گرانیت از موادیست که کاربردهای زیادی به عنوان نمای ساختمان و کفسازی دارد. اما امروزه با به بازار آمدن سینک ظرفشویی گرانیتی بر قابلیتهای این سنگ زیبا و مقاوم افزوده شده است. آشپزخانه و سینک ظرفشویی یکی از مکانهاییست که دائم در معرض رطوبت، آب و حرارت بالا قرار دارد. سینک گرانیتی با خصوصیات ذاتی خود بهترین انتخاب برای این موقعیت است.
در گذشته بیشتر از سینکهای استیل استفاده میشد و به مرور زمان سینکهای سنگی هم روانه بازار شدند. مقاومت بالا و تنوع رنگ و طرح سینک های سنگی باعث شد از آن بیشتر در خانههای مدرن و لوکس استفاده شود. در ادامه قصد داریم پس از معرفی سینک ظرفشویی گرانیتی، مزایا، معایب و انواع آن را مورد بررسی قرار داده و در انتها قیمت آن را بررسی کنیم. همراه ما باشید.
سوالات متداول:
انواع سینک گرانیتی ظرفشویی کدامند؟
سینک ظرفشویی گرانیت طبیعی و گرانیت کامپوزیت از انواع مدلهای سینک گرانیتی هستند.
استفاده از سینک ظرفشویی گرانیتی چه مزایایی دارد؟
1. تنوع در طرح و رنگ 2. غیرقابل نفوذ در برابر ساییدگی و رطوبت 3. تاب آوری و انعطاف 4. مقاوم در برابر حرارت 5. مقاوم در برابر خط و خش 6. وزن سبک 7. ضد لک 8. لوکس 9. سهولت در تمیز کردن 10. آلودگی صوتی کمتر
استفاده از سینک ظرفشویی گرانیتی چه معایبی دارد؟
1. سختی بالا 2. قیمت بالا 3. وزن بالا نسبت به سایر سینکها 4. رنگ یکنواخت 5. نصب سخت شیرآلات 6. نیازمند نصاب حرفهای
طرز ساخت سینک ظرفشویی گرانیتی
به سینکهای ظرفشویی که از ترکیب خاک گرانیت با رزین آکریلیک ساخته میشوند، سینک گرانیتی کامپوزیت میگویند. نسبت ترکیب این دو ماده تقریبا در حدود 80% (خاک گرانیت) به 20% (اکریلیک) است. سینکهای گرانیتی کامپوزیت برخلاف سنگ گرانیت، ظاهر طبیعی ندارند و به دلیل به کار بردن خاک گرانیت در ساخت آن، ظاهری یکنواخت و یکدست (بدون رگه) در آنها دیده میشود.
به دلیل رنگبندی متنوع سینکهای گرانیتی از آن در بسیاری از آشپزخانههای مدرن استفاده میشود. گرچه از خاک گرانیت برای ساخت این نوع از سینکها استفاده شده اما محصول نهایی، تمام ویژگیهای سینک گرانیت از جمله مقاومت بالا را دارد. این نوع سینک در ایران هم تولید میشود و قیمت تمام شدهی بالاتری نسبت به سینکهای استیل دارد. این سینکها اغلب در رنگهای مشکی، سفید، خاکستری، بژ و قهوهای تولید میشوند.
انواع سینک گرانیتی ظرفشویی
دو نوع سینک ظرفشویی گرانیتی در بازار وجود دارد: گرانیت طبیعی و گرانیت کامپوزیت. این دو نوع سینک از نظر ظاهری تفاوت فاحشی با هم ندارند.
- سینک ظرفشویی گرانیت طبیعی: سینکهایی که با گرانیت طبیعی ساخته میشوند به دلیل مواد تشکیلدهنده معدنی آنها، ظاهر منحصربفردی دارند. رگههای طبیعی رنگهای مختلف در این سینکها دیده میشود و گرچه دوام و کیفیت بالایی دارند اما در صورت تماس با موادی مانند روغنها یا اسیدها به تدریج خراب شده و از بین میروند. سینک های گرانیت طبیعی از گرانترین سینکهای بازار هستند.
