نکات مهم برای استفاده از رنگ آبی در دکوراسیون خانه

رنگ آبی دیوارها و مبلمان در دکوراسیون اتاق نشیمن، کفپوش طرح چوب، چراغ آویز و دیوارکوب، سه میزجمع شده داخل هم، تابلوهای دیواری

تاثیر رنگ‌ها در طراحی دکوراسیون خانه برکسی پوشیده نیست. رنگ‌های سرد و گرم می‌توانند تاثیرات متفاوتی روی اهالی یک خانه بگذارند. آبی، یکی از رنگ‌های مورد علاقه افراد درونگرا برای طراحی دکوراسیون است. رنگ آبی در دکوراسیون خانه احساس امنیت، آرامش و تمیزی را به اهالی خانه می‌دهد. می‌توان از این رنگ در محیط‌های کاری هم استفاده کرد. ولی باید اطلاعاتی درباره مفهوم و انرژی‌های هرکدام از طیف‌های رنگ آبی بدانید.

سوالات متعددی در خصوص استفاده از رنگ آبی در دکوراسیون خانه مطرح شده است. دکوراسیون آبی خانه را چطور ایجاد کنیم؟ در کدامیک از بخش‌های خانه از طیف‌های رنگ آبی استفاده کنیم بهتر است؟ رنگ آبی را با چه رنگ‌های دیگر ترکیب کنیم تا دقیقا همان حسی که مد نظر ماست القا کند؟ در ادامه به تک تک این سوالات پاسخ می‌دهیم و شما را در طراحی دکوراسیون خانه به رنگ آبی راهنمایی خواهیم کرد.

 

سوالات متداول:

از چه ایده‌هایی می‌توانیم برای دکوراسیون آبی آشپزخانه استفاده کنیم؟

1. ترکیب آبی و کفپوش 2. متعادل کردن رنگ‌ کابینت‌ها، کف و سقف 3. طراحی جزیره‌ای آبی رنگ 4. استفاده از کاغذ دیواری طرح‌دار آبی رنگ


رنگ‌های مکمل در طراحی دکوراسیون آبی کدامند؟

سفید، مشکی و خاکستری، زرد و نارنجی، قرمز و صورتی، قهوه‌ای یا رنگ چوب، طلایی و نقره‌ای از جمله رنگ‌های مکمل پرطرفدار در طراحی دکوراسیون آبی رنگ هستند.

 

رنگ آبی و دیدگاه روانشناسان

رنگ آبی دیوار در دکوراسیون نشیمن با شومینه، دو مبل تک نفره سبز رنگ، کوسن‌های گلبهی و دو چهارپایه مربعی

آبی از جمله رنگ‌هایی‌ست که مانند رنگ سبز، در طبیعت وجود دارد. کافیست نگاهی به آسمان بیندازید تا رنگ آبی را به وضوح ببینید. همین موضوع حساسیت استفاده از رنگ آبی در دکوراسیون خانه و محیط‌هایی که در آنها زندگی می‌کنیم را بیشتر می‌کند. از نظر روانشناسان، رنگ آبی در یک کلمه به معنی «آرامش» است. اما این همه‌ی معانی رنگ آبی نیست و باید نمادهای رنگ آبی را بشناسید.

 

رنگ آبی در دکوراسیون برای مبلمان و اکسنت وال اتاق نشیمن، کوسن‌های نارنجی و آبی و تابلوهای دیواری

آبی نماد خیلی از صفات است که در زیر به برخی از آنها اشاره کرده‌ایم:

  •  اعتماد و اطمینان
  • سکون و سکوت
  •  توجه و تمرکز
  • صداقت
  •  وفاداری
  • منطق

 

رنگ آبی دیوارها و خطوط سقف در دکوراسیون اتاق نشیمن با پرده های کرم و مبلمان طرح دار آبی و سفید

علاوه بر این نمادها که به طور کلی به رنگ آبی اطلاق می‌شود؛ رنگ آبی روشن نماد ثبات و ایمان بوده و رنگ آبی تیره نماد قدرت، دانش و کمال است. روانشناسان معتقدند رنگ آبی به دلیل طول موجی که دارد، باعث کاهش ضربان قلب انسان‌ها شده و کاهش اشتهای افراد به همراه دارد. اگر به بسته‌بندی مواد غذایی نگاهی بیندازید متوجه می‌شوید که کمتر کمپانی معروفی در دنیا از رنگ آبی برای بسته‌بندی محصولاتش استفاده کرده است. در عوض از رنگ قرمز، زرد و رنگ نارنجی در دکوراسیون به وفور استفاده می‌شود.

