کفپوش شیشهای در بین بسیاری از افراد، جهت اجرا در خانه یا دفتر کار، به محبوبیت زیادی دست پیدا کرده است. این افراد بیشتر به دنبال افزایش زیبایی محیط کار یا خانه خود هستند. سیستم کفپوش شیشهای، عالی و منحصر به فرد است و امکان راه رفتن بر روی آن را نیز برای شما فراهم میکند. شیشههای شفاف مقاوم در برابر حرارت، بر روی هم قرار گرفته میشوند و این اجازه را میدهند تا نور به ویژه به طبقات پایین نفوذ پیدا کند. با این حال، هنوز اطلاعات غلط زیادی در مورد استحکام و دوام سطوح شیشهای و سایر جنبههای آن وجود دارد. برای بررسی جامع سیستمهای کف شیشهای، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
سوالات متداول:
در انتخاب کفپوش شیشهای باید به چه مواردی توجه کنیم؟
1. انتخاب نوع کفپوش شیشهای شفاف و مات 2. توجه در انتخاب نوع شیشه کفپوش 3. ضخامت کفپوش 4. دوام و مقاومت 5. شرایط نگهداری 6. توجه به کاربری فضای مورد نظر 7. هزینه نصب کفپوش شیشهای
کفپوش شیشهای چه کاربردهایی دارد؟
پوشاندن بخشی از کف و به ندرت کل سطح کف محیطهای داخلی و خارجی و برای طراحی دکور بخشی از فضاهای خانه استفاده میشوند.
کفپوش شیشهای در چند مدل طراحی و تولید میشود؟
کفپوشهای شیشهای به طور کلی در دو نوع شفاف و مات تولید میشوند.
آشنایی با کفپوش شیشهای
کفپوش شیشه ای، به سطحی شیشهای که قابلیت راه رفتن بر روی آن وجود دارد، اشاره میکند. نصب کفپوش شیشهای یک راه عالی برای افزایش میزان نور طبیعی است که به فضای شما وارد میشود و در عین حال عایق و زیبایی را نیز افزایش میدهد. کفپوش شیشهای بیشتر در طبقات بالا استفاده میشود تا امکان روشنایی طبیعی اتاقهای طبقات پایین نیز فراهم شود. استحکام کفپوشهای شیشهای با توجه به حداکثر بار مورد انتظار، متفاوت است.
شاید تصور شما این باشد که شیشه یک ماده شکننده است و به همین دلیل استفاده از آن ایمن نیست، باید بگوییم اشتباه میکنید. البته در مورد کفپوش شیشهای، نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت. با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، این متریال دارای ساختار پشتیبانی قوی است و طوری طراحی شدهاند که در برابر تردد قابل توجه، مقاومت بالایی دارند. شیشهای که به طور خاص به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار میگیرد، معمولاً پنج برابر قویتر از شیشههای معمولی است.
کفپوش شیشهای شفاف یا مات
برای تهیه کفپوش شیشه ای ابتدا باید تعیین کنید به شیشه شفاف احتیاج دارید یا یک شیشه مات. یک تصور اشتباه رایج در مورد کفپوشهای شیشهای این است که همه آنها شفاف هستند. در حالی که بسیاری از افراد کفپوشهای شیشهای را برای قسمتی انتخاب میکنند که در زیر آن، یک باشگاه خانگی، کتابخانه یا اتاق نشیمن قرار دارد که کف شیشهای شفاف مناسب نخواهد بود. در بسیاری از پروژهها، هدف این است که نور و روشنایی را به سطح پایینتر منتقل کرد، بدون این که حریم خصوصی افرادی که از طبقات پایین استفاده میکنند، نقض شود. از این رو باید از کفپوشهای مات استفاده کرد.
انواع شیشه کفپوش شیشهای
شیشه مقاوم
شیشه مقاوم که به عنوان کفپوش نیز شناخته میشود، از نظر ساختاری به همان اندازه کفپوش فلزی یا چوبی محکم طراحی شده است. استحکام و ثبات ارائه شده توسط این نوع کفپوش باعث حفظ یکپارچگی سازه میشود. برای تولید شیشه مقاوم، شیشه استاندارد تا دمای شدید گرم میشود و با خنکسازی سریع، استحکام آن چند برابر میشود. اختلاف دمای بسیار زیاد بین خارج و داخل شیشه، در حین فرآیند سرمایش سریع، باعث ایجاد کشش کافی میشود که شیشه را تا پنج برابر قویتر از شیشه معمولی نگه میدارد. حتی در صورت افتادن یک شئ بسیار سنگین بر روی شیشههای مقاوم، به سختی میشکنند. شکستگیها در این نوع شیشه، به جای تبدیل به قطعات بزرگ، تبدیل به قطعات کوچک است.
