امروزه مبحث نورپردازی نمای ساختمانها به عنوان بخشی از ساخت و ساز و منظره شهری، مورد توجه اکثر مردم قرار گرفته است. در واقع توجه به موضوع نورپردازی در زمینه شهرسازی و منظر شهری در اکثر کشورهای جهان حائز اهمیت است. طراحی نما، به عنوان زمینه اصلی برای جلوه عناصر و المانهای معماری به کار میرود. طراحی و نورپردازی نما، باید با توجه به نوع کاربری ساختمان و متناسب با اصول طراحی نما انجام شود.
امروزه به دلیل پیشرفت در زمینه معماری، شهرسازی، تکنولوژی و فناوری، نورپردازی به عنوان بخش مهمی از منظر شهری، مورد توجه اغلب معماران و طراحان لندسکیپ ( Landscape designers ) قرار گرفته است. طراحی اصولی و نورپردازی ساختمان، عامل بسیار مهمی در ایجاد جذابیت ظاهر ساختمان است. در روز به دلیل وجود نور کافی، نمای ساختمانها نمایان هستند، اما در شب، با وجود نورپردازی اصولی نمای ساختمانها جلوه میدهند. در واقع، نورپردازی به عنوان عامل اصلی معرفی نمای ساختمان در شب به کار میرود. طرحها و ایدههای مختلفی در زمینه نورپردازی نمای ساختمان وجود دارد. در همهی طرحهای نما، باید نورپردازی متناسب با سبک طراحی، متریالها و رنگها و عناصر معماری انجام شود. در این مقاله تلاش بر این است، شما را با اصول و روشهای مختلف نورپردازی، تجهیزات روشنایی و ایدههای جدید نورپردازی نمای ساختمان آشنا کنیم.
سوالات متداول:
برای نورپردازی نمای ساختمان مدرن چه نوع تجهیزات نورپردازی مناسب است؟
وال واشرها، جتلایتها، ریسههای نوری، پروژکتورهای نما و انواع ال ای دیها، لامپهای نوری و زمینی، چراغهای دکوراتیو و لامپهای کریستال از تجهیزاتی هستند که برای طراحی نمای مدرن به کار میروند.
ویژگیهای مهم نورپردازی نمای ساختمان مدرن چیست؟
نورپردازی پنجرهها و فضاهایی مانند تراس و بالکن و انواع المانها از ویژگیهای مهم نورپردازی نمای مدرن میباشند.
نورپردازی نمای ساختمان در چه سبکهایی طراحی و اجرا میشود؟
سبک مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک، سنتی از مواردی هستند که در نورپردازی نمای ساختمان تاثیرگذارند.
در طراحی نما کلاسیک چه قسمتهایی را نورپردازی کنیم؟
ستونها، طاقها و انواع قوسها و سقفهای گنبدی از مواردی هستند که در طراحی نما کلاسیک نورپردازی میشوند.
اصول نورپردازی نمای ساختمان
از نظر شهرسازی و معماری، طراحی نمای ساختمان، عنصر اصلی معرف بنا میباشد، که عوامل بسیاری در شکلگیری آن تاثیرگذارند. نورپردازی، به عنوان بخشی از نمایان کردن عناصر معماری در ظاهر ساختمان به کار میرود. در صورتی که نورپردازی نما، متناسب با کاربری ساختمان و به شکل اصولی انجام شود، زیبایی و جلوه ساختمان را به دنبال دارد، در غیر این صورت، نتیجه عکس خواهد داشت.
توجه به رنگ و شدت نور
توجه به رنگ و شدت نورها در واقع مهمترین عامل در طراحی و نورپردازی نمای ساختمان محسوب میشود. هماهنگی و توازن شدت نورها در بخشهای مختلف طراحی نما و همچنین رنگ آنها در معرفی عناصر معماری نمای ساختمان بسیار تاثیرگذارند. امروزه از تغییر تناژ نورهای رنگی، کمتر استفاده میشود و بیشتر تفاوت در شدت و درخشندگی نورها مورد توجه قرار گرفته است. روشنایی یکدست در کل اجزای نما، مطلوب نیست، در واقع تفاوت در شدت روشنایی منبع نورها، به جذابیت عناصر نما کمک میکنند. شما میتوانید به کمک ایجاد شدت نورهای مختلف در فضاهایی مانند؛ روف گاردن و بالکن، جذابیت نمای ساختمان را دوچندان کنید. البته در اجرای نورپردازی باید به نکات و اصول نورپردازی روف گاردن و بالکن توجه نمایید.
