دکوراسیون اتاق خواب سنتی، این کلاسیک‌های جذاب و همیشه محبوب!

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با تم سفید و شیری، تخت و چند تابلو دیواری و پنجره با سفید

طراحی دکوراسیون اتاق خواب به عنوان یکی از شخصی‌ترین و آرامش‌بخش‌ترین فضاهای خانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل هم هست که تک‌تک عناصر و وسایلی که در آن استفاده می‌شود باید مطابق با سلیقه فرد و همین‌طور منطبق با نیازهای او باشد. در این میان، سبک‌های دکوراسیون داخلی متفاوتی نیز وجود دارند که هر کدام با توجه به ویژگی‌ها و اصولی که دارند با برخی از سلیقه‌ها همخوانی داشته و مطابق با نیازهای محیط طراحی می‌شوند. در این مطلب از وب‌سایت معمار نو با شما هستیم تا به طور مفصل به سبک سنتی بپردازیم و شما را با دکوراسیون اتاق خواب سنتی آشنا کنیم.

 

سوالات متداول:

در طراحی دکوراسیون اتاق خواب سنتی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

1. توجه به سبک دکوراسیون سنتی 2. ترکیب رنگ‌ها 3. لوازم و اکسسوری‌ها 4. تجهیزات نورپردازی 5. چیدمان مبلمان 6. سرویس خواب چوبی منبت‌کاری شده 7. انتخاب پارچه مناسب 8. فرش و گلیم 9. کفپوش‌ها و دیوارپوش‌ها


از چه لوازمی در طراحی دکوراسیون اتاق خواب سنتی استفاده کنیم؟

1. گلیم و فرش‌های سنتی 2. سرویس‌خواب چوبی 3. پارچه‌هایی همچون ترمه و پارچه اصفهانی 4. وسایل چوبی تزیینی و انواع اکسسوری‌ها 5. پرده پنجره همراه با طرح و نقش‌های الهام گرفته از طبیعت


مهمترین ویژگی‌های دکوراسیون اتاق خواب سنتی چیست؟

تقارن، تعادل و همین‌طور نسبت از مهمترین ویژگی‌های دکوراسیون اتاق خواب سنتی می‌باشند.

 

دکوراسیون اتاق خواب سنتی چیست؟

دکوراسیون سنتی اتاق خواب ایرانی با دیوارهای آبی، فرش،گلیم قرمز سنتی و تخت چوبی

در بسیاری از شرایط، مفهومی که از دکوراسیون اتاق خواب سنتی برداشت می‌شود متفاوت خواهد بود. برخی از افراد، آن را با سبک کلاسیک یکسان می‌دانند و برخی دیگر نیز آن را صرفا دکوراسیون سنتی ایرانی برداشت می‌نمایند. مفهومی که در این مطلب می‌خواهیم به آن اشاره کنیم، دکوراسیون سنتی یا همان کلاسیک است، اما اگر بخواهیم برخی از ویژگی‌های دکوراسیون اتاق خواب سنتی ایرانی را نیز معرفی کنیم می‌توانیم به این موارد اشاره نماییم:

  •  گلیم و فرش‌های سنتی به همراه اکسسوری‌ها و وسایل چوبی تزیینی
  •  سرویس‌خواب گره‌چینی یا چوبی ساده
  •  پارچه‌هایی همچون ترمه، پارچه اصفهانی و…
  • ترکیب رنگ‌های غالب قرمز، کرم، قهوه‌ای، سبز و…

 

ویژگی‌های دکوراسیون اتاق خواب سنتی

دکوراسیون سنتی اتاق خواب با تم رنگ های روشن و خنثی، دو تابلو بر دیوار و یک لوستر طلایی

به طور کلی سبک دکوراسیونی سنتی از اصول و قواعد نسبتاً مشخصی پیروی می‌کند که در نهایت، موجب بروز ویژگی‌های اصلی در این سبک می‌شود. برای مثال از جمله اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که به راحتی می‌توان در فضایی با طراحی سنتی احساس کرد، آرامش، صلح، احساس گرما، راحتی، ارزش بخشیدن به خانواده و… است. در این سبک، تمامی جزئیات، همچون یک اثر هنری هستند و می‌توانند توجه شما را به خود جلب کنند. در واقع می‌توان با اطمینان گفت که هیچ‌کدام از بخش‌ها و البته وسایلی که در طراحی سنتی استفاده می‌شوند، حاصل تصادف و اتفاق نیستند، بلکه در پس کوچک‌ترین انتخاب‌ها نیز اصول سبک سنتی پیاده‌سازی شده است.

