رنگ مشکی یکی از خاصترین رنگهاست که در عین سادگی میتواند جذابیت فضای داخلی منزل شما را بیشتر کند. این رنگ همیشه مخالفان سرسختی داشته اما اگر کلیشهها را کنار بگذاریم، خواهیم دید که رنگ مشکی در دکوراسیون داخلی منزل کاربرد فراوانی دارد. دکوراسیون مشکی در دنیای امروز معماری جایگاه ویژهای پیدا کرده اما برای استفاده درست از آن باید نکات مهمی را بدانید.
سوالات متداول
پرطرفدارترین رنگهای مکمل در دکوراسیون مشکی کدامند؟
سفید ،طلایی ، نقرهای، صورتی، سبز زمردی و قرمز از رنگهای مکمل پرطرفدار در دکوراسیون داخلی هستند.
در دکوراسیون مشکی حمام و سرویس بهداشتی، چه اجزایی را میتوانیم به رنگ مشکی انتخاب کنیم؟
کفپوش و دیوارها، کابینت روشویی، شیرآلات و اکسسوریها را میتوانید به رنگ مشکی انتخاب کنید.
افراد زیادی معتقدند رنگ مشکی باعث دلگیری فضا شده و ممکن است آن محیط را کوچکتر نشان بدهد. این تصور سالهای زیادی با ما بود و اجازه نمیداد چیدمان مشکی را در فضای داخلی منزل خود به کار ببریم. اما در دنیای معماری و دکوراسیون داخلی امروزه مشکی، یکی از رنگهای اصلی برای بخشهای خاصی از منزل، محل کار و یا محیطهای عمومی شناخته میشود.
البته لازم به ذکر است که شناختن رنگهای مکمل مشکی و ترکیب آنها با هم، باعث میشود تا دکوراسیون داخلی جذابی داشته باشیم. به همین منظور ما در این مقاله شما را در ابتدا با روانشناسی رنگ پرریسک مشکی و سپس با نحوه کاربرد آن در دکوراسیون داخلی منزل آشنا میکنیم.
نظر روانشناسان در مورد رنگ مشکی
رنگ مشکی در دسته رنگهای خنثی و خالص قرار میگیرد. به همین دلیل روانشناسان معتقدند بر خلاف تصور عموم، این رنگ دارای سادگی فراوانی است. رنگهای خنثی به دلیل ماهیتشان نه صرفا رنگ گرمی شناخته میشوند و نه رنگ سرد. ترکیب این نوع از رنگها با طیف رنگی مختلف میتواند به فضای شما زیبایی بیشتری ببخشد.
اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که تصور میکنند رنگ مشکی متعلق به ناراحتی است و باعث دلگیری محیط خانه میشود، این تفکر را کنار بگذارید. براساس تحقیقات فراوان، روانشناسان به این نتیجه رسیدهاند که رنگ مشکی آرامش درونی داشته و مظهر تضاد در نظر گرفته میشود. اگر تضادی وجود نداشت، سایر رنگهای موجود دیده نمیشدند.
اگر به روانشناسی رنگها علاقهمند باشید، حتما میدانید رنگ مشکی نماد قدرت است. اگر از کاربرد این رنگ در مراسمات عزاداری بگذریم، از نظر روانشناسان مشکی مظهر ویژگیهای خاصیست که در ادامه میخوانید:
- جسارت
- مسئولیتپذیری
- جدیت
- اعتماد به نفس
- تاثیرگذار بودن
- هوش و درایت
- مرگ و عزاداری
- اسرارآمیز بودن
تصور عموم مردم این است که رنگ مشکی متعلق به عزاداری و افرادیست که افسرده حال هستند. اما متخصصین روانشناس افراد علاقهمند به رنگ مشکی را دارای ویژگیهای زیر میدانند:
- در کار بسیار جدی هستند.
- اعتماد به نفس بالایی دارند.
- محافظهکارتر عمل میکنند.
- خود را نسبت به دیگران برتر میدانند.
- داشتن استقلال یکی از ویژگیهای مهم آنان است.
- خودخواه هستند.
- برقراری ارتباط با دیگران برایشان دشوار خواهد بود.
