راهنمای جامع طراحی آشپزخانه؛ پلان‌ها، کابینت‌ها، دکوراسیون، رنگ و …

طراحی آشپزخانه راهرویی با کابینت های آبی و سفید، کفپوش پارکت، فرش قرمز، شیرآلات طلایی و اکسسوری های روی کابینت

آشپزخانه خانه‌ی امید شکموها است! اگر اتاق خواب را مکانی برای آرامش و اتاق نشیمن را مکانی برای تفریح  و دورهمی بدانیم، آشپزخانه مکانیست که هم آرامش می‌دهد، هم اهالی خانه را دور هم جمع می‌کند و هم مکانی برای لذت بردن از خوردنی‌هاست. طراحی آشپزخانه به همین دلیل خیلی بیشتر از سایر بخش‌های خانه اهمیت دارد. 

شاید جالب باشد اگر بدانید تا قرن 18 مکانی به نام آشپزخانه در طراحی خانه‌ها وجود نداشت. در آن دوران غذا را در مطبخی بیرون از محیط خانه می‌پختند و داخل خانه سرو می‌کردند. از قرن 19 با اختراع کوره، دیگ‌های بخار و سپس لوازم برقی مانند یخچال، انقلابی در طراحی داخلی آشپزخانه رخ داد. آشپزخانه‌ها محیطی جذاب و دوست‌داشتنی برای اهالی خانه شدند و شیوه معماری آشپزخانه اهمیت زیادی پیدا کرد. در ادامه همه آنچه درباره طراحی و دکوراسیون آشپزخانه باید بدانید را بررسی می‌کنیم. همراه ما باشید. 

 

سوالات متداول:

انواع پلان‌ها در طراحی آشپزخانه کدامند؟

1. آشپزخانه خطی 2. آشپزخانه ال شکل 3. آشپزخانه یو شکل 4. آشپزخانه راهرویی، موازی یا گالی 5. آشپزخانه G شکل 6. آشپزخانه شکل جزیره


انواع طراحی آشپزخانه از نظر سایز و سبک معماری کدامند؟

آشپزخانه‌ها در سبک‌های مدرن، سنتی، آزاد یا باز، ایرانی، کلاسیک، کوچک و باریک و بزرگ طراحی می‌شوند.


انواع کابینت از نظر جنس در طراحی آشپزخانه‌ کدامند؟

1. کابینت تمام چوب 2. کابینت روکش چوب 3. کابینت ملامینه 4. کابینت ام دی اف 5. کابینت های گلاس 6. کابینت پلی گلاس 7. کابینت ممبران

 

نکات مهم در طراحی آشپزخانه 

طراحی آشپزخانه با کفپوش پارکت، لوازم برقی نقره‌ای، کابینت های سفید و پنجره ای با فریم سفید

قبل از صحبت درباره شیوه طراحی داخلی آشپزخانه، پلان‌ها و دکوراسیون، نکات مهمی وجود دارد که باید بدانید. در ادامه این نکات مهم را بررسی می‌کنیم. 

  • مثلث کار در آشپزخانه: یکی از مهم‌ترین نکات، شناخت مثلث کار در آشپزخانه است. در طراحی آشپزخانه باید سه راس این مثلث یعنی اجاق گاز، سینک ظرفشویی و یخچال به شکلی درست و نزدیک به هم در نظر گرفته شوند. انتخاب پلان آشپزخانه باید با در نظر گرفتن مثلث کار انجام شود. 

 

طراحی آشپزخانه مخفی با درب ریلی سفید، شلف های سفید و کاشی های سفید با کفپوش پارکت

  • آشپزخانه مخفی: در بسیاری از خانه‌ها، در کنار آشپزخانه اصلی، یک آشپزخانه مخفی وجود دارد که ماشین لباسشویی، ظرفشویی و سایر لوازم غیرضروری آشپزخانه را در آن بخش نگهداری می‌کنند. بنابراین قبل از طراحی آشپزخانه به این سوال پاسخ بدهید که آیا آشپزخانه مخفی می‌خواهید یا خیر؟ 
  • فهرست کردن تمام جزئیات: قبل از آغاز طراحی و ساخت آشپزخانه، فهرستی از تمام جزئیات مورد نظر خود ایجاد کنید. کابینت، لوازم برقی، سینک، شیرآلات، پرده و تمام جزئیاتی که از آشپزخانه خود انتظار دارید را در این فهرست قرار بدهید تا برای طراحی تمام جوانب را در نظر بگیرید. 

 

طراحی آشپزخانه با شلف های دیواری چوبی، کابینت های سفید، صفحه کابینت طوسی، کفپوش پارکت و پرده کرکره ای سفید

  • مشاوره با تیم مجرب: همیشه به اطلاعات خود متکی نباشید. شاید بهتر باشد برای طراحی فضای داخلی آشپزخانه از یک تیم مشاوره مجرب کمک بگیرید. با توجه به نیازهای شما و تجربه‌ای که تیم مشاوره دارد، قطعا بهترین نتیجه حاصل خواهد شد. 

