طراحی نمای مدرن و صفر تا صد اجرای آن

یک ساختمان با نمای مدرن به صورت سه لایه روی هم با نقش های لوزی شکل

نمای ساختمان مدرن از اولین چیزهایی‌ست که پس از مشاهده‌ی یک ساختمان با آن مواجه می‌شوید. جالب اینجاست که نمای مدرن اصول طراحی، ویژگی‌ها و انواع مخصوص به خود را دارد که با مشاهده آن به وضوح متوجه‌ی این موضوعات می‌شوید.

وقتی عمیقاً به این فکر می‌کنیم که نمای یک ساختمان باید چگونه باشد، به سرعت به «نمای مدرن» می‌رسیم. روح نهفته در نمای مدرن برپایه مینیمالیسم (سادگی) و بازی با اشکال هندسی ساده تجلی پیدا می‌کند و سپس در کالبد ساختمان دمیده می‌شود. هرچند که ممکن است نمای مدرن نسبت به گذشته کلیشه‌ای به نظر برسد اما هنوز هم مهمترین سبک طراحی نمای ساختمان‌ها در جهان است.با معرفی این سبک نما همراه ما باشید.

نمای ویلا مدرن فلت نمای مدرن لاکچری

تاریخچه نمای مدرن

مای مدرن (Modern Facade) به متریال‌ها، رنگ‌ها و اشکال ساده و خاص تمایل دارد تا به عناصر یک طراحی مدرن روح و زندگی ببخشد. این نما فارغ از هرگونه جزئیات، پیچیده است و تنها بر عملکرد و فرم مینیمال به جای تزئینات شلوغ و پرجزئیات تأکید می‌کند. به عبارتی، مینیمالیسم به عنوان مهمترین عنصر در طراحی نمای مدرن شناخته می‌شود.

نمای مدرن یک ساختمان بزرگ به شکل پازل سفید رنگ با نورپردازی داخلی زرد

به گفته معماران عصر مدرن: «این ایده که فرم باید از عملکرد پیروی کند (کارکردگرایی)، همان چیزی که بر ریشه‌های طراحی مینیمالیسم استوار است.» معماری مدرن یا معماری مدرنیستی یک حرکت انقلابی در این حوزه محسوب می‌شود که مبتنی بر فنآوری‌های جدید و ابتکاری در طراحی نما است.

این سبک طراحی در نیمه اول قرن بیستم ظاهر شد و پس از جنگ جهانی دوم تا دهه 1980، سبک غالب طراحی نمای ساختمان بود. در اروپا که خواستگاه اصلی این جنبش بود، سبک مدرن جای خود را به سبک پست مدرن داد. با این که چنین جریانی در ایران هیچ وقت وجود نداشت! اما اکنون در پهنه شهرسازی کشور به ویژه در تهران، می‌تواند ردپای نمای مدرن را به تعداد انگشت شماری مشاهده کرد.

اصول طراحی نمای مدرن

خانه‌هایی که نمای آنها به شکل مدرن طراحی می‌شود از نظر ظاهری با توجه به اصولی ساخته شده‌اند. در ادامه اصول طراحی نمای مدرن را بیان می‌کنیم.

ویلایی با نمای مدرن چوبی و شیشه ای و قهوه ای بصورت دو مستطیل روی هم

خطوط ساده و مستقیم

این خطوط فاقد تزئینات اضافی، فرم‌های شلوغ و قوس هستند و عموماً بافت یکدست و صاف دارند.

نمای مدرن یک ساختمان با قسمت جلویی کاملا شیشه ای و خط کشی خیابان جلوی آن

تزیینات کم

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی نمای مدرن، سادگی در تزیینات است. برخلاف نمای کلاسیک که توجه زیادی به جزئیات و تجملات دارد، در نمای مدرن اصل سادگی در عین زیبایی اهمیت بیشتری دارد.

استفاده از مصالح ساختمانی مدرن

برخی از مصالح رایج در نماهای مدرن شامل فولاد، بتن و شیشه هستند. مصالح ساختمانی معمولی مانند چوب، آجر و سنگ نیز می‌توانند به صورت تلفیقی در نمای مدرن استفاده شوند. بجز این مصالح، امروزه مصالح نوین مانند بتن رسانای نور، ورق‌های پلی کربنات و بتن رومی هم برای ساخت نمای مدرن ساختمان به کار می‌رود.

