شومینه چیست و انواع آن + تصاویر زیباترین شومینه ها

شومینه دیواری توکار مشکی مربعی، دیوار سفید، کفپوش طوسی، مبل یک نفره طوسی، فرش پرزبلند طوسی روشن، میز چوبی و صندلی‌های مشکی

شاید برای شما نیز سوال باشد؛ انواع شومینه‌ کدامند و چه ویژگی‌هایی دارند؟ شومینه‌ها چه تفاوتی با هم دارند؟ چه نوع شومینه‌ای برای خانه‌ی شما مناسب است؟ اگر به دنبال پاسخ سوال‌هایتان هستید، در ادامه با همراه باشید.

شومینه‌ از گذشته تا کنون، به عنوان یک وسیله‌ی گرمایشی و دکوراتیو در دکوراسیون منازل و فضاهای داخلی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه شومینه‌ در انواع و طرح‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود که بهتر است قبل از خرید با انواع شومینه‌ و ویژگی‌های هر کدام آشنا شوید. ما در این مطلب به صورت جزئی انواع شومینه‌‌ را بر اساس سوخت، شکل ظاهری و حتی محل قرارگیری مورد بررسی قرار داده‌ایم.

 

اینفوگرافی انواع شومینه بر اساس شکل ظاهری و نحوه اجرا

سوالات متداول:

انواع شومینه‌های پرکاربرد کدامند؟

شومینه گازی، رومیزی، بتنی، برقی و الکلی در انواع دیواری و زمینی از پرکاربردترین آن‌ها می‌باشند.


برای ساخت شومینه از چه متریال‌هایی می‌توانیم استفاده کنیم؟

متریال‌های چوب، چدن، سنگ، شیشه، آجر، بتن و گچ در طراحی و اجرای شومینه‌ها استفاده می‌شوند.


شومینه‌ها در چه سبک‌هایی طراحی می‌شوند؟

شومینه‌ها در سبک‌های کلاسیک، مدرن و سنتی طراحی می‌شوند.‎

 

شومینه چیست؟

شومینه سفید دیواری، دیوار بنفش، دیوارپوش آجری، کفپوش چوبی کرم رنگ، مبل بنفش، تابلو زینتی و درب بالکن شیشه‌ای با فریم چوبی

شومینه‌ یک سیستم گرمایشی زیبا و نوستالژیک است که از گذشته‌های دور برای گرم کردن خانه استفاده می‌شد. شومینه‌های اولیه هیزمی بودند و سوخت آن‌ها از چوب‌های تکه تکه شده تامین می‌شد. نوع هیزمی شومینه‌، دود و خاکستر تولید می‌کرد و گاهی رد خاکستر آن بر روی وسایل خانه باقی می‌ماند. اما با گذشت زمان، همانند سایر وسایل، شومینه‌ها نیز در انواع مدرن و نوین، تولید و عرضه شدند.

 

سالن نشیمن با شومینه دیواری مشکی، هیزم، دیوار طوسی، میز جلومبلی شیشه‌ای، درب و دیوار شیشه‌ای و فرش طوسی روشن

شومینه‌ یک وسیله‌ی کاربردی و زیبا است که می‌تواند تحول چشمگیری در دکوراسیون خانه به وجود آورد. به خصوص در فصل زمستان، که با شعله‌‌ای سرخ و متحرک، در گوشه‌ای از محیط خانه جلب توجه می‌کند. اگر از طرفداران سبک کلاسیک هستید، از این نکته غافل نشوید که شومینه می‌تواند در این سبک، بسیار خیره‌کننده و جذاب به نظر برسد و زیبایی سبک کلاسیک را دوچندان نماید.

 

انواع شومینه‌ بر اساس سوخت و انرژی

شومینه‌ دیواری سفید، دیوار نسکافه‌ای، کفپوش نسکافه‌ای، دو استند مستطیلی سفید و نسکافه‌ای و آباژور رومیزی با کلاهک بنفش

شومینه‌ها بر اساس سوخت و انرژی مصرفی انواع گوناگونی دارند که در این بخش به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت. انتخاب نوع شومینه با توجه به سلیقه، فاکتورهای شخصی و سبک طراحی دکوراسیون صورت می‌گیرد. لذا آشنایی درست و دقیق با انواع آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. انواع شومینه‌ بر اساس سوخت به شرح زیر می‌باشد.

