همه ما در بخشهایی از خانه از پادری استفاده میکنیم. برخی از پادریها مخصوص فضای بیرون از خانه و جلوی درب ورودی هستند و برخی دیگر برای آشپزخانه، اتاق خواب، حمام و سرویس بهداشتی طراحی شدهاند. وظیفهی اصلی فرش پادری این است که از تماس پا با کفپوش به دلایل مختلفی جلوگیری کند.
درباره انواع پادری چه میدانید؟ آیا میدانید هر کدام از پادریها مخصوص بخش ویژهای از خانه طراحی میشوند و شکل ظاهری و جنس آنها بسیار مهم است. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع پادری آشپزخانه، حمام، اتاق خواب و بخشهای دیگر خانه آشنا کنیم و نکاتی که قبل از خرید باید بدانید را بررسی کنیم. همراه ما باشید.
سوالات متداول:
استفاده از انواع پادری در محیط خانه چه مزایایی دارد؟
1. جلوگیری از انتقال آلودگی 2. جلوگیری از لیز خوردن 3. جلوگیری از برخورد پا با کف سرامیک 4. خشک کردن کف کفش 5. زیبایی بیشتر خانه
انواع پادری از نظر جنس کدامند؟
1. پادری گلیم 2. فرش پادری 3. وینتیج 4. گبه 5. پلاستیکی 6. سنگی 7. کاموایی 8. خز و پشم
انواع پادری با توجه به مکان مورد استفاده کدامند؟
1. پادری ورودی خانه 2. پادری آشپزخانه 3. پادری حمام و سرویس بهداشتی 4. پادری اتاق خواب
مزایا و کاربردهای پادری در خانه
اصلا چرا باید از پادری استفاده کنیم؟ این نوع کفپوش متحرک چه مزایای دارد که ما را ملزم کرده تا آن را در خانه پهن کنیم؟ در این بخش برخی از مزایا و کاربردهای پادری را به شما معرفی میکنیم که عبارت است از:
جلوگیری از انتقال آلودگی
یکی از مهمترین کاربردهای پادریهایی که جلوی درب ورودی واحدهای آپارتمانی قرار میگیرد این است که از انتقال آلودگی جلوگیری کند. افراد در هنگام ورود به خانه کفش خود را از پا در میآورند و اغلب پای خود را روی پادری میگذارند و سپس وارد خانه میشوند.
پادری از انتقال گرد و خاک و آلودگیهایی که به کفش چسبیده به داخل خانه جلوگیری میکند. همچنین پادریهایی که جلوی حمام یا سرویس بهداشتی پهن میشوند هم یکی از وظایف آنها عدم انتقال رطوبت کف پا به کفپوش است. وقتی پای انسان مرطوب باشد، آلودگی و گرد و خاک بیشتری را انتقال میدهد.
جلوگیری از لیز خوردن
یکی دیگر از مزیتهای استفاده از پادری در خانه، جلوگیری از لیز خوردن افراد است. این موضوع را در دو بخش میتوان بررسی کرد. پادریهایی که جلوی درب حمام یا سرویس بهداشتی قرار میگیرند و پادریهای آشپزخانه. افراد پس از خارج شدن از حمام، با پاهای خیس وارد خانه میشوند و پادری از لیز خوردن آنها جلوگیری میکند.
همچنین در آشپزخانهها که شستشوی ظروف انجام میشود، همیشه قطرات آب روی کفپوش آشپزخانه وجود دارد. همین موضوع ممکن است باعث لیز خوردن افراد حاضر در آشپزخانه شود. بنابراین همیشه در محلهای نزدیک به سینک ظرفشویی از پادری استفاده میشود تا خطر لیز خوردن و آسیب دیدن افراد برطرف شود.
جلوگیری از برخورد پا با کف سرامیک
بسیاری از خانههای مدرن و جدید با کفپوش سرامیک ساخته میشوند. سرامیک در بیشتر ماههای سال بسیار سرد است و مخصوص در فصل زمستان قدم زدن روی آن با پاهای برهنه بسیار آزاردهنده است. برای جلوگیری از برخورد کف پا با سرامیک کف، از پادریها در بخشهای مختلف خانه استفاده میشود.
