نمای ساختمان را میتوان با متریال مختلف طراحی کرد. نمای ترکیبی یکی از انواع نماهای ساختمان به شمار میآید و همان طور که از اسمش پیداست از ترکیب چندین متریال مختلف ساخته میشود. از آن رو که انتخاب متریال از بین آجر، بتن، سنگ، کامپوزیت،سمنت برد، چوب، سرامیک و… کار دشواری است، میتوانید به کمک نماهای ترکیبی ساختمان گزینش درستتری داشته باشید.
زمانی که نمای ساختمان از متریال ترکیبی طراحی و ساخته شود، باید آن را در لیست نمای مدرن قرار داد. به همین دلیل افراد کمی با آن آشنایی دارند. نماهای ساختمان هر کدام ویژگیهای مثبت و منفی خاص خودشان را دارند. ترکیب چندین نما در ساخت ظاهر ساختمان معایب متریالهای مختلف را میپوشاند و مزایای هر یک را پررنگتر نشان میدهد.
اگر قصد ساخت ساختمان و انتخاب یک نمای مناسب برای آن دارید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. ما در این مقاله ابتدا به تفسیر مفهوم نمای ترکیبی میپردازیم و در ادامه پرکاربردترین نماهای ترکیبی یک ساختمان را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
سوالات متداول:
انواع نماهای ترکیبی ساختمان کدامند؟
1. نما از جنس چوب و سنگ 2. نما از جنس سنگ و ورق کامپوزیت 3. نما از جنس سنگ و آجر 4. نما از جنس چوب و کامپوزیت 5. نما از جنس سنگ و جی اف آر سی (GFRC) 6. نما از جنس کامپوزیت و جی اف آر سی
سادهترین نماهای ترکیبی ساختمان کدامند؟
1. ترکیب کامپوزیت و سنگ اسلبکو 2. ترکیب سیمان و فلز 3. ترکیب سنگ طبیعی و اسلبکو 4. ترکیب چوب و آجر 5. ترکیب سرامیک با مصالح دیگر 6. ترکیب پنلهای فلزی
چه مواردی در برآورد قیمت نماهای ترکیبی ساختمان تاثرگذارند؟
نوع متریال، متراژ ساختمان، تعداد طبقات، سختی کار، دستمزد، کارگران و شیوه نصب در برآورد قیمت نماهای ترکیبی ساختمان تاثرگذارند.
نمای ترکیبی چیست؟
همان طور که در مقدمه مقاله عنوان کردیم، ظاهر ساختمان را میتوان با نماهای مختلفی طراحی کرد. هر یک از نماها متریال خاص خودشان را دارند که به عنوان مثال میتوان به سنگ در نمای سنگی اشاره کرد. اما گاهی اوقات محدودیتهایی همچون هزینه بالا سر راه سازندگان قرار میگیرد.
اینجاست که ترکیب چندین متریال و سبک مدرنی به نام نماهای ترکیبی روی کار میآیند. زمانی که در طراحی یک نما از ترکیب دو یا چندین ماده اصلی و متریال برای ساخت طرح جدیدی استفاده شود، ظاهر ساختمان را باید متشکل از نماهای ترکیبی دانست.
نکته مهم در انتخاب نمای ساختمان های ترکیبی
نماهای ترکیبی از ادغام چندین ماده اولیه ساخته میشوند. بنابراین ممکن است معایب و مزایای هر کدام از آن مواد اصلی در نمای ساختمان قابل رویت باشد. به همین دلیل مهمترین نکته را هنگام انتخاب نمای ساختمانهای ترکیبی باید متعلق به وجود هماهنگی بصری دانست. در واقع انتخاب نماهای ترکیبی برای ساختمان با حساسیت زیادی روبهرو است و باید با دقت فراوانی توسط یک متخصص انجام شود.
از طرفی هزینه هر یک از متریالهایی که برای ظاهر ساختمان استفاده میشوند با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل باید هنگام ترکیب این مواد اولیه برای ساخت نمایی جدید دقت کنید تا با هدر رفت متریال روبهرو نشوید. یکی دیگر از نکات مهم هنگام انتخاب نمای یک ساختمان ترکیبی توجه به شیوه ترکیب مواد اولیه است.
