همه چیز درباره آینه کاری پذیرایی

آینه کاری پذیرایی با مبلمان سبز و طوسی و کوسن های زرد و نارنجی، فرش طوسی و آباژورهای پایه بلند

یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها برای به جریان انداختن نور در خانه، استفاده از آینه است. اگر سری به کاخ گلستان و اتاق آینه در تهران بزنید، نمونه‌ای بی‌نظیر از آینه کاری مشاهده خواهید کرد. این روزها از آینه در بخش‌های مختلف خانه استفاده می‌شود که آینه کاری پذیرایی بسیار متداول است. 

شاید جالب باشد اگر بدانید آینه‌کاری در ایران به یک هنر تزئینی تبدیل شده که فقط استادکاران خبره می‌توانند از پس آن بر بیایند. به دلیل قیمت بالای آینه، در گذشته از آینه‌کاری بیشتر در قصرها و آرامگاه بزرگان استفاده می‌شد اما این روزها آینه کاری برای دیوار پذیرایی یا سقف و ستون خانه طرفداران زیادی دارد. در ادامه پس از معرفی مفهوم آینه کاری به بررسی مزایا و انواع مختلف آن می‌پردازیم. همراه ما باشید. 

 

سوالات متداول:

آینه کاری پذیرایی چه مزایایی دارد؟

1. افزایش روشنایی 2. بزرگ‌تر نشان دادن محیط 3. ایجاد نقطه کانونی 4. پنهان کردن ایرادات دیوار خانه


انواع سبک‌های آینه کاری پذیرایی کدامند؟

آینه‌کاری سنتی، مدرن، کلاسیک، دکوراتیو، آبشاری (بارانی) و لوزی از انواع سبک‌های آینه کاری پذیرایی محسوب می‌شوند.


انواع روش‌های آینه کاری در پذیرایی کدامند؟

1. آینه کاری سقف پذیرایی 2. آینه کاری دیوار پذیرایی 3. آینه کاری بر روی ستون 4. آینه کاری بر روی شومینه 5. آینه کاری برای پشت تلویزیون

 

آینه کاری دقیقا چیست؟

آینه کاری دیوار پذیرایی و ترکیب آن با چوب، کاناپه چرم طوسی و میز شیشه ای با پایه طلایی و دو صندلی خاکستری با پایه استیل

آینه کاری از قرن دهم هجری که آینه از اروپا به ایران وارد شد، در ایران رواج پیدا کرد. به دلیل شکسته شدن آینه‌ها در طول سفر، هنرمندان معمار، از این آینه‌های شکسته برای تزئین بناهای معماری استفاده می‌کردند. به مرور زمان هنرمندان آینه‌کار متوجه شدند که می‌توانند آینه را مانند کاشی، به شکل‌های هندسی مختلف در بیاورند و از آن به طور گسترده در تزئین بناها استفاده کنند. 

آینه کاری امروزه به شکل جدیدتری در خانه‌ها انجام می‌شود. آینه کاری پذیرایی متداول‌ترین نوع از این هنر است که تنها در بخش کوچکی از دیوار، سقف یا ستون خانه انجام می‌شود.

 

آینه کاری یک پذیرایی با مبلمان بنفش و گلبهی مخمل، نورپردازی هالوژنی سقف و فرشی به رنگ مرجانی

آینه‌کارها این روزها از آینه‌های با رنگ‌های مختلف برای تزیین خانه استفاده می‌کنند و به همین دلیل آینه‌کاری خانه تنوع و گستردگی بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است. لازم به ذکر است که آینه‌ها را می‌توان روی سطوح گچی، نمای سیمانی، نمای چوبی و حتی کاهگلی اجرا کرد و به همین دلیل فرایند نصب و اجرای آینه کاری در خانه کار چندان دشواری نیست و صرفا به محاسبه دقیق اندازه آینه‌ها نیاز دارد. 

 

مزایای آینه کاری پذیرایی 

آینه کاری پذیرایی مستطیلی با یک دیوار شیشه ای، مبل کرم، کفپوش سرامیکی براق و تلویزیون داخل دیوار

چرا قصرها، مساجد و آرامگاه بزرگان را آینه کاری می‌کردند. دلایل زیادی برای آینه کاری فضای داخلی و خارجی بناها وجود دارد. در این بخش مهم‌ترین مزایای آینه کاری پذیرایی را معرفی می‌کنیم: 

  • افزایش روشنایی: اولین و مهم‌ترین مزیت آینه‌کاری اتاق پذیرایی، پرنورتر کردن محیط است. اگر در پذیرایی پنجره بزرگی هم داشته باشید، این نوردهی در طول روز هم بیشتر می‌شود. آینه با انعکاس نور طبیعی و مصنوعی، به نورانی‌تر کردن اتاق پذیرایی کمک می‌کند. 