اصلی‌ترین ویژگی و اصولی که به خوبی می‌توان در فضاهای سنتی و به دنبال آن، دکوراسیون اتاق خواب سنتی و کلاسیک مشاهده کرد شامل تقارن، تعادل و همین‌طور نسبت می‌شوند. به همین دلیل هم هست که همه وسایل و المان‌های این سبک با فکر و ایده‌ دکوراسیون داخلی از قبل تعیین‌شده انتخاب می‌گردند.

 

سرویس خواب در دکوراسیون اتاق خواب سنتی

دکوراسیون سنتی یک اتاق خواب با تخت چوبی، فرش، پرده قهوه ای و دو ساعت دیواری مربعی چوبی بالای تخت

در دکوراسیون اتاق خواب سنتی لازم است که توجه و تمرکز بالایی را بر روی انتخاب سرویس خواب خود به کار بگیرید، چراکه مهم‌ترین رکن در طراحی دکوراسیون اتاق خواب سنتی شما، داشتن یک سرویس خواب مناسب و ایده آل است. به طور کلی سرویس خواب شما باید از ابعاد بالایی برخوردار باشد، این یعنی تخت خواب‌هایی از مدل‌های کینگ و کویین، بهترین انتخاب برای شما به حساب خواهند آمد. این ویژگی در رابطه با سایر وسایل سرویس خواب شما نیز قابل رؤیت خواهد بود. بنابراین بهتر است که سبک سنتی را ترجیحاً در اتاق خوابی با متراژ بالا پیاده‌سازی کنید. با این حال اگر از عاشقان این سبک هستید می‌توانید با اندکی تغییر و یا تهیه وسایلی جمع و جورتر نیز به هدف خود برسید.

 

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با یک تخت و یک دست مبلمان با طرح های ظریف و سنتی و دو آباژور

سرویس خوابی که در دکوراسیون اتاق خواب سنتی خود استفاده می‌کنید باید از چوب‌هایی مستحکم به رنگ سفید و یا رنگ طبیعی خود چوب و یا فلزهایی با پیچ و تاب‌های بسیار ساخته شده باشد. درست است که غالباً این وسایل، کمی گران‌بها و گران قیمت خواهند بود، اما امروزه تنوع طراحی و تولید انواع سرویس خواب، به اندازه‌ای هست که بتوانید با توجه به بودجه و البته فضای موجود در اتاق خوابتان، بهترین انتخاب را داشته باشید. از دیگر ویژگی‌های مهمی که بهتر است در انتخاب سرویس خواب خود مدنظر داشته باشید نوع طراحی سرویس خواب است. داشتن بدنه چوبی منبت‌کاری شده جزء مهم‌ترین ارکان انواع وسایل در دکوراسیون اتاق خواب سنتی به حساب می‌آید. این دقیقاً همان وجه تمایز سبک سنتی با سایر سبک‌های دکوراسیونی است.

 

استفاده از پارچه در دکوراسیون اتاق خواب سنتی

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با یک تخت دونفره، روتختی آبی روشن با نقوش سنتی و ظریف و یک پنجره بزرگ

حالا وقت آن می‌رسد که به سراغ پارچه، عنصر مهمی در هر فضای سنتی برویم و نحوه استفاده از آن در فضای اتاق خواب را مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی انتخاب پارچه مناسب برای این فضای خانه می‌تواند تأثیر مستقیمی بر میزان پررنگی و نفوذ سبک سنتی داشته باشد. معمولاً پارچه‌هایی از جنس کتان سفید، ابریشم و یا ساتن با رنگ‌های خنثی، اصلی‌ترین بافت پارچه‌ای این سبک را تشکیل می‌دهند. در کنار این استفاده از پرده‌های توری و همین‌طور پتوهای مخمل و باشکوه هم پیشنهادهای دیگری هستند که برای طراحی اتاق خواب شما داریم. سعی کنید در بافت پارچه‌ای که در دکوراسیون اتاق خواب سنتی خود پیاده‌سازی می‌کنید، ظرافت نقش و طرح را مدنظر داشته باشید و به سراغ مدل‌هایی بروید که نقش و نگار باشکوه و در عین حال ظریفی دارند. ترکیب این ویژگی‌ها در نهایت می‌تواند فضای اتاق خواب شما را سنتی‌تر و شکیل‌تر سازد.

