پست مدرن یک سبک با بی‌نهایت انتخاب

سبک پست مدرن نشیمنی با مبلمان کرم و آبی نفتی، صندلی معلق حصیری و میز جلو مبلی بدون پایه چوبی و مربعی

برای آشنایی با طراحی داخلی ابتدا باید با سبک‌های مختلف طراحی آشنا شویم. سبک‌های بسیار زیادی در طراحی داخلی وجود دارد و دلیل اصلی این تنوع زیاد، پاسخ‌دهی به سلیقه‌های مختلف در صنعت دکوراسیون داخلی است. یعنی شما با هر سلیقه‌ای که باشید، با انتخاب سبکی که سلیقه‌ی خودتان است می‌توانید لوازم منزل‌تان را باب میل خودتان بچینید. سبک‌هایی مانند سبک مدرن، مینیمال، اسکاندیناوی، پست مدرن، سنتی و … از مهم‌ترین این سبک‌ها می‌باشند.

ما در این مقاله از معمارنو، می‌خواهیم یکی از مهم‌ترین سبک‌های طراحی داخلی و دکوراسیون یعنی سبک پست مدرن را مورد بررسی قرار دهیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا این سبک جذاب و پرطرفدار طراحی داخلی را بیشتر بشناسیم.

 

سوالات متداول:

در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک پست مدرن، چه رنگ‌هایی را به کار ببریم؟

در این سبک اکثرا از رنگ‌های شاد و گرم استفاده می‌شود. همچنین انواع رنگ‌های شاد و انرژی‌بخش مانند زرد، قرمز، نارنجی و رنگ سبز بسیار مناسب هستند.


چه پنجره‌هایی در طراحی به سبک پست مدرن مناسب هستند؟

در این سبک، بیشتر از پنجره‌های بزرگ و قدی استفاده می‌شود. بهتر است این پنجره‌ها پوشانده نشوند تا به راحتی مناظر بیرون قابل دیدن باشد.

 

سبک پست مدرن چیست؟

سبک پست مدرن برای دکوراسیون نشیمنی با سقف و دیوار شیشه ای و مبلمان حصیری با روکش سفید و کوسن های بنفش

سبک پست مدرنیسم یا پسا مدرن، در ده‌های 70 و 80 میلادی بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت. این سبک بعد از سبک مدرن بوجود آمد، پست مدرن در واقع واکنشی به کم بودها و محدودیت‌های سبک مدرن بود. بعد از قرون وسطی و برای پایان دادن به عقاید قرون وسطی، یک سبک فکری خردگرایانه بوجود آمد، این سبک فکری جدید همان سبک مدرن بود. مادی نگری و تک بعدی بودن مدرنیته باعث شد تا بعد روحانی و عاطفی انسان نادیده گرفته شود.

در واقع سبک مدرن نتوانست با جامعه و انسان ارتباط بگیرد و آن آینده‌ای که برای انسان ترسیم کرده بود را ایجاد کند. به همین دلیل یک تفکر جدید بوجود آمد که خود را از نواقص سبک مدرن مبرا می‌دانست. در سبک جدید که برای پایان دادن به بحران‌های سبک مدرن بوجود آمده بود، با بهره گرفتن از هنر و ادبیات کلاسیک و باز خوانی دستاوردهای گذشته تفکری جدید ایجاد شد.

 

سبک پست مدرن در دکوراسیون خانه دو طبقه ای با راه پله چوبی و سفید، کفپوش قهوه ای تیره و تابلوهای دیواری

البته برخی از نظریه پردازان این مسئله را قبول ندارند و اعتقاد دارند که سبک جدید برای تکامل سبک مدرنیته بوجود آمده بود و در تضاد با آن نیست. دلیل این دسته از نظریه‌پردازان برای اثبات حرف‌شان این است که با شروع سبک جدید سبک مدرن از بین نرفته است. به‌هرحال با هر تعریفی سبک جدید آمده که نقایص سبک قدیم را از بین ببرد. این سبک جدید همان سبک پسا مدرن می‌باشد. ما در ادامه‌ی این مقاله می‌خواهیم به ویژگی‌های این سبک در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی بپردازیم، با ما تا انتها همراه باشید.

 

سبک پست مدرن در طراحی داخلی

سبک پست مدرن در دکوراسیون داخلی با نیمکت ال چوبی و روکش کرم، شومینه و دیوار نارنجی آن، تابلوهای دیواری و پنجره سقفی

سبک پست مدرنیسم یکی از سبک‌های دکوراسیون داخلی پرطرفدار است. این سبک چهارچوب‌های سبک مدرن را ندارد، یعنی در سبک پست مدرن تقریبا محدودیتی وجود ندارد. در این سبک نظم و تقارن در اولویت نیست و شعار این سبک ” هر چه عجیب‌تر بهتر است ” می‌باشد. به همین دلیل استفاده از المان‌ها و نشانه‌های عجیب غریب در این سبک به وفور دیده می‌شود. در سبک پست مدرنیسم هرچه جسارت بیشتری داشته باشید و خلاقیت بیشتری به کار ببرید طرحی جالب‌تر و جذاب‌تر ایجاد می‌شود.