 

شومینه هیزمی

سالن نشیمن با شومینه دیواری سنگی طوسی روشن، مبلمان قهوه‌ای، میز مربعی با طرح چهارخانه، دیوار ودرب شیشه‌ای با فریم چوبی

شومینه هیزمی که به آن شومینه چوبی نیز می‌گویند، از قدیمی‌ترین انواع شومینه‌ است. سوخت این شومینه‌ از قطعات چوب تامین شده و حرارت و گرمای مورد نیاز را از این طریق تولید می‌کند. این نوع شومینه‌ها حس نوستالژیک و دنجی را برای فضای خانه به وجود می‌آورند. اما با این حال نباید از معایب آن غافل شد، چرا که گرما و حرارت تولید شده توسط این شومینه‌ به راحتی قابل کنترل نیست و نمی‌توان همانند سایر شومینه‌ها شعله‌ی آن را به سادگی کم و زیاد نمود. از این رو انرژی و گرمای تولید شده از شومینه، در بسیاری از مواقع، ناکار‌آمد خواهد بود.

 

شومینه دیواری سنگی طوسی با هیزم و آتش، دیوار کرم رنگ، ساعت کوچک دیواری، کاج کریسمس و تزئینات آویز کریسمی

نوع قدیمی شومینه‌ چوبی به دلایل مطرح شده، تقریبا منسوخ شده و برای استفاده در منازل مسکونی کمتر به کار برده می‌شود. اما به دلیل انتقال حس تازگی و دلنشین طبیعت در ویلاها و فضاهای باز مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بسیاری از موارد، جنبه‌ی تزئینی و دکوراتیو دارد. همچنین به یاد داشته باشید که هزینه تعمیر و نگهداری شومینه‌ چوبی نسبتا بالاست و دود و خاکستر حاصل از آن بر روی وسایل خانه می‌نشیند که نیاز به پاکسازی مداوم دارد.

 

شومینه برقی

سالن نشیمن با شومینه برقی مشکی، کاناپه طوسی روشن، مبل تک نفره آبی، میز چوبی جلوتلویزیونی و آباژور ایستاده باکلاهک سفید

یکی دیگر از انواع شومینه‌ها، شومینه‌ برقی است که سوخت مورد نیاز آن از طریق برق تامین می‌شود. این نوع شومینه‌ پرتابل و قابل حمل است و نصب و راه‌اندازی آن به سادگی انجام می‌شود. شومینه‌ برقی به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن بسیار مورد استقبال عموم قرار گرفته و در بین محبوب‌ترین انواع شومینه‌ جای گرفته است. شعله‌ی شومینه‌ برقی ساختگی و نمایشی است و حس آتش طبیعی را القا می‌کند. این نوع شومینه‌ گرمای مناسب و مطبوعی دارد و تنها ایرادی که می‌توان به آن گرفت، مصرف زیاد انرژی برق است. این مسئله ممکن است باعث افزایش هزینه‌ی برق مصرفی خانه شما شود. لذا اگر کاهش هزینه‌ی برق برایتان در اولویت است، می‌توانید از سایر انواع آن استفاده نمایید.

 

سالن نشیمن با شومینه برقی دیواری مشکی، دیوارپوش آجری خاکستری رنگ، شلف چوبی ایستاده قهوه‌ای، مبلمان طوسی با طرح سفید ومیز چوبی

خوب است بدانید که یکی از مزایای شومینه برقی در مقابل انواع هیزمی و گازی، عدم نیاز به تعمیر و نگهداری و پاکسازی و بازرسی دودکش است. در ضمن کنترل میزان حرارت این نوع شومینه‌ بسیار دقیق و ساده است و همیشه می‌توان با تنظیم گرمای آن، دمای محیط را به تعادل رساند.

