استفاده از قرنیز نوری در خانه، یعنی توجه به ریزترین جزئیاتی که میتواند زیبایی محیط را چند برابر کند. در بسیاری از خانههای با معماری مدرن و کلاسیک، حد فاصل بین دیوار و زمین را با استفاده از قرنیز میپوشانند. این قرنیزها علاوه بر جذابیت بصری، مزیتهای متعددی دارند. اما قرنیز نوری که با چراغهای LED ساخته میشود، جدیدترین نوع قرنیز هستند.
قرنیز LED در پایینترین قسمت خانه قرار میگیرد و فضایی نورانی در کف خانه یا بخشهای دیگر یک ساختمان به وجود میآورد. در واقع میتوان به عنوان یک منبع نور مخفی از این قرنیزهای نوری استفاده کرد. در ادامه به بررسی مزایای این نوع قرنیزها میپردازیم و سپس انواع و کاربردهای قرنیز ال ای دی را به همراه قیمت بیان میکنیم. همراه ما باشید.
قرنیز نوری چیست؟
در معماری و طراحی دکوراسیون داخلی خانهها، پایینترین قسمت دیوار که با کفپوش خانه تماس دارد را با استفاده از یک تخته میپوشانند. این تخته میتواند از جنس چوب، پلاستیک یا سنگ باشد. قرنیز نوری نوع بخصوصی از قرنیز است که با نوارهای LED پوشانده شده و علاوه بر پوشانده آن بخش از محیط، نورپردازی خانه را هم کامل میکند.
در واقع از قرنیز ال ای دی به دو منظور استفاده میشود؛ اول پوشاندن محل اتصال دیوار به کف و دوم نورپردازی محیط. قرنیزهای نوری در آپارتمان، خانههای ویلایی، حیاط، انباری و ساختمانهای اداری قابل استفاده است و کاربردهای متعددی دارد. این نوع قرنیز به وسیله میخ یا چسب به دیوار و کف متصل میشود و ابعاد مختلفی دارند. قرنیزهای نوری در مدلهای قرنیز توکار و قرنیز روکار تولید میشوند.
مزایای قرنیز LED
همانطور که گفته شد، قرنیزهای LED در طراحی دکوراسیون خانه و معماری بناها مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع قرنیزها مزایایی دارند که در ادامه معرفی میکنیم.
- مراقبت از دیوارها در برابر رطوبت و سایش: اولین و مهمترین ویژگی قرنیز نوری این است که از دیوارها و کف در برابر رطوبت و سایش محافظت میکنند. محل اتصال دیوار به کف، جزو بخشهایی از خانه است که ممکن است به دلیل برخورد با اجسام دیگر دچار آسیب شود؛ قرنیزهای نوری مانند سپری در برابر این آسیبها قرار میگیرند.
- محافظت در برابر آلودگی و گرد و غبار: درزی که بین دیوار و کفپوش وجود دارد اغلب به دلیل تجمع گرد و غبار و آلودگی، چهرهی زشتی به خانه میدهد. قرنیزهای نوری میتوانند این درزها را به شکلی زیبا بپوشانند. بنابراین گوشههای خانه محلی برای تجمع گرد و غبار نخواهند و تمیز کردن یا جارو زدن این بخش از خانه را هم سادهتر میکند.
- پنهان کردن سیمها: اگر قرار باشد سیمهایی را از روی دیوار خانه عبور بدهید و به بخش دیگر ببرید، قرنیزهای نوری بهترین مکان برای این انتقال هستند. به دلیل فضای خالی پشت قرنیزها شما میتوانید کابلها را از پشت قرنیز به بخش دیگری از خانه هدایت کنید و این موضوع به پنهان شدن کابلها کمک میکند. همچنین کابلهایی که پشت قرنیز قرار میگیرند از نظر استحکام و طول عمر هم بهتر خواهند بود.
- زیباتر کردن خانه: فارغ از جنبهی کاربردی قرنیز ال ای دی، این نوع قرنیز به زیباتر کردن خانه کمک فراوانی میکند. قرنیزها در رنگهای مختلفی تولید میشوند و پس از نصب آن در گوشههای خانه، ترکیب رنگی جذابی به دورتادور خانه اضافه میشود. قرنیزها در سبک دکوراسیون مینیمال، مدرن و کلاسیک در بازار وجود دارند که میتوانید با توجه به معماری و دکوراسیون خانه، یکی از این طرحها را انتخاب کنید.
