راهنمای جامع آشنایی با سبک دکوراسیون صنعتی

دکوراسیون صنعتی با دیوارهای چوبی و شیشه‌ای، تیرهای مشکی سقف میز جلومبلی چوبی و شومینه

هنگام شروع پروژه طراحی داخلی، معمولاً به این فکر می‌کنیم که چه سبکی می‌تواند برای فضای حال حاضر ما احساسی مثبت، شاد و کاربردی داشته باشد. در گذشته، کارخانه‌های متروکه و انبارهای قدیمی که به نفع فضاهای مسکونی تغییر کاربری داده‌ بودند، سبک دکوراسیون صنعتی را به دنیای طراحی داخلی معرفی کردند. در زمان حال حاضر نیز این سبک طراحی جان تازه‌ای به دکوراسیون منازل بخشیده است. به طوری که جزئیات سبک صنعتی را می‌توانیم در تاروپود دیوارهای خانه و در تک تک عناصر فضای داخلی مشاهده کنیم. برای شناخت دکوراسیون صنعتی با مقاله دیگری از وبلاگ معمارنو همراه باشید.

 

سوالات متداول:

در طراحی فضاهای خانه به سبک صنعتی باید به چه مواردی توجه کنیم؟

1. استفاده از پلان باز 2. استفاده از مواد و مصالح خام، روستایی و مقاوم 3. نحوه نورپردازی 4. استفاده از مواد بازیافتی 5. هارمونی رنگ‌ها


سبک دکوراسیون صنعتی دارای چه ویژگی‌هایی است؟

استفاده از پالت‌های رنگی خنثی، مبلمان‌های تغییر کاربری داده شده، لامپ‌های رشته‌ای و منسوجات طبیعی در فضاهایی با سقف بلند و پلان باز از جمله ویژگی‌های سبک دکوراسیون صنعتی می‌باشند.

 

سبک دکوراسیون صنعتی چیست؟

دکوراسیون صنعتی با کفپوش چوبی، دیوارهای طوسی آجری و صندل های چوبی و مبل چرمی

با الهام از کارخانه‌هایی که در انقلاب صنعتی کاربری‌شان تغییر کرده است، سبک طراحی صنعتی (Industrial Interior Design) از عناصر معماری آشکار مانند لوله‌ها، آجر و بتن و فلسفه طراحی مینیمالیستی استفاده می‌کند. این سبک طراحی داخلی همچنین شامل لامپ‌های ادیسون، پلان‌های باز و پالت رنگ سرد و خنثی است.

در حالی که این سبک بر اساس فضاهای باز و مینیمال طراحی می‌شود، ترکیب مواد مختلف به سبک روستایی (تمام چوب) در مبلمان و عناصر تاکیدی نورپردازی، این فرصت را برای صاحبان خانه فراهم می‌کند تا طراحی داخلی صنعتی را به فضای زندگی خود وارد کند. طراحان معمولاً از ترکیب سبک صنعتی، سبک میانه قرن مدرن (Mid-Century Modern) و سبک مزرعه‌ای (Farmhouse Style) برای ایجاد ترکیبی دنج در اتاق نشیمن، غذاخوری و دیگر فضاهای داخل منزل استفاده می‌کنند.

 

تاریخچه سبک دکوراسیون صنعتی

دکوراسیون صنعتی با تم رنگی تیره، پنجره های قدی با فریم و ستون های مشکی

در حالی که دکوراسیون صنعتی به عنوان گرایشی از سبک مدرن شناخته می‌شود؛ اما این نوع طراحی داخلی ریشه در انقلاب صنعتی دارد. توسعه کارخانه‌های غول ‌پیکر که می‌توانند ماشین‌های بزرگ و کارگران زیادی را در خود جای دهند، اساس طراحی صنعتی است. پس بیایید با تاریخچه جالب دکوراسیون صنعتی بیشتر آشنا شویم:

 

انقلاب صنعتی اول

دکوراسیون صنعتی با مبل ال راحتی زرشکی، کوسن‌های سفید و میز جلومبلی چوبی

در دهه 1760، انقلاب صنعتی آغاز تولید انبوه در اروپای شهری و ایالات متحده بود. کارخانه‌ها معماری صنعتی را با پنجره‌های بزرگ و مشبک برای ورود هوای تازه و نور طبیعی فراوان، طبقات با سقف بلند، پلان‌های باز و دیوارهای آجری شروع کردند. بسیاری از این عناصر برای ایمنی بیشتر و راحتی در انجام کار ساخته شده بودند.

