همه چیز در مورد سیمان کاری دیوار حیاط

طراحی دیوار حیاط سیمانی در حیاطی با کفپوش چمنی و سایبان پرگولای مشکی

سیمان کاری دیوار حیاط یکی از ابتدایی‌ترین، ساده‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش‌هایی است که در حوزه معماری برای طراحی دیوار صورت می‌گیرد. سیمان متریالی بسیار مقاوم بوده و همواره در شرایط سخت آب و هوایی دوام و ماندگاری ایده‌آلی دارد. به همین دلیل یکی از مهمترین ملزومات تمامی سازه‌های عمرانی و ساختمانی به شمار می‌رود.

در این قسمت از مقاله ما تصمیم داریم در رابطه با طراحی دیوار حیاط با سیمان صحبت کنیم. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که ترجیح می‌دهید نمای دیوار حیاط خود را با سیمان کاری مرمت و بازسازی کنید، پیشنهاد می‌دهیم تا انتهای مطالب همراه بمانید.

 

سوالات متداول:

برای سیمان کاری دیوار حیاط چه ابزارهایی لازم است؟

فرغون، غربال، سرند چشم بلبلی، کمچه، ماله، ریسمان کار، بیل، شمشه آهنی و چوبی، شاقول، انواع تخته ماله، استنبلی، سطل، عینک شیشه‌ای، دستکش، ملات پاش دستی و ملاقه سیمان کاری از جمله وسایلی هستند که برای سیمان کاری دیوار حیاط لازم است.


فرآیند سیمان کاری دیوار حیاط به چه صورت انجام می‌شود؟

1. صاف کردن سطح کار 2. کروم بندی 3. تهیه ملات سیمانی 4. آسترکشی 5. سیمان‌کشی لایه اصلی 6. لیسه کشی


چه طرح‌هایی را می‌توانیم به کمک سیمان کاری دیوار حیاط ایجاد کنیم؟

طرح سنگ، چوب، نمای چکشی، سیمان شسته نما، نمای سیمانی آبساب و موزاییک شسته، نمای خراشی، نمای روی کلاسیک سیمانی و نمای ترکیبی سیمان با سایر مصالح را می‌توانید اجرا کنید.

 

سیمانکاری چگونه انجام می‌شود؟

حیاطی با دیوار سیمانی طوسی روشن و سایبان پرگولای چوبی قهوه‌ای

متریال سیمان یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی بوده که همواره معرف حضور اکثریت است و وقتی به صورت درست به کار برود، مقاومترین سازه‌ها را ایجاد می‌کند. این متریال انعطاف‌پذیر طی یک‌سری فرآیندهای خاصی از ترکیب آهک، رس، سنگ و گچ تولید می‌شود. همچنین جهت استفاده پس از تولید نیز باید با یک سری مواد ترکیب شود.

سیمان کاری یکی از فرآیندهای خدماتی ساخت و ساز بوده که معمولا در فضاهای داخلی و خارجی صورت گرفته و بسته به شرایط و محیط کار در اشکال و اهداف مختلف اجرا می‌شود. 

 

حیاطی با دیوار سیمانی سفید و رویه سنگی و باغچه‌ای با نمونه‌ای از کاکتوس

جهت شروع عملیات اجرایی سیمان کاری، باید سیمان خام یا سیاه بر حسب محل استفاده و نوع کاربرد با یک سری متریال‌های دیگر ترکیب شده و مورد استفاده قرار بگیرد. ترکیب سیمان با ماسه و آب در اصطلاح ملات خوانده می‌شود. سیمان کاری دیوار حیاط از جمله فرایندهای رایج سیمان کاری است که در اشکال مختلف صورت می‌گیرد.