- اضافه کردن نورهای جدید به خانه: نور مخفی جذابیت خانه را بیشتر میکند. در گذشته از سقف و دیوارها برای اضافه کردن نور مخفی به خانه استفاده میشد اما امروزه با روی کار آمدن قرنیز LED گزینههای بیشتری پیش روی شما قرار دارد. قرنیزهای نور مخفی با چراغهای LED ساخته میشوند و به همین دلیل میتوانند نورهای رنگی متنوعی به خانه شما اضافه کنند.
انواع قرنیز نوری
همانطور که قرنیزهای معمولی در انواع و اقسام گوناگونی تولید میشوند، قرنیزهای نوری هم انواع مختلفی دارند. قرنیزهای نوری به واسطهی جنس بدنهی اصلی آنها در دستهبندیهای مختلفی قرار میگیرند که عبارت است از:
قرنیز چوبی
لوکسترین نوع قرنیز، قرنیزهای نوری از جنس چوب است. اغلب از چوب درختان بلوط و افرا برای ساخت این قرنیزها استفاده میشود و به همین دلیل جزو گرانقیمتترین نوع قرنیزهای LED قرار میگیرند. روی این قرنیزهای چوبی به شکل محسوس یا مخفی، نوارهای LED جایگذاری میشود. قرنیز ال ای دی چوبی بیشتر برای خانههای لوکس ایرانی با کفپوش چوبی یا لمینت، مورد استفاده قرار میگیرد.
به دلیل جنس قرنیزهای چوبی، طول عمر آنها نسبت به دیگر قرنیزها کمتر است و نسبت به رطوبت هم حساسیت بیشتری دارند. بنابراین باید از قرنیزهای نوری چوبی در شهرهایی استفاده کنید که خیلی در معرض رطوبت، گرما یا سرمای شدید نباشند.
قرنیز MDF
اگر اگر میخواهید کمتر هزینه کنید و قرنیزی مشابه قرنیز چوبی در خانه داشته باشید، قرنیز MDF را انتخاب کنید. این نوع قرنیز از چوب مصنوعی ساخته شده و قیمت و وزن کمتری دارد. چوبهای MDF در انواع گوناگونی تولید میشوند که برخی از آنها مقاومت بیشتری در برابر رطوبت داشته و طول عمر بالاتری دارند. اما به طور کلی، از قرنیز نوری ام دی اف، به دلیل قیمت ارزان در بیشتر خانهها میتوان استفاده کرد.
تنوع بالای طرح و رنگ و قیمت ارزان، از مهمترین ویژگیهای قرنیز ام دی اف به شمار میرود. نوارهای LED روی این قرنیز قرار دارند و به دلیل رنگهای مختلفی که میتوان انتخاب کرد، محیط خانه را بسیار زیبا میکنند.
قرنیز PVC
اگر دنبال ارزانترین نوع قرنیز LED برای خانه هستید، قرنیز چوبی و MDF را فراموش کنید چون قرنیز پی وی سی (PVC) از همه ارزانتر است. این نوع قرنیز از پلیمر پلاستیک ساخته شده، وزن کم، طول عمر بالا و مقاومت بیشتری در برابر رطوبت دارد. قرنیزهای PVC پرفروشترین قرنیزهای بازار هستند که از آنها برای محیطهایی مانند پارکینگ و انباری هم میتوان استفاده کرد.
قرنیز پی وی سی به قرنیز وینیل هم معروف است و در برابر حشرات موذی هم مقاومت بسیار بالایی دارند. برخلاف قرنیزهای چوبی که ممکن است توسط موش یا سایر حیوانات و حشرات دچار آسیب شوند، قرنیزهای PVC به دلیل جنس پلاستیکی خود، از این آسیبها در امان میمانند. شما میتوانید در فضاهایی که کفپوش پی وی سی استفاده شده برای هماهنگی بین دو متریال از قرنیز PVC هم استفاده نمایید.