شیشه لمینت
این شیشه ساختاری، دارای یک لایه پلی وینیل بوتیرال(PVB) در بین دو شیشه است. لایه PVB برای ایجاد چسبندگی ساختاری بسیار قوی عمل میکند. این بدان معناست که در هنگام شکستن، شیشه به لایه PVB میچسبد، به جای اینکه شیشه به طور خطرناکی به اطراف پرتاب شود. این موضوع باعث میشود که کفپوش شیشهای لمینت از نظر رعایت نکات ایمنی، بهترین نوع کفپوش شیشهای باشد. فراموش نکنید این چسب پلاستیکی همچنین به عنوان عایق حرارتی عمل میکند.
شیشه سندبلاست
شیشه سندبلاست، شیشهای است که روی سطح آن حکاکی شده است تا ظاهری شفاف داشته باشد. در طی فرآیند سندبلاست، ماسه از سطح شیشه عبور میکند و باعث سایش و ظاهر مات میشود. به همین دلیل است که کفپوش شیشهای سندبلاست در بین افراد که به دنبال زیبایی منحصر به فرد هستند، همچنان یک گزینه محبوب است. بسیاری از افراد کفپوش شیشهای را دوست دارند، اما این موضوع نیز برای آنها اهمیت دارد که حریم خصوصی برای طبقات پایین نیز رعایت شود.
شیشه ضد لغزش
در حالت استاندارد، شیشه یک ماده صاف و لغزنده است که خطر قابلتوجهی را فراهم میکند. سوالی که مطرح میشود این است که چگونه میتوان از کفپوش شیشهای، بدون به خطر انداختن ایمنی استفاده کرد؟ طراحی شیشه ضد لغزش، این مشکل را برطرف کرده است. کفپوش شیشهای مقاوم در برابر لغزش با اسید تراشی یا سندبلاست روی سطح شیشه ایجاد میشود، تا الگوهای مختلفی ایجاد و باعث افزایش کشش شود. شیشه ضد لغزش یک متریال محبوب برای کفپوش راه پلهها است، زیرا ایمنی بالاتری را در برابر خطر سر خوردن و زمین خوردن ایجاد میکنند.
ضخامت کفپوش شیشهای
اگر قصد دارید یک سیستم کف شیشهای در خانه خود نصب کنید و قبلاً هرگز در این مسیر قدم نگذاشتهاید، احتمالاً میپرسید که ضخامت شیشه باید تا چه اندازه باشد تا سازه، ایمن در نظر گرفته شود. با در نظر گرفتن ۴ فاکتور، به پاسخ درست دست پیدا کنید.
میزان وزن وارد شده
اگر میخواهید کف شیشه ای، بارهای زیادی را تحمل کند، از جمله مبلمان سنگین، شیشه باید ضخیم باشد تا از ساختار قویتری برخوردار شود. برعکس، اگر قصد ندارید، وسایل سنگین زیادی را روی سطح قرار دهید، شیشههای نازکتر انتخاب مناسبی خواهند بود.
پشتیبانی
هرچه تعداد پشتیبانها برای پانلهای شیشهای کمتر باشد، ضخامت پنلها باید بیشتر باشد. به عنوان مثال، یک کفپوش شیشهای ۱ × ۱ متر مربع، با پشتیبانی از دو طرف، میتواند با ضخامت حدود ۵۰ میلیمتر انتخاب شود. اگر این پانل از چهار طرف پشتیبانی شود، ضخامت آن میتواند ۳۰ میلیمتر باشد و از استحکام و ثبات ساختاری کافی برخوردار باشد.
نوع شیشه
شیشههای مقاوم، دارای استاندارد مقاومت ساختاری هستند. بنابراین نباید به اندازه کفپوشهای شیشهای معمولی ضخیم باشند.
عرض و طول شیشه
طول و عرض شیشه مهمترین عامل تعیینکننده در ضخامت کفپوش شیشهای هستند. به طور کلی، هرچه طول صفحه گستردهتر باشد، ضخامت آن نیز باید بیشتر باشد.