تهیه ملات برای نما اغلب در محل اجرای پروژه صورت می‌گیرد. البته برای طراحی و نماسازی دیوار حیاط بر حسب نوع طرح علاوه بر ماسه، از ترکیبات دیگری نظیر سیمان سفید و پودر سنگ و سیمان سیاه و پودر سنگ، جهت تهیه ملات نیز می‌توان بهره برد. انتخاب نوع ترکیبات سیمان برای حیاط دیوار، کاملا سلیقه‌ای بوده و می‌توان متناسب با سلیقه یکی یا چند سبک سیمان کاری نما را به صورت ترکیبی برای دیوارهای حیاط اجرا کرد.

 

حیاطی با کفپوش چمنی، نیمکت چوبی، باربیکیو و دیوار سیمانی

اهمیت سیمان کاری بسته به نوع دیوار و محل قرار گیری آن متفاوت بوده و باید متذکر شویم که سیمان کاری دیوارهای داخلی ساختمان با دیوار حیاط فرق دارد. به این ترتیب هر کدام از این دو مورد باید مطابق با قواعد و قوانین خاص خود صورت بگیرد .

 

ابزار مورد نیاز برای سیمان کاری دیوار ساختمان و حیاط 

 طراحی دیوار حیاط با سیمان به رنگ طوسی با کفپوش موزاییکی

سیمان کاری یک فرایند فنی و خدماتی است که اجرای آن همانند تمام حرفه‌های دیگر نیاز به یک سری ابزار و وسایل دارد. به این ترتیب اگر شما تصمیم دارید دیوار حیاط خود را به شخصه سیمان کنید، باید ابزار و وسایل مورد نیاز برای این کار را نیز داشته باشید. در غیر این صورت عملا اجرای کار برای شما غیر ممکن خواهد بود.

به طور کلی وسایل و ابزار مورد نیاز برای سیمان کاری و طراحی دیوار حیاط با سیمان شامل موارد زیر است.

 

طراحی دیوار حیاط با سیمان توسط سیمان‌کار

  •  فرغون
  • غربال
  • سرند چشم بلبلی
  • کمچه
  • ماله
  • ریسمان کار
  • بیل
  • شمشه آهنی و چوبی
  • شاقول
  •  انواع تخته ماله
  •  استنبلی
  •  سطل
  •  عینک شیشه‌ای
  •  دستکش
  •  ملات پاش دستی
  •  ملاقه سیمان کاری

 

فرایند اجرای سیمانکاری روی دیوار حیاط 

 ظرف ملات سیمانی قرار گرفته روی کفپوش چوبی

همانطور که در مبحث قبلی نیز گفتیم برای سیمان کردن دیوار حیاط در وهله اول نیاز به ملات است. بنابراین در اولین گام سیمان کاری دیوار حیاط، شما باید به فکر تهیه ملات باشید. بسته به نوع طرحی که انتخاب کرده‌اید نیز باید متریال مورد نیاز را فراهم کنید.

معمولا تمامی استاد‌کاران سیمان جهت اجرای تمیز پروژه، اقدام به آماده‌سازی سطح زیرین کار می‌کنند. بنابراین شما نیز باید قبل از اجرای طرح مورد نظر خود روی دیوار، این کار را انجام دهید تا شاهد نتایج مطلوب‌تری پس از اجرای کار شوید.

 

حیاطی با سیمان کاری دیوار طوسی روشن و حفاظ چوبی نرده‌ای

آماده سازی سطح زیرین، کار چندان سختی نیست. بنابراین جایی برای نگرانی ندارد. فقط کافی است که شما ابتدا ملاتی با ترکیب آب، سیمان و ماسه فراهم کرده و پس از مرطوب کردن سطح دیوار حیاط یک لایه نازک سیمان معمولی به آن بزنید. این اقدام ساده که در اصلاح به استرکاری معروف است، با آن که وقت زیادی نمی‌برد، اما تاثیر بسیار زیادی در نتیجه و کیفیت نهایی کار می‌گذرد.

برای شروع فرایند استرکاری لازم است ابتدا تمام دیوار حیاط، شمشه گیری کرده و بین شمشه‌ها را با ملات پر کنید. پس از اتمام فرایند استرکاری طرح مورد نظر نیز روی آن اجرا شده و به این ترتیب فرایند سیمان کردن حیاط دیوار شما به اتمام می‌رسد.

