لوستر خانه باید آنقدر شیک باشد که حتی وقتی روشن نیست، فضای خانه را زیبا کند. لوستر کلاسیک نمونهای از این لوسترهاست که حتی وقتی روشن نیست، زیبایی محیط خانه را دو چندان میکند. در کنار لوسترهای مدرن و فانتزی، لوسترهای کلاسیک قرار دارند که جزو پرفروشترین لوسترهای بازار ایران محسوب میشوند.
لوستر آنتیک یا کلاسیک را میتوان با دکوراسیون مدرن هماهنگ کرد و به همین دلیل در خانههای مدرن هم مورد استفاده قرار میگیرد. انتخاب و خرید لوستر کلاسیک با توجه به تنوع بالایی که دارد، کار دشواریست. پیش از خرید نکاتی که در ادامه درباره لوسترهای کلاسیک، مزایای مختلف و انواع آن بیان میکنیم را مطالعه کنید. همراه ما باشید تا با خیالی راحت بهترین لوستر آنتیک یا کلاسیک را خریداری کنید.
سوالات متداول:
لوستر کلاسیک چه ویژگیهایی دارد؟
1. استفاده از فلز و کریستال در ظاهر 2. استفاده از لامپهای شمعی یا اشکی 3. دارای وزن بالا 4. باتصال به سازهی اصلی ساختمان
انواع لوستر کلاسیک از نظر شکل ظاهری کدامند؟
1. لوستر شاخهای فلزی (ویکتوریایی) 2. لوستر شاخهای کریستالی (ماریا ترزا) 3. لوستر سقفی 4. لوستر دیوارکوب
انواع لوسترهای کلاسیک از نظر رنگ و جنس کدامند؟
1. لوستر چوبی کلاسیک 2. لوستر مشکی کلاسیک 3. لوستر سفید کلاسیک 4. لوستر برنزی و طلایی کلاسیک 5. لوستر بنفش کلاسیک
لوستر کلاسیک چیست؟
لوستر کلاسیک، سلطنتی یا آنتیک به دستهی بزرگی از لوسترها گفته میشود که نور لامپ را به صورت غیرمستقیم و از لابهلای شیشههای کریستالی به محیط خانه منتقل میکنند. وجود کریستالیهایی در مسیر لامپ لوستر باعث شکسته شدن نور میشود و روشنایی محیط خانه یکدست و ملایم میشود.
این نوع لوسترها را از آن جهت کلاسیک مینامند چون به دوران کلاسیک (قرن 15) در اروپا باز میگردد. در کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه و انگلیس لوسترهایی با همین شکل و شمایل را در قصرها نصب میکردند و برای روشنایی آن شمعهایی داخل لوستر روشن میشد. وجود کریستال در مسیر نور شمع، روشنایی محیط را دوبرابر میکرد. لوسترهای کلاسیک با همان ظاهر گذشته تا به امروز هم تولید میشوند.
ویژگی لوسترهای کلاسیک
لوسترهای مدرن، فانتزی و کلاسیک هرکدام خصوصیاتی دارند که آنها را از سایر لوسترها متمایز میکند. لوسترهای کلاسیک هم به دلیل شکل ظاهری و شیوه نوردهی، تفاوتهای زیادی با سایر لوسترها دارد. از مهمترین ویژگیهای لوسترهای آنتیک یا کلاسیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شکل ظاهری: اولین ویژگی متمایز لوسترهای کلاسیک، شکل ظاهری آنهاست. در ساخت این لوسترها از فلز و کریستال استفاده میشود و در مدلهای چند شاخه تولید میشوند. برای ساخت بخش فلزی لوستر فلزاتی مانند برنج به کار برده میشود تا در گذر زمان زنگ نزند. همچنین کریستالهایی از لوسترهای مدل کلاسیک آویزان میشوند تا از تابش نور مستقیم به چشم اهالی خانه جلوگیری کند.