راه رفتن روی کفپوش شیشهای
برای اینکه راه رفتن روی شیشه ایمن تلقی شود، باید از استحکام ساختاری کافی برخوردار باشد. به طور کلی، خرید شیشههای روکشدار تقویت شده با حرارت، به دلیل برتری، نسبت به اکثر انواع شیشهها بیشتر توصیه میشود. در واقع، آنها به گونهای طراحی شدهاند که مانند پیاده رو بتنی، ایمن باشند. هر پانل به طور معمول از سه لایه شیشه لمینت مقاوم ۳۰ میلیمتری ساخته شده است و از آنجا که این لایهها به طریقی خاص به هم چسبیدهاند، سدی ایجاد میکنند که نفوذ یا شکستن آنها بسیار دشوار خواهد بود. حتی اگر فشارهای شدید اعمال شود و یک لایه شکسته شود، همچنان فرم خود را حفظ میکنند. از نصب شیشههای معمولی به عنوان سازه کفپوش خودداری کنید، زیرا این امر میتواند ساکنان خانه را در معرض خطرات ایمنی قابل توجهی قرار دهد.
تحمل وزن کفپوش شیشهای
میزان وزنی که کفپوش شیشهای میتواند تحمل کند، بستگی به نوع شیشه و میزان پشتیبانی ارائه شده برای صفحات شیشهای دارد. به این ترتیب، میتوان گفت این امکان وجود دارد وزن دلخواه را روی کفپوش شیشهای قرار دهید، مشروط بر اینکه نصابان این نوع کفپوشها، هنگام برنامهریزی برای انتخاب ضخامت شیشه، پشتیبانیهای جانبی آن را در نظر بگیرند. برای مقایسه نسبی، کفپوشهای شیشهای مدرن میتوانند وزنی دو برابر یک کفپوش چوبی معمولی را تحمل کنند. همچنین کفپوشهای شیشهای درجه یک میتوانند تا ۴۰۰ کیلوگرم وزن را در هر متر مربع تحمل کنند.
دوام کفپوش شیشهای
طول عمر کفپوش شیشهای به عوامل مختلفی از جمله کیفیت ساخت، میزان سطح و نگهداری آن بستگی دارد. با این حال، به طور کلی، شیشه یک ماده قوی و مقاوم است و با راه رفتن بر روی پانلها میتواند سالها دوام بیاورد. ممکن است با گذشت زمان دچار خط و خشهای عجیب و غریب شود، اما تمیز نگهداشتن آن بسیار آسان است و کیفیت بالای آن را برای مدت زمان طولانی حفظ میکند.
مزایای کفپوش شیشهای
کاربردی
سیستمهای کف شیشهای میتوانند زیبایی فضاهای مختلف را افزایش دهند. از طراحی فضاهای مسکونی مانند آپارتمانهای چند طبقه گرفته تا فضاهای تجاری مانند طراحی رستوران، مراکز خرید و طراحی کافی شاپ. این نوع کفپوش منحصر به فرد میتواند تقریباً به هر نوع فضایی جان تازهای ببخشد.
نگهداری آسان
کفپوشهای شیشهای ضد لک هستند و تمیز کردن آنها آسان است. به سادگی میتوانید هر چند وقت یکبار کفپوش را با یک دستمال مرطوب پاک کنید تا گرد و غبار و بقایای آلودگیهای ایجاد شده از بین بروند تا ظاهری جذابتر داشته باشند. در مقایسه با انواع دیگر کفپوشها مانند واش بتن، کفپوش شیشهای در برابر قارچها و سایر عوامل حساسیتزا مقاومت بالایی دارد. همچنین، شیشه به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید تغییر کیفیت نمیدهد و بسیار مقاوم است.
زیبایی بصری
سیستمهای کف شیشهای معمولاً دارای رنگ شفافی هستند که اجازه میدهند فضای اتاق روشن شود. روشنایی اضافی، حس تاریکی را که با اغلب اتاقها همراه است، از بین میبرد. علاوهبر این، میتوانید کفپوش اتاق خواب را با الگوهای طراحی متفاوت شیشه، متناسب با زیبایی فضای اتاق خود تهیه کنید.
عملکرد پیشرفته
کفپوش شیشهای نقش بسیار کاربردی ایفا میکند، زیرا فضاها را بزرگتر نشان میدهد. این ویژگی برای کسانی که میخواهند فضایی دلباز داشته باشند، عالی است.
طرحهای متنوع
صفحات کفپوش شیشهای را میتوان تقریباً به هر شکلی از جمله مربع، مستطیل، دایره و غیره سفارش داد.
معایب کفپوش شیشهای
نصب سخت
اگر قصد دارید کفپوش شیشهای را بدون تجربه قبلی در خانه خود نصب کنید، آن را فراموش کنید. برای به حداقل رساندن دید لایه چسبنده بین شیشههای شفاف، تنها نصابان حرفهای میتوانند این کار را انجام دهند. شما همچنین به تجهیزات خاصی مانند تیغه کاربید نیاز دارید تا در صورت لزوم بتوانید شیشهها را به طور موثر بدون شکسته شدن، برش دهید.