- سینک ظرفشویی گرانیت کامپوزیت: در طرف دیگر، سینکهای گرانیت کامپوزیت قرار دارند. همانطور که گفته شد این نوع سینکها از ترکیب خاک گرانیت و رزین ساخته میشوند و به همین دلیل قیمت کمتری هم دارند. نکته بسیار مهم این است که سینکهای گرانیتی کامپوزیت به دلیل جنس و شیوهی ساختی که دارد از همتای طبیعی خود مقاومتر است.
مزایای سینک گرانیتی
در این بخش به معرفی مزایای سینک های گرانیتی رسیدیم. باید گفت که نقاط قوت سینکهای گرانیتی خیلی زیاد است و در ادامه برخی از مهمترین مزیتها را معرفی میکنیم:
- تنوع: یکی از مهمترین مزیتهای سینکهای گرانیتی، تنوع بالای آن در شکل و طرح است. شما میتوانید با توجه به دکوراسیون آشپزخانه و سبکی که پیاده کردهاید، سینک ظرفشویی گرانیتی هماهنگ با همان طرح انتخاب کنید. علاوه بر این، سینکهای گرانیتی در شکلهای مختلفی هم تولید میشوند که با توجه به نیاز خود میتوانید بهترین را برگزینید.
- رنگ: برخلاف سینکها گرانیت طبیعی، در سینکهای گرانیتی کامپوزیت از رنگهای متنوع و منعطفتری استفاده شده است. این سینکها در طیف وسیعی از رنگهای مشکی، سیاه، قهوهای، خاکستری و … تولید شده و در بازار موجود هستند.
- غیرقابل نفوذ: یکی از ویژگیهای شگفتانگیز سینکهای کامپوزیتی گرانیتی ساختار غیرمتخلخل آنهاست. سینکهای گرانیت طبیعی برای جلوگیری از ساییدگی و لک شدن نیاز به آببندی سالانه دارند اما سینکهای گرانیتی کامپوزیت نیازی به این کار نداشته و مقاومتر هستند.
- تاب آوری و انعطاف: دوام و تابآوری سینک ظرفشویی گرانیتی فوقالعاده است. این سینکها میتوانند در مقابل ضربههای ناگهانی یا افتادن اجسام سنگین روی آنها به خوبی دوام بیاورند. یکی از مشکلاتی که سینکهای استیل داشتند این بود که پس از مدتی در شکل اولیه خود را از دست میدادند. سینکهای گرانیتی این مشکل را ندارند.
- مقاوم در برابر حرارت: مقاومت تا دمای 500 درجه فارنهایت (حدود 280 درجه سانتیگراد) یکی از مهمترین ویژگیهای سینکهای گرانیتی است. سینکهای دیگر ممکن است در اثر تماس با ظروف داغ تغییر شکل یا تغییر رنگ بدهند اما سینکهای کامپوزیت گرانیت در برابر حرارت به خوبی مقاوم است.
- مقاوم در برابر خط و خش: در سینک ظرفشویی گرانیتی خط و خش را فراموش کنید. به دلیل استفاده از مواد متراکم و سخت در تولید سینکهای گرانیتی، این نوع سینک در برابر خط و خش و لکه به خوبی مقاوم است. در واقع به راحتی نمیتوانید روی این سینک فرورفتگی یا خراشیدگی ایجاد کنید.
- وزن سبک: یکی دیگر از مزیتهای سینکهای گرانیتی وزن سبک آنها نسبت به سینکهای گرانیت طبیعی است. به راحتی میتوانید از این نوع سینک در حمام و سرویس بهداشتی هم استفاده کنید.
- ضد لکه: سطح بسیاری از سینکهای چینی یا استیل به مرور زمان، لکههایی دیده میشود که به راحتی از بین نمیروند. سینکهای گرانیتی ضد لکه هستند و به مرور زمان هیچگونه لکه یا تغییر رنگی روی آن مشاهده نخواهید کرد.
- لوکس: به دلیل طرح و رنگ سینکهای گرانیتی، این نوع سینک برای خانههای لوکس بسیار مناسب است. اگر معماری خانه و آشپزخانه شما به صورت مدرن انجام شده و لوازمی لاکچری دارید، بهترین انتخاب برای شما سینک ظرفشویی گرانیتی است.
