درب ورودی حیاط یکی از بخشهای مهم منزل است که در زیبایی ساختمان شما تاثیر بهسزایی دارد. امروزه میتوانید دروازهها را با تنوع بسیار بالایی خریداری کنید. اما نکته مهم در انتخاب بهترین درب حیاط، توجه به حفظ امنیت خانه از لحاظ فیزیکی و روانی است.
درب حیاطی که به درستی انتخاب شود، تاثیر شگرفی بر دیدگاه افرادی خواهد داشت که وارد خانه شما میشوند. در واقع مهمانان در نگاه اول با دروازه حیاط روبه رو میشوند و تصور کلی از سلیقه شما به دست میآورند. بنابراین هنگام انتخاب دروازه برای حیاط باید به طرح، رنگ و مدل آن دقت کنید. چون توجه به این موارد علاوه بر افزایش زیبایی ظاهر بنای شما، امنیت و استحکام ورودی آن را تضمین میکند. با ما همراه باشید تا در این مقاله به طور مفصل به بررسی انواع دربهای ورودی در حیاط و ویژگیهای آنها بپردازیم.
طراحی درب مناسب برای ورودی حیاط
دروازه حیاط با توجه به اینکه در چه نوع ساختمانی نصب میشود، دارای تنوع زیادی است. اما به طور کلی میتوان برای دربهای حیاط دو مدل باز و بسته را در نظر گرفت. ساختمانهایی که فضای باز دارند اما حفظ حریم شخصی در آنها مطرح نیست، میتوانند از دروازه باز استفاده کنند. این نوع دروازهها اغلب برای ساختمانهای تجاری و مسکونی با تعداد زیادی واحد انتخاب میشوند.
درب ورودی حیاط بسته بهترین گزینه برای ویلا و خانههای شخصی دارای فضای بازی است که حفظ حریم خصوصی در آن اهمیت بالایی دارد. این نوع دربها به دلیل بسته بودن شکل ظاهرشان از دیدن فضای داخل خانه جلوگیری میکنند. اما باید بگوییم که دروازههای باز به نسبت دروازه بسته جلوه و زیبایی ظاهری بیشتری دارند. بنابراین اگر با نمایان بودن فضای داخلی حیاط مشکلی ندارید، حتما از درب حیاطی با شکل باز استفاده کنید.
پس از انتخاب شکل ظاهری دربهای ورودی حیاط باید آنها را بر اساس کاربردشان دسته بندی کنیم. دربهای حیاط به طور کلی بر اساس نوع کارایی به دو دسته تقسیم میشوند:
- دروازه اتومات: اگر درب حیاط شما به صورت اتومات باشد، حتما دارای یک سنسور قوی است. این سنسور میتواند به صورت چشمی، اثر انگشت و حرارتی کار کند. در واقع دروازههای اتومات بدون دخالت دست و تنها با کمک یک ریموت باز و بسته میشوند.
- دروازه مکانیکی: دروازه ورودی حیاطی که با کمک دست باز و بسته شود، از نوع دروازه مکانیکی است. این نوع دروازهها قدمت بسیار زیادی دارند و از جنسهای مختلفی ساخته میشوند.
نحوه انتخاب درب حیاط زیبا و جذاب
درب حیاط بیرونیترین بخش ساختمان است که میتواند زیبایی بنای شما را دو چندان کند. تاثیر شگرف این المان در زیبایی ظاهر ساختمان باعث میشود تا در انتخاب طرح، رنگ و مدل آن دقت فراوان داشته باشید. تمام جزئیات دروازه اعم از دستگیره، قفل، یراق آلات، اکسسوری و قطعات جانبی از بخشهای مهمی هستند که در کیفیت و زیبایی دربهای ورود و خروج در حیاط اثرگذار ظاهر میشوند.
امروزه به کار بردن فضای سبز کوچک و ادغام گل و گیاه با درب ورودی یکی از راههای افزایش جذابیت آن است. همچنین تلفیق چندین جنس مختلف همچون شیشه، فرفوژه، چوب و فلزات با درب اصلی ساختمان و حیاط میتواند یک نمای خاص و منحصربهفردی ایجاد کند. در ادامه مقاله به طور مفصل در مورد هر یک از این جزئیات اطلاعات مفید و کاملی را با شما به اشتراک میگذاریم.
انواع مدل درب ورود و خروج در حیاط بر اساس جنس و مواد سازنده
درب ورودی حیاط را میتوانید بر اساس سبک سنتی یا معاصر انتخاب کنید. انتخاب مدل دروازه یک ساختمان و بنا به سلیقه شخصی افراد و سازنده آن بستگی دارد. اما نمیتوان هماهنگی آن را با سبک کلی ساختمان و اقلیم منطقه نادیده گرفت.
در ادامه با انواع دربهای ورودی حیاط بر اساس جنس و مواد سازنده آنها آشنا میشوید:
1. دروازه ورودی حیاط از جنس فلز
دروازه فلزی را یکی از بادوامترین دربهای ورودی میشناسند. ورود به دروازه فلزی و یا تخریب آن کار دشواری است به همین دلیل اکثر افراد برای ساختمانهای مسکونی و پر رفت و آمد از این نوع درب استفاده میکنند. اگر از درب ورودی فلزی به درستی نگهداری کنید، سالهای زیادی با کیفیت و دوام بالا قابل استفاده است. البته باید بدانید که وزن بالای فلز و دربهای فلزی باعث شده تا این نوع دروازه بر روی لولای بسیار قوی نصب شود.
