راه پلهها یکی از اجزای اصلی فضای درونی یا بیرونی ساختمان به شمار میآیند. در گذشته به جهت حفظ امنیت بیشتر از نرده کلاسیک برای راه پله استفاده میشد، اما امروزه میتوان با طراحی نردههای خاص و متفاوت همچون نرده کابلی، آن را یک المان دکوراتیو در نظر گرفت.
پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده تا تغییرات زیادی در ساختوساز و معماری داخلی ساختمان به وجود بیاید. امروزه دیگر همچون گذشته برخی از عناصر و المانهای داخلی یا بیرونی در ساختمان تنها به صورت کاربرد اصلی خود عمل نمیکنند. بلکه میتوان آنها را یک عامل اثرگذار در جلوه بیشتر در نظر گرفت. نرده کابلی یکی از انواع نردههای پرکاربرد و امروزی راه پله محسوب میشود که در ساختمان سازی جایگاه ویژهای پیدا کرده است. با ما همراه باشید تا در این مقاله شما را با انواع نردههای کابلی، ویژگی و کاربرد هر یک آشنا کنیم.
منظور از نرده کابلی چیست؟
نرده های کابلی را باید در دسته شیکترین و مقاومترین نردههای موجود برای بالکن، تراس و راه پله قرار داد. این نردهها با همه سادگی خود اما در عین حال با استفاده از فناوری روز دنیا توانستهاند به پرطرفدارترین نردههای راه پله در ساختمان سازی تبدیل شوند. وجود نوآوری در طراحی نردهای کابلی انقلاب بزرگی در جلوه و زیبایی نمای بیرونی ساختمان و فضای درون آن به وجود آورده است.
اتصالات و پایههای نردهی کابلی از جنس استیل ضد زنگ ساخته میشوند و طرحهای بسیار متنوعی دارند. کابلی به کار رفته در ساخت نرده مذکور به سیم بکسل شهرت دارد که موجب استحکام و مقاومت بسیار زیاد نردههای کابلی میشود. به دلیل وجود این کابلها از نرده و حفاظ کابلی با نام نرده سیم بکسلی هم یاد میکنند. این کابل از الیافی با جنس فولاد ساخته شده که به شکل در هم تنیده و با قطرهای مختلف تولید میشود.
دلیل محبوبیت نردههای کابلی
این نوع نردههای مدرن به دلیل ظاهر بسیار ساده اما شیک خود برای افرادی مناسب هستند که به سبک مینیمالیست علاقه دارند. در این سبک حرف اول را سادگی و ظرافت میزند. نردهی کابلی هم با طراحی ساده و استفاده از فناوریهای روز دنیا توانسته در بین مخاطبین خاصپسند جای خود را باز کند.
اما همان طور که میدانید در طراحی مدرن فقط به زیبایی و ظاهر نمیپردازند. بلکه عواملی همچون ایمنی، استحکام و کاربردی بودن سازه اهمیت بسیار زیادی دارد. در طراحی نرده سیم بکسلی تمامی قوانین استاندارد رعایت شده است. با وجود سیمهای استیل و کششی در صورت برخورد افراد با راه پله و نردهها از بروز حوادث خطرزا جلوگیری خواهد شد. در واقع وجود سیمهای ارتجاعی باعث استحکام بیشتر نردهها شده و با جذب نیروی وارده بر نرده کمک میکند تا آسیب کمتری به فرد وارد شود.
کاربرد نرده خاص و جذاب کابلی در کجاست؟
نرده کابلی علاوه بر ایمنی و استحکام بالا نسبت به سایر نردهها زیبایی ظاهری بیشتری دارد. به همین دلیل اکثر طراحان و سازندگان به جهت زیباسازی فضای داخلی یا بیرونی ساختمان خود از این سازه ساده اما مدرن استفاده میکنند.