 

آینه کاری پذیرایی روی دیوار شاخص مشکی، مبلمان خاکستری و نسکافه ای و دو آباژور رومیزی مدرن فلزی با شید سفید

  • بزرگ‌تر نشان دادن محیط: یکی دیگر از خاصیت‌های آینه، بزرگ‌تر نشان داده محیط است. اگر به دکور بسیاری از فروشگاه‌ها نگاهی بیندازید از آینه برای بزرگ‌تر نشان دادن فروشگاه استفاده می‌کنند. بنابراین آینه کاری در دکوراسیون پذیرایی کوچک، می‌تواند آن را بزرگتر نشان دهد. 
  • زیباسازی خانه: آینه به خودی خود باعث زیبایی محیط می‌شود. برخی از طراحان داخلی آینه‌های قدی بزرگ را پیشنهاد می‌دهند و برخی دیگر آینه‌کاری را روش بهتر برای تزیین خانه می‌دانند. در هر صورت آینه می‌تواند پذیرایی شما را زیباتر کند در صورتی که اندازه، قاب و رنگی متناسب با دکوراسیون پذیرایی داشته باشد. 

 

آینه کاری در پذیرایی مدرن و مینیمالی با مبلمان سفید و کرم، مجسمه برنزی با پایه سفید و تابلوی دیواری

  • ایجاد نقطه کانونی: روش‌های زیادی برای ایجاد نقطه دید کانونی در اتاق پذیرایی وجود دارد؛ مثلا اکسنت وال یکی از این روش‌هاست. در همین راستا، کافیست یکی از دیوارها یا محل خاصی از اتاق پذیرایی را آینه‌کاری کنید. با این کار نقطه دید کانونی مهمانان به آن سمت جلب می‌شود. 
  • پنهان کردن ایرادات دیوار خانه: یکی دیگر از مزیت‌های آینه‌کاری، پوشاندن نقص و ایراد دیوارهای خانه است. بنابراین نیاز نیست هزینه زیادی را متقبل شده و دیوار پذیرایی را بازسازی کنید؛ با آینه کاری پذیرایی تمام ایرادات پنهان می‌شوند. 

 

انواع سبک‌های آینه کاری پذیرایی

آینه کاری سنتی سقف و دیوارهای پذیرایی با مبلمان کرم و خاکستری، پنجره های قدی و گلدان های گل طبیعی

آینه‌کاری از نظر شیوه اجرا و جزئیات ظاهری در سبک‌های مختلفی انجام می‌شود که عبارت است از: 

  • آینه‌کاری سنتی: یکی از قدیمی‌ترین سبک‌های آینه‌کاری در ایران و جهان، سبک دکوراسیون داخلی سنتی است. این سبک اغلب روی گچ یا آجر اجرا می‌شود. در آینه‌کاری سنتی، آینه‌های مستطیل شکل بسیار کوچک به کار می‌رود که با کنار هم قرار گرفتن این آینه‌ها به شکل هندسی بزرگ‌تری می‌رسند. از دیگر ویژگی‌های آینه‌کاری سنتی باید به شیوه برش آینه‌ها اشاره کرد که با دست انجام می‌شود. 

 

آینه کاری مدرن پذیرایی روی دیوار طوسی با نورپردازی مخفی و مقابل کنسولی با آباژور و گلدان های طوسی رنگ

  • آینه‌کاری مدرن: با ساخت دستگاه‌های برش لیزری، هنر آینه‌کاری مدرن متولد شد. در این سبک، آینه‌ها در شکل‌های هندسی پیچیده‌تر و حتی اشکالی مانند هلال ماه و گل برش داده می‌شوند. امروزه در آینه کاری روی دیوار پذیرایی بیشتر از سبک مدرن استفاده می‌شود چون انعطاف و تنوع بیشتری دارد و سرعت اجرای آن هم بالاتر است. 

 

آینه کاری کلاسیک دیوار شاخص سرمه‌ای در یک پذیرایی با مبل قهوه ای به همراه کوسن های آبی و سرمه ای و پاف آبی

  • آینه‌کاری کلاسیک: آینه‌کاری به سبک کلاسیک شباهت زیادی به سبک سنتی دارد با یک تفاوت و آن اینکه در پذیرایی کلاسیک، می‌توان فقط بخش کوچکی از خانه مثلا بالای شومینه، پشت تلویزیون یا بخشی از دیوار را آینه‌کاری کرد. آینه‌کاری شش ضلعی، آجری، خشتی، نیزه‌ای و الماسی نمونه‌هایی از آینه‌کاری کلاسیک به شمار می‌روند. 

