میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

اتاقی با کفپوش و دیوارپوش میکروسمنت، دو تاب، سبد حصیری و پنجره دایره

میکروسمنت را می‌توان یکی از زیباترین پوشش‌های تزیینی مدرن و جدید دانست. میکروسمنت به خاطر سازگاری زیادی که با محیط زیست دارد و همچنین مقاومت بالا آن توجه بسیاری از طراحان داخلی خوش ذوق امروزی را به خود جلب کرده است. از آنجا که این پوشش از تنوع رنگی و بافتی بسیاری برخوردار است، محیط‌هایی متنوع و خاصی را به وجود می‌آورد. از طرفی می‌تواند بنابر سلیقه‌ مشتری ظاهری مات یا نیمه براق و حتی براق داشته باشد. شاید در ابتدا کلمه‌ میکروسمنت برای شما عجیب و ناآشنا به نظر برسد اما مطمئن باشید دست کم یکبار کاربردهای آن ‌را در مکان‌های گوناگون دیده‌اید، درحالیکه با نام آن را نمی‌دانستید. همراه ما باشید تا در ادامه بیشتر با این کلمه‌ جذاب و ابهام‌آمیز آشنا شوید.

 

طراحی داخلی حمام با دیوارهای میکروسمنت به همراه اکسسوری های مشکی

سوالات متداول:

در چه فضاهایی می‌توانیم از میکروسمنت استفاده کنیم؟

1. کفپوش و سقف آشپزخانه 2. حمام و سرویس بهداشتی 3. میزهای پیشخوان و اپن آشپزخانه 4. فضاهای مرطوب مانند استخر، سونا و حوض 5. فضاهای اداری، تجاری و تفرحی 6. فضای شومینه و پشت تلویزیون


آیا می‌توانیم از میکروسمنت‌ها برای پوشش کف و سقف استفاده کنیم؟

بله؛ میکروسمنت‌ها به دلیل استحکام بالایی که دارند به صورت میکروفرش و میکروفلور اجرا می‌شوند. همچنین می‌توان از آن‌ها برای پوشش دیوارهای داخلی و نمای سختمان استفاده کرد.


آیا در فضاهای مرطوب می‌توانیم از میکروسمنت‌ها استفاده کنیم؟

بله؛ آکواسمنت‌ها به دلیل خاصیت ضد آب و میکروپروف‌ها به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت از بهترین متریال‌های مورد استفاده در فضاهای مرطوب می‌باشند.

 

میکروسمنت، متریال و مواد تشکیل دهنده‌ آن

سرویس بهداشتی با دیوارهای میکروسمنت و کفپوش و کابینت چوبی

میکروسمنت در واقع یک لایه پوشش تزیینی متشکل از ترکیب به‌ خصوصی از سیمان، رزین‌هایی بر پایه‌ آب است که نوعی پلیمر مایع محسوب می‌شود. در ترکیبات میکروسمنت مواد افزودنی و رنگ دانه‌های معدنی نیز موجود است. این ماده جذاب چسبندگی زیاد و خاصیت غیر قابل‌ نفوذی دارد، در تمامی سطوح از کف ساختمان‌ها گرفته تا دیوارها و سقف‌ها قابل استفاده است.

 

ویژگی‌ها و مزایای میکروسمنت

نشیمنی با مبل قهوه ای، شومینه، آباژور بلند و دیوار میکروسمنت

جالب است بدانید این ماده به عنوان مصالح ساختمانی از این نظر بسیار برجسته و مورد توجه است که می‌توان مستقیما آن را روی سایر مصالح ساختمانی به کار برد. کاشی، تخته گچ، سنگ مرمر، ظروف سنگی، بتن، سیمان، گچ و حتی کاشی کف از جمله مصالحی هستند که می‌توان برای پوشش آن‌ها از میکروسمنت استفاده کرد. برای این‌کار کافی است این ماده‌ جادویی را تنها به ضخامت سه میلی‌متر روی متریال‌های قبلی بریزید تا به سرعت شاهد بازسازی فضاهای پیش‌رویتان باشید.