نرده های کابلی هیچگونه محدودیت اجرایی در ساختمان ندارند. در واقع شما میتوانید به راحتی آنها را در ساختمان مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی و… مورد استفاده قرار دهید. اما نکته مهم در خصوص ساخت نردهی کابلی، توجه به مکان قرار گرفتن آن است. زیرا بر اساس مکان مورد استفاده باید یک سری قوانین و مشخصات فنی استاندارد در ساخت آن لحاظ شود. بر همین اساس کاربرد نرده پرطرفدار کابلی را میتوان به صورت زیر دستهبندی کرد:
- نرده راه پله کابلی
- نرده تراس کابلی
- نرده بالکن کابلی
ویژگی نردههای سیم بکسلی
همه اجزای نردهی کابلی یا همان سیم بکسلی از استیل ساخته شده است. به همین دلیل باید مهمترین خصوصیت و ویژگی این نردهها را قابلیت ضد زنگ بودن آنها دانست. کابل به کار رفته در نرده مذکور از تلفیق استیل، لوله و پروفیلهای بسیار مرغوب و ضد زنگ ساخته میشود، به همین دلیل شما هیچگونه آسیب و زنگزدگی به دلیل تغییرات جوی و آبوهوای سخت در آن مشاهده نخواهید کرد.
دیگر ویژگی برتر نرده سیم بکسلی نسبت به سایر نردهها ظرافت و زیبایی ظاهر آن است. وجود کابلهای ایمن و در عین حال ظریف در ساختار نرده کابلی باعث شده تا امروزه به انتخاب اول سازندگان تبدیل شود. اما دیگر خصوصیت بسیار مهم نرده های مذکور را باید طراحی خاص با استانداردهای معین آن دانست.
وجود استانداردهای مشخص در طراحی این نرده پله ضرورت وجود فردی متخصص و ماهر را بیشتر میکند. به همین دلیل میتوان گفت نرده های کابلی با کیفیت بسیار بالایی نصب شده و کاملا قابل تضمین هستند. بنابراین باید سومین ویژگی مهم نردههای سیم بکسلی را کیفیت بسیار بالا در تولید و نصب دانست.
نرده و حفاظ کابلی وزن بسیار سبکتری نسبت به نردههای فلزی و آلومینیومی دارد. به همین دلیل ایمنی ساختمانی که دارای نرده راه پله، تراس و بالکن کابلی است در برابر زلزله بیشتر خواهد بود. به طور کلی میتوان ویژگی و خصوصیت نرده سیم بکسلی را به صورت زیر دستهبندی کرد:
- استحکام بالای نردهی کابلی در برابر فشار و وزن بر اثر عوامل بیرونی
- اجرا و نصب نردههای کابلی با سرعت بالا به دلیل ساخت اتصالات آن به صورت پیش ساخته
- نگهداری آسان و قابلیت تمیز کردن آن بدون صرف هزینه بسیار زیاد
- جذابیت و جلوه ظاهری بالا
- دارای اجزا و اتصالات با کیفیت بسیار زیاد
- وجود تضمین در امنیت نصب نردههای سیم بکسلی به دلیل تخصصی بودن مراحل آن
آیا نرده کابلی ایمن است؟
افراد زیادی به دلیل ظاهر ساده نرده کابلی تصور میکنند این نوع نردهها ممکن است از ایمنی کافی برخوردار نباشند. اما در جواب سوال مطرح شده باید گفت نردههای پرطرفدار کابلی یکی از مقاومترین و ایمنترین نردههای موجود به شمار میآیند. وجود سیمهای ارتجاعی در ساختار این نرده میتواند فشاری را که از اطراف وارد میشود، جذب کند. در این صورت احتمال بروز هر نوع حادثهای بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.
از طرف دیگر ساخت اتصالات نردههای سیم بکسلی از استیل و فولاد ضد زنگ ایمنی و استحکام را در نردههای مذکور بالاتر میبرد. در واقع زمانی میتوان گفت نرده و حفاظ کابلی بسیار ایمن است که دارای انعطافپذیری بالایی باشد. اگر این نردهها پس از کشیده شدن استحکام بالایی داشته باشند، بروز حوادث و خطرات هنگام عبور افراد از راه پله بهخصوص کودکان به صفر میرسد.