دربهای ورودی از جنس فلز را میتوان با متریال دیگری همچون شیشه و چوب ترکیب کرد. اما ترکیب اصلی آن با فلزاتی همچون آهن و آلومینیوم انجام میشود. این نوع دروازه به دلیل مقاومت بالا برای درب ماشینرو ساختمانهای مسکونی مناسب است. اغلب دربهای ورودی فلزی را به صورت اتوماتیک میسازند که توسط ریموت قابل استفاده است.
2. درب حیاط از جنس آلومینیوم
درهای آلومینیومی یکی دیگر از پرطرفدارترین انتخابها برای دروازه حیاط به شمار میآیند. البته در صورتی که با متریال دیگر ترکیب شوند برای استفاده در ساخت دروازه کاربرد زیادی دارند. استحکام بالا و درخشش جذاب این نوع درب ورودی آن را به یک انتخاب خاص تبدیل کرده است.
از ویژگیهای مثبت آلومینیوم برای دروازه میتوان به وزن سبک آن و تولیدش از مواد بازیافتی اشاره کرد. دربهای ورودی آلومینیومی در برابر آب و زنگ زدگی مقاومت بسیار بالایی دارند، به همین دلیل نگهداری از آنها بسیار ساده است.
البته به یاد داشته باشید که شرایط آب و هوایی بسیار سخت همچون طوفانهای شدید و تگرگ ممکن است فرم اولیه آلومینیوم را تغییر دهد. بنابراین بهتر است در آن شرایط از ساخت درب ورودی به جنس آلومینیوم خودداری کنید.
3. درب ورودی حیاط از جنس آهن
اگر از طرفداران سبک کلاسیک هستید، میتوانید درب حیاط خود را از جنس آهن انتخاب کنید. منظورمان از درب ورودی آهنی همان آهن فرفورژه است که نمایی از دروازههای قدیمی را تداعی میکند. آهن فرفورژه نسبت به سایر فلزات وزن بیشتری داشته و متراکمتر است. به همین دلیل مقاومت آن در برابر حوادث، شرایط آب و هوایی و عوامل بیرونی دیگر بالاست.
از دیگر مزایای این نوع دربهای ورود و خروج در حیاط میتوان به قیمت مناسب آن و شکل پذیریاش به طرحهایی همچون مشبک و فرفورژه اشاره کرد.
دروازههای آهنی را به راحتی نمیتوان خم یا فرسوده کرد. بنابراین باید بگوییم درب ورودی آهنی فرفورژه یکی از امنترین دروازههای حیاط به شمار میآید. تنها ایراد آن تغییر ظاهرش بر اثر باد و باران است که با سمباده کشیدن دوباره همچون روز اول خواهد شد.
4. درب ورود و خروج حیاط از جنس چوب
چوب یکی از قدیمیترین متریالها برای ساخت دروازه حیاط است که در گذشته به وفور از آن استفاده میشد. مناسبترین چوب برای ساخت دروازه حیاط از درختان بلوط و گردو استخراج میشود. اگر قصد ساخت درب حیاطی از جنس چوب را دارید باید بدانید قیمت این متریال بسیار گران است.
این متریال را نمیتوان در هر شرایط آب و هوایی استفاده کرد. در صورت انتخاب دروازه چوبی برای جلوگیری از پوسیدگی باید هر دو سال آن را با لاک مخصوص رنگ کنید. با این حال باید یکی از مزایای دربهای ورودی چوبی را تنظیم راحت آن دانست. همچنین این نوع دروازه حیاط به راحتی در برابر فرورفتگی مقاومت میکند. امروزه برای نگهداری آسانتر از روکش بر روی چوب استفاده میکنند که علاوه بر محافظت بیشتر، زیبایی آن را دو چندان میکند. دربهای ورودی چوبی را میتوان به سبک مدرن و کلاسیک ساخت فقط باید به جنس چوب توجه ویژه ی کنید.
به عنوان مثال:
- دربهای ورودی حیاط از جنس چوب توخالی، ظاهری شبیه به دروازه چوبی دارند. این نوع درازهها با قیمت کمی ساخته میشوند و طول عمر آنها بین 20 الی 30 سال تخمین زده شده است.
- دربهای ورودی حیاط از جنس چوب که تو پُر هستند و با یک ماده ترکیبی پر میشوند. عمر این دروازهها حدود 30 الی 100 سال تخمین زده شده است.
- دربهای ورودی حیاط فشرده که طول عمر آنها بیش از 100 سال تخمین زده شده است.
5. درب ورود و خروج حیاط از جنس پی وی سی
ورق پی وی سی یک متریال مناسب برای جایگزین چوب و یا ترکیب با آن محسوب میشود. این ماده به راحتی میتواند شرایط آب و هوایی سخت را تحمل کند و قیمت نسبتا مناسبی دارد. به همین دلیل یکی از انتخابهای اصلی برای ساخت دروازه به شمار میآید.
به کمک پی وی سی میتوان کل بدنه درب ورودی را ساخت یا اینکه از آن به عنوان روکش برای سطح چوب استفاده کرد. در این صورت یک درب ورودی بدون روزنه و به صورت کاملا یکپارچه خواهید داشت. از دیگر ویژگیهای این ماده میتوان به قابلیت دکوراتیو آن اشاره کرد. پی وی سی را میتوان به راحتی با چسب مخصوص به بخشی از درب ورودی متصل کرد و المان دکوراتیو ساخت. البته لازم به ذکر است که پی وی سی مثل آلومینیوم در طوفانهای شدید و تگرگ تغییر شکل پیدا میکند.