 

طراحی آشپزخانه‌ای با صندلی چوبی و گلدان سرامیکی سفید و میکروسمنت برای دیوارها

از جمله مزایای این ماده شگفت‌انگیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تنوع کاری بالا
  2. سازگار با محیط زیست
  3. طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها و بافت‌های کوچک
  4. ترکیب رنگی دست‌ساز (خودتان می‌توانید رنگ دلخواهتان را با ترکیب با سایر رنگ‌ها بسازید.)
  5. چسبندگی بالا و سازگار با انواع سطوح
  6. مقاوم در برابر هرگونه خراش، ضربه و محلول‌های شیمیایی
  7. ضد لغزش
  8. سهولت در انجام کار
  9. نگهداری و تمیز کردن آن بسیار آسان است و با اندکی آب و صابون به راحتی تمیز می‌شود.

 

کاربردهای میکروسمنت

نشیمنی با تم رنگی طوسی و قهوه ای برای لوازم و سقف و کف میکروسمنت

چسبندگی بسیار بالا و خاصیت بدون درز و غیر قابل نفوذ این ماده‌ خارق‌العاده باعث شده که در بسیاری از سطوح چه عمودی، چه افقی و مورب قابل استفاده و اجرا باشد. از این ماده برای نوسازی، پوشش و یا تزیین آشپزخانه‌، حمام، وان حمامو سرویس بهداشتی، میزهای پیشخوان‌، دیوارها و نمای ساختمان‌ها،کفپوش‌ها و سقف ساختمان‌ها، اتاق‌های مرطوب مانند سونا و طراحی استخرها وحوض‌ها، پله‌ها و به ‌خصوص برای دکوراتیو منازل و ساختمان‌ها و ادارات مانند دیوار پشت تلویزیون، بین کابینتی آشپزخانه‌ها، شومینه‌ها و میز و مبلمان و تقریبا هر جایی حتی در هر فضای باز و مدرن استفاده می‌شود.

 

طراحی حمامی با دیوارهای میکروسمنت، دو روشویی سفید، نردبان چوبی و هالوژن ها

در واقع می‌توان گفت هر سطحی را می‌توان با این ماده‌ عجیب پوشش داد و بعد از زیبایی، از دوام و کیفیت آن لذت برد. این ماده به ‌قدری سخت و با دوام است که خیلی از افراد ترجیح می‌دهند از آن به‌ عنوان کفپوش مکان‌های پرتردد استفاده کنند. شاید دور از واقعیت نباشد که بگوییم آسیب دیدن کف منزل و دیوارهای شما با استفاده از این ماده غیر ممکن است. با همه‌ این‌ مواردی که ذکر کردیم بهتر است از این رنگ برروی متریال‌ها و سطوحی که امکان تغییر فرم دارند، مانند دیوار چوبی که باد می‌کنند، استفاده نشود.

 

انواع میکروسمنت

میکروبیس یا Microbase

استفاده از میکروسمنت به عنوان کفپوش در اتاقی با صندلی تاشوی کرم رنگ و سبد حصیری

سطوحی با بافت‌هایی و تخلخل زیاد است. بافت‌هایی میکروبیس به گونه‌ای است که از نظم خاصی پیروی نمی‌کنند و یا مدلی عجیب و غیرمتعارف دارند، در هنگام بازسازی نیز بسیار مشکل ساز می‌شوند. میکروبیس به عنوان متریالی به کار می‌رود که برای پوشاندن این نوع بافت‌های عجیب و از هم پاشیده شده، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طرفی همانطور که از اسم آن مشخص است این متریال به عنوان زیرساز اولیه جهت اجرای انواع دیگری از میکروسمنت‌ها استفاده می‌شود.

 

میکروفرش یا Microfresh

میکروفرش طوسی روشن برای پوشش کف به همراه درب طوسی طرح چوب

بهترین انتخاب برای پوشاندن کف میکروفرش است که دارای بافتی متوسط و سطحی مقاوم برای راه رفتن محسوب می‌شود. این مدل بافتی معمولی دارد که یکی از ویژگی‌های برجسته‌ آن، استحکام و مقاومت بسیار بالای آن است. از همین‌رو برای مکان‌های شلوغ و پرتردد بهترین انتخاب خواهد بود.