 

سبک پست مدرن در اتاق خوابی با کفپوش پارکت، تخت دو نفره با روتختی سفید، دیوار نیم دایره شیشه ای و پنجره سقفی

این سبک حدود 4 دهه بعد از سبک مدرن بوجود آمد و در دهه‌های 70 و 80 میلادی بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت. چارلز دیکنز می‌گوید: این سبک، عصر انتخاب‌های بی‌شمار است. البته نباید اینگونه تلقی شود که هر چیزی را می‌توان به لوازم خانه اضافه کرد و اسم پست مدرن بر روی آن گذاشت.

در این سبک از طراحی می‌توانید، انواع لوازم بزرگ و کوچک که ربطی به هم ندارند را در کنار هم قرار ‌دهید و با ایجاد تضاد زیبایی بیافرینید. در طراحی کافی شاپ‌ها، مراکز تفریحی و آتلیه‌های عکاسی، طراحی باغ رستوران، این سبک از طراحی را می‌توانید ببینید و لذت ببرید.

 

رنگ در سبک پست مدرن

سبک پست مدرن در اتاق خوابی با دیوارهای سفید و صورتی، تخت مشکی، فرش سفید و آبی، صندلی سبز و میز قرمز

رنگ یکی از مهم‌ترین مسائل در دکوراسیون داخلی می‌باشد. همان‌طور که گفتیم سبک پست مدرن با انتخاب‌های عجیب و غریب آمیخته شده است. در چنین شرایطی رنگ تابع قانون و چارچوب خاصی نمی‌باشد. در این سبک عموما و اکثرا از رنگ‌های شاد و گرم استفاده می‌شود. در طراحی داخلی به سبک پست مدرن انواع رنگ‌های شاد و انرژی بخش مانند زرد، قرمز، نارنجی و رنگ سبز در دکوراسیون داخلی و دیگر رنگ‌های شاد را می‌توان بدون هیچ دغدغه‌ای در کنار ترکیب رنگ دکوراسیون داخلی به کار برد و از طرح ایجاد شده لذت برد. همچنین استفاده از انواع تابلوها و نقاشی‌های پست مدرنی با رنگ شاد و کاغذ دیواری‌ها و دیوار پوش‌های پر رنگ از مشخصه‌های اصلی این سبک طراحی می‌باشد.

 

تاثیر اشیاء در دکوراسیون داخلی به سبک پست مدرن

سبک پست مدرن خانه ای با تم سفید برای شلف های دیواری و مبلمان، دیوار شیشه ای و دیوار شومینه رنگی

به طور کلی استفاده از اشیاء عجیب و غریب در این سبک بسیار متداول است. شما می‌توانید به راحتی با ایجاد تضاد در این سبک از طراحی داخلی، یک طرح چشم‌نواز ایجاد کنید. در بسیاری از موارد حتی جنس و رنگ لوازمی که در کنار هم قرار می‌گیرند، همسان نیستند. یعنی شما می‌توانید در این سبک از عناصر متضاد مانند سنگ و شیشه در کنار هم استفاده کنید. همچنین بسیاری از این اشیا، از جنس مواد غیر بازیافتی مانند سنگ و آهن و … هستند.

این اشیا از نظر اندازه هم می‌توانند با هم برابر نباشند. به طور کلی می‌توان گفت که شما در این سبک از دکوراسیون داخلی برای قرار دادن اشیا در کنار هم هیچ محدودیتی ندارید. شما می‌توانید با استفاده از خلاقیت خودتان و سلیقه‌ی شخصی یک طرح زیبا بوجود بیاورید.

 

پنجره در طراحی پست مدرن

سبک پست مدرن در نشیمنی با مبلمان کرم و قهوه ای، پنکه سقفی، کفپوش تیره، کابینت های سفید و پنجره بدون پرده

پنجره یکی از جذابیت‌های سبک پست مدرن می‌باشد یعنی در این سبک پنجره‌ها اهمیت بسیار زیادی دارند. به همین دلیل در این سبک، بیشتر از پنجره‌های بزرگ و قدی استفاده می‌شود. بهتر است این پنجره‌ها پوشانده نشوند و به راحتی مناظر بیرون قابل دیدن باشد. پس در این سبک چیدمان نباید از پرده استفاده کنید. همچنین اگر دیوارپوش، کاغذ دیواری یا از رنگ‌آمیزی دیوار استفاده می‌کنید، آن را با فضا و میزان نوری که از بیرون وارد خانه می‌شود تنظیم کنید.

 

مصالح در سبک پست مدرن

سبک پست مدرن برای خانه دوطبقه ای با راه پله چوبی، قفسه های دیواری سفید، پنجره سقفی و مبلمان سفید و قهوه ای

یکی از تفاوت‌های اصلی این سبک با سبک‌های دیگر استفاده از مصالح و متریال متفاوت و متضاد در کنار هم می‌باشد. یعنی شما به راحتی می‌توانید از مواد و عناصری که با هم در تضاد هستند در کنار یک دیگر استفاده کنید. همچنین در این سبک از اشکال هندسی مختلف و پیچیده زیادی استفاده می‌شود که جلوه‌ی بصری ویژه‌ای ایجاد می‌کند. یکی از ویژگی‌های بارز و جذاب این سبک، استفاده از متریال بومی می‌باشد.