 

سیمان‌کاری در حال آب دادن به دیوار سیمانی حیاط

البته باید متذکر شویم که تا چند روز پس از سیمان کاری لازم است که شما هر روز در دو وعده قسمت‌هایی از دیوار حیاط را که سیمان کرده‌اید، آب بدهید. سهل‌انگاری در آب دادن به محل، موجب پودری شدن سیمان و ریزش آن از سطح دیوار می‌شود. بنابراین اگر شما نمی‌خواهید هزینه و زحمتی که در این‌باره صرف کرده‌اید بیهوده هدر برود، آب دادن را جدی گرفته و فراموش نکنید.

سیمانکاری دیوارهای حیاط علاوه‌بر آن که موجب زیبا و جذاب‌تر شدن نمای آن می‌شود به دلیل مقاومت خوب سیمان در برابر سرما و گرمای شدید بر میزان استحکام دیوارها نیز می‌افزاید. به طور کلی و خلاصه استادکاران این حرفه، سیمان کاری دیوار را طی مراحل زیر انجام می‌دهند:

 

صاف کردن سطح کار

صاف کردن سطح سیمان با ماله توسط سیمان‌کار

صاف کردن سطح کار به منظور حذف تمام برجستگی‌های احتمالی از سطح نهایی کار صورت می‌گیرد. این مرحله از مراحل اجباری سیمان کاری بوده و تاثیر بالقوه‌ای در سرعت و کیفیت کار دارد.

 

کروم بندی

حیاطی با باغچه‌ها و دیوارهای سیمانی و فضای سبز

انجام کروم بندی یا کروم‌کشی نیاز به شاقول و ریسان دارد و به منظور یکدست و ضخامت اندود سیمان بر روی دیوار حیاط صورت می‌گیرد. همچنین مانع از شکم‌زدگی و تو رفتگی کار نیز می‌شود.

 

تهیه ملات سیمانی

ملات دیوار سیمانی با ترکیب ماسه نرم، سیمان و آب

پس از خشک شدن کروم‌ها، نوبت به تهیه و آماده‌سازی ملات سیمانی می‌رسد. معمولا با کیفیت‌تربن ملات سیمانی از ترکیب استاندارد (یک برابر سیمان، سه برابر ماسه و یک برابر آب) ماسه نرم یا پودر سنگ با سیمان و آب تهیه می‌شود. امروزه برای این کار دو روش رایج وجود دارد که شامل روش دستی و ماشینی است.

از آنجایی که در روش ماشینی ترکیب موارد به صورت کامل صورت می‌گیرد و همچنین زحمت کمتری نیز نیاز دارد، این روش بهتر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

آسترکشی

آسترکشی دیوار حیاط به منظور پوشاندن درزها توسط سیمان‌کار

همانطور که توضیح دادیم این مرحله شامل یک لایه نازک سیمان بوده و به منظور پوشش درزها و صاف کردن دیوار صورت می‌گیرد.

 

سیمان‌کشی لایه اصلی

مرحله سیمان‌کشی دیوار حیاط با ماله توسط سیمان‌کار

در این مرحله باید متناسب با کروم‌های گرفته شده تمام نقاط دیوار به صورت یکدست پر شود.

 

لیسه کشی

مرحله لیسه‌کشی دیوار سیمانی حیاط با ماله توسط سیمان‌کار

لیسه کشی نیز به منظور صاف و یکدست کردن لایه اصلی سیمان بر روی دیوار انجام می‌شود.

 

چگونه با استفاده از سیمان دیوار حیاط را طراحی کنیم؟

طراحی دیوار سیمانی توسط سیمان‌کار

سیمان متریالی انعطاف‌پذیر بوده و با کمک آن می‌توان طرح و اشکال گوناگونی را بر روی دیوار حیاط ایجاد کرد. بنابراین برخلاف تصور اکثر ما که سیمان کاری دیوار را فقط شامل یک طرح ساده، بی روح و زمخت می‌‌‌‌‌‌دانیم امروزه استاد‌کاران ماهر و با تجربه این هنر می‌توانند به راحتی انواع طرح‌ها را با سیمان کاری دیوار به اجرا در بیاورند.

