ویژگی‌های خاص نمای ساختمان تجاری 

ساختمان تجاری با نمای شیشه‌ای و صفحات سفید مشبک روی نما

نمای ساختمان تجاری باید به گونه‌ای باشد که تمام ویژگی‌های آن کسب‌وکار را به نمایش در آورد. از مصالح و شیوه‌های مختلفی برای اجرای نمای یک ساختمان یا مجتمع تجاری استفاده می‌شود که ارتباط مستقیمی با نوع کسب و کار دارد. همچنین عوامل مختلفی در انتخاب یک نما تاثیرگذار است که بودجه و سلیقه‌ی کارفرما جزو مهم‌ترین عوامل هستند. کمپانی‌های معروف دنیا، مهندسان خبره‌ای برای طراحی نمای ساختمان به کار می‌گیرند تا توجه مشتریان و شرکای خود را بیشتر جلب کنند.

 

سوالات متداول:

انواع نمای ساختمان تجاری کدامند؟

نماهای آجری، شیشه‌ای، کامپوزیت، فلزی، بتنی، سنگی و سرامیک در طراحی نمای ساختمان تجاری به کار می‌روند.


نمای ساختمان تجاری چه ویژگی‌هایی دارد؟

1. ایجاد رغبت در مخاطب 2. هماهنگ بودن با هویت برند 3. تناسب با معماری شهری


چه عواملی در انتخاب نمای ساختمان تجاری تاثیرگذارند؟

1. بودجه 2. سلیقه‌ی صاحب شرکت 3. معماری داخلی ساختمان 4. نوع برند تجاری

 

ساختمان تجاری مک دونالد با نمای فلزی، کامپوزیت سفید و قرمز، سنگ و لوگوی زرد رنگ

به عنوان مثال برند مک دونالد که بزرگترین رستوران زنجیره‌ای در دنیاست برای نمای رستوران‌های خود از شیوه‌ای منحصربه‌فرد بهره برده که ترکیبی از نمای شیشه‌ای و کامپوزیت است. این موضوع که ارتباط مستقیمی بین نمای ساختمان و نوع مشتریان وجود دارد، اهمیت انتخاب نمای مناسب برای ساختمان های تجاری را برجسته می‌کند. در ادامه قصد داریم اهمیت و انواع نمای تجاری را به همراه عوامل تاثیرگذار در انتخاب این نماها معرفی کنیم. همراه ما باشید.

 

چرا نمای ساختمان های تجاری اهمیت دارد؟

ساختمان تجاری چندطبقه با نمای آجری ، ورودی گنبدی شکل و پنجره هایی با فریم مشکی

فارغ از اینکه یک ساختمان از نوع مسکونی، تجاری یا آموزشی باشد، طراحی نمای آن اهمیت دارد. در ساختمان‌های مسکونی یا آموزشی، نمای ساختمان نیازی نیست معنای عمیقی را به مخاطب انتقال بدهد و صرف اینکه ویژگی کلی آن را بیان کند، کفایت می‌کند. اما در ساختمان‌های تجاری داستان متفاوت است. نمای ساختمان‌های تجاری مانند لباس کارمندان شرکت است. یکی از اولین موضوعاتی که مشتریان و شرکای تجاری با آن روبه‌رو می‌شوند، ساختمان شرکت است. 

 

نمای ساختمان تجاری با آلومینیوم،کامپوزیت قرمز و طوسی با شیشه و سایبان چوبی

در نگاه اول، این نمای ساختمان است که به چشم می‌آید. طراحی داخلی ساختمان می‌تواند خیلی ساده انجام شود، اما نمای ساختمان دقیقا آن چیزی‌ست که روی حس مخاطب تاثیر مستقیم دارد. به همین دلیل است که طراحان نمای ساختمان تجاری باید توجه بیشتری روی آن داشته باشند. علاوه بر شناخت انواع نماها، باید ویژگی‌های هرکدام هم مورد بررسی قرار گرفته شود.

 

انواع نمای ساختمان تجاری

نمای ساختمان تجاری ترکیب چند متریال کامپوزیت کرم رنگ، فلز،چوب و شیشه

زیبایی، وقار و هماهنگی با نوع کار، مهم‌ترین ویژگی‌هایی‌ست که یک بنای تجاری باید داشته باشد. برای رسیدن به اهداف می‌توان از مصالح و روش‌های مختلفی برای ایجاد نمای ساختمان استفاده کرد. در ادامه انواع نمای تجاری را معرفی می‌کنیم.