- سهولت در تمیز کردن: یکی دیگر از ویژگیهای مهم سینکهای گرانیتی، خاصیت ضد باکتریال بودن آنهاست. بنابراین بدون نگرانی از نفوذ آلودگی، میتوان تنها با یک دستمال مرطوب سطح این نوع سینک را تمیز کرد.
- آلودگی صوتی کمتر: به دلیل استفاده از ورقههای ضخیم گرانیتی در کف این نوع سینکها، صدای تولید شده در اثر برخورد آب با سینک بسیار کم است. این موضوع برای کسانی که دوست دارند آشپزخانهای ساکتتر داشته باشند بسیار جذاب است.
معایب سینک گرانیتی
در کنار تمام مزایایی که پیش از این برای سینکهای گرانیتی برشمردیم، این نوع سینکها معایبی هم دارند که باید گفته شود. این معایب عبارتاند از:
- سختی بالا: دقیقا همان خاصیتی که سینکهای گرانیتی را از سایر سینکها متمایز میکند میتواند نقطه ضعف آن هم محسوب شود. بدنهی این نوع سینک آنچنان سخت است که در صورت افتادن اتفاقی یک ظرف شیشهای روی این سینک، ظرف به راحتی میشکند. بنابراین در حین شستن ظروف شیشهای یا چینی داخل این سینک باید خیلی دقت داشته باشید.
- قیمت: همانطور که میتوان حدس زد، قیمت سینکهای گرانیتی به دلیل مواد اولیهای که دارند، خیلی بیشتر از سینکهای استیل یا چینی در بازار است. این میتواند یک نقطه ضعف برای سینکهای گرانیتی به شمار برود.
- وزن بالا نسبت به سایر سینکها: گرچه سینکهای گرانیتی کامپوزیت نسبت به سینکهای گرانیت طبیعی سبکتر هستند اما کماکان نسبت به سینکهای استیل وزن بیشتری دارند. حتی در زیر این سینکها با ابزاری به کار برد که سینک به طور مستحکم و بدون لرزش نصب شود.
- رنگ یکنواخت: به دلیل استفاده از خاک گرانیت در ساخت سینکهای گرانیتی، رنگ و طرحی یکنواخت به این محصول داده شده است. بنابراین اگر دنبال سینکهای با رگههای رنگی متمایز هستید، سینکهای گرانیتی کامپوزیت برای شما مناسب نیست و باید سینک گرانیت طبیعی خریداری کنید.
- نصب سخت شیرآلات: روی بسیاری از سینکهای گرانیتی محلی برای قرار دادن شیرآلات وجود ندارد و به همین دلیل برای نصب آنها باید سینک را سوراخ کرد. این موضوع ممکن است باعث شکست یا ایجاد ترک در سینک شود.
- نیازمند نصاب حرفهای: به دلیل قیمت بالا و وزن نسبتا سنگینی که سینکهای گرانیتی دارند، برای نصب آنها باید از نصابهای حرفهای کمک گرفت. در غیر این صورت سینک به شکلی اشتباه نصب شده و ظاهر آشپزخانه را خراب میکند.
بهترین برند سینکهای گرانیتی
شرکتهای زیادی در داخل و خارج ایران سینک مدل گرانیتی تولید میکنند. برخی از آنها در ایران بیشتر معروف شدهاند و برخی دیگر، محبوبیتی در سطح جهان دارند.
از این میان دو برند ایرانی «فونیکس» و «اخوان» پرطرفدارترین برندهای داخلی هستند که طیف وسیعی از سینکهای گرانیتی ظرفشویی را در داخل ایران تولید میکنند. سینک گرانیتی اخوان جزو پرفروشترین سینکهای ظرفشویی ایرانی است.
بجز این کمپانی، برندهای دیگر هم وجود دارند که عبارتاند از:
- Elkay
- Franke
- Blanco
- Kraus
- Swan
- Lenova
تفاوت سینک گرانیتی توکار با استیل
اصلیترین رقیب سینک ظرفشویی گرانیتی توکار، سینکهای استیل هستند. این دو سینک از چند نظر با هم تفاوت دارند که مهمترینها را بیان میکنیم:
- قیمت: اولین تفاوت سینکهای گرانیتی با استیل در قیمت آنها است. سینکهای استیل قیمتی به مراتب پایینتر از سینکهای گرانیتی دارند که دلیل آن هم مشخص است؛ جنس بدنه. بنابراین اگر قصد خرید سینک ارزان را دارید، به سراغ خرید سینک گرانیتی نروید.