6. دروازه ورودی حیاط از جنس کامپوزیت بامبو
در چند سال گذشته چوب بامبو یکی از متریالهای محبوب برای ساخت دربهای ورودی حیاط شناخته شده است. تراکم بالا و منافذ کم این چوب باعث میشود تا در برابر زنگ زدگی و موریانه مقاومت بالایی از خود نشان دهد. به همین دلیل بامبو را میتوان بهترین جایگزین برای دربهای حیاط از جنس چوب دانست.
از دیگر ویژگی دربهای کامپوزیتی از جنس بامبو میتوان به قابلیت ضدآب و تجدیدپذیر بودن آن اشاره کرد. امروزه به وفور از صفحات کامپوزیتی الیافی در ساخت درب حیاط استفاده میشود.
7. درب ابتدایی حیاط از جنس استیل
استیل یکی از مقاومترین فلزاتی است که در شرایط آب و هوایی مرطوب ماندگاری بسیار بالایی خواهد داشت. به همین دلیل اکثر تولیدکنندگان دروازه به استفاده از این فلز روی میآورند. اگر درب حیاط را از جنس استیل بسازید، میتواند سایر دربهای داخل ساختمان را هم با همین جنس فلز مقاوم کار کنید.
این نوع درب ورودی حیاط امروزه بسیار پرطرفدار شده اما نمیتوان از برخی معایب آن چشم پوشی کرد. در زیر با معایب اصلی دروازه از جنس استیل آشنا خواهید شد:
- به طور مدام نیاز به تمیزی دارد.
- مواد اولیه آن برای ساخت گران قیمت بوده در نتیجه قیمت نهایی درب ورودی از جنس استیل بسیار گران تمام میشود.
- میزان پشتیبانی و خدمات پس از فروش آن در سطح پایینی قرار دارد.
با این حال در ساخت اکثر ساختمانهای مدرن و شیک از دروازهای به جنس استیل برای ورودی حیاط استفاده میکنند.
8. درب حیاطی مدرن از جنس سی ان سی
دروازههایی که دارای برش ورقهای لیزری هستند، در دسته مدرنترین دربهای ورودی حیاط قرار میگیرند. با پیشرفت تکنولوژی و پیدایش دستگاههای برش ورق، دربهای ورودی مدرن روی کار آمدند که امروزه در اکثر ساختمانهای لوکس میبینید.
از ویژگی این نوع درب ورودی میتوان به استفاده از ورقهای ضخیمی اشاره کرد که در انواع دیگر دروازهها وجود ندارد. این ورقهها باعث میشوند تا امنیت و مقاومت درب ورودی حیاط لیزری بیشتر شود. همچنین از دیگر شاخصههای این نوع دروازهها میتوان به تنوع بالای طرح، رنگ و مدل آنها اشاره کرد.
انواع مدل درب ورود و خروج در حیاط بر اساس شکل ظاهری و طراحی
همان طور که میدانید دروازههای ورودی در حیاط با تنوع بسیار بالایی طراحی و ساخته میشود. هر یک از دروازهها ویژگی خاص خود را دارند و باید آنها را در محیط مناسب خودشان نصب کنید. در قسمت قبلی به معرفی انواع درب ورودی بر اساس جنس مواد سازنده آنها پرداختیم. اما برخی از دربهای ورودی بر اساس طراحی و شکل ظاهریشان دسته بندی میشوند. در ادامه دسته بندی انواع مختلف درب در حیاط را از لحاظ طراحی مشاهده خواهید کرد:
1. درب اصلی حیاط به شکل تک پنلی لولایی
دروازه تک پنلی لولایی بهترین مدل درب ورودی برای حیاط است. این نوع درب حیاط که با اسم دروازه نفر رو شناخته میشود، در اکثر ساختمانها وجود دارد. دروازه تک لنگه لولایی را میتوان از جنس مختلف همچون فلزی، آهنی، آلومینیومی و چوبی ساخت.
منظور از درب ورودی تک لنگه (پنلی) این است که از یک تکه ساخته شده و زمانی که همان لنگه را ببندید، ورودی ساختمان بسته میشود. بهتر است این نوع دروازه ورود و خروج برای حیاط را با توجه به نوع کاربری ساختمان، رنگ آن و شرایط آب و هوایی انتخاب کنید. درب ورودی تک پنلی لولایی یک المان زیبایی شناسی در ظاهر ساختمان به شمار میآید. بنابراین باید با توجه به طرح، رنگ و مدل ساختمان انتخاب شود.
2. دربی مناسب برای حیاط به شکل دو پنلی لولایی
این نوع درب ورودی همان محل ورود و خروج ماشین است. به همین دلیل به آن درب پارکینگ هم گفته میشود. دروازه دو لنگه حیاط بر اساس اینکه در سمت جنوبی قرار گرفته است یا شمالی تغییرات مشخصی دارد، اما اصول به کار رفته در آنها یکی خواهد بود. عموما درب ورودی حیاط دو لنگه لولایی را از جنس فلز میسازند.
ساختار این نوع دروازه به شکل زیر است:
- چهارچوب
- لینکه اول درب
- لنگه دوم درب
اکثرا دربهای ورود و خروج حیاط با شکل دو پنلی لولایی به صورت برقی ساخته میشوند و دارای جک هستند. به همین دلیل رفت و آمد ماشین از این نوع دروازه راحتتر خواهد بود. وجود جک در دو طرف لنگه در باعث میشود تا باز و بسته شدن دروازه توسط ریموت انجام شود.
