طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن

دکوراسیون پذیرایی مدرن با مبلمان مدرن سبز و طوسی و قهوه ای و پاف قرمز و فرش طرحدار کرم

مدرن شدن به معنی نو شدن نیست. طراحی مدرن خانه‌ها به سبکی از طراحی گفته می‌شود که پس از عصر کلاسیک ظهور کرد. این سبک علاوه بر نمای بیرون خانه‌ها، در انتخاب دکوراسیون داخلی هم وارد شد. طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن نمونه‌ای از پرطرفدارترین بخش‌های این سبک بود که اهالی خانه و مهمانان در نگاه اول، با آن مواجه می‌شدند.

طراحی اتاق نشیمن به سبک مدرن روبه‌روی سبک کلاسیک قرار می‌گیرد و به همین دلیل انتخاب دکوراسیون باید با دقت بالایی انجام شود. پذیرایی مدرن از نظر ظاهری تفاوت‌های زیادی با سبک کلاسیک دارد اما برای شناخت این سبک کافیست ویژگی‌های آن را بشناسیم. در ادامه قصد داریم پس از معرفی ویژگی‌های سبک دکوراسیون پذیرایی مدرن، مهم‌ترین نکات در این سبک را به شما معرفی کنیم. همراه ما باشید. 

 

سوالات متداول:

طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن دارای چه ویژگی‌هایی است؟

1. سقف‌های با ارتفاع معمولی 2. استفاده از نورهای غیرمستقیم 3. به کار بردن اشکال هندسی پیچیده 4. استفاده از رنگ‌های خیلی تیره یا خیلی روشن


در طراحی دیوار پذیرایی مدرن باید به چند نکاتی توجه کنیم؟

1. رنگ دیوار 2. قاب بندی دیوار 3. مدل کاغذ دیواری


سقف‌های کاذب پرکاربرد برای پذیرایی مدرن کدامند؟

1. سقف رابیتس 2. سقف کناف 3. سقف کاذب آسمان مجازی

 

ویژگی‌های سبک طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن 

دکوراسیون پذیرایی مدرنی با مبل طوسی، صندلی قهوه ای، میز عسلی گرد چوبی و تابلوی پارچه ای رنگی روی دیوار

سبک معماری مدرن تقریبا بیش از یک قرن است که در جهان ظهور کرده است. این سبک ابتدا در اروپا و سپس به مرور زمان به کشورهای دیگر هم انتقال پیدا کرد. بنابراین قدمت دکوراسیون مدرن خیلی هم زیاد نیست. دکوراسیون مدرن ویژگی‌های بارزی دارند که آنها را از سایر سبک‌ها به ویژه سبک کلاسیک متمایز می‌کند، این ویژگی‌ها عبارت اند از: 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با دیوارهای طوسی روشن، مبل ال چرم قهوه ای، میز و صندلی های غذاخوری مشکی و کفپوش خاکستری

  • سقف‌های با ارتفاع معمولی: برخلاف طراحی پذیرایی کلاسیک که به سقف‌های بلند احتیاج دارد، در پذیرایی مدرن، ارتفاع سقف‌ها در حد معمولی است. در واقع سقف پذیرایی‌هایی مدرن ارتفاعی نه چندان بلند و نه خیلی کوتاه دارد. 
  • استفاده از نورهای غیرمستقیم: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی مدرن پذیرایی‌ها این است که در کنار نورهای اصلی، از نورهای مکمل و نورهای مخفی هم به وفور استفاده می‌شود. به کار بردن نورهای هالوژنی، نوارهای LED و نورهای مخفی در طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن بیش از سایر سبک‌ها دیده می‌شود. 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با سقف هندسی و نورپردازی هالوژنی، مبل راحتی منحنی مرجانی رنگ و میز جلو مبلی گرد شیشه ای

  • به کار بردن اشکال هندسی پیچیده: اگر به گچبری سقف یا طراحی دیوارها در طراحی مدرن نگاهی بیندازید، با اشکال هندسی پیچیده و غیر معمول مواجه می‌شوید. در این سبک برخلاف سبک کلاسیک که اشکال دایره، مستطیل و مربع بیشترین کاربرد را داشتند، اشکالی که شکل ظاهری نامتقارنی دارند استفاده می‌شوند. 
  • استفاده از رنگ‌های خیلی تیره یا خیلی روشن: یکی دیگر از ویژگی‌های سبک طراحی نشیمن مدرن، به کار بردن رنگ‌های خیلی تیره یا روشن است. این رنگ‌ها گاهی در کنار هم قرار می‌گیرند تا تضاد دو طیف رنگی بیشتر نشان داده شود.