رنگ مشکی تمام نورهای موجود را جذب کرده و باعث انتقال تاریکی میشود. به همین دلیل هنگام استفاده از آن در دکوراسیون داخلی منزل باید موارد مهمی را در نظر گرفت. اگر از دکوراسیون مشکی به درستی استفاده نکنید، میتواند فضای منزل یا محیط کار شما را دلگیر نشان بدهد. بهترین راه حل شناختن طیف رنگی مشکی و نحوه به کار بردن آن در دکوراسیون داخلی است، که در ادامه به آن میپردازیم.
آشنایی با طیف رنگ مشکی
رنگ مشکی یکی از اولین رنگهای موجود در طبیعت است که انسانهای اولیه از آن استفاده میکردند. اولین حسی که از این رنگ میتوان گرفت، رمز و راز و پیچیدگی خاصی است که به دلیل ماهیت رنگ مشکی حس میشود. به همین دلیل در ادیان و مذهب از رنگ مشکی برای نشان دادن مرگ و عالم پس از آن استفاده میکنند. با این حال رنگ سیاه را میتوان دارای طیف رنگی محدودی دانست.
این رنگ به دلیل عدم بازتاب نورهای قابل مشاهده دیگر، به صورت سیاه دیده میشود. به طور کلی میتوان گفت طیف رنگی سیاه از سیاه پرکلاغی که تندی زیادی دارد، شروع میشود و در انتها با رنگ شبقی که نوعی سیاه بسیار تیره است، به اتمام میرسد. در این بین کلمه مشکی نشاندهنده رنگی است که ما بیشتر آن را به عنوان رنگ چشم میشناسیم.
نحوه طراحی و اجرای دکوراسیون مشکی
رنگ مشکی معمولا انتخاب افراد کمی برای دکوراسیون داخلی منزل خواهد بود. اما باید بدانید که این رنگ یکی از رنگهای مکمل کاربردی است که اگر به درستی اجرا شود، میتواند زیبایی منزل شما را دوچندان کند. در این قسمت مقاله روشهای به کاربردن رنگ مشکی در دکوراسیون منزل را به شما آموزش میدهیم. با ما همراه باشید.
اتاق نشیمن
اغلب افراد دوست دارند اتاق نشیمن منزلشان دارای سبک مدرن باشد. دکوراسیون رنگ مشکی به راحتی میتواند این فضای دلچسب را در محیط خانه شما لحاظ کند. اما لازمه آن دانستن نکات مهم در خصوص نحوه به کار بردن رنگ مشکی است. روشهای درست آن را در ادامه مشاهده میکنید:
دیوارها
بهترین راه حل برای به کاربردن رنگ مشکی در اتاق نشیمن، پیدا کردن دیوار شاخص یا اکسنت وال است. این رنگ برای دیوار شاخص بسیار مناسب بوده و به راحتی میتوانید دیوارهای دیگر را با رنگهایی همچون سفید، صدفی، کرم یا طلایی هماهنگ کنید.
مبلمان
مبلمان یکی از موارد مهم در اتاق نشیمن است، که وجود آن و انتخاب درست طرح و نقشش، باعث زیباتر جلوه دادن دکوراسیون پذیرایی میشود. میتوانید از مبلمان مدرن با جنس چرم به رنگ مشکی استفاده کنید تا فضای نشیمن شما را مدرنتر نشان بدهد. همچنین ترکیب رنگ مشکی برای مبلمان با چوب برای دسته آن، ایده جذابی است.
سقف
ترکیب رنگ سفید و مشکی باعث ایجاد فضای مینیمالیست شده که مورد علاقه طراحان آسیایی است. اگر شما هم به این طرح علاقه دارید، پیشنهاد ما به شما رنگآمیزی و طراحی سقف پذیرایی و اتاق نشیمن به رنگ مشکی و دیوارهای سفید است.
کفپوش
کفپوشها امروزه با تنوع بسیار بالایی تولید میشوند. رنگهای تیره در طراحی کفپوش طرفداران زیادی دارد. مشکی یکی از رنگهای تیره در تولیدات کفپوش است که میتواند با دیوار شاخص سیاه، یا دیگر دیوارهای سفید اتاق پذیرایی به خوبی هماهنگ بشود.
فرش
اگر کفپوش اتاق نشیمن را سفید یا خاکستری انتخاب کردید، پیشنهاد ما به شما برای فرش این فضا، رنگ مشکی است. این سبک از چیدمان دکوراسیون مشکی، اتاق نشیمن شما را مدرن و جذاب نشان میدهد.