نمای مدرن یک ساختمان به شکل راه راه و نواری سفید با معماری غیر هندسی

تأکید بر فرم و عملکرد

از آنجایی که معماری مدرن بر روی فرم و عملکرد تمرکز دارد، معماران به دنبال این هستند که نما بتواند پتانسیل‌های عملکرد ساختمان مانند نوردهی، ایجاد سایبان، ارتباط عمیق با طبیعت و غیره را به اجرا در آورد.

نمای مدرن یک خانه با متریال چوب و دیوار های بتنی سفید به همراه حیاط چمنی

رابطه با محیط بیرون

ارتباط بین فضاهای داخلی و بیرونی در ساختمان‌های مدرن، ارتباطی تنگاتنگ است. با استفاده از شیشه‌های بزرگ و به کمک نور طبیعی بخش زیادی از روشنایی ساختمان مدرن از طریق نور روز تامین می‌شود. در نمای مدرن از پنجره‌های عمودی و افقی به نحو گسترده از کف تا سقف استفاده می‌شود تا نور طبیعی به عمق فضاهای خانه وارد شود.

همچنین استفاده گسترده از شیشه در نمای مدرن ساختمان منجر شده محوطه‌سازی و ایجاد فضای سبز در اطراف ساختمان‌های مدرن اهمیت بیشتری پیدا کند.

نمای مدرن یک ساختمان شیشه ای با ستون هایی در اطراف ورودی

طرح‌های نامتقارن

معماران مدرن از اشکال بزرگ و ترکیبات نامتقارن که فاقد هر گونه تزئینات اضافی هستند، برای طراحی نما استفاده می‌کنند. حتی طرح‌های منحنی‌وار نیز با خطوط ساده و بدون جزئیات طراحی می‌شوند.

نمای مدرن یک ویلای نامتقارن با قسمت جلویی کاملا شیشه ای به عنوان نورگیر

سقف های ساده

در طراحی نمای مدرن یکی دیگر از مهم‌ترین اصول، طراحی سقف‌های ساده است. این سقف‌ها می‌توانند صاف یا شیب‌دار باشند. در طراحی نمای ساختمان مدرن، سقف‌های منحنی یا گنبددار و همچنین سقف‌های ترکیبی و پیچیده کمتر دیده می‌شوند.

یک ویلای سفید رنگ با نمای مدرن و سیستم باز و بسته شونده برای پنجره های شیشه ای

ویژگی‌های طراحی نمای مدرن

استفاده از طراحی مدرن در نمای ساختمان باید با سادگی، وضوح و با حذف جزئیات غیرضروری همراه باشد. هر ویژگی معماری مدرن باید در جای جای نما ظاهر شود و کلیت طراحی را شکل دهد. به همین دلیل، می‌توان ویژگی‌های اصلی نمای مدرن را به موارد زیر نسبت داد:

یک ساختمان کشتی شکل با نمای مدرن بتنی و قسمتی شیشه‌ای با درختان سبز

  • عناصر نما در زاویه 90 درجه نسبت به یکدیگر قرار دارند.
  • تأکید بر خطوط افقی و عمودی وجود دارد.
  • بر استفاده از بتن مسلح و فولاد در نما تأکید می‌شود.
  • بیان بصری و نمایش حقیقت مصالح ساختمانی در اولویت قرار دارد.
  • از زیباشناسی مینیمالیسم به عناصر پرزرق و برق استفاده می‌شود.
  • نما از اشکال مستطیل، استوانه‌ای و مکعبی بهره می‌برد.
  • ترکیبات مختلف در طراحی نمای مدرن اغلب نامتقارن هستند.
  • پنجره‌های بزرگ اغلب به شکل مستطیلی و به صورت نامتقارن طراحی می‌شوند.
  • اغلب از رنگ‌های خنثی مانند سفید، کرمی، خاکستری یا مشکی استفاده می‌شود.

یک ساختمان با نمای مدرن و تلفیقی از آجر و چوب با نورپردازی داخلی زرد رنگ

یک ویژگی مهم در نمای مدرن که باید به آن اشاره کنیم، «نمایش حقیقت مصالح ساختمانی» است؛ به جای پنهان کردن یا تغییر ظاهر طبیعی یک متریال، باید واقعیت ظاهری و اصلی آن متریال نمایش داده شود. برای مثال، اگر از فولاد در نما استفاده می‌شود، به هیچ عنوان نباید آن را رنگ‌آمیزی کرد (اما برای مقابله با خوردگی نیاز به ضد زنگ دارد).