 

میکروفینو یا Microfino

استفاده از میکروفونو طوسی برای پوشش دیوارها به همراه مبل سفید و میز جلومبلی گرد

میکروفینو محصولی است که بیشتر برای پوشش دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین ظاهر منحصربه‌فرد و خصوصیت ضد آب آن استفاده از این محصول را برای پوشش دیوارها مناسب‌تر کرده است. از طرفی نمای بسیار ظریف، زیبا و دلربای میکروفینو آن‌ را به گزینه‌ای جالب توجه برای استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی نیز، تبدیل کرده است.

 

میکرودک یا Microdeck

طراحی آشپزخانه‌ای با پوشش دیوار میکرودک و کابینت های یک طرفه قهوه ای و طوسی

میکرودک یکی از بهترین نوع میکروسمنت است که با ظاهر ظریف و طبیعی خود می‌تواند بهترین گزینه برای تکمیل دکوراتیو ساختمان باشد. همچنین به دلیل بافت دانه متوسط خود  نسبت به میکروفینو رطوبت تاثیر کمتری بر آن می‌گذارد. این ماده از نظر زیبا شناسی بسیار شبیه بتن صیقل داده شده است.

 

مراحل اجرای میکروسمنت

راه پله طبقاتی میکروسمنت با نرده های استیل

اجرای میکروسمنت شامل چندین مرحله می‌شود چرا که در نهایت پوششی چند لایه خواهیم داشت. در ابتدا مرحله آماده سازی سطح می‌باشد که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برای این کار باید دو لایه از میکروبیس را روی سطح بریزید و سطح را پوشش دهید. این لایه‌ها برای زیر ساخت و تقویت لایه‌ اصلی استفاده می‌شوند. سپس برای ایجاد بافت اصلی با توجه به رنگ دلخواه انتخابی، دو لایه از میکروسمنت مورد نظر را روی سطح قبلی بریزید تا کاملا صاف و یکدست شود. برای خشک شدن کمی به آن زمان دهید. در مرحله‌ سوم و قبل از خشک شدن کامل لایه‌ قبلی، برای مراقبت بیشتر از لایه‌ آخر، دو لایه پرایمر روی سطح می‌ریزیم و آن ‌را صاف و یکدست می‌کنیم. در نهایت نیز دو لایه‌ ضد آب روی لایه‌های قبلی باید ریخته شود تا مراحل اجرا به اتمام برسد.

 

چند نکته برای اجرای بهتر کار

خانه دو طبقه با نمای میکروسمنت و شیشه

در هنگام اجرای میکروسمنت مواظب باشید، ماله را بیش از اندازه بر روی سطح نکشید که این عمل باعث آسیب دیدن و ضعیف شدن متریال می‌شود. همچنین دقت کنید قبل از اجرای کار، سطوح قدیمی به خوبی تمیز شده باشند و هیچ‌گونه مواد روغنی و یا قیر روی سطوح باقی نماند. قیر در شرایط خاص می‌تواند لایه لایه شود و موجب نابودی متریال شما در سطوح زیرین می‌گردد.

 

اجرای میکروسمنت‌ها برای نما

استفاده از میکروسمنت در نمای بیرونی ویلایی با فریم مشکی درب و پنجره و کفپوش چمن برای محوطه

هنگامی که قصد دارید متریال مناسب برای نمای ساختمان‌ ویلایی و آپارتمانی انتخاب کنید باید به مقاومت بالا و استحکام مطلوب مصالح ساختمانی توجه کنید زیرا دائما در معرض تابش آفتاب، بارش باران و اشعه‌ یووی هستند. از این لحاظ نمای ساختمان نیاز به مصالحی مقاوم دارد که دائما در معرض باد و طوفان و بارش برف و باران قرار می‌گیرد. پس بهتر آن است که از میکروسمنت‌هایی که از مقاومت بالایی برخوردار هستند، استفاده کنید.