بنابراین میتوان عوامل موثر بر ایمنی نردههای سیم بکسلی را در موارد زیر بررسی کرد:
- قابلیت ارتجاعی و کشش فاصله کابلها
- بستهای میانی در فاصله کابل
- قطر کابل
انواع نردههای کابلی بر اساس طراحی
نرده محبوب و پرطرفدار کابلی به دلیل داشتن زیبایی ظاهری و ویژگیهای مثبت بسیار کاربردی است. از این نوع نرده میتوان به راحتی در بخشهای مختلف ساختمان با کارایی متفاوت استفاده کرد. اما باید بر اساس محل نصب نرده مذکور یکی از مناسبترین انواع آن را انتخاب کنید. در زیر شما را با دستهبندی انواع نرده کابلی بر اساس طراحی و شکل ظاهری آشنا میکنیم:
نرده افقی کابلی
نردههای افقی راه پله به صورت کابلی از فریمهایی ساخته میشوند که با فضا و ساختار پله تناسب داشته باشند. جنس این هندریلها اغلب از استیل یا فولاد ضد زنگ است که با رنگ الکترواستاتیک آماده خواهد شد. سرانجام کابل و اتصالات نرده و حفاظ کابلی در ردیفهای افقی به صورت کاملا یک دست نصب میشوند.
نردههای مذکور را میتوان برای طراحی راه پله، تراس و طراحی بالکن ساختمانهای تجاری و مسکونی اجرا کرد. طراحی، ساخت و نصب این نوع نردهها به راحتی انجام میشود و نیازمند صرف زمان بسیار زیادی نیست. اگر تعداد خطوط سیم بکسل متناسب با ارتفاع نرده زیاد باشد فاصله بین خطوط هندریل کابلی کمتر خواهد بود. در نتیجه استحکام و ایمنی نردههای مذکور بالاتر میرود.
نرده عمودی کابلی
هندریلهای عمودی کابلی یکی از پرطرفدارترین نردههای موجود هستند که علاوه بر برقراری ایمنی در راه پله باعث افزایش زیبایی و جلوه بیشتر آن میشوند. این نردهها با جلوگیری ارتعاش در پله امنیت را در راه پلهها برای عبور و مرور همه گروههای سنی بهخصوص کودکان ایجاد خواهند کرد.
این امنیت توسط نصب پوششی کامل و یک دست در کنارههای راه پلهها برقرار میشود. بدین صورت که سیمهای بکسلی یا همان کابلهای ساخته شده از جنس استیل 304 (ضد زنگ) به همراه یراق آلات مقاوم با فاصلههای مشخص و اندازهای درست به صورت عمودی کنار یکدیگر قرار میگیرند.
این پوشش یک دست و مستحکم عمودی از پایین به کف پلهها و از بالا به سقف متصل خواهد شد. برای مقاوم سازی و استحکام بیشتر نرده کابلی باید ابتدا روی پله و سقف زیرسازی استاندارد و اصولی انجام شود، سپس اتصالات کابل و یراق آلات بر روی آن صورت بگیرد.
نردههای سیم بکسلی عمودی میتوانند به راحتی جایگزین نردههای سنتی شوند. زیرا طراحی و ساخت آن به صورت زاویهدار هم امکانپذیر است. بنابراین میتوانید از نردههای مذکور برای راه پلههای درونی و بیرونی ساختمان یا هر جایی که به امنیت بسیار زیادی نیاز دارد، استفاده کنید.
نرده طرح دار کابلی
هندریل کابلی طرحدار یکی از شیکترین و بهروزترین نردههای موجود است که میتواند علاوه بر امنیت ظاهر بسیار جذابی به نمای بیرونی یا داخلی ساختمان شما ببخشد. روش طراحی و نصب نرده طرحدار کابلی بسیار خلاقانه و جدید است. به همین دلیل باید متناسب با فضای مورد نظر اجرا شود.
روش کاملا خلاقانه هندریل کابلی طرحدار را میتوان به دو صورت منظم و غیر منظم انجام داد. ایمنی بسیار بالای این مدل از هندریلها همچون روش افقی و عمودی به همراه زیبایی منحصربهفردش باعث شده تا امروزه به یکی از پرکاربردترین نردهها برای راه پله در ساختمان مسکونی، تجاری و آموزشی تبدیل شود.
