امروزه برای ایجاد تغییر دکوراسیون و حس دلنشین برای مخاطب در محیط داخلی منزل و یا هر مکان رسمی و یا غیررسمی دیگر، روشها و تکنیکهای متعددی وجود دارد که هرکدام بهنوعی مطابق میل مخاطبان است. بررسی جامع تکنیک جدید مخمل پاشی روی دیوار برای دکوراسیون داخلی موضوعی است که در این مقاله سعی داریم در مورد آن موارد کاربردی را مطرح کنیم. تاریخچه مخمل پاشی بر روی دیوار، طراحی دیوار برای دکوراسیون داخلی، آموزش مخمل پاشی بر روی دیوار، نکات مهم برای انتخاب نوع مخمل پاشی، مزایا و معایب مخمل پاشی، آشنایی با دستگاه مخمل پاشی، قیمت دستگاه مخمل پاشی، تأثیر مخمل پاشی بر روی دیوار، ازجمله سرفصلهایی است که در این مقاله آموزشی به آن خواهیم پرداخت، پس مطالعه این مقاله کاربردی را از دست ندهید.
سوالات متداول:
چه عواملی در کیفیت مخمل موثر است؟
1- پودر مخمل، 2- جنس پودر مخمل، 3- قطر، 4- چسب و تراکم پوشش، ازجمله فاکتورهای مهم در کیفیت مخمل هستند.
در تکنیک مخمل پاشی از چه نوع پودری استفاده میشود؟
1- پودر مخمل آسیاب شده 2- ریون 3- نایلون 4- پلی استر برش خورده
مزایای مخمل پاشی بر روی دیوار چیست؟
1- عایق دما: از مصرف و هدررفت انرژی و انتقال سرما و گرما جلوگیری میکند. 2- این تکنیک زیباسازی، قابلیت اجرا و پیادهسازی بر روی سطوحی نظیر چوب، فلز و سفال را دارد. 3- به بهترین نحو، سطح موردنظر و دیوار را میپوشاند و مانع از نمایان شدن ایرادات بر روی دیوار میشود. 4- از این تکنیک بهعنوان عایق صدا نیز استفاده میشود.
معایب مخمل پاشی بر روی دیوار چیست؟
1- امکان شستوشو برای آن وجود ندارد. 2- در برابر اشیای تیز و برنده آسیبپذیر است. 3- در برخی موارد قیمت بالایی دارد.
برای اجرای مخمل پاشی از چه دستگاههایی استفاده میشود؟
1- دستگاه مخمل پاشی خانگی 2- دستگاه مخمل پاشی صنعتی 3- دستگاه مخمل پاشی مخزن دار 4- دستگاه مخمل پاش صنعتی دو اپراتور
تاریخچه مخمل پاشی بر روی دیوار
با نگاهی به تاریخچه این تکنیک پرطرفدار، با قدمت هزارساله آن مواجه میشویم. درواقع استفاده از تکنیک مخمل پاشی به هزار سال قبل از میلاد مسیح و به کشور چین برمیگردد. زمانی که چینیها با استفاده از چسب مخصوصی، الیاف را بر روی پارچه ساده میچسباندند و آن را به جنسی باارزش تبدیل میکردند. تاریخچه مخمل پاشی بر روی دیوار به ما میگوید که کار به همینجا ختم نشد و صنعتگران آلمانی اولین کاغذدیواری مخملی را اختراع کردند و پسازآن نیز فرانسه وارد این عرصه شد و با استفاده از تکنیکهای جدید، سبک جدید تولید کاغذهای دیواری مخملی را از آن خود کرد که در کاخهای سلطنتی و منازل اشراف مورداستفاده قرار میگرفت.
این تکنیک تا به امروز در حال رشد و تغییر است و بهگونهای که ما در حال حاضر آن را مشاهده میکنیم. این روند از ابتدا تابهحال سیر تکاملی بسیاری داشته و این مرحله نیز پایان خط برای آن نیست و همچنان در حال ادامه و جریان است.
این تکنیک در کشور ایران نیز سنی حدود 40 سال دارد که در ابتدا تنها برای پارچههای مخصوص مبل، پرده و میز ناهارخوری و پوشاک مورداستفاده قرار میگرفت؛ اما در حال حاضر این محدودیت برداشته شده است و با استفاده از روشهای مدرن نظیر استفاده از پودر مخمل، امکان استفاده از تکنیک مخمل پاشی بر روی هر نوع سطحی وجود دارد.
