در دنیای امروز معماری و طراحی دکوراسیون علاوه بر مقاومت و استحکام به زیبایی بنا توجه ویژهای میکنند. نرده شیشه ای یکی از انتخابهای طراحان است که باید آن را نماد منحصربهفرد طراحی مدرن دانست.
حتما شما هم با شنیدن نام شیشه برای طراحی نرده و حفاظ متعجب شدهاید. اکثر افراد تصور میکنند نردههای شیشهای مقاومت بالایی نداشته و میتوانند منجر به حادثه هولناکی شوند. در حالیکه چنین نیست. نردههای شیشه ای یکی از مقاومترین سازهها به شمار میآیند که در طراحیهای مدرن به جایگاه ویژهای دست یافتهاند.
در گذشته نرده یا حفاظ توسط سنگبران، خراطین یا آهنگر به زیبایی تراش داده میشد. اما امروزه با پیشرفت علم و صنعت، فناوریهای مدرن روی کار آمده که به راحتی میتواند زیبایی نردههایی همچون نرده شیشه ای را دو چندان کند. با ما همراه باشید تا در این مقاله شما را با انواع نرده شیشهای، ویژگی، مزایا و معایب هر یک از آنها آشنا کنیم.
منظور از نرده شیشه ای چیست؟
به حفاظی که توسط صفحات شیشهای ساخته شود و استحکام آن را توسط پایه یا چارچوب استیل و آلومینیوم برقرار کنند، نرده شیشهای گفته میشود. این نوع نردهها به دلیل شفافیت شیشه نسبت به انواع دیگر همچون سنگی، فلزی، چوبی و… دید بصری جذابتری دارند. شیشه به کار رفته در ساخت حفاظ مذکور از نوع نشکن سکوریت است.
شیشه سکوریت هنگام تولید در برابر شوک دمایی بالایی قرار میگیرد، به همین دلیل بسیار مقاوم خواهد بود. ترکیب استیل یا آلومینیوم با شیشه پدید آورنده اثر هنری زیبایی است که علاوه بر جذابیت، ایمنی و استحکام قابل قبولی دارد. از همین رو نردههای شیشهای در طراحی مدرن حفاظ یکی از گزینههای پرطرفدار و شناخته شده به شمار میآیند.
ویژگی نردههای شیشهای
ظاهر مدرن نرده شیشه ای باعث شده تا امروزه جایگاه ویژهای در معماری ساختمان داشته باشد. استفاده از این سازه پرطرفدار در راه پله داخلی و بیرونی ساختمان کاربرد داشته و میتواند جلوه بیشتری به نمای فضای مورد نظر شما ببخشد. از مهمترین ویژگیهای این نوع نرده میتوان به شفافیت شیشه اشاره کرد که با انعکاس نور، باعث روشنایی بیشتر فضای داخل ساختمان خواهد شد.
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار کاربردی نردههایی از جنس شیشه عدم محدودیت دید نسبت به منظره بیرونی است. وجود پروفیل مقاوم آلومینیوم و استیل به همراه شیشههای سکوریت باعث ایجاد امنیت و استحکام قابل قبولی میشود. بنابراین میتوان ایمنی و مقاومت بالا را دیگر ویژگی مثبت نرده و حفاظهای شیشهای دانست.
کاربرد نرده و حفاظ شیشهای
نرده پرطرفدار شیشهای را میتوان در بخشهای مختلفی که به حفاظ نیاز دارند مورد استفاده قرار داد. ایمنی و استحکام بالای این نوع نرده باعث شده تا آن را در ساخت حفاظ استخرها، بالکنها، پلهها، جان پناهها و… به کار ببرند.