لامپها: برای لامپ لوسترهای کلاسیک اغلب از لامپهای شمعی یا اشکی استفاده میشود؛ لامپهایی که اندازهی کوچکی دارند اما به دلیل شکل ظاهری زیبا، در لوسترهای کلاسیک استفاده میشود. امروزه لامپهای شمعی و اشکی در مدلهای کممصرف و در رنگهای مختلفی تولید میشوند. پرفروش رنگها برای لامپ لوستر کلاسیک، نورهای آفتابی (زرد) و مهتابی (سفید) هستند.
وزن بالا: از دیگر ویژگیهای لوسترهای کلاسیک، وزن بالای آنهاست. به دلیل استفاده از فلز و شیشه در این لوسترها، وزن لوستر بالا میرود. این ویژگی در مقایسه با لوسترهای فانتزی یا مدرن، خیلی بیشتر به چشم میآید.
شیوه نصب: به دلیل وزن بالای لوسترهای مدل کلاسیک، شیوه نصب آنها هم متفاوت است. نمیتوان این نوع لوسترها را به سقف کاذب قلاب کرد. لوسترهای کلاسیک باید به سازهی اصلی ساختمان متصل شوند تا در اثر زلزله یا اتفاقات غیرمترقبه، مهار شده باشند.
بهترین مکان ها برای نصب لوستر کلاسیک
اکثر مردم تصور میکنند لوسترهای مدل کلاسیک فقط برای دکوراسیون پذیرایی قابل استفاده است. این تصور اشتباه باعث شده فقط مدل بخصوصی از لوستر کلاسیک در ذهن خود داشته باشیم و اتاقهای دیگر خانه را از وجود لوستر سبک کلاسیک محروم کنیم. لوسترهای کلاسیک را میتوانید در بخشهای مختلف خانه استفاده کنید. پیشنهاد ما فضاهای زیر است:
اتاق خواب: میتوان از لوسترهای مدل کلاسیک در اتاق خواب بزرگسالان استفاده کرد. این لوسترها در اندازههای مختلفی تولید میشوند و حتی اگر سقف اتاق خواب کوتاه است میتوانید لوسترهایی از نوع سقفی خریداری کنید تا فضای کمتری هم اشغال کند. اگر به انتخاب لوستر اتاق خواب فکر میکنید، به نور لامپهای آن توجه ویژهای داشته باشید.
آشپزخانه: یکی از بهترین مکانها برای استفاده از لوستر سلطنتی یا کلاسیک، آشپزخانه است. لوسترهای مدل کلاسیک به آشپزخانهی شما ابهت و وقار بینظیری میدهند. مخصوصا اگر خانه شما دارای آشپزخانه بدون اپن و از نوع اپن (باز) باشد، قرار گرفتن لوستر آشپزخانه مدل سلطنتی در این بخش از خانه، جلوهای زیبا به محیط خانه میبخشد.
پذیرایی: اتاق پذیرایی اولین جاییست که برای نصب لوستر آنتیک انتخاب میشود. انتخاب لوستر پذیرایی آنتیک تاثیر بسزایی در زیبایی این فضا دارد.
راهرو: میتوانید در طراحی راهروی ورودی آپارتمان از لوسترهای کلاسیک کوچک استفاده کنید. این کار به یکدست شدن فضای خانهای که در تمام بخشهای آن لوستر آنتیک وجود دارد کمک بسیاری میکند. میتوان از لوسترهای کوچک، چراغ دیوارکوب یا سقفی هم در راهرو استفاده کرد.
انواع لوستر سلطنتی از نظر شکل ظاهری
لوسترهای سلطنتی یا کلاسیک از نظر شکل ظاهری در چند دستهی مختلف قرار میگیرند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند. انواع مدلهای لوستر سلطنتی عبارتاند از:
لوستر شاخهای فلزی (ویکتوریایی)
معروفترین و البته پرفروشترین لوستر سلطنتی بازار ایران، لوسترهای چند شاخه فلزی هستند. این لوسترها که به نام لوستر ویکتوریایی هم مشهورند، شاخههایی از جنس فلز ( برنج، استیل یا …) دارند و کریستالهایی به بدنهی فلزی آنها متصل شده است. لوسترهای چند شاخه فلزی در اندازههای خیلی کوچک تا خیلی بزرگ تولید میشوند.