به کار بردن رنگ آبی در دکوراسیون خانه و محیط‌های اداری بسیار مرسوم است. طیف‌های مختلف رنگ آبی در بخش‌هایی نظیر آشپزخانه، نشیمن و اتاق خواب استفاده می‌شود و حس آرامش و امنیت را با خود به همراه دارد. به دلیل انتقال حس آرامش، در بیشتر مراکز درمانی نظیر بیمارستان و مطب‌ها، از ایده دکوراسیون داخلی به رنگ آبی استفاده می‌شود.

 

طیف رنگ آبی

رنگ آبی دیوارها در دکوراسیون نشیمن با تابلوهای دیواری، مبلمان طوسی و سبز و مشکی و فرش راه راه سفید مشکی

آبی در کنار قرمز و زرد از رنگ‌های اصلی محسوب می‌شود و مکمل آن رنگ نارنجی است. رنگ آبی طیف‌های گسترده‌ای دارد که هرکدام حالات مخصوص به خود را دارند. برعکس تصور عامه‌ی مردم که فکر می‌کنند آبی رنگی کاملا سرد است، برخی از طیف‌های رنگ آبی دقیقا حسی گرم القا می‌کنند. در زیر می‌توانید طیف‌های مختلف رنگ آبی را مشاهده کنید:

 

رنگ آبی در دکوراسیون خانه

رنگ آبی دیوار در دکوراسیون خانه با شومینه، مبل طوسی، کفپوش و صندلی چوبی، گلدان های گل و تابلوی روی طاقچه

چطور از رنگ آبی در چیدمان خانه استفاده کنیم؟ در این بخش به این پرسش مهم پاسخ می‌دهیم و دکوراسیون آبی رنگ را با توجه به موقعیتی که دارند به شما معرفی می‌کنیم. باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از رنگ آبی در دکوراسیون خانه باید با توجه به طیف (تیره یا روشن بودن) آن باشد و نکاتی که در ادامه گفته می‌شود با در نظر گرفتن همین مسئله است.

 

رنگ آبی در آشپزخانه 

رنگ آبی کابینت‌ها و جزیره در دکوراسیون آشپزخانه با صفحه سفید، یخچال و ماکروویو نقره ای و کاشی های آبی کمرنگ

اگر به دنبال کاهش وزن هستید، می‌توانید از رنگ آبی در آشپزخانه استفاده کنید! همان‌طور که گفتیم، رنگ آبی باعث کاهش اشتها می‌شود و استفاده از این رنگ در آشپزخانه، باعث می‌شود غذای کمتری میل کنید. باتوجه به این موضوع، از رنگ آبی می‌توانید در کنار رنگ سال 2022 به روش‌های زیر در ترکیب رنگ آشپزخانه استفاده کنید.

 

رنگ آبی در دکوراسیون کابینت های آشپزخانه‌ای با اپن و سه صندلی سفید، دو چراغ آویز و کفپوش طرح چوب

  •  ترکیب آبی و کفپوش: یکی از هیجان‌انگیزترین روش‌ها برای استفاده از رنگ آبی، هماهنگ کردن آن با کفپوش است. می‌توانید برای رنگ دیوار پذیرایی یا کابینت و حتی کفپوش آشپزخانه از طیف‌های مختلف رنگ آبی استفاده کنید اما کفپوشی به رنگ چوب یا قهوه‌ای سوخته انتخاب کنید تا جذابیت آشپزخانه را دوچندان کند.

