بررسی کامل ابعاد استاندارد انواع کابینت

ابعاد استاندارد کابینت های سفید، صفحه رویی کابینت و هود و گاز مشکی

طراحی کابینت‌ها و این‌که در ساخت آن‌ها به تمامی المان‌ها توجه شود، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. آشپزخانه قلب هر خانه‌ای است و باید در دکوراسیون آن، تمامی جوانب با دقت بالایی سنجیده شود. ابعاد کابینت نیز از جمله مواردی است که می‌تواند بر زیبایی دکوراسیون این بخش و همچنین کاربردی بودن آن تأثیر بگذارد. در صورتی که اندازه این کابینت‌ها به درستی انتخاب شود می‌توان تمامی تجهیزات آشپزی، ظرف و ظروف و تجهیزات برقی را به راحتی در آن‌ها جای داد. این موضوع بر نحوه رفت و آمد در آشپزخانه و دسترسی به وسایل موردنیاز نیز اهمیت دارد.

در اغلب موارد به اندازه کابینت‌ها شامل ارتفاع، طول و عرض و همچنین فاصله آن‌ها از هم توجه نشده و در پایان کار نیز با نمایی نامناسب در آشپزخانه‌ها مواجه هستیم. حتی در برخی موارد، کاربران با مزایای استاندارد بودن اجزای اصلی کابینت‌ها آشنایی نداشته و بدون توجه به نکات مربوط به این موضوع، اقدام به استفاده از کابینت‌های نامناسب در آشپزخانه خود می‌کنند. ازاین‌رو لازم دیدیم تا این مقاله را به بررسی این موضوع پرداخته و نکات مهم در مورد اندازه کابینت‌ها را با هم مرور کنیم.

 

سوالات متداول:

در تعیین ابعاد کابینت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

1. ابعاد آشپزخانه 2. طرح و مدل کابینت‌ها 3. توجه به قد افراد برای استفاده از کابینت‌های بالایی 4. نوع کاربرد هر کابینت و توجه به ابعاد وسایل مورد استفاده در هر کابینت 5. متریال کابینت‌ها


کابینت‌ها از نظر اندازه در چند نوع طراحی می‌شوند؟

کابینت‌ها در انواع ایستاده، دیواری و زمینی طراحی می‌شوند.


کابینت‌های یکسره و ایستاده در چه ابعادی طراحی می‌شوند؟

کابینت‌های ایستاده در ارتفاع 220 تا 250 سانتی‌متر و عرض 20 تا 90 سانتی‌متر طراحی می‌شوند.

 

فاصله استاندارد کابینت‌ها در چیدمان آن‌ها چقدر باید باشد؟

کابینت چوبی عسلی رنگ و رویه سنگی مشکی با ابعاد استاندارد کابینت

طراحان حرفه‌ای کابینت و مجریان ساخت و نصب آن‌ها قبل از هر اقدامی، نسبت به تعیین اندازه دقیق کابینت‌ها حساس هستند، زیرا بر اساس دانشی که دارند و تجربه‌ای که به دست آورده‌اند به این موضوع اشراف دارند که ساخت و نصب کابینت‌هایی با اندازه نامناسب می‌تواند عدم رضایت کاربران و ایجاد جلوه نامطلوب را در پی داشته باشد. ازاین‌رو در تعیین دقیق ابعاد کابینت آشپزخانه دقت بالایی به خرج می‌دهند. بر اساس نظر کارشناسان این حوزه، اصلی‌ترین موضوعی که در تعیین اندازه این تجهیزات نقش دارد ابعاد و پلان آشپزخانه است.