انواع نردههای کابلی بر اساس نوع متریال
برای طراحی و ساخت هندریل کابلی باید ابتدا به اقلیم و شرایط آب و هوایی منطقه توجه کرد. سپس بر اساس این ویژگی میتوان متریال مورد نظر را برای طراحی و ساخت نردههای مذکور انتخاب کرد. به همین دلیل ممکن است در هر پروژه ساختمانی از یک نوع متریال جدید برای ساخت نرده کابلی استفاده شود. در زیر با انواع نرده سیم بکسلی بر اساس نوع متریال آشنا میشوید:
نرده آهنی کابلی
نردههای آهنی کابلی از پروفیلهای آهنی 30*60 و 40*40 میلیمتر به همراه سیم بکسلهای فولادی گالوانیزه با قطر 5 و 8 میلیمترساخته میشوند. این نوع نرده یکی از متداولترین نردههای پرطرفدار کابلی به شمار میآید که با ظاهر ساده و جذاب خود برای ویلاهای مدرن گزینه ایدهآلی خواهد بود. برای جلوگیری از پوسیدگی پایههای هندریل آهنی تمام اجزای نرده را با رنگ الکترواستاتیک مشکی رنگ آمیزی میکنند.
اغلب نردههای آهنی کابلی به صورت چندین ردیف خطوط منظم افقی یا عمودی ساخته میشود و از بین پایهها عبور داده خواهد شد. سپس به کمک اتصالات اصلی در انتهای راه پله یا گوشه بالکن ،سیم بکسل را به پایهها متصل میکنند. اکثر سازندگان معتقدند هندریلهای کابلی آهنی از ایمنی بسیار بالایی نسبت به سایر متریال برخوردارند. این نوع نردهها به راحتی نصب خواهند شد و قیمت مناسبی دارند.
نرده استیل کابلی
هندریل کابلی استیل یکی از نمونههای بسیار مقاوم و مستحکم نرده به صورت کابلی برای شرایط آب و هوایی مرطوب به شمار میآید. دوام و زیبایی نرده کابلی استیل به نسبت نردههای آهنی جایگاه بالاتری دارد. زیرا پروفیل و لولههای استیل که علاوه بر استحکام، شفافیت و براقی بسیار چشمنوازی دارند به راحتی باعث جلوه بیشتر راه پله، بالکن و انواع تراس ساختمان شما خواهند شد. در ساخت هندریل کابلی استیل از پروفیلهای استیل 304 (ضد زنگ) با ابعاد 40*40 میلیمتر و کابلهای تمام استیل با قطر 5 و 10 میلیمتر استفاده شده است.
به کار رفتن این اجزا در کنار اتصالات و یراق آلاتی از جنس استیل و طرحهای متنوع میتواند از نرده استیل کابلی شما یک سازه بسیار منحصر بهفرد ارائه دهد. دوام بالای استیل به کار رفته در نردههای مذکور نیاز به تعمیر و شرایط خاصی برای نگهداری ندارد. همچنین نصب آسان این مدل از نردههای زیبا و خاص باعث شده تا اغلب سازندگان برای فضای بیرونی ساختمان خود به سراغ نردهای کابلی از جنس استیل بروند.
نرده ترکیبی چوب و آهن کابلی
اگر به سبک کلاسیک علاقهمندید و از طرفی میخواهید دکوراسیون داخلی ساختمانتان گرما و صمیمیت دلچسبی داشته باشد، به سراغ هندریلهای کابلی بروید که از ترکیب چوب و آهن ساخته شده باشند. البته لازم به ذکر است این نوع نردهها برای خانههای بسیار لوکس و اشرافی انتخاب مناسبی خواهند بود.
گرمای چوب میتواند ظاهر سرد و بی روح فلز آهن را در سبک چیدمان کلاسیک متعادل سازد. بنابراین میتوانید به راحتی انواع هندریلهای کابلی با نمای چوبی و آهنی را با ظاهر چهارگوش یا گرد انتخاب کنید. چوب مناسب برای این نوع نردهها چوب درخت گردو، راش و توسکا است.
در نردههای مذکور پایه اصلی را با فلز آهن میسازند و اغلب با پوشش رنگ مشکی و اتصالات مهار کش آهنی آن را برای نصب آماده خواهند کرد. ساخت نردهای کابلی با ترکیب چوب و آهن یک کار تخصصی به شمار میآید. بنابراین برای سفارش آن باید به سراغ فردی ماهر و متخصص بروید. وجود کابلهای فولادی با روکش گالوانیزه در این نوع نردهها به همراه خطوط افقی و عمودی در محل اتصال پایهها باعث میشوند تا شما با یک هندریل لوکس و منحصربهفرد روبهرو باشید.