در حال حاضر معروف‌ترین سبک‌های سیمانی نمای دیوار شامل طرح نمای رومی، طرح چوب، طرح سنگ نما، طرح چکشی، تیشیه‌ای، طرح تگری، طرح کمچه‌ای و غیره است. همچین باید متذکر شویم که برای اجرای هر کدام از طرح‌های نام برده علاوه‌بر متریال پایه سیمان کاری یا همان ملات مواد دیگری نیز لازم است که بسته به نوع طرح، مواد نیز متفاوت خواهد بود.

در ادامه فرایند اجرای برخی از سبک‌های معروف سیمان کاری دیوار حیاط را شرح خواهیم داد.

 

ایجاد طرح سنگ با سیمان در دیوار حیاط

استفاده از قالب برای طراحی دیوار حیاط سیمانی با طرح سنگ توسط سیمان‌کار

برای طراحی دیوار ساختمان و حیاط با سیمان، و ایجاد طرح سنگ، روش‌هایی متعددی وجود دارد، که ساده‌ترین و راحت‌ترین روش استفاده از قالب است. برای شروع کار و طراحی دیوار حیاط با سیمان لازم است که ابتدا زیر کار آماده شود. بنابراین شما باید در ابتدا سطح دیوار حیاط را کاملا صاف و یکدست کنید. جهت صاف و یکدست شدن سطح دیوار بهتر است یک لایه نازک سیمان بر روی سطح آن بزنید.

سپس با استفاده از پودر خاک سنگ، رنگ دلخواه نزدیک به رنگ سنگ‌ها و سیمان ملات مخصوص را که باید حالت خمیری داشته داشته باشد آماده کنید. حال ملات آماده شده را بر روی دیوار حیاط زده و با کمک ماله و کاردک مخصوص سطح سیمان را کاملا صاف و یکدست کرده و قالب را بر روی آن گذاشته و فشار دهید و سپس به آرامی آن را بردارید.

 

حیاطی با دیوار سیمانی با طرح سنگ در رنگ طوسی

به این ترتیب مشاهده خواهید کرد که طرح شکل سنگ مورد نظر شما روی دیوار نقش می‌بندد. برای آنکه طرح سیمان روی دیوار حیاط شما طبیعی‌تر و زیباتر به به نظر برسد، توصیه می‌کنیم چند قالب با اشکال مختلف سنگ را تهیه کرده و با کمک آن‌ها یک طرح سنگ زیبا روی دیوار حیاط خود ایجاد کنید.

 

ایجاد طرح چوب با سیمان کاری

طراحی دیوار حیاط سیمانی با طرح چوب به رنگ طوسی روشن

همانند طرح سنگ با کمک سیمان شما می‌توانید روی دیوار حیاط خود طرح نمای چوبی را نیز اجرا کنید. برای طراحی دیوار حیاط با سیمان و ایجاد طرح چوب نیز روش‌هایی زیادی وجود دارد که ساده‌ترین روش همانند طرح سیمان استفاده از قالب مخصوص چوب است.

برای شروع کار لازم است شما، یک قالب از طرح چوب مورد نظر خود، دم دست داشته باشید. سپس غالب را روی دیوار قرار داده و سیمان را روی آن بریزید. پس از آن که سیمان خودش را گرفت قالب را از روی آن بردارید و صبر کنید تا سیمان کاملا خشک شود و سپس آن را با رنگ نزدیک به چوب رنگ‌آمیزی کنید.