تلفیق شیشه و آلومینیوم یا استیل ترکیب هنری جذابی ایجاد میکند ،به همین دلیل استفاده از نردههای شیشهای در خانههای مدرن، ساختمانهای بلند و مراکز تجاری کاربرد فراوانی دارد. در زیر با کاربرد نرده و حفاظهای شیشهای مختص موقعیتهای مختلف آشنا میشوید:
1. نرده شیشه ای بالکن
اگر حفاظ و نرده بالکن شما از جنس شیشه نشکن تهیه شود به راحتی میتوانید نور و دید بهتری را تجربه کنید. اکثر افراد طراحی بالکن را با هدف تماشای منظره بیرونی انجام میدهند. وجود نرده شیشهای این امکان را برایتان فراهم میکند. همچنین اگر بالکن شما از نمای بیرونی ساختمان دید داشته باشد با وجود حفاظ شیشهای ظاهری لوکس و فوقالعاده پیدا خواهد کرد.
نرده های شیشهای بالکن باید با ارتفاع 110 الی 140 سانتیمتر ساخته شوند. امنیت و استحکام این نردهها به واسطه ضخامت 12 الی 16 میلیمتری شیشه سکوریت به خوبی تامین خواهد شد.
2. نرده شیشه ای پله
حفاظ پلهها را میتوان از جنس مختلفی ساخت. اما ظاهر مدرن و لوکس نردههای شیشهای طراحان زیادی را متقاعد ساخته تا از این حفاظ پرطرفدار استفاده کنند. پنلهای شیشهای به کار رفته در حفاظ پلکان به صورت متوازی الاضلاع ساخته میشود و زاویه 45 درجه در سطح کار دارد.
معمولا ارتفاع این نوع نردههای راه پله را 90 سانتیمتر در نظر میگیرند. همان طور که میدانید نرده شیشهای محدودیت دید در فضای بیرونی را از بین میبرد. همچنین امنیت و استحکام بالای آن باعث شده تا در راه پله ساختمانهای پر رفتوآمد همچون مراکز تجاری، اداری و هتلها انتخاب ایدهآلی به شمار بیاید.
3. نرده شیشهای استخر
یکی از دیگر کاربردهای حفاظی شیشهای نصب آن اطراف استخر است. این سازه با انعکاس نور باعث جلوه و جذابیت بیشتر فضای مورد نظر خواهد شد. همچنین وجود نرده دور استخر از جنس شیشه مانع آلودگی آب میشود.
نکته حائز اهمیت در انتخاب نرده و حفاظهای شیشهای جنسی از شیشه است که در برابر کلر و سایر مواد شیمیایی مقاومت داشته باشد. حفاظهای شیشهای اطراف استخر به نوعی حریم خصوصی ایجاد میکنند که تاثیر بسیار زیادی در چشمگیر بودن فضای استخر خواهند داشت.
4. نردهی شیشهای بهعنوان جداکننده فضا
افراد زیادی از نردههای شیشه ای به عنوان یک پارتیشن و جداکننده فضاهای مختلف از یکدیگر استفاده میکنند. بنابراین یکی دیگر از کاربردهای این سازه پرطرفدار را میتوان قابلیت جداسازی فضا دانست. پارتیشنهای شیشهای میتوانند موجب زیبایی بیشتر فضای داخلی منزل یا محیط کار شوند.
از طرفی قابلیت دید کامل این نوع جداکننده شیشهای آن را به یک محصول با کارایی بالا تبدیل کرده است. به عنوان مثال در محیط کار و فضای اداری میتوانید با پارتیشنهای شیشهای مکان مناسبی برای کار و کارمندان خود تدارک ببینید. وجود این جداکنندههای شیشهای باعث میشود تا کارفرما به طور کامل از لحاظ نظارت بر عملکرد، روی نیروهای خود تسلط داشته باشد.
5. نردهای از جنس شیشه بهعنوان جان پناه
این کاربرد حفاظ شیشهای در ارتفاعات همچون روف گاردن کارایی زیادی دارد. با نصب نرده های شیشهای مقاوم حفاظی فوقالعاده و جذاب ساخته میشود که علاوه بر برقراری امنیت به زیبایی محیط جلوه بیشتری میبخشد. در واقع این نوع نردهها از جنس شیشه نشکن بوده که با هدف حفاظت و جلوگیری از سقوط در ارتفاعات نصب میشوند. به همین دلیل شیشه به کار رفته در این نوع نردهها از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردارند.