در صورتی که مایل هستید، از منبع نورهای رنگی استفاده کنید؛ رنگهای ملایم نورهای مخفی مانند؛ سفید و آبی جلوه زیبایی به نمای ساختمان شما میدهند. در انتخاب و ترکیب رنگ نما بهتر است به هماهنگی با رنگ منبع روشنایی توجه کنید.
منبع نور مخفی ( تاثیر پنهان بودن منبع نور )
در بسیاری از موارد برای جلوه عناصر اصلی طراحی نمای ساختمان، از منبع نور مخفی سقف و دیوار استفاده میشود. منبع روشنایی بهتر است از دید ناظر پنهان باشد؛ زیرا با این کار تفاوت شدت نورها و مرز بین آنها بیشتر نمایان میشود. نورپردازی مخفی در سطوح مختلف، تاثیر مطلوبی در جلوه بصری نما دارد.
توجه به قرارگیری و هماهنگی منبع نورها
نوع قرارگیری منبع نورها در شدت روشنایی آنها بسیار تاثیرگذار است. حجم عناصر معماری در نمای ساختمانها، با استفاده از متریالها، نورپردازی سطوح مختلف، نوع قرارگیری منبع نورها نمایان میشوند. کنتراست در نورپردازی و بازی با سایهها به کمک منبع نورهای مختلف انجام میشود. طراح نمای ساختمان، به کمک ایجاد فاصله در بین منبع نورها، میتواند سایههای عمیق یا ملایمی در نورپردازی ظاهر ساختمان ایجاد کند. برای نمایان کردن جزئیات بیشتر سطوح نمای ساختمان، بهتر است منبع نور را در فاصله نزدیکتری نسبت به سطوح و احجام در نظر داشته باشید.
شاخص کردن عناصر نمای ساختمان به کمک نورپردازی
یکی از مهمترین اهداف نورپردازی نمای ساختمان، برجسته کردن عناصر معماری است. انتخاب سبک طراحی نما به جلوه عناصر معماری و نورپردازی آنها کمک میکند. شناخت عناصر و المانهای معماری متناسب با سبک طراحی نما ضروری است. به عنوان مثال؛ در صورتی که قصد دارید نمای ساختمان خود را به سبک کلاسیک طراحی کنید؛ بهتر است از نورپردازی در ستونها و قوسها استفاده نمایید.
نورپردازی با توجه به فرم و هندسهی نمای ساختمان
فرم و هندسه نمای ساختمان متناسب با سبک طراحی نما و نوع کاربری ساختمان تعیین میشود. هندسهی نما تاثیر بسزایی در نورپردازی اجزای نمای ساختمان دارد. زیرا، نوع قرارگیری منبع نورهای مختلف را تعیین میکند. به عنوان مثال؛ در طراحی نمای ساختمان مدرن، فرم و هندسه ساده مربع، مستطیل و یا خطوط عمودی و افقی به کار میرود. استفاده از منبع نوری خطی در سبک مدرن، با وجود فرم عمودی و افقی در نورپردازی نمای ساختمان بسیار پرکاربرد است.
توجه به سبکهای طراحی نمای ساختمان
با توجه به تنوع در سبکهای مختلف طراحی نما، نورپردازی نمای ساختمان به شکلهای مختلفی انجام میشود. عناصر معماری متناسب با سبکهای مختلف طراحی نما در ظاهر ساختمان نمایان میشوند. طراح نمای ساختمان، باید متناسب المانهای معماری در هر سبک طراحی و با توجه به کاربری بنا، نورپردازی ساختمان را در مدلسازی طرح نما ارائه دهد. مدلسازی و نورپردازی نمای ساختمان به شکل 3 بعدی، توسط طراحان انجام میشود. شما میتوانید، با تعیین سبک طراحی نما، طرح اولیهای از نوپردازی نمای ساختمان را قبل از اجرا مشاهده کنید.