به عنوان مثال یک پادری خاص فقط برای اتاق خواب طراحی شده که در کنار تخت خواب پهن میشود. این مدل پادری اغلب از جنس خز یا پشم یا کاموا ساخته میشود تا افراد پس از بلند شدن از تخت خواب، اولین چیزی که کف پای آنها لمس میکند، این پادریهای نرم و لطیف باشد.
خشک کردن کف کفش
برخی از پادریها به منظور خشک کردن کف کفش طراحی شدهاند. این نوع پادریها اغلب جلوی درب ورودی آپارتمان یا قبل از ورود به آسانسور قرار داده میشوند تا افراد کف خیس کفش خود را با آن خشک کنند. در محیطهای اداری از این نوع پادریها جلوی سرویس بهداشتی استفاده میشود.
جنس بخش زیرین این نوع کفپوشها اغلب از پلاستیک ضدلغزش بوده و جنس بخش رویی از نمد است تا بتواند خیسی و رطوبت کف کفش را به خود بگیرد. یکی از پرکاربردترین مدل پادریهایی که در بازار ایران هم فروش زیادی دارد، همین مدل پادریهای مخصوص خشک کردن کف کفش است.
زیبایی بیشتر خانه
در یک نگاه متفاوت، برخی از افراد پادریها را برای زیباتر کردن دکوراسیون خانه خریداری میکنند. طراحی و جنس برخی از پادریها به شکلهای سنتی، فانتزی، مدرن یا کلاسیک انجام میشود که برای کامل کردن دکوراسیون خانه، افراد آنها را خریداری میکنند.
مدلهای سنتی پادری که در ایران هم طرفداران زیادی دارند اغلب از جنس گلیم یا گبه هستند و به دلیل دستباف بودن آنها، زیبایی، لطافت و طرح و نقش فوقاالعادهای دارند. این مدل پادریها برای خانههایی که سبک دکوراسیون سنتی دارند بسیار مناسب است.
انواع پادری از نظر جنس
قبل از انتخاب و خرید پادری برای خانه، خوب است با جنسهای مختلف پادری آشنا شوید. پادری در جنسهای متنوعی تولید میشود که ما در این فهرست پرطرفدارترین و پرفروشترین مدلها را قرار دادهایم.
پادری گلیم
یکی از ایرانیترین پادریهایی که در کشور ما طرفداران بسیار زیادی دارد، پادری گلیم است. گلیم به دلیل نقش و نگار جذاب و جنسی که دارد، نزد خانوادههای ایرانی بسیار محبوب است. از گذشتههای دور از گلیمهای کوچک برای ورودی خانه استفاده میکردند و این سنت هنوز هم وجود دارد.
پادری گلیم علاوه بر ورودی خانه یا اتاقها، میتواند به شکل مستقل در وسط اتاق نشیمن، زیر میز پذیرایی یا در نزدیکی پنجره قرار بگیرد. گلیمها اندازه و ضخامتهای مختلفی دارند. تنوع رنگ در گلیمها بسیار بالاست و به همین دلیل افراد با هر سلیقهای میتوانند از این مدل پادری برای خانهی خود استفاده کنند.
فرش پادری
برخلاف گلیم که اغلب ضخامت کمی دارد، نوع دیگری از پادریها وجود دارند که ضخامت و تار و پود آنها خیلی بیشتر است و به آنها فرش پادری گفته میشود. این مدل پادری دقیقا شبیه فرش خانه است و به همان شکل ریشه دارد. در انتخاب فرش پادری، اغلب به ست کردن آن با طرح و رنگ فرش خانه توجه میکنند تا حال و هوایی یکدست به خانه بدهد.
پادری فرش در صورتی که ماشینی نبوده و به شکل دستباف تولید شده باشد، نسبت به سایر پادریها قیمت بیشتری دارد. همچنین طول عمر و مقاومت این مدل پادریها هم بیشتر است. از سوی دیگر، شستشوی پادری فرش دقیقا مانند شستن فرش بوده و به راحتی تمیز میشود.