برخی اوقات ترکیب دو یا چند متریال اصلی با یکدیگر ظاهر خوشایندی نخواهد داشت و یا استانداردهای لازم را پوشش نمیدهد. بنابراین باید هنگام ترکیب نماها با همدیگر، ابتدا آنها را به خوبی بشناسید و از ویژگیهای هر یک مطلع باشید. ما در ادامه مقاله به طور مفصل به بررسی این موارد میپردازیم.
آشنایی با ویژگی نماهای ترکیبی
بارزترین خصوصیت نمای ترکیبی را باید حفظ طرح اصلی دانست. به این منظور که ادغام دو یا چندین ماده اولیه با هم در طرح اصلی ساختمان خللی ایجاد نکند. از طرفی وجود هماهنگی در ترکیب متریال مختلف باعث میشود تا ظاهر ساختمان در نمای کلی دارای یکپارچگی بصری باشد.
در طراحی ترکیبی یک نما برای ساختمان میتوانید خلاقیت بسیار زیادی به کار ببرید. اگر خلاقیت شما در راستای ایجاد طرحهای جدید صورت گیرد، میتوانید یک ساختمان خاص با جذابیت منحصربهفرد داشته باشید. به عنوان مثال به کار بردن خطوط و اشکال منحنی یا مستقیم به همراه استفاده از متریال ترکیبی جلوه ساختمان شما را جذابتر خواهد کرد. بنابراین یکی دیگر از خصوصیات بسیار مهم نماهای ترکیبی را میتوان استفاده از خلاقیت سازنده آن دانست.
منظور از خلاقیت در طراحی نماهای ترکیبی چیست؟
خلاقیت در طراحی نماهای ترکیبی را میتوان به دو شیوه انجام داد. شیوه اول این است که هنگام ترکیب دو یا چندین متریال به هماهنگی آنها با یکدیگر دقت کنید تا ساختمان شما در نمای کلی ظاهر جذابی داشته باشد. لازم به ذکر است که ترکیب چندین ماده اولیه در نمای ساختمان زمانی زیبایی اثرگذار خواهد داشت که به درستی و با دقت انتخاب شود. در غیر این صورت ظاهر ساختمان شما یک نمای نافرم پیدا میکند.
اما شیوه دوم به کار بردن خلاقیت به ترکیب سبکهای مختلف مربوط میشود. به این صورت که نماهای ترکیبی به کمک سبکهای پرطرفدار طراحی خواهند شد. به عنوان مثال شما میتوانید با کمی خلاقیت از فرورفتگی و برجستگی سبک کلاسیک در کنار ترکیب رنگهای مدرن بهره ببرید و نمای ساختمان بسیار جذابی طراحی کنید.
اما یادتان باشد به کار بردن خلاقیت و ترکیب متریالهای مختلف تا زمانی جذاب خواهد بود که اعتدال رعایت شود. در غیر این صورت ممکن است طراحی خلاقانه شما باعث عدم زیبایی و جذابیت ساختمان شود. به همین دلیل توصیه میشود حتما از طراحان و متخصصین این حرفه کمک بگیرید تا ایده شما را به بهترین نحو اجرایی کنند.
نماهای ترکیبی ساختمان و کاربری آنها
ترکیب دو یا چندین ماده اولیه میتواند به وجود آورنده طرح بسیار جذابی برای نمای ساختمان باشد. اما سوال اصلی این است که آیا میتوان از نماهای ترکیبی برای هر نوع ساختمانی استفاده کرد؟ در زیر کاربری نماهای ترکیبی را در ساختمانهای مختلف معرفی میکنیم:
- نمای ساختمان تجاری
- نمای ساختمان آموزشی
- نمای ساختمان مسکونی
- نمای ساختمان اداری
- نمای ساختمان صنعتی
- نمای ساختمان درمانی (کلینیکها)
- نمای ساختمان ورزشی
- نمای تالار
- نمای برج
- نمای رستورانهای بزرگ
مزایای طراحی نمای ترکیبی ساختمان
برخی از مصالح همچون چوب، فلز و سنگ از جنس بسیار مقاوم هستند و به راحتی نمیتوان آنها را بر اساس طرح مورد نظر طراحی کرد. به همین دلیل ترکیب این متریال با مصالح دیگری که شکل پذیری بالاتری دارند، بسیار پرطرفدار شده است. تا جایی که میتوان برای ترکیب مصالح و متریال مختلف با یکدیگر مزایای زیادی در نظر گرفت. شناخت این مزایا میتواند شما را در انتخاب نمای ساختمان کمک کند. مهمترین مزایای نماهای ترکیبی را در زیر آوردهایم:
- نمای ترکیبی زیبایی و جذابیت ساختمان شما را دو چندان میکند. نماهای ترکیبی در دسته نماهای مدرن قرار دارند و به راحتی باعث لوکستر دیده شدن ظاهر ساختمان شما میشوند.