انواع پودر مخمل در تکنیک مخمل پاشی
مخمل پاشی با استفاده از پودرهای مختلفی بر روی دیوار انجام میشود. ریون، پلی استر، پنبه و نایلون ازجمله انواع پودر مخملی هستند که مورداستفاده قرار میگیرند. هرکدام از این پودرها به دو حالت برش داده شده و آسیاب شده وجود دارند. در این میان پودر آسیاب شده از مواد زائد مصنوعی پنبه تولید میشود و پودر مخمل برش خورده نیز از مواد مصنوعی و سلولزی با قطر ۰٫۳ mm الی ۴mm تولید میگردد.
فاکتورهای مهم در کیفیت مخمل
عوامل و فاکتورهای مهمی در کیفیت مخمل که به نرمی، لطافت و ظرافت آن بستگی دارد موثر است. پودر مخمل، جنس پودر مخمل، قطر، چسب و تراکم پوشش، ازجمله فاکتورهای مهم در کیفیت مخمل هستند. هر یک از انواع پودر مخمل مزیتهایی ازنظر قیمت و مقاومت در برابر سایش نسبت به یکدیگر دارند که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
- پودر مخمل آسیاب شده: این پودر گرچه ازنظر هزینه و قیمت، مقرونبهصرفه است؛ اما در برابر سایش، مقاومت کمتری از خود نشان میدهد.
- ریون: ریون بهکاررفته در پودر مخمل آسیاب شده، در مقابل سایش، مقاومت متوسطی دارد.
- نایلون: نایلون بهکاررفته در پودر مخمل آسیاب شده در مقایسه با دیگر متریال از میزان مقاومت بیشتری در برابر سایش برخوردار است. نایلون برش خورده بهترین درجه کیفیت را به خود اختصاص میدهد؛ اما این نکته را نیز باید موردتوجه قرار داد که به نسبت بقیه متریال از قیمت بالاتری برخوردار است.
- پلی استر برش خورده: این نوع متریال برای استفادههای خاصی نظیر مصارف صنعتی مورداستفاده قرار میگیرد.
مزایا و معایب مخمل پاشی بر روی دیوار
تکنیک مخمل پاشی بر روی دیوار نیز مانند سایر تکنیکها نقاط قوت و ضعفی دارد که البته مزایای آن بیشتر است. در ادامه به مزایا و معایب مخمل پاشی بر روی دیوار اشاره میکنیم.
مزایای مخمل پاشی بر روی دیوار
- از این متریال بهعنوان عایق دمایی بر روی دیوار استفاده میشود و درنتیجه از مصرف و هدررفت انرژی و انتقال سرما و گرما، جلوگیری میکند.
- این تکنیک زیباسازی، قابلیت اجرا و پیادهسازی بر روی سطوحی نظیر چوب، فلز و سفال را دارد.
- به بهترین نحو، سطح موردنظر و دیوار را میپوشاند و مانع از نمایان شدن ایرادات بر روی دیوار میشود.
- از این تکنیک بهعنوان عایق صدا نیز استفاده میشود.
معایب مخمل پاشی
- امکان شستوشو برای آن وجود ندارد.
- در برابر اشیای تیز و برنده آسیبپذیر است.
- در برخی موارد قیمت بالایی دارد.
آشنایی با کاربرد مخمل پاشی بر روی دیوار
یکی از مهمترین موارد که لازم است مدنظر قرار گیرد، جانمایی و پیدا کردن فضای مناسب برای اجرای این تکنیک است؛ بنابراین توصیه میشود از متخصص این کار مشورت بگیرید و فرآیند کار را به او بسپارید. در ادامه به مکانهای مناسب و مکانهای غیر مناسب برای اجرای مخمل پاشی بر روی دیوار اشاره میکنیم:
مکانهای مناسب برای اجرای تکنیک مخمل پاشی
یکی از مهمترین سؤالات این است که از تکنیک مخمل پاشی در کجا استفاده کنیم؟ در پاسخ باید گفت همانطور که میدانید دیوار، فضای بسیار مهمی است که در معرض دید همگان قرار میگیرد؛ بنابراین باید از وجود هرگونه درز، پوستهشدن، تغییر رنگ و هر نوع ایراد دیگری که نمای دیوار را بد جلوه میدهد، جلوگیری شود.