پادری وینتیج
یکی از جدیدترین مدل پادریهایی که امروزه طرفداران خود را پیدا کرده، پادریهای وینتیج است. این مدل پادری، نسخهی کوچک شدهی فرشهای طرح وینتیج است که مانند فرشهای قدیمی و رنگ و رو رفته هستند. در نگاه اول این مدل پادریها به نظر کهنه و مستهلک هستند اما در واقع هدف اصلی تولید این مدل پادری شیک ایجاد همین حس است.
پادریهای وینتیج برای خانههایی که معماری و دکوراسیون مدرن یا مینیمال دارند بسیار مناسب است. بهتر است در خانهای که فرش وینتیج پهن شده، از پادریهای وینتیج استفاده کنید تا یکپارچگی دکوراسیون خانه حفظ شود. پادریهای مدل وینتیج جزو جدیدترین مدلهایی هستند که در بازار عرضه شدهاند.
پادری گبه
گبه نوع خاصی از قالیچه یا پادریهاست که به دلیل طراحی و جنسی که دارد، از سایر مدلها متمایز میشود. پادری گبه را در گذشته با دست میبافتند اما امروزه مدلهای ماشینی و صنعتی آن هم تولید میشود. گبهها اغلب از پشم بافته میشوند و به همین دلیل وقتی پای خود را روی آن میگذارید دمای گرم دارند.
ضخامت پادری گبه نسبت به سایر پادریها بیشتر است و پرزهای بلندی تا 9 میلیمتر برای آن در نظر گرفته شده است. به دلیل پرزهای بلند و لطافتی که پادری گبه دارد، از آن بیشتر برای دکوراسیون اتاق خواب استفاده میشود. در ایران پادری گبه به چهار مدل مختلف بافته میشود که عبارت است از گبه عمله، گبه کشکولی، گبه بافت لر و گبه چهل تکه.
پادری پلاستیکی
یکی از ارزانترین، متنوعترین و پرطرفدارترین مدل پادریهایی که در هر خانهای میتوان نمونهای از آن را دید، پادری پلاستیکی است. از پلیمر پلاستیک برای ساخت پادریهای با شکل و طرح مختلف استفاده میشود. پلاستیک انعطافپذیری و طول عمر بالایی دارد و در برابر رطوبت کاملا مقاوم است.
این ویژگیها در کنار قیمت ارزان، کافیست تا یک پادری به پرفروشترین پادری بازار تبدیل شود. از پادریهای پلاستیکی هم برای محیطهای بیرون خانه و هم برای جلوی درب حمام، داخل سرویس بهداشتی و … استفاده میشود. برخی از مدلهای پادری پلاستیکی به شکل توری هستند که برای داخل حمام و سرویس بهداشتی طراحی شده است.
پادری سنگی
اگر به دنبال یک پادری طبی هستید، پادریهای سنگی را انتخاب کنید. برای تولید این مدل پادریها از قلوه سنگهای کوچک استفاده میشود و آنها را روی یک لایهی پلاستیکی میچسبانند. اغلب از این مدل پادری برای جلوی درب ورودی خانه یا ورودی به حمام و سرویس بهداشتی استفاده میشود.
کسانی که این مدل پادری را طراحی کردهاند مدعی هستند تماس کف پا با این قلوه سنگهای کوچک و صیقلی به جریان خون در پا کمک میکند و نوعی ماساژ برای پای افراد است. این مدل پادری را افراد میتوانند خودشان هم بسازند و فقط کافیست سنگهای صیقلی کوچک بستر رودخانه را جمعآوری کنند و روی یک سطح پلاستیکی ضد لغزش بچسبانند.
پادری کاموایی
نوع دیگری از پادریها که خودتان میتوانید آن را تولید کنید، پادری کاموایی است. این مدل پادری ضخامت بیشتری نسبت به سایر پادریها دارد و در طرح و نقشهای متنوعی میتواند تولید شود. معروفترین مدل پادری کاموایی، مدل دایرهای است که با کامواهای دایرهای و یکدست در کنار هم ساخته میشود.
همه خانمهایی که به کاموا علاقه دارند میتوانند مدلهای مختلف پادری کاموایی را در خانه ببافند. این مدل پادری به دلیل ضخامت و نرمی بالایی که دارد، بیشتر در اتاق خواب و در کنار تخت خواب پهن میشود.