6. نرده شیشهای برای محوطه
از دیگر کاربردهای هیجانانگیز حفاظ شیشهای، استفاده از آن به عنوان نردهای برای محوطه سرسبز یا همان باغ و باغچه خواهد بود. شما به راحتی میتوانید از نردهی شیشهای برای دور محوطه سبز، باغچه و فضایی همچون گلخانه استفاده کنید. در این صورت فضای سبز مورد نظر شما از دید خارج نمیشود و میتوان به آسانی از زیباییهای آن لذت برد.
7. نرده شیشهای تراس یا ایوان
تراس یا همان ایوان اتصال دهنده فضای داخلی و نمای بیرونی ساختمان به شمار میآیند. بنابراین بسیار اهمیت دارد نردهی شیشهای به کار رفته در این سازه علاوه بر کیفیت، موجب زیبایی بیشتر آن شود. شیشه به دلیل شفافیت بالا و انعکاس نور به راحتی میتواند باعث ایجاد یک فضای دلانگیز شود.
از طرفی در گذشته نردههای ایوان صرفا از جنس فلز یا بتن ساخته میشد. این جنس متریال برای تراس کمی زمخت به نظر میرسید و باعث میشد تا کودکان هنگام بازی به طور مداوم از آن بالا بروند. این موضوع خطرات زیادی از جمله پرت شدن از تراس را به همراه داشت. اما انتخاب جنس شیشه برای نردههای فضای مذکور میتواند به عنوان یک محافظ بسیار مستحکم و یکپارچه عمل کند که از سقوط اشیا و اجسام جلوگیری خواهد کرد.
اجزای تشکیل دهنده نردههایی از جنس شیشه
حفاظ شیشهای یک انتخاب پرطرفدار در معماری مدرن به شمار میآید. این سازه در طرح و اجرا انواع مختلفی دارد. اما همه نمونههای آن از اجزای تشکیل دهنده یکسانی برخوردارند. شاید بتوان یکی از دلایل اهمیتی که نرده شیشه ای نزد طراحان و استادکاران دارد را ظرافت در طرح و اجزای تشکیل دهنده آن دانست. در ادامه اجزاء نرده و حفاظ شیشه ای را معرفی میکنیم:
- قطعات آلومینیومی بیس با سایز 15 و 30 سانتیمتر
- کاور آلومینیومی
- ناودانی کوچک
- دستگیره شیشهای یا هندریل
انواع نرده شیشه ای از لحاظ ظاهر
نردههای شیشهای از لحاظ شکل ظاهری دستهبندی مختلفی دارند. هر یک از این دستهبندی دارای ویژگی مشخصی هستند که باید آنها را بشناسید تا به درستی مورد استفاده قرار دهید. در زیر با انواع نرده و حفاظ شیشه ای از لحاظ شکل ظاهری آشنا میشوید:
1. نرده شیشهای فریم دار یا با فریم
در این نوع نردههای پرطرفدار شیشهای، شیشه مورد نظر توسط پایههای فلزی یا چوبی از دو طرف یا هر چهار طرف برای قرار گرفتن در جایگاه خود ایمن میشود. در واقع نرده شیشه ای فریم دار درون یک چارچوب کلی قرار میگیرد.
طراحان و استادکاران تلاش میکنند ستون و قابی انتخاب کنند که با رنگ دیوارها هماهنگی داشته باشد. در این صورت میتوان گفت یک اثر هنری منحصربهفرد شکل گرفته است. نرده و حفاظ شیشهای با فریم امروزه طرفداران زیادی دارد و قیمت مناسب آن باعث شده تا در اکثر ساختمانها به کار برده شود.
2. نرده شیشهای فریم لس یا بدون فریم
نرده های شیشهای بدون فریم جلوه و زیبایی شگفتانگیزی دارند. همان طور که از نامشان پیداست، این نوع نردهها در پانلهای خود فریمی ندارند، به همین دلیل از قیمت مناسبتری برخوردارند. بنابراین نردههای شیشهای بدون فریم را میتوان یک نوع حفاظ اقتصادی معرفی کرد.