 

سیمان شسته نما

طراحی دیوار سیمانی حیاط با نمای شسته به رنگ زرد و مشکی و سفید

هنگامی که طرح انتخاب شما برای دیوار حیاط نمای مرسوم و پرکاربرد سیمان شسته باشد، باید در حین تهیه ملات علاوه‌بر متریال رایج سیمان‌کاری از سنگ‌های درشت با لبه‌های تیز نیز استفاده کنید. سپس اجرای کار را به نحوی پیش ببرید که پس از اتمام سیمان کاری دیوار، سنگ‌های لبه تیز رنگارنگ در نمای دیوار ظاهر شده و خود نمایی کنند.

لازم به ذکر است که در زمانی که شما دانه‌های سنگ انتخاب شده برای اجرای نمای سیمان شسته را درشت انتخاب کنید و ناهمواری سطح دیوار زیاد شود مدل ایجاد شده، تگرگی خواهد بود. اما در زمانی که مصالح دانه ریزتر را ترجیح دهید و ناهمواری ایجاد شده روی سطح دیوار کم باشد، نمای ایجاد شده شامل نمای سیمانی شسته ماهوتی است.

 

نمای چکشی

دیوار سیمانی با نمای چکشی به رنگ سفید

یکی دیگر از طرح‌هایی که شما با استفاده از سیمان می‌توانید بر روی دیوار حیاط خود اجرا کنید شامل نمای چکشی است. در این مدل شما باید با استفاده از سیمان دو لایه بر روی دیوار حیاط ایجاد کنید که لایه اول با استفاده از ملات سیمان و سیمان سفید و یا سیمان رنگی ایجاد می‌شود و دارای ضخامت ۲ سانتیمتر بوده و شامل لایه آستری است.

اما برای ایجاد لایه دوم باید از ملات موزاییک استفاده کرده و یک لایه ۱.۵ سانتی به واسطه ماله روی سطح کار ایجاد کنید. همچنین لایه دوم دارای بندهایی است که باید با شیشه پر شوند. این طرح بسیار جذاب و زیبا بوده و بعد از خشک شدن حالتی شبیه به تیشه به خود می‌گیرد.

 

نمای سیمانی آبساب و موزاییک شسته

دیوار حیاط سیمانی با روش آبساب به رنگ طوسی

این سبک نمای سیمانی نیز یک مدل دو لایه بوده و ملات مورد نیاز برای هر دو لایه مشابه سبک نمای چکشی است. منتهی روش کار در این سبک با سبک چکشی متفاوت هست. به نحوی که قبل ازخشک شدن کامل سطح کار شما باید دوباره آن را خشک کرده و با استفاده از برس‌های مخصوص این کار آن را ساب دهید. شما باید فرایند ساب زدن را تا زمانی ادامه دهید که سطح نهایی دیوار حیاط  همانند موزاییک صاف و صیقل شود‌.

 

نمای خراشی

حیاطی با دیوار سیمانی خراشی به رنگ طوسی

در طراحی دیوار حیاط با سیمان به سبک خراشی باید یک لایه زیرین با ملات ماسه و سیمان ایجاد کنید. سپس یک لایه دیگر که ملات آن شامل ماسه پودر سنگ، سیمان و خاک سنگ با ضخامت حدود دو سانتیمتر روی دیوار با ماله بکشید. سپس باید با استفاده از ماله مخصوص این سبک طرح مورد نظر را روی دیوار حیاط ایجاد کنید. شما می‌توانید این روش را برای طراحی دیوار حیاط سنتی به کار ببرید.

 

نمای روی کلاسیک سیمانی

سیمان کاری دیوار حیاط به سبک رومی در رنگ شیری و کرم

این نما سبکی است که از معماری‌های کلاسیک یونان و روم باستان الهام گرفته و طرفداران زیادی نیز دارد. منتهی علی‌رغم همه جذابیت‌ها و زیبای‌های چشم‌نوازی که دیوار حیاط رومی دارد، نسبت به سایر موارد نام برده هزینه زیادتری می‌خواهد.