هماهنگی نورپردازی نما با المانهای اطراف ساختمان
بهتر است طراحی و نورپرازی نمای ساختمانها، با توجه به نوع کاربری، ساختمانها و المانهای اطراف آنها انجام شود. این کار به طراح برای تعیین دید و منظر نمای ساختمان کمک میکند. برای جلوگیری از کور شدن دید و منظر، طراح نمای ساختمان، موقعیت نمای ساختمانهای اطراف، نوع متریال، رنگ، هندسه و نورپردازی آنها را مورد بررسی قرار میدهد. در واقع این موضوع به ایجاد هماهنگی نورپردازی نمای ساختمان با المانهای اطراف آن کمک میکند.
نحوه نورپردازی انواع نمای ساختمان با توجه به کاربری معماری
توجه به نوع کاربری بنا در طراحی و نوپردازی نمای ساختمان بسیار تاثیرگذار است. در واقع یک آیتم مهم در ایجاد جذابیت نمای ساختمان محسوب میشود. زیرا طراحی نمای ساختمان در نگاه اول برای ناظر، معرف بنا میباشد. بهتر است، در نورپردازی نمای ساختمانها به کاربری بنا توجه کنید. آیتمهای مختلفی در افزایش جذابیت نمای ساختمان وجود دارند.
روش نورپردازی انواع نمای ساختمان ویلایی
ساختمانهای ویلایی، با توجه به آب و هوا، موقعیت مکانی، دید و منظر و برنامه فیزیکی مشخص، طراحی میشوند. در اکثر طرحهای ویلایی، ایده و سناریوی طرح، مد نظر قرار میگیرد. نورپردازی ساختمان ویلایی، یک عامل مهم و تاثیرگذار در جلوه آن است. طراحی ورودی خانه، یکی از موارد بسیار تاثیرگذار در ایجاد جذابیت نمای ساختمان ویلایی است. سعی کنید از طرحهای زیبا برای نورپردازی ورودی ویلا استفاده کنید.
در طراحی نمای ویلایی، میتوان از روشهای مختلفی برای جلوه احجام نما استفاده کرد. نورپردازی اصولی، یکی از موارد بسیار مهم در طراحی نمای ساختمان ویلایی به شمار میآید. در صورتی که به شکل اصولی اجرا نشود؛ باعث ایجاد آلودگی نوری در نمای ساختمان خواهد شد.
- در نورپردازی نمای ساختمان ویلایی باید به چه مواردی توجه کنیم؟
یکی از موارد بسیار مهم در طراحی نمای ساختمان ویلایی، توجه به فضاهای باز و نیمه باز است. این فضاها شامل؛ تراس، روف گاردن، فضاهای تقسیم بین احجام نما برای کاشت گیاهان و… میباشد. عناصر محوطه مانند استخر، آلاچیق و بسیاری از موارد دیگر در طراحی لندسکیپ ( Landscape design )، با توجه به جانمایی در دید و منظر نمای ساختمان ویلایی تاثیرگذارند. سایت پلان ( Site plan ) یا نقشه موقعیت بنا، برای تشخیص دید و منظر مفید نمای ساختمان بسیار مؤثر است. بهتر است در کنار طراحی و نورپردازی محوطه ساختمان ویلایی، نورپردازی نما انجام شود. زیرا؛ هماهنگی در نورپردازی عناصر لندسکیپ ( محوطه ) با نورپردازی نمای ساختمان ویلایی به جذابیت آن کمک میکند. طراحی و نورپردازی روف گاردن، نورپردازی استخر و مسیرهای ورودی از موارد بسیار مؤثر در ایجاد جذابیت و زیبایی نورپردازی ساختمان ویلایی محسوب میشوند.