 

اپن آبی رنگ در دکوراسیون آشپزخانه با صفحه سفید، سه چراغ آویز طلایی، کابینت های سفید و کفپوش چوبی

  •  متمرکز کردن رنگ آبی: می‌توانید تنها بخش کوچکی از آشپزخانه را به رنگ آبی دلخواه خود درآورید. به عنوان مثال فقط کابینت‌های پایینی به رنگ آبی تیره باشند. قطعا تمرکز رنگ در یک نقطه، جذابیت دکوراسیون آبی را بیشتر می‌کند.

 

رنگ آبی و قرمز کابینت ها در دکوراسیون آشپزخانه‌ای با کفپوش چوبی، تریم های چوبی سقف و میزناهارخوری سفید

  • متعادل کردن رنگ‌ها: می‌توانید در کنار رنگ آبی، از رنگ‌های گرم برای متعادل کردن محیط استفاده کنید. این روش همیشه جواب می‌دهد و فقط کافیست نمونه‌هایی از ترکیب رنگ آبی و مثلا زرد یا قهوه‌ای را ببینید تا ایده‌های خوبی بگیرید.

 

رنگ آبی برای اپن در دکوراسیون آشپزخانه با صفحه چوبی، کابینت های سفید، کفپوش طرح چوب و گاز رو کابینتی

  •  جزیره‌ای آبی رنگ: به جای رنگ‌آمیزی دیوارها یا کابینت‌ها، می‌توانید از طراحی جزیره‌ آشپزخانه به رنگ آبی استفاده کنید. اگر ترکیب درستی از رنگ این جزیره و رنگ محیط انتخاب کنید، قطعا جلوه‌ای زیبا به آشپزخانه می‌دهد.

 

رنگ آبی صفحه های کابینت و کاشی ها در دکوراسیون آشپزخانه با کابینت ها و کفپوش و چهارپایه‌های چوبی

  • استفاده از چوب: چوب به دلیل بافت و رنگی که دارد، همتای خوبی برای دکوراسیون آبی آشپزخانه می‌شود. می‌توانید کابینت‌هایی با ترکیب چوب و رنگ آبی سفارش بدهید.

 

رنگ آبی کاغذدیواری در دکوراسیون آشپزخانه با کاشی های بین کابینتی و کابینت های سفید و صفحه چوبی

  • استفاده از کاغذ دیواری طرح‌دار: به جای رنگ‌آمیزی دیوار آشپزخانه، می‌توانید از کاغذدیواری‌های طرح‌دار استفاده کنید و به محیط آشپزخانه روحی دوباره ببخشید. کاغذ دیواری‌های آبی رنگ در طرح و طیف رنگی متنوعی تولید می‌شوند که به درد رنگ آشپزخانه هم می‌خورند.

 

رنگ آبی در نشیمن

رنگ آبی دیوارها در دکوراسیون نشیمن خانه با شومینه، مبلمان طوسی، قفسه ها و میز تحریر سفید و پرده های حصیری

اتاق نشیمن یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانه است که می‌توانید از طیف‌های مختلف رنگ آبی مخصوصا آبی فیروزه‌ای برای آن استفاده کنید. استفاده از آبی روشن در نشیمن باعث کاهش ضربان قلب و احساس آرامش بیشتر اهالی خانه می‌شود. البته باید به این نکته هم توجه کنید که استفاده زیاد از رنگ آبی در اتاق نشیمن باعث سردی بیش از حد محیط خانه می‌شود.  به روش‌های زیر می‌توان از طیف رنگ آبی در نشیمن بهره برد:

 

رنگ آبی برای مبل ال در دکوراسیون اتاق نشیمن با دیوارهای سفید، فرش زرد، میز گرد سفید و پرده سرمه‌ای

  •  مبلمان: اگر سری به فروشگاه‌های مبل و کاناپه بزنید حتما با طیف‌های مختلف رنگ آبی مواجه شده‌اید. مبل‌های با رنگ آبی تیره این روزها طرفداران زیادی دارد و می‌توانید آن را با پرده پذیرایی، دیوار و حتی تابلوهای روی دیوار، هماهنگ کنید. مبلمان آبی رنگ حس امنیت و آرامش را به نشیمن هدیه می‌دهد.
پیشنهاد می‌کنیم مقاله چه نوع تابلو دیواری برای دکوراسیون پذیرایی مناسب است؟ را مطالعه فرمایید.