 

دیوار پذیرایی مدرن 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با دیوارهای طوسی، مبل ال طوسی با کوسن های رنگی، صندلی های چوبی با روکش مشکی و میز جلومبلی گرد

در بررسی ویژگی‌های ظاهری هال و پذیرایی مدرن، در قدم اول به بررسی دیوارها می‌پردازیم. دیوارهای پذیرایی مدرن صرفا از جهت رنگ و طرح با دیوار سایر سبک‌ها تفاوت دارند. وگرنه در این دیوارها هم از گچ به عنوان ماده‌ی اصلی پوشاننده‌ی دیوار استفاده می‌شود. به طور کلی در طراحی دیوار برای اتاق‌های پذیرایی مدرن باید به چند نکته توجه کرد که در زیر هر کدام به تفکیک توضیح داده شده‌اند: 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با دیوارهای آبی، مبل ال سفید ، آباژورهای ایستاده و پرده های حریر سفید

  • رنگ دیوار مدرن: اگرچه رنگ دیوار اتاق پذیرایی باید با دکوراسیون داخلی آن هماهنگی داشته باشد اما برخی از رنگ‌ها هستند که دیوار اتاق پذیرایی را مدرن می‌کنند؛ به عنوان مثال می‌توانید از رنگ‌های خنثی مانند سفید، خاکستری یا کرم به عنوان رنگ اصلی دیوار اتاق استفاده کنید. همچنین به کار بردن رنگ‌های تیره (مشکی، خاکستری و قهوه‌ای) هم حال و هوایی مدرن به خانه می‌دهد.

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با دیوارهای قاب بندی شده کرم، مبلمان چرم سبز و کرم، پرده های طوسی و سفید و فرش طوسی روشن

  • قاب بندی دیوار: امروزه از مصالح پیش‌ساخته برای قاب بندی دیوار پذیرایی مدرن استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دیوارهای یک نشیمن مدرن، قاب بندی‌ها در طراحی دیوارهای آن است که در طراحی دیوارهای پذیرایی به روش‌های مختلف کادربندی عمودی و افقی برای تزیین مکان‌هایی مانند پشت تلویزیون یا قرار دادن نور مخفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با کاغذدیواری سفید و مشکی، مبلمان مخمل خاکستری با کوسن صورتی و دیوار شیشه ای

  • مدل کاغذ دیواری: اگر سری به بازار فروش کاغذ دیواری بزنید با طیف وسیعی از طرح و رنگ‌های متنوع مواجه می‌شوید. اما کدام طرح و رنگ برای دیوار اتاق پذیرایی مدرن مناسب است؟ پاسخ این سوال کوتاه است: «کاغذ دیواری ساده» سعی کنید در انتخاب کاغذ دیواری اتاق پذیرایی مدرن از طرح‌های شلوغ پرهیز کنید و انتخاب‌های خود را به کاغذ دیواری‌های ساده و با نقوش کمتر محدود کنید. 

 

پنجره در پذیرایی سبک مدرن 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با دیوار شیشه ای و پنجره های قدی، مبلمان طوسی و کفپوش چوبی

یکی دیگر از نکاتی که در طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن بسیار اهمیت دارد، نوع پنجره‌هایی‌ست که انتخاب می‌کنید. پنجره‌های سبک مدرن برخلاف سبک‌های دیگر که پنجره با پرده‌های ضخیم پوشانده می‌شد، باید در معرض دید باشد. به همین دلیل از پنچره‌های بزرگ (از کف تا سقف) برای اتاق پذیرایی مدرن استفاده می‌شود تا فضای بیرون از خانه به طور کامل قابل مشاهده باشد. 

