کابینت‌ نئوکلاسیک و تفاوت آن با کابینت‌ کلاسیک

آشپزخانه ای با کفپوش پارکت قهوه ای، پنجره های سقفی و کابینت نئوکلاسیک سفید

کابینت‌های مدرن کابینت‌هایی هستند بسیار ساده و در مقابل آن‌ها کابینت‌های کلاسیک وجود دارد که دارای نقش و نگار‌های زیادی هستند که این نقش و نگارها بیشتر بر گرفته از گذشته است. کابینت‌های نئوکلاسیک نه به سادگی کابینت‌های مدرن هستند و نه به شلوغی کابینت‌های کلاسیک، می‌توان تلفیقی از دو طرح را بر روی کابینت نئوکلاسیک مشاهده کرد. نه تنها می‌توانید این سبک را در سایر فضاهای خانه اجرا کنید، بلکه می‌توانید در آشپزخانه، قلب خانه نیز با طراحی کابینت، این سبک را به آشپزخانه بیاورید. آنچه این سبک را متمایز کرده است، سادگی در سبک است. برای درک بهتر از مدل نئوکلاسیک می‌توان گفت، ستون‌ها، سرستون‌ها و منبت کاری‌هایی که بر روی کابینت کلاسیک وجود دارد را حذف کنید، در نهایت کابینتی ساده خواهید داشت که نئوکلاسیک است.

 

سوالات متداول:

المان‌های اصلی کابینت نئوکلاسیک کدامند؟

در کابینت مئوکلاسیک المان‌هایی از اشرافیت، سادگی و مدرنیته را می‌توانید ذر کنار هم مشاهده کنید. این کابینت‌ها با ارتفاع بلند و به شکل متقارن طراحی می‌شوند.


کابینت نئوکلاسیک در چند طرح و مدل طراحی می‌شود؟

کابینت‌های نئوکلاسیک در 2 نوع پلی‌اورتان و پلی استر و به صورت پولیشی طراحی می‌شوند.


سبک طراحی کابینت نئوکلاسیک در مقایسه با کابینت کلاسیک چه تفاوت‌هایی دارد؟

1. قرینه‌سازی بیشتر در جزئیات کابینت نئوکلاسیک 2. استفاده از تاج‌های ساده و هم رنگ کابینت در سبک نئوکلاسیک 3. پنهان کردن لوازم آشپزخانه، بیشتر در سبک کلاسیک( پنهان کردن درب ماشین ظرفشویی، لباسشویی و یخچال) 4. نظافت آسان در کابینت نئوکلاسیک به دلیل سادگی بیشتر

 

المان‌های کابینت نئوکلاسیک

آشپزخانه ای با کابینت نئوکلاسیک به رنگ سفید و طوسی با کفپوش قهوه ای تیره

می‌توان گفت سبک نئوکلاسیک همان سبک کلاسیک اما با ویژگی‌های سبک مدرن است. ممکن است از نظر ویژگی یک کابینت با سبک مدرن را داشته باشید، اما در ظاهر یک کابینت کلاسیک در آشپزخانه دیده می‌شود. در سبک نئوکلاسیک المان‌هایی از اشرافیت، سادگی و مدرنیته را می‌توانید در کنار هم داشته باشید. سادگی که در این سبک وجود دارد هرگز شما را خسته نخواهد کرد و تا سال‎ها می‌توانید این کابینت‌ها را در آشپزخانه خود داشته باشید. از دیگر فاکتورهایی که می‌توان کابینت نئوکلاسیک را معرفی کرد، ارتفاع بلند آن‌ها است که تا سقف ادامه خواهد داشت. در این سبک تلاش شده است تا در تمامی کابینت‌ها، تقارن به خوبی رعایت شود و این موضوع کمک می‌کند تا این سبک را در فضاهای کوچک نیز اجرا کنید.