 

نمای آجری

نمای ساختمان تجاری ترکیب دو متریال آجر و شیشه با پنجره‌های مستطیلی و گنبدی شکل

یکی از قدیمی‌ترین مصالح برای ساخت بناهای تجاری، آجر است. به دلیل قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ی آجر از گذشته تاکنون از آن برای طراحی نمای ساختمان استفاده می‌شود. به دلیل هماهنگی بالای آجر با دیگر مصالح نظیر بتن، شیشه یا فلز، به کار بردن آجر در نمای ساختمان، کار طراحان نما را ساده‌تر می‌کند. بنابراین طراحی نما با آجر برای نمای ساختمان تجاری بسیار مناسب است.

آجر بجز قیمت مناسب، ویژگی‌های جذاب دیگری هم دارد که انتخاب آن را توجیه می‌کند.

 

ساختمان تجاری چندطبقه‌ای با نمای آجر و شیشه با طرح گنبدی شکل در پایین ساختمان

ویژگی‌های نمای تجاری آجری:

  • دسترسی راحت در سراسر ایران
  • قیمت مقرون به صرفه
  • اشتراک زیاد با فرهنگ منطقه ایران
  • مقاومت و طول عمر بالا
  • تنوع زیاد

 

نمای شیشه‌ای

ساختمان تجاری با نمای شیشه و کامپوزیت سفید رنگ

در ساختمان‌هایی که دیدن فضای داخلی بنا اهمیت زیادی دارد، از نمای شیشه‌ای استفاده می‌شود. به کار بردن شیشه در نمای ساختمان باعث می‌شود روشنایی داخل ساختمان افزایش پیدا کند. ساختمانی که نمای شیشه‌ای برای آن اجرا شده به دلیل به نمایش درآوردن فضای داخلی بنا، گزینه‌ی مناسبی برای ساختمان تجاری است.

نمای شیشه‌ای به روش‌های مختلفی برای ساختمان اجرا می‌شود که می‌توان به نمای شیشه‌ای کرتین وال (Curtain wall) که یکی از محبوب‌ترین شیوه‌های استفاده از شیشه به عنوان نما در ساختمان تجاری است اشاره کرد.

 

ساختمان تجاری با نمای شیشه ای و کامپوزیت سفید با فضای سبز

ویژگی‌های نمای شیشه‌ای:

  • همخوانی با مصالح دیگر نظیر فلز، آجر و …
  • افزایش روشنایی محیط داخلی ساختمان
  • مقاومت بالا در برابر گرما و سرما
  •  مناسب برای نورپردازی نما
  • هماهنگ با سبک‌های نمای مدرن، کلاسیک و مینیمال

 

نمای کامپوزیت

ساختمان تجاری با نمای کامپوزیت خاکستری رنگ و درب و پنجره‌های شیشه‌ای با فریم مشکی

یکی از مصالحی که به طور خاص و ویژه در بسیاری از بناهای تجاری استفاده می‌شود، نمای کامپوزیت است. مواد اولیه‌ی سازنده‌ی کامپوزیت، ترکیبی از آلومینیوم و پلی اتیلن است که با توجه به بنا، ساخته و پرداخته می‌شوند. قدمت استفاده از کامپوزیت برای نمای ساختمان‌های تجاری و برخی از ساختمان‌های آموزشی به بیش از دو دهه می‌رسد. این نما به راحتی با مصالح دیگر هماهنگ شده و در کنار آنها می‌توان از کامپوزیت استفاده کرد.

 

نمای ساختمان تجاری با دو نمونه کامپوزیت مشکی و طوسی و شیشه‌ های مستطیلی شکل

ویژگی‌های نمای تجاری کامپوزیت:

  • قیمت نسبتا مناسب
  • اجرای سریع
  • مقاومت و طول عمر بالا
  • تنوع طرح و رنگ زیاد
  • وزن بسیار کم
  • هماهنگی با سایر مصالح

 

نمای فلزی

ساختمان تجاری با نمای فلز آلومینیوم به رنگ طوسی و حفاظ فلزی با پایه‌های مشکی

فلزاتی مانند فولاد، آهن و آلومینیوم برای نمای بناهای تجاری مناسب‌اند. با توجه به شکل‌پذیری بالای فلزات، کارفرمایان می‌توانند با سلیقه‌ی خود از فلزات برای نمای ساختمان بهره ببرند. فلزات از نظر رنگ و طرح یکنواخت هستند و اغلب از آنها در کنار مصالح دیگر برای نماهای تجاری استفاده می‌شود.