دروازههای دو لنگه به دلیل طول عمر طولانی برای ساختمانهای مسکونی یا تجاری که رفت و آمد در آنها زیاد است، گزینه مناسبی خواهد بود. این نوع دروازه ها باید با دقت فراوانی ساخته شوند تا بر اثر گرما و سرما تراز آنها بهم نخورد. در صورت بهم خوردن تراز درب ورودی دو لنگه اصطکاک و برخورد شدید اتفاق میافتد.
3. دربهای حیاط به شکل لولایی
دربهای لولایی حیاط یکی از پرطرفدارترین و رایجترین دروازههایی هستند که در اغلب ساختمانهای تجاری و مسکونی دیده میشوند. این دروازهها همان طور که از اسمشان پیداست بر روی لولایی قوی و مستحکم نصب خواهند و برای باز و بسته شدن به فضای مناسبی نیاز دارند.
درب ورودی لولایی را میتوان به شکل تک لنگه یا دو لنگه طراحی کرد. اغلب این نوع دروازهها از جنس شیشه، چوب، فلز، آلومینیوم و آهن ساخته میشوند.
4. دروازه اصلی حیاط به شکل ریلی
دروازه ریلی از ایجاد مزاحمت دربهای دو لنگه جلوگیری میکند. برخی از ساختمانها برای درب ورود و خروج در حیاط یا پارکینگ فضای کمی دارند. به همین دلیل در آن فضا نمیتوان از دربهای دو لنگه استفاده کرد. در این موقعیت دربهای ورودی ریلی که به آنها دروازه کشویی هم میگویند، انتخاب درستی هستند. چون این نوع دروازه هنگام باز و بسته شدن هیچ فضای اضافی اشغال نخواهند کرد.
برای طراحی این نوع درب حیاط ابتدا دروازه را با اندازه مورد نظر به صورت یک تکه طراحی میکنند، سپس با قرار دادن ریل در پایین درب ورودی و یک ریل راهنما در بالای آن، موقعیت را برای حرکت منظم دروازه آماده خواهند کرد.
حال وقت آن میرسد که درب اصلی به کمک چرخهای استاندارد بر روی ریل نصب شود. جالب است بدانید که دربهای ورودی حیاط به شکل ریلی را هم همچون دروازه لولایی به صورت دستی و یا اتوماتیک طراحی میکنند. دروازه ریلی را باید از فلز مستحکم اما در عین حال سبک بسازند تا باز و بسته کردن آن به راحتی انجام شود. با این حال میتوان درب ورودی ریلی را یکی از امنترین دربهای حیاط دانست.
5. درب مقاوم حیاط به شکل کرکره ای
درب حیاطی به شکل کرکرهای یکی از ماندگارترین دروازههایی است که میتوان برای ورودی ساختمان در نظر گرفت. اغلب این دربها را برای گاراژ یا پارکینگ دیدهاید. اما باید بگویم که انتخاب درب کرکرهای برای ورودی ساختمان و حیاط هم انتخاب درستی است.
برای ساخت درب ورودی کرکرهای یک میله به شکل قرقره در بالای چارچوب قرار میدهند و دروازه کرکرهای به دور این قرقره پیچیده میشود. درب ورودی کرکرهای را از جنس فلز و آهن سبک میسازند و اغلب به شیوه اتومات طراحی خواهد شد.
دربهای ورودی کرکرهای شاید از لحاظ زیبایی ساده به نظر بیایند اما از نظر امنیت یکی از امنترین دروازههای ورودی حیاط محسوب میشوند.
6. درب پرطرفدار حیاط به شکل درب تو درب
منظور از دروازه درب تو درب همان دروازههایی است که یک درب تک لنگه درون درب دو لنگه ساخته میشود. این نوع درب ورودی تلفیقی برای ورودیهایی استفاده میشود که فضای کافی وجود ندارد. بنابراین به جای ساخت یک درب نفر رو و درب مخصوص ماشین رو ابتدا درب دو لنگه لولایی میسازند و درون آن یک درب تک لنگه طراحی میکنند.
طراحی این نوع درب ورودی حیاط باید با ظرافت بالایی انجام شود، اما مهمترین نکته در ساخت آن توجه به استحکام فلز است. چون بر روی این نوع دروازه جک برقی بسیار قوی نصب میشود بنابراین بدنه اصلی درب باید توانایی تحمل وزن آن را داشته باشد.
بهترین دربهای ورود و خروج در حیاط کدام نوع هستند؟
با بررسیهای انجام شده در قسمتهای قبل مقاله و شناخت انواع دربهای ورودی حیاط، میتوان گفت دروازه فلزی یکی از بهترین دربهای ورودی به شمار میآید. تنوع زیاد دربهای ورودی فلزی میتواند هر نوع سلیقهای را در خانههای حیاطدار پوشش دهد.
برخی از حیاطها دارای بخش مشخصی برای قرار گرفتن ماشین هستند، از همین رو درب ورودی باید امکانات لازم جهت ورود و خروج ماشین را دارا باشد. امنیت و استحکام دربهای فلزی میتواند به راحتی نیاز افزاد را در خصوص نگهداری ماشین در آن فضا برطرف کند.
اگر حیاط شما متراژ بالایی دارد، دروازه فلزی دو لنگه انتخاب بسیار مناسبی است. این نوع دروازه را میتوانید به صورت مکانیکی یا اتومات و برقی برای درب حیاط طراحی کنید. دربهای ورودی تک لنگه برای حیاطهای کوچک کارایی بسیار خوبی دارند. اگر درب حیاط را از جنس فلز انتخاب کنید خیال شما از بابت امنیت و استحکام آن آسوده خواهد بود. به همین دلیل درب فلزی با تنوع بالا در طرح و رنگ را باید بهترین دروازه برای حیاط دانست.