مخمل پاشی بر روی دیوار، تکنیک بسیار مؤثری است که علاوهبر اینکه ایرادات روی دیوار را مخفی میکند، ظاهر زیبایی نیز به دیوار و محیط میبخشد. درواقع از این تکنیک تنها برای نقطه خاصی استفاده نمیشود، بلکه میتوانید برای طراحی دیوار پذیرایی یا اتاقخواب در منزل، طراحی کافی شاپ، اتاق کار، سالن اجتماعات سازمانها و ارگانها، سطوح درها، رستورانها، کافهها، انواع کناف، گچبریها، دیوار، سقف و فضای لابی هتلها، دیوار سالنهای همایش، دیوار آمفیتئاترها، دیوار سینما و غیره از این تکنیک منحصربهفرد استفاده کنید و شاهد تغییرات چشمگیر آن در محیط باشید.
مکانهای غیر مناسب برای اجرای تکنیک مخمل پاشی
سؤال مهم بعدی این است که از مخمل پاشی در کجا نباید استفاده کرد؟ این نکته نیز بسیار حائز اهمیت است که شما نمیتوانید بهدلخواه در هر فضایی که مدنظرتان است، از این تکنیک استفاده کنید. ازآنجاکه سطح مخمل پاشی شده، قابلشستوشو نیست، درنتیجه استفاده از این تکنیک برای فضاهایی که نیازمند مراقبت و شستوشو است، مناسب نخواهد بود. بهعنوانمثال از این تکنیک برای دیوار و یا سقف و کناف آشپزخانه استفاده نکنید، چراکه به دلیل تماس با انواع چربیها حین پختوپز، قطعاً نیاز به تمیزکاری بعدازآن نیز وجود دارد؛ اما این امکان برای سطح پوشیده شده از مخمل، وجود ندارد.
همچنین در مکانهایی که حیوانات خانگی در آن نگهداری میشوند، بههیچعنوان توصیه نمیشود. فراموش نکنید سطح مخملی در برابر اشیای تیز و برنده نیز آسیبپذیر است. درنتیجه برای برخی مشاغل نظیر کارگاههای نجاری و جوشکاری، آشپزخانهها و نظیر آن، که با اشیای برنده و تیز سروکار دارند مناسب نیست.
انواع دستگاه مخمل پاشی
یکی از نکات مهم در هنگام اجرای پروژه مخمل پاشی، دستگاه مخمل پاشی است. با کمک این دستگاه است که اجرای موفقیتآمیز و یا برعکس آن را خواهید داشت. در ادامه شما را با انواع دستگاه مخمل پاشی و ویژگیهای آنها آشنا میکنیم:
دستگاه مخمل پاشی خانگی
همانطور که از اسم این نوع دستگاه مشخص است، برای مصارف خانگی مورداستفاده قرار میگیرد. سبک، کوچک و قابلحمل است. توان پاشش بالا، بدون برقگرفتگی، قیمت پایین، کیفیت بالا، امکان تعویض سریع و آسان محفظه پودر مخمل، کارکرد بدون نیاز به ارت، تراکم بالا و داشتن گارانتی، ازجمله ویژگیهای دستگاه مخمل پاش خانگی محسوب میشود.
دستگاه مخمل پاشی صنعتی
این دستگاه برای مصارف صنعتی مورداستفاده قرار میگیرد؛ بنابراین از توان و قابلیتهای بیشتری نسبت به نوع خانگی برخوردار است. تراکم بالا، قدرت پاشش، قدرت چسبندگی، قابلیت تنظیم میدان الکتریکی، بدون افت ولتاژ در حین انجام کار، دارای سیستم محافظ برق، دارای خروجی 140 کیلووات، بدون نیاز به ارت، سبک و قابلحمل و امکان تعویض آسان محفظه پودر، ازجمله ویژگیهای این نمونه از دستگاهها هستند:
دستگاه مخمل پاشی مخزن دار
این دستگاه به سیستم همزن گیربکسی و سیستم محافظ نوسان برق، مجهز است و با قابلیت سبک و بدون برقگرفتگی، دارای یک سال گارانتی نیز است. همچنین سرعت بالا در پروژههای بزرگ، کاربری آسان، قدرت پاشش بالا، قابلیت تغییر سریع حالت پنوماتیکی و برقی با یک کلید و وجود چرخ برای جابجایی، از دیگر امتیازات دستگاه مخمل پاشی مخزن دار هستند.
دستگاه مخمل پاش صنعتی دو اپراتور
وجود این دستگاه زمانی احساس میشود که پروژه بسیار بزرگ بوده و به دلیل نبود زمان کافی، نیازمند استفاده همزمان دو اپراتور است. استفاده همزمان دو نفر از دستگاه، قدرت بالا، بدون افت ولتاژ کار، خروجی 140 کیلوولت، امکان آسان محفظه پودر، بدون نیاز به ارت، قدرت پاشندگی بالا، دارای دو دسته آنتی استاتیک ساده و تفنگی، داشتن گارانتی و غیره از ویژگیهای این مدل هستند.