انواع نمای مدرن

نمای مدرن از جهت نوع ساختمان و فضای مورد استفاده به چند دسته تقسیم می‌شود که عبارت است از:

نمای مدرن مسکونی

این روزهای برای نمای خانه‌های مسکونی از نمای مدرن هم استفاده می‌شود که نمونه‌هایی از آن را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید.

نمای مدرن مسکونی 

نمای ساختمان مدرن

نمای مدرن ویلایی

در خانه‌های ویلایی و بناهایی که در باغ ویلاها ساخته می‌شود هم استفاده از نمای مدرن طرفداران مخصوص به خود را دارد.

نمای مدرن ویلایی

نمای مدرن ویلایی

نمای مدرن نیم پیلوت

برای ساخت برخی از خانه‌های ویلایی بخشی از خانه را با اختلاف سطح می‌سازند تا محیطی برای پارکینگ یا انبار به وجود آید. نمای مدرن برای چنین ساختمان‌هایی هم کاربرد دارد.

نمای مدرن نیم پیلوت

نمای مدرن نیم پیلوت

نمای مدرن دوبلکس

نمای خانه‌های دوبلکس را هم می‌توان با متریال و اصول مدرن، طراحی کرد. نمونه‌ای از این مدل طراحی را در تصویر زیر می‌بینید.

نمای مدرن دوبلکس

نمای مدرن دوبلکس

نمای مدرن آپارتمان

بیشتر از سایر مدل ساختمان‌ها، در آپارتمان‌ها از نمای مدرن استفاده می‌شود. تنوع بالای متریال مدرن باعث شده، این سبک نماسازی یکی از محبوب‌ترین سبک‌ها در ایران باشد.

نمای مدرن آپارتمان

نمای مدرن آپارتمان

نمای مدرن ساختمان یک طبقه

برای خانه‌های ویلایی یک طبقه هم می‌توان از طراحی مدرن برای نما استفاده کرد.

نمای مدرن ساختمان یک طبقه

نمای مدرن ساختمان یک طبقه

نمای مدرن تجاری

در سال‌های اخیر استفاده از نمای مدرن برای ساختمان‌های تجاری هم بسیار متداول شده است. نمونه‌هایی از این نما را در تصاویر زیر مشاهده کنید.

نمای مدرن تجاری

نمای مدرن تجاری

نمای مدرن اداری

بسیاری از شرکت‌های دولتی یا خصوصی از نمای مدرن برای ساختمان‌های اداری خود استفاده می‌کنند که نمونه‌ای از آن را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید.

نمای مدرن اداری

انواع متریال نمای مدرن

هنگام جستجو برای پیدا کردن بهترین متریال نمای مدرن، باید مطمئن شد که مصالح انتخابی مقاومت بالایی در برابر سرما و سایر شرایط آب و هوایی (باران، درجه حرارت بالا و سایر) دارند. مهم است متریال انتخابی نیازهای زیباشناسی را نیز شامل شود.

یک خانه با نمای مدرن بتنی و چند پله برای ورودی و نورگیر شیشه‌ای جلوی خانه

در این راستا، مصالح ساختمانی مناسب نما با معماری مدرن به شرح زیر هستند:

نمای چوبی یا ترموود

چوب می‌تواند گرما و حس نوستالژیک بودن در طبیعت را تداعی کند. چوب طبیعی و ترموود نه تنها احساس شادی را بر می‌انگیزاند بلکه می‌تواند به طراح کمک کند تا فرم مورد نظر خود را بسته به اقلیم منطقه اجرا کند. همچنین، این متریال طبیعی دارای استحکام کششی بالا، جذب صدا، مقاومت الکتریکی خوب و سایر ویژگی‌های مثبت است. همه این مشخصات باعث شده‌اند تا چوب طبیعی و ترموود به ماده‌هایی استثنایی برای استفاده در معماری مدرن تبدیل شوند.