 

انقلاب صنعتی دوم

دکوراسیون صنعتی با دیوارهای آجری، چراغ‌های آویز ادیسونی و میز ناهارخوری صنعتی با صندلی های فلزی

در دهه 1870، انقلاب صنعتی دوم منجر به ایجاد کارخانه‌های بزرگ‌‌تر شد؛ زیرا کسب ‌و کارها فعالیت‌های خود را گسترش داده بودند. این کارخانه‌ها به مصالح ساختمانی قوی‌تری مانند بتن و فولاد نیاز داشتند تا دوام زیادی به دست آورند. اولین لامپ ادیسون که مشخصه اصلی روشنایی صنعتی بود، در سال 1879 اختراع شد.

 

کمبود مسکن در دهه 2000

دکوراسیون صنعتی پذیرایی با دیوارهای آجری، کفپوش طوسی، میز ناهارخوری صنعتی و صندلی‌های مشکی

در حالی که کارخانه‌های قدیمی تقریباً 250 سال بود که وجود داشتند، سبک صنعتی در دهه 2000، زمانی که نیویورک و سایر مناطق شهری با کمبود مسکن مواجه بودند، روی کار آمد. کارخانه‌ها به آپارتمان‌های صنعتی با پلان طبقه باز و عناصر اصلی ساختاری کارخانه‌ای از مواد در معرض دید و پنجره‌های بزرگ به نقطه فروش تبدیل شدند.

 

ظهور سبک مینیمالیسم

دکوراسیون صنعتی با دیوارهای طوسی، مبل سفید و میز ناهارخوری گرد با صندلی های چوبی

اخیراً ظهور سبک مینیمال، منجر به استقبال از طراحی داخلی صنعتی شده است. بدین دلیل که عناصر روستایی و تغییر کاربری متناسب با خطوط صاف و مستقیمی که طراحی مدرن و مینیمالیستی را در خود جای داده است، بخشی از ماهیت سبک صنعتی را تشکیل می‌دهند.

این نوع طراحی داخلی حتی از سبک‌های شهری خارج شده و به خانه‌های بزرگ حومه شهر که دارای پلان‌های باز، پنجره‌های بزرگ و پالت‌های رنگی خنثی هستند، منتقل شده است. این سبک همچنین در طراحی اسکاندیناوی بسیار محبوب است، جایی که عناصر طراحی داخلی با سبک دنج‌‌تر و مینیمالیستی ترکیب می‌شوند.

 

ویژگی‌های سبک دکوراسیون صنعتی

دکوراسیون صنعتی با کفپوش پارکت، دیوارهای آجری، چراغ آویزهای صنعتی و صندلی های صنعتی

اگرچه سبک صنعتی شامل طراحی ساده و لوازم جانبی کمتر است؛ اما ما در زیر هفت ویژگی اصلی این سبک را معرفی می‌کنیم تا شما بتوانید از آن‌ها در ایده‌های طراحی داخلی خود بهره ببرید:

  • پالت رنگ خنثی: فضاهای صنعتی مانند سایر طرح‌های مینیمالیستی از طیف رنگ‌های سفید، خاکستری، سیاه و همچنین انواع رنگ قهوه‌ای (روشن و تیره) بهره می‌برند.
  • نور طبیعی: دکور صنعتی معمولاً دارای پنجره‌های طبیعی بزرگ و قاب‌های مشکی شبکه‌ای است.
  • مصالح معماری برجسته: سبک صنعتی به طور معمول دارای پلان‌های باز و ارتفاع کف تا سقف بلند است. به جای استفاده از سقف کاغذ یا کاغذ دیواری، ساختمان‌ها دارای آجر اکسپوز، کف بتنی، لوله‌های صنعتی و کانال‌های کولر است که قابل مشاهده هستند.

 

دکوراسیون صنعتی پذیرایی با کفپوش چوبی، دیوار آجری، مبل نارنجی و میز جلومبلی چوبی

  • مواد تغییر کاربری داده شده: یک میز چوبی ساخته شده از مواد اصلاح‌ شده و میزهای ناهارخوری تغییر کاربری ‌داده‌ شده، یکی از اصلی‌‌ترین سبک‌های صنعتی و راهی عالی برای وارد کردن عناصر طبیعی به مواد فلزی سنگین هستند.
  • لامپ‌های رشته‌ای: لامپ‌های ادیسون (رشته‌های لامپ قابل مشاهده هستند) که به صورت تکی یا در یک گروه تزئینی به عنوان لوستر آویزان می‌شوند، از عناصر رایج دکوراسیون خانه‌های صنعتی هستند.
  • خطوط گرافیکی: این سبک دارای خطوط تمیز و گرافیکی است و هیچ‌گونه خطوط و الگوهای سینوسی (منحنی‌وار) ندارد. اما دکوراسیون صنعتی را نباید با ظاهر گرافیکی و بسیار شیک آرت دکو اشتباه گرفت که رنگ‌های جسور و متالیک را برجسته می‌کند.
  • منسوجات طبیعی: پارچه‌هایی مانند چرم یا کتان در این محیط‌ها هم برای مبلمان و هم برای عناصر تزئینی مناسب است و احساسی دنج بودن فضا را تقویت می‌کنند.