مراحل اجرای مخمل پاشی بر روی دیوار (ویدئو)
حال که با کاربرد مخمل پاشی و انواع دستگاه آن آشنا شدید، لازم است که مراحل اجرای این تکنیک را نیز با هم مرور کنیم. این مرحله از مهمترین بخشهای کار است، چراکه نتیجه تمام زحمات در این بخش به چشم میخورد و چنانچه یک جای کار ایراد داشته باشد، نتیجه مطلوب به دست نمیآید.
توصیه میشود از افراد متخصص و باتجربه در این زمینه استفاده کنید. در غیر این صورت بدون کسب نتیجه دلخواه، تنها هزینه کردهاید. در ادامه با مراحل اجرای مخمل پاشی بر روی دیوار آشنا میشویم:
- در مرحله اول پیش از انجام هر کاری به لحاظ ایمنی و حفظ سلامت بدن، از ماسک و دستکش مناسب استفاده کنید تا دچار مشکلات تنفسی نشوید.
- پیش از انجام هر کاری از تمیز بودن دیوار مطمئن شوید. ازآنجاکه دیوار در معرض هوا و سایر آلودگیها است و کمتر فضایی است که مورد نظافت منظم قرار گیرد، لازم است سطح دیوار را از هرگونه چربی، گردوغبار، تارعنکبوت و سایر آلودگیها و همچنین میخ، پونز و سایر اشیای تیز و برنده پاک کنید.
- دستگاه مخمل پاشی را به میزان لازم از پودر مخمل پر کنید. در این مرحله حتماً ماسک بر روی صورت داشته باشید تا از ایجاد حساسیت و تنگی نفس جلوگیری گردد.
- در مرحله دوم، نوبت به چسب زدن میرسد. درواقع با قرارگیری لایه چسب، زمینه پاشیدن پودر مخمل را فراهم میکنید؛ سپس از چسبی استفاده کنید که قدرت جذب بالایی داشته باشد و به بیانی دیگر برای این کار مناسب باشد.
- پس از مرحله چسب زنی، نوبت به مخمل پاشی میرسد که با توجه به نوع نیاز و کاربری که دارید، از هر یک از دستگاههایی که عنوان شد، استفاده میشود و پودر مخمل و یا الیاف موردنظر بر روی سطح دیوار پاشیده میشود. اکثر دستگاهها نیاز به سیم ارت ندارند؛ اما برای اطمینان این سیم را تهیه کنید تا بار الکتریکی را تخلیه کند.
- اگر مخمل پاشی کل دیوار مدنظرتان نیست، برای این کار میتوانید از شابلون (شابلون سیلک) استفاده کنید و با استفاده از آن بر روی ناحیه موردنظر چسب بزنید و درنهایت مخمل پاشی را انجام دهید.
- توجه داشته باشید که سطحی از دیوار بدون مخمل نماند و سطح یکدستی به شما ارائه شود.
جمعبندی : تأثیر مخمل پاشی بر زیبایی دیوار
یکی از تکنیکهای زیبایی بر روی دیوار، استفاده از روش مخمل پاشی است. بررسی جامع تکنیک جدید مخمل پاشی بر روی دیوار برای دکوراسیون داخلی، این امکان را به شما میدهد که فضای زیبایی را برای خود و دیگران ایجاد کنید. محیطی که در آن زندگی و یا کار میکنید، منعکس کننده حس خوب و یا حسی برعکس است؛ اما این تکنیک علاوهبر زیبایی، القاکننده حس مثبت در مخاطب خواهد بود.
سلام برای آشپزخانه از چه نوع پودر مخمل استفاده کنیم؟
سلام دوست عزیز، سطح مخمل پاشی شده قابلشستوشو نیست، درنتیجه استفاده از این تکنیک برای فضاهایی که نیازمند مراقبت و شستوشو هستند مانند آشپزخانه، مناسب نخواهد بود.
سلام ، از روش مخمل پاشی برای دیزاین چه فضاهای استفاده می شود؟
سلام دوست عزیز، میتوانید برای طراحی دیوار پذیرایی یا اتاقخواب در منزل، طراحی کافی شاپ، اتاق کار، سالن اجتماعات سازمانها و ارگانها، سطوح درها، رستورانها، کافهها، انواع کناف، گچبریها، دیوار، سقف و فضای لابی هتلها، دیوار سالنهای همایش، دیوار آمفیتئاترها، دیوار سینما و غیره از تکنیک مخمل پاشی استفاده کنید.