کابینت‌های نئوکلاسیک را بیشتر در طیف رنگی روشن و خنثی می‌توانید نصب کنید. این سبک از کابینت را بیشتر از چوب، ممبران و‌‌ ام دی اف خام طراحی می‌کنند. طرح‌هایی که بر روی سطح کابینت وجود دارد را از طریق دستگاه سی ان سی بر روی ‌‌ام دی اف اجرا می‎کنند. ‎می‌توانید در کنار کابینت‌‎های نئوکلاسیک، دکوراسیون را با استفاده از فرش سنتی یا ظروف چینی و طرح‌های سنتی تکمیل کنید و در نهایت با یک چراغ آویزان و استفاده از نور مخفی در بخش کابینت، جذابیت کابینت‌ها و فضای آشپزخانه را دوچندان کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای جامع اجزای اصلی کابینت را مطالعه فرمایید.

 

انواع کابینت نئوکلاسیک

 

کابینت نئوکلاسیک نوع پلی استر

آشپزخانه با کابینت نئوکلاسیک پلی‌استر سفید و طوسی و لوستر آویز

کابینت‌های نئوکلاسیک، با رنگ‌های پلی اورتان و پلی استر پوشش داده می‌شوند. این نوع رنگ‌ها کمک می‌کنند تا ماندگاری کابینت افزایش پیدا کند. اگر آشپزخانه دارای پنجره‌های زیاد است و کابینت‌ها در معرض مستقیم نور خورشید قرار دارند، پوشش پلی اورتان روی کابینت بسیار مقاوم است و از کابینت در برابر نور خورشید و رطوبت محافظت می‌کند تا کابینت‌ها کمتر آسیب ببینند. از مزیت این پوشش بر روی کابینت ‌‌ام دی اف، می‌توان به تنوع انتخاب رنگ اشاره کرد که با توجه به دکوراسیون آشپزخانه، رنگ‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد. این نوع رنگ قابلیت این را دارد که به صورت مات و براق اجرا شود و به عنوان یک لایه پوششی بر روی ‌‌ام دی اف از چسبندگی بالایی برخوردار است.

 

کابینت نئوکلاسیک نوع پولیشی

آشپزخانه با کابینت نئوکلاسیک پلیشی به رنگ قهوه ای با نورپردازی های مخفی و درب شیشه ای

اگر قصد سفارش کابینت نئوکلاسیک را دارید، این سبک در نوع پولیشی از نظر قیمت، رنگ و ظاهر کمی با نوع پلی استر متفاوت است. این مدل کابینت از ورق‌های ‌‌ام دی ‌‌اف روکش شده ساخته می‌شود. پس از اینکه بر روی ‌‌ام‌دی‌اف با دستگاه سی‌ان‌سی طرح‌هایی ایجاد شد، در نهایت با رنگ‌های پولیشی، رنگ‌آمیزی می‌شود. در مدل پولیشی ضخامت کابینت بین ۲۵ تا ۴۰ میلی‎متر انتخاب می‌شود و رنگ روی آن نیز دارای ضخامت ۲ میلی‎متری است. در واقع می‏‌توان گفت منظور از رنگ پولیشی یک لایه شیشه‌ای رنگ است که بر روی سطوح کابینت قرار می‏‌گیرد. این موضوع باعث می‌شود تا کابینت از مقاومت بالایی برخوردار شود و در برابر ضربه و خط‌و‌خش بسیار مقاوم باشد. این نوع کابینت ضدآب است و می‌توانید تنها در رنگ سفید آن را سفارش دهید.

 

تفاوت‌های کابینت نئوکلاسیک و کلاسیک

آشپزخانه با کابینت نئوکلاسیک ال شکل و جزیره به رنگ طوسی و سفید

آنچه در کابینت‌های نئوکلاسیک بیشتر به چشم می‌خورد، قرینه‌سازی در جزئیات است. قطعا استفاده از کابینت‌های نئوکلاسیک نه تنها فضای آشپزخانه را به طور کلی تغییر می‌دهد، بلکه تاثیر مستقیمی در فضاهای دیگر خانه دارد. برای کابینت‌های نئوکلاسیک می‌توانید از تاج‌های ساده استفاده کنید تا نمای کابینت بیشتر دیده شود، دقت داشته باشید که رنگ تاج باید هم رنگ کابینت انتخاب شود. پنهان کردن لوازم، یکی از ویژگی‌های مهم در کابینت سبک کلاسیک است. می‌توان گفت گذاشتن قاب بر روی هود، گذاشتن درب برای ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و یخچال و پنهان کردن آن‌ها از ویژگی‌های طراحی کلاسیک کابینت آشپزخانه محسوب می‎شود.