حفاظ فریم لس بدون هیچ نوع چارچوب و ستونی ساخته میشود و تنها عامل نگهدارنده آن پایه مخصوصی است که با چشم قابل مشاهده نیست. طراحان به دلیل عدم محدودیت دید از فضای بیرونی علاقه زیادی به ساخت نردههای شیشه ای بدون فریم دارند. تماشای منظرهای وسیع بدون چارچوب از ویژگیهای نرده فریم لس است، به همین دلیل میتوان آن را برای حفاظ بالکن و تراس انتخاب ایدهآلی در نظر گرفت.
3. نرده شیشهای نیم قاب
حفاظ شیشه ای نیم قاب تلفیقی از نرده فریم دار و بدون فریم است. به این شکل که پانلهای شیشهای توسط ستون استیل یا آلومینیومی از همدیگر جدا میشوند. اما در عین حال هیچگونه چارچوب و قابی در این نوع نردههای پرطرفدار شیشهای دیده نخواهد شد. شگفتی حفاظهای شیشهای نیم قاب باعث شده تا از آن در بخشهای مختلفی از فضای بیرونی و درونی ساختمان استفاده شود.
انواع نرده شیشه ای از لحاظ جنس
نرده و حفاظ شیشهای باید از جنس شیشه نشکن و بسیار مقاوم ساخته شود. استحکام و مقاومت شیشه به کار رفته در نردههای مذکور باید در برابر شرایط جوی سخت، ضربه و فشار ایجاد شده بسیار بالا باشد. در غیر این صورت نمیتوان از آن برای تولید نردههای شیشه ای استفاده کرد. در زیر دو نوع شیشه با مقاومت بالا را برای ساخت نرده پرطرفدار شیشهای معرفی میکنیم:
نرده شیشهای سکوریت
شیشه سکوریت یکی از مقاومترین شیشههایی است که میتوان آن را برای ساخت نردههای شیشهای انتخاب کرد. این شیشه اغلب با ضخامتی نزدیک به 8 الی 12 میلیمتر انتخاب میشود تا در برابر ضربات و فشار مقاومت بالایی داشته باشد.
شیشه سکوریت توسط پایههایی از جنس استیل یا پروفیل آلومینیوم ساخته خواهد شد، به همین دلیل میتوان آن را یک انتخاب مناسب برای نرده شیشه ای پله، نرده شیشه ای بالکن مراکز تجاری، ویلاها و ادارت دانست. این نوع نردهها قیمت مناسبتری نسبت به نردههای هندریل تمام شیشه دارند، از همین رو انتخاب اول طراحان و سازندگان ساختمان به شمار میآیند.
نحوه نصب: برای نصب نردهی شیشهای سکوریت ابتدا باید پروفیلها را با توجه به ارتفاع آن در فاصلهای مشخص از یکدیگر قرار دهید. حال وقت آن است که شیشههای سکوریت درون این پروفیلها جاگذاری شوند. سپس پایه توسط بست متناسب با پروفیل جهت سفت شدن شیشه در محل خود قرار میگیرد. در انتها باید درپوشی از جنس آلومینیوم بر روی پایههای نصب شده قرار دهید.
نرده شیشهای لمینت
یکی دیگر از شیشههای مقاوم که میتوان در ساخت نردههای شیشه ای از آن استفاده کرد، شیشه لمینت است. این شیشه چندین برابر از سکوریت مقاومت بالاتری دارد، به همین دلیل میتوان از آن در ساخت حفاظ شیشه ای مراکز پر رفتوآمد همچون هتلها، فرودگاه، بیمارستان، دانشگاهها، ساختمان تجاری و اداری استفاده کرد.
