اگر به دنبال یک کابینت مقرونبهصرفه و در عین حال مستحکم برای آشپزخانه هستید، یکی از متداولترین متریالی که در بازار پیدا خواهید کرد، ام دی اف است. این چوب مهندسی شده با ویژگیهایی که دارد از جمله مقاومت بالا در برابر آفات، مقاومت نسبی در برابر رطوبت، سطح صاف و یکدست، سازگاری با انواع سبکهای مدرن و کلاسیک، تنوع رنگی بالا و از همه مهمتر قابلیت طراحی در مدلهای مختلف، میتواند یک انتخاب هوشمندانه باشد. از آنجایی که که برش کاری در این چوب به راحتی انجام میشود، در سایزها و مدلهای مختلف میتوان آن را سفارش داد. در کنار مزیتها و معایب این متریال، انتخاب رنگ و انواع کابینت mdf نیز دارای اهمیت است که در ادامه به آنها میپردازیم.
سوالات متداول:
در انتخاب رنگ کابینت MDF چه مواردی تاثیرگذار است؟
1. متراژ آشپزخانه 2. نورپردازی آشپزخانه 3. کفپوش و دیوارپوش آشپزخانه 4. نظافت آشپزخانه 5. هماهنگی با سبک دکوراسیون داخلی
کابینت MDF در چند مدل تولید میشود؟
1. کابینت ام دی اف با روکش ملایمنه 2. ام دی اف با روکش ممبران 3. ام دی اف با روکش ونیر 4. ام دی اف با روکش هایگلاس 5. ام دی اف با روکش یو وی
فاکتورهای اصلی در تعیین رنگ کابینت ام دی اف
اگر چه انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه کاملاً سلیقهای است و افراد باید طبق نظر و ایده شخصی خود رنگ کابینت را انتخاب کنند، اما برای انتخاب رنگ کابینت، چند فاکتور اساسی وجود دارد که اگر به آنها دقت شود، نتیجه کار شگفتانگیز خواهد شد.
متراژ آشپزخانه
اولین نکتهای که باید در انتخاب رنگ کابینت ام دی اف دقت کنید، متراژ آشپزخانه است. بهتر است رنگ کابینت برای آشپزخانه کوچک را روشن و براق انتخاب کنید، تا با انعکاس نور، آشپزخانه روشنتر دیده شود. برای آشپزخانههای بزرگتر انتخاب رنگ تیره میتواند مناسبتر باشد، چرا که چندان فضای آشپزخانه را دلگیر نمیکند.
نور آشپزخانه
دومین عاملی که هنگام انتخاب رنگ آشپزخانه باید در نظر بگیرید، نورپردازی آشپزخانه است. اگر آشپزخانه بزرگ است اما نور طبیعی ندارد و نور مصنوعی نیز به اندازه کافی طراحی نشده است، بهتر است کابینتهای رنگ روشن را انتخاب کنید. برای آشپزخانه کوچک و بدون نور، رنگهای گرم و روشن میتوانند فضای آشپزخانه را به کلی تغییر دهند، معمولا رنگهای روشن فضا را روشنتر کرده و کمبود نور را جبران میکنند. اگر نورپردازی آشپزخانه به صورت مصنوعی انجام شود، آن را به صورتی هوشمندانه طراحی کنید تا بر روی رنگ کابینتها تاثیر بهتری بگذارد.
کفپوش و دیوارپوش آشپزخانه
سومین نکته رنگ کفپوش، انواع دیوارپوش برچسب کابینت و قرنیز آشپزخانه است. کفپوش آشپزخانه میتواند از جنس سرامیک، سنگ یا پارکت باشد. بهتر است رنگ کابینت کمی با رنگ متریال کف هماهنگی داشته باشد. همچنین دیوارپوش نیز میتواند در انتخاب رنگ کابینت تاثیرگذار باشد.
نظافت آشپزخانه
از عواملی که در نظافت آشپزخانه نقش مهمی دارد، میزان استفاده از آشپزخانه و داشتن فرزند کوچک است. این دو موضوع میتواند در انتخاب رنگ کابینت نیز تاثیرگذار باشند. معمولاً کابینتهای رنگ روشن نیاز به تمیز کاری بیشتری دارند، ازاینرو میتوانید رنگهای تیره را برای کابینت MDF انتخاب کنید، رنگهایی که لکه و کثیفی را کمتر نشان میدهند.
