 75 سانتیمتر تا 120 سانتیمتر و با وزنهای مختلف طراحی میشوند.
حفاظ و نرده نخل مرداب
حفاظ و نرده نخل مرداب به دلیل ظاهر منحصر به فردی که دارند، برای دیزاین دیوار محوطه بسیار مناسب هستند. این نوع حفاظها در ردیفهای یک متری تا ارتفاع 110 سانتیمتر اجرا میشوند. حفاظ نخل مرداب در مقایسه با حفاظهای دیگر دارای عرض کم و شلوغی و تراکم بیشتری است. این ویژگی یکی از مزیتهای اصلی طراحی آنها به شمار میآید. این نوع حفاظها به دلیل تضمین امنیت بالا، دارای مقاومت و استحکام بالایی هستند. شما میتوانید با قیمت مقرونبهصرفهای آنها را خریداری نمایید. برای طراحی این نوع نردهها از گل مرداب الهام گرفته شده است. نردههای نخل مرداب به شکل منظم و در رنگهای سفید و مشکی طراحی و اجرا میشوند.
حفاظ و نرده ساده
این نوع حفاظها به شکل ساده در انواع دو طرفه و سه طرفه طراحی میشوند. میلههای عمودی با سر تیز و تیغه سرنیزهای از کاربردیترین آنها به شمار میآیند. امروزه طراحان با ایجاد تنوع در فاصله بین میلهها و یا ایجاد خم در سرنیزهها، ظاهر آنها را تغییر دادهاند و این امر باعث مورد توجه اکثر مردم قرار گیرند. یکی از مزیتهای اصلی نردههای ساده، استفاده از این نوع نردهها در انواع دیوارها بلوکی، بتنی و سنگی میباشد. این نوع نردهها چوب ظاهری ساده دارند، شما میتوانید از آنها به عنوان محافظ پنجره نمای ساختمان استفاده کنید.
حفاظ و نرده شمشاد
حفاظ و نرده شمشاد توسط میلهگردهای خاردار طراحی میشود. وجود میلههای خاردار باعث شده است این نوع حفاظها ضریب امنیت بالایی داشته باشند. حفاظهای شمشاد در عرض 50 سانتیمتر اجرا میشوند. به دلیل ظاهر زیبایی که دارند برای طراحی دیوار حیاط و محوطه به سبک کلاسیک استفاده میشوند.
حفاظ و نرده آفتابگردان
یکی دیگر از انواع حفاظهای بوتهای، نردههای آفتابگردان هستند. این نوع نردهها به دلیل ظاهر زیبایی که دارند، زیبایی نمای خانه شما را دوچندان میکنند. عرض این نردهها برای اجرا، 60 سانتیمتر است. این نوع نردهها در ارتفاع 70 تا 110 سانتیمتر اجرا میشوند. تراکم شاخههای نرده آفتابگردان فولادی باعث میشود قیمت خرید آنها نیز بیشتر شود.
ویژگیهای حفاظ و نرده دیوار
جنس و متریال نرده دیوار
متریال نقش مهمی در انتخاب مدل نرده و حفاظ روی دیوار خانه دارد. در واقع نوع جنس و متریال نرده دیوار در تعیین وزن، تراکم و شکل کلی نرده دیوار تاثیرگذار است. به عنوان مثال نردههای فلزی و آهنی میتوانند به شکل فرفورژه و با طرحهای پیچیده طراحی شوند.
ارتفاع نرده و حفاظ
حفاظها و نردهها در طراحی بالکن و تراس خانه، دیزاین دیوار محوطه، انواع بازشوها مانند پنجرهها و درهای فلزی و آکاردئونی برای حفظ امنیت خانه به کار میروند. طبق ضوابط اجرایی ساختمان برای استفاده از نرده و حفاظ در بخشهای مختلف مانند؛ دیوار محوطه، بالکن، تراس و پنجرهها ارتفاع مناسب 110 سانتیمتر تا 150 سانتیمتر تعیین شده است. ارتفاع مناسب نرده و حفاظ روی دیوار ساختمان یکی از ویژگیهای مهم نرده دیوار میباشد، پس بهتر است برای انتخاب نرده بالکن و دیوار مناسب به ارتفاع آن دقت کنید.
مقدار تراکم نرده
برای تعیین تراکم نردهها شما میتوانید به شاخهها و میلههای عمودی حفاظ و نرده دیوار توجه کنید. به عنوان مثال نرده فلزی شاخگوزنی اگر دارای شاخهها و میلههای بیشتری باشد؛ نسبت به حفاظ و نرده فلزی ساده، وزن بیشتر و در نتیجه قیمت بالاتری دارد. تعداد بیشتر نرده باعث میشود، میلههای عمودی با فاصله کمتری نسبت به هم اجرا شوند. اگر مایل هستید حفاظ و نرده با قیمت کمتری خریداری کنید؛ نرده دیوار با تعداد کمتر را انتخاب نمایید.