 

نمای ترکیبی سیمان با سایر مصالح

طراحی دیوار حیاط با دو متریال سیمان و سنگ با کفپوش چمنی

همان‌طور که گفتیم اکثریت مصالح کاربردی برای نمای ساختمان جهت نصب و اجرا روی دیوار نیاز به سیمان دارند. به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که سیمان بهترین شرایط را برای اجرای ترکیبی با دیگر متریال‌ها نظیر چوب، سنگ، فلز، رنگ، انواع سنگ آنتیک و معمولی دارد.

بنابراین شما می‌توانید مطابق با سلیقه و ابتکارات خود از یک یا چند نوع متریال دیگر به سبکی خاص و منحصر به فرد برای نمای دیوار حیاط و ساختمان خود استفاده کنید. در این نوع طراحی دیوار حیاط اصل کار سلیقه و علایق شخصی بوده و شما تقریبا دارای آزادی عمل و انتخاب هستید. بنابراین با تکیه بر تصورات خود و همچنین ایده گرفتن از راهنمایی‌های اهل فن در این حرفه فرصت انتخاب و اجرای یک نمای خارق‌العاده برای دیوار حیاط خود را دارید.

 

سیمان رنگی چیست و چه نقشی در طراحی دیوار حیاط با سیمان دارد؟

طراحی دیوار حیاط با سیمان رنگی بنفش و دیوارپوش چوبی به همراه گلدان‌های طوسی سیمانی

سیمان رنگی یک نوع سیمان ‌سفید بوده که با برخی رنگ‌ دانه ‌های معدنی رنگ به منظور تنوع بیشتر ترکیب می‌ شود. رایج‌تربن اشکال سیمان در کشور ما شامل سیمان سیاه یا خام و سفید است. اما سیمان رنگی به دلیل داشتن کاربرد کمتر چندان رایج نیست.

این در حالی است که سیمان رنگی برای ایجاد نمای زیبا و خاص در دیوار بسیار مفید بوده و نقش و طرح‌های بسیار جالب و جذابی را می‌توان با استفاده از آن ایجاد کرد. شما نیز متناسب با استعداد و سلیقه خود می‌توانید از این نوع سیمان بهره گرفته و با صرف هزینه‌های کم و ناچیز طراحی دیوار حیاط خود را به شکل خاص و زیبا انجام دهید.

 

حیاطی با دیوار سیمانی بنفش رنگ و گیاهان

سیمان رنگی، کاملا یک‌‌دست بودن و هیچ‌گونه درزی روی دیوار بر جای نمی‌گذارد. همچنین خاصیت چسبندگی بالایی دارد و به صورت محکم به لایه‌‌های زیرین خود می‌چسبد‌. این متریال در برابر نور خورشید مقاوم بوده و در مجاورت آن رنگ اولیه خود را از دست نمی‌دهد‌‌. همچنین در برابر رطوبت نیز دارای عملکرد قابل قبولی است و به دلیل داشتن سبک بودن وزن زیادی را بر روی دیوارهای حیاط شما تحویل نمی‌کند.

دیگر ویژگی مثبتی که شاید شما را بیش از بیش ترغیب به انتخاب این متریال برای طراحی دیوار حیاط کند، این است که گرد و غبار نیز بر روی دیوارهایی که با این نوع سیمان پوشش داده می‌شوند، نمی‌شیند. به این ترتیب فرایند نگهداری و تمیزکاری آن نیز بسیار راحت و کم هزینه بوده و دیگر اینکه دوستدار محیط زیست نیز هست.

 

مزایای انتخاب سیمان برای طراحی دیوار

حیاطی با نیمکت چوبی، دیوار سیمانی طوسی و دیوارپوش چوبی

امروزه برای زیباسازی دیوار حیاط و نمای ساختمان، متریال‌های بسیار زیادی روی کار آمده‌اند. آما باید یادآوری کنیم، اجرای اکثریت نمای مدرن در حیاط سازی مدرن روی دیوار حیاط و ساختمان وابسته به سیمان است. به عنوان مثال نصب سنگ نما، رنگ‌آمیزی دیوار و غیره به نوعی باید به همراه سیمان صورت بگیرد. لازم به ذکر است که هنوز هم سیمان طرفداران خاص خود را دارد و این روزها با خلاقیت‌هایی که به واسطه استادکاران هنرمند این حرفه ایجاد شده باز نگاه‌ها به سمت این متریال ارزشمند معطوف شده است.