 

اجرای میکروسمنت‌ها برای دیوار

اتاق خوابی با تخت سفید، قاب های چوبی و دیوارپوش میکروسمنت

دیوارها مثل کف نیستند از این لحاظ که سطوحی غیر قابل تردد محسوب می‌شوند. در عین سادگی زیبا و دلربا و شیک و مدرن بودنشان بسیار حائز اهمیت است. از طرفی جنس متریال پوشاننده‌ دیوارها باید قابل شستشو باشد تا به راحتی بتوان آن‌ها را تمیز کرد. همه‌ این ویژگی‌ها باعث می‌شود ما به شما انواع میکروسمنت‌های میکرووال و میکروفینو را پیشنهاد کنیم.

 

اجرای میکروسمنت‌ها برای کفپوش (ویدئو)

میکروفلور برای پوشش کف اتاق، هیز‌م‌های شومینه در فرورفتگی دیوار نزدیک یک مبل طوسی

کفپوش‌ها سطوحی پرتردد و به شدت آسیب‌پذیر هستند. متریال استفاده شده برای این سطوح باید از استحکام بالایی برخوردار باشند. علاوه‌بر میکروفرش‌ها، میکروفلورها نیز برای استفاده در این سطوح بسیار مناسب هستند.

 

 

اجرای میکروسمنت‌ها برای سرویس بهداشتی

سرویس بهداشتی با پارتیشن های چوبی و دیوارپوش میکروسمنت

بدون شک یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر ساختمان، طراحی حمام و سرویس بهداشتی آن است. متریال مورد استفاده در این بخش باید از خاصیت ضد آبی بسیار مطلوبی برخوردار باشد. در غیر این صورت شما هر روز با خرابی بخشی از ساختمان خود به دلیل نم پس دادن این بخش به سایر بخش‌های ساختمان و از بین رفتن تدریجی مصالح درون ساختمانی خود مواجه خواهید شد. آکواسمنت‌ها به دلیل خاصیت ضد آبی بسیار بالای خود و میکروپروف‌ها به دلیل مقاومت فوق‌العاده در برابر آب، بهترین گزینه‌های پیشنهادی ما به شما هستند.

 

پوشش دکوراتیو

طراحی داخلی حمام با دیوارپوش میکروسمنت، روشویی سرامیکی سفید و آینه گرد

برای طراحان داخلی، متریال مورد استفاده در پوشش دکوراتیو‌ بسیار مهم است چرا که در نهایت زیبایی، ظرافت و لطافت کار آن‌ها با دکوراسیون داخلی ساختمان به اتمام رسیده و در واقع به نوعی امضای کار آنان محسوب می‌شود. پس به جرات می‌توانیم بگوییم یکی از مهم‌ترین قسمت‌های کار طراحان، استفاده از متریال مناسب برای اجرای دکوراتیو ساختمان است. از همین ‌رو ما استفاده از میکروفینوها را به همراه میکرودک به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

چرا بهتر است از میکروسمنت استفاده کرد؟

دیوارپوش نشیمن و کابینت های میکروسمنت در آپارتمان با مبل طوسی

این ماده بسیار سبک‌تر از بتن است در حالی که مقاومتی همانند و حتی گاهی بیشتر از بتن را دارا است. از همین ‌رو استفاده از آن علاوه بر کاهش وزن سازه‌ شما، باعث افزایش مقاومت آن نیز می‌شود. ضخامت این ماده در هنگام استفاده تنها سه الی چهار میلی‌متر خواهد بود که همین امر موجب ایجاد سختی بسیار بالای آن می‌شود، در نتیجه برای مکان‌های پرتردد مناسب‌ خواهد بود. استفاده از سایر متریال‌ها نیاز به نیروی کار ماهر و زیرسازی‌های فراوان دارد. در حالی که کار با این ماده بسیار آسان است و حتی سرعت کار را نیز بالا می‌برد.

این ماده دارای محصولات متنوعی است که می‌توان همراه طیف وسیعی از ابزارهای تخصصی مورد استفاده قرار گیرد. برای اجرای این ماده از آب کمتری نسبت به بتن استفاده می‌شود. از طرفی برای استفاده‌ از آب نیز، نیازی به وسایل پمپاژ نیست و همین امر استفاده از تجهیزات سنگین و گران‌ قیمت را کاهش می‌دهد. این مسئله به خصوص هنگام کار در مکان‌هایی با فضای محدود بیشتر به چشم می‌آید و تفاوت زیادی ایجاد می‌کند.