 

شومینه گازی

شومینه گازی آجری با فریم سنگی سفید، مبلمان کرم‌ رنگ، فرش قهوه‌ای روشن، کفپوش کرم و پنجره قدی با نرده فلزی سفید

شومینه گازی که سوخت مورد نیاز آن از گاز شهری تامین می شود، به دلیل ساخت و نصب آسان، جایگزین مناسبی برای انواع سنتی هیزمی و چوبی آن است. شومینه‌های گازی حرارت و گرمای مناسبی تولید می‌کنند و میزان گرمای آن با کم و زیاد کردن گاز به راحتی ممکن است. همچنین از لحاظ هزینه‌ی گاز و مصرف انرژی جزو انواع مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی محسوب می شوند. از این رو، مصرف انرژی کمتر و تولید گرمای بیشتر این نوع شومینه‌ را به یکی از انواع محبوب و پرکاربرد تبدیل کرده است.

 

شومینه گازی خاکستری با دودکش و فریم سبز روشن، دو شلف سبز با درب‌های شیشه‌ای، مبل تک نفره چرم قهوه‌ای، میز چوبی و دیوار سبزرنگ

به این نکته نیز دقت نمایید که لازم است قبل از نصب، مکان مناسبی را که به لوله‌کشی گاز مجهز است، به شومینه‌ گازی اختصاص دهید. پروسه‌ی ساخت این نوع شومینه باید در مراحل سفت‌کاری ساختمان انجام گیرد و دودکش مناسبی نیز برای آن تعبیه شود. این شومینه‌ با اینکه شعله‌های واقعی آتش را به زیبایی نمایان می‌سازد، برخلاف نوع هیزمی آن دوده تولید نکرده و بهترین جایگزین برای شومینه‌ هیزمی می‌باشد.

 

شومینه الکلی

شومینه میزی سفید و مشکی مستطیلی بزرگ، مبلمان کرم رنگ براق، میز جلومبلی مشکی و کرم‌رنگ، دیوار سفید و دیوار طوسی طرح‌دار

شومینه‌های الکلی از مدرن‌ترین انواع شومینه هستند که سوخت آن‌ها از الکل یا اتانول تامین می‌شود. این نوع شومینه‌ نیاز به دودکش ندارد و دود تولید نمی‌کند. شومینه الکلی نصب راحتی دارد و در هر فضایی قابل استفاده است. اما نکته‌ای که باید به آن توجه نمایید، میزان گرمای تولیدی آن است، گرمای این نوع شومینه همانند نوع هیزمی و گازی آن نیست و حرارت کمتری را برای محیط فراهم می‌آورد. شعله‌های شومینه‌ الکلی، بسیار طبیعی بوده و نمای منحصر‌به‌فردی را در منزل شما به ارمغان می‌آورد.

 

شومینه دیواری الکلی سفید مستطیلی، دیوار سفید، میز مشکی رنگ، گلدان شیشه‌ای باگل‌های رنگی، قوری سفید و چند استکان

شومینه الکلی یا اتانولی، به دلیل عدم تولید دود و خاکستر، با محیط زیست سازگار است و به عنوان سوخت پاک شناخته می‌شود. قابلیت حمل و جابجایی این نوع شومینه‌ نیز از مزایای کاربردی و مهم آن به حساب می‌آید که آن را به گزینه‌ای مناسب برای انتخاب تبدیل می‌کند. شومینه‌ الکلی را به دلیل جابجایی آسان در هر فضایی (حتی روی میز) می‌توانید قرار دهید و از گرمای آن لذت ببرید. در ضمن شومینه‌ اتانولی نیاز به تعمیر و پاکسازی خاصی ندارد و در صورت نیاز می‌توانید سطح آن را به راحتی با پارچه‌ای تمیز و عاری از هرگونه خاک و لکه کنید.

 

انواع شومینه بر اساس شکل ظاهری و نحوه اجرا

شومینه دیواری مشکی با فریم سفید، شلف کتابخانه‌ای سفید با انواع کتاب، میز چوبی، کفپوش چوبی، تلویزیون دیواری و پنجره بزرگ

شومینه‌ها علاوه‌بر نوع سوخت، بر اساس شکل ظاهری و نحوه‌ی اجرا نیز به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. شکل ظاهری شومینه، به عنوان یک عنصر تاثیرگذار در دکوراسیون داخلی، دارای اهمیت زیادی می‌باشد. از این رو شناخت انواع شومینه‌ بر اساس نمای ظاهری، از ضروریات قبل از انتخاب است. البته نباید از این نکته غافل شد که انواع شومینه‌هایی که سوخت موردنیازشان با هم متفاوت است، نمی‌توانند به شکل دلخواه ما طراحی و نصب شوند، لذا انتخاب شومینه‌ صرفا بر اساس شکل ظاهری عاقلانه به نظر نمی‌رسد. پیشنهاد ما این است که با در نظر گرفتن معیارها و سلیقه‌ی شخصی‌تان، بهترین نوع شومینه‌ را بر اساس سوخت، شکل ظاهری و همچنین محل قرارگیری انتخاب نمایید. به طور کلی شومینه‌ را بر اساس ظاهر و نحوه اجرا می‌توان به انواع زیر تقسیم نمود.