- طراحی نمای ساختمان به کمک دو یا چندین متریال میتواند با هزینه کمتری تمام شود. برخی از مصالح بسیار گران قیمت هستند، اما ترکیب آنها با سایر متریال مقرون بهصرفه خواهد بود.
- برخی از مصالح همچون شیشه ممکن است مقاومت کمتری داشته باشند. بنابراین ترکیب مصالح مختلف با آن میتواند استحکام بنا را افزایش دهد.
- در طراحی نمای ساختمان به کمک مصالح ترکیبی میتوانید از طرحهای خلاقانه کمک بگیرید. از دیگر مزایای آن باید به طراحی نماهای ترکیبی بر اساس سلیقه مختلف افراد اشاره کرد.
مراحل طراحی نماهای ترکیبی
در طراحی یک نمای ساختمان عوامل زیادی موثر هستند. اما وقتی حرف از ترکیب دو یا چندین متریال برای نمای ساختمان به میان میآید، ابتدا باید 2 عامل مهم را مورد بررسی قرار دهید.
اولین عاملی که میتواند در انتخاب مصالح ترکیبی اثرگذار باشد، اقلیم منطقه است. شرایط آب و هوایی غالب آن منطقه میتواند به انتخاب متریال و ترکیب آنها با یکدیگر کمک کند. برخی از مصالح در شرایط آب و هوایی سخت همچون باد، باران، تگرگ، طوفان و رطوبت بالا مقاومت ندارند. بنابراین انتخاب آنها باعث از بین رفتن سرمایه میشود. پس از در نظر گرفتن اقلیم منطقه، باید کاربری ساختمان را مورد بررسی قرار دهید. با شناخت نوع کاربری ساختمان میتوانید بهترین طرح برای نمای آن را توسط ترکیب دو یا چندین متریال انجام دهید.
انواع نماهای ترکیبی ساختمان
امروزه استفاده از نمای ساختمان ترکیبی طرفداران زیادی دارد و این طراحی را در ظاهر اکثر ساختمانها میبینیم. اما باید بگوییم که ترکیب مصالح مختلف با یکدیگر کار آسانی نیست و به دانش کافی نیاز دارد. به همین دلیل در این بخش از مقاله شما را با انواع نماهای ترکیبی که جزء پرکاربردترین مصالح ترکیبی محسوب میشوند، آشنا میکنیم:
طراحی ترکیبی نما از جنس چوب و سنگ
مقاومت بالا و دوام بسیار زیاد نمای سنگی در کنار نمای چوب که طول عمر کمتری دارند، یک ترکیب فوقالعاده خواهد بود. به همین دلیل ترکیب چوب و سنگ نما در دسته پرطرفدارترین نماهای ترکیبی جای گرفتهاند.
برای ساخت یک نمای چوبی باید هزینه بسیار زیادی صرف کنید. از طرفی عمر کوتاه این متریال باعث میشود تا کیفیت پایینتری داشته باشید. بنابراین ترکیب آن با سنگ در نمای ساختمان میتواند علاوه بر کیفیت بالاتر زیبایی منحصربهفردی به همراه داشته باشد.
مزایا
از جمله مزایای نمای پرکاربرد ترکیبی سنگ و چوب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ترکیب سنگ و چوب زیبایی چشمگیری در نمای ساختمان ایجاد میکند.
- مقاومت این نماهای ساختمان ترکیبی در برابر شرایط آب و هوایی سخت بسیار بالاست.
- ترکیب نمای چوب و سنگ میتواند به منزله یک عایق صوتی و حرارتی برای ساختمان عمل کند.
معایب
از جمله معایب نمای ساختمان ترکیبی چوب و سنگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شکل پذیری نمای چوبی و نمای سنگی پایین است.