 

روش‌های مراقبت، نگهداری و تمیز کردن میکروسمنت

اتاق خواب مدرنی با تخت کرم، یک دیوار کرم و سقف و کف میکروسمنت

مقاومت در برابر آب و سهولت در پاکیزگی از مشخصه‌های بارز این متریال مدرن است. با یک روش صحیح در مراقبت و نگهداری از میکروسمنت، کفپوش منزل، دیوار‌ها، برای سالیان دراز دوام خواهند آورد. برای اینکه سطوح میکروسمنتی منزل و یا ساختمان شما از دوام بیشتری برخوردار شود، صبر کنید تا متریال‌ها کاملا خشک شوند. معمولا هفت روز کامل برای خشک شدن مواد، زمان لازم است و ضروری است که قبل از پایان این زمان هیچ جسم سنگینی برروی این سطح قرار نگیرد و یا به آن ضربه‌ای وارد نشود.

هنگام ورود به منزل و یا دفتر کار، کفش‌های خود را از آلودگی‌هایی نظیر شن و ماسه تمیز کنید. مقاومت کفپوش‌های میکروسمنتی شبیه کفپوش‌های چوبی و واش بتن است، پس باید در نوع و طرز قرار گرفتن پایه‌های میز و مبل روی کف میکروسمنتی بسیار دقت شود. بهتر است زیر پایه‌های مبلمان و میزها پد نمدی قرار گیرد. لکه‌ها را بلافاصله پس از ریخته شدن روی سطوح پاک کنید. اگر اتفاقی لکه‌ای اعم از لکه‌های روغنی، سرکه‌ای، شربت و یا قهوه روی سطح ریخته شد، بهتر است با پارچه‌ای مرطوب و نم دار سطح را تمیز کنید.

 

طراحی حمام با دیوارپوش میکروسمنت، وان با بدنه چوبی، میز چوبی و دو گلدان سفید

استون، سرکه و هرگونه مواد شوینده قوی می‌تواند به سطوح میکروسمنتی آسیب برساند پس برای تمیز کردن آن به هیچ وجه از مواد این‌ چنینی استفاده نکنید. بهترین ماده شوینده برای تمیز کردن این سطوح محلول‌های ساده‌ آب و صابون با پی اچ خنثی هستند که هیچ‌گونه لکه‌ای نیز روی سطوح به جا نمی‌گذارند.

 

قیمت میکروسمنت

نشیمنی با کفپوش میکروسمنت و تلویزیون روی دیوار

با توجه به نوع، مکان و موارد استفاده از میکروسمنت‌‌ها قیمت آن‌ها با هم متفاوت است. بر خلاف سایر مواد و مصالح ساختمانی و تزیینی که در ابتدا قیمت مشخصی دارند، میکروسمنت متریالی است که عوامل مختلف در قیمت پایانی و هزینه‌ اجرای آن تاثیرگذار هستند.

 

سخن پایانی

طراحی داخلی آشپزخانه با میکروسمنت مشکی و صورتی، چهار چراغ آویز و صندلی های مشکی

در این مقاله سعی کردیم میکروسمنت را با تمام ویژگی‌ها، خصوصیات، مزیت‌ها، موارد کاربرد، انواع آن، نحوه‌ اجرا و حتی متریال و مواد تشکیل‌دهنده‌ آن به شما معرفی کنیم. مصالح زیادی هستند که می‌توان از آن‌ها برای زیباسازی ساختمان استفاده کرد. اما به ندرت می‌توان متریالی را پیدا کرد که اکثر نیازهای ما را پاسخگو باشد. بدون شک میکروسمنت جز این موارد نادر است که علاوه بر زیبایی و ظرافت، ظاهری مدرن و شیک به ساختمان شما خواهد بخشید. در پایان از اینکه همراه بودید از شما سپاسگزاریم. منتظر نظرات شما هستیم.