 

انواع پلان و تیپ های آشپزخانه

طراحی آشپزخانه با کابینت های سفید، صفحه کابینت چوبی، کاشی های بین کابینتی مشکی و چوبی و گلدان گل طبیعی

طراحی نقشه‌ی یک آشپزخانه ارتباط مستقیمی با نقشه‌ی کل خانه و همچنین سلیقه‌ی صاحب خانه دارد. پلان‌های متنوعی برای آشپزخانه در نظر گرفته می‎‌شود که در ادامه مهم‌ترین پلان های آشپزخانه را به شما معرفی می‌کنیم. 

 

طراحی آشپزخانه خطی با کابینت های طوسی، صفحه کابینت سفید، سینک تک لگنه و نورپردازی با نور آفتابی

  • آشپزخانه خطی: ساده‌ترین پلان برای آشپزخانه، پلان خطی است. در این پلان سینک ظرفشویی، اجاق و ظرف یا یخچال در یک خط کنار هم قرار داده می‌شوند. این پلان برای خانه‌های کوچک در نظر گرفته می‌شود که فضای زیادی ندارند. در چنین آشپزخانه‌هایی برای جبران فضاِی کم آشپزخانه از جزیره استفاده می‌شود. 

 

طراحی آشپزخانه ال شکل با کابینت های سفید، صفحه بین کابینتی طوسی، پنجره ای با فریم سفید و پرده کرکره ای و کفپوش پارکت

  • آشپزخانه ال شکل: برای طراحی یک آشپزخانه در کمترین فضای ممکن، پلان ال شکل (L) هم بسیار متداول است. در این پلان تجهیزات بیشتر آشپزخانه روی ضلع بزرگ L و باقی لوازم روی ضلع کوچکتر قرار داده می‌شود. این پلان هم برای خانه‌های کوچکی که آشپزخانه به عنوان بخشی از اتاق پذیرایی در نظر گرفته شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 

طراحی آشپزخانه U شکل با کابینت های مشکی و صفحه کابینت چوبی، گاز چندشعله، پرده حریر، دیوار گچی و اکسسوری های روی کابینت

  • آشپزخانه یو شکل: از دیگر تیپ های آشپزخانه می‌توان به پلان یو شکل (U) اشاره کرد که به آن آشپزخانه نعل اسبی هم گفته می‌شود. این پلان برای خانه‌هایی که آشپزخانه‌ای نسبتا بزرگ با حداقل 3 دیوار جداگانه دارند، استفاده می‌شود. طراحی کابینت آشپزخانه و چیدمان لوازم آن در این پلان در سه طرف (سه دیوار) اجرا می‌شود.

 

طراحی آشپزخانه راهرویی با کابینت های سفید، صفحه کابینت استیل، کفپوش پارکت و فرش راه راه سیاه و سفید، کاشی های دیواری سفید و میز ناهارخوری با صندلی های سفید

  •  آشپزخانه راهرویی، موازی یا گالی: این آشپزخانه‌ها شبیه یک راهرو هستند که در دو طرف آنها لوازم آشپزخانه دیده می‌شود. پلان گالی شکل برای خانه‌هایی استفاده می‌شود که فضایی راهرویی شکل برای آشپزخانه در نظر گرفته شده باشد. 

 

طراحی آشپزخانه G شکل با کابینت های سرمه ای و صفحه کابینت سفید، کفپوش پارکت، صندلی های اپن آبی و کاشی های بین کابینتی سیاه و سفید

  • آشپزخانه G شکل: آشپزخانه‌های G شباهت زیادی به مدل U دارد اما در ضلع جلوی آن با استفاده از سنگ (اُپن) یا جزیره محصور شده است. آشپزخانه‌های G شکل در ایران طرفداران زیادی دارد چون می‌توانند بخشی از آشپزخانه را با قرار دادن اپن یا جزیره با اتاق پذیرایی به اشتراک بگذارند؛ این موضوع باعث می‌شود آشپزخانه بتواند بدون دیوار یا درب جداگانه، در محیط داخلی خانه طراحی شود. 

 

طراحی آشپزخانه با پلان جزیره‌ای، کابینت های سفید، جزیره مشکی با رویه سنگی و صندلی های اپن طوسی، کفپوش پارکت و چراغ های آویز از سقف

  • آشپزخانه شکل جزیره: از دیگر پلان‌های پرطرفدار در معماری آشپزخانه، پلان جزیره‌ای است. این پلان در واقع به یک المان جداگانه نیاز دارد که همان جزیره است. به کابینت نسبتا ثابتی که جلوی آشپزخانه‌های خطی یا L شکل قرار می‌گیرد، جزیره گفته می‌شود. چنین آشپزخانه‌هایی بدون وجود جزیره کارایی خود را از دست می‌دهند. 

 

انواع آشپزخانه از نظر سایز و سبک معماری

طراحی آشپزخانه با گاز چندشعله نقره‌ای، کابینت های سفید و صفحه بین کابینتی سنگ مرمر

آشپزخانه‌های بجز شکل پلان، از جهات دیگری هم دسته‌بندی می‌شوند؛ اندازه ظاهری و سبک معماری ممکن است یک آشپزخانه L شکل عادی را به یک آشپزخانه کلاسیک یا مدرن تبدیل کند. در ادامه برخی از مهم‌ترین انواع آشپزخانه از نظر سایز و سبک معماری به شما معرفی می‌کنیم.