نمای مدرن و چوبی ساختمان های یک مجموعه به صورت راه راه افقی ساده به روی هم

نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت یکی از متریال‌های معماری معاصر است که در نماسازی ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. کامپوزیت از ترکیب دو لایه ورقه آلومینیومی و یک لایه مواد پلی اتیلن تشکیل شده و به دلیل شکل‌پذیری و تنوع طرح و رنگی که دارد طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

نمای کامپوزیت

نمای اچ پی ال (HPL)

یکی دیگر از متریال‌هایی که برای نماسازی ساختمان به سبک مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد، نمای اچ پی ال است. برای ساخت متریال اچ پی ال از لایه‌های سلولزی و رزین‌های فنولیک استفاده می‌شود. این نوع نما مقاومت بالایی در برابر اشعه خورشید و باران‌های اسیدی دارد و به همین دلیل به عنوان یکی از مقاوم‌ترین نماهای مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمای اچ پی ال (HPL)

نمای شیشه ای کرتین وال

کزتین وال یکی دیگر از نماهای مدرن است که به عنوان پوششی شیشه‌ای جلوی چهارچوب اصلی ساختمان قرار می‌گیرد. این نوع نما بیشتر برای ساختمان‌های اداری، آموزشی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمای شیشه ای کرتین وال

نمای شیشه ای فریم لس

نوع دیگری از نمای شیشه‌ای وجود دارد که شیشه‌های را بر روی قالب‌های آلومینیومی سوار می‌کنند. در این نوع نما، فریم‌های شیشه‌ای به سختی دیده می‌شود و به همین دلیل به آن نمای شیشه‌ای بدون فریم یا فریم لس می‌گویند.

نمای شیشه ای فریم لس

نمای شیشه ای اسپایدر

یکی از زیرمجموعه‌های نماهای شیشه‌ای، نمای اسپایدر (عنکبوتی) است که شیشه‌های نما به وسیله‌ی اتصالاتی در کنار هم نگه داشته می‌شوند. دلیل استفاده از واژه‌ی اسپایدر یا عنکبوت این است که شکل سازه‌ای که این نما را ایجاد می‌کند شبیه تار عنکبوت است.

نمای شیشه ای اسپایدر

نمای سرامیک خشک

یکی دیگر از متریال‌هایی که برای اجرای نمای مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد، سرامیک خشک یا سرامیک پرسلانی است. این نوع سرامیک‌ها برخلاف سرامیک‌های معمولی وزن بسیار کمتر و مقاومت بسیاری بیشتری در برابر گرما، سرما و باران‌های اسیدی دارند.

نمای سرامیک خشک

نمای لوور آلومینیومی

لوور یا سایبان آلومینیومی یکی از مدل‌هایی‌ست که برای طراحی نمای ساختمان مدرن از آن استفاده می‌شود. این سایبان‌ها می‌توانند ثابت یا متحرک باشند و چیدن آنها در کنار هم نمای جذابی به ساختمان می‌دهد.

نمای لوور آلومینیومی

نمای دکوراتیو

اگر به جنبه‌های تزیینی نما اهمیت می‌دهید، نمای دکوراتیو برای شما جالب‌تر است. این نوع نما با شکل و شمایل فانتزی و میمینال خود حالتی دکوری به نمای خانه می‌دهد.

نمای دکوراتیو

نمای سنگ

سنگ یک ماده طبیعی و سازگار با محیط‌زیست است که برای برجسته کردن عناصر مختلف نمای مدرن به کار گرفته می‌شود. البته این متریال کاربرد بسیاری در طراحی نمای کلاسیک دارد. طراحان از گرانیت، تراورتن، مرمر، ماسه سنگ، سنگ آهک و همچنین دیگر انواع سنگ در نما استفاده می‌کنند. همچنین، دوام سنگ بسیار بالاست و تعمیر و نگهداری آن به آسانی انجام می‌شود. طراح می‌تواند تمام نمای ساختمان را از سنگ یا بخشی از آن را به صورت ترکیبی با مصالح دیگر به کار ببرد.

نمای مدرن و سنگی یک خانه با با درب های آجری رنگ و حفاظ شیشه ای تراس

فایبر سمنت برد

یکی دیگر از متریال‌های که در واقع شباهت زیادی به نمای بتنی دارد، فایبرهای سمنت برد است. در این متریال از صفحاتی که ترکیبی از سیمان، پشم سنگ، پشم شیشه و فوم‌های پاششی است استفاده شده تا با افزایش مقاومت و طول عمر، حساسیت این متریال در برابر اشعه خورشید و رطوبت کمتر شود.

فایبر سمنت برد

نمای جی اف ار سی

نمای GFRC یکی از سبک‌هایی‌ست که در واقع ترکیب مدرنیته و سنت است. در این نوع نما از ترکیب بتن و الیاف شیشه استفاده شده و متریال به شکل صفحه‌ای با حفره‌های متعدد ساخته می‌شود. این نوع متریال مقاومت بالایی در برابر رطوبت، ضربه و فشار دارد.