 

ساختمان تجاری با نمای فلزی و آجری همراه با درب و پنجره‌هایی با فریم سفید

ویژگی‌های نمای فلزی:

  •  لوکس و تشریفاتی بودن
  •  ماندگاری و طول عمر بالا
  •  شکل‌پذیر بودن
  •  قابلیت ترکیب با مصالح دیگر
پیشنهاد می‌کنیم مقاله معرفی انواع متریال در نمای ترکیبی را مطالعه فرمایید.

 

نمای بتنی

نمای ساختمان تجاری با بلوک‌های سیمانی در طیف رنگی طوسی و درب اتوماتیک شیشه‌ای

بتن‌ها به دلیل مقاومت و ماندگاری بالایی که دارند، در بسیاری از نماهای تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. بتن نما، هم قیمت مناسبی دارند و هم می‌توان آن‌ها را در کنار شیشه، فلز یا آجر استفاده کرد. یکی از جدیدترین مصالحی که این روزها برای نمای ساختمان تجاری از آن استفاده می‌شود، ترکیب بتن و شیشه است که به آن GFRC می‌گویند. نمای جی اف آر سی هم در بسیاری از ساختمان‌های تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته دیوار پیش ساخته بتنی هم برای افزایش سرعت اجرا بسیار مورد توجه طراحان قرار گرفته است.

 

ساختمان تجاری با نمای بتنی به رنگ طوسی با حفاظ نرده‌ای چوبی

ویژگی‌های نمای تجاری بتنی:

  • مقاومت بالا در برابر سرما، گرما، رطوبت و …
  • قیمت مناسب
  • هماهنگی با مصالح دیگر
  • در دسترس بودن

 

نمای سنگی و سرامیک

ساختمان تجاری با نمای سرامیک سفید و شیشه‌هایی با فریم مشکی با کفپوش چمن و آسفالت

سنگ و سرامیک از دیگر مصالحی هستند که به وفور در ساختمان‌های تجاری مورد استفاده ثرار می‌گیرند. نمای کلاسیک ساختمان تجاری از محبوب‌ترین نماهای ساختمان است که برای اجرای آن از سنگ تراورتن استفاده می‌شود. سنگ نما و سرامیک هم زیبایی خاصی دارند و هم در برابر عوامل طبیعی بسیار مقاوم هستند. به دلیل قیمت بالای اجرای نمای سرامیک و سنگ از آن‌ها در ساختمان‌های تجاری برندهای لوکس استفاده می‌شود.

 

نمای سرامیکی ساختمان تجاری در شب به رنگ سفید با درب شیشه‌ای فریم سفید

ویژگی‌های نمای سنگی و سرامیکی:

  • مقاومت بالا
  • تنوع و در طرح و رنگ
  • اجرای سریع
  • قیمت نسبتا بالا
  • در دسترس بودن

 

ویژگی‌های اصلی نمای ساختمان تجاری

ساختمان تجاری با نمای شیشه‌ای مورب و مونولیت سفید رنگ

نمای تجاری ساختمان باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ این سوالیست که قبل از انتخاب نوع مصالح باید به آن پاسخ بدهید. ویژگی‌های اصلی نمای یک ساختمان تجاری عبارت است از:

 

نمای ساختمان تجاری مربوط به موادغذایی با کامپوزیت‌هایی به رنگ قرمز، کرم و زرد و سایبان‌های قرمز رنگ