 

شومینه ایستاده

شومینه ایستاده فلزی مشکی، دیوار نسکافه‌ای رنگ، دیوارپوش آجری، چراغ‌های مشکی آویز و میز و صندلی‌‌ به رنگ طوسی روشن

شومینه‌های ایستاده به دو صورت آزاد و متصل به دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرند. شومینه‌ ایستاده آزاد به تنهایی و جدا از دیوار در کنجی از خانه جای گرفته و نیاز به تکیه‌گاه ندارد، از این رو می‌تواند در هر قسمتی از فضای منزل قرار گیرد.

 

شومینه دیواری

اتاق نشیمن با شومینه دیواری سفید، مبل استخوانی رنگ، میز چوبی مشکی، آینه گرد خورشیدی، میز تلویزیون قهوه‌ای و تلویزیون صفحه تخت

این نوع شومینه‌ها، قابل نصب بر روی دیوار هستند و فضای کمتری را اشغال می‌کنند. از این رو برای فضاها و آپارتمان‌های کوچک مناسب هستند. شومینه‌های دیواری در سبک‌ها، شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی به کار می‌روند. در ضمن با نصب شومینه‌ بر روی دیوار می‌توانید تابلویی زیبا از شعله‌های آتش را در خانه به نمایش گذاشته و از تماشای آن لذت ببرید.

 

شومینه توکار

شومینه توکار خاکستری کوچک، کفپوش سنگی خاکستری، شلف چوبی کتابخانه‌ای، دیوار سفید و خاکستری، میز چوبی، صندلی خاکستری وصندلی کرم

شومینه‌ توکار در واقع تلفیقی از شومینه سنتی و مدرن است. در این مدل، یک شومینه جدید درون شومینه‌ سنتی از پیش ساخته شده قرار می‌گیرد و موجب ارتقای آن به سبکی جدید می‌شود. به عنوان مثال، با به کار بردن شومینه‌ برقی، گازی و یا الکلی درون شومینه هیزمی، می‌توان با حفظ ظاهر شومینه چوبی، آن را به شومینه‌ای مدرن با مصرف انرژی کم، تبدیل کرد.

 

شومینه رومیزی

شومینه استوانه‌ای رومیزی شیشه‌ای با پایه مشکی، میز چوبی خاکستری، دو صندلی‌ طوسی تیره، کوسن‌های آبی رنگ، کفپوش و دیوارپوش چوبی

شومینه‌های رومیزی قابل حمل و سبک هستند و در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند. این ویژگی آن‌ها را به گزینه‌ای پرکاربرد برای مواقع ضروری تبدیل کرده است، چرا که به راحتی قابل جابجایی هستند. شومینه‌ رومیزی را در هر قسمتی از خانه می‌توان قرار داد؛ به عنوان مثال روی جزیره آشپزخانه، اپن آشپزخانه و میز ناهارخوری و یا حتی بر روی میز جلو مبلی. از این رو می‌تواند به عنوان یک المان زیبایی در دکوراسیون شما جای گرفته و با شعله‌های درخشان آتش، جلوه‌ی بصری دلنشین و گرمابخشی را در زمستان‌های سرد برای منزل شما به ارمغان آورد. لازم به ذکر است که سوخت این نوع شومینه‌ عموما از اتانول تامین می‌شود.

 

شومینه دوطرفه

دیوار جداکننده محوطه سالن طوسی‌ با شومینه دوطرفه، فرش طوسی رنگ، مبلمان طوسی و خاکستری، گلدان با گیاه زینتی و درب با فریم طوسی

شومینه‌ دوطرفه یا دو وجهی در واقع، در دو وجه مختلف از فضا قابل رویت بوده و حس دلچسب و گرمابخشی را برای دو وجه محیط خانه به ارمغان می‌آورد. در ضمن از این شومینه می‌توان به عنوان پارتیشن و جداکننده‌ی دو بخش از خانه نیز استفاده نمود.