نمای جی اف ار سی

نمای تراکوتا

نمای تراکوتا از اوایل سال‌های 1980 میلادی در اروپا استفاده شد. تراکوتا در لغت به معنی سفال است و برای ساخت نمای تراکوتا، خاک رس را به روش‌های خاصی عمل می‌آورند که مقاومت بالایی داشته باشد.

نمای تراکوتا

نمای بتنی و سیمانی

رنگ خاکستری بتن نما می‌تواند ظاهری متفاوت و در عین حال چشمگیری به نمای ساختمان‌ اداری و مسکونی بدهد. این ماده بادوام و همه کاره است و به خوبی با سایر مواد مانند چوب، سنگ و شیشه ترکیب می‌شود. استفاده از بتن در نما اغلب با یک لایه نازک همراه است که با قالب‌بندی به طرح مورد نظر در می‌آید. گاهی اوقات از دوغاب در نمای سیمانی نیز استفاده می‌شود اما محبوب‌ترین نوع بتن در نما «بتن اکسپوز» است. البته شما می‌توانید از دیوار بتنی پیش ساخته و سیمان رنگی هم در طراحی نما استفاده کنید.

یک ویلا در محیط جنگلی با نمای مدرن بتنی طوسی و پله هایی در اطراف آن

نمای آجری

آجر ظاهری کلاسیک و روستایی دارد اما می‌تواند به صورت کامل یا جزئی در نمای مدرن استفاده شود. آجر می‌تواند به نمای مدرن گرما ببخشد و آن را از کسالت و بی‌روح بودن در آورد. برای این منظور، طراح باید در قسمت‌هایی از طراحی نما با آجر از آن استفاده کند که به مفهوم «فرم» بیشتر تأکید می‌شود. مثلاً، فرم پنجره‌ گیوتینی ممکن است به صورت برآمده و سه بعدی نمایش داده شوند. در این حالت می‌توان از آجر استفاده کرد.

نمای مدرن و آجری یک ساختمان با پنجره ای مستطیل شکل و پرده های سفید

مطالعه مقاله معرفی انواع متریال در نمای ترکیبی را از دست ندهید.

نحوه اجرای نمای مدرن

نصب و اجرای نما با معماری مدرن به نوع متریال و ویژگی‌های طراحی بستگی دارد. هر یک از انواع متریال به یک زیرسازی منحصربه فرد نیاز دارند. برای مثال، نصب قطعات چوبی در نمای چوبی ویلا و آپارتمان باید با استفاده از میخ، کلیپس، زیرسازی فلزی و غیره انجام شود یا در نصب سنگ نما باید از دوغاب سیمانی به همراه رابیتس بندی استفاده کرد. پس هر متریال شیوه نصب مختص به خود را دارد.

یک خانه ویلایی با نمای مدرن شیشه ای و سفید رنگ با یک محوطه ی باز و چمنی

از سویی دیگر، مشخصات طراحی نیز بر نحوه اجرای نما تأثیر می‌گذارند. اگر نما دارای خطوط منحنی شکل، فرم‌های برجسته، اشکال هندسی سه بعدی و طرح‌های متفاوت دیگر باشد، نیاز به زیرسازی تخصصی دارد. رسیدن به یک نتیجه نهایی در اجرای نمای خشک مدرن اغلب با برگزاری جلسات تیمی مختلف که در آن‌ها طراحان، مجریان و مالکان ساختمان حضور به هم می‌رسانند، انجام می‌شود. در نهایت، مدل عملیاتی و نیازهای مختلف اجرایی برای حصول به اهداف مورد نظر تعیین می‌شوند.

نورپردازی نمای مدرن

یکی از مهم‌ترین موضوعات در طراحی نمای ساختمان مدرن، نورپردازی آن است. نورپردازی برای چنین ساختمان‌هایی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در ادامه معرفی می‌کنیم:

نورپردازی خطی

در این روش با استفاده از نوارهای LED یا چراغ‌های جت لایت بخش‌های بخصوصی از نمای ساختمان که جذابیت بصری بیشتری دارد روشن می‌شوند. نورپردازی خطی یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای زیباتر کردن نمای ساختمان مدرن است.

نورپردازی خطی

نورپردازی تاکیدی

اگر بخش بخصوصی از نمای ساختمان را بخواهید با نور روشن کنید، نورپردازی تاکیدی به میان می‌آید. این نوع نورپردازی می‌تواند به نوعی مکمل نورپردازی خطی هم باشد و بخش‌های مهم نما با نورهای رنگی بخصوصی روشن‌تر از سایر بخش‌ها شوند.