 

آینه کاری دکوراتیو پذیرایی روی دیوار سفید و بالای میز کنسول مینیمال سفید با اکسسوری های مدرن

  • آینه‌کاری دکوراتیو: این سبک صرفا برای زیباتر کردن بخشی از اتاق پذیرایی استفاده می‌شود. آینه دکوراتیو پذیرایی همانطور که از نام آن پیداست برای تزیین دکوراسیون خانه به کار بردن می‌شود و رنگ و قاب و شیوه‌ی اجرای آن همگی در راستای زیباتر کردن بخشی از خانه هستند. 

 

آینه کاری آبشاری روی دیوار طوسی پذیرایی با کفپوش قهوه ای و یک میز عسلی گرد با پایه فلزی

  • آینه‌کاری آبشاری (بارانی): یکی از زیرمجموعه‌های آینه دکوراتیو پذیرایی، آینه‌کاری آبشاری یا بارانی است که با استفاده از آینه‌های رنگی (مسی، برنزی، نقره‌ای، دودی و آبی) تکه آینه‌هایی روی دیوار به شکل آبشار نصب می‌کنند. این نوع آینه‌کاری از طریق دستگاه‌های برش دقیق انجام می‌شود و اجرای آن کار بسیار دشواری است. از این سبک بیشتر در بالای شومینه یا فضاهای بخصوصی از اتاق پذیرایی استفاده می‌شود. 

 

آینه کاری لوزی روی یک دیوار طوسی در پذیرایی با دو صندلی چوبی و روکش طوسی و میز عسلی گرد

  • آینه‌کاری لوزی: در زیرمجموعه‌های آینه‌کاری کلاسیک، آینه‌کاری سبک لوزی وجود دارد که بسیار پرطرفدار است. آینه‌های لوزی شکل، نماد الماس هستند و از آنها بیشتر در آینه‌کاری و طراحی راهرو ورودی آپارتمان به سمت پذیرایی استفاده می‌شود تا نمایی باشکوه به خانه بدهد. 

 

انواع آینه کاری در پذیرایی 

آینه کاری پذیرایی با مبل ال شکل طوسی، نورگیر سقفی، میز عسلی گرد مشکی و تابلوهای دیواری

هنر آینه‌کاری را در بخش‌های مختلفی از سالن پذیرایی می‌توان اجرا کرد. در ادامه انواع آینه‌کاری در اتاق پذیرایی را از جهت محل اجرای آن معرفی می‌کنیم. 

 

آینه کاری سقف پذیرایی 

آینه کاری سقف پذیرایی یک پنت هاوس با تم سفید و مشکی و نورپردازی مخفی

به کار بردن آینه در طراحی سقف اتاق پذیرایی، این روزها بسیار پرطرفدار شده است. به عنوان مثال برای پس‌زمینه‌ی لوستر پذیرایی به جای گچ‌بری خاص، از آینه کاری استفاده می‌شود و آن را به شکل دایره، مستطیل یا اشکال هندسی نامتقارن در می‌آورند. آینه کاری سقف پذیرایی چند مزیت دارد که مهم‌ترین مزیت، نورانی‌تر کردن محیط است. 

نکته جالب درباره آینه کاری سقف پذیرایی این است که شما می‌توانید آینه‌های رنگی برنزی، آبی و نقره‌ای را در ترکیب با هم برای سقف استفاده کنید. برای این کار حتما با آینه‌کارهای حرفه‌ای مشورت کنید. 

 

آینه کاری دیوار پذیرایی

آینه کاری دیوار پذیرایی با مبلمان روکش سفید، آینه خورشیدی با فریم طلایی، میز گرد و آباژور رومیزی با شید مشکی

دیوار بهترین مکان برای آینه کاری است. روش‌های مختلفی برای تزیین دیوار اتاق پذیرایی وجود دارد؛ رنگ آمیزی دیوار، استفاده از کاغذ دیواری پذیرایی یا بلکا، اما آینه‌کاری می‌تواند جلوه‌ی دیگری به خانه بدهد. البته خوب است بدانید که آینه‌کاری را می‌توانید روی تمام دیوارها اجرا کنید و در کنار آن هم کاغذ دیواری یا رنگ‌آمیزی خاص خود را داشته باشید. 