 

سادگی یا پیچیدگی

آشپزخانه با کابینت نئوکلاسیک ساده سفید و صفحه رویی سنگ مشکی

کابینت‌های کلاسیک به دلیل تزییناتی که دارند، بیشتر برای فضاهای بزرگ انتخاب می‌شوند، از این نظر اگر فضای آشپزخانه شما کوچک است، توصیه می‌شود برای جلوگیری از شلوغی بیش از حد، از کابینت‌های نئوکلاسیک استفاده کنید که سادگی بیشتری دارند و نقش و نگار کمتری در آن‌ها دیده می‌شود. این موضوع باعث می‌شود تا فضا بزرگ‌تر نشان داده شود. در سبک کلاسیک می‌توانید پیچیدگی و تزیینات بیشتری ببینید اما در سبک نئوکلاسیک تزیینات ساده‌تری استفاده شده است. امروزه انتخاب سبک مدرن به معنای سادگی و دور از هرگونه عدم پیچیدگی است و کابینت‌های نئوکلاسیک انتخاب مناسب برای کسانی است که علاقمند به سبک مدرن هستند. تنها طرحی که بر روی درهای کابینت نئوکلاسیک می‌توانید ببینید، یک فریم ساده است که به صورت یک قاب در بخش میانی درب وجود دارد.

 

مدت زمان نظافت کابینت

آشپزخانه با کابینت نئوکلاسیک سفید و جزیره قهوه ای و دو لوستر آویز

از آنجایی که محیط آشپزخانه به طور مداوم در معرض چربی و مواد غذایی قرار دارد، ممکن است کابینت‌ها به نظافت روزانه نیاز داشته باشند. می‌توان گفت منبت‌ها و نقش و نگارهایی که بر روی کابینت کلاسیک وجود دارند، نظافت را برای شما سخت‌تر می‌کنند و مدت زمان بیشتری را برای نظافت شیارها باید صرف کنید. اما کابینت‌های نئوکلاسیک به دلیل سادگی در سطح، نیاز به زمان چندانی نخواهند داشت. بنابراین نظافت آشپزخانه با کابینت‌های نئوکلاسیک بسیار آسان خواهد بود.

 

مدت زمان آماده‌سازی کابینت

آشپزخانه بزرگی با کابینت و جزیره نئوکلاسیک سفید نورپردازی شده

ساخت کابینت‌های کلاسیک با توجه به نقش و نگارهایی که دارند، یک پروسه طولانی محسوب می‌شود و اگر حجم کابینت‌ها نیز بالا باشد به دلیل پیاده‌سازی انواع طرح‌ها ممکن است، تحویل آن‌ها مدت زمان بیشتری به طول انجامد. آنچه پیاده‌سازی طرح را طولانی می‌کند، ایجاد آن‌ها با دست است. اما کابینت‌های نئوکلاسیک به دلیل عدم وجود طراحی خاص، زمان ساخت کوتاه‌تری دارند. حتی اگر قصد طراحی درب‌ کابینت همراه با نقش و نگار جزیی را داشته باشید، از آنجایی که با دستگاه سی‌ان‌سی انجام می‌شود، سرعت کار بالا خواهد بود و در مدت زمان کوتاهی سفارش‌ها آماده خواهد شد، می‌توان گفت یکی از فاکتورهای مهم در تفاوت قیمت این دو سبک کابینت، ایجاد طرح با دست و دستگاه است.