نورپردازی تاکیدی

نورپردازی هوشمند

امروزه در برخی از کشورها برای ایجاد جذابیت بصری روی نمای ساختمان از نورپردازی هوشمند استفاده می‌کنند. این روش با استفاده از پروژکتورهای بزرگ انجام می‌شود و می‌توان تصاویری را با استفاده از چراغ‌های مختلف روی نمای ساختمان ایجاد کرد.

نورپردازی هوشمند

نورپردازی استاتیک

نصب کردن لامپ‌هایی در بخش‌هایی از نمای ساختمان را نورپردازی استاتیک می‌گویند. این روش یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای روشن‌تر کردن بخش‌هایی از نمای ساختمان است و هزینه کمی هم دارد.

نورپردازی استاتیک

نورپردازی دینامیک

با تغییر در شدت و رنگ نورها می‌توان نورپردازی دینامیک را برای نمای ساختمان به وجود آورد. نورپردازی متغییر یا دینامیک برای ساختمان‌های تجاری بسیار کاربرد دارد.

نورپردازی دینامیک

45 نمونه‌ از بهترین طراحی های نمای مدرن

در این بخش 45 نمونه از بهترین طراحی‌های نمای مدرن در ایران و سایر کشورهای جهان را معرفی می‌کنیم.

نمای مدرن یک ساختمان چوبی با ورودی شیشه ای و نورپردازی داخلی زرد

استفاده از شیشه در نما مدرن بسیار متداول است و همانطور هم که گفته شد انواع گوناگونی مانند کرتین وال یا فریم لس دارد.

نمای مدرن و شیشه ای یک ساختمان بزرگ با وردودی چوبی و مورب

در برخی از مواقع از فولاد برای طراحی نمای ساختمان مدرن استفاده می‌شود که نمونه‌از از آن را در تصویر زیر می‌بینید.

یک ساختمان با نمای مدرن و فلزی طلایی رنگ به همراه تعدادی حفره و دو ردیف پنجره

یکی دیگر از متریال‌هایی که در ساخت نماهای مدرن کاربرد دارد، ترموود است. نمونه‌ای از اجرای ترموود برای ساختمان مدرن را در تصویر زیر می‌بینید.

نمای مدرن یک خانه با متریال ترمووود، یک پنجره و دو در ورودی در کنار هم در یک محوطه چمنی

طراحی ساختمان مدرن با طراحی نمای آن کامل می‌شود. در واقع نمای مدرن بخش بزرگی از مدرن بودن یک ساختمان را بر دوش می‌کشد.

نمای مدرن یک ویلا به رنگ خاکستری و سفید روی زمین مرتفع با درخت

در تصویر زیر ساختمان اداری ترمه در ایران را مشاهده می‌کنید.  این ساختمان اداری که در همدان قرار دارد، دارای نمای آجری مدرن است. سقف موج‌دار این بنا باعث شده است تا عموم مردم از آن بالا بروند و بر روی آن بنشینند.

ساختمان اداری ترمه و نمای مدرن و چوبی آن به شکل یه مکعب بر روی سازه ای منحنی شکل

خانه مشا یکی دیگر از ساختمان‌های با نمای مدرن است که تهران قرار دارد. این خانه از سه جعبه روی هم ساخته شده است که هر یک زاویه‌ای به سمت نمایی متفاوت ایجاد کرده‌اند.

نمای مدرن خانه مشا تشکیل شده از سه جعبه ی سفید روی هم

ساختمان مسکونی کهریزک نمونه دیگری از طرح ساختمان مدرن است. این ساختمان در تهران توسط استودیوی CAAT طراحی شده است.

خانه مسکونی کهریزک با نمای مدرن آجری به رنگ قرمز و مشبک

طرح ساختمان مدرن می‌تواند ترکیبی از چند متریال مانند فلز، شیشه و بتن باشد. در تصویر زیر نمونه‌ای از این نمای ترکیبی را مشاهده می‌کنید.

نما مدرن

برای طراحی نمای مدرن ساختمان یک طبقه یا دو طبقه می‌توان از ترکیب شیشه و بتن استفاده کرد.

نمای ساختمان مدرن

در تصویر زیر نمونه‌ای از نمای مدرن ویلایی را مشاهده می‌کنید که برای یک خانه نیم پیلوت در نظر گرفته شده است. 