از ویژگیهای نرده با جنس شیشه لمینت باید به تمام شیشه بودن آن اشاره کرد. دید صددرصدی نردههای مذکور جلوه بسیار زیبا و جذابی به فضای داخلی یا بیرونی ساختمان اضافه میکند. به همین دلیل اغلب آن را به عنوان پایه نرده یا گارد محافظ مورد استفاده قرار میدهند. شیشه لمینت با ضخامت 12 الی 16 میلی توسط هندریلهای آلومینیومی، استیلی یا چوبی ساخته میشود. بنابراین باید آن را در دسته مقاومترین متریال برای ساخت نرده جای داد.
نحوه نصب: برای نصب حفاظ شیشهای لمینت ابتدا باید دو شیشه سکوریت را در کنار یکدیگر قرار دهید. ضخامت شیشههای سکوریت اغلب 5 الی 10 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. سپس توسط پایههای چوبی، آلومینیومی یا استیل برای مقاومسازی نرده اقدام میکنند. مراحل بعدی نصب شیشه لمینت همچون شیشه سکوریت خواهد بود. تنها نکته حائز اهمیت ارتفاع 150 سانتیمتری شیش لمینت است که باید مطابق استانداردهای بینالمللی برای نصب مورد استفاده قرار بگیرد.
انواع نرده شیشهای از لحاظ نوع نصب
نرده و حفاظ شیشه ای علاوه بر تنوع ظاهری نحوه نصب گوناگونی دارند. هر یک از شیوههای نصب متناسب با محل قرارگیری و جنس شیشه ابزار و مراحل کاری خاصی دارند. در زیر با انواع نردههای شیشهای از لحاظ نصب آشنا میشوید:
نرده پرطرفدار شیشهای اسپیگت
درون این نوع نردهها که از نوع نرده و محافظ شیشهای بدون قاب محسوب میشوند، شیشههایی با جنس سکوریت و لمینت به کار رفته است و پایه اتصال دهنده آنها جنس آلومینیومی دارد. نصب سریع و آسان نرده شیشهای اسپیگت باعث شده تا علاوه بر زیبایی خیره کنندهاش با سازهای کاربردی مواجه باشید.
پنلهای شیشهای این نوع نرده 3 الی 4 متر در نظر گرفته میشوند. همان طور که گفتیم شیشه سکوریت و لمینت در ساخت نرده شیشه ای اسپیگت به کار رفته است.
این شیشهها با پایه استیل که شکلی سوزنی دارد به ارتفاع 12 الی 15 سانتیمتر ساخته خواهند شد. از ویژگی ظاهری آنها میتوان به وجود شیارهایی اشاره کرد که برای مهار کردن شیشهها مورد استفاده قرار میگیرند.
نحوه نصب: شیوه نصب نردههای مذکور به ابعاد شیشه، ضخامت آن و فاصلههای مشخص شده از قبل بستگی دارد. پس از نهایی شدن این موارد از پروفیلهایی با ابعاد مختلف برای نصب به شیوه اسپیگت استفاده خواهند کرد.
نردهی شیشهای فیکس پوینت
از دیگر نرده شیشهای بدون قاب میتوان به نوع فیکس پوینت یا دکمهای اشاره کرد. این نوع نردههای شیشه ای با بستهایی به شکل دکمه در کنار راه پلهها و بالکن دقیقا جایی که پهنای کمی دارد (از سطح زمین پایینتر) نصب خواهند شد. چشمانداز نرده و حفاظ شیشهای فیکس پوینت بی نظیر است، به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.
برای ساخت نردههایی از جنس شیشه با روش نصب فیکس پوینت از شیشه سکوریت و لمینت استفاده میشود. ضخامت این شیشهها معمولا 12 الی 16 متر در نظر گرفته خواهد شد. نردههای مذکور با بست آلومینیومی نصب میشوند و برای هندریل آن پروفیل آلومینیومی مورد استفاده قرار میگیرد. اما یادتان باشد بستهای آلومینیومی در نردههای شیشهای فیکس پوینت حساسیت بالایی دارند. اگر با دقت و وسواس زیادی آنها را نصب نکنید ممکن است منجر به بروز خطا و خسارات جبران ناپذیری شود.