 

طراحی آشپزخانه مدرن با کفپوش پارکت، جزیره تمام سنگ، صندلی های اپن چوبی، کابینت های سیاه و سفید با شلف های چوبی دیواری

  • مدرن: طراحی آشپزخانه به شکل مدرن از اوایل قرن 20 و پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد. در این سیک از طراحی، کابینت‌های آشپزخانه معمولا به شکل ساده، تیز و زاویه‌دار و حتی بدون دستگیره و از نوع فشاری ساخته می‌شوند. نورپردازی، رنگ دیوارها، دکوراسیون و لوازم آشپزخانه مدرن تفاوت چشمگیری با آشپزخانه سنتی دارد. 

 

طراحی آشپزخانه سنتی با کابینت های تمام چوب، صفحه بین کابینتی سنگی سفید، هود مسی، گاز نقره ای و کفپوش پارکت

  • سنتی: از دیگر انواع آشپزخانه از جهت سبک معماری می‌توان به آشپزخانه‌های سنتی اشاره کرد. استفاده از فرش، کابینت‌های چوبی، پرده‌های توری و کاشی‌کاری سنتی از ویژگی‌های یک آشپزخانه سنتی و به سبک روستیک است. رنگ دیوار، سقف و کف آشپزخانه‌های سنتی به همراه لوازم آشپزخانه همگی نشانگر نگاه سنتی در طراحی آنهاست. 

 

طراحی آشپزخانه باز با شلف های چوبی دیواری، شیرآلات و گاز رومیزی مشکی، سینک تک لگنه، کابینت های سفید و صفحه کابینت چوبی

  • آزاد یا باز: در این مدل که شاید به نام اُپن به گوش شما خورده باشد، هدف اصلی نزدیک کردن فضای آشپزخانه به فضای نشیمن است. برخلاف آشپزخانه بسته، برای این کار حد فاصل این دو بخش با استفاده از سنگ برجسته می‌شود. 

 

طراحی آشپزخانه ایرانی با فرش قرمز، کاشی های ایرانی به رنگ آبی، سبز و سفید، کابینت های سبز با صفحه کابینت آجری، سینک دو لگنه با کفپوش پارکت و لوستر سقفی

  • ایرانی: آشپرخانه‌ ایرانی را بیشتر به واسطه وجود المان‌هایی نظیر فرش ایرانی، کاشی‌کاری ایرانی و دکوراسیون آن می‌شناسند. این شکل از آشپزخانه‌ها محلی برای جمع شدن اهالی خانه هم هست و درون آن میز ناهارخوری قرار داده شده تا خانواده دور هم غذا میل کنند. 

 

طراحی آشپزخانه کلاسیک با کابینت های سفید و طلایی، صندلی اپن سفید و بنفش، کفپوش سرامیکی و صفحه کابینتی سنگی

  • کلاسیک: یکی دیگر از مدل‌های ساخت آشپزخانه، طراحی به سبک کلاسیک است. در این سبک از کابینت‌های خاص و اغلب رنگ روشن استفاده می‌شود که با لوازم خانگی (یخچال، مایکروویو و …) هماهنگی داشته باشد. پنجره، شیرآلات، گچ‌کاری و اقلام موجود در آشپزخانه بر کلاسیک بودن معماری آن صحه می‌گذارند.  

 

طراحی آشپزخانه کوچک با کابینت های سفید، کفپوش سرامیکی سفید و طوسی، گاز و یخچال نقره ای با شلف های چوبی دیواری

  • کوچک و باریک: با کوچک شدن خانه‌ها در عصر حاضر، طبیعتا معماری آشپزخانه هم به سبک کوچکتر شدن می‌رود. در دسته‌بندی آشپزخانه‌ها باید به آشپزخانه‌های کوچک هم اشاره کرد که با استفاده از چند ترفند ساده می‌توان آنها را به آشپزخانه ال شکل، خطی یا راهرویی تبدیل کرد. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت و جزیره چوبی سفید و رویه سنگی،کفپوش پارکت و چراغ های حبابی آویز، پات فیلر نقره ای با کاشی های بین کابینتی طوسی

  • بزرگ: آشپزخانه‌های بزرگ به همراه انباری یا آشپزخانه مخفی طراحی می‌شوند. اغلب از این آشپزخانه‌ها به عنوان نمای ظاهری آشپزخانه استفاده می‌شود و فرایند طبخ غذا یا شستن ظروف کثیف در بخش دیگری از آشپزخانه که مخفی است انجام می‌شود. 

 

انواع کابینت آشپزخانه از نظر جنس 

طراحی آشپزخانه با کابینت های سفید، سینک تک لگنه، جزیره سفید، کفپوش پارکت و پرده شید

در بحث طراحی آشپزخانه یکی از مهم‌ترین موضوعات، کابینت است. فرایند انتخاب، خرید و نصب کابینت آشپزخانه کاری بسیاری مهم و طاقت‌فرسا است. می‌توان با خرید کابینت اشتباه، آشپزخانه‌ای زیبا را به خرابه‌ای تبدیل کرد. بنابراین در زمینه انتخاب کابینت باید توجه بسیار زیادی داشته باشید. در زیر به صورت مختصر انواع کابینت‌های آشپزخانه را به شما معرفی می‌کنیم.