به طور کلی استفاده از سیمان برای طراحی دیوار حیاط و غیره دارای مزیت‌های زیادی هست که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله همه چیز درباره دیوار حیاط مدرن را مطالعه فرمایید.

 

نگهداری و تعمیر آسان

حیاطی با گلدان‌های سنگی، کفپوش چمن، حوض و دیوار سیمانی قهوه‌ای روشن

سطوح سیمان کاری شده به دلیل داشتن دوام و ماندگاری زیاد و عدم توانایی غلبه سرما و رطوبت در طولانی مدت بر آن نیاز به رسیدگی و نگهداری سختی ندارند. همچنین در صورت نیاز به تعمیر و بازسازی نیز فرایند پیچیده‌ای نیاز نبوده و با صرف اندکی زمان و هزینه بازسازی مورد نیاز به راحتی صورت می‌گیرد.

 

حیاطی با دیوار سیمانی سرمه‌ای و شیشه مات در وسط دیوار

البته ناگفته نماند که دوام و ماندگاری سیمان در بر روی دیوار و حتی به عنوان کف حیاط، زمانی مطابق با ادعای ما خواهد بود که ملات و آماده‌سازی مصالح و همچین نحوه‌ی اجرای کار مطابق با تکنولوژی و فناوری روز دنیا صورت بگیرد. در صورتی که شما روش سنتی سیمان کاری را برای دیوارها و کف حیاط خود انتخاب کنید، ما نمی‌توانیم تضمین کنیم که ماندگاری و مقاومت خوبی در برابر سرمازدگی خواهد داشت.

 

ارتقای سطح مقاومت و استحکام دیوارها 

حیاطی با میز و صندلی سفید با پایه چوبی، کفپوش چمن و دیوار سیمانی سفید

همانطور که در مباحث قبلی نیز گفتیم، اجرای هر پروژه ساختمانی و عمرانی به نوعی با وجود سیمان به همراه است. در واقع استفاده از سیمان در تمامی پروژه‌های ساخت و ساز استاندارد و مهندسی لازم و ضروری بوده و مقاومت ساختار پروژه به نوعی وابسته به سیمان است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که اگر سیمان به صورت درست و اصولی مورد مصرف قرار بگیرد به شکل چشمگیری در افزایش مقاومت دیوارها ایفای نقش خواهد کرد.

 

ظرافت و زیبایی خاص 

حیاطی با صندلی حصیری پایه فلزی آبی، درب سفید، سقف شیروانی و دیوار سیمانی آبی تیره

در گذشته که شمار متریال‌ها برای نماسازی مانند حال حاضر متنوع نبود، سیمان در نمای دیوار، جلوه‌ای خاصی داشت. اما به مرور زمان سیمان تبدیل به نمای زمخت و بی‌روح شد. اما امروزه با خلاقیت‌های که در این زمینه صورت گرفته طرح‌هایی بسیار جذاب، زیبا و متنوع از سیمان به وجود آمده است که هر کدام در جایگاه خود ظرافت و جذابیت بینطری به دیوار حیاط می‌بخشند.

 

اقتصادی و مقرون به صرفه 

حیاطی با میز و صندلی فلزی مشکی و دیوار سیمانی سفید با راه پله آجری

همانطور که گفتیم امروزه برای نماسازی دیوار حیاط و ساختمان تنوع متریال‌های قابل استفاده بسیار زیاد شده است. اما واقعیت این است که در بین تمام موارد موجود سیمان مقرون به صرفه‌ترین قیمت را دارد. به همین دلیل، تهیه آن برای همه اقشار جامعه امکان‌پذیر بوده و هر کسی که علاقمند به اجرای سبک‌های مختلف طراحی سیمان روی دیوار حیاط خود باشد، می‌تواند با دغدغه کمتری جهت خرید و تهیه آن اقدام کند.