 

شومینه معلق

سالن نشیمن با شومینه معلق مشکی مات، کفپوش کرم، دیوار کرم، فرش سفید پرزبلند، مبل ال شکل طوسی، پنجره بزرگ قدی و میز شیشه‌ای

شومینه‌ معلق یکی از انواع مدرن شومینه است که به دلیل طراحی منحصربه‌فرد طرفداران بسیاری پیدا کرده است. این شومینه به سقف یا دیوار متصل شده و به صورت آویزان در فضای خانه قرار می‌گیرد. به همین دلیل فضای کمی را اشغال نموده و نمای زیبایی را در دکوراسیون خانه به وجود می‌آورد. شومینه‌ آویزان عموما با پوشش فولادی و به شکل گرد و بیضی در طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن به کار برده می‌شود.

 

شومینه ال سی دی

شومینه دیواری توکار مشکی چسبیده به تلویزیون، میز جلو تلویزیونی سفید طویل، دیوار کرم، سه تخت استراحت کرم رنگ و کفپوش طوسی

شومینه ال سی دی یا تلویزیون، ترکیب تلویزیون و منبع گرمایی را در یک قاب گنجانده و جلوه‌ی زیبایی را خلق می‌کند. در این مدل دیوار تلویزیون به وسیله‌ی شومینه‌ مزین شده و این دو عنصر مهم را در خود جای می‌دهد.

 

شومینه طاقچه دار

شومینه‌ طاقچه‌دار، معمولا برای افزودن عناصر و المان‌های تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. طاقچه به خودی خود می‌تواند یک قاب دکوراتیو و جذاب را برای تزیین شومینه به وجود آورد و زیبایی شومینه‌ را دوچندان نماید. اگرچه شومینه به تنهایی می‌تواند به عنوان یک عنصر زیبا در دکوراسیون به کار برده شود و نیازی به طاقچه ندارد؛ اما طراحی طاقچه در کنار برخی از انواع شومینه، می‌تواند به جلوه‌ی بصری آن بیفزاید.

 

شومینه شیشه ای

شومینه‌ی شیشه‌ای با قابی از جنس شیشه محصور شده و رقص شعله‌های آتش را به خوبی نمایان می‌سازد. این ویژگی، علاوه‌بر زیبایی بصری، احساس گرمای دلپذیر شومینه را به خوبی به افراد خانواده منتقل می‌کند. شیشه‌های این مدل شومینه، بسیار مقاوم بوده و در برابر حرارت آسیب نمی‌بیند. به طور کلی این نوع شومینه‌ نگهداری آسان و بی دردسری دارد و فقط کافی است در صورت لک شدن شیشه‌ها آن‌ها را با آب و صابون تمیز کنید.

 

شومینه چدنی

شومینه‌ چدنی، از چدن ساخته شده و به دلیل ظاهر زیبایی که دارد، در سبک‌های مدرن و کلاسیک به کار برده می‌شود. سوخت این شومینه‌ها اغلب از هیزم و گاز است و برای خارج کردن دود و گاز سمی ناشی از سوخت چوب یا گاز، دارای دودکش می‌باشد.

 

شومینه سنگی

نوع دیگر شومینه، شومینه‌ سنگی است که با توجه به ظاهر سنتی و قدیمی‌اش، برای سبک دکوراسیون روستیک و سنتی مناسب است. این مدل برای افرادی که به طبیعت و زندگی روستایی علاقه‌مندند و تمایل دارند که سبک طراحی داخلی منزل خود را به این سمت سوق دهند، گزینه‌ای مناسب بوده و نمای زیبا و نوستالژیکی را در محیط به ارمغان می‌‌آورد.

 

شومینه مرمری

شومینه‌ مرمری نوعی دیگری از شومینه سنگی است که از سنگ مرمر ساخته شده و نمای خیره‌کننده‌ای را ایجاد می‌کند. سنگ مرمر، سنگی طبیعی است و در طرح و رنگ‌های متنوعی وجود دارد. این سنگ‌ نسوز بوده و از مقاومت بالایی برخوردار است.

