یکی از موارد مهم که ساختمان شما را منحصربهفرد نشان میدهد، نمای آن است. ظاهر ساختمان را میتوان با متریال مختلفی ساخت، که نمای تراکوتا یکی از آنهاست. در ادامه مقاله با این نمای پرطرفدار و اهمیت آن بیشتر آشنا میشوید.
نمای ساختمان اولین قسمتی است که دیده میشود. به همین دلیل تاثیر آن بر نگاه افراد، بسیار زیاد خواهد بود. شاید در گذشته به زیبایی نمای ساختمان اهمیتی داده نمیشد و آن را تنها پوشش محافظتی برای ساختمان میدانستند. اما در دنیای امروز معماری توجه به زیبایی نمای ساختمان یکی از نکات بسیار مهم تلقی میشود. حتی نوع متریال به کار رفته در آن میتواند بر ساخت اجزای دیگر ساختمان تاثیر بگذارد.
سوالات متداول:
نمای تراکوتا از چه اجزایی تشکیل شده است؟
1. دیوار حامی نما 2. اتصالات خشک 3. سازه زیرساخت
نمای تراکوتا دارای چه ویژگیهایی میباشد؟
1. وزن سبک 2. زیباسازی 3. حس زندگی و تنوع رنگ 4. ایجاد تعادل دمایی 5. ایجاد عایق حرارتی و صوتی 6. دوام بالا 7. قابلیت پنلهای کنج
مراحل نصب نمای تراکوتا شامل چه مواردی میباشد؟
1.عایق کاری نما 2. قرار دادن چهارچوب اصلی تایلهای سفالی بر روی دیوار 3. قرار دادن تایلهای سفالی یا همان تراکوتا بر روی چهارچوب
نمای تراکوتا یکی از پرطرفدارترین نماها است که علاوهبر زیباییسازی ساختمان، پوشش محافظتی قوی محسوب میشود. در ادامه این مقاله شما را با مفهوم این پوشش، ویژگیها و اهمیت آن در نمای ساختمان آشنا میکنیم. با ما همراه باشید.
نمای تراکوتا چیست؟
تراکوتا (Terracotta) همان سفالینههای آجری رنگی هستند، که ظاهر اکثر خانههای قدیمی از آن ساخته شده است. کشور آلمان در سال 1980 برای اولینبار توانست به کمک خاک رس این سفالینهها را بسازد. تراکوتا یک کلمه ایتالیایی محسوب میشود و معنی آن سفال یا همان گل پخته است؛ سفالی که توسط خاک رس در کورههایی با دمای خیلی زیاد پخته میشوند.
پخت این متریال زمان زیادی میبرد و برای کیفیت بیشتر، از روش اکستروژن کمک میگیرند. امروزه تلاش میکنند تا با روشهای جدیدتر، تراکوتا را همچون یک سرامیک سفالی بسازند. سازگاری بالای این سفالینه با محیط زیست باعث شده تا معماران بزرگ دنیا آن را یکی از بهترین متریالهای ساخت نمای ساختمان بدانند؛ تا جاییکه آنها معتقدند نمای ساختمانی تراکوتا قابلیت رقابت با بسیاری از نماهای مدرن دنیا را دارد.
نمای ساختمانی تراکوتا و اجزای تشکیلدهنده آن
تراکوتا یا همان سفالینه از سه بخش اصلی تشکیل شده است. این سه بخش به شرح زیر هستند:
- دیوار حامی نما: دیواری که سازه نمای ساختمانی تراکوتا بر روی آن اجرا میشود.
- اتصالات خشک: این اتصالات به سازهای در زیرساخت وصل میشود. دارای بخشهای ریل آلومینیومی و نوارهای لاستیکی لرزشگیر است.
- سازه زیرساخت: سازهای که نمای تراکوتا بر روی آن قرار میگیرد و به کمک اتصال جوش به دیوار حامی وصل خواهد شد.
ساختار نمای ساختمانی تراکوتا
سفالینهها یا همان نمای ساختمانی تراکوتا دارای ساختار مجوف و دوجداره هستند. در گذشته سفالینهها به طور سنتی تولید میشدند و وزن بسیار بالایی داشتند. اما در تولید نمای ساختمانی تراکوتا به این موضوع توجه شده است. وزن تایلهای تراکوتا بسیار کم شده و دیگر به ساختمان فشار زیادی وارد نخواهد شد. ساختار این سفالینه به شکلی است که هوا به خوبی در دیوارههای آن به گردش در میآید. این کار باعث میشود تا تراکوتا در برابر سرما و گرما همچون یک عایق عمل کند. درواقع سرما و گرما به ساختمان اصلی نفوذ پیدا نخواهد کرد.