  1.  ایجاد رغبت در مخاطب: نمای ساختمان تجاری باید به‌گونه‌ای باشد که برای افرادی که آن را تماشا می‌کنند، رغبت ایجاد کند. استفاده از مصالح بی‌روح و از رنگ‌های مرده باعث می‌شود افراد رغبتی برای ورود به داخل ساختمان نداشته باشند.
  2. هماهنگ بودن با هویت برند: شرکت‌های مختلف تجاری و صنعتی با توجه به نوع فعالیتی که انجام می‌دهند باید یکی از انواع نماها را انتخاب کنند. نمای انتخابی باید با هویت و رسالت برند سازگار باشد و در راستای اهداف شرکت باشد. به عنوان مثال استفاده از نمای شیشه‌ای برای شرکت تولید کننده فلزات سنگین، انتخاب مناسبی نخواهد بود. در چنین مواقعی شاید نمای دیوار فلزی یا سنگی تناسب بیشتری با نوع فعالیت داشته باشد.
  3.  تناسب با معماری شهری: علاوه بر جذابیت ظاهری و تناسب نمای ساختمان تجاری با هویت برند، مصالحی که برای ساخت نمای بنا انتخاب می‌کنید باید با معماری شهری سازگار باشد. بهم زدن معماری شهری و استفاده از مصالحی که در منطقه‌ی جغرافیایی متداول نیست حتی اگر زیبا باشد و با هویت برند هم سازگاری داشته باشد، ممکن است باعث دافعه شود.

 

عوامل تاثیرگذار در انتخاب نمای ساختمان تجاری

نمای ساختمان تجاری ترکیب دو متریال کامپوزیت خاکستری و شیشه با باغچه‌ای روبه روی درب

صرف اینکه کارفرما از نمای شیشه‌ای یا کامپوزیت خوشش می‌آید، نمی‌توان آن را بهترین انتخاب به حساب آورد. در ادامه مهم‌ترین نکاتی که در انتخاب نمای ساختمان تاثیرگذار است را معرفی می‌کنیم:

  • بودجه: اولین و مهم‌ترین عامل، بودجه است. برای نمای ساختمان چقدر می‌خواهید هزینه کنید؟ شاید استفاده از نمای آجری یا بتنی هزینه کمتری برای شما داشته باشد و بتوانید به اهداف خود هم برسید. اگر بودجه بیشتری دارید، می‌توانید از نمای شیشه‌ای، سنگی یا فلزی هم استفاده کنید.

 

ساختمان تجاری با نمای کامپوزیت و روکش آلومینیومی به رنگ طوسی روشن

  •  سلیقه‌ی صاحب شرکت: کارفرما چه چیزی می‌خواهد؟ پس از مشخص شدن بودجه باید سلیقه‌ی از سلیقه‌ی کارفرما آگاه شوید. توجه داشته باشید که در خیلی از مواقع صرفا با صحبت کردن با کارفرما نمی‌توانید از علایق او اطلاع پیدا کنید و باید نکات دیگری را هم مد نظر بگیرید.
  • معماری داخلی ساختمان: برای انتخاب نمای ساختمان تجاری، یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل، معماری داخلی ساختمان است.به عنوان مثال انتخاب نمای شیشه‌ای برای ساختمان‌هایی که معماری داخلی جذابی دارند بسیار مناسب است.
  •  نوع برند تجاری: اینکه برند تجاری در چه زمینه‌ای فعالیت می‌کند، آخرین عامل تاثیرگذار در نوع نمای تجاری محسوب می‌شود. برندهای تجاری که در سطح جهانی فعالیت می‌کنند سعی دارند از نماهایی استفاده کنند که مورد پسند شرکای خارجی باشد و هویت برند آنها را جهانی نشان بدهد.

 

جمع‌بندی: اهمیت نمای تجاری ساختمان در جذب مشتریان

ساختمان تجاری با نمای سرامیکی و شیشه‌ای و نورپردازی آبی در شب

از مصالح مختلفی و متنوعی می‌توان برای نمای ساختمان های تجاری استفاده کرد. آجر، فلز، شیشه، کامپوزیت و سنگ از متداول‌ترین مصالح ساختمانی هستند که در نمای بناهای تجاری کاربرد دارند. مهندسان خبره با در نظر گرفتن عوامل مختلفی نظیر بودجه، سلیقه کارفرما، هویت برند و … یک یا چند نوع مختلف از نماسازی را برای ساختمان تجاری استفاده می‌کنند که هر کدام هزینه و ویژگی‌های خاص خود را دارد. شما کدام نوع نما را در ساختمان‌های تجاری می‌پسندید؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.