 

انتخاب فرش در دکوراسیون اتاق خواب سنتی

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با یک تخت چوبی و چرمی قهوه ای تیره و رو تختی ساتن تیره با دیوار های سبز

حالا بیایید تمرکز خود را به روی فرش‌های منتخب در اتاق خواب سنتی ببریم. قبل از هر چیز باید بگوییم که این سبک، تأکید فراوانی بر استفاده از فرش دارد، بنابراین اگر از آن دسته افرادی هستید که وجود فرش در خانه را چندان مهم و مؤثر نمی‌دانید بهتر است که در زمان طراحی به سبک سنتی، در عقیده‌تان تجدید نظر کنید. به طور کلی وجود فرش در هر بخشی از خانه، گرما و آرامش بسیاری را ایجاد می‌کند و این موضوع در رابطه با دکوراسیون اتاق خواب سنتی نیز به مراتب از اهمیت و ارزش بیشتری برخوردار خواهد شد. نکته مهم در انتخاب این فرش، آن است که به سراغ مدل‌هایی بروید که در وهله اول، بافت و نقش سنتی داشته و در کنار آن هم با رنگ و ترکیب کلی فضا، هماهنگ باشند. توصیه ما این است که مدل‌هایی را انتخاب کنید که با طرح و نقش‌های فشرده و الهام گرفته‌ای از طبیعت، بافته شده‌اند.

 

نورپردازی در دکوراسیون اتاق خواب سنتی

دکوراسیون اتاق خوب سنتی با دیوار های صورتی گچ بری شده، یک لوستر و دو آباژور در دو طرف تخت

با وجودی که نورپردازی، در طراحی داخلی هر فضایی اهمیت بسیار زیادی دارد، اما باید اعتراف کنیم که این موضوع یکی از نقاط عطف سبک سنتی است. به همین خاطر هم لازم است که در دکوراسیون اتاق خواب سنتی خود فضایی نورانی و روشن داشته باشید. برای این کار می‌توانید علاوه بر استفاده از لوستر اتاق خواب، تعدادی چراغ‌ کوچک دیگری همچون چراغ دیوارکوب، آباژور و… را نیز در این فضای خانه داشته باشد. یادتان باشد که در صورت استفاده از این نورپردازی‌ها، قرینه را نیز در فضای اتاق خواب خود رعایت کنید. معمولاً متریالی که در دکوراسیون اتاق خواب سنتی برای نورپردازی‌ها طراحی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل برنز، چوب، برنج و… می‌شوند. با این حال بهتر است که خود را محدود به متریال نورپردازی‌ها نکنید و تمرکزتان را بر روی طراحی آن‌ها بگذارید.

 

بهترین رنگ دکوراسیون اتاق خواب سنتی

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با تم رنگی طلایی و قهوه ای و کاغذ دیواری گل گلی

قطعاً انتخاب یک رنگ درست و مناسب در هر سبکی از دکوراسیون می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در نحوه پیاده‌سازی آن طرح و سبک داشته باشد. به همین دلیل هم هست که غالباً در انواع سبک‌های دکوراسیونی با طیف‌های نسبتاً مشخصی از رنگ‌هایی روبه‌رو می‌شویم که انتخاب‌هایمان را تا حدودی محدود می‌کنند. به طور کلی طراحان داخلی توصیه می‌کنند که برای انتخاب رنگ در سبک‌های دکوراسیون اتاق خواب سنتی خود به سراغ رنگ‌هایی با تناژ خنثی و همین‌طور روشن بروید، این یعنی پالت‌های رنگی همچون سفید، کرم، سبز روشن، شنی، شیری، آبی روشن، زیتونی، طلایی و… همه و همه انتخاب‌های خوبی خواهند بود.

با این حال امروزه جسارت‌هایی در انتخاب رنگ اتاق خواب سنتی دیده می‌شود که می‌تواند شجاعت این انتخاب را در شما نیز افزایش دهد. در واقع اگر تمامی مراحل و حساسیت‌های طراحی اتاق خواب کلاسیک را جدی بگیرید می‌توانید به سراغ رنگ‌های متنوع‌تری همچون سرمه‌ای، طوسی، زرشکی و… نیز بروید. در نهایت هم یادتان باشد که هیچ وقت تأثیر رنگ‌های نقره‌ای و طلایی، هر چند کوچک و جزئی را نیز نادیده نگیرید.