ویژگیهای نمای ساختمانی تراکوتا
یکی از ویژگیهای مهم نمای ساختمانی تراکوتا این است که آب بسیار کمی را جذب میکند. به همین دلیل برخلاف شباهتش با سرامیکهای پرسلانی، آن را متریال با کیفیتتری برای نمای ساختمان میدانند. مقاومت این نما در مقایسه با نمای سرامیک بسیار بالا بوده و به راحتی میتواند در برابر نور خورشید دوام بیاورد. اشعه خورشید خیلی زود رنگ آن را تغییر نمیدهد و ماندگاری آن برای معماران ثابت شده است. به همین دلیل آنها با وجود نماهای بسیار مدرنتر، به نمای ساختمانی تراکوتا علاقه زیادی دارند. اما ویژگی این نمای مدرن، به همین موارد خلاصه نمیشود.
یکیدیگر از خصوصیات مهم تراکوتا در نمای ساختمان، ترکیب آن با متریالهای دیگر است. شما به راحتی میتوانید با تلفیق تراکوتا و نمای کرتین وال، بنای خود را به یک ساختمان با نمای ترکیبی منحصربهفرد تبدیل کنید.
نمای ساختمانی تراکوتا امکان گردش هوا را در پشت تایلها به خوبی فراهم میکند. این قابلیت یکی از مهمترین ویژگیهایش است که نمیتوان به راحتی آن را در متریالهای دیگر ساختمانی پیدا کرد. از همه اینها که بگذریم، خاصیت آکوستیک تراکوتا، آن را به یکی از بهترین نماهای ساختمانی تبدیل کرده است. این ویژگی باعث شده که آن را برای نمای ساختمانهای تئاتر و موسقی، نمای اداری انتخاب کنند.
اهمیت نمای ساختمانی تراکوتا
ظاهر یک ساختمان میتواند تا حد زیادی ما را با تفکرات مالک و موقعیت مکانی آن بنا آشنا کند. درواقع همانطور که لباس شما، بخشی از ویژگیهای روحی و اجتماعیتان را نشان میدهد، نمای یک ساختمان هم ما را با موارد مهمی آشنا خواهد کرد. اگر انتخاب شما در نمای ساختمانتان درست باشد، میتوانید به راحتی، کاربری ساختمان، موقعیت مکانی، بخش مهمی از فرهنگ، تاریخ، جغرافیا و معماری آن ساختمان را معرفی کنید. تراکوتا یا همان سفالینه، یکی از نماهای پرطرفدار ساختمانی است که تمامی این ویژگیها را در بردارد.
اگر بخواهیم کلیتر به این قضیه نگاه کنیم، خواهیم دید که نمای یک ساختمان علاوهبر معرفی ویژگیهای مالک، میتواند معرف یک منطقه یا شهر باشد. ظاهر ساختمانها زیبایی شهر ما را میسازند و توجه به زیبایی بصری شهر یکی از مهمترین موارد در ساختمانسازی بهشمار میآید.
در انتخاب نمای ساختمان باید به هماهنگی آن با باقی ساختمانها توجه کرد. همچنین هماهنگی نمای ساختمان با بافت شهری از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل معماران زیادی نمای ساختمانی تراکوتا را توصیه میکنند. تراکوتا به دلیل ماهیتش در طراحی نمای مدرن و سنتی کاربرد دارد همچنین به راحتی میتواند به زیباسازی شهر شما کمک کند.
خصوصیتهای مهم نمای ساختمانی تراکوتا
ما در برههای از زمان زندگی میکنیم که همه چیز با کیفیت بالا و تنوع زیاد تولید میشود. مصالح ساختمانی و متریالهای مختلف هم از این قضیه مستثنی نیستند. نمای ساختمان یکی از مهمترین بخشهای آن بهشمار میآید. شما هرچقدر درون ساختمانتان را مدرن و شیک بسازید اما ظاهر آن چشمگیر نباشد، قدم اول را اشتباه برداشتهاید. به همین دلیل طراحان و معماران قبل از تجهیز ساختمان به فکر بهترین انتخاب برای نمای آن هستند.