نحوه نورپردازی نمای ساختمان دو طبقه مسکونی
طراحی و نورپردازی ساختمان دو طبقه مسکونی، براساس سبک طراحی معماری انجام میشود. انتخاب نوع سبک طراحی برای تعیین نورپردازی بخشهای مختلف نمای ساختمان بسیار تاثیرگذار است. با افزایش تعداد طبقات در ساختمانها، نمای آنها، دید و منظر بیشتری پوشش میدهند؛ در نتیجه باید حساسیت در طراحی نمای ساختمان بیشتر شود. در واقع با افزایش ارتفاع ساختمانها، ناظر با دید وسیعتری نمای ساختمان را مشاهده میکند. امروزه نمای ساختمانهای دوبلکس و دو طبقه، معمولاً به سبک مدرن طراحی میشوند. البته طرحهایی با سبک سنتی ایرانی در طراحی منظر شهری از جایگاه ویژهای برخوردارند. هماهنگی در نورپردازی ساختمانهای دو طبقه، با متریال آجر برای جلوه عناصر معماری ایرانی، باعث ایجاد نمای جذاب به سبک سنتی میشود.
نورپردازی نمای ساختمان به سبک کلاسیک
در طراحی نما به سبک کلاسیک، شما شاهد عناصر معماری یونان و روم هستید زیرا؛ سبک کلاسیک ریشه در معماری یونان و روم دارد. سبک کلاسیک همراه با ستونها، طاقها، قوسها و سنتوریها در نمای ساختمان ظاهر میشود. طراحی نمای کلاسیک، به دور از سادگی و به صورت تجملاتی نمایان میشود. در طراحی نمای ساختمان به سبک کلاسیک از متریال سنگ و آجر استفاده میشود. در اغلب طرحهای کلاسیک، سنگ تراورتن به کار میرود. در نمای ساختمان به سبک کلاسیک، بهتر است اجزای اصلی نما را برای نورپردازی انتخاب کنید. زیرا؛ بخش مهمی از طراحی و نورپردازی نما به سبک کلاسیک، برای تاُکید بر عناصر معماری روم و یونان انجام میشود. نورهای مخفی برای پایه ستونها، منبع نورهای نقطهای در تراسها به همراه لوسترهای تزئینی، برای نشان دادن عمق فضا در نورپردازی نمای ساختمان به سبک کلاسیک به کار میروند. گچکاریها و پرداخت در جزئیات، ستونها و طاقها، همچنین وجود سقفهای گنبدی در اغلب نمونههای سبک کلاسیک دیده میشوند. تغییر در شدت روشنایی نورهای بخشهای مختلف نمای ساختمان، باعث شکوه و جذابیت نمای ساختمان میشوند.
نورپردازی نمای ساختمان تجاری
در اکثر نورپردازی نمای بناهای تجاری، به دلیل استفاده بیش از حد تجهیزات نوری، بدون رعایت اصول طراحی، آلودگی نوری را مشاهده میکنید. در واقع نصب بیلبوردهای تبلیغاتی نوری، نورهای اضافی، کمکی به زیبایی نورپردازی ساختمان تجاری نمیکنند. اگر نورپردازی نمای بناهای تجاری، به شکل اصولی انجام شود، کیفیت و کارکرد ساختمان را ارتقا میدهد. زیرا؛ نمای ساختمان تجاری، تاثیر بسزایی در عملکرد ساختمان دارد. باریکههای نوری، ریسههای ال. ای. دی، به نورپردازی جذاب نمای ساختمان تجاری کمک میکنند.
نورپردازی نمای ساختمان اداری
حجم بناهای اداری، معمولا به شکل ساده طراحی میشوند. در نورپردازی نمای اداری، باید برای طراحی ورودیها بیشتر توجه شود. زیرا؛ نورپردازی ورودی ساختمان اداری، آن را به یک حجم شاخص تبدیل میکند. به دلیل وجود پنجرههای عریض، برای نورگیری فضاهای داخلی ساختمان اداری، از نورپردازی اضافی در فضاهای داخلی خودداری کنید. نورپردازی ساختمان اداری، باید با توجه به موقعیت قرارگیری و تاثیر آن در منظر شهری انجام شود. برای تعریف عملکرد و کارکرد ساختمان، میتوان از ویژگیهای مختلف تجهیزات نوری و خلاقیت در طراحی هوشمندانه استفاده کرد.