میزان اهمیت کابینت در آشپزخانه
از دیگر دلایلی که در انتخاب رنگ کابینت ام دی اف اهمیت دارد، این است که کابینتها بیشترین فضای آشپزخانه را تشکیل میدهند، از این نظر بیشتر جلب توجه میکنند و باید رنگ مناسبی داشته باشند. معمولا رنگ کابینت باید با دیگر دکوراسیون آشپزخانه هماهنگی داشته باشد و اگر آشپزخانه شما نزدیک به اتاق غذاخوری یا اتاق نشیمن است نیز میتوانید از نوع دکوراسیون آنها ایده بگیرید.
انتخاب رنگ کابینت ام دی اف
در میان انواع کابینت mdf برخی از افراد پا را فراتر میگذارند و برای داشتن یک فضای پر انرژی از ترکیب رنگها یا رنگهای خاص برای کابینت ام دی اف آشپزخانه استفاده میکنند. معمولاً رنگهای تند و خاص کمتر برای کابینت ام دی اف، انتخاب میشوند و تنها افرادی که ریسکپذیر هستند این نوع رنگها را انتخاب میکنند. رنگ آبی که معمولاً رنگ آرامشبخش است میتواند در رنگبندی کابینت ام دی افهای خاص قرار بگیرد. استفاده از رنگ سبز و رنگ بنفش در دکوراسیون نیز نشاط را به فضا میبخشد و انتخاب رنگ سبز پاستیلی میتواند برای کابینت ام دی اف، انتخاب مناسبی باشد. از جمله رنگهای خاص دیگر میتوان به رنگ نارنجی، بنفش، زرد و قرمز اشاره کرد.
انتخاب رنگهای پر طرفدار
یکی از رنگهای پرطرفدار برای کابینت، رنگ سفید است. استفاده از رنگ سفید برای کابینت ام دی اف باعث میشود آشپزخانه روشنتر دیده شود و بزرگتر جلوه کند. نکتهای که باید بیان شود، این است که این رنگ کابینت نیاز به نظافت بیشتر دارد. همچنین امروزه یکی از رنگهای خنثی که با استقبال بسیاری از افراد روبهرو شده است، رنگ خاکستری میباشد. تفاوت نمیکند چه متریالی را برای کابینت انتخاب کردهاید، رنگ سفید و خاکستری، رنگهای جذاب و انتخابهای اول محسوب میشوند. معمولاً یکی از مزیتهای انتخاب رنگ خنثی این است که به مرور زمان جذابیت خود را از دست نمیدهد، در صورتی که استفاده از رنگهای خاص ممکن است با گذشت زمان خستهکننده به نظر برسند.
انتخاب رنگهای تیره
از آنجایی که رنگهای تیره نور را جذب میکنند، بیشتر برای کابینت نئوکلاسیک و کلاسیک این نوع رنگ را انتخاب میکنند، معمولا رنگهای تیره حس تجمل را القا میکنند و از بین رنگهای تیره، کابینتهای رنگ قهوهای تیره بیشتر برای آشپزخانههای بزرگ انتخاب میشوند. در برخی از موارد میتوان کابینت ام دی اف قهوهای را با ترکیبی از رنگ کرم طراحی کرد. میتوان گفت رنگ کرم و قهوهای از دیرباز مورد علاقه افراد بوده است و بین رنگهای قهوهای، رنگ قهوهای بلوطی نیز میتواند برای آشپزخانههای متوسط، انتخاب مناسبی باشد. رنگ تیره همچون مشکی، میتواند حس شیک بودن را نشان دهد، هرگز نمیتوان گفت که رنگ مشکی کابینت، حس ماتم را القا میکند.
انتخاب رنگ مات و براق
اگر به درخشش کابینتها نیاز نیست و نمیخواهید که انعکاس نور توسط رنگ کابینت انجام شود، میتوانید رنگهای مات را انتخاب کنید. در واقع رنگهای مات میتوانند عیب و ایرادهایی که در سطح کابینت وجود دارد را نیز کاملاً بپوشانند. کابینت های ام دی اف به دو صورت مات میشوند، انتخاب روکش مات یا استفاده از رنگهای مات، رنگ معمولا سطح صاف و یک دستی را ایجاد میکند. رنگهای براق با انعکاس نور، فضا را درخشانتر و جذابتر نشان میدهند و برای این نوع کابینتها مانند کابینت فلزی بیشتر از روکش پی وی سی استفاده میشود.
انتخاب رنگهای ترکیبی
آنچه باید در انتخاب رنگ کابینت ام دی اف در نظر بگیرید، این است که در طراحی کابینت آشپزخانه کوچک، بیش از دو رنگ را برای کابینت انتخاب نکنید، چرا که باعث شلوغی فضا میشود و کابینتها جلوهی خود را از دست میدهند. در برخی از آشپزخانهها میتوانید از رنگها به صورت مکمل استفاده کنید. استفاده از رنگهای سرد و گرم در کنار هم میتوانند فضایی منحصربهفرد را ایجاد کنند.