 

دلایل محبوبیت سبک دکوراسیون صنعتی

دکوراسیون صنعتی با کابینت‌های ذغالی، میز ناهارخوری گرد و صندلی های چوبی و فلزی و کفپوش طوسی

همانطور که در بالا بیان شد، سبک صنعتی مستقیماً از کارخانه‌ها و صنایع الهام گرفته است. این روند، چه سرد و چه گرم، اتاق‌های زیرشیروانی نیویورکی را تداعی می‌کند که در فیلم‌ها و سریال‌ها شاهد شکوفایی آن‌ها هستیم. دکور صنعتی برای همه افراد مناسب است؛ زیرا سبک خودمانی، دوستانه و طبیعی است. به طور کلی، طراحی داخلی صنعتی از آن سبک‌هایی است که در برابر آزمون زمان مقاومت کرده است؛ زیرا این سبک به دلایل زیر همیشه سبکی محبوب و پرطرفدار بوده است:

 

منحصر به فرد و خاص 

دکوراسیون صنعتی با کفپوش طوسی، سقف چوبی، مبل راحتی طوسی و اپن طوسی روشن

دکوراسیون صنعتی، منحصر به فرد است و نسبت به طراحی داخلی گهگاه خسته‌کننده‌ای که امروزه بیشتر شاهد آن هستیم، چیزی متفاوت ارائه می‌دهد. طراحی داخلی به سبک معاصر و مدرن ممکن است معمولی به نظر برسند و این را نمی‌توان در مورد طراحی صنعتی بیان کرد. 

نقطه قوت این سبک، رویکرد ساده‌ گرایانه، خام و بی‌آلایش است. گاهی اوقات، پرداخت هزینه بیشتر برای داشتن یک فضای داخلی خاص مانند طراحی آشپزخانه صنعتی، ارزشش را دارد. طراحی صنعتی احساس خاصی ایجاد می‌کند؛ زیرا کیفیت مواد استفاده شده و توجه به جزئیات که در این سبک وجود دارد، باعث می‌شود اهالی خانه احساس خاص بودن کنند.

 

فراتر از زمان 

دکوراسیون صنعتی پذیرایی طوسی با صندلی فرانسوی و کفپوش سرامیک طوسی با پنجره های سقفی

طراحی داخلی ممکن است هزینه زیادی داشته باشد و گاهی اوقات دیدن ارزش آن دشوار است، به خصوص اگر هر چند سال یک بار آن را بازسازی کنید. به لطف مواد مستحکم استفاده شده در طراحی داخلی، سبک دکوراسیون داخلی صنعتی می‌تواند به شکلی مادام العمر استفاده شود. 

دوام بالا فقط به حالت فیزیکی مواد محدود نمی‌شود؛ زیرا طراحان معتقدند که سبک طراحی صنعتی جاودانه است. خامی و سادگی، کیفیت ساخت بی‌نظیر، رنگ‌های متضاد، ترکیب فولاد و چوب به کار رفته در مبلمان و عناصر دیگر، طراحی داخلی صنعتی را هیچ وقت از مد نمی‌اندازد.

 

مقرون به صرفه و کم هزینه

دکوراسیون صنعتی منزلی با کفپوش، سقف و دیوارهای طوسی، مبل چرم قهوه ای و کوسن های طوسی

سبک صنعتی هرگز ماهیت زیاده‌روی یا خودنمایی نداشته است. این سبک نتیجه تلاش پیمانکاران برای به دست آوردن بهترین قیمت برای سرمایه خود برای ایجاد یک فضای کاربردی بود. معماری صنعتی ناشی از کارایی و ایمنی است و هدف، ایجاد فضایی مقرون به صرفه با حداقل مواد مورد نیاز است. در این حالت از متریال بازیافتی یا وسائلی که قبلاً مورد استفاده قرار می‌گرفتند و اکنون دور انداخته شده‌اند، به کار گرفته می‌شود.