پردهها
پردههای اتاق نشیمن یکیدیگر از مواردی هستند که به راحتی میتوان از طیف رنگی مشکی برای آن استفاده کرد. ترکیب توری سفید رنگ با والانی مشکی در کنار دیوارهای سفید و فرش یا کفپوشی به رنگ سیاه، اتاق نشیمن شما را خاصتر نشان میدهد.
سایر تجهیزات
تجهیزات اتاق پذیرایی را از هر طرح و جنسی که باشند، میتوانید به راحتی با دکوراسیون سیاه هماهنگ کنید. استفاده از گلدان، آویزها، قاب عکس، تابلوها، ، میز تلویزیون، لوستر در دکوراسیون داخلی و … به رنگ مشکی به آسانی با سایر لوازم اتاق نشیمن ست میشود.
آشپزخانه
آشپزخانه یکی از تاثیرگذارترین قسمتهای خانه است، و باید در انتخاب رنگ دکوراسیون آن دقت زیادی کرد. دکوراسیون مشکی ایدهای جذاب برای تزیین آشپزخانه محسوب میشود که در ادامه با نحوه اجرای آن آشنا میشوید:
دیواره
اغلب خانههای ایرانی متراژ کمی دارند و ممکن است آشپزخانه آنها فاقد پنجره و نور مناسب باشد. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که دیوارهای آشپزخانه خود را سفید رنگآمیزی کنید و رنگ مشکی را برای ترکیب آن در قسمتهای دیگر نگه دارید.
کابینتها
دکوراسیون سیاه یک ایده بسیار جذاب و خاص برای آشپزخانه و کابینتها است. شما به راحتی میتوانید رنگ کابینت خود را مشکی انتخاب کنید. که قرار گرفتن آنها در کنار دیوار سفید، نمای بسیار زیبایی به آشپزخانهتان میبخشد. از خوبیهای انتخاب رنگ مشکی برای کابینت این است که همیشه مد خواهد بود. انتخاب مشکی مات یا براق و صیقلی به انتخاب و سلیقه شما بستگی دارد. اما بهتر است بدانید که رنگ مشکی مات برای آشپزخانه اروپایی با سبک مدرن و کابینتهای صیقلی مشکی برای آشپزخانههای سلطنتی کاربرد دارند.
کاشی
انتخاب کاشیهایی از طیف رنگی مشکی و خاکستری میتواند به آشپزخانه شما جلوه زیبایی ببخشد. ترکیب کاشیهای سیاه-سفید یا سیاه و خاکستری به همراه کابینت مشکی یک ایده بسیار جذاب برای آشپزخانه خواهد بود. اگر کابینتها و دیوار آشپزخانه شما رنگ بسیار روشنی دارد، میتوانید از کاشی آشپزخانه با تناژ رنگی تیره و نزدیکتر به مشکی استفاده کنید.
جزیره
اگر فضای آشپزخانه شما بزرگ بود، حتما به طراحی جزیره آشپزخانه با کابینتهای مشکی فکر کنید. این ایده میتواند به تنهایی جذابیت آشپزخانه شما را دوچندان کند. اگر سایر کابینتها سفید باشند، ساخت جزیرهای با طیف رنگی مشکی در آشپزخانه شما همچون الماسی میدرخشد. ترکیب صندلیهایی از جنس چوب که با صفحه رویهی جزیره همخوانی دارد، انتخاب هوشمندانهای است.
تجهیزات
شما به راحتی میتوانید دکوراسیون سیاه خود را با تجهیزات آشپزخانه تکمیل کنید. در دنیای امروز طراحی و دکوراسیون داخلی مشکی راه خود را پیدا کرده. بسیاری از تجهیزات این فضا همچون لوسترها، تخته کار، ظرف و ظروف، سرویس چاقو و انواع سینک… با رنگبندی مشکی تولید میشوند.
لوازم برقی
رنگ مشکی یکی از پرطرفدارترین رنگها برای لوازم برقی همچون یخچال، لباسشویی، ماشین ظرفشویی، چایساز، قهوهساز، میکسر و… است. این لوازم با طیف رنگی مشکی به خوبی با سایر بخشهای آشپزخانه هماهنگ میشوند.
اتاق خواب
سختترین قسمت خانه برای چیدمان مشکی، اتاق خواب است. این اتاق مخصوص استراحت بوده و باید در انتخاب رنگآمیزی دیوار آن دقت فراوان کرد. رنگ مشکی را اگر با رنگهای مکمل درستی ترکیب کنید، به راحتی میتوانید از آن در دکوراسیون اتاق خواب خود بهره ببرید.