باید توجه داشته باشید که در طراحی کابینت آشپزخانه‌ کوچک نمی‌توان از کابینت‌هایی با طول و عرض زیاد استفاده کرد. این در حالی است که استفاده از کابینت‌هایی با ارتفاع زیاد می‌تواند فضای در دسترس را افزایش دهد. این امر در دل‌باز دیده شدن آشپزخانه نیز اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. در ضمن در آشپزخانه‌های بزرگ نیز باید از کابینت‌هایی استفاده شود که بتوان بهترین بهره‌وری را از فضای بزرگ این مکان داشت. اندازه کابینت‌ها باید به گونه‌ای باشد که فضای کافی را برای کار کردن در آن ایجاد کند. همچنین باید بتوان تجهیزاتی چون یخچال، ماشین لباسشویی و … را در میان آن‌ها قرار داد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین رنگ کابینت برای آشپزخانه کوچک را مطالعه فرمایید.

 

نکات مهم در تعیین ابعاد انواع کابینت

کابینت های قهوه ای چوبی با صفحه رویی سفید و ابعاد استاندارد کابینت با لوازم برقی سیلور

مهم‌ترین نقشی که کابینت‌ها در آشپزخانه و دکوراسیون‌ها دارند، فضاسازی برای جای دادن وسایل و تجهیزات موردنیاز است. در واقع این تجهیزات شرایطی را فراهم می‌کنند تا بتوان وسایل و دستگاه‌های موردنیاز در آشپزخانه را به گونه‌ای در آن جای داد که به جز دسترسی راحت به آن‌ها، خدشه‌ای به زیبایی چیدمان این بخش وارد نکرده و حتی باعث زیباتر دیده شدن دکوراسیون این بخش نیز شود. خوشبختانه امروزه طرح‌های مدرنی از کابینت‌ها به بازار آمده‌اند که با سبک‌های مختلف دکوراسیون همخوانی داشته و هارمونی لازم در این زمینه را ایجاد می‌کنند.

آنچه در طراحی و دکوراسیون کابینت‌های آشپزخانه مدرن و شیک اهمیت دارد، اندازه استاندارد و نصب صحیح آن‌ها می‌باشد. به این معنا که اگر ابعاد کابینت آشپزخانه به درستی تعیین نشده و در طراحی آن‌ها به این موضوع اهمیت داده نشود، نمی‌توان بهره‌وری لازم را از آن‌ها داشت. به منظور تعیین اندازه کابینت‌ها باید به انواع اکسسوری کابینت‌ها توجه کنید و باید نکات مختلفی مدنظر قرار گیرد. ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابعاد آشپزخانه: زمانی که اقدام به سفارش کابینت برای آشپزخانه خود می‌کنید باید ابعاد آشپزخانه را در نظر بگیرید. طراحان این تجهیزات با توجه به این موضوع، ابعاد کابینت‌ها را تعیین خواهند کرد.
  • مدل کابینت‌ها: امروزه تنوع زیادی در طراحی و چیدمان کابینت‌ها وجود دارد و متقاضیان می‌توانند آن‌ها را در انواع مدرن، کلاسیک و … سفارش دهند. با توجه به این موضوع می‌توان اندازه آن‌ها را تعیین نمود.
  • اندازه قد افراد عادی: طراحان حرفه‌ای برای تعیین اندازه دقیق کابینت به اندازه قد افراد عادی توجه می‌کنند. در واقع این اندازه به‌عنوان یک معیار در نظر گرفته می‌شود. این‌که امکان دسترسی به قسمت‌های مختلف کابینت برای افرادی با قد عادی چگونه است و چگونه می‌توانند دید کافی به داخل کابینت‌ها، سطح رویی آن‌ها و … داشته باشند. مهم‌ترین معیار برای تعیین ابعاد این تجهیزات مانند طراحی کابینت هود مخفی، اندازه قد افراد عادی می‌باشد.
  • موارد استفاده از کابینت: اگر کابینت‌های سفارش داده شده برای منازل است باید ابعاد آن با توجه به قد افراد عادی تعیین شود؛ اما در برخی موارد ممکن است این کابینت‌ها برای مکان‌هایی سفارش داده شود که استفاده از آن‌ها صرفاً برای آقایان و یا بانوان است. در این موارد باید متناسب با میانگین قد بانوان یا آقایان، ابعاد کابینت را تعیین کرد.