قرنیز سرامیکی
نوع دیگری از قرنیزهای ال ای دی، قرنیزهای سرامیکی هستند که به عنوان قدیمیترین نوع قرنیز در ایران شناخته میشوند. در بسیاری از ساختمانهای قدیمی از این نوع قرنیز برای پوشانده حد فاصل دیوار و کف استفاده شده است. قرنیزهای سرامیکی نوری، با استفاده از چراغهای LED که به شکل نوار در بالا یا پایین آنها قرار میگیرند، پوشانده میشوند و فضای خانه را نورانی میکنند.
برخی از قرنیزهای سرامیکی به گونهای ساخته میشوند که نوار ال ای دی از وسط آنها عبور میکند و در واقع نور توکار دارند. این نوع قرنیزها قیمت بالاتری نسبت به قرنیزهای سرامیکی معمولی دارند. اما به طور کلی قرنیزهای سرامیکی نوری قیمت ارزانی ندارند.
قرنیز سنگی
استفاده از سنگ طبیعی برای قرنیز خانه، بسیار متداول است. اما قیمت تمام شدهی این نوع قرنیز، بیشتر از سایر روشهاست. سنگهایی که به عنوان قرنیز ساخته میشوند، توسط دستگاههای CNC به شکلی دقیق برش داده شده و نورپردازی LED به شکلی اصولی روی آنها انجام میشود. به دلیل تنوع بالایی که سنگهای طبیعی دارند، جلوهای شگفتانگیز به خانه میدهند.
از قرنیزهای نوری سنگ نما بیشتر برای خانههای لوکس و تالارهای بزرگ استفاده میشود تا محیطی شیک به وجود آورد. چراغهای LED به شکل نواری در این قرنیزها قرار داده میشوند و میتوان با نورهای رنگی، جذابیت بصری سنگ را بیشتر هم کرد. اگر به دنبال انتخاب قرنیز برای فضایی هستید که از کفپوش سنگی استفاده شده، قرنیز سنگی میتواند انتخاب مناسبی باشد.
کاربردهای قرنیز LED در خانه
در کدام قسمت از خانه از قرنیز ال ای دی استفاده میشود؟ با توجه به اینکه قرنیزهای نوری وظیفهی روشن کردن محیط را هم بر عهده دارند، میتوانید در مکانهایی غیر از داخل خانه هم از آن استفاده کنید. برخی از کاربردهای قرنیز نوری عبارت است از:
استفاده در پارکینگ
یکی از بهترین مکانهای برای نصب قرنیزهای ال ای دی، پارکینگ خانه است. این قرنیزها میتوانند ورودی پارکینگ خانه را نورانی کنندو فضایی جذاب به این بخش از خانه بدهند. استفاده از نورهای رنگی قرمز، آبی یا بنفش به عنوان نور قرنیز LED میتواند فضا را جذابتر هم کند.
قرنیزهایی که برای پوشاندن درز بین دیوار و کف در طراحی پارکینگ مورد استفاده قرار میگیرند باید در برابر رطوبت مقاومت بالایی داشته باشند. به همین دلیل قرنیزهای PVC یا سرامیکی بهترین انتخاب برای این بخش از خانه هستند. همچنین توجه داشته باشید که این قرنیزها باید در برابر ضربه هم مقاومت بالایی داشته باشند به با یک فشار ساده، خراب نشوند.
استفاده در انباری
در بسیاری از آپارتمانها، انباری را در کف یا در بالاترین طبقه قرار میدهند و اغلب هم نور کمی برای داخل آن در نظر میگیرند. قرار دادن تنها یک لامپ در انباری باعث میشود که نتوانید به راحتی جزئیات داخل آن را مشاهده کنید. قرنیزهای نوری این کار را برای شما انجام میدهند.
با نصب قرنیز ال ای دی در انباری، تمام آنچه نیاز دارید در انباری مشاهده کنید روشن میشود. انباریها اغلب پنجره ندارند و به همین دلیل روشن کردن فضای داخلی آنها باید با دقت و وسواس بیشتری صورت گیرد. قرنیزهای ال ای دی را با نورهای سفید یا زرد انتخاب کنید تا کار روشن کردن محیط انباری را به درستی انجام دهد.