نام ویکتوریا از ملکه ویکتوریای انگلستان گرفته شده است. چنین لوسترهایی در کاخهای قرن 18 دوران ملکه ویکتوریا نصب میشد که اندازههای بسیار بزرگی هم داشت.
لوستر شاخهای کریستالی (ماریا ترزا)
لوسترهای کریستالی کلاسیک که به افتخار ملکهی اتریش، ماریا ترزا به اسم او نامگذاری شده مدل دیگری از لوسترهای سبک کلاسیک است. ماریا ترزا، در سفر خود به فرانسه با لوسترهای کریستالی آشنا شد و به صنعتگران کشور خود دستور داد چنین لوسترهایی را به طور گسترده تولید کنند.
در لوسترهای کریستالی به طور کامل از شیشه استفاده شده است. برخلاف لوسترهای فلزی، در این لوسترها، شاخهها از جنس شیشه ساخته میشوند تا انتشار نور در محیط بیشتر شود. قیمت لوسترهای چند شاخه کریستالی بیشتر از فلزی است. همچنین باید به این نکته اشاره کنیم که بیشتر در دکوراسیون سلطنتی فضاهای داخلی اسنفاده میشود.
لوستر سقفی
نوع دیگری از لوسترهای سبک کلاسیک، لوسترهای سقفی است. وجود کریستال روی لوسترهایی که به سقف متصل میشوند باعث شده شباهت این لوسترها به لوسترهای کلاسیک بیشتر شود. لوسترهای سقفی به دلیل ارتفاع کمی که دارند، فضای زیادی را در محیط خانه اشغال نمیکنند و میتوان از آنها در سرویس بهداشتی هم استفاده کرد.
با توجه به کوچکتر شدن فضای خانهها، استقبال از لوسترهای سقفی کلاسیک بیشتر از سایر مدلهاست. به همین دلیل این مدل لوستر کلاسیک در طرحهای مختلفی تولید و روانه بازار میشود. لوسترهای کلاسیک مخروطی یکی از پرطرفدارترین زیرمجموعههای لوسترهای سقفی به حساب میآیند.
لوستر دیوارکوب
نوع دیگری از لوسترهای سبک کلاسیک، لوسترهای دیوارکوب هستند. همیشه نمیتوان لوستری را از سقف خانه آویزان کرد و گاهی خرید یک لوستر و چراغ دیوارکوب که در گوشهای از خانه نصب میشود انتخاب بهتری است. از لوسترهای دیوارکوب برای نوردهی تزیینی هم استفاده میشود و میتوان نور را به صورت تاکیدی روی بخش بخصوصی از خانه قرار داد.
انواع لوسترهای کلاسیک از نظر رنگ و جنس
فارغ از اینکه لوستر کلاسیک در کدامیک از چهار دستهی بالا قرار دارد، میتوان آن را از نظر رنگ و جنس هم در دستهبندی جداگانهای قرار داد. این دستهبندی شامل موارد زیر میشود:
لوستر چوبی کلاسیک: به کار بردن چوب در ساخت لوسترهای مدل کلاسیک خیلی مرسوم نیست و آن را به سبک مدرن یا مینیمال نزدیکتر میکند. اما به دلیل زیبایی چشمنوازی که لوسترهای چوبی دارند، امروزه از این ماده برای ساخت لوسترهای مدل کلاسیک هم استفاده میشود.
لوستر مشکی کلاسیک: رنگ مشکی به لوستر ابهت و وقاری فوقالعاده میبخشد. لوسترهای مشکی کلاسیک برای خانههایی که دکوراسیون آنها کلاسیک یا مدرن انتخاب شده، بسیار مناسب است. ترکیب نورهای زرد و سفید روی لوسترهای مشکی زیبایی بینظیری دارد.