انواع کابینت ام دی اف
ام دی اف با روکش ملامینه
در میان انواع کابینت mdf میتوان به کابینت های ام دی اف با روکش ملامینه اشاره کرد. با استفاده از چسبهای رزین، ورقههای سلولزی همراه با حرارت به یکدیگر فشرده میشوند و کابینت ملامینه را تشکیل میدهند. کابینت ملامینه از کیفیت و دوام بالایی برخوردار است و میتوان آن را در رنگهای متفاوت سفارش داد. نکتهای که باید برای کابینت ملامینه در نظر گرفت، این است که در برابر رطوبت، مقاومت پایینی دارد و از این نظر نیاز به نگهداری دقیقتری است.
ام دی اف با روکش ممبران
کابینت ممبران نوعی کابینت ام دی اف است که با نقشهایی که بر روی این کابینت توسط دستگاه سی ان سی انجام میشود، جذابیت آن افزایش پیدا میکند. معمولاً برای آشپزخانههایی که به سبک مدرن هستند این نوع کابینت را انتخاب میکنند. کابینت ممبران در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد و این موضوع ویژگی مهم این کابینت محسوب میشود. البته زمانی که این کابینت در معرض خط و خش قرار بگیرد، ممکن است دچار آسیب شود.
ام دی اف با روکش ونیر
کابینت بدون دستگیره ام دی اف با روکش ونیر برای افرادی مناسب است که علاقهمند به طرح چوب هستند. معمولاً روکشهای ونیر از چوب بلوط و گردو تهیه میشوند، تا ظاهری طبیعی به کابینتها ببخشند. این کابینتها نسبت به کابینتهای تمام چوب قیمت مناسبتری دارند و میتوان گفت در برابر رطوبت نیز از استحکام بالایی برخوردار هستند. همچنین در بین روکش های ام دی اف، قیمت بالاتری دارند و به دلیل اینکه بیشتر طرح چوب است، تنوع رنگی کمتری نیز دارند.
ام دی اف با روکش هایگلاس
در بین انواع کابینت mdf، کابینت ام دی اف طرح هایگلاس در واقع یک کابینت ام دی اف با روکش گلاس است. ظاهر این کابینتها متفاوت است و نمایی شفاف و صیقلی دارند. با انتخاب این گزینه در طراحی کابینت پلکانی میتوانید آشپزخانه را روشنتر و بزرگتر نشان دهید، همچنین نظافت آنها آسان است و تنوع رنگی از ویژگیهای مهم این کابینت محسوب میشود. به دلیل سطح صاف، صیقلی و براقی که دارند، معمولاً لکهها بر روی آن به وضوح دیده میشوند.
ام دی اف با روکش یو وی
در این نوع ام دی اف از لایههای متعدد یو وی برای حفاظت استفاده شده که آن را مقاوم میکند. کابینت های ام دی اف با روکش یو وی به دلیل مقاومت بالا در برابر خط و خش و ماندگاری رنگ، نسبت به سایر روکش های ام دی اف از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
سخن پایانی
از نظر زیبایی، MDF زیبایی خاص خود را دارد. اگر میخواهید نمای چوبی را به آشپزخانه خود بیاورید، میتوانید با انتخاب کابینت ام دی اف به آرزوی خود برسید. استفاده از کابینت ام دی اف در آشپزخانه مدرن یا کلاسیک، علاوهبر اینکه از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه است، مزایای بسیاری دارد. ام دی اف مشکلات رایجی که هنگام استفاده از چوب طبیعی ممکن است رخ دهد از جمله پوسیدگی و حمله آفات را نخواهد داشت. انتخاب تنوع رنگی در بین انواع کابینت mdf بسیار است و میتوانید با توجه به نوع دکوراسیون و فاکتورهای مهم در انتخاب رنگ، رنگ مورد علاقه خود را انتخاب و فضای آشپزخانه را جذابتر کنید. باید خاطر نشان کرد امروزه رنگهای سفید و رنگهای خنثی، برای کابینتهای ام دی اف بیشتر استفاده میشود.
سلام متشکرم از مطلب خوبتون
سلام در آشپزخانه کوچک با ابعاد 3*3 از کدام مدل کابینت آشپزخانه استفاده کنیم؟
سلام در آشپزخانه با ابعاد کوچک بهتر است از کابینتهای شفاف و صیقلی استفاده نمایید که نوع کابینت ام دی اف با روکش هایگلاس بهترین مدل میباشد.