توجه داشته باشید که دکوراسیون سیاه برای طراحی دکوراسیون اتاق کودک مناسب نیست. در صورت لزوم میتوانید بخشی از فضای اتاق نوجوانان با رنگ مشکی ترکیب کنید. در ادامه پیشنهادات ما را برای نحوه به کار گرفتن رنگ سیاه در دکوراسیون اتاق خواب میخوانید:
دیوارها
اگر به دکوراسیون سیاه در اتاق خواب علاقه دارید، بهترین راه حل پیدا کردن دیوار شاخص است. دیوار پشت تخت خواب گزینه مناسبی برای ترکیب رنگی مشکی و یا کاغذ دیواری با تناژ سیاه خواهد بود. هیچوقت همه دیوارها را به رنگ سیاه درنیاورید. ترکیب آن با سفید، صدفی، خاکستری و یا پانلهای چوبی ایده جذابی هستند. برای جذابتر شدن دیوار شاخص با رنگ مشکی، حتما از لوازم تزیینی سفید یا طلایی استفاده کنید. آویزها، قاب عکسها و سایر تجهیزات با رنگ روشن بر روی دیوار شاخص سیاه جلوه زیبایی خواهند داشت.
پردهها
پردهها یکی از مهمترین لوازم اتاق خواب هستند، که میتوانند بر روحیه شما تاثیر مستقیم بگذارند. اگر به داشتن اتاق خواب نورگیر علاقهمندید استفاده از پردههای تیره رنگ را فراموش کنید. برخی از افراد با انتخاب پرده ضخیم جلوی نور ورودی از پنجره را میگیرند. این افراد میتوانند به راحتی پردههای اتاق خواب را با طیف رنگی مشکی انتخاب کنند. ترکیب رنگ مشکی با سفید، کرم و صدفی برای پرده اتاق خواب بسیار جذاب است. این انتخاب در صورتی توصیه میشود که دیوارهای شما سفید یا بسیار روشن باشند.
تخت و روتختی
پانلهای چوبی با رگههای مشکی، گزینه مناسبی برای ساخت تخت خواب هستند. این ترکیب رنگی میتواند به اتاق خواب شما با دیوارهای سفید نمای جذابی ببخشد. همچنین انتخاب روتختی با طیف رنگی مشکی، اتاق خواب شما را خاصتر جلوه میدهد. اگر دیوار شاخص پشت تخت خواب مشکی بود، حتما از روتختیهایی با طیف رنگی مشکی روشنتر استفاده کنید.
کفپوشها
کفپوشهای اتاق خواب همچون اتاق نشیمن و آشپزخانه میتوانند با طیف رنگی مشکی انتخاب بشوند. این رنگ همیشه برای کفپوش انتخاب جذابی بوده و کفپوش اتاق خواب هم از این قاعده مستثنی نیست.
تجهیزات
اگر اتاق خواب شما متراژ کوچکی داشت و رنگ سفید یا بسیار روشن را برای دیوارهای آن انتخاب کردید، میتوانید دکوراسیون سیاه را در تجهیزات اتاق بگنجانید. قاب عکسهایی با رنگ مشکی آویزها، صندلی، پاف، کمدها، دستگیرهها و لوستر … از تجیهزاتی هستند که به راحتی میتوان آنها را با رنگ سیاه انتخاب کرد.
حمام و سرویس بهداشتی
رنگ مشکی در دنیای امروزه دکوراسیون داخلی انتخاب اول طراحان زیادی است. آنها معتقدند رنگ مشکی برای حمام و سرویس بهداشتی، نه تنها باعث کوچکی و دلگیری فضا نمیشود بلکه آن محیط را فریبنده و شگفتانگیز جلوه میدهد. در ادامه با کاربرد رنگ مشکی در حمام و سرویس بهداشتی آشنا میشوید:
کفپوش و دیوارها
انتخاب کفپوش و دیوارهای تمام سیاه، یک انتخاب جسورانه برای حمام و سرویس بهداشتی است. این رنگ به تنهایی شاید سلیقه خیلی از افراد نباشد. اما اگر در نورپردازی و انتخاب روشویی مناسب دقت کنید، میتوانید ایده جذابی را به مرحله اجرا برسانید. همچنین استفاده از پانلهای چوبی جهت گذاشتن تجهیزات حمام و سرویس بهداشتی، تضاد زیبا و جذابی را به وجود میآورد.