آشنایی با 5 فاکتور مهم در انتخاب دروازه ورودی حیاط
درب خانه بر اساس نوع کارایی انواع مختلفی دارد. اینکه شما میخواهید یک دروازه برای حیاط، درب ورودی یک ساختمان یا آپارتمان انتخاب کنید، مهم است و میتواند انتخابهای شما را دسته بندی کند. اما لازمه انتخاب یک دروازه مناسب برای حیاط آگاهی از فاکتورهای اصلی و مهمی است که قبل از هر چیزی باید از آنها مطلع باشید. در زیر با مهمترین فاکتورها هنگام انتخاب درب ورود و خروج حیاط آشنا میشوید:
1. جنس درب ورودی در حیاط
یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب دروازه برای حیاط توجه به جنس آن است. با بررسی جنس دربهای ورود و خروج حیاط به میزان مقاومت و استحکام آن در برابر آب و هوای مختلف دست پیدا میکنید. دربهای ورودی امروزه با تنوع بالایی تولید میشوند. به همین دلیل باید جنس آنها را با توجه به فضایی که قرار است در آن نصب شوند، انتخاب کنید. برخی از درب ای ورودی برای حیاط و برخی دیگر برای درب اصلی ساختمان، لابی و یا آپارتمان مناسب هستند.
2. سبک ساختمان
درب ورودی باید با توجه به نمای کلی ساختمان انتخاب شود. در این صورت هماهنگی ظاهری ایجاد شده میتواند زیبایی نمای ساختمان و محوطه آن را به خوبی افزایش دهد.
3. ابعاد دروازه حیاط
درب حیاط باید دارای ابعاد استاندارد باشد. به همین دلیل ابعاد درب ورودی اصلی ساختمان را یکی از مهمترین عوامل در انتخاب آن میدانند. طول، عرض و ارتفاع دروازه حیاط را متناسب با یکدیگر انتخاب کنید تا زیبایی ظاهر و نمای ورودی شما چشم نواز باشد.
4. امنیت دربهای حیاط
اصلیترین دلیل برای انتخاب یک درب ورودی با کیفیت برقراری امنیت در خانه است. دروازه حیاط به عنوان اولین ورودی خانه باید از امنیت بالایی برخوردار باشد. هنگام انتخاب دروازه ورود و خروج حیاط به فاکتورهای زیر توجه کنید:
- دربی که در ساخت آن از ورقه فولادی با ضخامت مناسب استفاده شده باشد. (منظور از ضخامت مناسب، ضخامتی حدود 1 الی ⅕ میلیمتر است)
- دربی که دارای قفل ضد سرقت باشد. حتما از قفلهای ضد سرقت مناسب برای درب ورودی حیاط استفاده کنید.
- دربی که لولای قوی داشته باشد. در واقع لولای آن باید از بهترین آلیاژ ساخته شود.
- دربی که در ساخت آن با کیفیتترین چهارچوب به کار رفته است.
5. رنگ درب ساختمان اصلی
رنگ دروازه حیاط میتواند به آسانی توجه هر بینندهای را به خود جلب کند. بنابراین هنگام انتخاب یک رنگ برای دروازه باید به هماهنگی آن با سایر جزئیات توجه کنید. اگر ساختمان شما دارای فضای باز است، رنگ دروازه میتواند به راحتی در زیباتر دیده شدن آن فضا اثرگذار باشد. در غیر این صورت باز هم رنگ دربهای حیاط یا پارکینگ میتوانند فضای ساختمان تجاری یا مسکونی را خاصتر جلوه دهند.
همچنین رنگ درب حیاط میتواند به عنوان یک نگهدارنده مناسب در برابر نور خورشید، رطوبت و پوسیدگی ناشی از بارش باران عمل کند. اگر درهای ورودی حیاط شما دارای روکش طبیعی و تمام چوب است از رنگ نیم پلیاستر استفاده کنید. این رنگ کمک میکند تا بافت چوب به خوبی دیده شود. اما اگر درب ورودی شما چوبی است و نمیخواهید تمامی جزئیات آن همچون رگههای چوب قابل رویت باشند، از رنگهای پوششی و پلیارتان استفاده کنید.
موارد زیر از دیگر فاکتورهایی هستند که هنگام انتخاب دروازه اصلی حیاط باید به آنها توجه کرد:
- سبکی دروازه
- استحکام زیاد درب
- ضد حریق بودن دروازه
- ضد سرقت بودن دروازه
- قابلیت عایق صوتی
- هماهنگی با اقلیم منطقه
یک دروازه ایده آل در حیاط چه ویژگی هایی دارد؟
دربهای ورودی را میتوان از جنسهای مختلفی طراحی کرد و ساخت. شکل ظاهری این دروازهها تا حد زیادی به سلیقه شخصی سازنده بستگی دارد. اما هنگام انتخاب درب حیاطی که اولین ورودی منزل به شمار میآید تنها زیبایی آن ملاک نیست. در زیر به بررسی 5 ویژگی مهم درب ورودی در حیاط و ساختمان اصلی میپردازیم:
1. استحکام و امنیت
استحکام دروازه اصلی حیاط یکی از مهمترین ویژگیهای دروازه محسوب میشود. هر چه ورقهای ضخیمتری در تولید دروازه به کار برود، استحکام آن در برابر سرقت، شرایط آب و هوایی سخت و حوادث دیگر از جمله ورود ناخواسته بیشتر میشود.