 

شومینه آجری

شومینه‌ آجری نوع دیگری از شومینه‌ می‌باشد که در ساخت آن از آجرهایی با رنگ‌های متنوع استفاده می‌شود. این آجرها مقاوم هستند و نمایی متناسب با سبک دکوراسیون داخلی سنتی خلق می‌کنند.

 

شومینه بتنی

شومینه‌ بتنی از انواع مدرن شومینه محسوب می‌شود و امروزه بسیار رایج و پرکاربرد شده است. استفاده از بتن این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید طرح نهایی را به شکل دلخواه در حیاط سازی مدرن و طراحی فضاهای داخلی درآورید. همچنین برای انتخاب رنگ و نقش نیز محدودیتی نخواهید داشت. مقاومت در برابر آتش از مزایای دیگر آن است که این مدل را به گزینه‌ای مناسب برای انتخاب تبدیل کرده است. متریال میکروسمنت برای پوشش بدنه شومینه بتنی، یکی از موارد بسیار پرکاربرد می‌باشد.

 

شومینه گچی

شومینه دیواری مشکی با فریم گچی سفید، طاقچه چوبی، شلف چوبی سفید، مبلمان خاکستری، فرش سفید و نسکافه‌ای و چراغ دکوراتیو دیواری

با استفاده از گچ می‌توان طرح‌های متنوع و زیبایی خلق کرد. گچ بافت نرمی دارد و شکل‌پذیر است، از این رو زمینه‌ی مناسبی برای افزودن عناصر تزئینی فراهم می‌آورد. از آنجایی که ساخت شومینه با این متریال، در طرح و نقش دلخواه امکان‌پذیر است، استفاده از آن در سبک‌های مختلف دکوراسیون رایج است.

 

انواع سبک شومینه

شومینه دیواری مشکی با فریم سنگی طوسی، تخت خواب دونفره سفید، سقف با کنده‌های چوب، کفپوش چوبی، دیوار سفید، کوسن‌های چندرنگ

 

شومینه مدرن

شومینه دیواری تو کار مستطیلی، دیوار طوسی، کفپوش سرامیکی سفید، مبلمان ال شکل طوسی، میز جلومبلی طوسی و تلویزیون دیواری

شومینه‌های مدرن اصولا ظاهری ساده دارند و دارای تزئینات زیادی نیستند. اگرچه اکثر انواع شومینه‌ با سوخت‌های مختلف، می‌توانند سبکی مدرن و نوین داشته باشند، اما انواع برقی و الکلی آن در سبک مدرن تناسب و کاربرد بیشتری دارد.

 

شومینه کلاسیک

شومینه دیواری آجری قهوه‌ای، مبلمان قهوه‌ای قرمز، میز جلومبلی کرم رنگ، میز عسلی چوبی، آباژور رومیزی کرم‌ و شلف چوبی قهوه‌ای

شومینه‌های کلاسیک در گذشته طرفداران بسیاری داشت؛ اما امروزه به دلیل هزینه‌ی اجرای بالا، کمتر ساخته می‌شوند. این مدل شومینه ظاهری زیبا و تزئیناتی شکیل دارد و جلوه‌ی بصری جذابی را به محیط می‌بخشد. عموما آن را در گوشه یا وسط سالن تعبیه و نصب می‌کنند که ثابت بوده و قابلیت جابجایی ندارند.

 

شومینه سنتی

شومینه دیواری فلزی با فریم آجری، دیوار چوبی، کفپوش چوبی، پنجره شیشه‌ای با فریم چوبی و وسایل دکوراتیو

شومینه‌ سنتی معمولا با آجر، سنگ و چوب ساخته می‌شود و تزئینات سنتی دارد. شومینه‌های سنتی اغلب، در فضایی مشخص نصب شده و قابلیت جابجایی ندارند. همچنین سوخت آن‌‌ها عموما از چوب و گاز تامین می‌شود.