 

طراحی آشپزخانه با کفپوش پارکت، کابینت های کرم قهوه ای رنگ، شلف های دیواری چوبی، گاز چندشعله و یخچال نقره ای رنگ

  • کابینت تمام چوب: گران‌ترین نوع کابینت آشپزخانه است. برای ساخت اسکلت اصلی کابینت چوبی از mdf یا فلز هم استفاده می‌شود. این نوع از کابینت پس از ساخته شدن با رنگ پلی استر پوشانده می‌شود تا علاوه بر زیبایی، مقاومت آن نیز افزایش پیدا کند. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های روکش چوب و دستگیره فلزی، نورپردازی مخفی زیر کابینت ها، شیرآلات نقره ای و پنجره ای با فریم طوسی

  • کابینت روکش چوب: برای آن دسته از کسانی که دوست دارند نمای آشپزخانه آنها چوبی باشد و بودجه خرید کابینت تمام چوب را ندارند، کابینت روکش چوب بهترین انتخاب است. از چوب بلوط و ملچ به عنوان روکش در این نوع از کابینت‌ها استفاده می‌شود و بدنه اصلی کابینت از چوب mdf است. 

 

طراحی آشپزخانه با جزیره طوسی و رویه سفید، کابینت های ملامینه طرح چوب، سینک دو لگنه و شیرآلات نقره ای با چراغ های آویز از سقف و درب سفید

  • کابینت ملامینه: از ارزان‌ترین نوع کابینت‌ها، کابینت ملامینه است که با ورق‌های ملامین ساخته می‌شود. به بیان ساده، ملامینه ورقی‌ست از جنس نئوپان که با روکشی از جنس ملامینه پوشانده شده است. یکی از مشکلات کابینت‌های ملامینه حساسیت آنها در برابر رطوبت و آب است که پیشنهاد می‌شود دور از مناطق مرطوب آشپزخانه قرار داده شود. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های طوسی و آبی ام دی اف، صفحه کابینت مشکی، کفپوش سرامیکی قهوه‌ای ، لوازم برقی نقره ای و میز و صندلی ناهارخوری سفید

  • کابینت ام دی اف: کابینت‌های MDF از نظر مقاومت، بهتر از کابینت‌های ملامینه هستند چون جنس اصلی آنها چوب فشرده شده (MDF) است و روکشی از ملامینه روی آن کشیده شده است. این نوع از کابینت‌ها در برابر رطوبت مقاومت بیشتری دارند اما کماکان آسیب‌پذیر هستند. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های گلاس سفید، صفحه کابینت سنگی، سینک تک لگنه با شیرآلات نقره ای و اکسسوری های روی کابینت

  • کابینت های گلاس: کابینت‌های براقی که در طراحی آشپزخانه ها استفاده می‌شوند، از جنس «های‌گلس» است. در ساخت این نوع کابینت از ورق های‌گلس استفاده شده که هم مقاومت بیشتری نسبت به ام دی اف دارد و هم قیمت آن بیشتر است. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های پلی گلس چوبی و سفید، شیرآلات مشکی، صفحه کابینت سنگی طوسی و کفپوش پارکت

  • کابینت پلی گلاس: کابینت‌های از جنس پلی‌گلس دقیقا مانند «های‌گلس» از MDF خام تشکیل شده و تنها تفاوت آن در روکش بیرونی پلی‌گلس است. در ساخت کابینت پلی‌گلس در دو طرف ورق، روکش ملامینه کشیده می‌شود و سپس روی آن را با لایه‌ای نازک از پلی استر می‌پوشانند تا در برابر خراش و رطوبت مقاومت بیشتری داشته باشد. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های ممبران سفید، دستگیره های فلزی نقره‌ای، صفحه کابینت چوبی با کفپوش پارکت

  • کابینت ممبران: کابینت‌های وکیوم یا ممبران از ورق‌های MDF با ضخامت 16mm ساخته شده و روکشی از جنس PVC روی آن کشیده می‌شود. نقوش و طرح‌های برجسته روی کابینت‌های ممبران ایجاد می‌شود و همین موضوع آن را از نظر ظاهری با سایر کابینت‌ها متمایز می‌کند. 

 

انتخاب دکوراسیون آشپزخانه 

طراحی آشپزخانه با کابینت های سفید، صفحه کابینت چوبی، گاز رومیزی، پنجره با فریم سفید و پرده شید حصیری

یکی از مهم‌ترین کارهایی که در در هنگام طراحی آشپزخانه باید انجام بدهید، انتخاب دکوراسیون و لوازم آشپزخانه است. در این بخش به صورت ویژه در خصوص چیدمان آشپزخانه و لوازمی که باعث زیباتر شدن آشپزخانه می‌شوند صحبت می‌کنیم. این لوازم عبارت‌اند از: 

 

طراحی آشپزخانه با کفپوش پارکت، فرش قرمز، کابینت های سفید با دستگیره طلایی و سینک تک لگنه

  • فرش آشپزخانه: با توجه به ابعاد آشپزخانه، فرش‌های با اندازه‌ی مختلف کف آن را می‌پوشاند. فرش های آشپزخانه در طرح‌های فانتزی، سنتی، وینتیج و کلاسیک عرضه شده‌اند که رنگ‌های متناسب با کابینت‌ها و رنگ دیوار آشپزخانه است. فرش‌های طیف رنگی قرمز بیشتر از سایر رنگ‌ها برای فرش آشپزخانه مناسب است چون اشتها را تحریک می‌کند. 