نماهای مدرن

از کامپوزیت و سنگ برای طراحی نمای مدرن دوبلکس هم استفاده می‌شود و با نورپردازی مناسب، جذابیت بنا بیشتر خواهد شد.

طراحی ساختمان مدرن

نمونه دیگری از استفاده از کامپوزیت برای طراحی نمای مدرن را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید. به نورپردازی تاکیدی این نمونه توجه ویژه‌ای داشته باشید.

نمای خانه مدرن

در تصویر زیر از کامپوزیت و ترموود برای طراحی نمای مدرن آپارتمان استفاده شده است.

طرح ساختمان مدرن

طراحی نمای مدرن ساده می‌تواند تنها با یک رنگ (مثلا سفید) انجام شود و جذابیت فوق‌العاده‌ای به ساختمان شما ببخشد.

مدل نمای مدرن

سنگ نمای مدرن می‌تواند با سایر بخش‌های نما هماهنگی بصری داشته باشد. در تصویر زیر نمونه‌ای از این هماهنگی کف و دیوارها و نما ساختمان را مشاهده می‌کنید.

نمای مدرن ویلایی

طراح نمای مدرن به سبک GFRC را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید که دورتادور ساختمان کشیده شده است.

نمای مدرن ساختمان یک طبقه

به کار بردن اشکال هندسی مربع و مستطیل در طراحی نمای مدرن بسیار متداول است. عکس نمای مدرن با این اشکال را در تصویر زیر می‌بینید.

نمای مدرن آپارتمان

برای طراحی نمای مدرن با سنگ یا بتن باید به ابعاد خانه، موقعیت جغرافیایی، اقلیم و محیط اطراف آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

نمای مدرن دوبلکس

در تصویر زیر نمای ترکیبی مدرن را می‌بینید که برای خانه‌ای با معماری مدرن ایجاد شده است.

نمای مدرن دوبلکس

در تصویر زیر نمای تجاری مدرن را به سبک کرتین وال و با نورپردازی استاتیک می‌بینید.

تاریخچه نمای مدرن

از سبک مدرن در طراحی نمای اداری مدرن هم استفاده می‌شود و حتی فروشگاه‌ها و مراکز خرید هم به این سبک نما علاقه‌ی زیادی دارند.

سنگ نمای مدرن

همانطور که قبلا هم گفته شد در نمای سبک مدرن استفاده از اشکال هندسی بسیار متداول است. تصویر زیر نمونه‌ی دیگری از این سبک است.

نمای مدرن ساده

برای طراحی نمای مدرن مسکونی می‌توانید از متریال مدرن استفاده کنید و نورپردازی نما را هم به سبک مدرن انجام دهید.

طراحی نمای مدرن

در تصویر زیر نمایی از یک ساختمان تجاری مدرن را مشاهده می‌کنید که به سبک کرتین وال و بتن نماسازی روی آن انجام شده است.

عکس نمای مدرن

طراحی خانه‌های ویلایی کوچک یک یا دو طبفه به سبک مدن، زیبایی و جذابیت آن را دو برابر می‌کند.

نمای ترکیبی مدرن

در تصویر زیر نمونه‌ای از یک خانه دو طبقه مدرن را مشاهده می‌کنید که از سنگ و شیشه به عنوان نمای اصلی ساختمان استفاده شده است.

نمای مدرن با سنگ

خطوط و اشکال هندسی عناصری تعیین کننده در نماسازی به سبک مدرن هستند. در تصویر زیر نمونه‌ای از این ترکیب خطوط و اشکال را مشاهده می‌کنید.

نمای تجاری مدرن

قرار دادن گوی‌های کروی در کنار ساختمان‌های مدرن که به شکل مکعب‌های مستطیل و مربع هستند، تضاد جالبی به وجود می‌آورد که این موضوع در نمای سبک مدرن به وفور دیده می‌شود.

نمای اداری مدرن

نورپردازی نمای مدرن یکی از مهم‌ترین کار‌هایی‌ست که می‌تواند ساختمان شما را در شب برجسته کند.

انواع نمای مدرن

هماهنگی بین نمای ساختمان، کف و سقف را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده کنید که نمونه‌ای از یک ساختمان با نماسازی مدرن است.

نمای سبک مدرن

استفاده از شکل‌های چند ضلعی و رنگی برای خیلی از ساختمان‌های مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمای مدرن مسکونی

در تصویر زیر نمونه دیگری از این اشکال چند ضلعی را در نماسازی ساختمان مدرن مشاهده می‌کنید.