نمای ساختمانی تراکوتا یکی از نماهای پرطرفدار ساختمانی محسوب میشود. اگر تاکنون چیزی از آن نمیدانستید، نگران نباشید. در این بخش از مقاله با هم مهمترین خصوصیات آن را بررسی میکنیم.
وزن سبک
یکی از خصوصیات مهم نمای ساختمانی تراکوتا، سبکی وزن آن است. این سبکی باعث میشود تا مقاومت این نما از سایر متریالهای موجود بیشتر باشد. به همین دلیل در برابر زلزله، ایمنتر خواهد بود. طراحان و معماران زیادی تراکوتا را از نمای سیمانی، ماسهای یا دوغابی مقاومتر میدانند.
زیباسازی
وجود فاصله بین نمای ساختمانی تراکوتا و نمای اصلی را باید یکیدیگر از خصوصیات مهم آن دانست. این فاصله باعث گردش درست هوا شده که همچون یک عایق حرارتی و صوتی عمل میکند. گردش هوا در بین تایلها از مهمترین مواردی بهشمار میآید که حتما باید به آن توجه کرد. همچنین به راحتی میتوان از فضای ایجاد شده بین این دو نما، برای به کار بردن تاسیسات برقی استفاده کرد. این کار بحث زیباییشناختی ساختمان را پوشش میدهد.
حس زندگی و تنوع رنگ
تراکوتا یا سفالینه از گل پخته شده، ساخته میشود. بنابراین حس زنده بودن و زندگی در آن نهفته است. شاید بتوان یکی از دلایلی که نمای ساختمانی تراکوتا را نسبت به باقی نماهای خشک، پرطرفدار کرده، همین موضوع دانست. همچنین نمیتوان وجود رنگهای مختلفی از این نما را بیتاثیر دانست. رنگهای طبیعی که معمولا بر پایه آجری، سرخابی، مشکی و کرم ساخته میشوند.
ایجاد تعادل دمایی
نمای ساختمانی تراکوتا به خوبی میتواند در تغییرات دما تعادل ایجاد کند. در گذشته وقتی نمای ساختمان از ماسه و سیمان ساخته میشد، وزن آن به شدت بالا میرفت. این سنگینی به مرور زمان باعث ایجاد دمای بالا و افتادن سنگ یا سرامیک از نمای ساختمان میشد. تراکوتا به دلیل قابلیت ارتجاعی بودنش، این مشکل را برطرف کرده است. به همین دلیل یکی از مهمترین خصوصیات این نمای ساختمانی را باید دوام و کیفیت بالای آن دانست.
ایجاد عایق حرارتی و صوتی
همانطور که قبلا اشاره کردیم، بین نمای اصلی و نمای ساختمانی تراکوتا فاصلهای ایجاد میشود. بهترین استفاده از این فاصله تبدیل آن به یک عایق حرارتی و صوتی خواهد بود. شما با توجه به موقعیت جغرافیایی و مکانی ساختمان خود، میتوانید بهترین عایق صوتی و حرارتی را انتخاب کنید.
دوام بالا
نمای ساختمانی تراکوتا عمری حدود 50 سال دارد. به همین دلیل یکی از مهمترین خصوصیات این نما را باید دوام بسیار زیاد آن دانست. بعد از این بازه زمانی به راحتی میتوانید نمای تراکوتا را بازسازی کنید. فلزاتی همچون (آهن و آلومینیوم) که در زیرسازی آن به کار میرود، به شما این قابلیت را میدهد تا به آسانی، نمای ساختمانی تراکوتا را برای بازیافت بفرستید. با این کار میتوان از تراکوتا در سایر کارهای ساختمانی استفاده کرد.
قابلیت پنلهای کنج
یکیدیگر از خصوصیات مهم و مفید نمای ساختمانی تراکوتا این است، که پنلهای کنج دارد. این قابلیت به شما کمک میکند تا به آسانی هر گوشهای را که لازم بود، رگلاژ و تنظیم کنید. کنار پنجرهها، زیر سقفها، کنجها و فلاشینگها به خوبی توسط نمای ساختمانی تراکوتا پوشش داده میشوند. قابلیت مفیدی که در سایر نماهای خشک مشاهده نمیشود و عدم وجود آن میتواند از زیبایی ساختمان شما کم کند.
مزایای نصب نمای ساختمانی تراکوتا
نمای تراکوتا علاوه بر زیبایی ساختمان شما مزایای دیگری هم دارد. در ادامه مهمترین مزایای نصب آن را بررسی میکنیم.