 

کابینت‌ها ازنظر اندازه، چند نوع‌اند؟

ابعاد استاندارد کابینت های قهوه ای تیره با جزیره سفید و سه لوستر آویز

زمانی که صحبت از اندازه کابینت می‌شود منظور این است که طول و عرض این کابینت‌ها چقدر خواهد بود. البته در مورد کابینت‌ها، ارتفاع و عمق نیز باید محاسبه شود. با توجه به این‌که دسترسی افراد به کابینت‌ها و دید داشتن به داخل آن‌ها در موارد مختلف با هم فرق دارد، کابینت‌ها ازنظر جایگیری و اندازه، به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. در هر کدام از این کابینت‌ها با توجه به نوع طراحی و محل جایگیری، ابعاد آن‌ها تعیین می‌شود.

انواع کابینت‌ها ازنظر اندازه و ابعاد به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • کابینت‌های زمینی
  • کابینت‌های دیواری
  • کابینت‌های ایستاده

هر کدام از این کابینت‌ها دارای کاربری مخصوصی است و با توجه به این مسئله نیز اندازه آن‌ها با هم فرق خواهد داشت. طراحان حرفه‌ای این تجهیزات با توجه به این موضوعات، ابعاد مختلفی را برای کابینت‌های متفاوت در نظر می‌گیرند؛ بنابراین توصیه می‌شود به هنگام سفارش کابینت آشپزخانه با یک طراح متخصص مشورت کرده و از کمک‌های وی استفاده کنید. این افراد به شما کمک می‌کنند تا سبکی مناسب با نوع کاربری، ابعاد آشپزخانه و موارد ازاین‌دست برای آشپزخانه خود تعیین کرده و با توجه به این موضوع، اندازه کابینت‌ها را مشخص کنید.

 

بررسی اندازه کابینت‌های زمینی

ابعاد استاندارد کابینت های زمینی سفید و قفسه های چوبی قهوه ای تیره

کابینت‌های زمینی همان‌طور که از نام آن‌ها هم می‌توان دریافت بر روی زمین قرار داده می‌شوند. این کابینت‌ها به دلیل دسترسی راحت به آن‌ها می‌توانند بهترین مکان برای قرار دادن ابزارآلات و وسایل موردنیاز باشند. اغلب افراد، تجهیزاتی را که به صورت روزانه به آن‌ها نیاز دارند در این کابینت‌ها قرار می‌دهند. در ضمن در طراحی کابینت‌ها، معمولاً سطح رویی این کابینت‌ها به‌عنوان یک میز کار به شمار می‌رود. ازاین‌رو ابعاد کابینت از نوع زمینی باید با دقت بالایی اندازه‌گیری شده و در ساخت آن‌ها لحاظ شود. این موضوع در مواردی که قرار باشد وسایلی چون ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و … در آن‌ها جای بگیرند اهمیت بالاتری نیز پیدا می‌کند.

با توجه به آنچه گفته شد اندازه کابینت‌های زمینی تعیین می‌شود. این کابینت‌ها دارای پایه‌هایی هستند که با ارتفاع حداقل 3 سانتی‌متر باعث فاصله آن‌ها از زمین می‌شوند. ارتفاع خود این کابینت‌ها در حدود 83 سانتی‌متر خواهد بود که چند سانتی‌متر نیز به‌عنوان ارتفاع کانتر به آن اضافه شده و چیزی در حدود 85 تا 90 سانتی‌متر خواهد شد. همان‌گونه که گفته شد سطح رویی این کابینت‌ها به‌عنوان میز کار استفاده می‌شود. در نتیجه عمق آن‌ها باید به حدی باشد که بتوان وسایل را به راحتی داخل کابینت‌ها قرار داده و از سطح رویی آن‌ها نیز به راحتی به‌عنوان یک میز کار کارآمد استفاده کرد. البته زیاد بودن عمق نیز مانع از دسترسی راحت افراد به وسایل کناری این کابینت‌ها می‌شود.