 

سبکی تلفیقی

آشپزخانه با دیوارهای طوسی و کابینت نئوکلاسیک یو شکل سفید رنگ

معمولاً برخی از افراد هم به سبک مدرن علاقه‌مند هستند و هم به سبک کلاسیک، انتخاب کابینت‌های نئوکلاسیک برای این افراد می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. همچنین این قضیه می‌تواند برعکس باشد، بسیاری از افراد کابینت‌های مدرن را به دلیل سادگی بیش از حد نمی‌پسندند، این افراد می‌توانند کابینت‌های نئوکلاسیک را انتخاب کنند که با طراحی کم جلوه‌‌ای خاص را به کابینت می‌بخشند. همینطور برخی از افراد کابینت‌های کلاسیک را به دلیل شلوغی بیش از حد نقش و نگارهایی که بر روی کابینت وجود دارند، نمی‌پسندند که این افراد نیز می‌توانند کابینت‌های نئوکلاسیک را انتخاب کنند. گرچه در این سبک نیز، طراحی‌هایی وجود دارد اما بسیار جزئی و ساده هستند. می‌توان گفت کابینت‌های کلاسیک برای کسانی که به سبک‌های قدیمی و تجملاتی علاقه دارند مناسب هستند و کابینت‌های نئوکلاسیک برای آشپزخانه‌هایی به سبک مدرن مناسب هستند.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله با سبک‌های محبوب در طراحی آشپزخانه آشنا شوید را مطالعه فرمایید.

 

تنوع در رنگ‌بندی

آشپزخانه با کابینت نئوکلاسیک یک طرفه سفید و خاکستری و کفپوش چوبی

رنگ‌بندی کابینت‌های نئوکلاسیک بیشتر در زمینه روشن است. این انتخاب با توجه به فضای آشپزخانه اهمیت خود را نشان می‌دهد، انتخاب کابینت نئوکلاسیک با رنگ روشن بهترین رنگ کابینت برای آشپزخانه کوچک خواهد بود و می‌تواند فضا را بزرگ‌تر نشان دهد. اما اگر فضای آشپزخانه بزرگ است، می‌توانید رنگ‌های دیگر را نیز برای مدل نئوکلاسیک انتخاب کنید. در بین رنگ‌های روشن این کابینت می‌توان گفت رنگ کرم، خاکستری، بژ، طلایی و نقره‌ای بهترین انتخاب‌ها هستند که در کنار آن استفاده از کفپوش پارکت و سقف‌های ساده، جذابیت سبک کلاسیک کابینت را بیشتر نشان می‌دهند. البته در برخی از آشپزخانه‌های بزرگ به علت نبود نور کافی، فضا تاریک است که از این نظر استفاده از رنگ‌های روشن برای کابینت به روشنایی آشپزخانه کمک خواهد کرد.

با توجه به رنگ روشن کابینت می‌توانید از دستگیره‌هایی با رنگ برنز یا طلایی استفاده کنید و اگر کابینتی به رنگ تیره را انتخاب کرده‌اید، از دستگیره‌های استیل یا سرامیکی با رنگ روشن استفاده کنید. رنگ‌هایی که برای کابینت‌های نئوکلاسیک استفاده می‌شوند از نوع پلی‌اورتان، پلی‌استر و پولیشی هستند. از مهم‌ترین مزیت این نوع رنگ‌ها مقاومت بالای آن‌ها است که باعث عمر طولانی کابینت می‌شود. معمولا رنگ کابینت کلاسیک به سمت تیره است که البته این امکان وجود دارد برای آشپزخانه‌های کوچک آن را به رنگ‌های روشن انتخاب کنید. بهترین رنگ کابینت کلاسیک رنگ قهوه‌‌ای است، که از محبوب‌ترین رنگ‌ها به شمار می‌آید چرا که شباهت نزدیکی به رنگ چوب طبیعی دارد.