 

طراحی آشپزخانه با یخچال سفید، کابینت های چوبی با صفحه کابینت کرم، بین کابینتی سرامیکی سیاه و سفید و کفپوش موکت به رنگ طوسی

  • موکت آشپزخانه: قرار دادن موکت در آشپزخانه از لیز خوردن جلوگیری می‌کند. موکت‌های نایلونی، الفین، پلی استر، پشمی و تافتینگ را می‌توان در آشپزخانه پهن کرد. هرکدام از این موکت‌های ویژگی‌های خاص خود را دارند.

 

طراحی آشپزخانه با سینک دو لگنه، شیرآلات نقره ای، پرده شطرنجی سفید و سرمه ای و پنجره ای با فریم سفید

  • پرده آشپزخانه: پرده یکی دیگر از لوازم موجود در آشپزخانه است در صورتی که پنجره داشته باشید. می‌توان در آشپزخانه از انواع پرده‌های ریلی و پلیسه، با طرح خوراکی، طبیعت، راه‌راه، مدل رومی، شطرنجی، نیمه توری و کلاسیک استفاده کنید چون مناسب آشپزخانه طراحی می‌شوند. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت و جزیره سفید با رویه سنگی، کفپوش پارکت، میز ناهارخوری چوبی با صندلی های چوبی و مبل نیمکتی طوسی زیر پنجره ای با فریم سفید

  • مبلمان، صندلی و میز: از دیگر لوازمی که در آشپزخانه قرار داده می‌شود، صندلی، میز ناهارخوری و احیانا مبل است. گرچه فقط در آشپزخانه‌های بزرگ از مبل استفاده می‌شود اما میز و صندلی ناهارخوری را خیلی از مردم در آشپزخانه قرار می‌دهند تا وعده‌های غذایی داخل آشپزخانه میل شود. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های طوسی، صفحه کابینت مشکی، شلف دیواری سفید و اکسسوری های روی کابینت

  • لوازم برقی آشپزخانه: در هنگام طراحی آشپزخانه باید جای مناسبی برای لوازم برقی مانند یخچال، ماشین لباسشویی، مایکروویو و … در نظر بگیریم. چیدمان آشپزخانه بدون در نظر گرفتن این لوازم عملا بی‌فایده است. پس در هنگام طراحی دکوراسیون آشپزخانه پس از تعیین پلان، به محل قرار گیری لوازم برقی هم توجه کنید. 

 

انتخاب رنگ آشپزخانه 

طراحی آشپزخانه با کابینت های صورتی و سرمه‌ای، صفحه روی کابینت و بین کابینتی سنگ مرمر، گاز چند شعله، پات فیلر نقره‌ای و کفپوش سرامیکی طرحدار آبی ، سفید و قرمز

آشپزخانه چه رنگی باید باشد؟ این سوالی‌ست که در هنگام طراحی داخلی آشپزخانه به ذهن همه خطور می‌کند. پاسخ ساده، رنگ سفید است اما شاید بتوانید با انتخاب رنگ‌های دیگر، جذابیت آشپزخانه را بیشتر کنید. در ادامه نکاتی که در هنگام انتخاب رنگ آشپزخانه باید بدانید را بیان می‌کنیم. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های سفید، جزیره چوبی با صفحه سنگی سفید، صندلی های اپن چوبی پایه مشکی، شلف های چوبی دیواری با کاشی های بین کابینتی طوسی و چراغ های آویز

  • آشپزخانه سفید اولین انتخاب است. انتخاب اکثر مردم برای رنگ آشپزخانه سفید است. هماهنگی رنگ سفید با لوازمی نظیر یخچال و ماشین لباسشویی باعث شده این رنگ محبوب‌ترین رنگ برای آشپزخانه باشد. به راحتی می‌توان لوازم دیگر موجود در آشپزخانه را با یک آشپزخانه‌ی سفید رنگ هماهنگ (ست) کرد. این رنگ بیشتر برای دیزاین آشپزخانه عروس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های سفید و قرمز، جزیره قرمز با صفحه سفید، صندلی های اپن چرم مشکی، صفحه بین کابینتی طلایی با کفپوش پارکت

  • رنگ‌های طیف قرمز انتخاب خوبی هستند. ترکیب طیف رنگ قرمز و سفید در آشپزخانه معجزه می‌کند. این طیف را می‌توان به عنوان رنگ اصلی یا مکمل در آشپزخانه استفاده کرد. برای کابینت‌ها و حتی لوازمی مانند یخچال هم می‌توان به رنگ قرمز اعتماد کرد. 