توجه داشته باشید که عمق کابینت‌های زمینی معمولاً بر اساس ابعاد آشپزخانه انتخاب می‌شود. در صورت بزرگ بودن آشپزخانه، عمق آن‌ها را می‌توان تا 60 سانتی‌متر انتخاب کرده و در صورت کم بودن متراژ آشپزخانه، این اندازه را تا 55 و حتی 50 سانتی‌متر نیز می‌توان کاهش داد. عرض کابینت‌های زمینی با توجه به فرم و چیدمان کابینت‌ها و ابعاد آشپزخانه، متغیر خواهد بود.

 

بررسی ابعاد کابینت‌های دیواری

ابعاد استاندارد کابینت های دیواری سفید و کاشی های بین کابینتی سفید

یکی دیگر از انواع کابینت‌ها که در بررسی ابعاد کابینت باید به آن‌ها اشاره کرد، کابینت‌های دیواری هستند. کابینت‌های دیواری همان کابینت‌هایی هستند به دیوارها متصل شده و در ارتفاع بیشتری قرار دارند. با توجه به این‌که به دلیل برخی اشتباهات در محاسبه ابعاد این کابینت‌ها، اغلب افراد به این کابینت‌ها نمی‌توانند به راحتی دسترسی داشته باشند باید ابعاد این تجهیزات با دقت بالایی بررسی شده و تعیین شوند. البته ازآنجایی‌که در این کابینت‌ها، خبری از کشو نیست می‌توان ابعاد آن‌ها را راحت‌تر محاسبه کرد. معمولاً در تعیین اندازه کابینت دیواری، طول آن‌ها به صورت متغیر و بسته به نوع طراحی و دکوراسیون این کابینت‌ها تعیین می‌شود. ازاین‌رو ممکن است برخی از آن‌ها دارای طول 30 سانتی‌متر و برخی دیگر دارای طولی معادل 120 سانتی‌متر باشند.

ارتفاع آن‌ها نیز بر اساس نوع سفارش مشتری تعیین می‌شود. در گذشته فاصله‌ای میان سقف و کابینت‌ها وجود داشت و به همین جهت نیز ارتفاع آن‌ها بین 77 تا 90 سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شد؛ اما امروزه در سبک‌های مدرن و کلاسیک از کابینت‌های دیواری تا سقف و کابینت‌ نئوکلاسیک ایستاده استفاده می‌شود. به همین جهت نیز ارتفاع آن‌ها ممکن است تا 110 سانتی‌متر یا بیشتر از آن نیز برسد. در تعیین اندازه کابینت دیواری معمولاً عمق آن‌ها کم در نظر گرفته می‌شود. دلیل این امر نیز امکان دسترسی راحت به داخل کابینت می‌باشد. البته به جز آن، عمق این کابینت‌ها باید به گونه‌ای باشد که کاربر امکان کار بر روی سطح کانتر آشپزخانه را داشته و دید کافی به این بخش داشته باشد. ازاین‌رو عمق این کابینت‌ها معمولاً بر اساس عمق کابینت‌های زمینی اندازه‌گیری می‌شود.

 

فاصله بین کابینت‌های زمینی و دیواری چقدر باید باشد؟

ابعاد استاندارد کابینت های سفید و طوسی با تعدادی درب شیشه ای و لوازم برقی نقره ای

در بررسی ابعاد کابینت آشپزخانه باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که اندازه‌گیری دقیق فاصله بین کابینت‌های زمینی و دیواری باید به درستی محاسبه شود. نکته اول این است که کابینت‌های دیواری باید به صورت دقیق در بالای کابینت‌های زمینی قرار بگیرند. این امر در زیبایی منظره ایجاد شده تأثیر بسزایی دارد. فاصله بین این دو نوع کابینت باید به حدی باشد که کاربران امکان استفاده راحت از کانتر را داشته باشند و امکان دسترسی راحت به کابینت‌های دیواری وجود داشته باشد. در تعیین اندازه این فاصله باید به طرح کاشی آشپزخانه و یا دیوارپوش میان آن‌ها نیز توجه کرده و سبک مورداستفاده در طراحی و چیدمان کابینت‌ها را نیز در نظر بگیرید.