جنس قاب پنجره و پرده‌ای که روی پنجره کشیده می‌شود هم در مدرن بودن پنجره تاثیر گذار است. امروزه از قاب‌های سفید و شیک برای ساخت پنجره حال و پذیرایی مدرن استفاده می‌شود که همگی هم از نوع دو جداره و عایق در برابر صدا و گرما هستند. 

 

سقف پذیرایی مدرن 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با مبل ال شیری رنگ، صندلی طوسی، دیوار شیشه ای با درب های ریلی و فرش طوسی

پس از دیوار، دومین نقطه‌ای از اتاق پذیرایی که بیشتر در معرض دید قرار دارد، سقف اتاق است. سقف مدرن پذیرایی در انواع مختلفی طراحی می‌شود. گچبری مدرن سقف، متداول‌ترین روش در طراحی سقف‌ پذیرایی به این سبک است. اما از سقف‌های کاذب مختلفی هم برای طراحی مدرن اتاق پذیرایی استفاده می‌شود. در زیر تعداد از این سقف‌های کاذب پرکاربرد برای پذیرایی مدرن را معرفی می‌کنیم:

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با سقف رابیتس و نورپردازی مخفی، مبلمان مخمل طوسی و آبی و دیوارپوش چوبی پشت تلویزیون

  • سقف رابیتس: قدیمی‌ترین نوع سقف کاذب برای بخش نشیمن خانه‌ها، سقف رابیتس است. این نوع سقف قیمت ارزان‌تری نسبت به سایر سقف‌های کاذب دارد اما عمر کوتاه، محدودیت در شکل‌پذیری و کیفیت پایین، باعث شده به مرور زمان از دور خارج شود. اما هنوز هم برای ساخت سقف اتاق‌های پذیرایی سبک مدرن از آن استفاده می‌شود. 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با مبلمان کرم، نورپردازی کناف سقف و فرش قرمز

  • کناف سقف پذیرایی مدرن: متداول‌ترین شیوه‌ی طراحی سقف هال و پذیرایی جدید و مدرن، استفاده از کناف است. کناف‌ها هم مقاومت بالایی دارند و هم می‌توان آنها را شکل‌های دلخواه درآورد. نمای بیرونی سقف کناف مدرن شبیه به گچ کاری است و از این جهت شباهت زیادی به گچبری مدرن سقف دارد. 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با سقف آسمان مجازی طرح آسمان، تابلوی دیواری طرح گل و رنگی به همراه مبل ال سفید

  • سقف کاذب آسمان مجازی: یکی دیگر از شیوه‌های طراحی سقف اتاق‌های پذیرایی مدرن، به کار بردن سقف آسمان مجازی در این بخش از خانه است. این نوع سقف هنوز در ایران شناخته شده نیست اما می‌تواند فضای اتاق پذیرایی را با رنگ و طرح‌های خود مدرن کند. 

 

پرده‌ در سبک نشیمن مدرن 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با پرده های سفید، مبلمان طوسی و سرخابی و میز جلومبلی شیشه ای

در طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن، پرده‌ها نقش بسیار مهمی دارند. برخلاف پرده‌های سبک کلاسیک که اغلب طرح‌های شلوغ و جنس ضخیم داشتند، پرده‌های مدرن ویژگی‌هایی کاملا متفاوت دارند. پرده‌های مخصوص هال و پذیرایی مدرن اغلب یک یا نهایتا دو رنگ هستند و طرح‌های پیچیده‌ای روی این پرده‌ها دیده نمی‌شود. 

به طور کلی مهم‌ترین ویژگی پرده اتاق پذیرایی مدرن سادگی آن است. علاوه بر این، ضخامت این پرده‌ها باید نازک باشد تا نور به راحتی از بیرون به داخل خانه انتقال داده شود. به دلیل وجود پنجره‌های بزرگ در خانه‌های سبک مدرن، انتخاب پرده‌هایی نازک که به راحتی جمع شوند و اهالی خانه بتوانند بیرون را تماشا کنند، بسیار اهمیت دارد. 