 

طراحی آشپزخانه با کاشی های بین کابینتی طوسی، پنجره ای با فریم سفید، پرده شید طوسی و کابینت های کرم با صفحه قهوه‌ای

  • رنگ کرم قهوه‌ای در آشپزخانه اشتهاآور است. رنگ آمیزی دیوار آشپزخانه به رنگ کرم قهوه‌ای اشتها را تحریک می‌کند. این رنگ را می‌توان به عنوان رنگ اصلی کابینت، صندلی، میز یا پرده‌ی آشپزخانه هم استفاده کرد. کرم قهوه‌ای از آن دست رنگ‌هایی‌ست که به راحتی با سایر رنگ‌ها ترکیب می‌شود و حس آرامش توام با لذت را انتقال می‎دهد. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های سبز و زرد ملایم، گاز رومیزی و اکسسوری های روی کابینت

  • از رنگ زرد ملایم استفاده کنید. اگر قصد دارید آشپزخانه‌ای پرنشاط داشته باشید از رنگ زرد ملایم به عنوان رنگ اصلی آشپزخانه استفاده کنید. می‌توانید رنگ در کابینت‌ها را زرد ملایم انتخاب کنید تا در یک نگاه کلی، آشپزخانه‌ای روشن و شاد داشته باشید. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های سبز، کاشی های بین کابینتی سفید و سبز، جزیره سبز با صفحه چوبی، صندلی های اپن چوبی و درب و پنجره ای با فریم چوبی

  • رنگ سبز هم در آشپزخانه استفاده می‌شود. رنگ سبز به آشپزخانه حس طبیعت می‌دهد. با انتخاب این رنگ به عنوان رنگ اصلی دیوار یا کابینت یا لوازم برقی، آشپزخانه‌ای زنده و پویا خواهید داشت. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های آبی و سفید، صفحه کابینت سفید، کاشی های بین کابینتی سفید و اکسسوری های روی کابینت

  • آشپزخانه آبی رنگ هم زیباست. خیلی‌ها معتقدند رنگ آبی باعث احساس سرما و بی‌اشتهایی می‌شود اما اینطور نیست. اگر از تناژ مناسب رنگ آبی و ترکیب آن با رنگ‌های سفید، خاکستری یا نارنجی استفاده شود، این رنگ می‌تواند به آشپزخانه حیاتی دوباره ببخشد. 

 

طراحی آشپزخانه با شلف های دیواری سفید، کابینت های طوسی با صفحه کابینت مشکی، کاشی های بین کابینتی طوسی و کاغذدیواری سفید با گل های رنگی

  • کاغذ دیواری هم انتخاب خوبی است. اگر در انتخاب رنگ آشپزخانه کمی سردرگم شده‌اید، شاید بهترین انتخاب برای شما کاغذ دیواری باشد. کاغذ دیواری‌ها در طرح‌ها و رنگ‌ها مختلفی ساخته می‌شوند و می‌توانید با مشورت فروشندگان یا نصابان کاغذ دیواری، انتخاب مناسبی برای آشپزخانه خود داشته باشید. 
پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای جامع برای انتخاب کاغذ دیواری آشپزخانه را مطالعه فرمایید.

 

روشنایی و نورپردازی آشپزخانه چطور باید باشد؟

طراحی آشپزخانه با کابینت های سفید، جزیره چوبی با رویه سنگ مرمر، دو چراغ گرد آویز از سقف، نورپردازی مخفی داخل کابینت ها و اکسسوری های روی کابینت

نورپردازی و انتخاب چراغ مناسب برای آشپزخانه قدم مهم بعدی است. ممکن است بهترین ابعاد، پلان، کابینت و رنگ را برای آشپزخانه انتخاب کنید اما در صورتی که نورپردازی آشپزخانه ناقص باشد، هیچکدام از این المان‌ها به درستی دیده نمی‌شوند. در ادامه انواع نورپردازی برای آشپزخانه را معرفی می‌کنیم.

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های سفید، چراغ های آویز از سقف با نور آفتابی، صفحه کابینت مشکی و صندلی های اپن چوبی

  • چراغ آویز: چراغ‌های آویز متداول‌ترین و در عین حال ارزان‌ترین نوع نورپردازی آشپزخانه به شمار می‌روند. این چراغ‌ها به وسیله زنجیر، طناب یا میله از سقف آویزان می‌شوند و هم به صورت تکی و هم چندتایی در کنار هم قرار می‌گیرند. باید توجه داشته باشید که چراغ‌های آویز هم از نظر ظاهری و هم از نظر نوع لامپ دسته‌بندی‌های متنوعی دارند. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت ها و جزیره طوسی روشن و صفحه سنگی سفید، نورپردازی هالوژنی در سقف و نورپردازی مخفی زیر کابینت ها، صندلی های اپن چوبی بدون دسته و کفپوش پارکت

  • لامپ هالوژن: در سقف یا سقف‌های کاذب آشپزخانه می‌توانید از نور هالوژن استفاده کنید. این لامپ‌ها فضای زیادی اشغال نمی‌کنند و به همین دلیل طرفداران زیادی دارند. البته از لامپ‌های هالوژن بیشتر برای نور مکمل چراغ‌های آویز در آشپزخانه استفاده می‌شود. لامپ هالوژن را می‌توان درون کابینت، کشوها و بالای اپن یا جزیره‌ای آشپزخانه هم قرار داد تا نور نقطه‌ای ساطع کنند. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های مشکی، کاشی های بین کابینتی مستطیلی مشکی، نوار ال ای دی نصب شده زیر کابینت با نور آفتابی و گلدان گل طبیعی

  • نوار LED: این روزها از نوارهای LED هم برای نورپردازی آشپزخانه استفاده می‌شود. این نوارها اغلب در گوشه‌ی دیوار آشپزخانه یا در اطراف کابینت و حتی قسمت پایینی دیوار آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوارهای ال ای دی برای نورپردازی داخل کابینت هم مناسب است. 