اتصالات و یراق آلات نردهی کابلی
برای تشخیص کیفیت، ایمنی و طول عمر هندریلهای کابلی باید اتصالات و یراق آلات آن را مورد بررسی قرار داد. در واقع هر سازهای با توجه به اتصالات خود تعیین کننده میزان مقاومت و استحکام در برابر فشار و کشش طولانی مدت خواهد بود. این ویژگی در نرده سیم بکسلی (کابلی) به دلیل ظرافت و طراحی خاصش پر رنگتر عمل میکند.
هرچه یراق آلات و اتصالات به کار رفته در این سازه مرغوب و با کیفیتتر باشند، ایمنی آن افزایش پیدا خواهد کرد. به همین دلیل در ساخت اتصالات نرده های کابلی از استیل ضد زنگ 304 و 316 استفاده میشود تا این سازه در برابر شرایط آب و هوایی سخت مقاومت و استحکام بالایی داشته باشد. از طرفی به دلیل اینکه کابلهای به کار رفته در نردههای مذکور دارای قطر مختلفی هستند، همچنین پایه و دستگیرهها را میتوان از جنس آهن، چوب، استیل و… سفارش داد، بنابراین طراحی اتصالات و یراق آلات نرده کابلی به صورت متنوع و کاربردی انجام میشود.
آشنایی با مزایای هندریل کابلی
نردههای بالکن، تراس و راه پله در نگاه اول با هدف برقراری امنیت بیشتر و جلوگیری از بروز هر نوع سقوط یا پرت شدن نصب میشوند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن طراحیهای مدرن، میتوان از هندریلها (نردهها) به عنوان یک المان دکوراتیو و زیباییبخش به فضای ساختمان استفاده کرد. اما مزایا و ویژگیهای مثبت نردههای مذکور تنها در این دو عامل خلاصه نمیشود. در زیر مهمترین مزایای نردههای راه پله، بالکن و تراس کابلی را معرفی میکنیم:
- هندریل کابلی به آسانی قابلیت ترکیب با متریال دیگر همچون فولاد و چوب دارد. در صورت ساخت سازهای با این ترکیبات علاوه بر ایجاد محافظی مستحکم، نمای بیرونی یا درونی ساختمانتان خاص و متفاوت به نظر خواهد رسید.
- وجود ظرافت در طراحی نردههای سیم بکسلی پس از نصب و استفاده از بین نمیرود. بنابراین با انتخاب این نوع نرده با خطوط مستحکم، براق و با کیفیت برای سالهای طولانی یک سازه مقاوم و زیبا خواهید داشت.
- طراحی خاص و متفاوت این نوع نردهها باعث میشود تا همچون سایر متریال (چوب، شیشه، استیل و…) نیاز به نگهداری و تمیزکاری مداوم نداشته باشند. در واقع نردههای مذکور برای تازه به نظر رسیدن نیاز به انجام کار خاصی ندارند، بلکه کیفیت کابلهای به کار رفته در آن به تنهایی گویای این ویژگی خواهد بود.
- نصب و راه اندازی راه پله با نردههای محبوب کابلی در عرض کمتر از چند ساعت انجام میشود. همچنین برای ساخت این نرده به زیر ساخت و فضای زیادی در خانه نیاز ندارید. به همین دلیل اکثر سازندگان معتقدند نصب نرده و حفاظ کابلی یکی از آسانترین نردههای موجود به شمار میآید.
- اگر خانه شما دارای چیدمانی با سبک مینیمالیست (سادهگرا) است، برای انتخاب راه پله آن به سراغ هندریل کابلی بروید. این نوع نردهها برای خانههای مدرن با ظاهر مینیمال و ساده انتخاب ایدهآلی خواهد بود که بدون جلب نظر باعث جلوه بیشتر دکوراسیون داخلی میشود.
- یکی از مهمترین مزایای هندریلهای سیم بکسلی، جلوگیری از ایجاد مانع برای چشمانداز است. در واقع این نوع نرده بدون هیچ مانعی دید وسیعی در برابر چشمانداز ایجاد میکند، به همین دلیل میتوان آن را برای بالکن و تراسهای فضای باز یا فضاهای کوچک داخلی انتخاب بسیار مناسبی دانست.
- یکی دیگر از مهمترین مزایای نرده سیم بکسلی، عدم تاثیرگذاری آن بر جریان هواست. اکثر نردههای چوبی، بتنی، سنگی، آهنی و… در راه پله باعث مسدود شدن جریان هوا میشوند و به نوعی تهویه ان فضا مختل خواهد شد. اما وجود سیستم کابلی در نردههای راه پله درونی ساختمان همیشه هوای تازه و با طراوت در جریان است.