لوستر سفید کلاسیک: یکی دیگر از پرطرفدارترین مدلهای لوسترهای سبک کلاسیک، لوسترهای سفید هستند. این لوسترها هم مانند لوسترهای مشکی برای خانههایی با دکوراسیون مدرن، فانتزی و مینیمال بسیار مناسب هستند. از لوسترهای سفید کلاسیک بیشتر در دکوراسیون اتاق خواب و آشپزخانه استفاده میشود.
لوستر برنزی و طلایی کلاسیک: متداولترین و قدیمیترین مدل لوسترهای کلاسیک، لوسترهای برنزی و طلایی هستند. این لوسترها قرنهاست که به همین شکل ساخته میشوند و هنوز هم طرفداران زیادی دارند.
لوستر بنفش کلاسیک: اگر به دنبال یک لوستر سبک کلاسیک و آوانگارد هستید، لوستر بنفش بهترین انتخاب است. این لوسترها با رنگ بنفش تند تولید میشوند و با خانههایی که سبک دکوراسیون آنها مدرن و فانتزی است هماهنگی دارد. البته میتوانید از آن در دکوراسیون بنفش فضاهای خانه هم استفاده کنید.
معروفترین برندهای تولید کننده لوستر کلاسیک
لوسترهای کلاسیک ایرانی و خارجی به وفور در بازار ایران وجود دارد. چند کمپانی داخلی به صورت حرفهای در زمینه تولید لوستر در ایران فعالیت دارند که بخش بزرگی از بازار لوستر را به خود اختصاص دادهاند. به عنوان مثال لوسترهای برند «چشمه نور» و «نورسازان» جزو پرفروشترین برندهای داخلی لوستر هستند.
در میان برندهای خارجی تولید کننده لوستر هم میتوان به برند «باکارا» یا «باکارات» اشاره کرد. گرانترین لوسترهای کلاسیک موجود در بازار ایران به این برند فرانسوی تعلق دارد. در واقع برند باکارا تولید کننده لوسترهای لاکچری و بسیار گرانقیمت است.
قیمت لوسترهای سلطنتی یا کلاسیک
عوامل متعددی روی قیمت لوسترها مخصوصا لوسترهای کلاسیک تاثیرگذار است. فارغ از گران یا ارزان شدن لحظهای لوسترها، در میان مدلهای مختلف لوستر کلاسیک، عواملی مانند جنس بدنه، شرکت سازنده، کیفیت لوستر، نوع لامپ به کار رفته در لوستر و خارجی یا ایرانی بودن لوستر، روی قیمت نهایی لوستر تاثیر میگذارد.
به طور کلی شما میتوانید لوسترهای سبک کلاسیک را با قیمت حدود 300 هزار تومان تا 30 میلیون تومان خریداری کنید. لوسترهای سقفی کلاسیک نسبت به لوسترهای شاخهای ارزانتر هستند. پس اگر بودجهی کمتری دارید، میتوانید روی لوسترهای سقفی حساب کنید.
جمعبندی
در این مقاله مهمترین نکاتی که در هنگام خرید لوسترهای مدل کلاسیک نیاز است بدانید را معرفی کردیم. از ویژگیهای لوستر گرفته تا انواع مدلهای آن که در دستهبندیهای مختلف قرار داده شد. قبل از خرید لوستر سلطنتی یا کلاسیک به دقت دکوراسیون و معماری خانه خود را بررسی کنید؛ ممکن است فضای خانه شما با قرار دادن یک لوستر سبک کلاسیک، چهرهی بدی به خود بگیرید. بنابراین با بالا بردن اطلاعات خود میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
سلام؛ کدام مدل لوستر کلاسیک مناسب فضای اتاق خواب است؟
سلام؛ با توجه به ارتفاع فضای اتاق خواب بهتر است از لوسترهای سقفی استفاده کنید که فضای کمتری اشغال میکنند.
سلام؛ لوستر کلاسیک به صورت دیوارکوب هم طراحی میشود؟
سلام؛ بله، شما میتوانید از لوستر کلاسیک دیوارکوب در طراحی راهرو پذیرایی یا ورودی آپارتمان استفاده کنید.