 

آینه کاری گرد روی دیوار طرحدار سفید و مشکی پذیرایی با مبل U شکل خاکستری و میزجلومبلی چوبی

قبل از هرچیز باید این نکته را بدانید که آینه کاری پذیرایی با قرار دادن آینه در آن تفاوت دارد. در واقع در آینه‌کاری به دلیل کوچک و تکه‌تکه بودن آینه‌ها،  مهمانان نمی‌توانند تصویر خود را به راحتی در آینه مشاهده کنند. بنابراین به آینه به عنوان یک عنصر تزئینی اتاق پذیرایی نگاه کنید نه یک وسیله‌ی کاربردی

اگر سالن پذیرایی ال شکل کوچکی دارید می‌توانید یکی از دیوارهای خانه را آینه‌کاری کنید تا فضای خانه بزرگ‌تر و روشن‌تر به نظر برسد. استفاده از آینه‌های لوزی این روزها بسیار پرطرفدار شده که پیشنهاد می‌کنیم به این شکل از آینه‌کاری هم نگاهی بیندازید. 

 

آینه کاری بر روی ستون پذیرایی

آینه کاری روی ستون های پذیرایی یک پنت هاوس با کفپوش سرامیکی نسکافه ای براق و تابلوهای مربعی روی دیوار

نصب آینه در پذیرایی می‌تواند در بخش‌های مختلفی صورت بگیرد. مثلا می‌توانید روی سقف، دیوار یا در طراحی دکوراسیون ستون‌ پذیرایی، آینه‌کاری را اجرا کنید. برای کسانی که دوست ندارند دیوار اتاق پذیرایی را آینه‌کاری کنند، انتخاب بعدی، ستون خانه است. ستون خانه اغلب به چشم یک نقص معماری یا زائده دیده می‌شود اما با آینه‌کاری می‌توانید نگاهی جدید به ستون‌ها داشته باشید. 

حتما در تالارهای عروسی با آینه کاری ستون‌ها مواجه شده‌اید و زیبایی آن را به چشم دیده‌اید. به همین روش می‌توانید ستون‌های استوانه یا مستطیل شکل خانه را تزیین کنید. انتخاب آینه‌های کوچک در رنگ‌های مختلف مسی یا برنزی می‌تواند زیبایی ستون را دو چندان کند. 

 

آینه کاری بر روی شومینه 

آینه کاری شومینه در سالن پذیرایی با دیوارهای بنفش، صندلی های تک نفره کرم و نارنجی و شلف های چوبی دیواری

طراحی اطراف شومینه به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. برخی با آجر، برخی از سنگ و برخی دیگر با استفاده از آینه، شومینه خانه را تزیین می‌کنند. آینه به دلیل مقاومت بالایی که در برابر حرارت دارد یکی از بهترین گزینه‌ها برای تزیین شومینه است. آینه کاری شومینه پذیرایی، باعث می‌شود توجه مهمانان به سمت شومینه جلب شود و اگر شومینه زیبایی داشته باشید، حس و حال خوبی به پذیرایی می‌دهد. 

برای اینکه آینه کاری شومینه شما جلوه‌ی زیباتری داشته باشد، می‌توانید از نورهای کوچک رنگی (عموما نورهای گرم مانند قرمز، زرد یا نارنجی) در بالای آینه‌کاری استفاده کنید تا انعکاس نور در آینه‌ها، جذابیت آن را بیشتر کند.

 

آینه کاری برای پشت تلویزیون

آینه کاری پشت تلویزیون در پذیرایی با دیوارها و کفپوش و مبلمان با طیف تیره و روشن طوسی

آینه‌کاری آبشاری در پشت تلویزیون، نمای جذابی به اتاق تلویزیون و پذیرایی شما می‌دهد. تلویزیون عضوی جدایی‌ناپذیر از اتاق پذیرایی خانه‌هاست و روش‌های مختلفی برای تزیین دیوار پشت تلویزیون وجود دارد. امروزه بیشتر از سنگ‌های تزیینی برای زیباسازی دیوار پشت تلویزیون استفاده می‌شود اما آینه‌کاری یکی دیگر از روش‌های جذابی‌ست که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. 

برای آینه کاری پشت تلویزیون باید به این نکته توجه داشته باشید که آینه‌ها نباید به گونه‌ای قرار داده شوند که چهره‌ی افراد حاضر در خانه در آینه مشخص باشد. این موضوع ممکن است برای بعضی‌ها آزاردهنده باشد. به همین منظور همیشه پیشنهاد می‌شود از تکه آینه‌های کوچکتر برای پشت تلویزیون استفاده شود تا فقط جنبه‌ی تزیینی داشته باشد و تصویر را انعکاس ندهد. 