 

انواع شومینه بر اساس محل قرارگیری

شومینه دیواری مشکی با فریم سنگی طوسی، کفپوش چوبی کرم، دیوار سفید، آباژور ایستاده با کلاهک سفید، مبلمان چرمی مشکی و میز چوبی

انتخاب محل مناسب قرارگیری شومینه‌ از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در طراحی دکوراسیون تاثیرگذار است. محل قرارگیری شومینه، با توجه به ابعاد و اندازه شومینه، سبک دکوراسیون و سلیقه‌ی شخصی تعیین می‌شود. علاوه‌بر آن ایجاد فضایی دنج و مناسب، از نکات مهمی است که در انتخاب مکان نصب شومینه، باید به آن توجه نمود.

 

شومینه در کنج دیوار

شومینه دیواری مشکی با فریم سنگی طوسی، مبل با نشیمن طرح‌دار رنگی، آباژور با کلاهک کرم، میز چوبی و پنجره باپرده کرکره‌‌ای سفید

از گذشته تا کنون، کنج دیوار یکی از بهترین گزینه‌ها برای قرارگیری و نصب شومینه‌ بوده است. مزیت اصلی این نوع شومینه‌‌ این است که در گوشه‌ای از دیوار قرار گرفته و فضا را اشغال نمی‌کند.

 

شومینه در میان دیوار

شومینه دیواری مشکی با قاب سنگی کرم وطوسی، کفپوش چوبی، دو درب با فریم چوبی سفید، مبل چرم قرمز و فرش استخوانی رنگ

یکی از بخش‌هایی که به وفور برای قرارگیری شومینه‌ انتخاب می‌شود، میان دیوار است. در این حالت به راحتی می‌توان شومینه‌ را در بهترین مکان نصب نموده و از زیبایی آن لذت برد.

 

شومینه وسط سالن

شومینه گرد شیشه‌ای با پایه و دودکش فلزی مشکی در وسط سالن نشیمن، کفپو‌ش سرامیکی کرم، دیوار سفید، مبل چرم مشکی و قرمز

بخش دیگری که امروزه برای قرارگیری شومینه، انتخاب می‌شود، وسط سالن است. شومینه‌ معلق و دوطرفه از انواعی هستند که وسط فضا قرار می‌گیرند. این نوع شومینه‌ها به دلیل قرارگیری در وسط سالن، لازم است که نمایی جذاب و منحصر‌به‌فرد داشته و به زیبایی بدرخشند.

 

نصب و اجرای شومینه (ویدئو)

شومینه دیواری سفید طرح‌دار با فریم گچی ساده سفید، میز سنگی طوسی روشن، استند فلزی، دیوار کرم رنگ، گلدان و سطل پر از هیزم

نصب و اجرای شومینه‌های مختلف با هم متفاوت هستند. اما در حالت کلی نصب شومینه‌ها دارای 2 مرحله‌ی آماده‌سازی فضا و نصب شومینه می‌باشند. پس از انتخاب نوع شومینه، لازم است بهترین مکان اجرای آن را تعیین نموده و فضا را برای نصب آن آماده نمایید. سپس شومینه را در محل موردنظر نصب کرده و از این وسیله‌ی کاربردی و زیبا لذت ببرید.

 

نکات مهم در انتخاب شومینه

شومینه مشکی با فریم سنگی طوسی و کرم، دیوار سفید، پرده‌های کرکره‌ای سفید، مبل چرم تک‌نفره قهوه‌ای، کوسن آبی و کرم و میز چوبی

کاربرد: قبل از انتخاب شومینه، در ابتدا لازم است این سوال را از خود بپرسید که چقدر کاربرد و سیستم گرمایش شومینه‌ برایتان اهمیت دارد؟ اولویت شما زیبایی شومینه است یا گرمابخشی به محیط؟ از این رو، اگر گرمای تولید شده و صرفه اقتصادی آن در اولویت بالاتری قرار دارد، انتخابتان را متناسب با این ویژگی انجام دهید.

 

شومینه سفید با درب طرح‌دار و فریم سنگی سفید، میز جلومبلی چوبی مربعی، فرش ساده کرم‌رنگ، مبلمان طوسی روشن و شلف چوبی درب‌دار

ظاهر و زیبایی: اگرچه کارکرد اصلی شومینه، گرمادهی است، اما امروزه فاکتور زیبایی در رقابت با کارکرد اصلی از آن پیشی گرفته و به مهم‌ترین معیار انتخاب تبدیل شده است. از این رو نمی‌توان این مشخصه را نادیده گرفت. با این حال، اگر سیستم گرمایش شومینه‌ نیز در لیست اولویت‌های شما قرار دارد، می‌توانید گزینه‌ای را انتخاب نمایید که در کنار کاربرد اصلی، از زیبایی ظاهری و جلوه‌ی بصری منحصربه‌فردی برخوردار باشد.