 

اندازه کابینت‌های یکسره یا ایستاده چقدر است؟

ابعاد استاندارد کابینت های ایستاده با ترکیب رنگ خاکستری و رنگ چوب

یکی دیگر از انواع کابینت‌هایی که در طراحی و دیزاین آشپزخانه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، کابینت‌های ایستاده هستند. این کابینت‌ها که با نام‌های یکسره و سوپری نیز شناخته می‌شوند؛ دارای ارتفاع بیشتری بوده و طراحی آن با دیگر کابینت‌ها متفاوت است. در طراحی و تعیین ابعاد کابینت ایستاده باید دقت بالایی به خرج داده شود، زیرا اشتباه در این اندازه‌گیری باعث می‌شود تا کاربران دسترسی کافی به قسمت‌های مختلف آن را نداشته باشند و در نتیجه، توقعات کاربران برآورده نشود. ارتفاعی که برای این کابینت‌ها در نظر گرفته می‌شود بسیار بیشتر از کابینت‌های دیگر خواهد بود، زیرا این کابینت‌ها به صورت یکسره هستند و فاصله‌ای میان طبقات آن وجود ندارد.

در ضمن با توجه به نوع طراحی کابینت‌ها و این‌که آیا قرار است این کابینت‌ها تا سقف ادامه داشته باشند یا خیر، ارتفاع آن‌ها تغییر می‌کند. با توجه به این گفته‌ها معمولاً ارتفاع آن‌ها از 210 تا 250 سانتی‌متر یا بیشتر از آن، متغیر است. این کابینت‌ها اغلب به صورت تک درب ساخته می‌شوند و هدف از طراحی و ساخت آن‌ها متفاوت است. ازاین‌رو عرض آن‌ها معمولاً بین 20 تا 90 سانتی‌متر خواهد بود. این کابینت‌ها در اکثر موارد دارای عمقی مساوی با کابینت‌های زمینی بوده و عمق آن‌ها بر اساس عمق این کابینت‌ها تعیین می‌شود. چنانچه عمق آن‌ها زیاد باشد، عمق این کابینت نیز زیاد در نظر گرفته می‌شود. عکس این موضوع نیز در مورد این کابینت‌ها صادق است.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله معرفی انواع سوپرمارکت کابینت و کاربردهایشان را مطالعه فرمایید.

 

جمع‌بندی

ابعاد استاندارد کابینت های سفید با کاشی های بین کابینتی طوسی و نورهای مخفی

ابعاد کابینت از مهم‌ترین پارامترهایی است که باید در طراحی و نصب آن‌ها موردتوجه قرار داد. اگر قصد دارید تا کابینت‌های آشپزخانه خود را تعویض کنید و یا به تازگی اقدام به کابینت‌بندی آشپزخانه کرده‌اید باید به این موضوع توجه کنید که ابعاد آشپزخانه خود را برای تعیین اندازه دقیق کابینت‌ها در نظر داشته باشید. امروزه تنوع در طرح و مدل کابینت آشپزخانه زیاد شده است. به همین جهت نیز ابعاد آن‌ها در سبک و مدل‌های مختلف با هم فرق دارد. شما می‌توانید با استفاده از مشاوره‌ها و کمک‌های افراد و شرکت‌های معتبر طراحی دکوراسیون داخلی و ساخت کابینت، اندازه کابینت‌ها را با توجه به نیازها و استانداردهای موجود تعیین کرده و از نتیجه کار لذت ببرید.