 

انعطاف پذیری بالا 

حیاطی با کفپوش سرامیکی و چوبی، دیوار سیمانی طوسی و نیمکت چوبی

فرایند استفاده از سیمان بسیار راحت بوده و نیاز به ابزار خاص و پیچیده‌ای ندارد. همچنین این نوع مصالح از انعطاف خوبی بهره‌مند بوده و به کمک آن می‌توان طرح و نقش‌های زیبایی در قالب دیوار حیاط به تصویر کشید.

 

هزینه سیمان کاری دیوار حیاط 

حیاطی با دیوار سیمانی صورتی و مبلی با کوسن‌های طرحدار آبی و صورتی

برای محاسبه هزینه‌های مورد نیاز جهت سیمان کاری دیوار حیاط باید معیارهای مختلفی را در نظر گرفت. مثلاً زمانی که فرایند سیمان کاری دیوار برای حیاط سازی ساده به صورت ساده و بدون طرح صورت می‌گیرد هزینه سیمان کاری نیز کمتر می‌شود. زیرا نیازی به تهیه غالب نبوده و همچنین در مدت زمان کمتری اجرا صورت می‌گیرد. همچنین کیفیت کار نیز در محاسبه هزینه دخیل بوده و هر چقدر که کار با ظرافت و دقت بیشتری صورت بگیرد کیفیت بالاتر رفته و ارزش صرف هزینه بیشتر را دارد.

 

 حیاطی با دیوار سیمانی صورتی رنگ ، میز و صندلی‌های فلزی سفید و گلدان‌های سفالی گل

یکی‌دیگر از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت، متراژ دیوار حیاط است. مسلما هرچقدر حیاط شما بزرگتر باشد دیوارهای آن زیادتر و در نتیجه هزینه اجرای پروژه سیمان کاری نیز بیشتر خواهد شد.

اگر شما دستی در هنر سیمان کاری داشته باشید و این کار را خودتان انجام دهید، در محاسباتی که برای هزینه صورت می‌گیرد، دستمزد پیمانکار و متصدی اجرای پروژه سیمان کاری به حساب نمی‌آید. اما اگر فرایند اجرای سیمان کاری روی دیوار دیوار حیاط شما به واسطه پیمانکار صورت گرفته باشد، مسلمان بر حسب متراژ حیاط بر هزینه‌های صرف شده شما نیز اضافه خواهد شد.

 

جمع‌بندی: طراحی مقرون به صرفه دیوار حیاط با استفاده از سیمان 

حیاطی با مبل بنفش، کوسن طرح گل صورتی ، میز و صندلی چوبی و دیوار سیمانی آبی رنگ

سیمان کاری دیوار حیا، یکی دیگر از روش‌هایی رایج طراحی دیوار حیاط است که نسبت به سایر مصالح قابل استفاده جهت طراحی دیوار حیاط از انعطاف‌پذیری بیشتری بهره‌مند است. در انتهای مطالب یک بار دیگر متذکر می‌شویم که بر خلاف آن چیزی که اکثر ما از سیمان‌کاری در ذهن داریم این متریال به دلیل داشتن انعطاف‌پذیری ایده‌آل از قابلیت بالای برای ایجاد طرح‌های متنوع بر روی دیوار حیاط برخوردار است. مخصوصا زمانی که به صورت ترکیبی  از آن استفاده می‌شود.

به این ترتیب اگر شما به دنبال طراحی دیوار حیاط خود به زیباترین شکل و مقرون به صرفه‌ترین قیمت هستید، این متریال بهترین پیشنهاد برای شما خواهد بود. منتهی جهت رسیدن به نتیجه مطلوب باید انجام این کار را به کسانی واگذار کنید که در این حوزه به صورت تخصصی در حال فعالیت بوده و به راحتی قدرت اجرای طرح مورد نظر شما را دارند.