- سختی: در حین شستشو، ظروف دائما از دست شما سُر خورده و به داخل سینک میافتند؟ یکی دیگر از تفاوتهای سینکهای استیل و گرانیتی در سختی آنهاست. سختی سینکهای گرانیتی بسیار بالاست و در اثر تماس ظروف شیشهای با آن ممکن است ظروف بشکنند. اما سینک استیل انعطاف بالا و سختی پایینی دارد و به ظروف آسیب نمیزند.
- دوام: طول عمر سینکهای گرانیتی بیشتر از سینکهای استیل است و به همین دلیل خرید سینک گرانیتی ارزان یا گران یک نوع سرمایهگذاری محسوب میشود چون عمر این نوع سینکها بالای 10 سال بوده و دیگر نیازی به خرید یا تعویض سینک نخواهید داشت.
- سهولت در تمیزی: روی سینکهای استیل پس از مدتی رد لکههایی دیده میشود که بسیار آزاردهنده است. تمیز کردن سینکهای استیل خیلی سختتر است سینکهای گرانیتی است و اگر میخواهید آشپزخانهای شیک و همیشه تمیز داشته باشید، سینکهای گرانیتی انتخاب بهتری نسبت به سینک استیل است.
قیمت سینک ظرفشویی گرانیتی
همانطور که گفته شد قیمت سینک ظرفشویی گرانیتی نسبت به سینکهای استیل بالاتر است. اما قیمت این محصول به جنس، طرح، رنگ، شکل، تعداد لگنها و برند تولید کنندهی آن هم ارتباط مستقیمی دارد. به عنوان مثال یک سینک مدل گرانیتی برند فونیکس با ابعاد 85 در 49 سانتیمتر و دارای 2 لگن در بهار 1401 قیمتی در حدود 4.5 میلیون تومان دارد.
از سوی دیگر، میتوان سینکهای گرانیتی با برندها گمنامتر را هم خریداری کرد که قیمت ارزانتری هم دارند. به عنوان مثال سینک ظرفشویی گرانیتی برند هوم ال هاوس با ابعاد 116 در 50 سانتیمتر و دارای دو لگن در بهار 1401 برچسب قیمت 2 میلیون تومان را دارد. توجه داشته باشید که قیمت سینک گرانیتی ارزان در بازار ایران حدود 1 میلیون تومان است که یک لگن و ابعاد کوچکتری دارد.
جمع بندی
خرید سینک ظرفشویی گرانیتی به کسانی توصیه میشود که دوست دارند آشپزخانهای لوکس و شیک داشته باشند. این نوع سینک ظاهری فوقالعاده دارد، به راحتی تمیز میشود، ضد باکتری است، تنوع گستردهای دارد و میتوانید به عنوان یک سرمایهگذاری روی آن حساب کنید. از سوی دیگر قیمت بالا و نصب پیچیدهی این نوع سینک باعث شده خیلیها به سمت آن نروند. در این مقاله به معرفی انواع سینک گرانیتی، مزایا و معایب آن پرداختیم. نظرات و تجربیات خود در خصوص استفاده از سینکهای گرانیتی را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
سلام؛ ابعاد سینک ظرفشویی گرانیتی چقدر است؟
سلام؛ ابعاد سینک ظرفشویی گرانیتی با توجه به مدل و برند تولیدی آن متغیر است. به طور مثال سینک ظرفشویی گرانیتی برند هوم ال هاوس و دارای دو لگن با ابعاد 116 در 50 سانتیمتر تولید میشود.
سلام؛ چه رنگی از سینک ظرفشویی گرانیتی برای دیزاین آشپزخانه مدرن مناسب است؟
سلام؛ رنگهای مشکی، سفید، خاکستری، بژ و قهوهای سینک ظرفشویی گرانیتی برای دیزاین آشپزخانه مدرن مناسب هستند.