 

سبک پست مدرن نشیمنی با مبلمان زرد و کرم، دیوارهای آبی و قهوه ای، لوستر گرد و دو میز جلو مبلی دایره ای

برخلاف اکثر سبک‌ها که ویژگی‌های آن در سراسر جهان یکسان می‌باشد و دارای چارچوب مشخصی هستند، سبک پسا مدرن به خاطر استفاده از متریال بومی در جاهای مختلف ویژگی‌های متفاوتی دارد. طراحی داخلی بومی ایران به این سبک بسیار نزدیک می‌باشد. دلیل این شباهت استفاده از متریال بومی است. مثلا در شمال کشور برای طراحی داخلی بیشتر از چوب استفاده می‌شود و در مرکز و جنوب کشور بیشتر از خشت و گل استفاده می‌کنند.

 

مزایای طراحی داخلی به سبک پست مدرن

سبک پست مدرن نشیمنی با مبل ال شکل شیری رنگ، دیوار شیشه ای با درب کشویی، شومینه و تلویزیون روی دیوار بالای آن

طراحی به سبک پست مدرن مزایای زیادی دارد. همان‌طور که گفتیم انتخاب در این سبک بی‌شمار است. شما با استفاده از این سبک در طراحی و دکوراسیون داخلی به راحتی می‌توانید طرح دلخواه خودتان را ایجاد کنید. همچنین نظم و تقارن در این سبک یک مسئله‌ی نسبی می‌باشد، یعنی شما می‌توانید نظمی که خودتان دوست دارید را به وجود بیاورید. نکته‌ی بعدی قرار گرفتن آزادانه‌ی اجسام با اندازه‌های مختلف در کنار هم می‌باشد. شما هر جسم با هر اندازه‌ای را می‌توانید در کنار یکدیگر قرار دهید.

 

سبک پست مدرن نشیمنی با مبلمان مشکی و کوسن های سفید و قرمز و مشکی، میز غذاخوری سفید و نورپردازی هالوژنی

مزیت دیگری که این سبک از طراحی دارد، استفاده از تمام اشیاء، نمادها، المان‌های مختلف می‌باشد. شما به راحتی می‌توانید از انواع چوب‌های طبیعی، سنگ، شیشه و … در دکوراسیون داخلی خود استفاده کنید و حتی با خلاقیت خودتان طرح‌های عجیب و زیبایی را بوجود بیاورید. جسارت و خلاقیت دو ویژگی مهم طراحی به این سبک می‌باشد.

 

سبک پست مدرن نشیمنی با فرش قرمز، مبل منحنی آبی فیروزه ای، پرده های زرد و دو مبل تک نفره سفید

نکته‌ی دیگری که برای این سبک مزیت به حساب می‌آید، استفاده از انواع رنگ‌های گرم و شاد می‌باشد. شما در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک پست مدرنیسم، می‌توانید از انواع رنگ شاد استفاده کنید و حس خوب ایجاد کنید. شما در هر مرحله‌ای که نیاز به انتخاب رنگ دارید می‌توانید از یک رنگ شاد بهره ببرید. استفاده از تابلوهای رنگ شاد هم می‌تواند به ایجاد این حس خوب کمک کند. 

 

جمع‌بندی: پست مدرنیسم در طراحی داخلی و دکوراسیون

سبک پست مدرن نشیمنی با دیوار شاخص خاکستری، مبلمان سفید و آبی با کوسن های خردلی و دو آباژور ایستاده مشکی

پست مدرن یکی از سبک‌های مهم و پرطرفدار در هنر مخصوصا هنرهای بصری می‎‌باشد. این سبک بعد از سبک مدرن و برای کامل کردن این سبک شکل گرفته است. پست مدرن در دکوراسیون داخلی هم طرفداران زیادی دارد و به خاطر اینکه انتخاب‌های زیادی در اختیار افراد قرار می‌دهد بسیار مورد استقبال می‌باشد.

شما در این سبک از طراحی داخلی به سادگی می‌توانید چیدمان مد نظر خودتان را ایجاد کنید و با کمی خلاقیت و استفاده از متریال بومی چشم هر بیننده‌ای را خیره کنید. استفاده از رنگ‌های گرم و شاد و تلفیق آن با تابلوهای پررنگ در تغییر دکوراسیون سبک پست مدرن باعث می‌شود هر بیننده‌ای لذت ببرد.

 

سبک پست مدرن نشیمنی با شومینه، مبلمان کرم و کوسن های زرد و سفید، جلو مبلی مربعی مخمل و کفپوش قهوه ای تیره

در این سبک از طراحی داخلی نظم و تقارن جای خودش را به خلاقیت و جسارت داده است و شما می‌توانید از عناصر متضاد با اندازه‌های مختلف در کنار یک دیگر استفاده کنید. شما در این سبک برای ایجاد زیبایی هیچ محدودیتی ندارید و از هر ابزاری می‌توانید کمک بگیرید.