نحوه نصب: پس از اینکه اندازه و ابعاد مورد نظر را به دست آورید، باید یراق آلات و دکمههای مخصوص را خریداری کنید. حال وقت آن میرسد که شیشه سکوریت و لمینت به کمک دکمههای مذکور در گوشه دیوار و بر روی راه پله نصب شوند. هنگام نصب به شیوه فیکس پوینت باید به ارتفاع شیشه و ضخامت آن توجه کنید. محل قرارگیری هر شیشه با توجه به این دو عامل دارای فاصله مشخصی از یکدیگر خواهد بود.
نرده شیشه ای اکسپوز
زمانی که صفحات شیشهای بدون قاب درون شکافهایی به شکل U یا پایههای مخصوصی که درون زمین دفن شدهاند، قرار میگیرند، میتوان گفت نرده شیشهای با شیوه نصب اکسپوز مورد استفاده قرار گرفته است.
این نوع نردههای شیشهدار به صورت روکار هم ساخته میشوند، اما مدل دفن شده و توکار آنها جذابیت بسیار زیادی دارد. زیرا نگهدارنده و پایهها درون زمین مخفی شدهاند و شما تصویری که مشاهده میکنید، رویش شیشه از درون زمین خواهد بود. به طور کلی نرده و محافظ شیشهای اکسپوز را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
- روکار: حفاظهای شیشهای اکسپوز مدل روکار یکی از پرکاربردترین حفاظهای شیشه ای به شمار میآید. در این مدل قطعههای مقاوم توسط پروفیل آلومینیومی به شکل U در قالب صحیح خود قرار میگیرند. سپس به کمک بولت باید آنها را در سطح سازه متصل کرد. نرده مذکور برای حفاظ بالکن، روف گاردن، تراس و پرتگاهها انتخاب ایدهآلی خواهد بود.
- توکار: حفاظ شیشهای اکسپوز مدل توکار با نام دفنی هم شناخته میشود. این مدل جلوه و زیبایی منحصربهفردی دارد. زمانی که حفاظهای شیشه ای شما به صورت توکار نصب شود، تنها نوار آلومینیومی به چشم میخورد. زیرا تمامی یراق آلات و اتصالات مربوطه درون زمین دفن شدهاند. از ویژگیهای نرده توکار اکسپوز میتوان به تحمل ضربه و فشار بسیار زیاد اشاره کرد. به دلیل نصب اتصالات و یراق آلات درون زمین؛ این نوع نرده شیشهای ایستادگی و مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.
نحوه نصب: نحوه نصب نرده شیشه ای با شیوه اکسپوز به نوع آن (روکار یا توکار) بستگی دارد. در شیوه توکار قطعاتی به شکل یک ریل داخل زمین کار گذاشته میشود. شیشههای مورد نظر با قرار گرفتن بر روی یک مفصل نرم درون این ریل گذاشته خواهند شد. حفاظ شیشهای با شیوه اکسپوز روکار هم با روشی مشابه همین مدل نصب میشود. تنها تفاوت آن قرار گرفتن ریل بر روی سطح زمین است.
نرده محبوب شیشهای کامپوننت
اگر به دنبال مقاومترین نردههای شیشهای هستید که در عین حال زیبایی چشمنوازی داشته باشند، پیشنهاد ما به شما حفاظ شیشه ای کامپوننت است. حفاظی شیشهای با روش نصب کامپوننت به کمک پایههای مهار کننده شیشه یعنی همان پروفیلهای آلومینیومی به شکل U مورد نصب قرار میگیرند.
این نوع نردههای پرطرفدار را هم میتوانید به صورت روکار یا دفنی (توکار) استفاده کنید. شیشه به کار برده شده در نرده مذکور ضخامتی نزدیک به 12 میلیمتر دارد و میتواند تلفیقی از شیشه سکوریت و لمینت باشد.