نحوه نورپردازی نمای ساختمان به سبک مدرن
در طراحی نما علاوه بر سبک طراحی، متریالها، رنگها و نورپردازیها بسیار تاثیرگذارند. در نمای ساختمان مدرن، به دلیل استفاده از حجمهای خالص و ساده، معمولاً نورپردازی به شکل ساده و شیک انجام میشود. در واقع نورپردازی، برای نشان دادن کلیت طرح نما به سبک مدرن به کار میرود. در سبک مدرن، برخلاف سبک کلاسیک، پرداخت در جزئیات حذف شده و بیشتر احجام خالص مد نظر قرار میگیرند. نورپردازی به سبک مدرن به کمک خطوط عمودی و افقی جلوه زیبایی به نمای ساختمان میدهد. ترکیب مصالح مرغوب مانند؛ آجر، فلز، شیشه و حذف خطوط منحنی در طراح نمای رستوران و کافیشاپ مدرن و استفاده از نورهای مخفی برای نورپردازی مدرن، به جذابیت و زیبایی این ساختمانها کمک میکند.
روش نورپردازی نمای برجها و ساختمانهای بلند
برجها و ساختمانهای بلند، به عنوان نقاط و نشانههای مرتفع در منظر شهری نمایان میشوند. بنابراین، در طراحی نمای آنها باید تجهیزات هوشمند و زمینه مناسبی فراهم باشد. در مناطق مختلف و یا شهرها، برجها و المانهایی مانند؛ میادین، مجسمههای شهری، فضاهای سبز و بناهای شاخص، برای تعریف هویت و منظر یک شهر به کار میروند. بناها و عناصر شهری در زمینههای عملکردی و مفهومی و کاربردی، نسبت به یکدیگر تفکیک میشوند؛ که این موضوع در طراحی نمای آنها بسیار تاثیرگذار است. المانهای شهری با نورپردازی مناسب در شب، میتوانند به عنوان راهنما در جهتیابی و یا نشانههایی برای موقعیتیابی استفاده شوند. برجها گزینه مناسبی، به عنوان نقطه مبنا در شهر هستند. بنابراین، نورپردازی نمای برجها، تاثیر بسزایی در منظر شهری و منطقهای دارد.
انواع روشهای کاربردی نورپردازی
نورپردازی گسترده و یکدست
برای نورپردازی سطوح به شکل نرم و یکنواخت، از نورپردازی گسترده استفاده میشود. این روش کاملا برخلاف نورپردازی خشن انجام میگیرد. روشنایی سطوح به صورت جلوه یکنواخت و گسترده، از ویژگیهای اصلی این روش است.
طراحی بالکن و تراس به کمک نورپردازی گسترده، جلوه زیبایی به نمای خانه شما میدهد. برای استفاده از این روش سعی کنید، فضاهای که در نما به شکل تورفتگی و بیرونزدگی نمایان میشوند را نورپردازی کنید.
نورپردازی خشن
برای جلوه بافتهای سطوح نمای ساختمان، از نورپردازی خشن استفاده میشود. در این روش، نباید سطوح به شکل یکدست و یکنوخت نورپردازی شوند. زیرا؛ بیشتر بر روی عناصر شاخص، تجهیزات روشنایی نصب میشود.
نورپردازی از داخل به خارج ساختمان
در این روش از عناصر شاخص نمای ساختمان، برای طراحی نورپردازی استفاده میشود. شما میتوانید از منبع نورهای مختلف در قسمتهای متفاوت ساختمان استفاده کنید؛ این کار به جلوه نورپردازی ساختمان شما کمک میکند. لامپهای ال ای دی و انواع فیبرهای نوری در لبه پنجرهها، برای ایجاد عمق در نما استفاده میشوند. نکته بسیار مهم در اجرای این روش تاُکید بر قسمتهای اصلی نما است. با برجسته کردن عناصر اصلی نما در این روش، به کمک تجهیزات روشنایی، نمای جذابی را ایجاد کنید.