- وجود انعطافپذیری بالا در ساختار حفاظهای کابلی باعث میشود تا این نوع نردهها در انواع راه پله با اشکال مختلف قابل استفاده باشند. همچنین میتوان راه پلهای با نردههای سیم بکسلی را به آسانی در مکانهای مختلف ساختمان نصب کرد.
مراحل نصب و اجرای نرده سیم بکسلی (کابلی)
مهمترین نکته هنگام نصب و اجرای هندریل کابلی استفاده از یک نیروی ماهر و کاربلد است. وجود فرد متخصص برای نصب این نوع نردهها باعث میشود تا سازه شما کیفیت و دوام بالایی داشته باشد. اگر به دلیل بودجه کم از فرد غیر متخصص کمک بگیرید، کابلهای نرده و حفاظ کابلی شما به درستی نصب نخواهند شد و در کوتاه مدت استحکام و کیفیت اصلی خود را از دست میدهند.
اولین قدم در نصب و اجرای نردههای مذکور، بررسی کیفیت زمین و دیواره محل مورد نظر برای نصب است. پس از آن باید به سراغ اندازهگیری ابعاد آن مکان بپردازید. با بررسی محل نصب میتوان آن را از نظر میزان تحمل فشار عمودی یا افقی سنجید و به اطمینان رسید. حال وقت آن رسیده تا مدل پایه هندریل کابلی انتخاب شود.
این پایهها از جنس آلومینیومی، آهنی و استیل در بازار موجود هستند که به دو صورت لوله یا پروفیل تولید خواهند شد. زمانی که پایهها را در محل مناسب نصب کردید باید به سراغ اتصالات و یراق آلات ساخته شده از استیل ضد زنگ با ویژگی مهارکش سیم بکسل بروید.
این اتصالات باید فشار را در وزن وارده، کششی سیمها و کابلها تحمل کنند، بنابراین میتوان گفت نقش مهمی در امنیت نردههای کابلی ایفا میکنند. حال زمان آن رسیده تا کابلهای استیل ضد زنگ و گالوانیزه از بین پایههای با اشکال مختلفی همچون افقی، عمودی و… عبور داده شود.
اغلب این کابلها با قطر 8 میلیمتر تا 20 میلیمتر ساخته میشوند. سرانجام مراحل نصب و اجرای هندریل کابلی توسط گذاشتن یک ردیف دستگیره افقی بر روی پایههای نرده به اتمام خواهد رسید. در این صورت راه پله، بالکن و تراس شما از امنیت کافی برخوردار هستند و میتوان از این نردهها به عنوان تکیهگاهی ایمن استفاده کرد.
قیمت نرده کابلی
برای محاسبه قیمت نردههای سیم بکسلی (کابلی) باید به جنس متریال به کار رفته و هر متر مربع توجه کرد. در واقع اگر اتصالات و یراق آلات نردههای مذکور از جنس آهن و کابلهای گالوانیزه ساخته شوند، قیمت متفاوتی نسبت به نوع استیل آن خواهند داشت. به طور کلی میتوان عوامل تاثیرگذار بر قیمت نرده کابلی را به صورت زیر دستهبندی کرد:
- تعداد پلههای موجود در راه پله و ارتفاع آنها که موجب افزایش ردیف نرده شده و نتیجهای جزء افزایش قیمت کابل مصرفی در بر ندارد.
- در صورت استفاده از سیمهای بکسلی ضخیم، هزینه آن افزایش پیدا میکند.
- آلیاژ به کار رفته (304 و 316) در ساخت کابل و سیمهای نردهی کابلی میتواند اثر مستقیم بر افزایش قیمت آن داشته باشد.
- محل نصب مورد نظر برای نرده های مذکور در قیمت نهایی اثرگذار است.
- نوع اجرای نردههای پرطرفدار سیم بکسلی میتواند بر هزینه نهایی اثر مستقیم بگذارد.
- شاسی انتخاب شده برای این نوع از نردهها دارای قیمت متغیری هستند.