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های مشکی، شیرآلات طلایی، سینک تک لگنه و دو چراغ دیوارکوب طلایی با نور آفتابی

  • چراغ دیوارکوب: به دلیل کوچک بودن فضای بسیاری از آشپزخانه‌ها، این روزها از نورپردازی به شیوه دیوارکوب هم استفاده می‌شود. نورپردازی دیوارکوب به این شکل است که چند منبع نور به دیوار آشپزخانه متصل می‌شود. زاویه‌ی تابش نور این چراغ‌ها به صورت دستی قابل تغییر است. 

 

طراحی آشپزخانه با جزیره آبی و رویه سنگی سفید، کابینت های سفید، کفپوش پارکت، لوازم برقی نقره ای و لوستر مدرن مشکی آویز از سقف

  • لوستر آشپزخانه: لوسترهای آشپزخانه با لوستر اتاق پذیرایی و لوستر اتاق خواب فرق دارد. لوسترهای آشپزخانه چه از نظر ظاهری و چه از نظر نوردهی ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. انتخاب بدنه‌ای زیبا، صیقلی و مقاوم در برابر رطوبت از ویژگی‌های لوستر آشپزخانه است. 

 

طراحی آشپزخانه با گاز رومیزی، کابینت های سفید، نورپردازی مخفی ، پنجره با فریم سفید و سینک لک لگنه

  • نور مخفی: در این سبک از نورپردازی، نور به صورت مستقیم به آشپزخانه تابانده نمی‌شود و منابع نوری را در توررفتگی‌های دیوار یا سقف آشپزخانه قرار می‌دهند. از نورهای مخفی بیشتر برای لطیف‌تر کردن فضای آشپزخانه استفاده می‌شود و نه به عنوان نور اصلی. 

 

انواع سقف آشپزخانه 

طراحی آشپزخانه با کابینت های سفید، سقفی با چهارچوب چوبی و سبدهای حصیری بالای کابینت

یکی از بخش‌های آشپزخانه که اغلب در هنگام طراحی از آن غفلت می‌شود، سقف آشپزخانه است. احتمالا شما هم یک سقف گچی ساده را برای آشپزخانه خود تصور کرده‌اید. اما شاید ندانید که سقف آشپزخانه می‌تواند حداقل 4 مدل و جنس مختلف داشته باشد. در ادامه انواع سقف آشپزخانه را معرفی می‌کنیم.

 

طراحی آشپزخانه با سقف کناف و نورپردازی مخفی سفید و آفتابی، کابینت های سفید و صفحه بین کابینتی سیاه و سفید، میز ناهارخوری چوبی با صندلی های مشکی و کفپوش پارکت

  • کناف سقف آشپزخانه: یکی از جدیدترین نوع سقف‌ها برای آشپزخانه، سقف کناف است. احتمالا می‌دانید که کناف در سال 1922 اختراع شد و از آن پس برای دیوار و سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد. اجرای سریع سقف کناف و پوشاندن تاسیسات برقی، ضد حریق بودن و انعطاف‌پذیری بالا از جهت ظاهری از مهم‌ترین ویژگی‌های سقف کناف است. 

 

طراحی آشپزخانه با سقف رابیتس، پنکه سقفی چوبی، کابینت های قهوه‌ای، صفحه کابینت مشکی با کاشی های بین کابینتی طوسی

  • سقف رابیتس: نسل قدیمی‌تر سقف‌ها از نوع رابیتس بودند که به دلیل قیمت بالا و وزن زیادی که دارد کمتر استفاده می‌شوند. سقف رابیتس از نظر ظاهری شباهت زیادی به سقف گچی و کنافی دارد اما ورق‌های مشبکی از جنس فولاد برای ساخت آن استفاده شده که روی چهارچوب بنای ساختمان نصب می‌شود. 

 

طراحی آشپزخانه با سقف آسمان مجازی با فریم مشکی و نورپردازی مخفی داخل سقف

  • سقف آسمان مجازی: برای سقف آشپزخانه شاید بد نباشد که به سقف آسمان مجازی هم فکر کنید. این نوع سقف به گونه‌ای طراحی می‌شود که به نظر می‌رسد آسمان را در بالای سر خود دارید. این نوع سقف آشپزخانه از ورق‌های پلکسی با ضخامت و ابعاد مختلف ساخته می‌شود و نورپردازی جذابی هم در پس زمینه آن دیده می‌شود. 

 

طراحی آشپزخانه با سقف کاذب کشسان، کابینت های کرم، میز ناهارخوری سفید با صندلی های بنفش، نورپردازی مخفی سقف و پرده های سفید و صورتی

  • سقف کشسان: یکی دیگر از مدل‌های جدید سقف آشپزخانه، سقف کشسان است. در ساخت این نوع از سقف کاذب از متریال کشسان استفاده شده و به همین دلیل انعطاف بالایی برای اجرا و مهار در آشپزخانه‌های بزرگ دارد. این نوع از سقف در بازار با نام سقف لاکر یا باریسول هم شناخته می‌شود. 