نورپردازی نقطهای و تاْکیدی
نورپردازی نقطهای برای شاخص کردن عناصر معماری در نمای ساختمان استفاده میشود. به عنوان مثال؛ در نمای سبک کلاسیک، نورپردازی ستونها، طاقها و یا سنتوریها، به زیبایی نما کمک میکند. زیرا؛ در این سبک، تجمل و شکوه نما مد نظر قرار میگیرد.
نورپردازی خطی و محوری
نورپردازی خطی، با توجه به نوع فرم و هندسه طراحی نما انجام میشود. به عنوان مثال؛ برای تاُکید بر خطوط عمودی و افقی در طراحی نمای ساختمان میتوان از نورپردازی خطی استفاده نمود. یا برای نشان دادن محورهای طولی و فرمهای تکرار شونده منظم در نمای ساختمان، به شکل محور طولی و عرضی از این نورپردازی استفاده میشود. تجهیزات نوری مختلفی، برای اجرای روش نورپردازی خطی ارائه شده است. ریسههای ال. ای. دی و انواع فیبرهای نوری برای تاُکید بر فرم محوری بسیار مناسب هستند. برای جلوه خطوط افقی و عمودی نمای مدرن، نمایش فرم محورهای پنجرهها و تراسها به شکل طولی یا عرضی، استفاده از نورپردازی خطی راه حل مناسبی است.
آشنایی با انواع لامپ و تجهیزات در بهترین طرحهای نورپردازی نمای ساختمان 2021
چراغهای دکوراتیو
برای جلوه بخشهای اصلی نما و سازه، از چراغهای دکوراتیو دیواری استفاده میشود. اما آنها گزینه مناسبی برای اجرای روش نمای یکدست و گسترده نمیباشند. تنوع در رنگ و شدت نور چراغ دیوارکوب دکوراتیو بسیار زیاد است؛ به همین دلیل گزینه مناسبی برای نورپردازی ساختمانهای تجاری و رفاهی محسوب میشوند.
لامپهای ریسهای و وال واشرهای ال. ای. دی
لامپهای ال ای دی در گذشته، برای نورپردازی نمای ساختمان به رنگهای سبز و قرمز استفاده میشدند. امروزه در انواع مختلف تناژهای رنگی، بدون رنگ و سفید تولید میشوند. به دلیل تغییر در شدت رنگها، انواع مختلفی از آنها در بازار عرضه میشود. تنوع در تولید انواع مختلف لامپهای ال ای دی و استفاده گسترده از آنها، باعث ایجاد طرحهای مختلف نورپردازی نمای ساختمان شده است. وال واشرهای ال ای دی، برای نورپردازی ساختمانهای اداری و تجاری استفاده میشوند. لامپهای ال ای دی در بسیاری از شرکتهای تولیدکننده تجهیزات روشنایی ساختمان تولید میشوند. لامپهای ال ای دی در برابر دمای کم محیط، نور زیادی را تولید میکنند. در واقع موضوع تاثیر دما، یکی از ویژگیهای اصلی لامپهای ال ای دی محسوب میشود.
جت لایتها در نورپردازی
جت لایتها، به عنوان یک منبع نوری مناسب برای ساختمانهای بلند و برجها محسوب میشود. در صورتی که مایل باشید؛ از منبع نوری مشخصی برای پوشش نورپردازی کل نمای ساختمان استفاده کنید، جت لایتها انتخاب مناسبی هستند. همچنین برای مرتفع نشان دادن ساختمانهای دو طبقه و ایجاد تشعشعات عمودی و خطی استفاده میشوند.