- نصب و اجرای آسان نمای ساختمانی تراکوتا
- تراکوتا رنگ طبیعی دارد. بنابراین اگر به دلیل هر حادثه بیرونی بخشی از رنگ پانلها از بین برود، تغییر زیادی حاصل نخواهد شد.
- نمای تراکوتا همچون یک عایق کاربردی دما و صدا عمل میکند.
- این نمای ساختمانی کاملا ضد حریق ساخته میشود. این پانلها در برابر گرمای آتش تغییر شکل نمیدهند و آن را شعلهورتر نخواهند کرد.
- وزن سبک نمای ساختمانی تراکوتا باعث میشود، تا در مواقع زلزله از سقوط آن درنتیجه مرگ و میر جلوگیری شود.
- تراکوتا به عنوان یک نمای ساختمانی نسبت به سایر نماها در انرژی صرفهجویی بیشتری میکند.
- کیفیت و دوام آن بسیار زیاد است. (عمری حدود 50 سال دارد).
نحوه اجرا و قیمت نمای ساختمانی تراکوتا
تراکوتا یکی از نماهای مدرن و بسیار کاربردی در اروپا بهشمار میآید. این نما به آسانی نصب خواهد شد و به نسبت سایر نماهای سنتی زمان کمتری صرف میکند. دلیل آن، عدم لزوم ملات و سیمان در نصب نمای ساختمانی تراکوتا است. همچنین مانند نماهای سنتی به ایجاد شیار، سوراخ و خم شدن نیاز ندارند. برای نصب نمای ساختمانی تراکوتا فقط به پیچ، ریل و برخی از قطعات فلزی، آلومینیومی و یا فولادی نیاز دارید.
ابتدا باید عایق کاری نما را روی دیوار اصلی ساختمان اجرا کنند. این کار توسط چسب انجام میشود. مرحله بعدی در نصب نمای ساختمانی تراکوتا، قرار دادن چهارچوب اصلی تایلهای سفالی بر روی دیواری است که آماده کردهایم. حال وقت آن رسیده تا تایلهای سفالی یا همان تراکوتا را بر روی چهارچوب بگذارید. با این کار نمای ساختمانی تراکوتا نصب شده است.
نمای ساختمانی تراکوتا به آسانی نصب میشود و زیبایی ظاهر بنای شما را دوچندان میکند. اما یکی از مشکلات موجود در مورد نمای تراکوتا قیمت بسیار بالای آن است. این نما در خارج از کشور تولید شده و یک نمای وارداتی محسوب میشود. به همین دلیل نمیتوان قیمت معینی برای آن در نظر گرفت.
در حال حاضر با بالا رفتن قیمت دلار، نرخ نمای ساختمانی تراکوتا هم دائما تغییر میکند. این موضوع باعث شده تا شرکتهای واردکننده نمای ساختمانی روی آن سرمایهگذاری نکنند. همه این موارد در کنار هم به بالا رفتن هزینه خرید نمای ساختمانی تراکوتا کمک کرده، تا قیمت آن گران تمام بشود.
جمعبندی: تضمین زیبایی وکیفیت نمای ساختمان با تراکوتا!
ظاهر یک ساختمان اولین قسمتی است که میتواند چشم را به خود خیره کند. در دنیای امروز متریالهای زیادی برای ساخت نمای ساختمان وجود دارند. نمای تراکوتا یکی از مدرنترین و پرطرفدارترین نمای ساختمانی بهشمار میآید. این نما نسبت به سایر نماهای سنتی ویژگی و مزایای بیشتری دارد. ما در این مقاله مفهوم تراکوتا، اهمیت و ویژگی آن را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین میتوانید نحوه اجرا و قیمت تمام شده نمای ساختمانی تراکوتا را در این مقاله مطالعه کنید.
سلام؛ آیا نمای تراکوتا را میتوانیم برای طراحی نمای ساختمان اداری به کار ببریم؟
سلام؛ بله، در طراحی و اجرای نمای ساختمانهای اداری، تجاری و مسکونی شما میتوانید از نمای تراکوتا استفاده کنید.
سلام؛ در اجرای نمای تراکوتا، چه متریالهایی را میتوانیم تلفیق کنیم؟
سلام؛ بله، شما میتوانید نمای تراکوتا را با نمای شیشهای کریتن وال و نمای آجری و سنگی تلفیق کنید.