کابینت روشویی و شیرآلات
یکی از انتخابهای هوشمندانه در دکوراسیون مشکی، کابینت روشویی سیاه است. ترکیب این رنگ با روشویی سفید به همراه دیوار و کفپوشهای روشن، ایده جذابی به نظر میرسد. همچنین طراحان دکوراسیون داخلی معمولا برای شیرآلات از رنگ مشکی استفاده میکنند که با ترکیب رنگ سفید، زیبایی آن فضا را دوچندان میکند.
تجهیزات
اگر فضای حمام و سرویس بهداشتی شما بسیار کوچک بود و رنگ روشن را برای دیوار و کفپوش آن انتخاب کردید، میتوانید تجهیزات لوکس و جذابی را با رنگ مشکی به کار ببرید. این رنگ برای تجهیزات حمام و سرویس بهداشتی بسیار کاربردی بوده و ترکیب آن با طلایی، صدفی و کرم جذابیت فضای شما را بیشتر میکند.
پرطرفدارترین رنگهای مکمل در دکوراسیون رنگ مشکی
این تصور همیشه با ما بوده که رنگ مشکی دلگیر است و میتواند فضای خانه را کوچکتر نشان بدهد. طراحان دکوراسیون داخلی معتقدند اگر مکملهای اصلی رنگ مشکی را بشناسید، به یکی از انتخابهای اصلی شما تبدیل میشود. در ادامه پرطرفدارترین رنگهای مکمل دکوراسیون سیاه را معرفی میکنیم.
سفید
رنگ سفید اصلیترین مکمل مشکی است و ترکیب سفید و مشکی طرفداران زیادی دارد.
طلایی
ترکیب رنگ مشکی و طلایی برای اتاق نشیمن، حمام و سرویس بهداشتی انتخاب جذابی است. البته دکوراسیون طلایی در طراحی فضاهای خانه بسیار پرکاربرد است.
نقرهای
ترکیب رنگ نقرهای یا خاکستری با مشکی بهترین انتخاب برای اتاق خواب و آشپزخانه مدرن بهشمار میآید.
صورتی
اگر به دکوراسیون صورتی مدرن و شیک علاقهمندید، میتوانید کلیشه را کنار بگذارید و به سراغ ترکیب مشکی با صورتی بروید. این ترکیب رنگی برای اتاق نشیمن، آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی بینظیر است. توجه داشته باشید در این ترکیب رنگی، صورتی رنگ غالب و مشکی رنگ مکمل خواهد بود.
سبز زمردی
این رنگ وقتی با مشکی ترکیب میشود، بهترین ایده برای دیوار شاخص آشپزخانه و اتاق خواب خواهد بود. از آن غافل نشوید.
قرمز
ترکیب رنگی مشکی و قرمز از گذشته طرفداران زیادی داشته است. این رنگ برای مبلمان و فرش اتاق نشیمن ایده بسیار جذابی خواهد بود.
جمعبندی: آرامش درونی در خانه با دکوراسیون مشکی
رنگ مشکی همانقدر که در انتخاب لباس و کیف و کفش پرطرفدار است، در دکوراسیون داخلی منزل کاربرد کمی دارد. افرادی زیادی فکر میکنند دکوراسیون مشکی باعث کوچکی خانه میشود. در دنیای امروز طراحی دکوراسیون منزل، رنگ مشکی بهعنوان یک رنگ خاص و فریبنده معرفی میشود. تنها کافیست شیوه ترکیب آن را با رنگهای مکمل اصلی مشکی بدانید.
ما در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با دکوراسیون سیاه آشتی بدهیم و کاربرد این رنگ را در بخشهای مختلف منزل توضیح دادیم. شما از رنگ مشکی در دکوراسیون خانهتان استفاده میکنید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام؛ دکوراسیون مشکی برای طراحی دفتر کار مناسب است؟
سلام؛ بله، شما میتوانید برای یکنواخت نشدن فضای کار از رنگهای مکمل هم استفاده کنید.
سلام؛ در طراحی دکوراسیون مشکی پذیرایی به سبک کلاسیک از چه اکسسوریهایی میتوانیم استفاده کنیم؟
سلام؛ در طراحی دکوراسیون مشکی پذیرایی به سبک کلاسیک میتوانید از مجسمهها، تابلوها، آینه و دیگر اکسسوریها به رنگهای سفید، نقرهای، طلایی و سبز زمردی استفاده کنید.