طرح و نوع نرده و حفاظ
حفاظ و نرده دیوار در طرحها و مدلهای مختلفی طراحی میشود. برای انتخاب بهترین طرح نرده دیوار باید انواع آن را بشناسید. برای زیباسازی نمای ساختمان بهتر است بهترین نوع نرده دیوار را انتخاب کنید.
مدلهای مختلف سر نرده و حفاظ روی دیوار
1. سر نرده گرد ( کروی) برای طراحی نردهها و حفاظهای سنگی پلهها در حیاط سازی کلاسیک بسیار پرکاربرد است. اما سر نرده گرد برای طراحی حفاظهای فرفورژه فلزی روی دیوار هم به کار میرود.
2. سر نرده نیزهای در طراحی نردههای فولادی نیزهای به کار میرود. شکل ظاهری این نردهها در مقایسه با نمونههای دیگر بسیار ساده میباشد. از این نوع نردهها شما میتوانید برای طراحی محوطه باغ و ویلا و یا به عنوان نرده باغچه استفاده کنید.
4. گویهای استیل سر نرده برای طراحی لبه پلههای ساختمان به کار میروند. گویهای استیل معمولا در طراحی سر نردههای استیل استفاده میشوند.
5. سر نرده چهارگوش حفاظها برای دیزاین لبه پلهها استفاده میشود. شما میتوانید از چراغهای حیاط در سر نرده چهارگوش دیوارها استفاده کنید.
6. سنگ نورانی سر نرده برای طراحی دیوار سنگی به سبک کلاسیک استفاده میشود. این نوع سنگها در نورپردازی محوطه و دیوارها، جلوه زیبایی به محوطه خانه شما میدهند.
7. سر نرده پیک شکل برای طراحی نردههای فلزی به کار میروند. نردههای فلزی با سر پیک شکل برای دیزاین دیوارهای کوتاه محوطه استفاده میشوند. این نوع نردهها، دیوار محوطه خانه شما را به زیبایی جلوه میدهند.
8. سر نرده خشتی حفاظهای حیاط خانه یکی از طرحهای جذاب برای دیزاین دیوار محوطه محسوب میشوند. برای طراحی سر نرده فلزی از طرح خشتی استفاده میشود.
محلهای نصب حفاظ و نرده
به دلیل کاربریهای متفاوت نرده و حفاظ در ساختمان، محلهای نصب آنها متفاوت است. درب ورودی ساختمان، فضای بالکن، تراس و پنجرهها برای اجرای نرده و حفاظ از بخشهای اصلی ساختمان محسوب میشوند. شما میتوانید نرده و حفاظ ساختمان را به شکل پیشساخته خریداری کنید و آن را به آسانی در محل مورد نظر نصب نمایید. در صورتی که مایل هستید، نرده و حفاظ ساختمان را با مصالحی مانند چوب طراحی کنید؛ بهتر است با متخصصین و طراحان در زمینه طراحی محوطه مشورت نمایید .
آموزش نصب نرده (ویدئو)
طرح و مدل نرده دیوار حیاط در مقایسه با حفاظ در و پنجره چه تفاوتی دارد؟
نرده و حفاظ حیاط در مقایسه با حفاظهای پنجرهها و تراس، دارای مقاومت بیشتری میباشد. حفاظهای پنجرهها بیشتر کاربرد تزئینی دارند و برای دیزاین نمای ساختمان استفاده میشوند. شما میتوانید برای طراحی حفاظ پنجرهها از طرحهای سادهتر مانند نرده سرنیزهای و برای طراحی حفاظ روی دیوار از طرحهای مارپیچ یا شلوغ مانند نرده بوتهای و آبشاری استفاده نمایید.
هدف از طراحی نرده و حفاظ روی دیوار چیست؟
هدف اصلی طراحی و اجرای نرده و حفاظ روی دیوار محوطه، ایجاد امنیت در محیط ساختمان است. ضریب امنیتی بالای نرده دیوار، آن را به یک محصول مناسب دیزاین دیوار محوطه تبدیل کرده است. با نصب و اجرای حفاظ و نرده دیوار شما میتوانید تا حد امکان از ورود سارقان به محیط خانه جلوگیری کنید. بنابراین برای ایجاد یک محیط آرام و امن، استفاده از حفاظ مناسب برای دیوار حیاط امری ضروری است.
برای انتخاب نوع حفاظ و نرده دیوار باید چه مواردی را مد نظر قرار دهیم؟
قیمت نرده و حفاظ
برای انتخاب بهترین نوع نرده دیوار بهتر است، هزینه خرید را برآورد کنید. نوع متریال مورد استفاده، طرح و مدل حفاظ و نرده دیوار از عوامل مؤثر در تعیین قیمت حفاظ روی دیوار به شمار میآیند. قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن حفاظ روی دیوار یکی از مزایای نرده مناسب و منحصر به فرد محسوب میشود.