 

رنگ آبی و سفید برای پرده ها در دکوراسیون نشیمنی با مبلمان سفید و طوسی و شلف های مشکی کنج دیوار

  •  پرده‌ها: هماهنگ کردن پرده و مبلمان و دیوارها کار دشواری‌ست، مخصوصا اگر بخواهید از رنگ آبی برای پرده‌های اتاق نشیمن استفاده کنید. ترکیب سفید و آبی تیره برای اتاق نشیمن می‌تواند انتخاب نسبتا خوبی باشد.

 

رنگ آبی و نقره ای کاغذدیواری در دکوراسیون اتاق نشیمن با مبلمان و میز سفید، تابلوی دیواری و فرش طوسی و آبی

  •  کاغذ دیواری: یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای ایجاد دکوراسیون آبی رنگ در اتاق نشیمن، پوشاندن دیوارها با کاغذ دیواری است.کاغذ دیواری‌های آبی رنگ در طرح‌های گل و در ترکیب با رنگ طلایی، جلوه‌ی زیبایی به نشیمن خواهند. کاغذ دیواری کلاسیک به رنگ آبی و نقره‌ای هم برای اتاق نشیمن کلاسیک انتخاب مناسبی خواهد بود.

 

دیوار آبی رنگ در دکوراسیون اتاق نشیمن با تابلوی دیواری، صندلی کرم، آباژور سفید و آبی،‌ میز عسلی گرد و پاف خزدار سفید

  • رنگ‌آمیزی دیوار: اگر قصد دارید با رنگ‌آمیزی دیوار، از گرمای خانه کم کنید، رنگ آبی بهترین انتخاب است. شما می‌توانید از طیف آبی روشن برای رنگ‌آمیزی دیوارها استفاده کنید. همچنین می‌توانید از این رنگ برای رنگ‌آمیزی دیوار شاخص (اکسنت وال) اتاق نشیمن بهره ببرید.

 

رنگ آبی در اتاق خواب (بزرگسال و نوزاد)

رنگ آبی دیوارها و پرده ها در دکوراسیون اتاق خواب با روتختی سفید و آبی، مبل سفید با بالش آبی، دراور چوبی و آینه ایستاده

به دلیل تاثیری که رنگ آبی بر چشم و ضربان قلب دارد، از این رنگ به وفور در اتاق خواب استفاده می‌شود. این رنگ علاوه بر حس آرامش، ثبات و امنیت را هم به اتاق خواب هدیه می‌دهد و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. بسیاری از آقایان و خانم‌های جوان برای دیوار اتاق خواب خود رنگ آبی روشن را انتخاب می‌کنند. اگر می‌خواهید رنگ آبی را به اتاق خواب خود بیاورید می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

 

رنگ آبی دیوارها در دکوراسیون اتاق خوابی با روتختی آبی و سفید، چراغ آویز، صندلی سرمه‌ای و شومینه هیزمی سفید

  •  تخت خواب و روتختی: ترکیب رنگ آبی تیره، سفید و کرم می‌تواند انتخاب مناسبی برای روتختی، بالش و پتوی شما باشد. تخت خواب اغلب به وسیله‌ی رو تختی پوشانده می‌شود و به همین دلیل می‌توانید از رو تختی مناسبی که طیف ملایمی از رنگ آبی را داشته باشد، اتاق خواب خود را زیبا کنید. از ترکیب رنگ آبی در دکوراسیون زرد می‌توانید برای رو تختی اتاق نوزاد هم استفاده کنید.