از طرفی جوشکاری قدرتمند و محکم قطعات دروازه باعث میشود تا درصد آسیب پذیری آن کاهش پیدا کند. به همین دلیل دربهای فلزی را امنترین نوع دروازه برای ورودی حیاط میدانند.
2. دوام
درب ورودی حیاط باید مقاومت بالایی نسبت به شرایط آب و هوایی سخت و فرسایش ناشی از خمیدگی، ضربه یا خراش داشته باشد. برخی از دربهای فلزی خیلی زود دچار زنگ زدگی میشوند یا اینکه دروازه چوبی ممکن است به آسانی دچار فرسایش شود.
در این صورت علاوه بر از دست دادن زیبایی ظاهری از عمر مفید آنها کاسته خواهد شد. بنابراین اگر به دنبال دربی با دوام و کیفیت بالا برای ورودی حیاط هستید، از فولاد مقاوم استفاده کنید. همچنین میتوانید با رنگ کاری درست و اصولی تا حد زیادی مقاومت دربهای ورودی را بالا ببرید.
3. زیبایی
اگر اولین هدف از ساخت یک درب محکم و مقاوم را حفظ امنیت ساختمان و محوطه آن بدانیم، قطعا دومین دلیلش بحث زیبایی شناسی ورودی ساختمانهاست. امروزه دربهای ورودی حیاط دیگر فقط عاملی برای جلوگیری از ورود افراد ناخواسته نیستند، بلکه میتوانند به عنوان اولین نما از ظاهر کلی ساختمان باعث افزایش زیبایی و جذابیت آن شوند.
در گذشته تنوع طرح و مدل دروازه بسیار کم بود، اما این روزها میتوانید دربهای ورودی حیاط را با تنوع بسیار بالایی خریداری کنید. وجود این طراحیهای زیبا و متنوع میتواند سلیقه هر فردی را پوشش دهد. بدین شکل درب اصلی حیاط شما با نمای بسیار زیبا و جذاب متناسب با فضای کلی خانهتان انتخاب میشود.
4. برقراری تناسب بین اجزای مختلف خانه
درب اصلی حیاط باید با سبک ساختمان و نمای کلی آن هماهنگی داشته باشد. وجود تناسب و هماهنگی بین دروازه و نمای کلی خانه میتواند به ساختمان شما هویت درستی ببخشد. منظور از ایجاد هماهنگی این است که اگر سبک خانه و ساختمان خود را کلاسیک انتخاب کردید، حتما از دروازهای با همین سبک برای ورودی حیاط استفاده کنید.
جهت ایجاد هماهنگی بیشتر میتوانید تمامی اجزای دروازه همچون سردر، حفاظ، نرده، بدنه اصلی درب و حتی پنجرههای خانه را به صورت یک شکل و هماهنگ با یکدیگر سفارش دهید.
5. قفل و یراق مناسب
درب ورودی حیاط باید قفل، لولا، یراق و دستگیره مناسبی داشته باشد. در این صورت استفاده از دروازه اصلی حیاط هنگام باز و بسته کردن راحت خواهد بود و هم اینکه امنیت آن بیشتر میشود.
قفل و یراق مناسب میتوانند عمر مفید دروازه شما را بیشتر کنند. بدین شکل که اگر از لولای محکم و قوی استفاده کنید، درب ورودی شما هنگام باز و بسته شدن دچار فرسایش نمیشود و از ایجاد صدای اضافی یا لرزشهای بی مورد جلوگیری خواهد شد.
اندازه استاندارد برای درب ورودی حیاط
برای به دست آوردن اندازه استاندارد دربهای ورودی حیاط باید عواملی همچون عرض خیابان و کوچهای که ساختمان در آن قرار دارد، بررسی شوند. از طرفی نقشه ساختمان و سبک معماری آن در رسیدن به اندازه استاندارد برای دروازه ورودی بسیار مهم هستند. اما میتوان گفت یک اندازه کلی برای درب ورودی وجود دارد که از آن به عنوان اندازه استاندارد درهای حیاط یاد میکنند.
امروزه اغلب دربهای ورودی حیاط کاربرد ورود و خروج ماشین هم دارند. بنابراین باید اندازهای در نظر گرفت که بتوان از آن دروازه به عنوان درب پارکینگ هم استفاده کرد. معمولا عرض مفید و استاندارد درب حیاط و پارکینگ را 3 الی 6 متر در نظر میگیرند.
البته درب برخی از ساختمانهای مسکونی که در داخل شهر قرار گرفتهاند با اندازه 3 الی 4 متر ساخته میشوند. اما ارتفاع در هر دو نوع درب ورودی دارای اندازه استاندارد 210 سانتیمتر است. دروازههای نفر رو هم که متناسب با نوع ساختمان به صورت تک لنگه یا دو لنگه طراحی میشوند، اندازه متغیر بین 1 الی 2/50 متر دارند.
بهترین رنگ برای دروازه اصلی حیاط
مهمترین نکته هنگام انتخاب رنگ مناسب برای دروازه ورودی حیاط، توجه به هارمونی آن با نمای کلی ساختمان است. شما باید هنگام انتخاب رنگ درب ورودی حیاط حتما به ترکیب رنگی که در نمای خانهتان به کار رفته توجه کنید. در غیر این صورت ظاهر کلی ساختمان شما زیبایی خود را از دست میدهد.
پیشنهاد ما به شما استفاده از دو رنگ برای رنگ آمیزی دروازه ورودی است. جالب است بدانید که بهترین فصل را برای شروع رنگ آمیزی درب حیاط فصل تابستان میدانند. چون دمای هوای گرم و بدون گرد و غبار باعث میشود تا رنگ آمیزی دروازه شما به نحو احسن انجام شود.