نحوه نصب: برای نصب حفاظ از جنس شیشه کامپوننت باید به ارتفاع شیشه توجه کنید. هر چقدر ارتفاع شیشهها زیادتر باشد به پروفیل آلومینیومی به شکل U بیشتری نیاز دارید. در نمای ظاهری این نوع نردهها از جنس شیشه پایه و چارچوبی عمودی دیده نمیشود. شما یک نمای تمام شیشه میبینید که به صورت دیوارهای یکپارچه قرار گرفته است. از همین رو زیبایی ظاهری نردههای مذکور شهرت زیادی دارد.
نردهی شیشهای پایه دار
اگر بودجه محدودی برای انتخاب حفاظ پرطرفدار شیشهای در نظر گرفتهاید، نردههایی از جنس شیشه پایهدار گزینه مناسبی هستند. این نوع نردهها همچون مدل اکسپوز پایه آلومینیومی یا استیل دارند. در ساخت نردهی شیشه ای پایهدار از شیشههایی با ضخامت 12 میلیمتر و ارتفاعی بین 90 الی 110 سانتیمتر استفاده میکنند.
قیمت ارزان و مقرون بهصرفه نردههای مذکور به دلیل عدم استفاده از شیشه سکوریت و لمینت در ساخت آن است. به همین دلیل توصیه میشود از انتخاب آن برای حفاظ شیشهای مراکز پر تردد خودداری کنید.
اندازه استاندارد صفحات شیشهای برای نرده
برای طراحی و ساخت نردهای از جنس شیشه باید اندازه استانداردی برای آن در نظر داشته باشید. این اندازه استاندارد متناسب با نوع نصب نرده، محل نصب آن و میزان بودجه شما مورد بررسی قرار میگیرد. اما میتوان متداولترین اندازههای موجود برای نردههایی از جنس شیشه را به صورت زیر دستهبندی کرد:
- حفاظهای شیشهای که با ارتفاع 120 و عرض 160 الی 180 سانتیمتر ساخته میشوند، اغلب برای نرده مدل نیم قاب مناسب هستند.
- حفاظی از جنس شیشه با ارتفاع 120 و عرض 180 الي 190 سانتیمتر برای نرده مدل بدون قاب مورد استفاده قرار میگیرد.
آشنایی با مزایا و معایب نردههای شیشهای
در ساخت نرده و حفاظ شیشهای از مقاومترین شیشه استفاده میشود. زیبایی و ظرافت این نوع نردهها بسیار چشمگیر است و با انعکاس کامل نور به روشنایی فضای مورد نظر کمک میکنند. با این حال عده زیادی نصب نردهای از جنس شیشه را برای فضای درونی یا بیرونی ساختمان خود مناسب نمیدانند. وجود مخالفان و موافقان نرده شیشهای ما را بر آن داشت تا در ادامه به بررسی مزایا و معایب نرده مذکور بپردازیم:
مزایا
- شیشههای به کار رفته در ساخت این نوع نرده دوام و کیفیت بالایی دارند.
- شفافیت شیشه موجب دلبازی و بزرگتر به نظر رسیدن فضای مورد نظر میشود.
- طول عمر این نوع شیشههای مناسب برای نرده بسیار زیاد است و در طول زمان اکسید نمیشوند.
- فضای بیرونی را محدود نمیکند و باعث ایجاد میدان دید وسیعی میشود.
- یراق آلات و اتصالات نردههای شیشهای از جنس استیل ضد زنگ یا آلومینیوم است که در برابر شرایط جوی نامساعد و گذشت زمان دچار فرسودگی نخواهد شد.
- این نوع نردهها به دلیل جنس شیشه به کار رفته به راحتی نصب میشوند و نگهداری از آنها آسان است.
- شیشههای به کار رفته در ساخت این نوع نرده مقاومت بالایی دارند، اما در صورت شکستن هم به قطعات بسیار کوچک و تیز تبدیل نخواهند شد. بنابراین میزان آسیب و خطر در آنها بسیار کم است.
- نرده شیشه ای را میتوان به منزله یک بوم نقاشی برای کودکان در نظر گرفت. شستشو و تمیز کردن آن پس از اتمام نقاشی بسیار راحت خواهد بود.