 

شومینه آجری با آتش، هیزم مصنوعی و فریم طوسی رنگ، دیوارپوش چوبی قهوه‌ای تیره، کفپوش چوبی

روش تهویه هوا: تهویه هوای شومینه‌ مسئله‌ای مهم است که نباید از آن غافل شد. مسیر تهویه هوا، باید به طور صحیح و متناسب با نوع سوخت شومینه تعبیه شود.

 

شومینه دیواری با فریم سفیدطرح‌دار، میز چوبی گرد، دو صندلی چوبی با نشیمن سفید، فرش ساده طوسی و مبل چهارنفره آبی بدون تکیه‌گاه

تجهیزات جانبی: استفاده از لوازم و تجهیزات مطمئن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از این رو لازم است در انتخاب تجهیزاتی که مربوط به عملکرد گرمایشی شومینه هستند، دقت کافی را داشته باشید. اما می‌توانید تجهیزات ظاهری را مطابق با سلیقه و سبک منزل خود تهیه نمایید.

 

قیمت انواع شومینه

شومینه دیواری سفید، قاب طلایی دیواری، پنجره‌های سفید، میز فلزی با رویه سنگی طوسی، مبلمان سفید با کوسن‌های کرم و فرش خاکستری

قیمت شومینه‌ به فاکتورهای مختلفی وابسته است. جنس، مدل و برند، مواردی هستند که در قیمت موثر بوده و از فاکتورهای اصلی در تعیین ارزش شومینه‌ محسوب می‌شوند. برند‌های مختلف با توجه به کیفیت‌های مختلفی که ارائه می‌دهند، دارای قیمت‌های متفاوتی هستند. در زمان انتخاب شومینه، به دکوراسیون فضا و متراژ آن توجه نموده و سپس با توجه به بودجه و سلیقه خود اقدام به خرید نمایید.

 

سالن نشیمن با شومینه آجری فریم سنگی کرم رنگ، دیوارپوش سنگی کرم رنگ، مبلمان کرم و قهوه‌ای روشن، میز چوبی، پنجره قدی قوس دار

قیمت انواع شومینه‌ با در نظر گرفتن هزینه‌ی تجهیزات، اجرت ساخت و هزینه‌ی نصب تعیین می‌شود. لذا با توجه به بودجه‌ی مورد نظر، معیارها و سبک دکوراسیون خود، گزینه‌ای معقول و مناسب را انتخاب نمایید که موردپسند و اقتصادی باشد. لازم به ذکر است که انتخاب شومینه‌ی باکیفیت و گران‌قیمت لزوما غیر اقتصادی نیست، بلکه می‌تواند در طولانی مدت مقرون‌به‌صرفه باشد، چرا که تجهیزاتش مقاوم‌تر بوده و عمر مفید بیشتری خواهد داشت.

 

سخن آخر

آلاچیق با شومینه سنگی طوسی رنگ، میز و مبلمان ال شکل حصیری با نشیمن سفید، تلویزیون دیواری مشکی، کفپوش سفید و ستون‌های طوسی

شومینه‌ علاوه‌بر سیستم گرمایشی، می‌تواند به عنوان یک المان تزئینی و دکوراتیو، به دکوراسیون منزل شما حال و هوایی تازه ببخشد. بنابراین اگر قصد دارید این عنصر کاربردی و زیبا را به منزل خود بیفزایید، لازم است در انتخاب خود دقت نمایید. همانطور که تا اینجا به آن اشاره شد، شومینه‌ها در انواع متنوعی تولید و عرضه‌ می‌شوند. انتخاب شومینه‌ در وهله‌ی اول به سلیقه شما بستگی دارد. لذا با در نظر گرفتن نظر و معیارهای شخصی خود و مطالعه‌ی دقیق مقاله، می‌توانید انتخابی مناسب و کاربردی داشته باشید.

10 نمونه شومینه