پادری خز و پشم
آخرین مدل پادری که در این فهرست به آن اشاره میکنیم، پادری خز و پشم است. این مدل پادری از خز یا پشم حیوانات ساخته میشود و برای افرادی که دوستدار حیوانات و محیط زیست هستند به هیچ وجه توصیه نمیشود. نرمی و لطافت این مدل پادری افراد زیادی را وسوسه میکند تا از آن برای پادری نزدیک تخت خواب استفاده کنند.
انواع پادری با توجه به مکان مورد استفاده
پادری را در کدام قسمت از خانه استفاده کنیم؟ مدلهای مختلف پادری با توجه به مکانی که مورد استفاده قرار میگیرند دستهبندی میشوند. شما برای کدام بخش از خانه پادری میخواهید. در این بخش انواع پادری با توجه به مکان مورد استفاده را معرفی کردهایم. قبل از خرید حتما مشخص کنید که برای کدام بخش از خانه پادری میخواهید.
پادری ورودی خانه
پادریها همانطور که از نام آنها پیداست باید در نزدیک درب ورودی خانه قرار بگیرند. اولین نقطهای که پادری در آن مورد استفاده قرار میگیرد، درب ورودی خانه است. پادریها در این بخش به دو دستهی مختلف تقسیم میشوند؛ پادریهای بیرون درب و پادریهای داخل خانه.
پادریهایی که بیرون درب ورودی قرار میگیرند باید از جنس پلاستیک با روکش نمد باشند تا خیسی و گرد و خاک کفش را بگیرند و از انتقال آن به داخل خانه جلوگیری کنند. این مدل پادری در شکلهای مستطیل و نیمدایره در بازار وجود دارد. نوع دیگری از پادریها، در بخش ورودی داخل خانه قرار میگیرند و مهمانان پس از در آوردن کفشها، پای خود را روی این پادری نرم میگذارند و وارد خانه میشوند. پادریهای مدل فرش، گلیم، وینتیج و … در این بخش از خانه قرار میگیرند.
پادری آشپزخانه
یکی دیگر از بخشهای خانه که به پادری نیاز دارد، آشپزخانه است. وجود رطوبت و حضور مداوم افراد در آشپزخانه باعث میشود نیاز به پادری بیش از قبل احساس شود. پادریها هم از لیز خوردن افراد به دلیل خیس بودن زمین جلوگیری میکنند و هم به دلیل نرمی و لطافتی که دارند حس بهتری در ایستادن به افراد میدهند.
پادریهایی که مخصوص آشپزخانه طراحی میشوند اغلب نرم، با ضخامت بالا و مقاوم در برابر رطوبت هستند. ویژگی مهم دیگری که پادریهای مخصوص آشپزخانه باید داشته باشند، قابلیت شستشوی آنهاست. به دلیل رطوبت و آلودگیهایی که در آشپزخانه وجود دارد بهتر است هر چند وقت یکبار، پادری آشپزخانه را بشویید.
پادری حمام و سرویس بهداشتی
برای حمام و سرویس بهداشتی هم دقیقا مانند درب ورودی خانه، دو مدل پادری وجود دارد. مدل اول آن دسته از پادریهایی هست که بیرون درب قرار میگیرد و برای خشک کردن پاهاست. افراد پس از خروج از حمام یا سرویس بهداشتی ممکن است با پاهای خیس وارد خانه شوند که وظیفهی این پادری حمام جلوگیری از لیز خوردن و و در بعضی از مواقع خشک کردن پاهاست.
مدل دوم، پادریهاییست که برای داخل حمام یا سرویس بهداشتی ساخته میشوند. این مدل پادریها اغلب از جنس پلاستیک هستند و سوراخهایی روی آنها قرار داده شده تا پس از شستن پاها، قطرات آب از سوراخهای پادری خارج شود. این پادریها هم ضد لغزش ساخته میشوند.
پادری اتاق خواب
مدل آخر پادری که کمتر از سایر مدلها مورد استفاده قرار میگیرد، پادریهای مخصوص اتاق خواب است. این پادریها اغلب بسیار نرم، ضخیم و منعطف هستند. هدف از ساخت چنین پادریهایی این است که افراد پس از خارج شدن از تخت خواب، پای خود را روی این پادری بگذارند و پای آنها مستقیما کفپوش را لمس نکند.