 

کف در پذیرایی مدرن 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با دیوارها شیشه ای، فرش طوسی و مبلمان طوسی و آبی با پایه فلزی

برای کف‌سازی خانه‌هایی که به سبک مدرن طراحی شده‌اند از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. کف پذیرایی مدرن باید به گونه‌ای باشد که با دیوار، سقف و دکوراسیون داخل خانه هماهنگی داشته باشد. انتخاب طرح‌های شلوغ و رنگ‌های تند برای کف اتاق پذیرایی مدرن به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. چند نکته مهم درباره کف اتاق پذیرایی مدرن در زیر ذکر شده است: 

  • بهترین انتخاب برای کف سازی نشیمن مدرن، استفاده از سرامیک است. سرامیک کف پذیرایی مدرن در طرح و رنگ‌های مختلفی عرضه شده که متداول‌ترین رنگ‌ها، سفید و طیف رنگی قهوه‌ای است. 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با کفپوش چوبی، مبلمان طوسی، فرش طوسی طرحدار و شومینه و میزهای جلومبلی سفید

  • بهتر است روی سرامیک کف اتاق، قالیچه‌ای پهن کنید. نگران طراحی قالیچه یا فرش نباشید. اگر سری به فرش فروشی‌ها بزنید، فرش‌هایی با طرح مدرن وجود دارد که دقیقا با دکوراسیون مدرن خانه شما هماهنگ است. 
  • استفاده از پارکت به عنوان کفپوش اتاق پذیرایی مدرن از دیگر ایده‌هایی‌ست که می‌توان امتحان کرد. پارکت‌ها در طرح و رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند و می‌توان مدل مناسب با اتاق پذیرایی خود را از بین آنها انتخاب کنید. 
  • گرمایش از کف، یکی از جدیدترین موضوعاتی‌ست که در طراحی اتاق‌های نشیمن مدرن مطرح شده است. این شیوه به خصوص در طراحی مدرن که شومینه یا تجهیزات گرمایشی سنتی کمتر استفاده شده، محبوبیت بیشتری دارد. 

 

مبلمان در دکوراسیون پذیرایی مدرن

دکوراسیون پذیرایی مدرن با مبلمان طوسی و خاکستری، دیوار شیشه ای، فرش طوسی و کفپوش چوبی

مبلمان به اتاق نشیمن شخصیت می‌دهند. انتخاب مبل‌های مدرن که با سایر دکوراسیون اتاق هماهنگی داشته باشد، کار چندان دشواری نیست فقط باید مبل‌های سبک مدرن را بشناسید. به مبل‌هایی که از اواخر قرن 19 میلادی و تحت تاثیر مدرنیته طراحی شدند، مبلمان مدرن گفته می‌شود. این مبل‌ها ویژگی‌های مشترکی دارند که عبارت است از: 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با مبلمان چرم سبز و قهوه ای، میز و صندلی غذاخوری چوبی و دیوار شیشه ای

  • سادگی در طراحی: اولین و مهم‌‎ترین ویژگی مبلمان مدرن، سادگی و بی‌تکلف بودن آن بود. مبل‌های مدرن چه از نظر طراحی بدنه و چه از نظر جنس پارچه و بافت آن، ساده‌ترین شکل ممکن را دارند. به کار بردن چندین رنگ در مبلمان مدرن خیلی مرسوم نیست و اغلب یک رنگ دارند. 
  • توجه به کاربردی بودن مبل: تا قبل از معرفی مبلمان مدرن، مبل‌ها بیشتر جنبه‌ی تجملاتی داشتند. اما مبلمان مدرن با توجه به نیاز اهالی خانه و مهمانان طراحی جدیدی به خود گرفت. این تغییرات را می‌توان در دسته‌ی مبل، تاشو بودن مبل‌ها و اینگونه ویژگی‌ها مشاهده کرد. 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با مبلمان هندسی سفید و آبی و قهوه ای، میز جلومبلی چوبی و شومینه و دیوار آجری

  • طراحی با شکل‌های هندسی گوناگون: گرچه مبل‌های مدرن بسیار ساده طراحی می‌شدند، اما برخلاف مبل‌های کلاسیک که همگی شکل‌های مشخصی داشتند، در ساخت مبلمان مدرن از اشکال هندسی نامتقارن و متنوع استفاده می‌شد. مبلمان مدرن اغلب گوشه‌هایی گرد دارند و از وجود خطوط یا لبه‌های تیز روی آن جلوگیری می‌شود. 
  • استفاده از فلز در ساختار مبل: برای اولین بار از فلز در مبلمان مدرن استفاده شد. این ساختار شکنی باعث شد از مواد دیگری مانند پلاستیک و مواد مصنوعی هم در ساخت مبل استفاده شود که در نوع خود بی‌سابقه بود. 