لامپهای نانوکریستال در ظاهر ساختمان
نانو در تجهیزات روشنایی، با تولید لامپهای نانوکریستال، زمینهی مناسبی را در نورپردازی نما ایجاد کرده است. این تجهیزات در مقایسه با لامپهای ال ای دی، روشنایی بیشتر و قیمت مناسبتری دارند. همچنین لامپهای نانوکریستالی، تشعشعات لیزری را نیز شامل میشوند.
لامپهای نوری فراتاب
یکی از کاربردهای اصلی لامپهای نوری فراتاب، در نورپردازی نمای ساختمان است. لامپهای هالوژن و انواع ال. ای. دیها، برای نورپردازی در این زمینه به کار میروند. نوع قرارگیری این نوع لامپها، فاصلهگذاری و حتی نوع زاویه قرارگیری آنها در نمای ساختمان، نسبت به سطوح و حجمها در زیبایی و جذابیت نمای ساختمان بسیار تاثیرگذارند. برای جلوه عناصر شاخص در نورپردازی نمای ساختمان، استفاده از لامپهای نوری فراتاب بسیار مناسب است. نوع قرارگیری آنها برای تاُکید، ایجاد ریتم، کنتراست در سطوح و متریالها، عناصر نمای ساختمان در جذابیت نورپردازی نمای ساختمان مؤثرند.
لامپهای زمینی برای نورپردازی
لامپهای زمینی برای نورپردازی نما و محوطهسازی استفاده میشوند. برای ایجاد نورپردازی هارمونی و بازی با سایهها در نمای ساختمان و برجسته کردن بخشهای اصلی نما، چراغهای دفنی گزینه مناسبی محسوب میشوند. کارکرد این نوع تجهیزات مناسب ساختمانهای هوشمند میباشد. طول عمر بالا، نگهداری آسان از ویژگیهای اصلی چراغهای دفنی است. چراغ زمینی، به عنوان یکی از تجهیزات روشنایی مقاوم در نورپردازی محوطه کاربرد دارد.
هزینه نورپردازی نمای ساختمان
هزینه نورپردازی نما به سبک طراحی، فرم و هندسه نما و تجهیزات روشنایی بستگی دارد. شما میتوانید برای برآورد در هزینههای نورپردازی نما، از اتود اولیه طراحی نما به شکل 3 بعدی استفاده کنید. برای این کار طراح نمای ساختمان، با استفاده از مدلسازی طرح، پیش نمایشی از نورپردازی نمای ساختمان را در اختیار شما قرار میدهد. تعیین نوع نورپردازی نما، به شما در انتخاب تجهیزات روشنایی کمک میکند؛ در نتیجه میتوانید یک برآورد اولیه برای خرید تجهیزات روشنایی داشته باشید. در انتخاب لامپها و تجهیزات روشنایی سعی کنید، از محصولات مرغوب و با کیفیت استفاده کنید. امروزه لامپها و تجهیزات هوشمند با بازدهی بالا، زمینه مناسبی را برای نورپردازی نمای ساختمان فراهم کردهاند.
سخن پایانی
با توجه به مطالبی که در این مقاله ارائه شد، توجه به اصول و نکات مهم اجرای نورپردازی، نمای جذاب برای ساختمان شما ایجاد میکند. در این مقاله تلاش بر این بود، شما را با روشهای مختلف و ایدههای جدید نورپردازی نما آشنا کنیم؛ تا نمایی جذاب برای ساختمان خود ایجاد کنید.
سلام مطالب بسیار عالی بود.
برای طراحی نما مدرن میتونیم از نورپردازی خطی استفاده کنیم؟
سلام ممنون از توجه شما
بله؛ شما میتوانید به کمک المانهای خطی در نمای مدرن از نورپردازی خطی استفاده کنید.
مطلب بسیار مفید بود. در کنار فلاورباکسهای نمای ساختمان میتونیم از لامپهای نوری فراتاب استفاده کنیم؟
لامپهای فراتاب و انواع هالوژنها میتوانند در نورپردازی فلاورباکسهای نمای ساختمان به شما کمک کنند. اما برای طراحی و اجرای این لامپها حتما به نوع قرارگیری و زاویه نصب آنها توجه کنید.