 

جنس کابینت

آشپزخانه ای با کابینت نئوکلاسیک دو رنگ بخش بالایی سفید و بخش پایینی طوسی

در سبک کلاسیک و نئوکلاسیک جنس کابینت‌ها تفاوتی ندارند و هر دو سبک را می‌توانید از جنس چوب طبیعی انتخاب کنید. به دلیل اینکه نقش و نگارهای صفحه کابینت‌های کلاسیک با دست صورت می‌گیرد باید از انواع چوب کابینت مرغوب استفاده شود. تفاوتی که در بین این دو سبک وجود دارد این است که به جهت کاهش هزینه‌ها می‌توانید برای سبک نئوکلاسیک از چوب‌های مهندسی شده از جمله ‌‌ام دی اف استفاده کنید. درضمن طراحی‌ با دستگاه بر روی‌‌ ام دی اف بهتر انجام می‌شود. اما اگر همچنان علاقمند به جنس چوب طبیعی هستید، کابینت‌های MDF را می‌توانید با روکش چوب انتخاب کنید تا جذابیت چوب طبیعی را به آشپزخانه خود بیاورید. یکی از انواع کابینت‌های روکش شده ام دی اف، کابینت ممبران است. در این مدل کابینت، تمام طرح‌ها از طریق دستگاه سی‌ان‌سی انجام می‌شود و هزینه شما کاهش پیدا می‌کند.

 

هنر دست یا دستگاه

خانه بزرگی با کابینت نئوکلاسیک سفید لوسترهای آویز و هالوژن های سقفی

آنچه باعث جلوه کابینت‌های کلاسیک می‌شود، نقش و نگارها هستند. زمانی که این هنر با دست اجرا شود، علاوه‌بر اینکه جلوه کار بیشتر خواهد شد، ارزش کابینت‌ها افزایش پیدا می‌کند، در نتیجه قیمت کابینت کلاسیک بالا خواهد رفت. در مقابل استفاده از دستگاه سی ان سی باعث می‌شود که سرعت کار بالاتر رفته، در نتیجه زمان کمتری برای ساخت کابینت نئوکلاسیک صرف می‌شود و هزینه کابینت کاهش پیدا می‌کند.

 

تفاوت قیمت

کابینت نئوکلاسیک سفید با کفپوش پارکت قهوه ای و نورهای مخفی در آشپزخانه

قیمت کابینت‌های نئوکلاسیک بسیار کمتر از نوع کلاسیک است. وجود منبت‌کاری‌های بیشتر برای کابینت‌های کلاسیک، استفاده از هنر دست و همچنین استفاده از متریال چوب طبیعی قطعاً قیمت کابینت کلاسیک را افزایش می‌دهد. در کنار این موارد، متراژ کابینت نیز می‌تواند باعث افزایش هزینه‌ها شود. در کابینت‌های نئوکلاسیک عواملی همچون استفاده از ‌‌ام دی اف روکش شده و دستگاه سی‌ان‌سی قیمت کابینت را کاهش می‌دهند.

 

سخن پایانی

آشپزخانه ای با دیوارپوش، کفپوش و سنگ روی کابینت سفید و کابینت نئوکلاسیک سفید

کابینت یک عنصر اساسی در آشپزخانه محسوب می‌شود و از آنجا که افراد زمان زیادی را معمولاً در آشپزخانه سپری می‌کنند، باید فضایی کاملاً دلنشین و همراه با آرامش داشته باشند. کابینت‌های نئوکلاسیک، کابینت‌های جدیدی محسوب می‌شوند که در بین افراد کمتر شناخته شده است. انتخاب کابینت‌های نئوکلاسیک به دلیل طراحی‌های ساده، آرامش را القا می‌کنند و انتخاب آن‌ها با رنگ روشن علاوه‌بر بزرگ‌تر نشان دادن آشپزخانه باعث می‌شوند نور بیشتری منعکس شود و آشپزخانه روشن‌تر دیده شود. همچنین با یک نورپردازی مناسب در آشپزخانه می‌توانید جلوه کابینت‌ها را دوچندان کنید. معمولاً کابینت‌ نئوکلاسیک را نیز در ابعاد استاندارد می‌سازند. کابینت‌های زمینی با ۵۵ سانتیمتر عمق و ۹۰ سانتیمتر ارتفاع و کابینت‌های بالایی یا دیواری نیز با عمق ۳۰ سانتیمتر و ارتفاع ۹۰ سانتیمتر ساخته می‌شوند. البته می‌توانید این کابینت‌ها را با ارتفاع بلند تا سقف طراحی کنید.