- شفافیت شیشه به شما اجازه میدهد تا از روی بالکن و تراس کودکانی که در حیاط مشغول بازی هستند را زیر نظر داشته باشید.
- عبور نور از شیشه و انعکاس آن موجب روشنایی بیشتر محیط در نتیجه صرفه جویی در انرژی میشود.
- انعطافپذیری بالا و تطبیقپذیری سریع آن میتواند هر سلیقهای را راضی نگه دارد.
- به منظور حفظ حریم خانواده میتوانید از شیشههای مات برای حفاظ شیشهای بالکن استفاده کنید.
- نرده های شیشه ای را میتوان در هر فضایی اعم از مراکز تجاری، ساختمانهای مسکونی، اداری و آموزشی مورد استفاده قرار داد.
- این سازه پرطرفدار با تنوع بالایی در طرح، رنگ و مدل اعم از سنتی تا مدرن تولید میشود.
معایب
- شفافیت بیش از حد شیشه در این نوع نرده باعث میشود تا برخی از پرندگان از وجود آن باخبر نشوند و منجر به برخورد آنها با حفاظ شیشه ای شود.
- تمیز کردن نردهی شیشهای راحت است اما به طور مداوم نیاز به شستشو دارد. در برخی مواقع دسترسی به آن طرف شیشهها دشوار خواهد بود.
- در صورت تکیه دادن به شیشههای نرده مذکور امکان لق شدن یا آسیب دیدگی به مرور زمان وجود دارد.
- در ساخت نردههای معرفی شده بهترین و مقاومترین شیشهها به کار میرود، اما احتمال شکستن و آسیب دیدن آنها صفر نیست.
- اگر از پایه و ستونهای نامرغوب در ساخت نرده های شیشهای استفاده کنید، به مرور زمان آفتاب باعث رنگ پریدگی و پوسیدگی آنها میشود.
- در صورت آسیب دیدگی شیشه و پنلهای آن هزینه زیادی برای تعمیر و تعویض نیاز است.
قیمت نرده شیشه ای
برای برآورد قیمت نهایی نرده پرطرفدار شیشهای باید عوامل مختلفی مورد بررسی قرار بگیرند. عواملی همچون نوع شیشه به کار رفته در ساخت نردهها، اندازه صفحات شیشهای، جنس ابزار و یراق آلاتی که مورد استفاده قرار میگیرند، مقدار و اندازه نرده مورد نظر برای فضای بیرونی یا داخلی ساختمان، محل نصب و شکل ظاهری نرده میتوانند در قیمت نرده شیشه ای اثر گذار باشند.
اینکه شما شیشه سکوریت، لمینت یا مات انتخاب میکنید، نوع نرده انتخابیتان قابدار، بدون قاب یا نیم قاب است، محل نصب نردههای شیشهای به راحتی قابل دسترس هستند یا در موقعیت سختی قرار گرفتهاند، یراق آلات مورد نظر از چه جنسی انتخاب خواهند شد، همگی میتوانند برآورد قیمت نهایی را در طراحی و ساخت نردهی شیشهای تغییر دهند. بنابراین قبل از در نظر گرفتن بودجه مورد نظر ابتدا باید در خصوص نوع نرده انتخابی، جنس و شکل ظاهری آن تصمیم گیری کنید.
سخن پایانی
نرده شیشه ای یکی از طراحیهای پرطرفدار در معماری مدرن به شمار میآید. این سازه به راحتی میتواند به دلیل شفافیت جنس شیشه و انعکاس نور موجب شکلگیری فضایی دلنشین، وسیع و روشن شود. از طرفی کاربرد فراوان نردههای شیشهای این سازه را به یک انتخاب کارآمد و هیجانانگیز برای فضای داخلی و نمای بیرونی ساختمان تبدیل کرده است.
از همین رو ما در این مقاله به طور مفصل به معرفی انواع نردهی شیشهای، ویژگی هر یک، مزایا و معایب آنها پرداختیم. به نظر شما نردهای از جنس شیشه برای کدام قسمت ساختمان کارایی بیشتری دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
پاسخ دهید
نمایش دیدگاهها