- اجرای ترکیبی این نمای ساختمان به مهارت و تخصص زیادی نیاز دارد.
- نماهای ترکیبی چوب و سنگ در دسته نمای پرهزینه قرار دارند.
- نمای چوبی ممکن است به دلیل تابش مستقیم نور خورشید دچار تغییر رنگ شود، به همین دلیل برای مناطق گرم و خشک، نمای مناسبی به شمار نمیآید.
طراحی ترکیبی نما از جنس سنگ و ورق کامپوزیت
ورق کامپوزیت و سنگ یکی دیگر از نماهای ترکیبی هستند، که کاربرد آنها بیشتر در ساختمانهای ویلایی، مسکونی، تجاری و اداری خواهد بود. در این نوع نما از سنگ به عنوان پوششی برای سطوح صاف و از کامپوزیت برای پوشاندن برجستگیها استفاده میکنند. سنگهای مورد استفاده در این نوع نمای ترکیبی تراورتن نام دارند. این سنگ قیمت مقرون بهصرفهای دارد و در دسته سنگهای بسیار مقاوم برای نمای ساختمان قرار گرفته است.
حواستان باشد که هنگام اجرای نمای ساختمان ترکیبی سنگ و ورق کامپوزیت باید شیوه درستی را انتخاب کنید. زیرا انتخاب شیوه مناسب برای این نمای ساختمانی میتواند بر سرعت اجرا و نداشتن پرتی مصالح تاثیرگذار باشد. روش اجرای نمای خشک یکی از بهترین و کارآمدترین روشها برای اجرای نمای ساختمان از جنس سنگ و کامپوزیت شناخته میشود.
مزایا
از جمله مزایای نمای جذاب سنگ و کامپوزیت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این نمای جذاب ساختمانی در برابر آتش و حرارت مقاومت بالایی دارد.
- ترکیب سنگ و کامپوزیت برای نمای ساختمان دارای وزن بسیار کمی نسبت به سایر نماها است.
- این نما برای ساختمان یک عایق صوتی منحصربهفرد خواهد بود.
- سرعت اجرای این نمای ساختمان بسیار بالاست.
- ترکیب سنگ و کامپوزیت برای نمای ساختمان با قیمت مناسبی تمام میشود.
- این نمای جذاب را میتوان به راحتی در برابر نفوذ آب مقاومسازی کرد.
معایب
از جمله معایب نمای جذاب سنگ و کامپوزیت میتوان به مورد زیر اشاره کرد:
- عمر مفید ورق کامپوزیت در برابر شرایط آب و هوایی سخت بسیار کوتاه است.
طراحی ترکیبی نما از جنس سنگ و آجر
اگر نمای آجری را با نمای سنگ ترکیب کنید، به یکی از مقاومترین نماهای ترکیبی ساختمان دست پیدا خواهید کرد. طراحی نما با آجر و سنگ در ایران جزء پرطرفدارترین نماهای ترکیبی به شمار میآید. دلیل آن را باید هزینه مقرون بهصرفه و وجود مصالح آن به وفور در کشورمان دانست. به همین دلیل در اغلب نواحی کشورمان با شرایط آب و هوایی مختلف این نمای پرطرفدار ترکیبی را برای ظاهر ساختمانها به کار میبرند. طراحی ترکیبی نمای سنگی و آجری را میتوان برای ساختمانهای اداری، مسکونی، ویلایی، تجاری و صنعتی انجام داد.
مزایا
از جمله مزایای ترکیب آجر و سنگ در نمای ساختمان باید به موارد زیر اشاره کرد:
- ترکیب این مصالح در هر شرایط آب و هوایی کشورمان ماندگاری و دوام بالایی دارد.
- نمای ساختمانهای ترکیبی از آجر و سنگ به عنوان یک عایق حرارتی عمل میکند.
- ترکیب آجر و سنگ را به راحتی میتوان به صورت خشک اجرا کرد.
معایب
از جمله معایب ترکیب آجر و سنگ در نمای ساختمان باید به موارد زیر اشاره کرد:
- برای اجرای این مصالح در نمای ساختمان به نیروی ماهر و مجرب نیاز دارید.
- آجر و سنگ از مصالح گران قیمت به شمار میآیند، به همین دلیل هزینه اجرای آن بالاست.