 

اصول سبک دکوراسیون صنعتی

دکوراسیون صنعتی با کفپوش طرح چوب، پله‌های فلزی، میز ناهارخوری صنعتی و دو چراغ آویز

دکوراسیون صنعتی شیک، ساده، مدرن، نامتعارف، قدیمی و به طرز جالبی مطابق با مد امروز است. تمام ویژگی‌های این سبک طراحی در اصول آن نهادینه شده است. این اصول شامل موارد زیر هستند:

 

فضایی با پلان باز

دکوراسیون صنعتی با کفپوش چوبی، دیوارهای آجری، سقف چوبی و آشپزخانه با کابینت‌ها و جزیره سفید

سبک صنعتی مستقیماً از سبک کارخانه‌ها وام گرفته است. بنابراین طراحان به باز کردن فضا فکر می‌کنند و به ارتفاع زیاد کف تا سقف توجه دارند. تا حد امکان درها و پارتیشن‌ها محدود می‌شوند تا نور وارد فضا شود. سقف شیشه‌ای نماد کاملی از سبک صنعتی برای این کار است؛ زیرا اجازه می‌دهد تا نور از اتاقی به اتاق دیگر عبور کند.

 

مواد خام، روستایی و مقاوم

دکوراسیون صنعتی با کفپوش طوسی، مبل راحتی مشکی، میز جلومبلی گرد چوبی و دیوارهای طوسی

صنعت مجموعه‌ای از فلزات خام، روستایی و جامد است. این تصویری از استحکام، سادگی، گرمای سرد و سخت کوشی است. در دکوراسیون صنعتی به چوب، فولاد، فلز، روی، آجر، چرم توجه ویژه می‌شود و طراحان آن‌ها را با هم ترکیب می‌کنند. ظاهر طبیعی مواد بدون هیچ‌گونه مصنوعات و تزئیات جانبی در مبلمان، فرش، میز ناهاخوری و غیره نمایان می‌شوند. سبک صنعتی طرفدار سادگی است اما دوستانه بودن فضا و رفاه را نادیده نمی‌گیرد.

 

نورپردازی دقیق و فراوان

دکوراسیون صنعتی اتاقی با کتابخانه چوبی و فریم فلزی، میز صنعتی و مبل راحتی چرمی قهوه ای تیره

در دکوراسیون صنعتی، نورپردازی به شکلی ماهرانه به کار گرفته می‌شود. در این سبک از نور زرد چراغ‌ها برای گرما بخشیدن به فضا استفاده می‌شود. نور سرد باعث سردی فضا می‌شود و احساسات را از عناصر محیطی دور می‌کند. روند اصلی این است که لامپ‌ها و فانوس‌ها در نورپردازی اتاق خواب و فضاهای دیگر به‌ صورتّ آویزان شده از سقف قرار گیرند تا فضای کارخانه‌ای را به ارمغان بیاورد.

 

استفاده از مواد بازیافتی

دکوراسیون صنعتی با دیوارهای طوسی، ستون‌های آجری، سقف سفید و میز ناهارخوری و صندلی‌های صنعتی

دکور صنعتی ساده و بی‌آلایش است و به همین دلیل از مواد اولیه و مبلمان و لوازم فرسوده در آن استفاده می‌شود. در شرایط کنونی که از مواد بازیافتی و دوست‌دار محیط زیست حمایت می‌شود، چه چیزی بهتر از این است که به دنبال اثاثیه در بازار لوازم قدیم و دست دوم بود! برای یک طراحی دکوراسیون صنعتی موفق، انتخاب وسایل قدیمی و ارزان ضروری است.

 

هارمونی رنگ‌ها

دکوراسیون صنعتی با دیوار شیشه‌ای، کفپوش و دیوارهای طوسی و مبلمان مدرن مشکی

سبک صنعتی علاقه‎‌ای به رنگ‌های روشن و پر زرق و برق ندارد. بلکه از مشکی، خاکستری، قهوه‌ای و مسی بهره می‌برد. این‌ها در واقع رنگ‌هایی هستند که به طور طبیعی در کارخانه‌ها یافت می‌شوند. برای سبک صنعتی خالص، از رنگ‌آمیزی دیوارهای خود به رنگ نارنجی یا آبی خودداری کنید و این رنگ‌ها را در وسائلی کوچکی مانند کوسن‌ها در نظر بگیرید.

 

کلام آخر: دکوراسیون صنعتی، سبکی متفاوت در طراحی داخلی

دکوراسیون صنعتی با دیوار طرح آجر، کفپوش طوسی، مبل راحتی آبی، یک دیوار سرارسر پنجره

طراحی صنعتی در چند سال اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده و اغلب از آن برای طراحی منازل، شرکت‌ها و مراکز تجاری استفاده می‌شود. طراحی داخلی صنعتی روندی است که هر ساله در حال رشد بوده و به این زودی‌ها هیچ نشانه‌ای از کنار گذاشتن آن دیده نمی‌شود. دکوراسیون صنعتی سبکی است که تاکنون به شکلی ماهرانه از سوی طراحان و متخصصان مورد مطالعه قرار گرفته تا بتواند متناسب با نیازهای انسان امروزی باشد. برای طراحی داخلی به سبک صنعتی باید با دقت بسیار به رنگ، متریال، نور و هارمونی فضا توجه کرد.