پادریهای اتاق خواب نیازی نیست در برابر رطوبت یا سایش زیاد مقاوم باشند. به همین دلیل تنوع طرح و رنگ بسیار زیادی دارند. نرم و لطیف بودن برای این پادریها خیلی مهمتر از سایر ویژگیهاست. همچنین طرح و رنگ آن باید با دکوراسیون اتاق خواب هماهنگی داشته باشد.
نکات مهم هنگام خرید انواع پادری
حالا که با انواع پادری جدید و شیک آشنا شدید، خوب است قبل از انتخاب مدل مورد نظرتان به نکات ریزی که در ادامه گفته میشود هم توجه داشته باشید. این نکات عبارتاند از:
- اندازه پادری: خرید یک پادری بزرگ برای مکانی کوچک، جلوهی زشتی به محیط میدهد. بنابراین در هنگام انتخاب پادری به اندازه (طول و عرض) آن توجه کنید. میتوانید از قبل مکانی که برای آن پادری میخواهید را اندازه بگیرید تا پادری با همان اندازه انتخاب کنید.
- جنس پادری: هر جنس پادری برای بخش بخصوصی از خانه مناسب است. پس نمیتوانید پادری پشمی یا خزدار را جلوی درب حمام یا سرویس بهداشتی بگذارید چون با تماس رطوبت به این مدل پادری، در عرض چند هفته، کیفیت و زیبایی خود را از دست میدهد.
- رنگ پادری: انتخاب رنگ پادری از دیگر موضوعاتیست که در هنگام خرید باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. پادریهای بیرون خانه اغلب به رنگهای تیره (مشکی، قهوهای و …) هستند اما پادریهای داخل خانه با توجه به دکوراسیون و رنگهای موجود در خانه انتخاب میشوند. سعی کنید پادری رنگ روشن خریداری نکنید چون تماس پا به سرعت آن را لکه میکند.
- شکل ظاهری پادری: پادریها در شکلهای مستطیل، مربع، دایره، نیمدایره و چند ضلعی تولید میشوند. علاوه بر این، پادری فانتزی، مدرن، عکسدار و سنتی در طیف رنگ و طرحهای گستردهای در بازار وجود دارد. توجه داشته باشید که شکل ظاهری پادری شما باید با سبک دکوراسیون خانه هماهنگی داشته باشد.
- تمیز کردن پادری: یکی از موضوعاتی که اغلب مورد غفلت قرار میگیرد، قابلیت شستشوی پادری است. در هنگام خرید توجه کنید که پادری در مقابل آب چه واکنشی از خود نشان میدهد. پادریهایی که با شستشو کیفیت خود را از دست بدهند، طول عمر بالایی نخواهند داشت.
- قیمت انواع پادری: خوشبختانه در بازار ایران، طیف متنوعی از پادریها وجود دارد که میتوان با قیمتهای خیلی ارزان آنها را خریداری کرد. شما میتوانید یک پادری معمولی را با حداقل 40 هزار تومان خریداری کنید اما مدلهای باکیفیتتر قیمتهای بین 100 تا 300 هزار تومان دارند.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی انواع پادری از نظر جنس و مکان مورد استفاده پرداختیم. مدلهای مختلف پادری با کاربردها و ویژگیهای هریک را بررسی کردیم تا در هنگام خرید، با دیدی بازتر انتخاب کنید. نظر شما چیست؟ شما کدام مدل پادری را برای خانهی خود انتخاب میکنید؟ نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
سلام؛ در انتخاب رنگ انواع پادری، چه رنگهایی برای دکوراسیون خانه مناسب هستند؟
سلام؛ سعی کنید پادری رنگ روشن خریداری نکنید چون تماس پا به سرعت آن را لکه میکند.
سلام؛ در هنگام خرید پادری باید به چه مواردی توجه کنیم؟
سلام؛ رنگ، اندازه، جنس، شکل ظاهری، تمیز کردن پادری و قیمت آن از مواردی هستند که در هنگام خرید بهتر است توجه کنید.