طراحی ترکیبی نما از جنس چوب و کامپوزیت
با ترکیب مصالحی همچون چوب و ورق کامپوزیت میتوانید زیبایی نمای ساختمان خود را دو چندان کنید. کامپوزیت در طرح و رنگ بسیار متنوعی تولید میشود. به همین دلیل برای ترکیب با چوب که آن هم تنوع رنگی بالایی دارد، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.
همان طور که قبلا گفتیم چوب انعطافپذیری پایین دارد، به همین دلیل نمیتوان آن را به هر شکلی درآورد اما کامپوزیت از انعطاف بسیار بالایی برخوردار است. ترکیب این دو در نمای ساختمان علاوه بر زیبایی منحصربهفرد قابلیت اجرای طرحهای پیچیده و سخت را در ظاهر بنا امکانپذیر میکند.
مزایا
از جمله مزایای ترکیب کامپوزیت و چوب در نمای ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمای ساختمان ترکیبی از جنس چوب و کامپوزیت هزینه اجرایی پایینی دارد.
- این نوع نمای ساختمان در دسته نماهای ترکیبی با سرعت اجرایی بالا و تنوع مصالح قرار گرفته است.
- در نمای ساختمانی با ترکیب چوب و کامپوزیت پس از گذشت چند سال امکان تعویض و تعمیر مصالح اجرایی وجود دارد.
معایب
از جمله معایب ترکیب کامپوزیت و چوب در نمای ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عمر مفید چوب در برابر شرایط آب و هوایی سخت بسیار پایین است. کامپوزیت هم دوام پایینی نسبت به سایر مصالح دارد. به همین دلیل این نمای ساختمان ترکیبی را نمیتوان در هر شرایط جوی اجرا کرد.
- برای طراحی این نما باید از متخصصین کمک بگیرید. زیرا در صورت طراحی غیر اصولی ممکن است نمای ساختمان زیبایی خود را از دست دهد.
طراحی ترکیبی نما از جنس سنگ و جی اف آر سی (GFRC)
از روزگاران گذشته سنگ به عنوان نمای اصلی ساختمان استفاده میشد. امروزه هم اکثر سازندگان این متریال را برای نمای بنا خود به کار میبرند. با روی کار آمدن مصالحی جدیدی همچون جی اف آر سی که یک متریال برای نمای مدرن به شمار میآید، میتوان نمای ساختمان را خاصتر جلوه داد.
ترکیب سنگ با مقاومت و دوام بسیار بالا به همراه نمای جی اف آر سی که سرعت اجرای آن بسیار زیاد است، یک نمای جذاب برای ساختمان به وجود میآورد.
مزایا
از جمله مزایای نمای ترکیبی سنگ و جی اف آر سی برای ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ترکیب این مصالح برای نمای ساختمان باعث مقاومت در شرایط آب و هوایی سخت میشود.
- ترکیب سنگ و جی اف آر سی همچون یک عایق حرارتی مناسب عمل میکنند.
- طرحهای زینتی خاصی را میتوان بر روی این نمای ساختمانی ترکیبی اعمال کرد.
معایب
از جمله معایب نمای بنای ترکیبی سنگ و جی اف آر سی برای ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سنگ یکی از مصالح بسیار گران قیمت به شمار میآید.
- برای نصب و اجرای نمای ساختمان از ترکیب جنس سنگ و GFRC دستمزد بالایی نیاز است.
طراحی ترکیبی نما از جنس کامپوزیت و جی اف آر سی
نمای جی اف آر سی امروزه به یک نمای پرطرفدار تبدیل شده است. اکثر کارفرمایان و سازندگان به استفاده از این نما علاقهمندند. ترکیب جی اف آر سی با نمای کامپوزیت میتواند به ظاهر ساختمان شما زیبایی چشمگیری ببخشد. علاوه بر زیبایی میتوان مقاومت بالای این دو نما در ترکیب با یکدیگر را از دلایل توجه به آن دانست.
این دو نما از نماهای ترکیبی هستند که به راحتی میتوان آنها را به صورت خشک اجرا کرد. بنابراین باید ترکیب نمای کامپوزیت و جی اف آر سی را یک نمای مدرن با تنوع بالای رنگ و فرم دانست.