رنگ درب ورودی یکی از مهمترین جزئیات دروازه به شمار میآید که هر چند وقت یکبار باید تجدید شود. اکثر افراد با رنگ آمیزی درب حیاط قصد زیباتر شدن آن را دارند. رنگ آمیزی دروازه علاوه بر زیبایی آن باعث میشود تا مقاومت درب ورودی در برابر شرایط آب و هوایی سخت بیشتر شود.
معمولا رنگهای تیره همچون مشکی، سورمهای و قهوهای بیش از سایر رنگها برای رنگ آمیزی دروازه انتخاب میشوند. دلیل آن هم دیرتر کثیف شدن این رنگها به جهت تیرگیشان است. اگر نمای کلی ساختمان شما روشن باشد، میتوانید به راحتی از رنگ تیره برای درب اصلی حیاط استفاده کنید. در غیر این صورت رنگ تیره دروازه باعث میشود تا دسترسی به ورودی کمی سخت به نظر برسد.
رنگهای روشن همچون سفید، شیری، استخوانی و کرمی در دسته دوم رنگهای پرطرفدار برای دروازه قرار گرفتهاند. رنگهای روشن به راحتی میتوانند درب ورودی قدیمی را تازهتر جلوه دهند. هنگام انتخاب رنگ مناسب برای درب حیاط به رنگ سایر دروازههای کوچه دقت کنید.
هماهنگ بودن رنگ دربهای ورودی در یک محله میتواند هارمونی زیبایی به وجود آورد. انتخاب رنگ دروازه معمولا با توجه به رنگ نما، کف حیاط و زمین انتخاب میشود اما نباید سلیقه شخصی خودتان را زیر پا بگذارید. رنگهای کورهای الکترواستاتیک به درب اصلی ساختمان و حیاط جلوه و زیبایی زیادی میبخشند، همچنین ماندگاری بیشتری خواهند داشت. به طور کلی باید بگوییم بهترین حالت برای انتخاب رنگ آمیزی خاص درب حیاط استفاده از دو رنگ مکمل است.
برخی از ترکیب رنگ بندیها را در زیر مشاهده میکنید:
- سورمهای و شیری
- قهوهای و کرمی
- مشکی و طلایی
- سورمهای و سفید
معرفی ایده هایی برای تزیین درب ورود و خروج در حیاط
همان طور که قبلا اشاره کردیم دروازه ورودی اولین بخشی از خانه است که به چشم میآید. مهمانان با ورود به ساختمان از طریق درب حیاط میتوانند ذهنیت زیادی نسبت به سلیقه شما پیدا کنند. بنابراین علاوه بر انتخاب یک دروازه مستحکم و قوی باید در جهت زیباسازی آن هم اقدام کنید. در زیر با ایدههای جالبی برای تزیین دربهای ورودی حیاط آشنا میشوید:
1. درب حیاط را با گیاهان تزیین کنید.
اگر آب و هوای منطقه شما برای کاشت گیاه مناسب باشد، به راحتی میتوانید به کمک گیاهانی همچون شمشاد بخشی از درب ورودی حیاط را تزیین کنید. اگر اطراف دروازه شما فضای کافی وجود ندارد، با کاشت دو کاج در دو طرف آن میتوانید باعث زیباسازی ورودی حیاط شوید.
همچنین بوتههای قد کوتاه و گیاهانی همچون شمشاد که به راحتی میتوان آنها را به شکلهای مختلفی هرس کرد، انتخابهای مناسبی برای کاشت در نزدیکی فنس و نردهها هستند. برخی از افراد معتقدند میتوان این گیاهان را به جای نرده در اطراف دروازه کاشت. این کار زیبایی ورودی ساختمان و درب حیاط شما را افزایش میدهد اما ممکن است امنیت را به خطر بیندازد.
2. در ورودی حیاط خود سنگ فرش قرار دهید.
سنگ فرشها همیشه باعث زیبایی و شاخصتر شدن فضای اطراف خود میشوند. به همین دلیل توصیه میشود از سنگ فرش برای ورودی جلوی درب اصلی حیاط استفاده کنید. استفاده از سنگ فرش حتی اگر مقدار بسیار کمی باشد، حریم ورودی حیاط شما را از کوچه و خیابان جدا خواهد کرد.
3. درب ورودی حیاط را با نرده و فنس تکمیل کنید.
قرار گرفتن فنس و نردههای دکوراتیو در کنار درب ورودی اصلی به فضای خانه شما جذابیت زیادی میبخشد. در واقع هدف از گذاشت نرده و فنس حفظ امنیت بیشتر حیاط و ورودی ساختمان نیست، بلکه صرفا جنبه تزیین و زیبایی دارند. به همین دلیل باید هنگام انتخاب درب اصلی ساختمان و حیاط به امنیت کامل آن توجه کنید.
سپس میتوانید به انتخاب نرده و فنسهای دکوراتیو که اکثرا بسیار کوتاه هستند، بپردازید. در واقع با گذاشتن این نرده و فنسها چشم به سمت دروازه اصلی هدایت خواهد شد.
4. درب ورود و خروج حیاط مکان مناسبی برای استفاده از نورپردازی است.
نورپردازی در بخشهای مختلف حیاط و ساختمان باعث میشود تا زیبایی و جذابیت آنها جلوه بیشتری داشته باشند. این امر در مورد دروازه اصلی هم صادق است. شما به راحتی میتوانید زیبایی دروازه اصلی را با نورپردازی مناسب در شب بیش از هروقت دیگری نمایش دهید.