 

طراحی آشپزخانه با سقف چوبی، نورپردازی مخفی داخل سقف، کابینت های خاکستری با صفحه سفید، شلف های چوبی و کاشی های بین کابینتی طوسی

  • سقف چوبی: اگر دوست دارید آشپزخانه شما حس و حال قدیمی، گرم و صمیمی به خود بگیرید شاید بهتر باشد به سقف چوبی فکر کنید. استفاده از سقف‌های چوبی در گذشته هم متداول بود اما این روزها شکل جدیدی از سقف‌های چوبی ساخته شده که هم وزن کمتری دارند و هم در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند. البته شما می‌توانید از سقف چوبی در طراحی آشپزخانه روستیک هم استفاده کنید.

 

انواع کف آشپزخانه 

طراحی آشپزخانه با کفپوش پارکت، چراغ های دیوارکوب طلایی، درب و پنجره ای با فریم سفید، میز شیشه ای پایه چوبی ناهارخوری با صندلی های چوبی و کابینت های سفید

برای کف آشپزخانه فکر کرده‌اید؟ ساده‌ترین راه شاید قرار دادن فرش یا موکت باشد اما ایده‌های دیگری برای این بخش وجود دارد. در ادامه انواع کف و کفپوش آشپزخانه را معرفی می‌کنیم.

 

طراحی آشپزخانه با کابینت های خاکستری و کفپوش سرامیکی طوسی

  • کف سرامیکی: متداول‌ترین ماده برای ساخت کف آشپزخانه، سرامیک است. کف سرامیکی قابلیت نصب آسانی دارد، قیمتش مناسب است و برای تمیز کردن و شستشو زحمت کمتری را متحمل می‌شوید. اما از مشکلات کف سرامیکی آشپزخانه، لیز بودن آن است. کفپوش سرامیکی تنوع بالایی هم دارد و می‌توانید رنگ آن را با رنگ دیوار و سایر دکوراسیون آشپزخانه هماهنگ کنید. 

 

طراحی آشپزخانه با کفپوش پارکت، کابینت و جزیره سفید با صفحه سنگی و اکسسوری های روی جزیره

  • کف پارکت: پارکت لمینت یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کف آشپزخانه است. تنوع بالا، نصب سریع، مقاومت بالای در برابر رطوبت، بافت لطیف و نرم، نگهداری راحت از ویژگی‌های کف پارکت است. همچنین به راحتی می‌توانید این نوع کفپوش را تمیز کنید. 

 

طراحی آشپزخانه با کف بتنی، کابینت های چوبی، صفحه کابینت مشکی و صندلی های اپن چوبی با میز و صندلی ناهارخوری چوبی

  • کف بتنی: یکی از قدیمی‌ترین روش‌های کفسازی برای آشپزخانه، کف بتنی است. این روش در صورتی انجام می‌شود که قصد داشته باشید تمام خانه را با کف بتنی بسازید و روی آن را موکت کنید. کف بتنی به دلیل آسیب پذیری بالا نسبت به رطوبت و ضربه یکی از بدترین انتخاب‌ها برای کف آشپزخانه است. 

 

طراحی آشپزخانه با کفپوش چوب پنبه ای و نصب توسط نصاب

  • کف چوب پنبه‌ای: این روزها از کفپوش چوب پنبه‌ای هم برای آشپزخانه استفاده می‌شود. خاصیت نرم و لطیف بودن چوب پنبه در کنار مقاومت بالای آن در برابر آب باعث شده این کفپوش در آشپزخانه کارایی بالایی داشته باشد. علاوه بر این، کف چوب پنبه‌ای در برابر آتش هم مقاوم است نیازی نیست نگران سوختن آن باشید. 

 

طراحی آشپزخانه با کفپوش پی وی سی، کابینت های سفید، کاشی های بین کابینتی طوسی و نورپردازی هالوژنی داخل سقف

  • کف وینیلی (PVC): یکی دیگر از روش‌های کف سازی آشپزخانه استفاده از کفپوش پی وی سی یا وینیلی است. برای ساخت این کفپوش از نوعی پلاستیک استفاده می‌شود و به همین دلیل از مقاومت و انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار است. این نوع کفپوش‌ها ار چندین لایه تشکیل می‌شوند که لایه‌ی زیرین با چسب به کف آشپزخانه می‌چسبد. 

 

جمع بندی: صفر تا صد طراحی آشپزخانه 

طراحی آشپزخانه با دیوار صورتی، کاشی های بین کابینتی طوسی، کابینت های سفید و صفحه کابینت سنگی با گاز چند شعله مشکی

طراحی آشپزخانه با رعایت اصول حرفه‌ای از آن جهت اهمیت دارد که این مکان یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانه است. در این مقاله سبک‌های مختلف طراحی داخلی آشپزخانه از نظر ابعاد، نوع پلان و معماری را معرفی کردیم. سپس نکات مهم در انتخاب دکوراسیون، کابینت، رنگ، کفپوش و سقف آشپزخانه را بیان کردیم تا در انتخاب هر کدام از این بخش‌ها دید بازتری داشته باشید. شما پیشنهادی برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه ندارید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.