مزایا
از جمله مزایای ترکیب کامپوزیت و جی اف آر سی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمای کامپوزیت و جی اف آر سی وزن بسیار کمی دارند.
- این نمای جذاب ترکیبی را میتوان هم به عنوان نمای خارجی و هم به عنوان نمای داخلی یا سقفی استفاده کرد.
- ترکیب این دو نما با یکدیگر قابلیت ایجاد طرحهای زینتی جذابی دارد.
- سرعت اجرایی بالای این نماهای ترکیبی بسیار بالاست.
معایب
از جمله معایب ترکیب کامپوزیت و جی اف آر سی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این نماهای ترکیبی در برابر شرایط آب و هوایی سخت مقاومت پایینی دارند.
- برای اجرا و ترکیب نمای کامپوزیت و جی اف آر سی به نیروی متخصص و کاربلد نیاز است.
ساده ترین نماهای ترکیبی را بشناسید!
استفاده از نماهای ترکیبی میتواند تا حد زیادی هزینههای ساخت ظاهر ساختمان را کاهش دهد. به همین منظور امروزه نماهای ترکیبی نزد سازندگان و کارفرمایان ارزش بسیار زیادی دارند. در بخش قبلی مقاله به معرفی پرکاربردترین نماهای ترکیبی پرداختیم.
اکنون میخواهیم شما را با آن دسته از نماهای ترکیبی ساختمان که در عین سادگی جلوه بیشتری به ظاهر بنای شما میدهند، آشنا کنیم:
- ترکیب کامپوزیت و سنگ اسلبکو: در چند سال گذشته این سنگ یکی از پرطرفدارترین مصالح برای نمای ساختمان شناخته شده است. سنگ مذکور مقاومت بالایی دارد و پس از ترکیب شدن با کامپوزیت که کمی قدیمی شده است، میتواند جذابیت نمای ساختمان را دو چندان کند.
- ترکیب سیمان و فلز: سیمان یکی از سادهترین مصالحی است که برای نمای ساختمان به کار میرود. قیمت بسیار مناسب آن و شکلپذیری آسانش باعث شده تا در کشور ما به یک طرح پرطرفدار برای نمای ساختمان تبدیل شود.
ترکیب نمای سیمانی با ورقههای فلزی ظاهر زیبایی به نمای ساختمان شما میبخشد. از طرفی این متریال به همراه فلز در برابر شرایط آب و هوایی سخت همچون طوفان، باد و باران بسیار مقاوم است و در اقلیمهای مختلف کاربرد دارد.
- ترکیب سنگ طبیعی و اسلبکو: سنگ اسلبکو یکی از جدیدترین متریال برای نمای ساختمان محسوب میشود. کارفرما و سازندگانی که از نمای ساده سنگهای طبیعی خوششان نمیآید، با ترکیب این سنگ مدرن، جذابیت ساختمان را افزایش میدهند. نمای امروزی که از ترکیب اسلبکو و سنگهای طبیعی ایجاد میشود، به خوبی پوششدهنده طرحهای متنوع و خلاقانه است.
- ترکیب چوب و آجر: چوب یکی از مصالح جذابی است که به ظاهر ساختمان زیبایی شگفتانگیزی میبخشد. ترکیب این متریال طبیعی با آجر تداعیگر یک حس نوستالژیک خواهد بود. چوب ما را به یاد کلبههای جنگلی میاندازد و آجر یادآور خانه مادربزرگ است. بنابراین میتوان با ترکیب این دو متریال یک نمای ساختمان ترکیبی متفاوت طراحی کرد.
- ترکیب سرامیک با مصالح دیگر: سرامیک یکی از مصالح ترکیبی است که به راحتی میتوان آن را با هر نوع متریال دیگر همچون سنگ، چوب، آجر و… ادغام کرد. مقاومت بالای آن در شرایط آب و هوایی سخت باعث شده تا به یک مصالح ترکیبی پرطرفدار برای نمای ساختمان در اقلیمهای مختلف تبدیل شود. جالب است بدانید سرامیک یکی از مصالح گران قیمت محسوب میشود، به همین دلیل ترکیب نمای سرامیکی با متریالی همچون آجر میتواند علاوه بر زیبایی خاص هزینه پروژه را کاهش دهد.