علایق و سلایق کارفرما ( مالک پروژه)
نردهها و حفاظها مانند دیگر عناصر ساختمان دارای کاربریهای مختلفی هستند. فرم و مدل حفاظها در ظاهر آنها تاثیرگذار میباشد. در انتخاب حفاظ و نرده مناسب بهتر است به فرم و ظاهر آن دقت کنید.
کاربری نرده و حفاظ
کاربری و نوع طراحی نردهها با توجه به موقعیت قرارگیری ساختمان تعیین میشود. در واقع ساختمانهای داخل شهر دارای امنیت بیشتری نسبت به ساختمانهای حومه شهر هستند. نردههایی با طرحها و شکلهای ساده برای دیوار ساختمانهای داخل شهر و نردههایی با شاخه بیشتر مانند نرده شاخگوزنی و لیلیوم برای دیوار ساختمانهای حومه شهر مناسبتر هستند.
نصب حفاظ و نرده دیوار در چه ساختمانهایی ضروری است؟
- ساختمانهای ویلایی
- منطقه و محلههایی با حداقل امنیت
- دیوارهایی با ارتفاع کم
- ساختمانهای خارج از محدوده شهری
رنگآمیزی حفاظ و نرده دیوار چه مزایایی دارد؟
افزایش دوام و طول عمر حفاظ و نرده
برای افزایش ماندگاری و جلوگیری از زنگزدگی نردههای فلزی، باید آنها را رنگآمیزی کنید. از بهترین روشهای رنگآمیزی نردهها میتوان به استفاده از پیستوله و الکترواستاتیک اشاره نمود. یکی از روشهای مرسوم دستی برای رنگآمیزی حفاظها و نردهها، غرق کردن آنها در وان رنگ میباشد. در هنگام رنگآمیزی باید به پوشش رنگ در قسمتهای جوش خورده و اتصال داده شده دقت نمایید.
زیباسازی نمای ساختمان
رنگآمیزی نردهها و حفاظها در زیباسازی نمای ساختمان تاثیر بسزایی دارند. شما میتوانید متناسب با سبک نمای خانه خود، نرده و حفاظ روی دیوار حیاط خانه را رنگآمیزی کنید. به طور مثال استفاده از نردههای شاخ گوزنی رنگآمیزی شده برای نمای کلاسیک بسیار مناسب است.
هماهنگی با کلیت نمای ساختمان
هماهنگی در رنگآمیزی نردهها و دیگر اجزای نمای ساختمان باعث میشود کلیت نمای ساختمان به زیبایی جلوه داده شود. البته شما میتوانید با ایجاد کنتراست یا تضاد در بین نردهها و حفاظها، نمای ساختمان را زیباتر جلوه دهید. در نمای کلاسیک با رنگآمیزی نردهها و حفاظها به رنگ مشکی و طراحی نمای ساختمان به رنگ سفید شما میتوانید زیبای آن را دوچندان کنید.
قیمت حفاظ و نرده دیوار
برای خرید محصولات حفاظتی مانند نرده و حفاظ روی دیوار، توجه به قیمت این محصولات یکی از فاکتورهای مهم دیزاین دیوار محوطه محسوب میشود. امروزه با طراحی نردهها و حفاظهای متنوع، شما میتوانید نرده و حفاظ را با قیمت مناسب و مقرونبهصرفهای، برای طراحی دیوار محوطه انتخاب کنید. اما چگونه هزینه طراحی و نصب نردهها برآورد میشود؟ با توجه به جنس نردهها، ارتفاع، میلهها و شاخهها، رنگآمیزی و نصب آنها شما میتوانید هزینهها را برآورد کنید.
سخن پایانی
ما در این مقاله تلاش کردیم شما را با انواع نردههای دیوار، کاربردها و ویژگیهای آنها آشنا کنیم، تا شما متناسب با علایق خودتان بهترین نوع را انتخاب کنید. نرده و حفاظ علاوه بر دیزاین دیوار، به عنوان یک المان برای طراحی دیوار محوطه استفاده میشود. بنابراین اگر قصد دارید این المان کاربردی و زیبا را برای دیوار محوطه خانه خود استفاده کنید؛ بهتر است ابتدا به جانمایی آن در پلان محوطه سازی ساختمان توجه کنید و سپس طرح مناسبی را انتخاب نمایید.
سلام
برای طراحی دیوار محوطه، میخوام بدونم بهترین نوع نرده دیوار چیه؟
سلام
بهترین نوع نردههای دیواری از نظر مقاومت و تنوع طرح، نردههای فلزی و آهنی میباشند.
سلام
مطالب بسیار مفید بود
نردههای بوتهای برای طراحی دیوار باغ مناسب هستن؟
سلام ممنون از توجه شما
بله نردههای بوتهای با تراکم بالا برای طراحی دیوار محوطه ویلا مناسب هستند.