استفاده در اتاق پذیرایی
نصب قرنیز در دکوراسیون پذیرایی متداول بوده و مدتهاست برای محافظت از درز بین دیوار و کفپوش از قرنیز استفاده میشود. اما قرنیز LED را هنوز خیلی از مردم نمیشناسند. قرنیزهای نوری علاوه بر محافظت از دیوار و کف، زیبایی و نورپردازی پذیرایی را دو برابر میکند.
در خانههایی دکوراسیون و معماری لوکس دارند، از قرنیزهای نوری سنگی یا چوبی استفاده میشود. فارغ از جنس خود قرنیز، رنگ نور قرنیز هم در زیباتر شدن خانه تاثیر مستقیم دارد. با توجه به رنگهایی که برای مبلمان، پرده پذیرایی و کفپوش و دیوار انتخاب کردهاید، رنگ نور قرنیز هم باید متناسب با آن انتخاب شود.
استفاده در راهرو و راهپلهها
یکی دیگر از بخشهای خانههای آپارتمانی یا خانههای دوبلکس که میتوان در آن از قرنیز ال ای دی استفاده کرد، راهرو یا راهپله است. به کار بردن قرنیز در این بخش از خانه میتواند مسیر حرکت را روشن کند، از نظر زیبایی ظاهری و کاربرد هم بسیار سودمند است.
برای راهروهای خانه یا راهپله بهتر است از قرنیزهای سرامیکی استفاده شود چون دائم در معرض گرما، سرما و رطوبت هستند و قرنیزهای سرامیکی مقاومت بیشتری در برابر این عوامل دارند. همچنین رنگ نوری که برای این قرنیز استفاده میشود باید به رنگ سفید یا زرد باشد. از رنگهای تزیینی برای این بخش از خانه استفاده نکنید.
استفاده در اتاق خواب
اتاق خواب با نور مخفی زیباتر میشود. قرنیز نور مخفی LED این وظیفه را به خوبی برای شما انجام میدهند. برای اتاق خواب میتوانید از قرنیزهای چوبی، MDF یا PVC هم استفاده کنید. رنگ نورهای قرنیزی که برای اتاق خواب در نظر میگیرید، بهتر است با رنگ دکوراسیون اتاق خواب هماهنگی داشته باشد.
قیمت قرنیز نور مخفی
برای پاسخ به این پرسش که قیمت قرنیز نوری چقدر است؟ باید به چند نکته توجه داشته باشید. ابعاد، مدل، جنس و نوع چراغ LED در تعیین قیمت قرنیز LED موثر است. بنابراین نمیتوان یک قیمت قطعی برای این نوع قرنیز مشخص کرد. اما به طور کلی قرنیزهای PVC ارزانترین نوع قرنیز در بازار هستند و پس از آن به ترتیب قرنیز MDF، سرامیک، چوبی و سنگی قرار میگیرند که گرانتر هستند.
به این نکته هم توجه داشته باشید که برخی از قرنیزهای نوری، به قابلیت داکت مجهز هستند. یعنی فضایی در پشت آنها تعبیه شده که بتوانید به راحتی سیم یا کابل مخصوصی از درون آن عبور بدهید. چنین قرنیزهایی قیمت بالاتری نسبت به قرنیزهای معمولی دارند.
سخن پایانی
طراحی دکوراسیون خانه به شکلی که زیبایی و کارایی توامان داشته باشد، کار چندان دشواری نیست. استفاده از قرنیزهای نوری در بخشهای از خانه، هم نورپردازی محیط را کامل میکند و هم از آسیب رسیدن به دیوار و کفپوش پیشگیری خواهد کرد. قرنیزهای LED از جنسهای چوب، پلاستیک و سنگ ساخته میشوند که هرکدام قیمت و کیفیت متفاوتی دارند. شما میتوانید از این قرنیزها در پارکینگ، انباری، اتاق پذیرایی، راهرو و اتاق خواب استفاده کنید. نظر شما چیست؟ آیا در خانهی خود از قرنیز نوری استفاده کردهاید؟ پیشنهادات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
پاسخ دهید
نمایش دیدگاهها