 

رنگ آبی برای دیوار و پرده در دکوراسیون اتاق نوزاد با تخت چوبی، صندلی و پاف کرم و قفسه های چوبی

  •   پرده: پرده‌های به رنگ آبی تیره و ترکیب آن با دیوار سفید و متعلقات اتاق خواب، حس آرامش را برای اتاق خواب به ارمغان می‌آورد. برای پرده اتاق نوزاد می‌توانید از طیف آبی پر رنگ و شاد استفاده کنید تا انرژی و گرمای محیط بیشتر شود. باید رنگ آبی را با رنگ‌های زرد و نارنجی متعادل کنید.

 

رنگ آبی برای کاغذدیواری در دکوراسیون اتاق خواب با تخت دو نفره، روتختی سفید، تابلوهای دیواری و پنکه سقفی

  •  دیوار: اتاق خواب را می‌توان با کاغذ دیواری آبی رنگ به طور کامل پوشاند. رنگ‌آمیزی دیوار اتاق خواب با طیف‌های مختلف رنگ آبی هم حس جالبی به این مکان می‌دهد.

 

دکوراسیون آبی در حمام و سرویس بهداشتی

رنگ آبی برای دیوارها در دکوراسیون حمامی با کفپوش چوبی، وان سفید، آینه گرد و کابینت روشویی طوسی

استفاده از رنگ آبی در دکوراسیون حمام یا سرویس بهداشتی طرفداران زیادی دارد. به دلیل هم‌خانواده بودن رنگ آبی با دریا و آسمان، حس آرامش و آسودگی را در درون خود نهفته دارد. به همین دلیل استفاده از رنگ آبی در این قسمت از خانه متداول است. اگر می‌خواهید سرویس و حمام آبی برای منزلتان طراحی کنید، این پیشنهادات ماست:

 

رنگ آبی دیوارها در دکوراسیون حمام با درب شیشه ای، آینه مستطیلی و روشویی سفید

  • دیوارها: انتخاب رنگ آبی برای دیوار حمام یا سرویس بهداشتی بهترین انتخاب است. در محیط‌هایی نظیر استخر، سونا و جکوزی هم از رنگ آبی برای دیوارهای محیط استفاده می‌شود چون حس خنک، پاکی و تمیزی به افراد انتقال می‌دهد.

 

رنگ آبی روشن برای دیوار در دکوراسیون سرویس بهداشتی با کابینت روشویی رنگ آبی تیره،‌ نقاشی دیواری و آینه

  • سینک: می‌توانید دیوار حمام یا دستشویی را به رنگ سفید انتخاب کنید اما می‌توانید برای انواع سینک از طیف‌های مختلف و متنوع رنگ آبی بهره ببرید.

 

رنگ‌های مکمل در دکوراسیون آبی

رنگ آبی در دکوراسیون نشیمن با تابلو دیواری، کاناپه مرجانی با کوسن های رنگی، صندلی چوبی و لوسترهای آویز

می‌توان از رنگ‌های متعددی برای تکمیل رنگ آبی محیط استفاده کرد. این رنگ‌ها باید با نسبت مشخصی در کنار رنگ آبی قرار بگیرند تا حس آن را متعادل کنند. از رنگ‌های مکمل رنگ آبی در دکوراسیون به موارد زیر باید اشاره کرد:

 

رنگ آبی تیره برای دیوار در دکوراسیون اتاق نشیمن با مبلمان سفید و آبی، تابلوی دیواری، درب سفید و لوستر آویز

  •  سفید: اولین و ساده‌ترین رنگ برای ترکیب با رنگ آبی، رنگ سفید در دکوراسیون است. شما می‌توانید از ترکیب سفید و آبی در آشپزخانه (کابینت و دیوار) یا در اتاق نشیمن (مبل و دیوار) و یا در اتاق خواب (پرده و دیوار) استفاده کنید. سادگی، پاکی و خنکی مهم‌ترین خصیصه‌های ترکیب رنگ آبی و سفید در محیط است.