نرده راه پله کابلی
راه پلهها از اجزای حذف نشدنی ساختمان به شمار میآیند. این سازه در گذشته تنها ارتباطدهنده طبقات به یکدیگر بود اما امروزه یکی از المانهای زیباییبخش در فضای درونی یا بیرونی ساختمان به شمار میآید. حال اگر راه پله را با نردهای کابلی طراحی کنید امنیت و زیبایی ساختمان شما دوچندان میشود.
بر اساس استانداردهای جهانی نرده ساخته شده به صورت کابلی برای راه پله باید دارای ارتفاع 90 سانتیمتر باشد و فاصله بین سیمها و کابلها با اندازه 11 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. هنگام ساخت و اجرای این نوع نردهها به هماهنگی آن با فضای داخلی ساختمان توجه کنید.
در اغلب موارد پایه و اتصالات نرده ساخته شده به صورت کابلی را به جنس استیل و پروفیلهای آهنی میسازند. سپس با دستگیرهای چوبی بر روی این سازه موجب درخشش بیشتر راه پله خواهند شد. برای امنیت بیشتر نرده و حفاظ سیم بکسلی باید به میزان کشش وارده شده بر روی کابلهای محافظ دقت کنید. در این صورت نرده ساده و شیک راه پله شما میتواند باعث جلوه بیشتر ساختمان شود.
نرده تراس کابلی
تراس یا ایوان اغلب در خوش منظرهترین بخش ساختمان و خانههای ویلایی ساخته میشود. چشمنواز این بخش در اغلب موارد با نردههای سنگی، آهنی، آلومینیومی و… از بین خواهد رفت. هندریلهای کابلی یکی از نمونههای بسیار زیبا و کاربردی برای طراحی ایوان و تراس هستند که میتوانید بدون هیچ نگرانی در خصوص سقوط کودکان یا حیوانات خانگی از منظره پیشرویتان لذت ببرید.
وجود این نرده به دلیل رشته سیمهای باریک در گارد محافظ از ایجاد مانعی برای دید جلوگیری خواهد کرد. بهتر است برای اتصالات و یراق آلات نرده کابلی تراس به سراغ انواع استیل آن بروید تا در برابر شرایط آب و هوایی سخت دوام بالایی داشته باشد. همچنین به دلیل اینکه تراس در ارتفاع بلندی ساخته میشود باید حتما از اتصالات استیل ضد زنگ در ساختار آن استفاده شود تا علاوه بر ماندگاری بیشتر بتواند تعداد فراوان کابلهای محافظ را بین پایههای نرده تحمل کند.
نرده بالکن کابلی
وجود یک بالکن در نمای بیرونی ساختمان میتواند جلوه زیباتری به آن ببخشد. امنیت و جذابیت این سازه با یک نرده مقاوم و کاربردی تکمیل خواهد شد. نرده سیم بکسلی (کابلی) یکی از بهترین انتخابها برای بالکن ساختمان به شمار میآید که با کابلهای محکم و ضربهپذیر از بروز هرگونه حادثه و خطری جلوگیری میکند.
از طرفی ظاهر خاص و متفاوت هندریلهای کابلی به آسانی با نمای بیرونی ساختمان هماهنگ میشود و میتوان آن را به طور کامل بر اساس سبک ساختمانهای مدرن طراحی کرد. ارتفاع استاندارد برای نرده بالکن کابلی 110 تا 140 سانتیمتر است به همین دلیل میتوان این نوع نرده را یکی از ایمنترین نردهها برای بالکن ساختمانهای مدرن در نظر گرفت. ترکیب نرده کابلی بالکن با نرده شیشهای و چوبی، سازه شما را به یک اثر هنری منحصربهفرد تبدیل میکند.
سخن پایانی
نرده های کابلی یکی از پرطرفدارترین انواع نردهها در معماری مدرن به شمار میآیند. این نرده با طراحی ساده و شیک خود علاوه بر ایجاد امنیت بیشتر در راه پله، بالکن و تراس ساختمان موجب افزایش زیبایی آن خواهند شد. محبوبیت و کاربرد فراوان این نوع نرده در بین طراحان و سازندگان ما را بر آن داشت تا در این مقاله به طور مفصل شما را با انواع نردههای سیم بکسلی، ویژگی و نحوه اجرای آنها آشنا کنیم. شما طرفدار نرده شیک اما در عین حال ساده کابلی برای نصب در فضای داخلی ساختمان هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
پاسخ دهید
نمایش دیدگاهها