 

وسایل تزئینی در دکوراسیون اتاق خواب

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با یک تخت چوبی و دو پنجره با پرده های نخودی و یک شومینه

بعد از تمامی وسایل بزرگ و اصلی اتاق خواب، احتمالاً به تعدادی وسیله تزئینی نیز احتیاج خواهید داشت. همان‌طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، حتی کوچک‌ترین انتخاب‌ها و المان‌ها نیز در تزیین اتاق خواب سنتی با یک هدف و به صورت هوشمندانه‌ انتخاب می‌شوند. بنابراین لازم است که در انتخاب وسایل دکوری و تزئینی‌تان نیز وسواس بسیاری به خرج دهید. برای استفاده از وسایل تزئینی در دکوراسیون اتاق خواب سنتی می‌توانید به سراغ مدل‌های کوچک و بزرگی از تابلوها، مجسمه‌ها و… بروید و در این زمینه هیچ‌گونه محدودیتی نخواهید داشت، اما نکته مهم اینجاست که باید مدل‌هایی را انتخاب کنید که از متریال نقره، شیشه و یا چینی ساخته شده باشند. در کنار این استفاده از طرح و نقوش الهام‌گرفته از طبیعت هم می‌تواند زیبایی فضای اتاق خواب سنتی شما را به مراتب افزایش دهد.

 

طراحی اجزای داخلی دکوراسیون اتاق خواب سنتی

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با کفپوش سنگی، دو آباژور و دو پنجره در دو طرف تخت

درست است که وسایل و لوازمی که برای دکوراسیون اتاق خواب سنتی خود تدارک می‌بینید تأثیر مستقیمی در چیدمان و طراحی فضا خواهند داشت، اما المان‌های داخلی ساختمان نیز به نوبه خود از اهمیت بسیاری برخوردارند.

 

کفپوش مناسب

انتخاب کفپوش مناسب برای اتاق خواب می‌تواند تأثیر زیبایی فضای کلاسیک شما را به مراتب افزایش دهد و قطعاً برعکس آن هم تمامی زحماتتان را هدر خواهد داد! در انتخاب کفپوش مناسب دکوراسیون اتاق خواب سنتی خود می‌توانید به سراغ مدل‌هایی همچون پارکت‌های چوبی بروید تا با کمک آن‌ها، حس خوب آرامش و گرمای چوب و طبیعت را به فضای داخلی اتاق خوابتان نیز انتقال دهید. نکته مهم اینجاست که این چوب باید طبیعی و باکیفیت باشد. در کنار این هم متریال‌های ارزشمند و زیبای دیگری همچون مرمر، سنگ و… می‌توانند فضای داخلی اتاق خواب شما را شکیل‌تر سازند.

 

طراحی دیوار

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با تم آبی و سفید با یک تخت، یک مبل و کاٰغذ دیواری گلدار

حالا بیایید تمرکزمان را به سمت دیوارهای اتاق خواب ببریم. طراحی دکوراسیون سنتی از ما می‌خواهد که در طراحی دیوار این فضا به سراغ پوشش‌هایی همچون دیوارپوش اتاق خواب، پارچه و یا کاغذ دیواری اتاق خواب برویم. در کنار این هم متریال‌ها و طرح‌های دیگری همچون چوب، سنگ مرمر، گچ تزئینی، نقاشی و پتینه کاری و… همه و همه زیبایی این فضا را افزایش خواهند داد.

 

جمع‌بندی

دکوراسیون اتاق خواب سنتی با یک تخت و قالیچه ی سفید و سقف سفید گچ بری شده به همراه لوستر

اهمیت طراحی هر فضایی از خانه با توجه به کاربری و نوع استفاده‌ای که دارد مسئله‌ای انکارناپذیر است. طبیعتاً فضاهای خصوصی‌تری همچون اتاق خواب که به نوعی پناهگاه افراد بوده و میزبان ساعت‌های آخر روز و زمان استراحت آن‌هاست می‌تواند از اهمیت و حساسیت به مراتب بیشتری نیز برخوردار باشد. به همین دلیل هم لازم است که تمام دقت و وسواس خود را برای طراحی این فضا به کار بگیرید. نکته مهم اینجاست که بعد از انتخاب سبک دکوراسیونی موردنظر خود، تمامی قوانین و اصول آن را بشناسید و بعد هم به سراغ انتخاب تک‌تک المان‌ها و وسایل اتاق خواب بروید، این کاری است که با مطالعه کامل و دقیق این مطلب، انجام خواهید داد. یادتان باشد که علی‌رغم تمامی قوانین و اصولی که در طراحی دکوراسیون اتاق خواب سنتی وجود دارد، این شما هستید که می‌خواهید از این فضا استفاده کنید، بنابراین سلیقه و علایق خود را نادیده نگیرید و دقیقاً مطابق با آن‌ها پیش بروید. با این کار قطعاً فضای دل‌چسب‌تر و راحت‌تری را برای خود فراهم خواهید کرد.