 

تاثیر نورپردازی بر آینه کاری

آینه کاری دیوار پذیرایی با مبل کرم و قهوه ای، پرده های سفید و والان قهوه ای و میز جلومبلی فرفورژه

نور و آینه همزاد یکدیگر هستند. بنابراین اگر به آینه‌کاری در اتاق پذیرایی فکر می‌کنید حتما باید تصمیمی جدی برای نورپردازی پذیرایی هم داشته باشید. انعکاس نور در خانه‌هایی که آینه‌کاری شده‌اند، بیشتر از حالت عادی است و به همین دلیل باید از نورهای با رنگ و شدت مناسب در چنین خانه‌هایی استفاده کرد. 

یکی از روش‌های زیباتر کردن آینه کاری پذیرایی، استفاده از آینه‌های ساده و نوردهی رنگی به آنهاست. به عنوان مثال از آینه‌های نقره‌ای استفاده کنید ولی نور لوستر در دکوراسیون داخلی یا چراغ‌های LED را به رنگ زرد یا نارنجی انتخاب کنید تا فضایی گرم در خانه ایجاد کند. انعکاس نورهای گرم در خانه، فضایی صمیمی در اتاق پذیرایی ایجاد می‌کند. 

 

قیمت آینه کاری دیوار پذیرایی

آینه کاری روی دیوار پذیرایی با کفپوش چوبی، میز غذاخوری چوبی و صندلی های فلزی طوسی سیر و لوستر آویز مشکی و آبی

قیمت نهایی آینه کاری اتاق پذیرایی به پارامترهای مختلفی ارتباط دارد که در زیر برخی از این پارامترها را معرفی می‌کنیم. حتما در هنگام سفارش این نوع تزیین به موارد زیر توجه ویژه‌ای داشته باشید: 

  • رنگ آینه: آینه‌های مخصوص آینه‌کاری در رنگ‌های مختلف مسی، برنزی، نقره‌ای، دودی و آبی تولید می‌شوند که هرکدام قیمت مخصوص به خود را دارند. رنگ آینه اولین موردی‌ست که روی قیمت نهایی آن تاثیر می‌گذارد. 
  • طراحی مدل آینه‌کاری: آینه‌کار پس از مشاهده‌ی دیوار یا محلی که قرار است آینه‌کاری روی آن انجام شود، زمانی را برای طراحی مدل آینه‌کاری صرف می‌کند که این زمان طراحی هم جزو هزینه‌های آینه‌کاری است. 

 

آینه کاری دیوار دو طرف شومینه در پذیرایی با مبلمان کرم و طوسی، فرش پرز بلند کرم و لوستر آویز سفید

  • نوع تراش آینه: پس از طراحی، نوبت به برش آینه می‌رسد. نوع برش آینه توسط دستگاه‌ها و در کارگاه‌های مختلف هزینه‌های متفاوتی دارد. 
  • حمل و نقل: هزینه جابه‌جایی آینه‌های برش داده شده به خانه، باعث افزایش قیمت نهایی آینه کاری می‌شود. 
  • نصب آینه: فرایند نصب آینه‌ها فرایندی وقت‌گیر و دقیق است که آینه‌کار بابت نصب هم دستمزد جداگانه‌ای دریافت می‌کند. 

 

جمع‌بندی: زیبایی مضاعف در خانه با آینه کاری پذیرایی

آینه کاری دیوار طلایی پذیرایی با مبلمان سفید و مشکی، شومینه دیواری و کفپوش طرحدار سفید و مشکی

آینه‌کاری یکی از قدیمی‌ترین هنرهای تزیینی در ایران و جهان است. این هنر بیشتر از 5 قرن است که در ایران هم وارد شده و نمونه‌هایی از آن را در تالار آینه کاخ گلستان می‌توانید ببینید. یک نمونه‌ی کوچک شده از آینه‌کاری، امروزه در اتاق پذیرایی انجام می‌شود که اتفاقا طرفداران زیادی در ایران دارد. در این مقاله پس از معرفی هنر آینه‌کاری، به بررسی انواع سبک‌ها، مزایای و مدل‌های مختلف آینه‎‌کاری پرداختیم. شما هم می‌توانید نظرات خود درباره آینه‌کاری اتاق پذیرایی را با ما در میان بگذارید.