با قرار دادن نورهای مناسب در ورودی جلوی درب حیاط میتوانید یک مسیر مشخص و هماهنگ با آن بسازید. نورپردازی این مسیر هم باعث هدایت افراد به داخل حیاط میشود و هم اینکه جلوه زیباتری را از دروازه اصلی به نمایش میگذارد.
نکات مهم هنگام انتخاب یک درب مناسب برای حیاط
برای انتخاب یک دروازه صرفا نمیتوان به جنس آن توجه کرد و بقیه موارد را دست کم گرفت. عوامل زیادی باید مورد بررسی قرار بگیرند تا بتوان درب حیاط با کیفیت و مناسب فضا انتخاب کرد. در این بخش از مقاله نکات بسیار مهم هنگام انتخاب دروازه ورودی را برایتان ذکر میکنیم:
- میزان امنیت درب ورودی باید متناسب با فضایی که در آن نصب میشود، مورد بررسی قرار بگیرد. اینکه دروازه قرار است در یک ساختمان مسکونی با رفت و آمد زیاد نصب شود یا یک خانه حیاط دار ویلایی اهمیت بسیار زیادی دارد. ورود و خروج تعداد افراد آشنا و غریبه از درب ورودی اصلی میتواند بر سطح امنیت آن اثرگذار باشد. بنابراین تمامی این موارد را قبل از انتخاب دروازه بررسی کنید.
- برخی افراد با اینکه حریم فضای باز آنها از بیرون قابل مشاهده باشد، مشکلی ندارند. اما برخی دیگر به هیچ وجه نمیخواهند فضای داخلی حیاط خانهشان دیده شود. بنابراین هنگام انتخاب درب اصلی حیاط باید به این موضوع توجه کنید تا دروازه متناسب با سلیقه افراد انتخاب شود. بعضی از دروازهها به صورت کاملا بسته طراحی شدهاند و جلوی دید را از بیرون میگیرند اما بعضی دیگر حالت نردهای داشته و میتوان از بیرون فضای داخلی حیاط را مشاهده کرد.
- هنگام انتخاب دروازه ورودی باید به سبک اجتماعی محله، منطقه و کوچه خود توجه کنید. در واقع دروازه حیاط باید متناسب با عرف و ویژگی ای اجتماعی محل سکونتتان انتخاب شود. در این صورت یک هماهنگی و همخوانی دلپذیری در آن منطقه ایجاد خواهد شد.
- درب ورود و خروج حیاط شما باید به نوعی طراحی و ساخته شود که با نمای کلی ساختمان همخوانی داشته باشد. برخی از طراحان و صاحبان ملک تنها به زیبایی و مد بودن طرح یک دروازه بسنده میکنند و اصلا موقعیت مکانی آن و هماهنگی با کلیت ساختمان را در نظر نمیگیرند. مثلا یک درب کشویی طراحی میکنند در صورتی که سبک ساختمان کاملا کلاسیک در نظر گرفته شده است.
- برای انتخاب دربی مناسب حیاط باید به تناسب ظاهر بدنه اصلی با سردر، درب کوچک (نفر رو)، ستونهای مجاور، دیوار کنار در، حتی باغچه و پیاده ور توجه کنید. در واقع انتخاب دروازه به صورت مجزا کار اشتباهی است. هماهنگی بین این موارد ذکر شده باعث زیبایی و جذابیت نمای کلی ساختمان شما میشود.
برآورد قیمت نهایی درب حیاط
دربهای باکیفیت برای حیاط در انواع مختلفی ساخته میشوند و هر یک ویژگیهای خاصی دارند. به همین دلیل نمیتوان یک قیمت مشخص برای آن در نظر گرفت. اما میتوان گفت هنگام برآورد هزینه نهایی دروازه، عامل مهم اندازه آن است.
مثلا یک درب ورودی بزرگ برای خانههای حیاطدار که دارای مقاومت و استحکام زیادی است، قطعا به دلیل وزن بالا، قیمت بیشتری دارد. بنابراین لازم به ذکر است که میزان کیفیت، نوع مدل، طرح و رنگ یک دروازه بر قیمت نهایی آن اثر میگذارد.
در مقابل برخی از دروازهها کیفیت کمتری دارند و شکل ظاهری آنها بسیار ساده طراحی شده است. به همین دلیل برآورد هزینه این نوع دربهای اصلی حیاط قیمت پایینتری را نشان میدهد.
سخن پایانی
درب حیاط یکی از المانهای زیبایی شناسی در نمای کلی ساختمان به شمار میآید. امروزه دیگر همچون گذشته دروازه تنها یک عامل افزایش امنیت خانه محسوب نمیشود، بلکه سازندگان در تلاشند تا بهترین طرح و شکل را در کنار کیفیت ارائه دهند. به همین منظور هنگام انتخاب دربی مناسب برای حیاط باید علاوه بر کیفیت، امنیت و جنس مواد تشکیل دهنده به رنگ، طرح و هماهنگی آنها با نمای کلی ساختمان، کف حیاط و زمین توجه کنید.
اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا در این مقاله به طور مفصل به معرفی انواع دربهای ورودی حیاط بپردازم و ویژگی هر یک را مورد بررسی قرار دهیم. همچنین در ادامه میتوانید ایدههای جالبی را برای تزیین درب، انتخاب بهترین رنگ برای دروازه اصلی خانه های حیاطدار و برآورد قیمت آن مطالعه کنید. شما کدام یک از دربهای ورودی حیاط را که در این مقاله معرفی کردیم، میپسندید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
پاسخ دهید
نمایش دیدگاهها