- ترکیب پنلهای فلزی: فلز از دیگر متریالی است که میتوان به راحتی آن را با اکثر مصالح ترکیب کرد. بیشتر ساختمانها در نمای خود دارای پنلهای فلزی به صورت افقی، عمودی و یا مورب هستند. در صورت ترکیب پنلهای فلزی با مصالحی همچون چوب، سنگ، آجر و… ظاهر ساختمان شما به نمای مدرنتری دست پیدا میکند.
قیمت ترکیب نمای ساختمان
برای برآورد قیمت نماهای ترکیبی در ساختمان باید ابتدا نوع متریال مشخص شود. برخی از مصالح همچون سنگ، چوب و… قیمت بالایی دارند و استفاده از آنها هزینه اجرای نمای ساختمان را افزایش میدهد. عامل دوم در هزینه نهایی نمای ساختمان ترکیبی متراژ و تعداد طبقات آن است. طبیعتا هر چه متراژ و طبقات یک ساختمان زیادتر باشد، برای نمای آن به مصالح بیشتری نیاز دارید. به طور کلی باید بگوییم عوامل موثر در برآورد هزینه ترکیب چند متریال برای ساخت نمای یک ساختمان به شرح زیر است:
- نوع متریال
- متراژ ساختمان
- تعداد طبقات
- سختی کار
- دستمزد کارگران
- شیوه نصب
نکاتی در خصوص استفاده از نماهای ترکیبی
در این مقاله به طور مفصل در مورد استفاده از نماهای ترکیبی برای ساختمان صحبت کردیم. اما تنها شناخت متریال مختلف و ترکیب آنها با یکدیگر کافی نیست. بلکه برای رسیدن به نتیجه دلخواه و یک نمای منحصربهفرد برای ساختمان باید اصول و قوانین مهمی را در نظر بگیرید. در زیر شما را با نکات مهم در خصوص استفاده از نماهای ترکیبی ساختمان آشنا میکنیم:
- از به کار بردن چندین متریال مختلف برای ترکیب در نمای ساختمان خودداری کنید. پیشنهاد ما به شما ترکیب دو یا سه مورد از مصالح معرفی شده در این مقاله است.
- هنگام انتخاب مصالح برای ترکیب در نمای ساختمان به رنگ آنها دقت کنید. تفاوت رنگها اگر بیش از دو یا سه مورد باشد، میتواند باعث خستگی چشم بیننده شود.
- برای انتخاب نمای ترکیبی به محیط پیرامون ساختمان توجه کنید. تناسب متریال با نماهای اطراف باعث ایجاد یک هماهنگی دلپذیر میشود.
- هنگام انتخاب چندین نما و ترکیب آنها با یکدیگر باید به ترازها دقت کنید. در غیر این صورت خطوط نما به درستی شکل نمیگیرد و ساختمان انسجام خود را از دست خواهد داد.
جمع بندی: زیبایی بیشتر ساختمان با استفاده از نمای ترکیبی!
طراحی نمای ترکیبی با استفاده از متریال و مصالح مختلف انجام میشود. هر یک از این مصالح ویژگیهای خاص خودشان را دارند اما در ترکیب با یکدیگر میتوانند باعث درخشش بیشتر ساختمان یا بروز مشکلاتی برای آن شوند. بنابراین باید با مزایا و معایب نماهای ترکیبی به خوبی آشنا باشید.
به همین منظور ما در این مقاله ابتدا شما را با مفهوم نمای ساختمان ترکیبی آشنا کردیم، سپس انواع نماهای ترکیبی به همراه ویژگی و کاربرد آن را با شما به اشتراک گذاشتیم. شما ترکیب کدام یک از نماها را برای ساختمان میپسندید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
سلام؛ در طراحی نمای ساختمان اداری از کدام نوع نمای ترکیبی استفاده کنیم؟
سلام؛ شما میتوانید متناسب با اقلیم منطقه و کاربری ساختمان، طرح نمای ترکیبی و نوع مصالح را انتخاب کنید.
سلام؛ در طراحی نمای ترکیبی سنگ و آجر باید به چه مواردی توجه کنیم؟
سلام؛ نوع سنگ و آجر، دوام و مانداری، طرح نما، سبک طراحی نما، کاربری ساختمان و توجه به اقلیم از مواردی هستند که باید به آنها توجه کنید.