آسیب پذیری در برابر خط و خش
سطوح شیشهای به راحتی خراشیده میشوند و به دلیل شفافیت شیشه، این خراشها بیشتر به چشم میآیند. خراشهای بزرگ و قابل مشاهده باعث میشوند که کفپوش شیشهای از نظر ظاهری چندان زیبا جلوه نکند.
احتمال ترک خوردن
کفپوشهای شیشهای زمانی که در معرض مشکلات ساختاری قرار میگیرند، به طور نمونه، اگر سطح مورد نظر یکدست نباشد، دچار ترکخوردگی میشوند. شیشه به عنوان یک ماده حساس، به ترکهای تنشی حساسیت زیادی دارد. بر خلاف سرامیک، شیشه فاقد ساختار داخلی کریستالی است، بنابراین منسجم نیست. برای جلوگیری از ترک خوردن کفپوش شیشهای، قبل از نصب، از یکپارچگی سازه اطمینان حاصل کنید.
کاربرد کفپوش شیشهای
کفپوشهای شیشهای میتوانند جلوهای مدرن، ساده و لوکس به فضا بدهند. کفپوشهای شیشهای، معمولاً برای پوشاندن بخشی از کف و به ندرت، کل سطح کف استفاده میشوند. این متریال را میتوان در طیف وسیعی از محیطهای داخلی و خارجی استفاده کرد. این که آیا میخواهید نور خانه خود را به کمک یک دیوار پوشیده از بلوک شیشهای به حداکثر برسانید یا یک طبقه زیبا در رستوران خود ایجاد کنید، صفحات کفپوش شیشهای برای طراحی بخشی از این فضاها گزینه فوق العادهای هستند. فقط باید حریم خصوصی را در نظر داشته باشید و سعی کنید از نصب پانلهای شیشهای در بالای اماکن عمومی شلوغ اجتناب کنید.
کفپوشهای شیشهای یکی از موارد بسیار رایج در طراحی داخلی است. آنها را میتوان در هماهنگی با دکوراسیون فضاهای داخلی نصب کرد. به عنوان مثال؛ اگر قصد دارید برای دکور بخشی از فضای خانه از پارتیشن شیشهای استفاده کنید، کفپوشهای شیشهای برای هماهنگی با دکور فضا گزینه مناسبی در انتخاب کفپوش فضای خانه شما هستند.
هزینه کفپوش شیشهای
وقتی صحبت از کفپوش شیشهای میشود، گزینههای زیادی برای انتخاب وجود دارد. به این ترتیب، قیمتها متفاوت خواهد بود. کفپوشهای شیشهای در مقایسه با سایر انواع کفپوشها، هزینه قابلتوجهی دارند. کفپوش شیشهای به دلیل متریال خاص و وقت زیادی که برای نصب حرفهای آن صرف میشود، کمی گران است. همچنین جنبههای دیگر ممکن است هزینه نصب را بالا ببرند. به عنوان مثال، میتوانید از الگوهای رنگی در لایههای شیشه استفاده کنید یا لایههای شیشه را مات کنید که این تصمیمات، هزینهها را افزایش میدهند. همچنین هزینه صفحات کف شیشهای بستگی به اندازه و سطح آنها دارد. به طور کلی هرچه صفحات بزرگتر باشند، هزینه آنها بیشتر خواهد بود.
سخن پایانی
کفپوش شیشهای به دلیل طراحی خاصی که دارد، توجه افراد را به خود جلب میکند. این متریال یک گزینه بسیار مدرن و همه کاره است، مناسب برای یک خانه لوکس، یک دفتر کار حرفهای یا یک ساختمان تجاری است. در سالهای اخیر، کاربرد کفپوشهای شیشهای بین طراحان داخلی، معماران، مدیران پروژه و صاحبان املاک مورد استقبال واقع شده است. با این حال، علیرغم این محبوبیت، برخی از افراد در مورد ایمنی آن محتاط هستند، اما با کسب اطلاعات میتوانید با مزیتهای این سازه بیشتر آشنا شده و با خیالی آسوده برای فضای خود از این کفپوش استفاده کنید.
16 نمونه کفپوش شیشهای
سلام کفپوش شیشهای مات و شفاف در چند رنگ تولید میشود؟
سلام
کفپوش شیشهای در طیف رنگی طوسی یا دودی، بنفش و سبز به صورت مات و شفاف تولید میشود.
سلام کف فضای راه پله را میتوانیم با کفپوش شیشهای طراحی کنیم؟
سلام
بله؛ شما میتوانید متناسب با ابعاد فضای کف پلهها از کفپوش شیشهای در طراحی فضای راه پله استفاده نمایید.