 

نورپردازی در نشیمن مدرن 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با نورپردازی نقطه ای، مبلمان سفید و طوسی و دیوار شیشه ای و پاف طرحدار

حتی اگر تمام اتاق نشیمن را هم با المان‌های مدرن پر کنید، اگر نور مناسبی در اتاق وجود نداشته باشد، تلاش شما بی‌فایده است. نورپردازی پارامتر اصلی در طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن محسوب می‌شود. روش‌هایی گوناگونی برای ایجاد روشنایی در دکوراسیون پذیرایی کوچک و بزرگ پیشنهاد می‌شود که در زیر برخی از مهم‌ترین روش‌ها را معرفی می‌کنیم: 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با دیوار شیشه ای، لوستر کریستالی آویز و مبلمان سفید و فرش طرحدار ذغالی

  • لوستر و چراغ آویز مدرن: برای انتخاب نور اصلی اتاق پذیرایی دو گزینه پیش روی شماست؛ لوستر یا چراغ آویز. هر دو گزینه یک وظیفه را انجام می‌دهند. اگر سقف نسبتا بلندی دارید، لوستر مدرن و آباژور مناسب پذیرایی مدرن بهترین انتخاب برای اتاق پذیرایی شما هستند. اگر سقف اتاق پذیرایی شما کوتاه است می‌توانید از لوسترهای سقفی یا چراغ‌های آویز کوتاه استفاده کنید. 
پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای جامع خرید لوستر پذیرایی را مطالعه فرمایید.

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با نور مخفی، مبلمان و صندلی چرم قهوه ای و نسکافه ای و میز و صندلی غذاخوری

  • نور مخفی: نورهای اصلی پاسخگوی تمام نیازهای یک نشیمن مدرن نیستند. به همین دلیل از نورهای مخفی و مکمل برای حذف سایه‌ها و ایجاد فضایی دلنشین‌تر استفاده می‌شود. لامپ‌های SMD و هالوژن‌ها نمونه‌هایی از نورهای مکمل و مخفی هستند که در نشیمن مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 

دکوراسیون پذیرایی مدرن با چراغ های ال ای دی، مبلمان کرم و طوسی، دیوار سبز و لوستر آویز مدرن

  • چراغ LED: یکی از جدیدترین روش‌ها برای نورپردازی پذیرایی شیک و مدرن، به کار بردن چراغ‌های LED است. این چراغ‌ها بیشتر جنبه‌ی تزئینی دارند و برای روشنایی خانه از آنها استفاده نمی‌شود. نوارهای LED را در قاب‌بندی‌های دیوار پشت تلویزیون یا ورودی خانه به سمت پذیرایی به کار می‌برند. 

 

جمع‌بندی

دکوراسیون پذیرایی مدرن با مبل ال آبی کاربنی، صندلی های کرم، دیوارهای سفید و پنجره های بزرگ قدی

واژه‌ی «مدرن» به هر چیز جدیدی اطلاق می‌شود. این در حالیست که قدمت طراحی دکوراسیون به شیوه مدرن به بیش از یک قرن قبل بر می‌گردد. این شیوه در طراحی دیوار، پنجره، سقف، کفپوش و حتی انتخاب مبلمان خانه‌ها هم وارد شده است. طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن یکی از سخت‌ترین و البته جذاب‌ترین کارهاست که با اطلاع از ویژگی‌های این شیوه، به راحتی قابل اجراست. در این مقاله برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی مدرن نشیمن را معرفی کردیم. شما هم می‌توانید پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه‌ها برای ما بنویسید.