 

رنگ آبی در دکوراسیون اتاق نشیمن با مبل ال طوسی و صندلی آبی، چراغ های آبی بالای اپن آشپزخانه و میز جلو مبلی مستطیلی

  •   مشکی و خاکستری: استفاده از رنگ مشکی در کنار رنگ آبی خیلی مرسوم نیست اما می‌توانید از خاکستری به عنوان یک مکمل قابل اعتماد برای رنگ آبی استفاده کنید. به عنوان مثال می‌توان مبلمان خانه را به رنگ آبی انتخاب کرد و کوسن‌ها و یا پرده را خاکستری کرد.

 

رنگ آبی تیره برای مبلمان در دکوراسیون اتاق نشیمن با یک مبل تک نفره زرد، تابلوها و آینه های دیواری و دیوارکوب سفید

  •  زرد و نارنجی: همانطور که قبلا هم گفته شد، نارنجی رنگ مکمل آبی است و از آن در اتاق بازی کودک و محیط‌هایی مثل آشپزخانه می‌توان استفاده کرد. علاوه بر این، از ترکیب رنگ زرد و آبی به عنوان رنگ‌های مکمل در اتاق نشیمن می‌توان بهره برد. استفاده از مبلمان زرد با کوسن‌های آبی یا بالعکس انتخاب بدی نیست.

 

رنگ آبی و قرمز برای مبلمان در دکوراسیون اتاق نشیمن با میز و دیوار قرمز،‌ تابلوی دیواری و گلدان گل

  •   قرمز و صورتی: ترکیب آبی با رنگ‌های قرمز یا صورتی بسیار جسورانه است اما کنتراست عجیبی به محیط می‌دهد. می‌توانید نمونه‌هایی از ترکیب رنگ دکوراسیون قرمز و آبی در نشیمن یا اتاق خواب را با کمی جستجو در اینترنت مشاهده کنید که حالتی فانتزی به خانه شما می‌دهد.

 

رنگ آبی تیره برای مبلمان در دکوراسیون اتاق نشیمن با پرده سفید، کفپوش پارکت، میز چوبی و فرش سفید با طرح های رنگی

  •  قهوه‌ای یا رنگ چوب: آبی در کنار رنگ‌های قهوه‌ای یا رنگ چوب جذابیتش دو چندان می‌شود. می‌توانید مبلمانی چوبی خریداری کنید که روکشی به رنگ آبی دارد و کفپوش خانه را هم به رنگ چوب یا قهوه‌ای خریداری کنید.

 

رنگ آبی برای مبل و کوسن‌ها در دکوراسیون اتاق نشیمن با چراغ های آویز، دو آباژور سفید، دیوارهای بژ و دو درب سفید

  •   طلایی و نقره‌ای: اگر به دنبال حالتی شاهانه و مدرن هستید، می‌توانید رنگ‌های طلایی و نقره‌ای را با آبی تیره ترکیب کنید. استفاده از لامپ و لوسترهایی به رنگ طلایی یا نقره‌ای و ترکیب آن با رنگ آبی محیط، جلوه‌ای زیبا به خانه می‌دهد.

 

جمع‌بندی: آرامش و امنیت در خانه با انتخاب رنگ آبی 

رنگ آبی برای دیوارها و مبلمان در دکوراسیون اتاق نشیمن با شومینه مشکی، تابلوهای دیواری و دو آینه مستطیلی

انتخاب رنگ آبی در دکوراسیون خانه شجاعت زیادی می‌خواهد! به دلیل وجود این رنگ در طبیعت و دیدن روزانه‌ی آن ممکن است چشم را خسته کند اما اگر از طیف مناسبی از آبی و در جای مناسبی از خانه استفاده شود قطعا زیبایی را دوبرابر می‌کند. در این مقاله به بررسی روانشناسی رنگ آبی، محیط‌هایی که می‌توان از این رنگ استفاده کرد و رنگ‌های مکمل آن در دکوراسیون خانه پرداختیم. نظر شما چیست؟ به نظر شما از این رنگ دیگر به چه صورت می‌توان در محیط خانه استفاده کرد؟ دیدگاه‌های خود را با ما درمیان بگذارید.