متریال نمای مدرن

در تصویر زیر نمونه‌ای از سبک GFRC را مشاهده می‌کنید که اشکال جذابی روی نمای ساختمان ایجاد کرده است.

نمای مدرن ویلا نمای لوکس مدرن

در طراحی نمای مدرن ساحتمان‌های تجاری دست طراح در زمینه انتخاب رنگ باز است. اما در طراحی مدرن اغلب از کمترین رنگ‌ها استفاده می‌شود.

نمای مدرن برای ویلا

اگر به طراحی نمای دکوراتیو علاقه دارید می‌توانید نمونه‌ای از آن را در ساختمان مدرن زیر مشاهده کنید.

نمای مدرن جدید

امروزه در نمای مدرن جدید از ترکیب‌های سنتی هم استفاده می‌شود. در تصویر زیر می‌بینید که ساختمان مدرن به شیوه ساختمان‌های شرق آسیا نماسازی شده است.

وجود خطوط عمودی روی ساختمان‌هایی که ارتفاع زیادی ندارند به بزرگ‌تر و مرتفع‌تر نشان دادن ساختمان‌ها کمک می‌کند. این کار را می‌توان با استفاده از نماسازی انجام داد.

نمای مدرن شیشه ای

از ترکیب شیشه و سنگ برای طراحی نمای مدرن ساختمان زیر استفاده شده است.

نما مدرن نیم پیلوت نمای مدرن ویلا نیم پیلوت

در تصویر زیر می‌توانید نمونه‌ای از یک ساختمان مدرن با نماسازی دکوراتیو را مشاهده کنید.

نمای مدرن با سیمان سفید

نمونه‌ای از نمای ترکیبی مدرن در تصویر زیر مشهود است. استفاده از سنگ و ترموود جذابیت ویژه‌ای به این ساختمان بخشیده است.

نمای نیم پیلوت مدرن نمای مدرن ترموود

برای ساخت خانه‌های ویلایی در دل جنگل یا دامنه کوه هم می‌توان روی طراحی نمای مدرن حساب کرد.

نمای مدرن باغ ویلا

برای طراحی نمای ساختمان‌های اموزشی مانند دانشگاه‌ها و مدارس هم می‌توان روی نمای مدرن حساب کرد.

استفاده از چوب یا ترموود و ترکیب آن با نورهای تاکیدی و خطی محیطی گرم و صمیمی در نمای خانه ایجاد می‌کند.

نمای مدرن جدید نمای مدرن چوبی

نمونه دیگری از نمای جی اف آر سی را می‌توانید در ساختمان مدرن زیر مشاهده کنید.

نمای مدرن شیشه ای نمای مدرن شیک

کلام آخر

آنقدر از نمای مدرن در نیم قرن گذشته استفاده شده است که به جرأت می‌توان گفت بخش اعظمی از نمای ساختمان‌ها در سراسر دنیا تقلیدی و تکراری هستند؛ اما هنوز هم معماران نوآور وجود دارند که می‌توانند سبک‌های متفاوتی را به نمای مدرن بدمند و آن را از نو تازه کنند. به ویژه در ایران امروز که به ندرت ساختمان از نماهای مفهومی استفاده می‌کنند و بیشتر طراحی‌ها بی‌هویت هستند، پرداختن به نما و درک ماهیت فرهنگی و اجتماعی آن در استفاده از فرم و عملکرد، یک ضرورت اساسی است. اینجاست که معماری مدرن در نما می‌تواند راه حلی اساسی برای مشکلات پیشرو باشد.

ساختمانی با نمای مدرن به شکل قطعه های کریستال در کنار ساختمانی با نمای باستانی

سوالات متداول

نمای مدرن چه ویژگی‌هایی دارد؟

استفاده از خطوط ساده و مستقیم، پنجره‌های بزرگ و متریال‌های مدرن، جلوه برآمدگی سقف، تأکید بر فرم و عملکرد، ایجاد ارتباط بین نما با محیط بیرون و طرح‌های نامتقارن


متریال‌های مناسب طراحی نمای مدرن کدامند؟

بتن، سنگ، شیشه، آجر، فولاد، سرامیک خشک، انواع لوورهای فلزی و آلومینیومی و انواع چوب مانند ترموود از مصالح و متریال‌های پرکاربرد در طراحی نمای مدرن می‌باشند.